I LOVE JUMPING

Association sans but lucratif


Dénomination : I LOVE JUMPING
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 839.608.442

Publication

06/10/2011
ÿþMOD 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

RECHTBANK KOOPHANDEL

2 6 SEP. 2011

ANTWERPEN

IIII II 11H 11l 1 IQII liiiI

*11151060*

Annexes du Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 06/10/2011

I3 2 G3

I love jumping

VZW

Lepelstraat 7 te 2990 Kalmthout

1) statuten en 2) notulen oprichtingsvergadering en benoeming bestuurders

STATUTEN VZW I LOVE JUMPING

Titel I. De Naam, de Maatschappelijke Zetel, het doel en de duur van de vereniging

Art. 1

De vereniging draagt de naam `VZW I LOVE JUMPING".

Art. 2

De vereniging heeft haar maatschappelijke zetel te Lepelstraat 7, 2920 Kalmthout,

in het gerechtelijk arrondissement Antwerpen. De maatschappelijke zetel kan worden verplaatst op

eenvoudige beslissing van de raad van bestuur zonder wijziging van de statuten.

Art. 3

§ 1 De vereniging heeft tot doel het organiseren en bevorderen van alle hippische activiteiten zoals jumping, dressuur, endurance, military, aangespannen rijden en aanverwanten.

§ 2 De vereniging mag alle rechtshandelingen stellen die noodzakelijk, aangewezen of nuttig zijn voor het verwezenlijken van dit maatschappelijk doel en mag daartoe alle nodige roerende en onroerende goederen huren, in gebruik nemen, verwerven, bezitten en/of vervreemden.

3 § De vereniging mag tevens en op bijkomstige wijze bepaalde economische activiteiten uitoefenen mits goedkeuring door de raad van bestuur en op voorwaarde dat de opbrengsten hiervan besteed worden aan het hoofddoel met uitsluiting van andere aanwendingen.

Art. 4

De vereniging wordt opgericht voor onbepaalde duur. Zij kan ten allen tijde en op ieder ogenblik worden ontbonden.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 06/10/2011- Annexes du Moniteur belge

TITEL Il. LEDEN

Art. 5

Het ledenaantal is niet beperkt maar bedraagt ten minste vier leden. Deze leden zijn de ondergetekende stichters plus de later, overeenkomstig art. 6 te aanvaarden leden.

Art. 6

§ 1 Om lid te worden van de vereniging dient men:

a)de statuten van de vereniging te onderschrijven

b)aanvaard te worden door de raad van bestuur, bij volstrekte meerderheid van stemmen. De raad van

bestuur beslist autonoom over elk verzoek tot opneming.

§ 2 de leden betalen een jaarlijkse bijdrage, vastgesteld door de Algemene Vergadering die niet lager mag zijn dan 10 euro en niet hoger dan 100 euro.

Art. 7

§ 1 Het lidmaatschap is van onbepaalde duur en eindigt door vrijwillig ontslag, dan wel uitsluiting of overlijden.

§ 2 Vrijwillig ontslag geschiedt bij gewone ontslagbrief, te richten aan de voorzitter van de raad van bestuur aan het adres van de maatschappelijke zetel.

§ 3 Iedere uitsluiting kan slechts uitgesproken worden door de algemene vergadering met een tweederde meerderheid van de aanwezige of vertegenwoordige stemmen.

§ 4 Een lid dat ontslag neemt of dat wordt uitgesloten of (in geval van overlijden diens erfgenamen) kan/kunnen nooit de betaalde bijdragen terugvorderen op welke juridische grond dan ook, noch aanspraken laten gelden op de bezittingen of activa van welke aard ook van de vzw.

Art. 8

De vereniging kan toegetreden leden en ereleden aanwerven. De voormelde leden warden niet aanzien als effectieve leden van de vereniging zonder winstoogmerk.

TITEL III. DE ALGEMENE VERGADERING

Art. 9

De algemene vergadering bestaat uit aile leden van de vereniging, doch met uitzondering van de toegetreden leden en de ereleden.

Art. 10

De algemene vergadering is uitsluitend bevoegd voor:

MOD 2.2

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 06/10/2011- Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

a)De wijziging van de statuten

b)De benoeming en afzetting van de bestuurders

c)De benoeming en afzetting van de commissarissen en het bepalen van hun bezoldiging

d)de kwijting aan de bestuurders en de commissarissen

e)de vaststelling van de jaarlijkse bijdrage

Ode goedkeuring van de begroting en de rekening

g)de ontbinding van de vereniging

h)de uitsluiting van een lid

i)de omzetting van de vereniging in een vennootschap met sociaal oogmerk

Art. 11

§ 1 Er zal jaarlijks, op de maatschappelijke zetel, een algemene vergadering gehouden worden op de dag en het uur bepaald door de raad van bestuur. Alle leden worden ertoe uitgenodigd bij gewone brief verzonden aan het laatste adres opgegeven door de leden. De leden zijn gehouden dit adres mee te delen aan de vzw en desgewenst van deze mededeling het bewijs voor te leggen in de vorm van een aangetekend schrijven of faxbericht te richten aan een faxnummer bepaald door de raad van bestuur.

§ 2 Buitengewone algemene vergaderingen kunnen bijeen geroepen worden op initiatief en verzoek van de raad van bestuur of op verzoek van tenminste één vijfde van de leden van de vereniging, hieronder niet begrepen de toegetreden of ereleden.

§ 3 De bijeenroeping geschiedt ten minste 8 dagen voor de vergadering bij gewone brief, zowel voor de gewone als voor de buitengewone vergadering. De oproeping geschiedt aan het door de leden overeenkomstig § 1 opgegeven adres en vermeldt dag, uur en plaats van de vergadering alsook de agenda van deze vergadering.

Art. 12

De algemene vergadering wordt steeds voorgezeten door de voorzitter van de raad van bestuur en in zijn afwezigheid door de ondervoorzitter en indien deze eveneens afwezig blijkt te zijn door diegene van de aanwezige bestuurders die op grond van de aan de vergadering voor te leggen identiteitskaart of paspoort bewijst de oudste te zijn. Bestuurders die hun identiteitskaart of paspoort op het ogenblik van het plaatsvinden van de vergadering niet kunnen voorleggen worden niet geacht het bewijs te leveren van hun leeftijd of van het feit dat zij eventueel de oudste zijn en kunnen dan ook de vergadering niet voorzitten.

Art. 13

Ieder lid van de vereniging mag zich laten vertegenwoordigen op de algemene vergadering door een volmachtdrager, voorzien van een onderhandse en ondertekende machtiging, voor zover de gevolmachtigde

zelf lid is van de vereniging. Een gevolmachtigde kan slechts één ander lid van de vereniging

vertegenwoordigen.

Art. 14

§ 1 De algemene vergadering kan uitsluitend rechtsgeldige besluiten nemen met betrekking tot die zaken en/of aangelegenheden die expliciet op de agenda vermeld staan.

§ 2 In de gewone gevallen kan de algemene vergadering rechtsgeldig beslissen met een eenvoudige meerderheid van stemmen (de helft plus één) van de aanwezige of vertegenwoordigde leden. Besluiten in verband met statutenwijziging(en), een uitsluiting van één of meerdere leden of vrijwillige ontbinding van de vzw, kunnen slechts rechtsgeldig genomen worden mits de voorwaarden bepaald in de Wet van 27 juni 1921 in acht genomen worden. Bij gelijkheid/staking van stemmen is de stem van de Voorzitter van de vergadering beslissend.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 06/10/2011- Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

§ 3 De notulen van de algemene vergadering worden opgetekend in een register en ondertekend door de voorzitter en de secretaris-penningmeester. Het verslag wordt aan alle leden toegezonden bij gewone brief, uiterlijk tegen de bijeenroeping van de daaropvolgende algemene vergadering.

TITEL IV. DE RAAD VAN BESTUUR

Art. 15

§ 1 De vereniging zal worden bestuurd door een raad van bestuur, samengesteld uit minstens 3 leden, te benoemen door de algemene vergadering.

§ 2 Om tot bestuurder te kunnen worden gekozen, moet men lid zijn van de vereniging dan wel een gemandateerde vertegenwoordigen van het lid, indien deze laatste een rechtspersoon zou zijn.

§ 3 Het mandaat van de bestuurders is kosteloos.

Art. 16

De bestuurders worden telkens verkozen voor een termijn van één jaar. Dit mandaat is maximaal 45 maal hernieuwbaar. Het mandaat van bestuurder eindigt van rechtswege de eerste dag van de maand volgend op de maand waarin men de leeftijd van 80 jaar heeft bereikt.

Art. 17

De raad van bestuur kiest uit zijn midden een voorzitter, een ondervoorzitter en een secretaris-penningmeester. Dezelfde persoon kan één van de voormelde functies gedurende maximum 45 achtereenvolgende termijnen van 1 jaar uitoefenen.

In geval van afwezigheid van de voorzitter, worden zijn functies waargenomen door de ondervoorzitter of door de oudste bestuurder indien de ondervoorzitter eveneens afwezig zou blijken te zijn.

Art, 18

§ 1 De raad van bestuur bestuurt, vertegenwoordigt en verbindt de vereniging op rechtsgeldige wijze, zonder enige bijkomende machtiging van de algemene vergadering, in alle gerechtelijke en buitengerechtelijke handelingen, zonder uitzondering. Hij treedt op als eiser of verweerder in alle rechtsgedingen en beslist over het al dan niet aanwenden van alle rechtsmiddelen. Hij is bevoegd voor alle handelingen, zonder uitzondering, van bestuur en/of beschikking, met inbegrip van het vervreemden, zelfs om niet, van roerende en onroerende goederen, het hypothekeren, het ontlenen van middelen of verstrekken van leningen, voor om het even welke termijn, van alle handels- en bankverrichtingen, of van het opheffen van hypotheken.

§ 2 Alle bevoegdheden die niet door de wet of de statuten zijn voorbehouden aan de algemene vergadering worden uitgeoefend door de raad van bestuur.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 06/10/2011- Annexes du Moniteur belge

M00 2.2

Art. 19

§ 1 De raad van bestuur kan zijn bevoegdheid geheel of gedeeltelijk delegeren aan één of meerdere bestuurders, in het bijzonder wat betreft het dagelijks bestuur van de vereniging en het gebruik van de maatschappelijke handtekening aan dit bestuur verbonden. Deze delegatie is op ieder tijdstip herroepbaar.

§ 2 Om tegenover derden de vereniging te vertegenwoordigen en te verbinden, is nodig en volstaan de gezamelijke handtekeningen van twee bestuurders, behoudens wanneer de raad één afgevaardigde-bestuurder wiens bevoegdheid hij vaststelt, daartoe heeft aangesteld. Voor de oprichting van de vzw en de wettelijk voorgeschreven publicaties volstaat de handtekening van de heer Wim Sanders, Lepelstraat 7 te 2920 Kalmthout, hiemavermeld als mede-oprichter.

Art. 20

De raad van bestuur vaardigt verder alle huishoudelijke reglementen uit die hij nodig acht.

Art. 21

§ 1 De raad van bestuur vergadert tenminste 1 maal per jaar.

§ 2 De raad van bestuur wordt bijeengeroepen door de voorzitter of door twee bestuurders. De oproeping gebeurt schriftelijk, bij gewone brief, ten minste acht dagen op voorhand en vermeldt dag, uur, plaats en agenda van de vergadering.

§ 3 De raad van bestuur kan slechts geldig vergaderen, wanneer de helft van de bestuurders aanwezig blijkt te zijn. iedere bestuurder beschikt over één stem. Een bestuurder mag zich wel door een andere bestuurder laten vertegenwoordigen. Een bestuurder mag echter niet over meer dan één volmacht beschikken en de besluiten van de raad moeten goedgekeurd worden door ten minste de helft van de bestuurders, aanwezig dan wel vertegenwoordigd.

§ 4 Van iedere vergadering van de raad van bestuur wordt een verslag gemaakt dat ondertekend dient te worden door de voorzitter en aan de bestuurders wordt bezorgd vooraf-gaandelijk aan het bijeenroepen van de volgende raad van bestuur.

TITEL V. DIVERSEN

Art. 22

§ 1 leder boekjaar loopt van 1 januari tot 31 december, met uitzondering van het jaar van oprichting dat loopt vanaf de oprichting tot 31 december van het jaar van oprichting.

§ 2 Elk jaar moet de raad van bestuur aan de algemene vergadering rekenschap en verantwoording afleggen over het beleid van het afgelopen dienstjaar. De raad stelt de rekening vast van het voorgaande jaar en maakt een begroting op over het komende jaar. Beide (rekening en begroting) worden elk jaar en ten laatste 6 maanden na de afsluiting van het boekjaar, onderworpen aan de goedkeuring van de algemene vergadering.

Art. 23

§ 1 Over de ontbinding van de vereniging kan alleen worden beslist door de algemene vergadering op de wijze bepaald in de wet.

MaD 2.2

§ 2 In geval van ontbinding van de vereniging, wordt het overblijvend actief in voorkomend geval, na het vereffenen van de schulden en het aanzuiveren van de lasten, overgedragen aan een VZW met een gelijkaardig doel, aan te duiden door de algemene vergadering.

Art. 24

Alle zaken die nergens in deze statuten expliciet werden geregeld en omschreven, worden geregeld door de Wet van 27 juni 1921.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 06/10/2011- Annexes du Moniteur belge

De oprichters:

1.Wim Sanders, Lepelstraat 7 te 2920 Kalmthout, ° te Brasschaat op 5 april 1983, rijksregister 83.04.05257.06.

2.Van Vesthoven Kurt, Morellaan 55 te 2990 Wuustwezel, ° te Brasschaat op 16 november 1981, rijksregister 81.11.16-347.78

3.Van Wesenbeeck Wendy, Morellaan 55 te 2990 Wuustwezel, ° te Brasschaat op 7 augustus 1986, rijksregister 86.08.07-320.71

4.Van Santvliet Raf, A. Blommaertstraat 13 te 2990 Wuustwezel, ° te Brasschaat op 10 mei 1972, rijksregister 72.05.10-489.79

(handtekeningen, voorafgegaan door de geschreven woorden "gelezen en goedgekeurd") Te Kalmthout, 5 september 2011

1. Wim Sanders 2. Van Velthoven Kurt

2. Van Wesenbeeck Wendy 4. Van Santvliet Raf

Deze overeenkomst wordt opgemaakt in zes exemplaren waarvan alle oprichters erkennen er 1 ontvangen te hebben. De overige 2 originelen worden neergelegd ter griffie van de Rechtbank van Koophandel.

MOD 2.2

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 06/10/2011- Annexes du Moniteur belge

NOTULEN STICHTINGSVERGADERING EN BENOEMING BESTUURDERS

Op 5/09/2011 hebben vergaderd op het adres Lepelstraat 7 te 2920 Kalmthout, de hiernavolgende personen om 14.00 u na oproeping per gewone brief dd 15/08/2011 en met in bijlage het ontwerp van de statuten van de VZW I LOVE JUMPING:

1.Wim Sanders, Lepelstraat 7 te 2920 Kalmthout, ° te Brasschaat op 5 april 1983, rijksregister 83.04.05257.06.

2.Van Vesthoven Kurt, Morellaan 55 te 2990 Wuustwezel, ° te Brasschaat op 16 november 1981, rijksregister 81.11.16-347.78

3.Van Wesenbeeck Wendy, Morellaan 55 te 2990 Wuustwezel, ° te Brasschaat op 7 augustus 1986, rijksregister 88.08.07-320.71

4.Van Santvliet Raf, A. Blommaertstraat 13 te 2990 Wuustwezel, ° te Brasschaat op 10 mei 1972, rijksregister 72.05.10-489.79

w

Verder genoemd de oprichters.

Als secretaris van de vergadering werd aangesteld Juffrouw Van Wesenbeeck Wendy, hogervermeld onder punt 3.

De volgende agendapunten, vermeld in de oproeping, worden besproken:

1.Bespreking van de ontwerpstatuten:

- de vergadering beslist de maatschappelijke zetel te vestigen op het adres Lepelstraat 7 te 2920 Kalmthout - de vergadering beslist tevens om het bedrag van het lidgeld te herleiden tot maximaal 100 Euro per persoon

- na de hogervermelde aanpassingen van de ontwerpstatuten wordt de tekst UNANIEM EN DEFINITIEF GOEDGEKEURD;

2.Benoeming van de bestuurders:

Als bestuurders worden aangesteld de oprichters, hogervermeld onder punt 1, 2 en drie, met name:

1.Wim Sanders, hogervermeld

2.Kurt Van Veldhoven, hogervermeld en

3.Wendy Van Wesenbeeck, hogervermeld.

De bestuurders zullen hun mandaat uitoefenen overeenkomstig de statuten en de wettelijke voorschriften.

Als dagelijks bestuurder wordt de heer Wim Sanders, hogervermeld, aangesteld, telkens voor een periode van 1 kalenderjaar, stilzwijgend te verlengen tot herroeping van zijn mandaat als dagelijks bestuurder door de Raad van Bestuur, c.q. de algemene vergadering, bij unanimiteit van stemmen.

(handtekeningen, voorafgegaan door de geschreven woorden "gelezen en goedgekeurd") Te Kalmthout, 5 september 2011

1. Wim Sanders 2. Van Vesthoven Kurt

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad 06/10/2011- Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

2. Van Wesenbeeck Wendy 4. Van Santvliet Raf

Deze notulen werden opgemaakt in zes exemplaren waarvan alle oprichters erkennen er 1 ontvangen te hebben. De overige 2 originelen worden neergelegd ter griffie van de Rechtbank van Koophandel.

Gezien voor publicatie, de heer Wim Sanders, 610912011, statutair bevoegd overeenkomstig art. 19 van de statuten om alleen te tekenen wat betreft de wettelijk voorgeschreven publicaties.

Coordonnées
I LOVE JUMPING

Adresse
LEPELSTRAAT 7 2920 KALMTHOUT

Code postal : 2920
Localité : KALMTHOUT
Commune : KALMTHOUT
Province : Anvers
Région : Région flamande