INTERNATIONAAL MUSULMAANS COMITE MOSKEE ENNASSR, AFGEKORT : MOSKEE ENNASSR

Association sans but lucratif


Dénomination : INTERNATIONAAL MUSULMAANS COMITE MOSKEE ENNASSR, AFGEKORT : MOSKEE ENNASSR
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 432.953.263

Publication

26/11/2012
ÿþM0022

tt

" s

ln de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

*12190914*

RECHTBANK KOOPHANDEL

1 4 NOV, 2012

ANTWereEN

sà.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 26/11/2012 - Annexes du Moniteur belge

Ondernero ngsnr : 0432.953.263

Benaming

tvol titi : Internationaal Musulmaans Comité Moskee Ennassr

oferkoici Moskee Ennassr

Rechtsvoren Vereniging zonder Winstoogmerk

Zetel : Kroonstraat 72, 2140 Borgerhout, België

Onderwerp akte : Wijziging statuten en Raad van Bestuur

- Statuten:

Hoodstuk 1. Benaming, zetel, voorwerp, duur

Art 1. De benaming van de vereniging Is v.z.w. " INTERNATIONAAL MUSULMAANS COMITE MOSKEE ENNASSR"

Art 2. De zetel is gevestigd te 2140 Borgerhout, Kroonstraat 72, gelegen in het arrondissement Antwerpen

Art 3. De vereniging heeft tot doel het promoten van de islamitische cultuuren het onderwijzen van de Koran aan moslims. Zij kan alle handelingen stellen, die verband houden met hoger beschreven doeleinden, ondermeer huren en/of aankopen van onreorende goederen om er een moskee op te richten.

Art 4. De vereniging wordt opgericht voor onbepaalde duur.

Hoodstuk 2. Leden aanvaarding, ontslag en uitsluiting van de vereninging

Art 5. De vereniging bestaat uit werkende en toetredende leden. Alleen de de werkende leden bezitten het volledige lidmaatschap. Zij worden uitgenodigd op de algemene vergadering en zijn er stemgerechtigd. De werkende leden worden kortweg "leden" genoemd. Hun aantal is onbeperkt, maar moet minstens drie zijn opdat de toegetreden leden mogen deelnemen aan de activiteiten van de vergadering.

Art 6. De algemene vergadering, op voorstel van de raad van bestuur, beslist zonder enig beroep, noch rechtvaardiging, over de aanvaarding van nieuwe toetredende leden.

Art 7. Elk lid is vrij uit te treden door het indienen van zijn ontslag bij de raad van bestuur. Een lid dat zijn jaarlijkse niet betaald, wordt geacht ontslag te nemen. Een lid wordt geacht zijn bijdragen niet betaald te hebben en is bijgevolg ontslagnemende wanneer een verzoek van betaling dertig dagen zonder gevolg is gebleven. De uitsluiting van een lid kan slechts door de algemene vergadering worden uitgesproken met een meerderheid van twee/derde van de stemmen van de aanwezigen of vertegenwoordigde leden.

Een lid dat ontslag neemt of dat wordt uitgesloten heeft geen aanspraak op het bezit van de vereniging en kan betaalde bijdragen niet terugvorderen. Evenmin kan dat lid opgaven of voorlegging van rekeningen, noch plaatsing van zegels, noch boedelbeschrijving eisen.

Art 8. De raad van bestuur zal de jaarlijkse van de werkende en de toetredende leden vaststellen. De werkende leden en toetredende leden hebben geen persoonlijke verplichtingen uit hoofd van de

ziz var. 72, , _ relder, Recto tqaa^' en hcedan gW_ :. tic:z'~ a:: r, ,.er-" .

tîevCe3f: C1: vfcreillga1t1 ~~'t~IG" r' dd1. GfrG2n~'fs'.t?~8y;!'"

Verso PJaar.e en 1-,a1)rirek?Itlr ^



Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 26/11/2012 - Annexes du Moniteur belge

MOD22

verplichtingen van de vereniging.

Hoofdstuk 3. Bestuur en dagelijks bestuur

Art 9. De vereninging wordt beheerd door een raad van bestuur. Die raad bestaat uit minstens drie personen Als evenwel slechts drie personen lid zijn van de vereniging, dan bestaat de raad van bestuur uit slechts twee personen. Het aantal besturders moet in elk geval lager zijn dan het aantal personen dat lid is van de vereniging.

Zij worden aangesteld door de algemene vergadering, en dit voor een beperkte of onbeperkte duur, volgens de beslissing van de algemene vergadering. Zelfs wanneer een bestuurder voor een onbepaalde duur is benoemd, kan de algemene vergadering op elk ogenblik bij gewone meerderheid en zonder reden te moeten opgeven, de bestuurder ontslaan.

De voorzitter, benoemd door de algemene vergadering, heeft bij gelijke stemmen een doorslaggevende stem.

Art 10. De raad van bestuur heeft de bevoegdheid van alle handelingenvan bestuur en beschikking die door de wet of de statuten niet uitdrukkelijk voorbehouden zijn aan de algemene vergadering. Zij mogen bijzondere bevoegdheden aan eender welke mandataris of orgaan van dagelijk bestuur overdragen.

De bestuurders mogen, en zonder dat deze opsomming beperkt is, alle betalingen doen en ontvangen, alle onroerende goederen aankopen en vervreemden, alle gifle ontvangen, alle leningen voor een bedrag kleiner dan tienduizend euro sluiten en ontvangen, alle verzekeringscontracten afsluiten, alle eventuele vergoedingen ontvangen.

Voor alle overeenkomsten betreffende onroerende goedren, alsmede voor het sluiten en ontvangen van leningen voor een bedrag vanaf tienduizend euro, is de goedkeuring van de algemene vergadering nodig, die beslist is met een twee /derde meerderheid.

Art 11. Alle akten worden geldig ondertekend door twee bestuurders. Wanneer de vereniging een gedelegeerdenbestuurder heeft aangesteld, heeft deze laatste de bevoegdheid om de vereniging alleen optredend te verbinden. De rechtsvorderingen, als eiser of verweerder, worden ingesteld of verdedigd uit naam van de vereniniging door twee bestuurders.

Art 12. Alle akten, facturen, aankondigingen, bekendmakingen en andere stukken die uitgaan van de vereninging vermelden de naam van vereninging onmiddelijk voorafgegaan of gevolgd door de woorden "vereniging zonder winstoogmerk" of door "V.Z.W." en het adres van de zetel van de vereniging.

Op de zetel van de vereningingwordt door de raad van bestuur een register van de leden gehouden. Dit register vermeldt de naam, voornaam en woonplaats van de leden of ingeval het een rechtspersoon betreft de naam, de rechtsvorm en het adres van de zetel. Bovendien moeten alle beslissingen betreffende de toetreding, uittreding of uitsluiting van de leden door toedoen van de raad van bestuur in dat register worden ingeschreven binnen acht dagen nadat hij van de beslissing in kennis is gesteld.

Hoofdstuk 4. De algemene vergadering

Art 13. De algemene vergadering is het opperste gezag van de vereniging. Aan haar bevoegdheid zijn voorbehouden:

a. Het uitwijzen van statuten van de vereniging;

b. Het benoemen en de afzetting van de bestuurders;

c. De benoeming en de afzetting van de commissarissen en het bepalen van hun bezoldiging ingeval een bezoldiging wordt toegekend;

d. De kwijting aan de bestuurders en commissarissen;

e. Het goedkeuren van begrotingen en rekeningen;

f. Het vrijwillig ontbinden van de vereniging;

g. De omzetting van de vereniging in een vennootschap met sociaal oogmerk.

Art 14. Er zal jaarlijks één algemene vergadering gehouden worden. Daarnaast kan de raad van bestuur beslissen om extra algemene vergaderingen te houden. Ook wordt een algemene vergadering gehouden

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 26/11/2012 - Annexes du Moniteur belge

MpD22

' wanneer minstens één/vijfde van de leden dit vraagt.

De vergadering wordt gehouden op de plaats vermeld op de biijeenroepingsbrief.

Art 15. De algemene vergadering wordt door de raad van bestuur bijeengeroepen. Alle leden worden minstens acht dagen op voorhand uitgenodigd voor de vergadering. De oproeping bevat de dagorde. Enkel de punten van de dagorde worden behandeld. Elk voorstel ondertekend door één/twintigste van de leden moet op de dagorde worden ingeschreven. De leden kunnen zich op de algemene vergadering laten vertegenwoordigen door één ander lid.

Art 16. De vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter en bij zijn afwezigheid door de oudste aanwezige bestuurder. Elk lid heeft een gelijk stemrecht.

Art 17. De vergadering is geldig samengesteld welk ook het aantal aanwezigen zij haar beslissingen worden genomen bij gewone meerderheid van aanwezige of vertegenwoordigde leden, behoudens bijzondere bedingen voorzien door de wet en hetgeen bepaald wordt in artikel 12.

Art 18. De beslissingen van de algemene vergadering worden opgenomen in een verslagboek. Zij worden ondertekend door de voorzitter en één lid.

Hoofdstuk 5. Begroting, rekeningen, openbaarmaking

Art 19. leder jaar en ten laatste zes maanden na de afsluitingsdatum van het boekjaar, legt de raad van bestuur de jaarrekening van het voorbije boekjaar alsook de begroting van het volgend boekjaar, ter goedkeuring voor aan de algemene vergadering. De vereniging voert een boekhouden conform vigerende wetgeving ter zake.

Art 20. De vereniging deponeert ter griffie van de rechtbank van koophandel:

de statuten van de vereniging;

- alle akten betreffende benoeming of ambtsbeëindiging van bestuurders en commissarissen;

- een kopie van het register van leden;

- beslissingen betreffende de nietigheid of de ontbinding van de vereniging, de vereffening ervan en de

benoeming en de ambtsbeëindiging van vereffenaars;

- de jaarrekening;

- alle wijzigingen in voormelde stukken, akten en beslissingen.

Wanneer wijzigingen optreden in de samenstelling van de vereniging wordt een bijgewerkte ledenlijst neergelegd binnen één maand, te rekenen van de verjaardag van de neerlegging van de statuten. De statuten en haar wijzigingen, alsook alle akten betreffende benoeming of ambtsbeëindiging van bestuurders en commissarissen, alsook alle beslissingen betreffende de nietigheid of de ontbinding van de vereniging, de vereffening ervan en de benoeming en de ambtsbeëindiging van vereffenaars worden bij uitrekser bekendgemaakt in bijlage tot het Belgisch Staatsblad.

Hoofdstuk 6. Ontbinding, vereffening.

Art 21. In geval van vrijwillige ontbinding van de vereniging duidt de algelmene vergadering, één of meer vereffenaars aan en bepaalt hun bevoegdheid.

Art 22. In eik geval van ontbinding wordt het zuiver overblijvende vermogen (na betaling van alle schulden)

besteed aan een doeindat zo gelijkaardig is als dat in hoger vermeld doel van de vereniging is bepaald.

Dit moet een belangenloze doelstelling zijn en mag de leden niet persoonlijk bevoordelen.

De bestemming wordt beslist door de algemene vergadering.

Deze beslissing wordt genomen met eenparigheid van de stemmen.

- Raad van Bestuur:

1) ontslag : 1/Aoulad Mohand

2/ El Moussaoui Mohamed

3/ El Bouhdifi Haddou

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 26/11/2012 - Annexes du Moniteur belge

13/02/2015
ÿþMOD 2,2

F~ - _~---~--- In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie



BIS

*15024794*

Ondernemingsnr : 432.953.263

Benaming

(voluit) : Internationaal Musulmaans Comité Moskee Ennassr

(verkort) :

Rechtsvorm : Vereniging zonder winst

Zetel : Kroonstraat 72,2140 Borgerhout

Onderwerp akte : Uittredend bestuur + nieuwe gecoördineerde statuten en naamswijziging + nieuw bestuur.

Op de Algemene Vergadering van 16/11/2014 werden volgende punten goedgekeurd:

A.Uittredend bestuur:

Het ontslagnemend bestuur dankt alle leden en wenst het bestuur te verjongen. Het voltallige Raad van

Bestuur heeft haar ontslag als bestuurders aangeboden en het ontslag werd door de leden van de

Algemene vergadering

unaniem goedgekeurd, Het betreft volgende bestuursleden die hun ontslag als bestuurdes namen:

*nahou Mohamed Abdellah, Prins leopoldstraat 23, 2140 Borgerhout,

Beni Khalid, 1942 voorzitter- gedelegeerd bestuurder

* Attalhaoui Ali, Leeuwerikstraat 42, 2018 Antwerpen,

Boussaida, 1937 D overleden op 8 april 2014.

*Daoudi Ahmed, Rechtestraat 20, 2140 Borgerhout,

Tilkuzin, 1938

*Zafraoui Mohamed, Waterbaan 42, 2100 Deurne,

(ghmiren Beni Bouayach, 1954

" Dahchouri M'hamed, van den Perenboomstraat 69, 2140 Borgerhout

Beni-Tiouzine, 1938

*Talhaoui Mohamed, Kroonstraat 185, 2140 Borgerhout,

Beni Bouayach, 1947

*Bouzaidi Mohamed, Langstraat 138, 2140 Borgerhout,

Beni-Touzine, 1937

B. Nieuwe gecoördineerde statuten en naamswijziging:

Hieronder staan de nieuwe gecoördineerde statuten, inclusief de naamswijziging onder punt 1.1. Naam

van de organisatie:

1. Inhoud

1.1. Naam organisatie

De benaming van de vereniging is v.z.w. "MOSKEE ENNASSR" geworden i.p.v. "INTERNATIONAAL

MUSULMAANS COMITE MOSKEE ENNASSR"

1.2. Adres

De zetel is gevestigd te 2140 Borgerhout, Kroonstraat 72, gelegen in het arrondissement Antwerpen

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Rechtbank van koophandel Antwerpen

Q 3 FEB, 2015

afdeling Antwerpen Cryffip

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -13/02/2015 - Annexes du Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -13/02/2015 - Annexes du Moniteur belge

MQD 2.2

1.3. Doelstellingen moskee:

" Een plaats bieden aan de moslimgemeenschap waarin ze haar geloof op een serene manier kan beleven en praktiseren.

" De vereniging wil een positieve bijdrage leveren aan een multiculturele samenleving, waarin openheid, respect , verdraagzaamheid tussen groepen en individuen belangrijke waarden vormen,

1.4, Activiteiten:

" Gebedsactiviteiten organiseren

" Taalonderricht en islamitische lessen.

*Ontmoetingsmomenten en socio-culturele activiteiten in de moskee en in de wijk organiseren.

" Organiseren van lezingen en vormingen over o.m. islamitische cultuur, geschiedenis en multiculturele samenleving.

1.5.Commerciéle en politieke doeleinden worden niet beoogd.

1.6. Duur:

De vereniging wordt opgericht voor onbepaalde duur.

2. Leden:

2.1. Actieve en passieve leden:

2.1.1. Alleen de actieve leden bezitten het volledige lidmaatschap. Zij worden uitgenodigd op de

algemene vergadering en zijn er stemgerechtigd. Het aantal actieve leden wordt beperkt tot maximaal 30.

2.1.2, De passieve leden zijn leden die lidgeld betalen. Zij hebben geen stemrecht in Algemene Vergadering,

Raad van bestuur of dagelijks bestuur. Passieve leden worden wel op de hoogte gehouden van de beslissingen van deze organen. Het aantal passieve leden is onbeperkt.

2.2. Lidmaatschap:

2.2.1. Elkeen die actief lid wenst te worden, moet een schriftelijk aanvraag richten tot de Raad van bestuur, dewelke op zijn eerstvolgende vergadering beslist het lid al dan niet toe te laten. Om actief lid te worden dient men reeds 3 jaar passief lid te zijn en minstens 2 keer hebben deelgenomen aan activiteiten georganiseerd door de moskee. Daarnaast dient men de visie en doelstellingen van de vereniging te onderschrijven en heeft men geen achterstallige lidgeld betalingen,

2.2.2. Om passief lid te worden dient het lidgeld betaald te worden en dient men de visie en doelstellingen van de vereniging te onderschrijven.

2.2.3. De Raad van bestuur zal jaarlijks overgaan tot vaststelling en goedkeuring van de lijsten actieve en passieve leden. De actieve leden en passieve leden kunnen niet hoofdelijk aansprakelijk worden gesteld uit hoofd van hun lidmaatschap van de vereniging.

2.2.4, De hoogte van het jaarlijks lidgeld voor het komend kalenderjaar wordt in de AV vastgelegd met een maximum van 250,00 euro per jaar, Het lidgeld kan desgevallend gespreid betaald worden

2.2.5. Een actief en passief lid dat zijn jaarlijks lidgeld niet heeft betaald voor het voorbije kalenderjaar gedurende de eerste maand van het lopend kalenderjaar, zal schriftelijk verzocht worden tot betaling. Indien een maand na het schriftelijk verzoek, dit zonder gevolg is gebleven, verliest het lid zijn of haar lidmaatmaatschap.

2.2.6. Elk actief en passief lid kan vrij uittreden door het schriftelijk indienen van zijn ontslag bij de Raad van bestuur.

2.2.7. Bij overlijden van een actief of passief lid wordt lidmaatschap automatisch beëindigd.

2.2.8. Een actief of passief lid kan tijdelijk uitgesloten worden d.m.v. afname van zijn/haar lidmaatschap of de toegang tot de vereniging ontzegd worden door een meerderheid van de Raad van bestuur, zodra het lid de doelstellingen van de vereniging niet langer onderschrijft. Tevens kan voor een actief of passief lid of (frequente) bezoeker tijdelijk de toegang tot de vereniging ontzegd worden door een meerderheid van de Raad van bestuur indien het lid voor chaos of onrust in de vereniging zorgt. Het actief of passief lid zal eerst één kans krijgen na een gesprek met de Raad van bestuur, alvorens er wordt overgegaan tot het ontzeggen van de toegang tot de vereniging of het uitsluiten d.m.v. afname van zijn/haar lidmaatschap. Een definitieve uitsluiting van een actief of passief lid of (frequente) bezoeker kan enkel door de AV beslist worden.

A

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -13/02/2015 - Annexes du Moniteur belge

ti

MOD 2.2

2.2.9, Een actief of passief lid dat ontslag neemt of dat wordt uitgesloten heeft geen aanspraak op het bezit van de vereniging en kan betaalde bijdragen niet terugvorderen, Evenmin kan dat lid opgaven of voorlegging van rekeningen, noch plaatsing van zegels, noch bedoelplaatsing van zegels, noch boedelbeschrijving eisen.

3. Samenstelling

3.1. Algemene vergadering (AV)

3.1.1. De algemene vergadering (hierna AV genoemd) is het opperste gezag van de vereniging. Aan haar

bevoegdheid zijn voorbehouden:

'He wijzigen van statuten van de vereniging;

" Het benoemen en de afzetting van de leden van RvB en DB;

" Het goedkeuren van begrotingen en rekeningen;

" Het ontbinden van de vereniging;

" Uitsluiting van een actief of passief lid of (frequente) bezoeker;

"Alle gevallen waarin de statuten dat vereisen;

3.1.2. Er zal jaarlijks één AV gehouden worden. Een buitengewone algemene vergadering kan steeds samengeroepen worden, hetzij op initiatief van 2/3 van het dagelijks bestuur, hetzij op aanvraag van 2/3 van de RvB of 1/3 AV. De vergadering wordt gehouden op de plaats vermeld op de bijeenroepingsbrief

3.1.3. De AV wordt door het dagelijks bestuur in samenspraak met de Raad van bestuur bijeengeroepen. Alle leden worden minstens acht dagen op voorhand uitgenodigd voor de AV. De oproeping bevat de dagorde. Enkel de punten van de dagorde worden behandeld.

3.1,4. De AV wordt voorgezeten door de voorzitter en bij zijn afwezigheid door de oudste aanwezige bestuurder. Elk actief lid heeft gelijk stemrecht, d.i. 1 eigen stem, met maximum 1 volmacht. Elk actief lid mag zich op de AV door een ander lid laten vertegenwoordigen bij schriftelijke volmacht.

3.1.5. De AV vereist bij een eerste oproep een 1/3 aanwezigheid van de actieve leden. Is dit niet het geval dan zal binnen 2 weken een 2de oproep gebeuren en zal dan AV plaats vinden welk ook het aantal aanwezigen is. De beslissingen tijdens de AV worden genomen bij gewone meerderheid met uitzondering van de gevallen gespecifieerd in de statuten of wettelijk vereist.

3.1.6. Het stemmen verloopt geheim tenzij anders bepaald op de AV zelf,

3.1.7. Het verslag van de AV wordt opgenomen in een verslagboek. Het verslag van de AV zal ter inzage in de moskee opgehangen worden. Het wordt ondertekend door de voorzitter van de AV en één of meerdere leden van het Raad van bestuur.

3.1.8. De AV kan alle handelingen stellen, die verband houden met hoger beschreven doelstellingen (punt 1.3), ondermeer huren en/of aankopen van onroerende goederen  en dit met een 213 meerderheid bij een opkomst van minimum 2/3 van de actieve leden en 2/3 bestuursleden.

3.2. Raad van bestuur (RvB)

3.2.1. AV kiest de Raad van bestuur en bestaat uit minstens 6 leden,

3.2.2. De vereniging wordt beheerd door een Raad van bestuur. De Raad van bestuur voert het beleid van de AV uit en dit volgens de doelen van de vergadering. De raad van bestuur geeft de bevoegdheid aan het dagelijks bestuur om het beleid verder uit te werken en de nodige beslissingen hieromtrent te nemen, niet uitzondering van de gevallen waarin de statuten een beslissing van de Raad van Bestuur vereisen;

3.2.3, De Raad van bestuur komt minstens 3 keer per jaar samen en kan uitzonderlijk samenkomen door de vraag van 1/3 van de Raad van bestuur of het dagelijks bestuur,

3.2.4. Het Raad van bestuur neemt haar beslissingen met 2/3 meerderheid tenzij anders gespecifieerd in de statuten.

3.2.5, Op de zetel van de vereniging wordt door de Raad van bestuur een register van de leden

bijgehouden.

Dit register vermeldt de naam, de rechtsvorm en het adres van de zetel. Bovendien moeten alle beslissingen

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -13/02/2015 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

betreffende de toetreding, uittreding of uitsluiting van de leden door toedoen van de Raad van bestuur in dat register worden ingeschreven binnen de acht dagen nadat hij van de beslissing in kennis is gesteld.

3.2.6. Het benoemen en het ontslaan van een imam gebeurt met 2/3 meerderheid in de Raad van bestuur, dit zolang de imam niet erkend is ais ambtenaar of lid is van het Comité,

3.2,7. De Raad van bestuur zal jaarlijks overgaan tot vaststelling en goedkeuring van de lijst van actieve en passieve leden.

Een meerderheid van de Raad van bestuur kan leden uitsluiten d.m.v. afname van zijn/haar lidmaatschap of de toegang tot de vzw ontzeggen, zodra het lid de doelstellingen van de vereniging niet langer onderschrijft.

3.2.8. Tevens kan voor een actief of passief lid of (frequente) bezoeker de toegang tot de vzw ontzegd worden door een meerderheid van het raad van bestuur indien het lid voor chaos of onrust in de vzw zorgt. Het actief of passief lid zal eerst één kans krijgen na een gesprek met het raad van bestuur, alvorens er wordt overgegaan tot het ontzeggen van de toegang naar de vzw of het uitsluiten d.m.v, afname van zijn/haar lidmaatschap.

3.2.9, Alle bestuursleden voeren hun mandaat kosteloos uit.

3.3. Dagelijks bestuur (DB)

3.3.1.Het dagelijks bestuur (hierna DB genoemd) wordt gekozen uit de Raad van bestuur door de Algemene Vergadering met een 2/3 meerderheid en heeft als taak het beleid van de AV uit te werken, met inachtname van de doelen van de vereniging.

3.3.2, Het aantal gekozen leden dat het dagelijks bestuur zal vormen dient minstens even groot in aantal te zijn als het aantal van de niet verkozen leden die zetelen in de Raad van bestuur. In het aantal wordt er geen rekening gehouden met de Voorzitter.

3.3.3. Het DB telt minstens 3 leden, die met hoedanigheid worden gepubliceerd in het Belgische Staatsblad. 3.3.4, Het DB staat tevens in voor het beheer en dagelijkse werking van de vereniging,

3.3.5. Het DB heeft tevens de eindbeslissing inzake religieuze aangelegenheden. De beslissingen worden daaromtrent bij 2/3 meerderheid genomen, na ingewonnen advies bij imam, religieuze instanties, enz.

3.3.6. Het DB stelt een intern reglement op voor de vereniging en legt dit ter goedkeuring voor aan de RvB. 3.3.7. Alle bestuursleden voeren hun mandaat kosteloos uit.

3.4. Financiële -en Banktransacties:

3.4.1. Tabel A geeft weer welke beslissingen vereist zijn alvorens bepaalde financiële transacties () uit te voeren. De beslissingen vereisen een 2/3 meerderheid.

Bedragen in EUR: Dagelijks bestuur Raad Van Beheer Algemene Vergadering

0 - 5.000 Ja Neen Neen

5.001 - 10.000 NVT Ja Neen

> 10.001 NVT NVT Ja

Tabel A: Beslissingen Financiële transacties met betrekking tot de roerende en onroerende goederen;

r ~ " MOD 2.2

3.4.2. Tabel B geeft weer welke bestuursleden vereist zijn bij een geldopname bij de Bank waar de vzw rekeninghouder is:

Geldopname van 0 - 2.000eur (max. opname per maand) ==> aanwezigheid vereist?

Penningmeester; ja

Secretaris: neen, tenzij bij afwezigheid van de penningmeester

Voorzitter: Neen, tenzij bij afwezigheid Penningmeester en Secretaris

Geldopname > 2.001eur > aanwezigheid van minstens 2 bestuursleden vereist?

Penningmeester: je

Secretaris: Ja

Voorzitter Ja bij afwezigheid van de Penningmeester of Secretaris

Tabel B; Banktransacties

3.5. Comité

Een comité dat wordt gekozen binnen de moskee, dient goedgekeurd te worden door de Algemene Vergadering. Het comité kan geen beslissingen nemen zonder de toestemming van dagelijks bestuur, Raad van bestuur of algemene vergadering. Uitzonderlijk zal de Algemene vergadering beslissen over leden voor de werkgroep "comité rond erkenning".

3.6. Werkgroepen

3.6.1. Werkgroepen rond een bepaald (maatschappelijk) thema of problematiek kunnen opgericht worden door de Raad van bestuur of het dagelijks bestuur. Werkgroepen worden geleid door een lid van de Raad van bestuur of DB.

3.6.2. Het bevoegde bestuurslid is de eindverantwoordelijke voor zijn werkgroep en kan ondersteund worden door één of meerdere bestuursleden.

3.6.3. Enkel met een 2/3 meerderheid van het RvB kunnen beslissingen, genomen door de bevoegde bestuurder, herroepen of teniet gedaan worden.

3.6.4. Bij het oprichten van een werkgroep dient er een duidelijke opdracht en termijn vastgelegd te worden.

4. Functies en verantwoordelijkheden

4.1. Voorzitter:

De voorzitter is het gezicht van de vereniging, naar binnen en buiten toe. Zijn taken zijn:

" Ondertekenen van officiële documenten van de vereniging.

" Leiden van de algemene vergadering, de vergadering van de Raad van bestuur en het dagelijks bestuur.

" Aansturen van het dagelijks bestuur: initiatieven nemen, coördineren en het uitvoeren van de dagelijks bestuurswerkzaamheden

" Hij ziet toe en bewaakt de naleving van de statuten, de interne reglementen en de beslissingen van AV, RvB en het DB.

" Tracht problemen op te lossen, zowel binnen de vereniging als naar buiten toe, in samenwerking met het dagelijks bestuurt

" Neemt de eindbeslissing bij gelijk aantal stemmen in het dagelijks bestuur en het Raad van bestuur.

" Waakt over de roerende en onroerende goederen van de vereniging in samenspraak met de penningmeester.

" Heeft de volmacht om f=inanciële en Banktransacties uit te voeren (zoals bepaald in Tabellen A en B)

4.2. Vicevoorzitter

Bijstaan van de voorzitter en vervangen bij diens afwezigheid. Bij afwezigheid van de voorzitter zal de vice-voorzitter instaan voor de continuïteit en dagelijkse werking van de vereniging.

4.3. Penningmeester:

De penningmeester beheert de roerende, onroerende goederen en liquiditeiten van de vereniging. Zijn taken

zijn:

" Bijhouden van de kas en het beheren van de bankrekeningen van de vereniging.

" Financiële verslagen aan het eind van een bepaalde periode (bijvoorbeeld in de vorm van een jaarverslag

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -13/02/2015 - Annexes du Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -13/02/2015 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2,2

of jaarrekening) opmaken en presenteren.

" De begroting voorafgaand aan een bepaalde periode opmaken,

" Heeft de volmacht om Financiële en Banktransacties uitvoeren (zoals bepaald in tabellen A en B) 'De penningmeester onderhoudt contacten ten aanzien van de financiële zaken binnen en buiten de vereniging.

" Hij verbindt de vereniging tegenover de bank- en financiële instellingen samen met de co-handtekening van

voorzitter en/of secretaris.

"Brengt maandelijks een kort verslag van de financiën aan het dagelijks bestuur.

4,4.Secretaris (en co-secretaris):

Zijn taken zijn:

" Schrijven van brieven en andere stukken namens de vereniging.

" Archiveren van ontvangen brieven en het bewaren van afschriften van verzonden brieven.

" Cantactpersoan voor inkomende e-mailberichten voor de moskee en het dagelijks bestuur. De secretaris verzorgt daarnaast de uitgaande e-mails.

" Maken van verslagen en notulen van de diverse vergaderingen, zoals de vergadering van AV, RvB en het DB.

" Bijhouden en actualiseren van de ledenlijst. De secretaris heeft als enige in het bestuur de

verantwoordelijkheid tot toegang en verspreiding van die gegevens en behandelt die met gepaste aandacht voor de privacy.

" Beheert de contracten voor de nutsvoorzieningen/verzekeringen. Gaat regelmatig na of deze contracten aan de beste voorwaarden voldoen.

" De secretaris (of co-secretaris) functioneert als klankbord voor het bestuur en is behulpzaam in het zoeken naar oplossingen, Daarnaast stelt de secretaris de bestuursleden op de hoogte van zaken die voor hen relevant zijn.

" Uitnodigingen voor de vergadering. Agenda samenstellen in overleg met de voorzitter. Uitnodigingen

opstellen en verspreiden.

*Heeft de volmacht om Financiële en Banktransacties uitvoeren (zoals bepaald in tabellen A en B)

4.5. Communicatieverantwoordelijke:

Zijn taken waarvan onderstaande, worden in samenspraak met het dagelijks bestuur genomen en zijn:

.Vertegenwoordigt en behartigt de belangen van de moskee bij externe partijen (andere moskeeën/buren, overheid).

" Spreekt bij externe partijen enkel in naam van de vereniging (dus nooit uit eigen belang).

.Woont externe vergaderingen bij en brengt verslag uit bij het dagelijks bestuur.

4.6. Vormingscoördinator:

De vormingscoördinator implementeert een kwaliteitskader voor opleiding en vorming binnen de vereniging.

Zijn taken waarvan onderstaande, worden in samenspraak met het dagelijks bestuur beslist en zijn:

" Staat in voor het uittekenen en uitwerken van een vormingsplan voor taalonderricht en islamitische lessen

" Organiseren van lezingen en vorming over o.m., islam, cultuur, geschiedenis en samenleving.

" Meezoeken en selecteren van (vrijwillige) imam(s) en /of vormingscoaches.

" Gaat regelmatig na of de doelstellingen van het vormingsplan behaald worden en stuurt bij indien nodig.

4.7. Gebouwenbeheerder;

"Staat in voor het onderhoud en beheer van het gebouw

" Doet voorstellen aan het Dagelijks Bestuur over aanpassingen en verbeteringen aan het gebouw (o.a. mbt isolatie)

" Controleert of het gebouw steeds voldoet aan de minimale normen omtrent brandveiligheid

" Kiest de beste Elektriciteit-en gasleveranciers

5. Diverse

5.1. Begroting, rekeningen, openbaarmaking

5.1,1. leder jaer en ten laatste zes maanden na de afsluitingsdatum van het boekjaar, legt de Raad van bestuur de jaarrekening van het voorbije boekjaar alsook de begroting van het volgende boekjaar, ter goedkeuring voor aan de algemene vergadering. De vereniging voert een boekhouding conform de vigerende wetgeving terzake,

5.1.2. De vereniging deponeert jaarlijks ter griffie van de rechtbank van koophandel:

" De statuten van de vereniging indien er wijzigingen zijn;

" Alle akten betreffende benoemingen of ambtsbeëindiging van bestuurders en organen;

" Beslissingen betreffende de nietigheid of de ontbinding van de vereniging, de vereffening ervan en de

r

à " "

i r

Y

MOD 2.2

Luik B - vervolg

benoeming en de ambtsbeëindiging van vereffenaars;

" De jaarrekening;

'Alle wijzigingen in voormelde stukken, akten en beslissingen

5.1.3. Wanneer wijzigingen optreden in de samenstelling van de vereniging wordt een bijgewerkte ledenlijst neergelegd binnen één maand, te rekenen van de verjaardag van de neerlegging van de statuten. De statuten en haar wijzigingen, alsook alle akten betreffende benoeming of ambtsbeëindiging van bestuurders, alsook alle beslissingen betreffende de nietigheid of de ontbinding van de vereniging, de vereffening ervan en de benoeming en de ambtsbeëindiging van vereffenaars worden bij uittreksel bekendgemaakt in bijlage tot het Belgisch Staatsblad.

Ontbinding, vereffening

5.2.1. In geval van vrijwillige ontbinding van de vereniging duidt de algemene vergadering, één of meer vereffenaars aan en bepaalt hun bevoegdheid.

5.2.2. In elk geval van ontbinding wordt het zuiver overblijvende vermogen (na betaling van aile schulden) besteed aan een doel dat gelijkwaardig is als dat in het hoger vermeld doel van de vereniging is bepaald. Dit moet een belangeloze doelstelling zijn en mag de leden niet persoonlijk bevoordelen.

5.2.3. De bestemming wordt beslist door de algemene vergadering.

5.2.4. Deze beslissing wordt genomen met eenparigheid van de stemmen. ln geval er geen eenparigheid is,heeft de Voorzitter de beslissende stem.

C. Nieuw Bestuur

De Algemene Vergadering heeft onderstaande leden unaniem benoemd als bestuurders in het Raad van

Bestuur:

" Mohamed Zafraoui, bestuurder (Voorzitter Raad van Bestuur), Waterbaan 42, 2100 Deurne, Geboren 1 december 1954 te Ighmiren Marokko

" Abdelaziz Al Marchohi, bestuurder (penningmeester), Zonstraat 47, 2140 Borgerhout geboren op 20 juli 1970 te Beni Touzine Marokko

" M'hamed Talhaoui, bestuurder (Secretaris), Gijseistraat 120, 2140 Borgerhout, geboren op 2 februari 1963 te Aarbaa Taouirirt Marokko

" Jamal Aissati, bestuurder (vormingscoördinator), Alois delaetstraat 4, (Bus 8), 2020 Antwerpen, geboren op 16 april 1982 te Borgerhout België.

" Mohamed Zafraoui, bestuurder (Communicatieverantwoordelijke), Dianalaan 8, 2160 Berchem, geboren op 3 juli 1982 te Borgerhout België.

Mohamed Zafraoui, bestuurder (Voorzitter Raad van Bestuur)

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

r

Voor-

behouden

aan het Belgisch Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -13/02/2015 - Annexes du Moniteur belge

Coordonnées
INTERNATIONAAL MUSULMAANS COMITE MOSKEE ENNA…

Adresse
KROONSTRAAT 72 2140 BORGERHOUT(ANTW)

Code postal : 2140
Localité : Borgerhout
Commune : ANTWERPEN
Province : Anvers
Région : Région flamande