INTERKOMMUNALE VOOR TELEDISTRIBUTIE VAN HET GEWEST ANTWERPEN, AFGEKORT : INTEGAN

Divers


Dénomination : INTERKOMMUNALE VOOR TELEDISTRIBUTIE VAN HET GEWEST ANTWERPEN, AFGEKORT : INTEGAN
Forme juridique : Divers
N° entreprise : 212.586.683

Publication

25/06/2014 : ME. - JAARREKENING 31.12.2013, GGK 16.05.2014, NGL 19.06.2014 14197-0146-046
10/02/2014
ÿþ Mod Word 11.1

~ ? In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte



Op de laatste blz. van tuk BB vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

v

beh

aa Bel Stat

ONITEUR BELGE

63 -02- 20Ft

BELGISCH STAATSBLAD -~ " ----6ri¬ ¬ re

" 19039081

1111111111

Ondememingsnr: BE 0212 586 683

Benaming

(voluit) : Intercommunale voor teledistributie in het gewest Antwerpen (verkort) : INTEGAN

Rechtsvorm : Opdrachthoudende Vereniging

Zetel : Boombekelaan 14 te 2660 Hoboken

(volledig adres)

Onderwer" akte : Wijziging statuten

De Algemene Vergadering van Aandeelhouders besliste in zitting van 13 december 2013 de statuten te wijzigen ais volgt:

Artikel 14

INTEGAN wordt bestuurd door de Raad van Bestuur.

De Raad van Bestuur bestaat uit tien bestuurders, samengesteld als volgt: de stad Antwerpen (regio centrum) wordt vertegenwoordigd door vijf bestuurders, de gemeenten Brasschaat, Brecht, Essen, Kapellen, Schilde, Schoten en Wijnegem (regio noord) worden vertegenwoordigd door drie bestuurders, en de gemeenten Boom, Hemiksem, Niel, Rumst, Schelle en Willebroek (regio zuid) worden vertegenwoordigd door twee bestuurders,

De bestuurders worden benoemd door de Algemene Vergadering, op voordracht van de respectieve deelnemers die zij vertegenwoordigen.

Daartoe duidt ledere gemeente voor elk mandaat van bestuurder waarover zij beschikt, één kandidaat-bestuurder aan, en eventueel een plaatsvervanger.

Indien de gemeenteraad kandidaat-bestuurders voordraagt die geen lid zijn van de gemeenteraad of van de districtsraad, maar van wie de deskundigheid met betrekking tot de statutair bepaalde doelstellingen manifest aantoonbaar is, wordt deze voordracht uitdrukkelijk gemotiveerd. In dat geval is de onverenigbaarheid van het mandaat van bestuurder met de functie van werknemer van een aangesloten bestuur niet van toepassing.

Onverminderd andere wettelijke of decretale bepalingen die van toepassing zijn op mandaten bij INTEGAN,

bestaat er een onverenigbaarheid tussen het mandaat van bestuurder en de volgende ambten, functies of

mandaten:

-lid van een regering;

-lid van een wetgevende vergadering;

-lid van het Europees Parlement en van de Europese Commissie;

-lid van een bestuurs- of controleorgaan in of werknemer van een privaatrechtelijke rechtspersoon die

activiteiten uitoefent in dezelfde beleidsdomeinen ais INTEGAN;

-werknemer van een aangesloten openbaar bestuur, of van een administratie die is belast met hetzij de

uitoefening van het gewoon toezicht op de lokale besturen, hetzij de uitoefening van een specifiek toezicht op

grond van de doelstellingen van INTEGAN.

Deze onverenigbaarheid is niet van toepassing voor deskundigen die het mandaat van bestuurder

uitoefenen.

De aldus voorgedragen kandidaturen worden onderworpen aan de Algemene Vergadering, die de benoeming doet met, behalve de meerderheid der geldig uitgebrachte stemmen in het geheel, de meerderheid van de stemmen uitgebracht door de vertegenwoordigers van de deelnemende gemeenten.

Minstens tweemaal per jaar brengen de bestuurders tijdens een openbare vergadering van de gemeenteraad, die hen heeft voorgedragen, tijdig verslag uit over hun mandaat.

Inzonderheid dient de verslaggevingplicht tijdige toepassing te kennen met het oog op de vaststelling van het mandaat van de vertegenwoordiger op de Algemene Vergadering en bij mogelijke toepassing van artikel 68 DIS.

Aan de vergaderingen van de Raad van Bestuur kunnen tevens ten hoogste drie rechtstreeks door verschillende gemeenten aangeduide afgevaardigden, gekozen uit de oppositieraadsleden, met raadgevende stem deelnemen.

Indien het aantal gemeenten dat van dit recht gebruik maakt ten hoogste drie bedraagt, neemt de Algemene Vergadering akte van de gemeenteraadsbeslissingen en wonen de aldus aangeduide leden met raadgevende stem vanaf dat ogenblik de zittingen van de Raad van Bestuur bij. Wanneer in onderhavig geval de bestuurder met raadgevende stem zijn gemeentelijk mandaat verliest, heeft de gemeente die de oorspronkelijke aanduiding heeft verricht het recht onmiddellijk in de vervanging te voorzien bij gemeenteraadsbeslissing. Het aldus aangeduide lid wordt opgenomen in de eerstvolgende Raad van Bestuur en voltooit het mandaat van zijn voorganger.

Indien het aantal gemeenten dat van dit recht gebruik maakt meer dan drie bedraagt, neemt de Algemene Vergadering akte van de gemeenteraadsbeslissingen en bepaalt zij de rangorde van de aangeduide leden met

raadgevende stem waarbij in chronologische volgorde voorrang wordt gegeven aan de mandataris:

5.aangeduid met unanimiteit;

6.die zijn gemeentelijk mandaat onafgebroken het langst uitoefent;

7.die het oudste is in jaren en de leeftijd van zestig jaar niet heeft bereikt;

8.die de jongste is in jaren van de kandidaten die de leeftijd van zestig jaar hebben bereikt.

1..

De eerste drie volgens deze rangorde aangeduide leden met raadgevende stem wonen vanaf dat ogenblik

" ~ de zittingen van de Raad van Bestuur bij. Wanneer één van deze bestuurders met raadgevende stem zijn mandaat verliest, komt het opengevallen mandaat toe aan het aangeduide lid dat in de oorspronkelijk opgemaakte rangorde als best geplaatste daarvoor in aanmerking komt en woont vanaf dat ogenblik de

e zittingen van de Raad van Bestuur bij en voltooit het mandaat van zijn voorganger. Indien evenwel geen vervanging mogelijk is ingevolge het ontbreken van opvolgers in de oorspronkelijke rangorde, maakt de eerstvolgende Algemene Vergadering een nieuwe rangorde op volgens de hierboven vernielde werkwijze, aan de hand van nieuwe gemeenteraadsbeslissingen tot aanduiding van deze leden met raadgevende stem. De toekenning en uitoefening van de mandaten gebeurt op de wijze bepaald in deze alinea, met dien verstande dat in de rangorde opgemaakt volgens de vastgestelde criteria, de voorkeur in dalende volgorde gegeven wordt aan

' leden aangeduid door de gemeenten die niet eerder in de lopende legislatuur volgens dit stelsel vertegenwoordigd waren in de Raad van Bestuur, Na uitputting van deze lijst wordt de normale rangorde hernomen.

Aile stemmingen zijn geheim.

De bestuurders zijn te allen tijde afzetbaar door de Algemene Vergadering.

et

Overeenkomstig Artikel 70 DIS legt de Raad van Bestuur aan de Jaarvergadering, volgend op de algehele

vernieuwing van de gemeenteraden, een evaluatierapport voor over de werking van de vereniging.

et

et

Artikel 24

De gedetailleerde notulen met bijgevoegd het stemgedrag van de individuele leden en alle documenten waar in de notulen naar verwezen wordt, liggen ter inzage van de gemeenteraadsleden op het secretariaat van

pq de aangesloten gemeenten, onverminderd de decretale bepalingen inzake de openbaarheid van bestuur.

Op verzoek van een raadslid vraagt het deelnemende bestuur om de notulen en alle stukken waarnaar in de notulen wordt verwezen, elektronisch ter beschikking te stellen. De vereniging stelt de gevraagde stukken elektronisch ter beschikking aan het deelnemende bestuur en het deelnemende bestuur bezorgt ze aan het raadslid,

Dit artikel doet geen afbreuk aan de mogelijkheid van strafrechtelijke vervolging van de raadsleden wegens

et schendig van het beroepsgeheim, overeenkomstig artikel 458 van het Strafwetboek,

I: Artikel 25

Behoudens andersluidende bepalingen in het decreet, wordt de door de Raad van Bestuur vastgelegde agenda van de Algemene Vergadering uiterlijk dertig kalenderdagen voor haar zitting, aan alle deelnemers verstuurd.

De jaarrekening wordt vastgesteld door de Algemene Vergadering in de loop van het eerste semester van het volgend boekjaar aan de hand van het verslag van de Raad van Bestuur en het verslag van de commissaris-revisor. Samen met de uitnodiging worden deze documenten ter beschikking gesteld van de deelnemende gemeenten, die het mandaat van hun afgevaardigde terzake bepalen.

Bij deze documenten wordt tevens per mandataris een geïndividualiseerd overzicht van de in het voorbije boekjaar ontvangen vergoedingen en presentiegelden gevoegd.

De algemene vergadering verleent terzelfder tijd kwijting aan de bestuurders en de commissaris-revisor. Artikel 29

Alle akten die INTEGAN verbinden, met inbegrip van deze waarvoor de tussenkomst van een notaris of een openbaar ambtenaar vereist is, worden ondertekend door de voorzitter en de ondervoorzitter.

Bij afwezigheid of verhindering van de voorzitter en/of de ondervoorzitter, worden deze akten ondertekend door ten minste twee bestuurders.

De Raad van Bestuur kan één of meer leidinggevenden machtigen akten en briefwisseling van dagelijks bestuur te ondertekenen.

C Commissaris-revisor

CD ï Artikel 34

11

De commissaris-revisor wordt benoemd door de Algemene Vergadering voor drie jaar. Het mandaat is

L« " w hernieuwbaar. Hij kan tijdens zijn opdracht alleen om wettige redenen door de Algemene Vergadering worden ontslagen. In geval van overlijden of ontslag van een commissaris-revisor zal in zijn vervanging voorzien

c worden in de eerstkomende Algemene Vergadering.

X Artikel 35

b

rm De functie van commissaris-revisor is onverenigbaar met de uitoefening van een taak of opdracht die de

wl commissaris-revisor in een toestand van afhankelijkheid plaatst ten opzichte van INTEGAN. e

d

Artikel 36

Z De commissaris-revisor ontvangt een vast bedrag ais bezoldiging bepaald bij de aanvang van zijn opdracht

N door de Algemene Vergadering.

N

co,

Artikel 37

' De commissaris-revisor Is verplicht deel te nemen aan de Algemene Vergadering wanneer deze te

etberaadslagen heeft op grond van een verslag opgemaakt door de commissaris-revisor.

Artikel 38

et

et

ri) De Algemene Vergadering is samengesteld uit de vertegenwoordigers van de deelnemers.

el

u

rm

De vertegenwoordigers van elke gemeente op de Algemene Vergadering worden rechtstreeks aangewezen

te

11 door de gemeenteraden uit hun leden.

IY1 De vaststelling van het mandaat van de vertegenwoordiger wordt herhaald voor elke Algemene

Vergadering.

el

De mandaten moeten ten minste vijf dagen vóár de vergadering op de zetel van INTEGAN toekomen.

e Nochtans mag de voorzitter van de vergadering, bij een besluit, dat voor eenieder hetzelfde zal zijn, de laattijdig

Ce neergelegde mandaten aanvaarden.

et

Elke deelnemer duidt minstens één vertegenwoordiger aan. Desgewenst kan elke gemeente, per bijkomende begonnen schijf van 20% van respectievelijk haar bevolkingscijfer in verhouding tot het totale bevolkingscijfer van het gemeentelijk ambtsgebied van de vereniging en haar kapitaalsinbreng in vérhouding tot het totale maatschappelijke kapitaal van de vereniging, bijkomende afgevaardigden aanduiden, De gemeenteraad bepaalt het aantal stemmen, waarover iedere afgevaardigde beschikt, zonder dat het totaal aantal stemmen waarover de gemeente beschikt, overschreden kan worden.

De werkingsmodaliteiten van de Algemene Vergadering worden neergeschreven in een bij de statuten gevoegd huishoudelijk reglement. Bij eenvoudige beslissing van de Algemene Vergadering kunnen wijzigingen worden aangebracht.

Artikel 39

De regelmatige samengestelde Algemene Vergadering vertegenwoordigt de algemeenheid der deelnemers

en haar besluiten zijn bindend voor het geheel van deze laatsten.

De Algemene Vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter van de Raad van Bestuur.

De zitting van de Algemene Vergadering is openbaar.

Artikel 41

De Raad van Bestuur en de commissaris(sen) kunnen de Algemene Vergadering bijeenroepen. Zij moeten die bijeenroepen wanneer aandeelhouders die een vijfde van het maatschappelijk kapitaal vertegenwoordigen, het vragen.

Behoudens andersluidende bepalingen in DIS wordt aan de aandeelhouders, uiterlijk dertig kalenderdagen voor haar zitting, de datum en de agenda van de Algemene Vergadering tezamen met de vereiste documenten nodig voor de vaststelling van het mandaat van de gemeente vertegenwoordigers, meegedeeld.

Artikel 43

Clp_4

De Algemene Vergadering mag slechts beraadslagen als minstens de helft van het aantal aandelen vertegenwoordigd is. Zij mag slechts beraadslagen over de punten die op de agenda geplaatst werden.

Indien de vergadering niet in getal is om te beraadslagen, wordt een nieuwe Algemene Vergadering bijeengeroepen, binnen een tijdsbestek van dertig dagen, met dezelfde agenda, en deze vergadering zal, in

°-~ zoverre het niet gaat over een beslissing die volgens het DIS of de statuten met een buitengewone meerderheid moet worden genomen, geldig mogen beraadslagen, ongeacht het aantal vertegenwoordigde aandelen. In dit geval wordt in de oproepingsbrief onderhavige beschikking overgenomen.

Artikel 44

Ieder aandeel geeft recht op één stem, met dien verstande dat geen deelnemer kan beschikken over een aantal stemmen dat hoger ligt dan de som van het aantal stemmen van de andere aanwezige of vertegenwoordigde deelnemers min één.

0

Om aanvaard te worden, moet een voorstel de vereiste meerderheid bekomen. De vereiste meerderheid

ç moet steeds behaald worden, zowel in het geheel der geldig uitgebrachte stemmen, als in de stemmen

co uitgebracht door de vertegenwoordigers der deelnemende gemeenten.

Behoudens het geval, waarin een andere meerderheid door de wet, het decreet of de statuten wordt et

voorzien, is de vereiste meerderheid de gewone meerderheid.

et Artikel 45

CA

De Jaarvergadering hoort de verslagen van de Raad van Bestuur en van de commissaris-revisor. Zij doet de te

rm uitspraak over de conclusies van die verslagen, de jaarrekening, de resultatenrekening, alsmede over de

to bestemming van het resultaat. Zij geeft kwijting aan de bestuurders en de commissaris-revisor en doet uitspraak over alle andere op de agenda voorziene punten.

,l Artikel 46

De wijzigingen in de statuten en in de bijlagen worden artikelsgewijs aangebracht door de Algemene Vergadering met een drie vierde meerderheid, zowel voor het geheel van de geldig uitgebrachte stemmen, ais etvoor de geldig uitgebrachte stemmen van de vertegenwoordigde gemeenten, en op voorwaarde dat de gewone

:m. meerderheid van het aantal deelnemende gemeenten haar instemming betuigt.

P:

Uiterlijk negentig kalenderdagen vóór de Algemene Vergadering die de statutenwijzigingen moet beoordelen, wordt een door de Raad van Bestuur opgesteld ontwerp aan aile deelnemers voorgelegd. De beslissingen ter zake van hun raden die de oorspronkelijke statuten hebben goedgekeurd, bepalen het mandaat van de respectieve vertegenwoordigers op de Algemene Vergadering en worden bij het verslag gevoegd.

De deelnemers die nalaten binnen de gestelde termijn een beslissing te nemen en voor te leggen, worden geacht zich te onthouden. De onthouding bepaalt het mandaat van hun vertegenwoordiger op de Algemene Vergadering.

Het verslag van de Algemene Vergadering houdende wijziging van de statuten wordt, samen met de bijbehorende documenten waaronder de beslissingen van de deelnemers, binnen een termijn van dertig kalenderdagen na zijn dagtekening aan de toezichthoudende overheid voorgelegd.

De wijzigingen worden goedgekeurd door de Vlaamse Regering binnen een termijn van negentig kalenderdagen na de ontvangst van het verslag door de toezichthoudende overheid. Verstrijkt deze termijn zonder dat de Vlaamse Regering een beslissing heeft genomen en verstuurd aan INTEGAN, wordt de goedkeuring geacht te zijn verleend.

De goedgekeurde statutenwijzigingen worden integraal bekendgemaakt in de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad.

Een volledig gecoordineerde tekst van de statuten wordt neergelegd in de maatschappelijke zetel van INTEGAN, bij de toezichthoudende overheid en in de gemeentehuizen van elke deelnemende gemeente, binnen een termijn van dertig kalenderdagen na de ontvangst van het goedkeuringsbesluit of na het verstrijken van de termijn waarover de Vlaamse Regering terzake beschikt.

De statutenwijzigingen zijn slechts uitvoerbaar nadat ze zijn goedgekeurd bij besluit van de Vlaamse Regering of door het verstrijken van de termijn voor goedkeuring. Er kan geen terugwerkende kracht aan verbonden worden die verder reikt dan de eerste januari van het boekjaar waarin de Algemene Vergadering de wijzigingen heeft aangebracht.

Er kunnen geen statutenwijzigingen aan de deelnemers worden voorgelegd in de loop van het jaar waarin verkiezingen voor een algehele vernieuwing van de gemeenteraden worden georganiseerd, tenzij ingevolge een wettelijke of reglementaire verplichting of om het aantal mandaten binnen het intergemeentelijk

e " ; samenwerkingsverband te verminderen.

E Toezicht

e Artikel 46 bis

Van de besluiten van alle bestuursorganen wordt binnen twintig dagen na het nemen van het besluit een lijst met een beknopte omschrijving van de daarin geregelde aangelegenheden verzonden aan de Vlaamse Regering

Vanaf de dag van de verzending aan de Vlaamse Regering wordt de lijst, vermeld in het eerste lid, gedurende minstens twintig dagen ter inzage gelegd van het publiek. Dezelfde lijst wordt gepubliceerd op de

ó website van de opdrachthoudende vereniging.

ó Artikel 46 ter

ó

r-+ Binnen twintig dagen na het nemen van het besluit wordt naar de Vlaamse Regering een afschrift verzonden van:

et -de besluiten betreffende de rechtspositieregeling van het personeel, vermeld in artikel 69 DIS

-de voorstellen van de Raad van Bestuur in verband met het saneringsplan overenkomstig artikel 68 DIS.

5 TOETREDING - VERLENGING  UITSLUITING  ONTBINDING  VEREFFENING -- OVERNAME DER INSTALLATIES

Artikel 53

P:

De toetreding van een gemeente tot of de uitbreiding van hun aansluiting bij Integan is afhankelijk van de

daartoe strekkende beslissing van de gemeenteraad.

De toetredingsbeslissing wordt genomen door de Algemene Vergadering.

Aile toetredingen worden aanvaard door de Algemene Vergadering met een drie vierde meerderheid.

t Na afloop van de statutair bepaalde duur kan INTEGAN opeenvolgende keren verlengd worden voor een

pq termijn die telkens niet langer mag zijn dan achttien jaar. Op verzoek van de gewone meerderheid van het totaal aantal deelnemers en op voorwaarde dat dit verzoek gedragen wordt door een drie vierde meerderheid van het aantal deelnemende gemeenten, kan de laatste Algemene Vergadering die het verstrijken van de duur voorafgaat, tot de verlenging beslissen met een drie vierde meerderheid van het aantal stemmen. De daartoe strekkende gemeenteraadsbeslissingen worden bij het verslag van de Algemene Vergadering gevoegd en zijn gebaseerd op een onderzoek, eventueel vergelijkend in de mate er zich verschillende beheersvormen reëel aanbieden.

Voorbehouden .aanliet Belgisch Staatsblad

Uiterlijk negentig kalenderdagen voor de Algemene Vergadering, die beslist over de verlenging, wordt de

agenda door de Raad van Bestuur aan alle deelnemers toegezonden. .

De deelnemers die niet wensen te verlengen kunnen daartoe niet verplicht worden en houden op deel te maken van INTEGAN op het einde van het jaar waarin tot de verlenging door de Algemene Vergadering is beslist. Vooraf leggen zij hun daartoe strekkende beslissing voor die wordt gevoegd bij het verslag van de Algemene Vergadering. Ze moeten de door hen aangegane contractuele verbintenissen naleven, maar zijn voor het overige geen schadevergoeding verschuldigd, De voorlaatste en de laatste leden van artikel 37 DIS zijn op hen van toepassing.

Deelnemers die nalaten over de verlenging te beslissen of hun beslissing mee te delen, worden geacht verder deel uit te maken van INTEGAN.

Indien de duur van 1NTEGAN verstrijkt in de loop van het jaar waarin de verkiezingen voor een algehele vernieuwing van de gemeenteraden worden georganiseerd, wordt over de verlenging pas beslist in het daaropvolgende jaar, zowel door de betrokken gemeenteraden als door de eerste Algemene Vergadering in de loop van dat jaar. Zolang wordt de oorspronkelijke duur verlengd.

Artikel 57

Na afloop van de statutair bepaalde duur, de ontbinding van of de uittreding uit INTEGAN:

-zullen de installaties, die dienen tot de verwezenlijking van het doel van INTEGAN, gelegen op het grondgebied van een aangesloten gemeente en die uitsluitend dienen voor de klanten die zich op het grondgebied van de gemeente bevinden, met uitsluiting van de installaties die dienen of bestemd zijn voor de klanten die in andere gemeenten gelegen zijn, evenals het INTEGAN-personeel behorend tot de overgenomen activiteit, door de gemeente of door de overnemers van de activiteit overgenomen worden van de in vereffening zijnde vennootschap;

-zal het geheel van de installaties, gelegen op het grondgebied van een aangesloten gemeente en dat dient voor de klanten gelegen op twee of meerdere aangesloten gemeenten, door die gemeente overgenomen worden, volgens de modaliteiten die ze onderling moeten vaststellen.

Op de laatste Diz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verse : Naam en handtekening

Koen Verberck Koen Kenis

ondervoorzitter voorzitter

L

05/06/2013 : ME. - JAARREKENING 31.12.2012, GGK 24.05.2013, NGL 29.05.2013 13142-0552-047
14/09/2012
ÿþIte

(iTdi

Mod Woni 11.1

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

MONITEUR BELGE ...~...~~ t .r.._..

0.7 -09- 2012

~-----.~. -

I i~wi.i~i~t`s~. ~WAÀTSBL.AD

-._~._ . ~r~~~

HuN Ii 11 IIIIIIINIIIII

" iaissasi*

Vr baht

aar

Bel Staa

Ondememingsnr : BE 0212 586 683

Benaming

(voluit) : Interkommunale voor teledistributie van het gewest antwerpen (verkort) : INTEGAN

Rechtsvorm : Opdrachthoudende Vereniging

Zetel : Boombekelaan 14 te 2660 Hoboken

(volledig adres)

Onderwerp akte : Bijzondere volmacht

De Raad van Bestuur besliste in zitting van 25 mei 2012 een bijzondere volmacht te verlenen aan mevrouw Ann Van Goethem, bedrijfsjuriste, voor de ondertekening van notariele akten in het kader van de vestiging van erfdienstbaarheden ten voordele van Integan.

Hugo Vanderbecken eerste ondervoorzitter

Le : erbist

vo " itter

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -14/09/2012 - Annexes du Moniteur belge

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recta : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

12/06/2012
ÿþMod Word 11.1

t

Ih de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

oNITEUR BEI..GE

0 5 -06- 2012

BELGISCH STAATSBLAD

Griffie

f fil ii fI 11111 f10 ll 11111 VIII 1111111 II

*12104450*

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -12/06/2012 - Annexes du Moniteur belge

Ondememingsnr : BE 0212 586 683

Benaming

(voluit) : Intercommunale voor teledistributie in het gewest Antwerpen

(verkort) : INTEGAN

Rechtsvorm : Opdrachthoudende Vereniging

Zetel : Boombekelaan 14 te 2660 Hoboken

(volledig adres)

Onderwerp akte : Wijziging statuten

De Algemene Vergadering van Aandeelhouders besliste in zitting van 16 december 2011 de statuten te

wijzigen als volgt:

Artikel 14

INTEGAN wordt bestuurd door de Raad van Bestuur.

De Raad van Bestuur bestaat uit tien bestuurders, samengesteld als volgt: de stad Antwerpen (regio centrum) wordt vertegenwoordigd door vijf bestuurders, de gemeenten Brasschaat, Brecht, Essen, Kapellen, Schilde, Schoten en Wijnegem (regio noord) worden vertegenwoordigd door drie bestuurders, en de gemeenten Boom, Hemiksem, Niel, Rumst, Schelle en Willebroek (regio zuid) worden vertegenwoordigd door twee bestuurders.

De Raad van Bestuur zal voor de eerste maal in deze samenstelling vergaderen in het jaar 2013, na de algehele vervanging van de Raad van Bestuur met toepassing van artikel 16, alinea 1 van de statuten.

De bestuurders worden benoemd door de Algemene Vergadering, op voordracht van de respectieve deelnemers die zij vertegenwoordigen.

Daartoe duidt iedere gemeente voor elk mandaat van bestuurder waarover zij beschikt, één kandidaat-bestuurder aan, en eventueel een plaatsvervanger.

Indien de gemeenteraad kandidaat-bestuurders voordraagt die geen lid zijn van de gemeenteraad of van de districtsraad, maar van wie de deskundigheid met betrekking lot de statutair bepaalde doelstellingen manifest aantoonbaar is, wordt deze voordracht uitdrukkelijk gemotiveerd. in dat geval is de onverenigbaarheid van het mandaat van bestuurder met de functie van werknemer van een aangesloten bestuur niet van toepassing,

Onverminderd andere wettelijke of decretale bepalingen die van toepassing zijn op mandaten bij 1NTEGAN,

bestaat er een onverenigbaarheid tussen het mandaat van bestuurder en de volgende ambten, functies of

mandaten:

-lid van een regering;

-lid van een wetgevende vergadering;

-lid van het Europees Parlement en van de Europese Commissie;

-lid van een bestuurs- of controleorgaan in of werknemer van een privaatrechtelijke rechtspersoon die

activiteiten uitoefent in dezelfde beleidsdomeinen als INTEGAN;

-werknemer van een aangesloten openbaar bestuur, of van een administratie die is belast met hetzij de

uitoefening van het gewoon toezicht op de lokale besturen, hetzij de uitoefening van een specifiek toezicht op

grond van de doelstellingen van INTEGAN.

Deze onverenigbaarheid is niet van toepassing voor deskundigen die het mandaat van bestuurder; uitoefenen.

De aldus voorgedragen kandidaturen worden onderworpen aan de Algemene Vergadering, die de; benoeming doet met, behalve de meerderheid der geldig uitgebrachte stemmen in het geheel, de meerderheid van de stemmen uitgebracht door de vertegenwoordigers van de deelnemende gemeenten,

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

_ 1-

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -12/06/2012 - Annexes du Moniteur belge

Minstens tweemaal per jaar brengen de bestuurders tijdens een openbare vergadering van de gemeenteraad, die hen heeft voorgedragen, tijdig verslag uit over hun mandaat,

Inzonderheid dient de verslaggevingplicht tijdige toepassing te kennen met het oog op de vaststelling van het mandaat van de vertegenwoordiger op de Algemene Vergadering en bij mogelijke toepassing van artikel 68 DIS.

Aan de vergaderingen van de Raad van Bestuur kunnen tevens ten hoogste drie rechtstreeks door verschillende gemeenten aangeduide afgevaardigden, gekozen uit de oppositieraadsleden, met raadgevende stem deelnemen.

Indien het aantal gemeenten dat van dit recht gebruik maakt ten hoogste drie bedraagt, neemt de Algemene Vergadering akte van de gemeenteraadsbeslissingen en wonen de aldus aangeduide leden met raadgevende stem vanaf dat ogenblik de zittingen van de Raad van Bestuur bij. Wanneer in onderhavig geval de bestuurder met raadgevende stem zijn gemeentelijk mandaat verliest, heeft de gemeente die de oorspronkelijke aanduiding heeft verricht het recht onmiddellijk in de vervanging te voorzien bij gemeenteraadsbeslissing. Het aldus aangeduide lid wordt opgenomen in de eerstvolgende Raad van Bestuur en voltooit het mandaat van zijn voorganger.

Indien het aantal gemeenten dat van dit recht gebruik maakt meer dan drie bedraagt, neemt de Algemene Vergadering akte van de gemeenteraadsbeslissingen en bepaalt zij de rangorde van de aangeduide leden met raadgevende stem waarbij in chronologische volgorde voorrang wordt gegeven aan de mandataris:

1.aangeduid met unanimiteit;

2.die zijn gemeentelijk mandaat onafgebroken het langst uitoefent;

3.die het oudste is in jaren en de leeftijd van zestig jaar niet heeft bereikt;

4.die de jongste is in jaren van de kandidaten die de leeftijd van zestig jaar hebben bereikt.

De eerste drie volgens deze rangorde aangeduide leden met raadgevende stem wonen vanaf dat ogenblik de zittingen van de Raad van Bestuur bij. Wanneer één van deze bestuurders met raadgevende stem zijn mandaat verliest, komt het opengevallen mandaat toe aan het aangeduide lid dat in de oorspronkelijk opgemaakte rangorde ais best geplaatste daarvoor in aanmerking komt en woont vanaf dat ogenblik de zittingen van de Raad van Bestuur bij en voltooit het mandaat van zijn voorganger. Indien evenwel geen vervanging mogelijk is ingevolge het ontbreken van opvolgers in de oorspronkelijke rangorde, maakt de eerstvolgende Algemene Vergadering een nieuwe rangorde op volgens de hierboven vermelde werkwijze, aan de hand van nieuwe gemeenteraadsbeslissingen tot aanduiding van deze leden met raadgevende stem. De toekenning en uitoefening van de mandaten gebeurt op de wijze bepaald in deze alinea, met dien verstande dat in de rangorde opgemaakt volgens de vastgestelde criteria, de voorkeur in dalende volgorde gegeven wordt aan leden aangeduid door de gemeenten die niet eerder in de lopende legislatuur volgens dit stelsel vertegenwoordigd waren in de Raad van Bestuur. Na uitputting van deze lijst wordt de normale rangorde hernomen.

Voor de eerste toepassing van dit artikel komt de bevoegdheid van de Algemene Vergadering waarvan sprake is in de vijfde en zesde alinea, toe aan de Algemene Vergadering die de opneming van dit artikel in de statuten heeft goedgekeurd.

Alle stemmingen zijn geheim.

De bestuurders zijn te allen tijde afzetbaar door de Algemene Vergadering.

Overeenkomstig Artikel 70 DIS legt de Raad van Bestuur aan de Jaarvergadering, volgend op de algehele vernieuwing van de gemeenteraden, een evaluatierapport voor over de werking van de vereniging.

Artikel 20

Tijdens zijn eerste vergadering kiest de Raad van Bestuur onder zijn leden een voorzitter, een ondervoorzitter en een secretaris, benoemd voor een termijn van zes jaar, wier mandaat hernieuwbaar is. De toewijzing van deze drie functies binnen de Raad van Bestuur wordt verdeeld over de drie regio's, vermeld in artikel 14, alinea 2 van de statuten, zodat elk van deze regio's vertegenwoordigd is.

Het voorzitterschap van de verschillende organen wordt steeds toevertrouwd aan en effectief uitgeoefend door een op voordracht van de deelnemende gemeenten benoemd lid van het orgaan, dat tevens gemeenteraadslid is of burgemeester of schepen van een aangesloten gemeente,

De werkingsmodaliteiten van de Raad van Bestuur worden neergeschreven in een bij de statuten gevoegd huishoudelijk reglement. Bij eenvoudige beslissing van de Raad van Bestuur kunnen wijzigingen aan dit reglement worden aangebracht.

Voorbehouden aan het Belgisch .-,Staatsblad

: Artikel 28

De Raad van Bestuur is bevoegd voor de vaststelling van de principes van het personeelsbeleid. Hiertoe wordt een administratief en geldelijk statuut voor de vastbenoemde en een arbeidsreglement voor de contractuele personeelsleden opgesteld en aan de goedkeuring van de Raad van Bestuur onderworpen.

Artikel 29

Alle akten die INTBGAN verbinden, met inbegrip van deze waarvoor de tussenkomst van een notaris of een

openbaar ambtenaar vereist is, worden ondertekend door de voorzitter en de ondervoorzitter.

Bij afwezigheid of verhindering van de voorzitter of de ondervoorzitter, worden deze akten mee ondertekend door minstens twee bestuurders.

De Raad van Bestuur kan één af meer leidende ambtenaren machtigen akten en briefwisseling van dagelijks bestuur te ondertekenen,

Artikel 31

(Artikel wordt verwijderd),

Artikel 32

(Artikel wordt verwijderd),

en r er ist oorzitter

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -12/06/2012 - Annexes du Moniteur belge

f

Hugo Vanderbécken eerste ondervoorzitter

06/06/2012 : ME. - JAARREKENING 31.12.2011, GGK 25.05.2012, NGL 31.05.2012 12141-0227-044
27/06/2011 : ME. - JAARREKENING 31.12.2010, GGK 27.05.2011, NGL 20.06.2011 11187-0442-044
11/06/2010 : ME. - JAARREKENING 31.12.2009, GGK 28.05.2010, NGL 09.06.2010 10160-0193-044
15/06/2009 : ME. - JAARREKENING 31.12.2008, GGK 15.05.2009, NGL 08.06.2009 09213-0215-032
01/07/2008 : ME. - JAARREKENING 31.12.2007, GGK 23.05.2008, NGL 19.06.2008 08283-0393-033
28/06/2007 : ANT000035
14/02/2006 : ANT000035
23/06/2005 : ANT000035
20/07/2015 : ME. - JAARREKENING 31.12.2014, GGK 19.06.2015, NGL 10.07.2015 15295-0420-043
10/11/2004 : ANT000035
28/06/2004 : ANT000035
09/01/2004 : ANT000035
05/11/2003 : ANT000035
23/10/2003 : ANT000035
07/07/2003 : ANT000035
04/07/2003 : ANT000035
29/06/2000 : ANT000035
07/07/1999 : ANT000035
12/07/1997 : ANT35
09/08/1995 : ANT35
20/05/1994 : ANT35
02/03/1990 : ANT35
02/03/1990 : ANT35
29/03/1988 : ANT35
01/01/1988 : ANT35
01/01/1986 : ANT35

Coordonnées
INTERKOMMUNALE VOOR TELEDISTRIBUTIE VAN HET …

Adresse
BOOMBEKELAAN 14 2660 ANTWERPEN (HOBOKEN)

Code postal : 2660
Localité : Hoboken
Commune : ANTWERPEN
Province : Anvers
Région : Région flamande