INSTITUUT VOOR FINANCIELE ARCHEOLOGIE, AFGEKORT : IFA

Association sans but lucratif


Dénomination : INSTITUUT VOOR FINANCIELE ARCHEOLOGIE, AFGEKORT : IFA
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 541.849.324

Publication

26/11/2013
ÿþ MOD 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 26/11/2013 - Annexes du Moniteur belge

1

1 (t HOV. 2013

KOORECHTBANK van HAR& - e MECHELEN

1

Ondernemingsnr: 5~~. 4.9. ,3QJ-

Benaming

(voluit) : Instituut voor Financiele Archeologie

(verkort) : IFA

Rechtsvorm : VZW

Zetel : Leopoldstraat 109 GV 2800 Mechelen

Onderwerp akte : Oprichtingsakte

OPRICHTINGS AKTE

VZW INSTITUUT VOOR FINANCIELE ARCHEOLOGIE,

afgekort : " IFA " vzw

" 2800 Mechelen

STATUTEN

Publicatie

Nummer van de vereniging

De ondergetekenden:

Nys Francis,bediende,NNr 57.04.28-031.63 Kruisbaan 17 , 2800 Mechelen.

Bertrand Thomas, arbeider,NNr 91.07.17-117.87 Bethanienstraat 10/1 , 2800 Mechelen.

Bertrand David,arbeider,NNr 93.04.23-197,34 Dageraadstraat 45, 2800 Mechelen.

zijn overeengekomen onder hen en al degenen die later als werkende leden zullen worden aanvaard, een; vereniging zonder winstoogmerk op te richten overeenkomstig de wet van 27 juni 1921 en waarvan zij de: statuten als volgt bepalen:

TITEL 1.  Naam, zetel, doel, duur

Artikel 1 D vereniging zonder winstoogmerk draagt de naam : " instituut Voor Financiele Archeologie", afgekort : "IFA ", hierna de vereniging genoemd.

Artikel 2.De maatschappelijke zetel van de vereniging is gevestigd : Leopoldstraat 109 GV, 2800 Mechelen. De raad van bestuur is gemachtigd de zetel te verplaatsen naar een ander adres binnen de gemeente Mechelen.

Artikel 3.De vereniging heeft tot doel

A) Uitbouw en beheer van collecties van objecten, documenten gerelateerd aan de financieel economische geschiedenis. Zoals daar zijn waardepapieren, obligaties, aandelen,oude grafiek dit is niet limitatief. Oprichten van een hieraan verbonden archief en bibliotheek.

B)Vormingsactiviteiten te verzorgen die inzicht geven in de economische, politieke en financiele geschiedenis. .

C)Zij kan hiertoe onder meer :

seminaries, studiedagen, colloquia, conferenties organiseren, een studiecentrum oprichten, overgaan tot publicaties, samenwerken met publiekrechtelijke of privaatrechtelijke instellingen die met haar gemeenschappelijke belangstellingspunten hebben, haar medewerking verlenen aan elk initiatief dat haar doelstelling nastreeft. Fondsen ontvangen ter verwezenlijking van haar doel. Giften in natura aanvaarden. Indien de giften in natura niet in het gebied van IFA passen mogen deze verder gegeven worden aan andere VZW 's of mogen deze objecten verkocht worden zodat de opbrengst hiervan de vzw middelen verschaft ter realisering van haar doel

Voor-

behouden

aan het

Belgisch

Staatsblad









*13177264x

NEERGELEGD

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 26/11/2013 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

D)De vereniging mag elke andere actie ondernemen die in verband staat niet haar doel.

E)De vereniging mag in eigendom of op andere wijze de roerende en onroerende goederen verwerven

nodig voor haar doelstellingen en haar administratie.

Artikel 4.De vereniging wordt opgericht voor onbepaalde duur,

TITEL Il. -- Leden

Artikel 5.Het aantal leden is onbeperkt, doch mag niet minder dan drie bedragen. De raad van bestuur kan andere categorieën van leden in het leven roepen.

Artikel 6.De raad van bestuur bepaalt jaarlijks de ledenbijdrage, deze mag evenwel niet meer dan 10.000,-EUR bedragen.

Artikel 7.Een kandidaat lid dient zijn verzoek om aanvaarding schriftelijk te richten aan de raad van bestuur en schriftelijk zijn instemming te betuigen met het doel, de statuten en het huishoudelijk reglement van de vereniging. De raad van bestuur beslist over het al dan niet aanvaarden van het kandidaat-werkend lid en brengt het kandidaat-werkend lid schriftelijk op de hoogte van deze beslissing,

Artikel 8.Elk lid is vrij op gelijk welk tijdstip uit de vereniging te treden. Het ontslag moet bij brief aan de raad van bestuur ter kennis worden gebracht.

De raad van bestuur beschouwt als ontslagnemend het lid dat niet langer de lidmaatschapsbijdrage betaalt, nadat het hiertoe door de raad van bestuur per aangetekend schrijven is toe aangemaand.

De raad van bestuur beschouwt als ontslagnemend het lid dat stelselmatig zou nalaten deel te nemen aan de werkzaamheden van de vereniging.

De raad van bestuur kan leden schorsen tot de volgende algemene vergadering; indien dit lid deel uitmaakte van de raad van bestuur dient de algemene vergadering binnen de maand te worden bijeengeroepen.

Artikel 9.Geen enkel lid kan rechten doen gelden op het maatschappelijk bezit of op de gestorte bijdragen,

TITEL III.  Algemene vergadering

Artikel 10.De algemene vergadering is samengesteld uit alle leden en wordt voorgezeten door de voorzitter van de raad van bestuur, of bij diens afwezigheid door de ondervoorzitter of het oudste aanwezige lid van de raad van bestuur.

Een lid kan zich door een ander stemgerechtigd lid op de algemene vergadering laten vertegenwoordigen door het verlenen van een schriftelijke volmacht. Elk lid kan op de algemene vergadering drager zijn van slechts één volmacht.

Artikel 11.De algemene vergadering is bevoegd voor

" het wijzigen van de statuten;

" het bepalen van het aantal bestuurders, alsook ze te benoemen en te ontslaan;

" het goedkeuren van begrotingen en rekeningen;

" het uitsluiten van leden;

" het aanduiden van de commissarissen;

" het vrijwillig ontbinden van de vereniging,

Artikel 12.De algemene vergadering wordt door de voorzitter van de raad van bestuur of, indien deze in de onmogelijkheid verkeert, door de ondervoorzitter bijeengeroepen telkens als het doel van de vereniging dit vereist. Zij moet ten minste eenmaal per jaar worden samengeroepen.

De raad van bestuur is bovendien verplicht de algemene vergadering bijeen te roepen wanneer één vijfde van de leden daarom verzoekt.

De oproeping voor de algemene vergadering, die ook de agenda bevat, wordt verstuurd per brief tenminste veertien dagen voor de vergadering.

De leden kunnen punten die ze ter stemming willen voorleggen één week voor de algemene vergadering schriftelijk indienen bij de voorzitter.

Artikel 13.De beslissingen van de algemene vergadering worden genomen bij eenvoudige meerderheid van de aanwezige en de vertegenwoordigde stemmen, behalve in de gevallen van de door de wet van 27 juni 1921 vereiste meerderheid.

Bij staking van stemmen beslist de voorzitter.

De algemene vergadering kan slechts rechtsgeldig beslissen indien de helft van de werkende leden aanwezig of vertegenwoordigd is. Indien dit niet het geval is dient binnen de maand een nieuwe algemene vergadering te worden samengeroepen, die rechtsgeldig kan beslissen ongeacht het aantal aanwezigen.

Over de uitsluiting van een lid wordt beslist met tweederde van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden,

Er kan slechts worden beslist over punten die op de agenda voorkomen.

Artikel 14.De beslissingen van de algemene vergadering worden ter kennis gebracht aan de leden bij gewone brief. Deze beslissingen worden genoteerd in een bijzonder register, dat op de maatschappelijke zetel van de vereniging wordt bewaard.

MOD 2.2

Luik B - Vervolg

TITEL IV.  Raad van bestuur

Artikel 15.De vereniging wordt bestuurd door een raad van bestuur, Hun aantal bedraagt minstens drie. De algemene vergadering kan aanvullend niet-stemgerechtigde waarnemers benoemen bij de raad van bestuur.

Het mandaat van bestuurder duurt drie jaar. De bestuurders van wie het mandaat ten einde loopt, zijn herkiesbaar. Iedere bestuurder, aangewezen om een vacature in te vuilen die is ontstaan in de loop van een mandaat, wordt slechts benoemd voor de voltooiing van dit mandaat.

Onverminderd hogerstaand is jaarlijks minstens én derde van de leden van de raad van bestuur ontslagnemend doch herverkiesbaar.

Het mandaat van bestuurder wordt kosteloos waargenomen. Wei kan de raad van bestuur de terugbetaling bevelen van sommige kosten die door de leden en bestuurders van de vereniging worden gedragen en voortspruiten uit hun medewerking aan de vereniging.

Artikel 16.De raad van bestuur kiest jaarlijks uit zijn leden een voorzitter, een ondervoorzitter een secretaris en een penningmeester.

De voorzitter, of bij diens afwezigheid de ondervoorzitter, roept de raad bijeen en zit de vergaderingen voor.

De raad van bestuur kan slechts beslissen indien de meerderheid van de bestuurders aanwezig is, De beslissingen worden genomen bij gewone meerderheid van stemmen. Bij staking van stemmen beslist de stem van de voorzitter of de stem van diegene die hem vervangt.

Artikel t7.De bestuurders zijn niet persoonlijk gebonden door de verbintenissen van de vereniging, De verantwoordelijkheid beperkt zich tot de uitoefening van het ontvangen mandaat.

De beraadslagingen van de raad van bestuur worden vastgelegd in notulen. De notulen worden in een speciaal register ingeschreven dat bewaard wordt op de maatschappelijke zetel van de vereniging.

Artikel 18.De raad van bestuur leidt de zaken van de vereniging en vertegenwoordigt deze in en buiten rechte. Hij is bevoegd voor alle aangelegenheden, uitgezonderd voor deze die aan de algemene vergadering , zijn voorbehouden.

De raad van bestuur kan zijn bevoegdheid voor bepaalde handelingen en taken overdragen aan ên bestuurder of zelfs aan een ander lid van de vereniging.

TITEL V. -- Begrotingen en rekeningen

Artikel 19.1-let dienstjaar loop van 1 januari tot 31 december.

In afwijking loopt het eerste boekjaar van 01 oktober tot 31 december 2014,

Op het einde van het boekjaar wordt door de raad van bestuur de rekeningen van het afgelopen jaar afgesloten en ter goedkeuring voorgelegd aan de algemene vergadering. De rekeningen worden gecontroleerd ' door de door de algemene vergadering aangestelde commissarissen die geen deel uitmaken van de raad van bestuur en die hierover verslag uitbrengen aan de algemene vergadering.

Jaarlijks stelt de raad van bestuur een begroting op, die wordt voorgelegd aan de algemene vergadering. TITEL VI. -- Ontbinding en vereffening

Artikel 20.De vereniging mag te allen tijde ontbonden worden door de algemene vergadering bij tweederde meerderheid. In geval van beslissing tot ontbinding benoemt de algemene vergadering tegelijkertijd vereffenaars en bepaalt hun bevoegdheden.

Na vereffening van de passiva, worden de activa verplichtend overgedragen aan een of meerdere verenigingen met een gelijklopende deelstelling.

Artikel 21.Een huishoudelijk reglement kan worden voorbereid door de raad van bestuur die het ter goedkeuring voorlegt aan de algemene vergadering.

Voor alles wat in deze statuten of het huishoudelijk reglement niet uitdrukkelijk is geregeld, blijft de wet van 27juni 1921 toepasselijk,

Aldus opgemaakt op 01 oktober 2013.

Francis t hIyse a ' ,Thomas Berfrarïd David Bedrand

k

Op de laatste blz, van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 26/11/2013 - Annexes du Moniteur belge

Voor-

behouden'

an het

Belgisch

Staatsblad

12/08/2015
ÿþ Mod Word 11.1

in de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

~ip` ÉÉ-Ihe

~" `r

3 - -08- 2015

G,rií;tiA: _ 2 E~

L. F, ~ ... - .. ~ rN

Ondernemingsnr : 841.849.324

Benaming

(voluit) : Instituut voor Financiële Archeologie

(verkort) : IFA

Rechtsvorm : Vereniging zonder Winstoogmerk

Zetel : Leopoldstr 109 GV 2800 Mechelen (volledig adres)

Onderwerp akte : benoeming bestuurders

De raad van bestuur besliste op0211012013 met eenparigheid van stemmen hetgeen volgt:

*Bestuurder Nys Francis 57.04.28 (n.n. 57.04.28-031.63) Kruisbaan 17 2800 Mechelen

*Bestuurder Bertrand Thomas 91.07.17 (n.n.91.07.17-111.78) Dageraadstraat 45 2800 Mechelen

*Bestuurder Bertrand David 93.04.26 (n.n. 93.04.26-197.34) Dageraadstraat 45 2800 Mechelen

*Bestuurder Nys Francis is aangeduid als voorzitter.

*De bestuurders en voorzitter handelen steeds 2 aan 2.

*Bertrand Guy 59.10.10 (n.n. 59.10.10-025.14) Dageraadstraat45 2800 Mechelen krijgt aan algemene en;

onbeperkte volmacht.

Aldus opgemaakt op 23 juli 2015

Nys Francis Bertrand Thomas Bertrand David

Op de laatste blz. van Luik 13 vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -12/08/2015 - Annexes du Moniteur belge

Coordonnées
INSTITUUT VOOR FINANCIELE ARCHEOLOGIE, AFGEK…

Adresse
LEOPOLDSTRAAT 109 GV 2800 MECHELEN

Code postal : 2800
Localité : MECHELEN
Commune : MECHELEN
Province : Anvers
Région : Région flamande