IKIKIK

Association sans but lucratif


Dénomination : IKIKIK
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 846.961.537

Publication

07/01/2013
ÿþMod wort T1.1

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsbiad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

11111

*13004214* i

HECI-11 CANK

KOOPHANDEL

.~.,..~ ._

24-12- 2012

ANTWERREN

C}rlt1a11 tt l , ! .: " 0846.961.537

" :ffi > IKIKIK

(v: r l" f)

Rer" ihisu " VZW

1:: I" - Schijfwerpersstraat 70 te 2020 Antwerpen

Ltrtl i - , G,

(»dei wijziging maatschappelijke zetel

Op de vergadering van de raad van bestuur van 3 december 2012 werd unaniem besloten tot wijziging van de maatschappelijke zetei naar De Wilgen 45 te 2170 Merksem.

Ann Buytaert

bestuurder

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 07/01/2013 - Annexes du Moniteur belge

,- , rjt~ t.J'~S'11 . n nfl?C~~fll'llF'" F! Vc C" ' ~ ;il~i:l -'1SF ~C~" f.~E' i ;Irl"s: SlHir°,I v£xn de perso(n)n(enr

" t. C.` iaat5~2 b;, van t_I^fï; 6:.r~,y~~- f :%~ ~ ÿ

r>rti, g: e rer.ltisa,:- . " " ." ..

yv,_3" c'4' ;1,u

09/07/2012
ÿþMOD 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

~

lfoor-behooder aan het Beiç iac h Staatt,bla 1111111,11!11111I1111,1)I1111!11111

RECHTBANK

KOOPHANDEL

2 0 .01 2012

Griffie

Ah1TWRRPEN

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 09/07/2012 = Annexes du Moniteur belge

Ondernemingsnr 0.8 4 6, 9 6 1. 5 3 7

Benaming

{votu;tl: ikikik

(verkort,

Rechtsvorm vzw

Zetel Schijfwerpersstraat 70 - 2020 Antwerpen

Onderwerp akte : Oprichting

Namen oprichters :

" De heer Wim Dielen, wonende te 2930 Brasschaat, De Tomermaat 55 bus 2,

" Mevrouw Ann Buytaert, wonende te 2170 Merksem, De Wilgen 45,

-De heer Guido Buytaert, wonende te 2660 Hoboken, Zeelandstraat 42 bus 4.3,

-De heer Ronald Mariën, wonende te 2170 Merksein, Rietschoorvelden 63,

Statuten :

ikikik  vzw in oprichting

Schijfwerpersstraat 70

2020 Antwerpen

I. VOORAF

Tussen ondergetekenden, zijnde natuurlijke personen:

'De heer Wim Dielen, wonende te 2930 Brasschaat, De Tomermaat 55 bus 2,

-Mevrouw Ann Buytaert, wonende te 2170 Merksem, De Wilgen 45,

" De heer Guido Buytaert, wonende te 2660 Hoboken, Zeelandstraat 42 bus 4.3,

" De heer Ronald Mariën, wonende te 2170 Merksem, Rietschoorvelden 63,

wordt overeengekomen een vereniging zonder winstoogmerk op te richten overeenkomstig de wet van 27 juni 1921 zoals gewijzigd door de wet van 2 mei 2002 en haar latere wijzigingen. De statuten luiden als volgt:

Il. NAAM // ADRES // DOEL /1 DUUR

Art. 1 Naam

De vereniging wordt ikikik genoemd. Ook het gebruik van de schrijfwijzen IKIKIK of Ikikik zullen worden toegestaan.

Art, 2 Adres

De zetel van de vereniging is gevestigd te Antwerpen, 2020, Schijfwerpersstraat 70 en ressorteert onder het gerechtelijk arrondissement Antwerpen.

Art, 3 Doel

De vereniging stelt zich tot doel kunst- en cultuureducatieve methodieken en activiteiten voor een breed publiek te ontwikkelen, ten uitvoering te brengen, en te ondersteunen. De vereniging wil hiermee kunst- en

1 + -ic- blz van Luits B ,err ;Je Recto f Naam er üe.J- a ne irstrun1entre rte notaris hetzij van de persoto)nien)

t evnegd de verenrgir" g r , ! organosme ter aarz.en van derden te vertegenwoordigen

Verso Naam en handt L-,

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 09/07/2012 - Annexes du Moniteur belge

MoD22

cultuureducatie een duidelijke plaats geven in het actuele culturele en educatieve landschap en de belangen van de kunst- en cultuureducatieve sector mee verdedigen.

Hiertoe zal de vereniging op onbepaalde termijn onder meer volgende activiteiten ontwikkelen: Kunst- en cultuureducatieve projecten rond creativiteit, persoonsontwikkeling, en artistieke ontwikkeling; Kunstzinnige ondersteuningstrajecten voor creatievelingen; Kleinschalige onderzoeksprojecten met als doel beleidsmakers en partners in en rond de sector te informeren.

De vereniging kan handelsdaden stellen voorzover deze in overeenstemming zijn met het doel omschreven in het eerste lid en voorzover de winst gebruikt wordt om dit doel te bereiken. Zij kan alle roerende en onroerende goederen die zij voor het verwezenlijken van haar doel nodig heeft, bezitten of verkrijgen en er alle eigendomsrechten en andere zakelijke rechten op uitoefenen.

Zij kan daartoe alle nuttige rechtshandelingen en daden stellen, en onder meer overeenkomsten sluiten, personeel aanwerven, contracten ondertekenen, verzekeringspolissen afsluiten, goederen in huur nemen, dit alles zowel in binnen- als in buitenland.

Zij kan subsidies verwerven, zowel van de overheid als van private instellingen, aan sponsoring doen en vertegenwoordigers uitzenden in binnen- en buitenland en zelf als vertegenwoordiger optreden.

Art. 4 Duur

De vereniging wordt voor onbepaalde duur opgericht en kan op elk moment ontbonden worden.

1N. DE LEDEN

Art. 5 Werkende leden en toegetreden leden

in de vzw zijn er werkende Leden en toegetreden leden.

Art. 6 Werkende leden: aantal

Er zijn minimum vier werkende leden. Er is geen maximumaantal bepaald. De stichtende leden zijn de eerste werkende leden van de vzw.

Art. 7 Werkende leden: procedure en inhoudelijke voorwaarden

De Raad van Bestuur is bevoegd om te beslissen over de toelaatbaarheid van werkende leden. Een kandidaat-werkend kid van de vzw dient hiervoor schriftelijk een aanvraag in bij de Raad van Bestuur. De Raad van Bestuur beslist autonoom of een kandidaat-werkend lid dat aan de inhoudelijke voorwaarden voldoet, als werkend lid tot de vzw wordt toegelaten. De Raad van Bestuur dient deze beslissing wei te motiveren. Tegen deze beslissing is geen beroep mogelijk.

Als werkend lid kan tot de vereniging toetreden elke natuurlijke of rechtspersoon, alsook openbare besturen, die door de Raad van Bestuur als zodanig worden toegelaten. Een werkend lid heeft bij voorkeur een expertise die bijdraagt tot de professionalisering van het bestuur en de werking van de vzw.

Art. 8 Werkende leden: rechten en plichten

De werkende leden hebben alle rechten en plichten die in de wet alsook in deze statuten worden omschreven.

Art. 9 Werkende leden: einde

Elk lid kan te allen tijde, mits hij er één maand vooraf kennis van geeft, uit de vereniging treden, doch niet alvorens hij de opeisbaar geworden bijdragen heeft betaald. Het ontslag dient schriftelijk aan de Raad van Bestuur ter kennis te worden gebracht. Dit schriftelijke verzoek dient te gebeuren per brief of per e-mail.

Indien door het ontslag het aantal werkende leden onder het wettelijk of statutair minimum daalt, dan wordt het ontslag van het werkend lid opgeschort totdat er na redelijke termijn een vervanger is gevonden.

Een werkend lid wordt geacht ontslag te nemen in volgende omstandigheden:

" Wanneer het werkend lid niet meer voldoet aan de inhoudelijke voorwaarden om werkend lid te worden in de vzw.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 09/07/2012 - Annexes du Moniteur belge

MOD22

-Wanneer een werkend lid 3 maal op rij niet aanwezig of vertegenwoordigd is geweest op de Algemene Vergadering.

-Wanneer een werkend lid in een bepaalde hoedanigheid lid was van de Algemene Vergadering en hij of zij deze hoedanigheid verliest.

Een werkend lid kan op elk moment worden uitgesloten door de Algemene Vergadering met een 2/3 meerderheid van de aanwezige en vertegenwoordigde stemmen. De stemming over de uitsluiting van een werkend lid is niet geheim. De Raad van Bestuur kan een werkend lid schorsen in afwachting van de Algemene Vergadering waarin beslist wordt over de uitsluiting. Het lidmaatschap van een werkend lid eindigt van rechtswege bij het overlijden van dat werkend lid. Een lid dat ontslag neemt, wordt uitgesloten of geschorst, alsook de erfgenamen of rechthebbenden van een overleden werkend lid, hebben geen recht op het maatschappelijk fonds. Ze kunnen evenmin de betaalde bijdragen terugvorderen. Ze mogen geen opgave, verantwoording van de rekeningen, noch het leggen van de zegels of een inventaris vragen.

Art. 10 Werkende leden: bijdrage

De bijdrage van de werkende leden wordt vastgesteld op een eenmalig bedrag van maximum E 125, te betalen bij de toetreding. De Raad van Bestuur bepaalt jaarlijks de juiste hoogte van dit bedrag. De betaling dient te gebeuren uiterlijk twee maanden na de toetreding. Het werkend lid dat ontslag neemt, uitgesloten wordt of geschorst wordt is tevens gehouden de goedgekeurde bijdrage te betalen.

Art. 11 Werkende leden: ledenregister

De Raad van Bestuur van de vzw is verplicht een ledenregister bij te houden.

Telkens wanneer er wijzigingen optreden in het ledenbestand van de werkende leden van de vzw, moeten deze wijzigingen binnen de acht dagen na kennisgeving ervan aan de Raad van Bestuur in het ledenregister worden doorgevoerd. De werkende leden hebben de verplichting om een adreswijziging door te geven aan de Raad van Bestuur.

Het origineel van het ledenregister wordt bijgehouden op de zetel van de vzw. De werkende leden hebben het recht om de inzage in het ledenregister te vragen. Zij richten hiervoor schriftelijk per brief of per e-mail hun aanvraag aan de Raad van Bestuur.

De vzw moet, bij mondeling of schriftelijk verzoek, aan de overheden, de administraties en de diensten, met inbegrip van de parketten, de griffies en de leden van de hoven, de rechtbanken en alle rechtscolleges en de daartoe wettelijk gemachtigde ambtenaren, onverwijld toegang verlenen tot het register van de leden en deze instanties bovendien de afschriften of uittreksels uit dit register verstrekken welke zij nodig achten.

Art. 12 Toegetreden leden: procedure en inhoudelijke voorwaarden

De Raad van Bestuur is bevoegd om te beslissen over de toelaatbaarheid van toegetreden leden. De formaliteiten en voorwaarden van toetreding als toegetreden lid warden uitgewerkt in het huishoudelijk reglement. Zij hebben geen stemrecht in de Algemene Vergadering. Elk toegetreden lid moet een band hebben met de vzw.

TITEL IV DE ALGEMENE VERGADERING

Art. 13 Samenstelling

De Algemene Vergadering is samengesteld uit alle werkende leden en wordt voorgezeten door de voorzitter van de Raad van Bestuur, bij diens afwezigheid door de ondervoorzitter, bij diens afwezigheid door de aanwezige bestuurder met het langst durende lidmaatschap.

Elk werkend lid kan zich enkel laten vertegenwoordigen door een ander werkend lid. Elk werkend lid kan slechts één ander werkend lid vertegenwoordigen.

Art. 14 Bevoegdheden

De Algemene Vergadering is bevoegd voor alle gevallen waarin de wet of de statuten het vereisen. De bevoegdheden van de Algemene Vergadering zijn:

.De goedkeuring van de statuten;

-De goedkeuring van een wijziging van de statuten;

" De benoeming en afzetting van de bestuurders van de Raad van Bestuur .De benoeming en afzetting van commissarissen & het vastleggen van een bezoldiging;

" Kwijting verlenen aan bestuurders en commissarissen;

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 09/07/2012 - Annexes du Moniteur belge

MOA 22

" Goedkeuring van de begroting en de rekeningen;

" De ontbinding van de vzw

" De benoeming van de vereffenaars, wanneer de vzw ontbonden zal worden;

" De omzetting van een vzw in een vennootschap met sociaal oogmerk;

" De bestemming van het netto-actief bepalen, wanneer de vzw ontbonden wordt.

Art. 15 Samenkomst

De Algemene Vergadering moet éénmaat per jaar worden samengeroepen door de Raad van Bestuur, binnen de zes maanden na afsluiting van het boekjaar. De Raad van Bestuur roept alle werkende en toegetreden leden op voor de jaarlijkse Algemene Vergadering.

De Algemene Vergadering wordt tevens door de Raad van Bestuur samengeroepen in de gevallen dat de Raad van Bestuur dit nodig acht. De Raad van Bestuur is verplicht een bijzondere Algemene Vergadering samen te roepen wanneer minimum 1/5 van de werkende leden het vraagt. De werkende leden moeten dit schriftelijk per brief of per e-mail vragen aan de Raad van Bestuur. De Raad van Bestuur beslist of het nodig is ook de toegetreden leden uit te nodigen voor een bijkomende / bijzondere Algemene Vergadering.

De oproeping gebeurt schriftelijk per brief of per e-mail, minimum acht dagen voor het tijdstip van de Algemene Vergadering. De oproeping wordt ondertekend door een lid van de Raad van Bestuur. De oproeping bevat de datum, uur en plaats van de Algemene Vergadering, evenals de agenda.

De werkende leden zijn gehouden minstens 2 dagen op voorhand hun aan- of afwezigheid te bevestigen bij de Raad van Bestuur. Bij afwezigheid dient tevens bekend gemaakt te worden of en door welk ander werkend lid zij zich zullen laten vertegenwoordigen. Indien de werkende leden hun aan- of afwezigheid niet minstens 2 dagen op voorhand hebben bevestigd, zullen zij hun stemrecht op deze vergadering niet kunnen uitoefenen.

De agenda wordt opgesteld door de Raad van Bestuur en mee verstuurd met de oproep. Elk bijkomend voorstel, ondertekend door 1/20 van de werkende leden, moet op de agenda worden geplaatst. De voorstellen uitgaande van de werkende leden moeten uiterlijk 2 werkdagen voor het tijdstip van de Algemene Vergadering verstuurd worden aan de Raad van Bestuur.

Op de dag van de Algemene Vergadering kunnen op het einde van de vergadering zelf nog punten aan de agenda worden toegevoegd. Deze toegevoegde agendapunten zullen echter alleen besproken worden indien aile werkende leden aanwezig of vertegenwoordigd zijn en indien iedereen akkoord gaat deze punten te behandelen.

Art. 16 Aanwezigheidsquorum & meerderheden

De beslissingen binnen de Algemene Vergadering worden genomen bij bijzondere meerderheid van 2/3 van de aanwezige of vertegenwoordigde stemmen. Er is een aanwezigheidsquorum vereist van 1/2 van de werkende leden.

Bij een wijziging van de statuten, het omzetten van de vzw in een vennootschap met sociaal oogmerk, een wijziging van het doel van de vereniging, of de ontbinding van de vereniging, is een aanwezigheidsquorum van 2/3 voorzien en dient de beslissing te worden genomen met 4/5 meerderheid.

Elk werkend lid heeft één stem en kan daarnaast maximaal één afwezig werkend lid vertegenwoordigen. Voor de berekening van de gewone en bijzondere meerderheden, hierboven vermeld, worden de onthoudingen en ongeldige stemmen eveneens in rekening genomen.

Afwijkende stemprocedures voor de benoeming en afzetting van bestuurders komen aan bod in respectievelijk artikel 20 en artikel 25 van deze statuten.

Art. 17 Notulen

De beslissingen van de Algemene Vergadering worden opgenomen in de notulen. De originele notulen van de Algemene Vergaderingen worden samengebracht in het notulenboek. De werkende leden worden op de hoogte gesteld van de beslissingen door toezending van een kopie van de door de Raad van Bestuur goedgekeurde verslagen van de Algemene Vergaderingen.

Derden en/of toegetreden leden kunnen inzage krijgen in de notulen van de Algemene Vergadering op voorwaarde dat zij het belang hiervan kunnen aantonen. Zij dienen hiervoor schriftelijk per brief of per e-mail een verzoek in ten aanzien van de Raad van Bestuur.

TITEL V DE RAAD VAN BESTUUR

Art. 18 Voorwaarden en samenstelling

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 09/07/2012 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Om als bestuurder te worden benoemd moet men aan volgende voorwaarden voldoen:

" De bestuurder draagt de verantwoordelijkheid om de doelstellingen van de vzw te realiseren en de belangen van de vzw zo goed mogelijk te behartigen.

" De bestuurder neemt deze taak op zich vanuit een sociaal maatschappelijk engagement.

" De bestuurder zal geen persoonlijke verrijking of winstbejag nastreven.

De Raad van Bestuur verdeelt de functies van voorzitter, ondervoorzitter, secretaris en penningmeester

onder de bestuurders.

De Raad van Bestuur wordt voorgezeten door de voorzitter of bij diens afwezigheid door de ondervoorzitter.

Art. 19 Aantal

De Raad van Bestuur bestaat uit minimum drie bestuurders. Het aantal bestuurders moet steeds kleiner zijn dan het aantal werkende leden. Er is geen maximum aantal bestuurders bepaald.

indien een bestuurder vrijwillig ontslag neemt, en het aantal bestuurders daalt onder het wettelijk minimum zal de ontslagnemende bestuurder in functie blijven totdat regelmatig in zijn haar vervanging is voorzien.

Art. 20 Benoeming

De Algemene Vergadering benoemt de bestuurders voor onbepaalde duur. De benoeming gebeurt bij 2)3 van de aanwezige of vertegenwoordigde stemmen. Er is tevens een aanwezigheidsquorum van 2/3 leden vereist. De stemming over de benoeming van bestuurders is openbaar.

Art. 21 Bevoegdheden

De Raad van Bestuur bestuurt de vzw en vertegenwoordigt de vzw in en buiten rechte en heeft aile bevoegdheden die niet tot de bevoegdheid van de Algemene Vergadering behoren.

De bestuurders worden benoemd voor onbepaalde duur. Het mandaat van bestuurder is onbezoldigd. De bestuurders kunnen gedelegeerde bevoegdheden tot vertegenwoordiging van de vzw individueel uitoefenen.

De Raad van Bestuur kan zijn bevoegdheden delegeren aan één of meerdere dagelijks bestuurders en de vzw laten vertegenwoordigen door het samenstellen van een orgaan van vertegenwoordiging.

Art. 22 Samenkomst

De Raad van Bestuur moet worden samengeroepen wanneer het belang van de vzw dit

vereist. Elke bestuurder heeft het recht de Raad van Bestuur samen te roepen. Hij of zij richt hiertoe een

verzoek aan de voorzitter.

De Raad van Bestuur wordt samengeroepen door de voorzitter. De oproeping gebeurt schriftelijk per mail of per brief, binnen de werkuren van de dag, minimum 24 uur voor het tijdstip van de samenkomst van de Raad van Bestuur. Indien alle bestuurders akkoord gaan, kan de samenkomst toch nog eerder plaatsvinden. De oproeping bevat de datum, uur en plaats van de samenkomst van de Raad van Bestuur, evenals de agenda. De agenda wordt opgesteld door de voorzitter of een door hem/haar gedelegeerd persoon.

Art. 23 Aanwezigheidsquorum & stemming

Om geldig te kunnen beraadslagen over alle punten moet minstens de helft van de bestuurders aanwezig of vertegenwoordigd zijn. Een bestuurder kan zich bij volmacht laten vertegenwoordigen door een andere bestuurder. Een bestuurder kan slechts één andere bestuurder vertegenwoordigen.

Elke bestuurder heeft maximaal één stem en maximaal één per volmacht vertegenwoordigde stem.

De beslissingen binnen de Raad van Bestuur over alle punten worden genomen bij gewone meerderheid van de aanwezige of vertegenwoordigde stemmen.

Voor de berekening van de gewone meerderheid, zoals hierboven vermeld, worden de onthoudingen en ongeldige stemmen eveneens in rekening genomen. Een voorstel is niet aangenomen indien de stemming onbeslist eindigt.

Uitzondering op deze procedure is het benoemen en ontslaan van gedelegeerde dagelijks bestuurders, zoals opgenomen in Titel VI van deze statuten.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 09/07/2012 - Annexes du Moniteur belge

M01122

Art. 24 Notulen

Van de samenkomst van de Raad van Bestuur worden er notulen opgesteld. De originele notulen van de Raad van Bestuur worden samengebracht in het notulenboek. De bestuurders en werkende leden worden op de hoogte gesteld van de beslissingen door toezending van een kopie van de originele verslagen van de vergaderingen.

Derden/toegetreden leden hebben geen inzage in de notulen van de Raad van Bestuur. Alle werkende leden zullen er op toezien dat deze beperking ten alle tijde wordt gerespecteerd, ook na hun ontslag of afzetting.

Art. 25 Einde mandaat

Elke bestuurder kan op elk moment ontslag nemen uit de vzw. Het ontslag gebeurt schriftelijk en wordt overgemaakt aan voorzitter van de Raad van Bestuur. De voorzitter zelf dient zijn ontslag in bij de voltallige Raad van Bestuur. De bestuurder die ontslag neemt moet geen opzegtermijn in acht nemen, maar het ontslag van de bestuurder wordt wel opgeschort totdat er na redelijke termijn een vervanger is aangesteld.

Een bestuurder wordt geacht ontslag te nemen in volgende omstandigheden:

" Wanneer een bestuurder vijf maal op rij niet aanwezig is geweest op een samenkomst van de Raad van Bestuur, ongeacht of de bestuurder vertegenwoordigd werd of niet.

" Wanneer een bestuurder in een bepaalde hoedanigheid lid was van de Raad van Bestuur en hij of zij deze hoedanigheid verliest.

Een bestuurder kan op elk moment afgezet worden door de Algemene Vergadering met een bijzondere meerderheid, zijnde 4/5. De stemming over de afzetting van een bestuurder is geheim.

Indien door het ontslag het aantal bestuurders onder het wettelijk of statutair minimum daalt, dan wordt het ontslag van de bestuurder opgeschort totdat er door de Algemene Vergadering een vervanger is aangesteld.

Het mandaat van een bestuurder eindigt van rechtswege bij het overlijden van de bestuurder.

TITEL Vl HET DAGELIJKS BESTUUR

Art. 26 Voorwaarden en samenstelling

De taken in verband met het dagelijks bestuur kunnen worden overgedragen aan een dagelijks bestuur, bestaande uit 1 of meerdere bestuurders. Elke meerderjarige natuurlijk persoon of rechtspersoon kan worden benoemd tot dagelijks bestuurder.

Art. 27 Benoeming

De dagelijks bestuurders worden benoemd door de Raad van Bestuur. De benoeming gebeurt bij voltallige meerderheid van de aanwezige of vertegenwoordigde stemmen. Er is een aanwezigheids- quorum vereist van 213. De stemming over de benoeming van de dagelijks bestuurders is openbaar.

Art. 28 Bevoegdheden en duur

Het dagelijks bestuur is bevoegd voor de volgende handelingen:

" Handelingen die nodig zijn voor het dagelijks leven van de vzw

" Handelingen die van gering belang zijn (met een beperkte invloed op de activiteit / financiële toestand van de vzw)

" Dringende handelingen (waar het uitstel van een beslissing tot er een tussenkomst is van de Raad van Bestuur de vzw schade kan/zal berokkenen.

De dagelijks bestuurders kunnen worden benoemd voor bepaalde of onbepaalde duur. Het mandaat van dagelijks bestuurder is bezoldigd indien de mogelijkheden van de vzw dit toelaten. De bezoldiging kan worden vastgelegd in een arbeids- of samenwerkingsovereenkomst. De Raad van Bestuur beslist over de vorm en de grootte van de bezoldiging. De dagelijks bestuurders oefenen hun bevoegdheden in samenspraak met elkaar en met de Raad van Bestuur uit. De Raad van Bestuur behoudt het toezicht over alle taken van het dagelijkse bestuur.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 09/07/2012 - Annexes du Moniteur belge

MOD22

Bij gebrek aan wettelijke omschrijving van wat het "dagelijks bestuur" omvat, worden tot daden van dagelijks bestuur gerekend alle handelingen die dag aan dag moeten worden verricht om de normale gang van zaken van de VZW te verzekeren en die, hetzij wegens hun minder belang, hetzij wegens de noodzakelijkheid een onverwijlde beslissing te nemen, het optreden van de Raad van Bestuur niet vereisen of niet wenselijk maken. De Raad van Bestuur beslist bij de aanstelling van een dagelijks bestuurder welke gedelegeerde handelingen de dagelijks bestuurder mag stellen en op welke manier de dagelijks bestuurder de vzw mag vertegenwoordigen. Gedurende het mandaat kunnen deze toevertrouwde handelingen verder worden uitgebreid door een gewone beslissing van de Raad van Bestuur. De handelingen en wijze van vertegenwoordiging zullen worden vastgelegd in een gemachtigdenregeling dat wordt bijgehouden op de zetel van de vzw.

Art. 29 Einde mandaat

Indien de termijn van het mandaat verstreken is, eindigt het mandaat van rechtswege.

Elke dagelijks bestuurder kan op elk moment ontslag nemen. Er dient wel rekening gehouden te worden met de verplichtingen die volgen uit contracten met de vzw.

Het ontslag gebeurt per aangetekend schrijven en wordt overgemaakt aan de Raad van Bestuur.

De dagelijks bestuurder die ontslag neemt moet 1 maand opzeg in acht nemen, of indien gebonden door

een arbeidsovereenkomst, de wettelijke opzegtermijn van de overeenkomst in acht nemen.

Een dagelijks bestuurder kan enkel en op elk moment afgezet worden door de Raad van Bestuur met een voltallige meerderheid van de aanwezige of vertegenwoordigde stemmen. Er is een aanwezigheids- quorum vereist van 213. De stemming over de benoeming van de dagelijks bestuurders is openbaar. Het mandaat van een dagelijks bestuurder eindigt van rechtswege bij het overlijden van de dagelijks bestuurder.

TITEL VII ORGAAN VAN VERTEGENWOORDIGING

Art, 30 Vertegenwoordiging

De vzw wordt vertegenwoordigd in rechte of ten overstaan van derden door het orgaan van vertegenwoordiging. Bij handelingen waarvan de waarde de 2.500 euro (excl. btw) niet overschrijdt, is er slechts één handtekening nodig door een lid van het orgaan van vertegenwoordiging. In de andere gevallen wordt de vzw in rechte of ten overstaan van derden vertegenwoordigd door de gezamenlijke handtekening van de voorzitter en minstens één lid van het orgaan van vertegenwoordiging.

Art. 31 Voorwaarden en samenstelling van het orgaan van vertegenwoordiging

Om als lid van het orgaan van vertegenwoordiging te worden benoemd dient men

" Meerderjarig te zijn

" Een duidelijke statutaire of contractuele band niet de vzw hebben

Art. 32 Benoeming van de leden van het orgaan van vertegenwoordiging

De leden van het orgaan van vertegenwoordiging worden benoemd door de Raad van Bestuur.

De benoeming gebeurt bij gewone stemming zoals opgenomen in Titel V van deze statuten. De stemming

over de benoeming van leden van het orgaan van vertegenwoordiging is openbaar.

Art. 33 Duur mandaat van de leden van het orgaan van vertegenwoordiging

De leden van het orgaan van vertegenwoordiging worden benoemd voor de termijn van 1 jaar. Een herbenoeming kan een onbeperkt aantal keren herhaald worden.

Art. 34 Einde mandaat van de leden van het orgaan van vertegenwoordiging

Elk lid van het orgaan van vertegenwoordiging kan op elk moment ontslag nemen. Het ontslag gebeurt schriftelijk en wordt overgemaakt aan de voorzitter van de Raad van Bestuur. De Raad van Bestuur moet geen opzegtermijn in acht nemen, maar moet het ontslag wel schriftelijk bevestigen.

Een lid van het orgaan van vertegenwoordiging kan op elk moment afgezet worden door de Raad van Bestuur met een gewone meerderheid. De stemming over de afzetting van een lid van het orgaan van vertegenwoordiging is geheim.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 09/07/2012 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Het mandaat van een lid van het orgaan van vertegenwoordiging eindigt van rechtswege bij het overlijden van het lid van het orgaan van vertegenwoordiging. Het mandaat eindigt tevens met onmiddellijke ingang indien het lid niet langer gebonden is door een arbeidscontract of duidelijke band met de vzw.

TITEL VIII BEGROTING & REKENINGEN

Art. 35 Boekhouding

Het boekjaar van de vzw loopt van 01/01 tot 31/12. Het eerste boekjaar begint uitzonderlijk op de dag van de oprichting van de vzw en zal eindigen op 31/12.

Na goedkeuring van de jaarrekening en de begroting, legt de Raad van Bestuur verantwoording af voor het beleid in het voorgaande jaar en spreekt de Algemene Vergadering zich uit over de kwijting aan de bestuurders. Dit gebeurt bij afzonderlijke stemming.

Indien de vzw onder de voorwaarden valt van de zeer grote vzw moet een commissaris worden benoemd. Deze is lid van het Instituut der Bedrijfsrevisoren. De vzw die valt onder de voorwaarden van de kleine of grote vzw, opteert vrijwillig voor de aanstelling van een commissaris.

De benoeming van de commissaris gebeurt door de Algemene Vergadering bij gewone meerderheid van de aanwezige en vertegenwoordigde stemmen. De commissaris heeft recht op een vergoeding. Deze vergoeding wordt vastgesteld door de Algemene Vergadering.

De aanstelling van een commissaris gebeurt telkens voor een hernieuwbare termijn van drie jaar. De commissaris moet een schriftelijk verslag opstellen. De Algemene Vergadering spreekt zich uit over de kwijting van de commissaris.

Er komt een einde aan de opdracht van de commissaris na het verstrijken van de termijn waarvoor hij of zij werd aangesteld en na afzetting door de Algemene Vergadering.

Een commissaris die ontslag neemt is verplicht zijn of haar activiteiten verder te zetten tijdens het lopende boekjaar.

De afzetting van een commissaris gebeurt bij een gewone 2/3 meerderheid van de aanwezige of vertegenwoordigde stemmen op de Algemene Vergadering, er is een aanwezigheidsquorum van 1/2 vereist. De stemming over de afzetting van commissaris gebeurt geheim.

TITEL IXI ONTBINDING, NIEIGHEID & VEREFFENING

Art. 36 Ontbinding

De vzw kan op elk ogenblik vrijwillig worden ontbonden. Hiervoor is een aanwezigheidsquorum van 2/3 vereist. De beslissing tot ontbinding moet genomen worden met een bijzondere meerderheid van 4/5 van de aanwezige of vertegenwoordigde stemmen.

De rechtbank van eerste aanleg kan op verzoek van een lid, een belanghebbende derde of van het Openbaar Ministerie de gerechtelijke ontbinding uitspreken van de vzw die:

(a)niet in staat is haar verbintenissen na te komen,

(b)haar vermogen of de inkomsten uit dat vermogen voor een ander doel aanwendt dan dat waarvoor zij is opgericht,

(c)in ernstige mate in strijd handelt met de statuten, in strijd handelt met de wet of met de openbare orde, (d)gedurende drie opeenvolgende boekjaren niet heeft voldaan aan de verplichting om de jaarrekening neer

te leggen, tenzij de ontbrekende jaarrekeningen worden neergelegd vooraleer de debatten worden gesloten, (e)minder dan drie leden telt.

De nietigheid van de vzw kan op vraag van elke belanghebbende door de rechtbank worden uitgesproken : (a)ingeval het doel van de vzw niet precies genoeg omschreven is,

(b)ingeval één van de doeleinden waarvoor de vzw is opgericht, strijdig is met de wet of met de openbare orde,

(c)ingeval de statuten de naam en het adres van de zetel van de vzw, alsook het gerechtelijk arrondissement waaronder de vzw ressorteert niet vermelden.

Art. 37 Bestemming netto actief

De bestemming die aan het netto actief moet worden gegeven is een vzw met een culturele doelstelling (al

dan niet educatief).

De bestemming van het actief wordt vastgesteld door de Algemene Vergadering.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 09/07/2012 - Annexes du Moniteur belge

MAO 2.2

De vereffening moet gebeuren door minstens 1 vereffenaar. Deze kan worden aangesteld door de Algemene Vergadering bij gewone meerderheid. De vereffenaar(s) moet(en) bij het vervullen van zijn/hun opdracht volgende voorwaarden in acht nemen: rekening houden met de huidige doelstellingen van de vzw en indien mogelijk het netto-actief terug ten dienste stellen aan een gelijkaardig doel. De vereffenaars oefenen hun opdracht gezamenlijk uit.

TITEL X SLOT

Art. 38 Slot

Voor alle gevallen die niet voorzien worden door de statuten, zijn de beschikkingen van de vzw  wetgeving, waaronder de wet van 27 juni 1921, gewijzigd door de wet van 2 mei 2002 toepasselijk.

Aldus goedgekeurd door de Buitengewone Algemene Vergadering te Antwerpen op woensdag 20 juni 2012, in twee exemplaren waarvan er één bewaard wordt op de maatschappelijke zetel van de vzw en waarvan het andere wordt neergelegd op de Griffie van de Rechtbank van Koophandel te Antwerpen.

Stichtingsvergadering 20 juni 2012

Aanwezig : Wim Dielen, Ann Buytaert, Guido Buytaert en Ronald Mariën (stichtende leden) Notulen : Ann Buytaert

1.De vergadering wordt geopend om 19u45.

2.0e statuten worden besproken en ondertekend.

3.1-let ledenregister wordt ingevuld en ondertekend.

4.0e stichtende leden benoemen de leden van de Raad van Bestuur voor onbepaalde duur

-De heer Wim Dielen, wonende te 2930 Brasschaat, De Tomermaat 55 bus 2, geboren te Wilrijk op 29 maart 1975

-Mevrouw Ann Buytaert, wonende te 2170 Merksem, De Wilgen 45, geboren te Merksem op 17 februari 1969

-De heer Guido Buytaert, wonende te 2660 Hoboken, Zeelandstraat 42 bus 4.3, geboren te Merksem op 19 april 1944

5.De vergadering wordt gesloten om 20u30

Stichtingsvergadering 20 juni 2012 -- Bijlage 1

Benoeming Dagelijks Bestuur

De Raad van Bestuur benoemd tot dagelijks bestuurder

" De Heer Tom Buytaert, wonende te 2020 Antwerpen, Schijfwerpersstraat 70, geboren te Merksem op 13 juli 1971

" De aanstelling is voor onbepaalde duur en bij aanvang onbezoldigd.

Volgens de statuten van de vzw en de heersende wetgeving is het dagelijks bestuur bevoegd voor de volgende handelingen:

" Handelingen die nodig zijn voor het dagelijks leven van de vzw;

" Handelingen die van gering belang zijn (met een beperkte invloed op de activiteit / financiële toestand van de vzw);

-Dringende handelingen (waar het uitstel van een beslissing tot er een tussenkomst is van de Raad van Bestuur de vzw schade kan/zal berokkenen.

De Raad van Bestuur verleent tevens volmacht voor de volgende taken

" Ontwikkelen en organiseren van projecten volgens de visie en de doelstellingen van de vzw;

" De projecten coördineren in al zijn facetten - projectbegroting - planning communicatie uitvoering - opvolging en evaluatie;

" Contacten (eggen en onderhouden die de werking van de vzw ten goede komen;

Vonr-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

MOD22

Luik B - Vervolg

" Onderzoek op het veld plegen en rapporteren aan de Raad van Bestuur;

" Aanspreekpunt en publieke vertegenwoordiging van de vzw.

Het dagelijks bestuur voert zijn handelingen individueel uit. Alle activiteiten dienen echter met regelmaat en bij voorkeur op voorhand mondeling of schriftelijk gerapporteerd te worden aan de Voorzitter van de Raad van Bestuur. De dagelijks bestuurder heeft geen stemrecht bij de te nemen beslissingen van de Raad van Bestuur.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 09/07/2012 - Annexes du Moniteur belge

Stichtingsvergadering 20 juni 2012  Bijlage 2

Volmachtregeling en Handtekeningbevoegdheid

1.Orgaan van vertegenwoordiging.

De leden van de Raad van Bestuur en de personen benoemd tot dagelijks bestuurder worden ondergebracht in het orgaan van vertegenwoordiging. Zij vertegenwoordigen de vzw in rechte of ten overstaan van derden.

Om als lid van het orgaan van vertegenwoordiging te worden benoemd dient men

" Meerderjarig te zijn

" Een duidelijke statutaire of contractuele band met de vzw hebben (ondermeer : werkend lid, gemandateerd dagelijks bestuurder, algemeen lasthebber)

De leden van het orgaan van vertegenwoordiging worden benoemd voor de termijn van 1 jaar. Een herbenoeming kan een onbeperkt aantal keren herhaald worden.

De regeling tot benoemen en einde van het mandaat werd opgenomen in de statuten van de vzw.

2.Handtekeningbevoegdheid.

Bij handelingen waarvan de waarde de 2.500 euro (excl. btw) niet overschrijdt, is er slechts één handtekening nodig door een lid van het orgaan van vertegenwoordiging. In de andere gevallen wordt de vzw in rechte of ten overstaan van derden vertegenwoordigd door de gezamenlijke handtekening van de voorzitter en minstens één lid van het orgaan van vertegenwoordiging.

3.Leden van het orgaan van vertegenwoordiging bij de oprichting van de vzw.

Leden van de Raad van Bestuur : Wim Dielen, Ann Buytaert en Guy Buytaert Dagelijks Bestuurder : Tom Buytaert

Or oe laatste blz van Luik B vermeiden Recto Naam en hosv ij,a" " ,a van de instrumenterende notaris, hetzij van de persoto)nieri m

bevoegd de veren ginr, E ',ring of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso Naam en harrrfl ,.r rg

Coordonnées
IKIKIK

Adresse
SCHIJFWERPERSSTRAAT 70 2020 ANTWERPEN 2

Code postal : 2020
Localité : ANTWERPEN
Commune : ANTWERPEN
Province : Anvers
Région : Région flamande