INFOFET

Association sans but lucratif


Dénomination : INFOFET
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 540.936.534

Publication

29/10/2013
ÿþ MOD 2.2

ln de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie



ll111rnomimmul111n11

Vo behc

aan

Belt Staat

Neergelegd ter grillle van aa RECHTBANK VAN KOOPHANDEL

1 8 Mg. 2013

~U . NHOUT eGriffier,

Ondernemingsnr: p S y4. 736 ..53r",

Benaming

(voluit) : INFOFET

(verkort)

Rechtsvorm : Vereniging zonder Winstoogmerk

Zetel : 2370 Arendonk, Grotstraat 30

Onderwerp akte ; Oprichting

Ondergetekenden,

- De heer GIESEN Anton Heinz Paul, Nederlandse nationaliteit, geboren te Geldrop (Nederland) op 15 november 1965, rijksregisternummer: 65.11.15-533.71, wonende te 3930 Hamont-Achel, Stad 50;

-Mevrouw ZEVENBERGEN Nancy Josina Cornelia, Nederlande nationaliteit, geboren te Rotterdam' (Nederland) op 1 juli 1970, rijksregisternummer: 70.07.01-624.89, wonende te 3930 Hamont-Achel, Stad 50;

- De heer GIESEN Rick Cornelis Johannes, Nederlandse nationaliteit, geboren te Zaltbommel (Nederland) op 5 november 1994, rijksregisternummer 94.11.05-357.89, wonende te 3930 Hamont-Achel, Stad 50;

Beslissen hierbij tot de oprichting van een vereniging zonder winstoogmerk, waarvan zij de statuten als volgt vaststellen :

TITEL I: NAAM, ZETEL, DOEL en DUUR van de vereniging

Art.1

De vereniging draagt als naam INFOFET

Al de akten, facturen, aankondigingen, uitgaven en andere stukken uitgaande van de vereniging moeten

haar naam vermelden, onmiddellijk voorafgegaan of gevolgd door de woorden "vereniging zonder

winstoogmerk",

Art.2

De maatschappelijke zetel van de vereniging is gevestigd te 2370 Arendonk, Grotstraat 30.

Hij mag overgebracht worden naar een andere plaats in hetzelfde arrondissement bij besluit van de raad van bestuur.

Art.3

De vereniging heeft tot doel:

- door middel van het organiseren van activiteiten in de meest ruime zin van het woord en het uitgeven van

publicaties, bij te dragen tot de verheerlijking van het innerlijk en uiterlijk menselijk lichaam;

activiteiten organiseren, waaronder: beurzen, massages, uitstappen, informatie-avonden, voorlichting,

sessies;

- personen met elkaar In contact brengen;

- geheel of gedeeltelijk verhuur van accommodatie;

- verkoop van drank en eten;

De vereniging zonder winstoogmerk mag alles doen wat rechtstreeks of onrechtstreeks kan bijdragen tot de'

verwezenlijking van haar doel in de ruimst mogelijke zin,

De vereniging kan meer algemeen aile middelen aanwenden die tot de verwezenlijking van het doel' rechtstreeks of onrechtstreeks bijdragen. De vereniging kan ter uitvoering van wat hierboven bepaald is, ondermeer alle zakelijke rechten verwerven, in huur nemen, verhuren, personeel aanwerven, rechtsgeldige overeenkomsten sluiten, fondsen inzamelen, kortom alle activiteiten uitoefenen of laten uitoefenen die haar doel rechtvaardigen. In het kader van het realiseren van haar doel, kan de vereniging zelfs daden van koophandel stellen,

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting or organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening,

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 29/10/2013 - Annexes du Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 29/10/2013 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Art.4

De vereniging is opgericht voor onbepaalde duur. Zij kan ten allen tijde worden ontbonden.

TITEL II: LEDEN

Art.5

1. Het aantal leden is onbeperkt maar moet ten minste drie bedragen. De ondertekenende oprichters zijn de eerste werkende leden. De vereniging telt werdende en niet-werkende leden. De volheid van het lidmaatschap, met inbegrip van het stemrecht op de algemene vergadering, komt uitsluitend toe aan de werkende leden. De wettelijke bepalingen zijn alleen op hen toepasselijk.

2. Als werkend lid kan tot de vereniging toetreden, ieder natuurlijke persoon of rechtspersoon die door de algemene vergadering als dusdanig wordt aanvaard en dit op voorstel van de raad van beheer. Het verzoek om toelating van een kandidaat werekend lid moet schriftelijk worden ingediend bij een lid van de algemene vergadering.

3. De raad van beheer kan, onder door het huishoudelijk reglement te bepalen voorwaarden, ook andere personen als ereleden, beschermleden, steunende of adviserende leden tot de vereniging toelaten.

4. De leden zijn in geen geval persoonlijk aansprakelijk voor de door de vereniging aangegane

verbintenissen.

De jaarlijkse bijdrage voor de werkende leden bedraagt maximaal honderd euro (E 100,00).

5. Elk werkend lid kan te allen tijde uit de vereniging treden.

Het ontslag moet bij aangetekend schrijven aan de raad van beheer ter kennis worden gebracht

6. Uittredende of uitgesloten leden en hun rechtsopvolgers hebben geen deel in het vermogen van de vereniging en kunnen derhalve ook nooit teruggave of vergoeding voor gestorte bijdragen of gedane inbrengsten vorderen.

7, Geen van de al dan niet werkende leden mag de vereniging, noch ledenlijsten gebruiken voor persoonlijke of commerciële doeleinden.

TITEL 111: ALGEMENE VERGADERING

Art.6

De Algemene Vergadering is samengesteld uit alle leden en wordt voorgezeten door de Voorzitter van de Ftaad van Bestuur. Bij diens afwezigheid zal de vergadering voorgezeten worden door een bestuurder die de voorzitter heeft aangewezen. Bij afwezigheid van de voorzitter of diens aangeduide vervanger leidt de oudste van de aanwezige leden de vergadering.

Art. 7

De algemene vergadering wordt bijeengeroepen door de raad van bestuur bij gewone brief of postkaart, per e-mail of per fax ondertekend door de secretaris in naam van de raad van bestuur, die minstens acht dagen voor de vergadering aan ieder lid wordt gestuurd. De agenda wordt vermeld in het oproepingsbericht.

Art.8

Elk lid heeft in geval van zijn/haar aanwezigheid één stem, Stemmen bij volmacht door een ander lid is toegelaten. Van elke vergadering wordt een verslag opgesteld dat per brief of per e-mail naar de leden verstuurd wordt en dat op de zetel van de vereniging ter inzage ligt van elke belanghebbende, samen niet de aanwezigheidslijsten.

Art.9

De Algemene Vergadering is uitsluitend bevoegd voor het;

" Opmaken en wijzigen van de statuten;

" Jaarlijks goedkeuren van het werkingsverslag en de rekening en van de beleidsnota en de begroting;

" Benoemen en afzetten van de leden van de Raad van Bestuur;

" Uitsluiten van een lid;

" Ontbinden van de vereniging.

" De benoeming van één (der) commissaris(sen) en het bepalen van hun bezoldiging ingeval een bezoldiging wordt toegekend;

" De omzetting van de vereniging in een vennootschap met sociaal oogmerk; en

" Alle gevallen waarin onderhavige statuten dat vereisen.

Art. 1 0

De Algemene Vergadering, genaamd jaarvergadering, moet eenmaal per jaar worden bijeengeroepen in de

loop van de maand juni.

Op ieder ogenblik kan een buitengewone algemene vergadering van de vereniging worden bijééngeroepen

door een beslissing van de raad van bestuur of op vraag van minstens één vijfde van de leden. Iedere

vergadering wordt gehouden op de dag, het uur en de plaats vermeld in de oproeping,

Alle leden moeten erop worden uitgenodigd.

TITEL IV: RAAD van BESTUUR

5

Ce- MOD 2.2

Art,11

De bestuurders worden benoemd en ontslagen door de Algemene Vergadering. Wanneer een mandaat vroegtijdig openvalt, zal de eerstvolgende Algemene Vergadering een plaatsvervanger benoemen voor de resterende duur van het oorspronkelijk mandaat; zulke benoeming is slechts nodig indien het aantal beneden de 3 zou komen. De Raad van Bestuur verkiest onder zich een voorzitter, secretaris en penningmeester.

De kandidaturen moeten worden ingediend uiterlijk twee maanden vóór de jaarlijkse algemene vergadering, op welk agenda de benoemingen zullen voorkomen voor alle mandaten die vacant zijn of komen vóór de volgende algemene vergadering. De verkiezing gebeurt schriftelijk en geheim in twee rondes : in de tweede stemronde wordt gestemd over die kandidaturen die in de eerste stemronde de meeste stemmen behaalden, waarbij het aantal kandidaten voor de tweede stemronde het aantal te begeven mandaten omvat plus één, tenzij er meer dan drie mandaten te begeven zijn, in welk geval men bij het aantal te begeven mandaten er twee bijtelt.

Art.12

De Raad van Bestuur bestuurt de vereniging in de meest ruime zin, enkel beperkt door wat de wet of de statuten aan de Algemene Vergadering voorbehoudt. De Raad vertegenwoordigt deze bij elke gerechtelijke en buitengerechtelijke handeling. Ten behoeve van de uitvoering van haar beslissingen kan de Raad van Bestuur een volmacht verlenen aan één bestuurder of zelfs aan een derde,

Zij kan ook volmachten verlenen voor bepaalde (soorten) opdrachten, en de voorwaarden en beperkingen van zulke volmachten bepalen. Tevens vertegenwoordigen de voorzitter en de secretaris de vereniging en dit gezamenlijk optredend, Deze moeten ten aanzien van derden geen blijk geven van enig besluit van de raad of van enige machtiging.

Dezelfde wijze van vertegenwoordiging geldt voor het optreden in en buiten rechte.

Art,i 3

De Raad van Bestuur vergadert telkens het belang van de vereniging zulks vereist en telkens wanneer de voorzitter de bestuurders hiertoe uitnodigt. Van elke samenkomst wordt een verslag opgesteld dat op de zetel van de vereniging ter inzage ligt van elke belanghebbende. Elke beslissing wordt bij gewone meerderheid genomen. Bij staking der stemmen is de stem van de voorzitter doorslaggevend. Een bestuurder kan zich niet door een volmachtdrager laten vertegenwoordigen.

TITEL V: INZAGERECHT" LEDEN

Art,14

Aile leden kunnen op de zetel ,het register van de leden raadplegen, alsmede alle notulen en beslissingen van de algemene vergadering, van_ de raad van bestuur en van de personen, al dan niet met een bestuursfunctie, die de vereniging of voorrekening ervan een mandaat bekleden evenals alle boekhoudkundige stukken van de vereniging,

TITEL VI: BEGROTING en REKENING

Art.15

Het boekjaar van de vereniging loopt van 1 januari tot 31 december. De Raad van Bestuur bereidt de

begroting en de rekeningen voor en legt ze ter goedkeuring voor aan de jaarlijkse algemene vergadering. Het

eerste werkjaar loopt van heden tot 31 december 2014.

TITEL VII: WIJZIGEN van statuten

Art.16

Alleen de algemene vergadering kan de statuten wijzigen. Tot wijziging van deze statuten kan slechts besloten worden indien die wijziging op de oproeping is vermeld en indien twee derden van de leden aanwezig zijn, Wordt dit getal niet bereikt, dan kan een tweede vergadering worden bijeengeroepen; deze tweede vergadering kan een geldig besluit nemen ongeacht het aantal aanwezige leden. Voor elke statutenwijziging is bovendien de goedkeuring van een meerderheid van 2/3 van de aanwezige leden vereist tenzij voor de wijziging van de doelstellingen van de vereniging waarvoor de unanimiteit vereist is van de aanwezige leden.

TITEL VIII: ONTBINDING en VEREFFENING van de vereniging

Art.17

Om over te gaan tot de ontbinding van de vereniging gelden dezelfde regels als voor de statutenwijziging

zonder doeiswijziging, zoals omschreven in artikel 19.

Art.18

in gevat van vrijwillige ontbinding van de vereniging benoemt de Algemene Vergadering 1 of meerdere

vereffenaars. Zij bepaalt tevens hun bevoegdheden en de vereffeningsvoorwaarden.

Art. 1 9

ln geval van ontbinding worden de activa, na aanzuivering van de schulden, overgedragen aan het doel dat

bepaald wordt door de Algemene Vergadering of de Vereffenaars.

TITEL IX: HUISHOUDELIJK REGLEMENT

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 29/10/2013 - Annexes du Moniteur belge

~

MOD2.2

Luik B - Vervoiq

Art.20

In aanvulling op deze statuten kan de vereniging een huishoudelijk reglement opstellen,

Na de oprichting zijn de oprichters meteen in voltallige algemene vergadering bijeengekomen en hebben:

-aangesteld ais bestuurders voor een periode van de duur van de vereniging:

-De heer GIDSEN Anton Heinz Paul, Nederlandse nationaliteit, geboren te Geldrop (Nederland) op 15

i november 1965, rijksregisternummer: 65.11.15-533.71, wonende te 3930 Hamont-Achel, Stad 50;

-Mevrouw ZEVENBERGEN Nancy Josina Cornelia, Nederlande nationaliteit, geboren te Rotterdam

(Nederland) op 1 juli 1970, rijksregisternummer; 70.07.01-624.89, wonende te 3930 Hamont-Achel, Stad 50;

- De heer GIESEN Rick Cornelis Johannes, Nederlandse nationaliteit, geboren te Zaltbommel (Nederland)

op 5 november 1994, rijksregisternummer; 94.11.05-357.89, wonende te 3930 Hamont-Achel, Stad 50;

En hebben de bestuurders in raad vergaderd en hebben aangeduid :

- als voorzitter ; de heer Giesen Anton, voornoemd

- als secretaris : mevrouw Zevenbergen Nancy, voornoemd

- als penningmeester ; mevrouw Zevenbergen Nancy, voornoemd

voornoemden, allen aanwezig of vertegenwoordigd, aanvaarden dit mandaat.

Opgemaakt te Turnhout op 16 oktober 2013 in twee originelen

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 29/10/2013 - Annexes du Moniteur belge

Voor-tehoucien aan het Belgisch Staatsblad

Op de laatste blz. van Luik B. vernielden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
INFOFET

Adresse
GROTSTRAAT 30 2370 ARENDONK

Code postal : 2370
Localité : ARENDONK
Commune : ARENDONK
Province : Anvers
Région : Région flamande