IRIDIUM KANKERNETWERK

Association sans but lucratif


Dénomination : IRIDIUM KANKERNETWERK
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 885.546.553

Publication

30/09/2013
ÿþ MOD 2.2 3

ln de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

Neergelegd ter griffie mn de eccT t enk van Ae.b-p tai d,,1 te Antwerpen, ©p

Griffie 17 SEP. 2013

111,111111

V beh aa Bel Staa

i

i

1111

Ondernemingsnr : 0885.546.553

Benaming

(voluit) : Iridium Kankernetwerk

(verkort) :

Rechtsvorm : vzw

Zetel : Oosterveldlaan 22 - 2610 Wilrijk

Onderwerp akte : - uittreksel uit het proces-verbaal van de Algemene Vergadering van 28.08.2013

- statutenwijziging

- samenstelling Algemene Vergadering

- toetreding UZA

- gecoördineerde statuten

Uittreksel uit het Proces-verbaal Algemene Vergadering dd. 28.08.2013

1 e Beslissing

De Buitengewone Algemene Vergadering geeft met éénparigheid van stemmen zijn akkoord met de voorliggende vraag tot statutenwijziging (zie document in bijlage).

2e Beslissing

Na de voorgenomen statutenwijziging bevestigt de Buitengewone Algemene Vergadering met eenparigheid van stemmen de samenstelling van de Algemene Vergadering als volgt:

" Vzw GZA, met maatschappelijke zetel te Oosterveldlaan 22 -- 2610 Wilrijk

" Vzw AZ Nikolaas, met maatschappelijke zetel te Moerlandstraat 1  9100 Sint-Niklaas

" Vzw AZ Kline, met maatschappelijke zetel te Augustijnslei 100  2930 Brasschaat

" Vzw Monica, met maatschappelijke zetel Florent Pauwelslei 1  2100 Deume

" Vzw Emmaüs, met maatschappelijke zetel Edgard Tinellaan le  2800 Mechelen De afgevaardigde leden voor vzw GZA:

" Declerck Jan, geboren te Brugge op 10.05.1951 en wonende Egelweg 2 te 3140 Keerbergen

" Mulkens Peter, geboren Antwerpen op 12.06.1960 en wonende Van Deynsestraat 34 te 2100 Deume

" Sebreghts Hugo, geboren te Brecht op 30.01.1947 en wonende Zeedijk 409/b103 te 8670 Oostduinkerke

" Wauters Etienne, geboren te Ninove op 15.02.1954 en wonende Tenbergkets 1 te 9402 Meerbeke De afgevaardigde leden voor vzw AZ Nikolaas:

" Michiels Koen, geboren te Gent op 06.04.1970 en wonende Beukendreef 28 te 9080 Lochristi

" Nys Herman, geboren te Herentals op 20.01.1951 en wonende Beukenlaan 48 te 3001 Leuven De afgevaardigde leden voor vzw AZ Klina:

" Van Mengsel Bruno, geboren te Antwerpen op 19.11.1961 en wonende Klaverheide 62, 2930-Brasschaat

" Verheyden Roger, geboren te Lubbeek op 11.12.1954 en wonende Oscar Van Durmelaan 3, 9140-Temse De afgevaardigde leden voor vzw Monica:

" Van Camp Julien, geboren te Sint-Lenaerts op 24.12.1946 en wonende Kapelseweg 42 te 2811 Hombeek

" Van Overvelt Rosa, geboren te Essen op 21.09,1947 en wonende Philippe Spethstraat 151 te 2950 Kapellen

Op de laatste biz, van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 30/09/2013 - Annexes du Moniteur belge

r

MOp 2.2

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 30/09/2013 - Annexes du Moniteur belge

De afgevaardigde leden voor vzw Emmaüs:

" De Becker Peter, geboren te Berchem op 28.01.1958 en wonende Boerenlegerstraat 200 te 2650 Edegem

" Vanholder Michel, geboren te Mechelen op 13.07,1948 en wonende Zemstlaan 190 te 2800 Mechelen

3e Beslissing

Onder voorbehoud van opzegging door UZA van de associatieovereenkomst met ZNA, geeft de Buitengewone Algemene Vergadering met éénparigheid van stemmen zijn akkoord over de toetreding van UZA tot de vzw Iridium Kankernetwerk.

Tekst gecoördineerde statuten

VZW IRIDIUM KANKERNETWERK

Ondernemingsnummer: 0885 546 553

N.a.v de Algemene Vergadering van 28.08.2013

Titel 1 Benaming, zetel, duur

Artikel 1.  benaming & zetel,

-De vereniging wordt opgericht als een entiteit met rechtspersoonlijkheid, meer in het bijzonder als een vereniging zonder winstoogmerk conform de bepalingen van de wet van 27 juni 1921 zoals gewijzigd door de wet van 2 mei 2002, de Wet van 16 januari 2003 en de Wet van 22 december 2003 (hierna genoemd de "V&S-Wet") en draagt de naam "Iridium Kankernetwerk".

-Deze naam moet voorkomen in alle akten, facturen, aankondigingen, bekendmakingen, brieven, orders en andere stukken uitgaande van de vereniging, onmiddellijk voorafgegaan of gevolgd door de woorden "vereniging zonder winstoogmerk" of door de afkorting "VZW', met nauwkeurige aanduiding van de zetel.

-De vereniging heeft haar zetel te Antwerpen, district Wilrijk, 2610, Oosterveldlaan 22, gelegen in het gerechtelijke arrondissement Antwerpen.

-De Raad van Bestuur heeft de bevoegdheid om de zetel te verplaatsen naar iedere plaats binnen het Nederlandse taalgebied en de nodige openbaarmakingsvereisten te vervullen. De Algemene Vergadering zal de zetelwijziging bekrachtigen op haar eerstvolgende vergadering en dit volgens de procedure van toepassing op statutenwijziging.

Artikel 2.  duur.

-De vereniging wordt opgericht voor onbepaalde duur, ingaande vanaf de dag dat haar statuten, de akten betreffende de benoeming van de bestuurders en in voorkomend geval van de personen gemachtigd om de vereniging overeenkomstig artikel 13, vierde lid, te vertegenwoordigen worden neergelegd overeenkomstig artikel 26novies , § 1 van de V&S-wet. Deze datum is de datum van oprichting van de vereniging.

Titel ll  Doel

Artikel 3,  doel.

De vereniging heeft tot doel de uitbating van de associatie gericht op de gezamenlijke exploitatie van de radiotherapeutische diensten die gesitueerd zijn op één of meerdere vestigingsplaatsen van de rechtspersonen-leden (zoals bedoeld in artikel 5, tweede en derde lid van deze statuten) en zoals vastgelegd in de basis associatieovereenkomst van 23/0512005 met aanpassingen op 5 december 2006.

De vereniging heeft bovendien tot doel het op elkaar afstemmen van de individuele zorgprogramma's oncologie.

Artikel 4.  ondersteunende activiteiten en  doeleinden.

rDe vereniging moet haar doelstelling realiseren door aan iedere patiënt die zich aanmeldt de nodige kwaliteitsverzorging tegen de beste kostprijs aan te bieden met respect voor zijn/haar ideologische, filosofische

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 30/09/2013 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

of godsdienstige overtuiging en ongeacht de inkomens-, verzekerbaarheids- of vermogenstoestand van de betrokkene.

-Daarnaast kan de vereniging alle activiteiten ontplooien die rechtstreeks of onrechtstreeks bijdragen tot de verwezenlijking van voormelde niet-winstgevende doelstellingen, met inbegrip van bijkomstige commerciële en winstgevende activiteiten binnen de grenzen van wat wettelijk is toegelaten en waarvan de opbrengsten ten allen tijde volledig zullen worden bestemd voor de verwezenlijking van de niet-winstgevende doelstellingen.

-De vereniging kan met het oog op de realisatie van haar doel eveneens instaan voor het rationeel beheer en de instandhouding van de onroerende goederen die eventueel in eigendom zijn van de vereniging

-De vereniging kan met het oog op de realisatie van haar doel rechtspersoon-lid worden van (een) andere vereniging(en) met gelijkaardig doel. Ze kan eveneens samenwerkingsstructuren aangaan met het oog op de versterking van haar finaliteit.

Titel III --Toetreding, uittreding en uitsluiting van leden

Artikel 5. --werkende leden.

-De oprichters zijn de eerste rechtspersonen-leden van de vereniging.

-Alle leden worden beschouwd als werkende leden en hebben de rechten en verplichtingen die in de V&S-Wet en deze statuten worden beschreven,

-Zijn eveneens lid van de vereniging, de rechtspersonen die bij beslissing van de Algemene Vergadering en mits voorafgaande instemming van de reeds participerende rechtspersonen-leden worden aanvaard,

-Het lidmaatschap is voorbehouden aan privaatrechtelijke rechtspersonen, ongeacht de rechtsvorm, zonder winstoogmerk, enlof publiekrechtelijke rechtspersonen,

-De afgevaardigden van de rechtspersonen-leden (aangesteld overeenkomstig artikel 13 van deze statuten) worden van rechtswege als leden van de vereniging beschouwd zonder dat hiervoor een voorafgaande beslissing van de Algemene Vergadering is vereist. Bij ontslag of uitsluiting van een rechtspersoon-lid zijn de afgevaardigden van dat rechtspersoon-lid van rechtswege ontslagnemend.

-Van de leden kan geen lidmaatschapsbijdrage worden gevorderd.

Artikel 6.  toetreding.

-Iedere rechtspersoon kan zich kandidaat stellen als werkend !id door een gemotiveerde kandidaatstelling te richten aan de Raad van Bestuur van de vereniging, die zulke kandidatuur zal voorleggen aan de Algemene Vergadering.

-De Algemene Vergadering zal beslissen over de aanvaarding van de kandidaat als lid op haar eerstvolgende vergadering. Deze beslissing wordt genomen door alle leden met eenparigheid van stemmen. De Algemene Vergadering kan discretionair en zonder enige motivatie beslissen dat een kandidaat niet wordt aanvaard als lid.

-Dit artikel 6 doet echter geen afbreuk aan hetgeen is bepaald in artikel 5 van deze statuten. Artikel 7.  aantal leden.

-Het aantal leden moet minstens zes bedragen, waaronder minstens twee rechtspersonen-leden. Artikel 8.  uittreding en ontslag.

-Het rechtspersoon-lid dat ontslag wenst te nemen uit de vereniging deelt dit mee aan de voorzitter van de raad van bestuur zoals bepaald in Titel VI van deze statuten door middel van een ter post aangetekende brief. De voorzitter van de raad van bestuur stelt de vertegenwoordigers in de algemene vergadering terstond in kennis.

-Een uittreding van een rechtspersoon-lid geschiedt normaliter steeds op het einde van een boekjaar, zoals bedoeld in artikel 41 van de statuten, onafgezien van de datum van verzending van de per post aangetekende brief. Vanaf het einde van het betreffende boekjaar, start een (uittredings)termijn van 2 jaren met behoud van alle rechten, verbintenissen, en engagementen en plichten zoals van toepassing op het ogenblik van de

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 30/09/2013 - Annexes du Moniteur belge

MDD 2.2

mededeling van de uittreding. Na het beëindigen van voormelde uittredingstermijn van 2 jaar kunnen de eventuele nog resterende kosten verbonden aan de bestralingsapparatuur (zijnde de resterende afschrijvingskosten, de financieringskosten en de kosten van onderhoud), pro rata het gemiddeld verwijzingspatroon van het uittredend rechtspersoon-lid van de drie jaar voorafgaand aan de in het eerste lid vernoemde aangetekende verzending, aan het uittredende rechtspersoon-lid worden aangerekend.

-De concrete termijn van twee jaar moet expliciet geformuleerd worden door het uittredend rechtspersoon-lid in de in het eerste lid vernoemde aangetekende brief.

-Is deze termijn in voornoemde aangetekende brief niet expliciet vermeld dan gaat de vereniging ervan uit dat het uittredend rechtspersoon-lid onmiddellijk en per einde lopend boekjaar alle verbintenissen, engagementen en plichten wenst te beëindigen.

-In dit geval van onmiddellijke beëindiging per einde lopend boekjaar, verbindt het uittredend rechtspersoon-lid zich ertoe per einde van het lopend boekjaar na ontvangst van de aangetekende brief aan de vereniging een vervangende vergoeding te betalen.

-Deze vervangende vergoeding bestaat uit drie elementen, steeds berekend op basis van het gemiddeld verwijzingspatroon van het uittredend rechtspersoon-lid van de drie jaren voorafgaand aan de in het eerste lid vernoemde aangetekende verzending, zijnde ten eerste de kosten verbonden aan de bestratingsapparatuur (zijnde de gemiddelde resterende afschrijvingskosten, de financieringskosten en kosten van onderhoud per toestel), zijnde ten tweede de kosten van het sociaal passief (berekend op basis van de door het I3FM vereiste bestaffing per bestralingstoestel, a rato van de gemiddelde loonlast van de betrokken medewerkerscategorie en dit met twee vermenigvuldigd) en zijnde ten derde een recuperatie/compensatie voor het gedeelte van de gederfde honoraria (berekend op basis van het aan de ziekenhuizen in de financiële regeling toegekende aandeel in de honoraria en dit met 2 vermenigvuldigd).

Indien het rechtspersoon-lid, houder van de basiserkenning voor radiotherapie, op eigen initiatief wenst uit te treden , dan deelt dit rechtspersoon-lid dit mee aan de voorzitter van de raad van bestuur zoals bepaald in Titel VI van deze statuten door middel van een ter post aangetekende brief. De voorzitter van de raad van bestuur stelt de vertegenwoordigers in de algemene vergadering terstond in kennis. In dat geval zal dit rechtsperoon-lid, onverminderd de verplichting tot het betalen van een vervangende vergoeding wanneer de voorgeschreven uittredingstermijn niet gerespecteerd wordt, per einde boekjaar volgend op de datum van de aangetekende brief aan de resp. leden op wiens campus een radiotherapie-activiteit was geïnstalleerd en ingeval deze activiteit niet wordt of kan worden verder gezet, een vergoeding betalen gelijk aan de resterende afschrijvingstermijn van de gebouwen waarin deze activiteit was ondergebracht, vermenigvuldigd met de waarde van het laatste forfaitaire bedrag dat werd gehanteerd voor deze vergoeding in de jaarlijkse afrekening van de associatie.

-De ontslagnemende rechtspersonen-leden, alsook hun rechtsopvolgers, verzaken aan elke vermogensrechtelijke aanspraak op het vermogen van de vereniging.

-Een lid-afgevaardigde (aangesteld overeenkomstig artikel 13 van de statuten) kan te allen tijde vrijwillig uittreden door het schriftelijk indienen van zijn ontslag bij de voorzitter van de raad van bestuur.

-Een lid-afgevaardigde neemt ontslag indien daartoe verzocht door het rechtspersoon-lid dat hem heeft gemandateerd overeenkomstig artikel 13.

Artikel 9.  gedwongen uitsluiting.

-Voor de leden-afgevaardigden van de rechtspersonen-leden geldt artikel 12 van de V&S wet, Rechtspersonen-leden kunnen evenwel niet gedwongen worden uitgesloten.

-Het lid waarvan de uitsluiting wordt voorgesteld heeft het recht gehoord te worden.

TITEL IV.  Financiering

Artikel 10.  bestanddelen.

-De vereniging zal onder meer worden gefinancierd door subsidies, toelagen, het budget van financiële middelen (voor zover uitvoerbaar), giften, bijdragen, schenkingen, legaten en andere voorzieningen in laatste wilsbeschikkingen en testamenten, gegeven zowel om de algemene doeleinden van de vereniging te ondersteunen als ter ondersteuning van een specifiek project.

-Daarnaast kan de vereniging fondsen verwerven op elke andere wijze die niet in strijd is met de wet.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 30/09/2013 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Artikel 11.  activa & hoedanigheid van lid.

-Een lid kan op geen enkel aandeel van de activa van de vereniging aanspraak maken op grond van de enkele hoedanigheid van [id.

Titel V  Algemene vergadering

Artikel 12.  algemeen.

-De regelmatig samengestelde algemene vergadering bestaat uit alle leden van de vereniging, Haar beslissingen zijn, binnen de perken van de wet en van onderhavige statuten, tegenstelbaar aan al de leden.

Artikel 13.  afgevaardigden.

-De rechtspersonen-leden worden in de Algemene Vergadering vertegenwoordigd door minstens 2 afgevaardigden, waarbij dat het rechtspersoon-lid vzw GZA samen met diens afgevaardigden steeds over de helft van het aantal stemmen dienen te beschikken (vzw GZA is tot stand gekomen door fusie van de twee stichtende rechtspersonen, namelijk vzw Sint-Augustinus (vzw A) en vzw Sint-Vincentius/Sint-Jozef (vzw B)). Elke afgevaardigde beschikt over één stem. De rechtspersonen-leden beschikken elk ook over één stem, behoudens het rechtspersoon-lid vzw GZA met het oog op het bereiken van vernoemde helft der stemmen. De stemming van een rechtspersoon-lid zal worden uitgeoefend in de Algemene Vergadering door één van haar afgevaardigden daartoe specifiek aangeduid door dit rechtspersoon-lid.

-Bij de toetreding of uittreding van een rechtspersoon-lid wordt het aantal gemandateerde afgevaardigden en/of het aantal stemmen in hoofde van het rechtspersoon-lid vzw GZA zodanig aangepast dat het rechtspersoon-lid vzw GZA samen met diens afgevaardigden steeds over de helft van het stemmenaantal beschikken. De overige helft worden in gelijke mate verdeeld over de andere rechtspersonen-leden en/of diens afgevaardigden, Na elke toe- of uittreding van een rechtspersoon-lid wordt de toepassing van het vorige lid steeds formeel in de Algemene Vergadering vastgelegd.

-De afgevaardigden van de rechtspersonen-leden zijn personen die beschikken over een rechtsgeldig mandaat waaruit blijkt dat zij het mandaterende rechtspersoon-lid vertegenwoordigen.

De afgevaardigden in de Algemene Vergadering mogen geen persoonlijke, familiale of zakelijke belangen hebben die ingaan tegen het belang van de vereniging

Een afgevaardigde van een rechtspersoon-lid kan zich in de algemene vergadering rechtsgeldig laten vertegenwoordigen door een andere afgevaardigde van hetzelfde rechtspersoon-lid. Dit gebeurt met een schriftelijke volmacht. Elke afgevaardigde in de algemene vergadering kan slechts één andere afgevaardigde vertegenwoordigen.

Al de stemgerechtigde leden die de rechtspersonen-leden vertegenwoordigen in de algemene vergadering dienen steeds stemgerechtigd bestuurder te zijn in de raad van bestuur van het lid die hen als vertegenwoordiger aanduidt. Zij verliezen hun hoedanigheid van vertegenwoordiger in de algemene vergadering van rechtswege op het ogenblik dat het betrokken rechtspersoon-lid de vereniging schriftelijk in kennis stelt van de intrekking van de aanduiding of van zodra zij de hoedanigheid van stemgerechtigd bestuurder in de raad van bestuur van het lid verliezen.

De adviserende bestuurders (zie verder in artikel 23) hebben het recht om de algemene vergadering bij te wonen zonder stemrecht.

Artikel 14.  lokalisatie & bijeenroeping algemene vergadering,

De gewone Algemene Vergadering heeft jaarlijks plaats op de zetel van de vereniging in de loop van het eerste semester. Buitengewone Algemene Vergaderingen kunnen door de raad van bestuur worden samengeroepen, telkens hij zulks noodzakelijk acht.

Bovendien is de bijeenroeping van de Algemene Vergadering verplicht binnen de maand op schriftelijk verzoek van 1/5de van de leden

Artikel 15.  oproepingsformaliteiten,

-De bijeenroeping van de Algemene Vergadering geschiedt ten minste tien dagen vóór deze

vergadering bij gewone brief, per e-mail of per fax zowel voor een gewone Algemene Vergadering als voor

een buitengewone Algemene Vergadering. Voor doeleinden van de bijeenroepingen van de Algemene

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 30/09/2013 - Annexes du Moniteur belge

M0D2.2

Vergadering, worden de afgevaardigden geacht adreskeuze te doen op de maatschappelijke zetel van het rechtspersoon-lid dat hen afgevaardigd heeft overeenkomstig artikel 13 van de statuten.

- De uitnodigingen tot de Algemene Vergadering vernielden de agenda. De agenda wordt opgesteld door de raad van bestuur, Hij moet echter worden aangevuld met de punten die op verzoek van elk lid aan de raad van bestuur ter kennis worden gebracht minstens 10 dagen voor de uiterste datum waarop de Algemene Vergadering moet worden opgeroepen. Over een statutenwijziging kan de Algemene Vergadering alleen op geldige wijze beraadslagen en besluiten wanneer de voorgesteld wijzigingen uitdrukkelijk zijn vermeld in de uitnodiging van de Algemene Vergadering.

- indien alle rechtspersonen-leden aanwezig of vertegenwoordigd zijn op een gewone of buitengewone Algemene Vergadering, dan kan geen gebrek aan de oproepingsformaliteiten worden ingeroepen en worden alle leden (met inbegrip van de afgevaardigden) automatisch geacht geldig opgeroepen te zijn.

Geen zaak mag buiten de agenda worden behandeld, tenzij het dringend karakter ervan erkend wordt door alle op de vergadering aanwezige en vertegenwoordigde leden.

De Algemene Vergadering kan steeds personen die niet afgevaardigd zijn door de rechtspersonen-leden toelaten tot de vergadering met raadgevende stem,

Artikel 16.  voorzitterschap.

De Algemene Vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter van de raad van bestuur.

Artikel 17,  quorum,

Om geldig te kunnen beraadslagen en beslissen, moeten minstens twee derden van het aantal leden op de Algemene Vergadering aanwezig of vertegenwoordigd zijn.

- Wanneer deze voorwaarde niet vervuld is, wordt binnen de maand, maar niet eerder dan 15 dagen volgend op de eerste Algemene Vergadering, een nieuwe Algemene Vergadering met eenzelfde agenda bijeengeroepen die dan, ongeacht haar samenstelling, geldig kan beraadslagen en beslissen.

Leden die niet op de vergadering aanwezig kunnen zijn, kunnen door andere leden worden vertegenwoordigd.

Artikel 18.  stemming.

De beslissingen der Algemene Vergadering worden genomen met een 2/3e meerderheid der uitgebrachte stemmen, onthoudingen niet meegerekend.

Een 2/3e meerderheid is vereist voor de beslissing tot ontbinding van de vereniging, de beslissing tot verlenging van de duur van de vereniging (indien van toepassing) en de beslissing tot wijziging van de statuten dis betrekking heeft op de doeleinden van de vereniging. Bovendien is een 415e meerderheid vereist voor de beslissing tot toetreding van de vereniging tot (een) andere vereniging(en) met gelijkaardig doel.

- Bij staking van stemmen wordt het voorstel verworpen.

De stemming kan gebeuren door afroeping, door handopsteking of, indien gevraagd door minstens 1/3 van de leden die aanwezig of vertegenwoordigd zijn, door geheime stemming.

Artikel 19.  bevoegdheden.

De Algemene Vergadering is bevoegd voor volgende aangelegenheden;

ohet wijzigen van de statuten;

ohet benoemen en afzetten van de bestuurders;

ohet benoemen en afzetten van de commissaris(sen) en het bepalen van zijn/hun bezoldiging; het

goedkeuren van de begroting;

ohet goedkeuren van de rekeningen en het verlenen van kwijting aan de bestuurders en de

commissaris(sen);

ohet ontbinden van de vereniging;

ohet toetreden van nieuwe rechtspersonen-leden en het uitsluiten van leden;

ohet gcedkeuren van het jaarverslag.

oDe omzetting van de vereniging in een vennootschap met een sociaal oogmerk.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 30/09/2013 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Artikel 20.  notulen en inzagerecht.

De beslissingen van de Algemene Vergadering worden neergelegd in notulen, bijgehouden op de zetel van de vereniging en ondertekend door de vaarzitter. De in rechte of anders voor te leggen afschriften en uittreksels van de beslissingen worden ondertekend door de voorzitter.

Alle leden (met inbegrip van de afgevaardigden in de Algemene Vergadering) en bestuurders hebben het recht inzage te krijgen van de notulen overeenkomstig de in artikel 9 van het Koninklijk Besluit van 26 juni 2003 vastgestelde modaliteiten.

Titel VI  Raad van Bestuur

Artikel 21.  samenstelling, benoeming en bekendmakingsformaliteiten.

-De vereniging wordt bestuurd door een raad van bestuur.

-De stemgerechtigde bestuurders in de raad van bestuur moeten steeds de hoedanigheid van afgevaardigde van een rechtspersoon-lid in de algemene vergadering hebben. De stemgerechtigde bestuurders die tevens de hoedanigheid van afgevaardigden van het rechtspersoon-lid vzw GZA hebben worden hierna "GZA bestuurders" genoemd.

-De rechtspersonen-leden worden in de Raad van Bestuur vertegenwoordigd door minstens 2 bestuurders, waarbij de GZA bestuurders steeds over de helft van het aantal stemmen dienen te beschikken. Het voorgaande bestuurdersaantal wordt aangevuld met een aantal adviserende bestuurders.

-Bij de toetreding of uittreding van een rechtspersoon-lid wordt het aantal stemgerechtigde bestuurders en/of stemmen zodanig aangepast dat de GZA bestuurders steeds over de helft van het aantal stemmen beschikken. De overige helft wordt in gelijke mate verdeeld over de andere rechtspersonen-leden. Na elke toe- of uittreding van een rechtspersoon-lid wordt het aantal stemmen per GZA bestuurder en/of het aantal mandaten als GZA bestuurder steeds formeel in de Raad van Bestuur vastgelegd.

De bestuurders worden; rekening houdend met wat bepaald is in de voorgaande alinea's ; benoemd door de Algemene Vergadering bij 2/3e meerderheid van stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden en kunnen te alle tijden ontslagen worden door de Algemene Vergadering die daarover besluit bij 2/3e meerderheid van stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden.

Het aantal bestuurders moet in elk geval steeds lager zijn dan het aantal leden van de vereniging. De bestuurders worden niet bezoldigd.

De bestuurders mogen geen persoonlijke, familiale of zakelijke belangen hebben die ingaan tegen het belang van de vereniging,

-De benoeming van de leden van de raad van bestuur en hun ambtsbeëindiging wordt openbaar gemaakt door neerlegging in het verenigingsdossier ter griffie van de rechtbank van koophandel, en van een uittreksel daarvan bestemd om in de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad te worden bekend gemaakt Uit die stukken moet in ieder gevat blijken of de personen die de vereniging vertegenwoordigen, de vereniging afzonderlijk, gezamenlijk, dan wel als college verbinden als ook de omvang van hun bevoegdheden.

Artikel 22. duur en beëindiging van het mandaat.

De bestuurders worden benoemd voor een termijn van vier jaren. Zij blijven hun mandaat uitoefenen tot de Algemene Vergadering de bestuurders heeft benoemd die hen zullen opvolgen. Uittredende bestuurders zijn herkiesbaar.

Het mandaat van bestuurder eindigt bovendien bij overlijden, ontslag en afzetting. Indien het mandaat eindigt door overlijden dan wordt dit mandaat tot aan de eerstvolgende algemene vergadering waargenomen door een andere bestuurder aangeduid door de overige bestuurder(s) van hetzelfde rechtspersoon-lid, voorgedragen door het rechtspersoon-lid. De eerstvolgende algemene vergadering kiest dan een nieuwe bestuurder voorgedragen door het rechtspersoon-lid die de bestuurder voordroeg die overleden is.

Behoudens ingeval van overlijden heeft de beëindiging van het mandaat ais bestuurder uitwerking vanaf de verkiezing van een nieuwe bestuurder door de algemene vergadering uit de kandidaten, hiervoor voorgedragen door het rechtspersoon-lid die de bestuurder voordroeg wiens mandaat eindigt.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 30/09/2013 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

ledere bestuurder kan ontslag nemen door schriftelijke kennisgeving aan de read van bestuur. Een bestuurder is verplicht na zijn ontslag zijn opdracht verder te vervullen totdat redelijkerwijze in zijn vervanging kan worden voorzien.

Het mandaat van stemgerechtigd bestuurder wordt van rechtswege beëindigd op het ogenblik dat het betrokken rechtspersoon-lid de vereniging schriftelijk in kennis stelt van de intrekking van het mandaat. Het mandaat van stemgerechtigde bestuurder wordt tevens van rechtswege beëindigd wanneer desbetreffende bestuurder de hoedanigheid van vertegenwoordiger in de algemene vergadering verliest

In geval van zware nalatigheid kan een stemgerechtigd bestuurder afgezet worden door de algemene vergadering, Tot deze afzetting kan besloten worden na de betrokken bestuurder gehoord te hebben in zijn verdediging. De afzetting kan geschieden met een 2/3e meerderheid der uitgebrachte stemmen in de algemene vergadering.

Wanneer een mandaat van stemgerechtigd bestuurder openvalt draagt het rechtspersoon-lid, uit zijn groep van leden in de algemene vergadering een vervangend stemgerechtigd bestuurder voor, eventueel nadat een nieuwe vertegenwoordiger in de algemene vergadering is aangeduid; de voorwaarden van artikel 21 worden hierbij steeds nageleefd.

Wanneer een mandaat openvalt, beëindigt de vervangende bestuurder het mandaat van diegene die hij vervangt.

Artikel 23. -- adviserende bestuurders.

-De raad van bestuur kan te allen tijde derden als adviserend bestuurder aanduiden en hun mandaat intrekken. De vergadering mag bijgewoond worden door alle personen wier aanwezigheid door de raad van bestuur wenselijk wordt geacht.

-De adviserende bestuurder heeft geen stemrecht en wordt derhalve niet meegerekend in het aanwezigheids- en stemmenquorum van de raad van bestuur.

-De hoofdgeneesheren en de algemeen directeurs van de ziekenhuizen geëxploiteerd door de rechtspersonen-leden zijn van rechtswege adviserend bestuurder, voor zover zij niet reeds als stemgerechtigd bestuurder in de raad van bestuur van de vereniging werden benoemd. Zij wonen van rechtswege de raad van bestuur bij.

Artikel 24. -- O p roepingsformaliteiten.

De Raad van Bestuur vergadert op schriftelijke uitnodiging (via gewone brief, e-mail of fax) van de voorzitter of van diegene die hem vervangt. Zulke uitnodiging bevat de agenda en zal minstens zeven dagen voor een Raad van Bestuur worden uitgestuurd. De voorzitter is gehouden de raad bijeen te roepen binnen de vijftien dagen op aanvraag van ten minste drie bestuurders met de agendapunten, door hen bepaald en toegelicht.

Artikel 25. -- stemmenverdeling -- vertegenwoordiging.

ln de vergadering van de raad van bestuur beschikt elke bestuurder, met uitzondering van de GZA bestuurders, over één stem. Elke bestuurder mag schriftelijk volmacht geven aan één der andere bestuurders om hem te vertegenwoordigen. Nochtans mag een bestuurder niet meer dan één andere bestuurder vertegenwoordigen.

Artikel 26.  quorum.

De raad van bestuur kan geldig beraadslagen en beslissen wanneer minstens de helft plus één van de bestuurders aanwezig of rechtsgeldig vertegenwoordigd is. Wanneer deze voorwaarde niet vervuld is, wordt binnen de twee weken een nieuwe vergadering van de raad van bestuur met dezelfde agenda bijeengeroepen die dan, ongeacht haar samenstelling, geldig kan beraadslagen en beslissen.

Geen zaak mag buiten de dagorde behandeld worden tenzij het dringende karakter ervan erkend wordt door een tweederde meerderheid der aanwezige bestuurders.

ln uitzonderlijke gevallen, wanneer de dringende noodzakelijkheid en het belang van de vereniging zulks vereisen, kunnen de besluiten van de raad van bestuur worden genomen bij eenparig schriftelijk akkoord van de bestuurders. Daartoe is vereist dat er vooraf een unaniem akkoord is onder de bestuurders om tot schriftelijke besluitvorming over te gaan. Schriftelijke besluitvorming veronderstelt in elk geval dat er een beraadslaging plaatsvond per e-mail, video- of telefoonconferentie.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 30/09/2013 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Artikel 27.  stemming.

Binnen de raad van bestuur worden de beslissingen genomen met eenvoudige meerderheid der uitgebrachte stemmen, onthoudingen niet meegerekend. Bij staking van stemmen wordt het voorstel geacht verworpen te zijn.

Nochtans kunnen beslissingen inzake volgende aangelegenheden enkel genomen worden mits een drievierde meerderheid van de uitgebrachte stemmen, onthoudingen niet meegerekend:

" de kosten ten laste van de patiënt;

" de toegankelijkheid, met respect voor de ideologische, filosofische of godsdienstige overtuiging van de patiënt en ongeacht diens inkomens-, verzekerbaarheids- of vermogenstoestand.

Artikel 28.  bijwonen Raad van Bestuur,

Qe vergadering mag bijgewoond worden door alle personen wier aanwezigheid door de raad van bestuur wenselijk wordt geacht.

Artikel 29.  belangenvermenging.

yIndien een bestuurder, rechtstreeks of onrechtstreeks een belang van vermogensrechtelijke aard heeft dat strijdig is met een beslissing of een verrichting die tot de bevoegdheid behoort van de raad van bestuur, moet hij dit meedelen aan de andere bestuurders voordat de raad van bestuur een besluit neemt

Voormelde procedure is niet toepasselijk op gebruikelijke verrichtingen die plaatshebben onder de voorwaarden en tegen de zekerheden die op de markt gewoonlijk gelden voor soortgelijke verrichtingen.

Artikel 30.  bevoegdheden.

De raad van bestuur heeft de meest uitgebreide bevoegdheid om op te treden namens de vereniging in en buiten rechte en om alle daden van beheer en beschikking te verrichten die binnen het doel van de vereniging vallen.

- Alles wat niet uitdrukkelijk door de wet of door de statuten wordt voorbehouden aan de Algemene Vergadering behoort tot de bevoegdheid van de raad van bestuur.

-De raad van bestuur mag in die zin alle roerende en onroerende handelingen stellen: in rechte optreden, verkopen en kopen, lenen en ontlenen, alle handels- en bankverrichtingen, hypotheek geven zelfs met beding van dadelijke uitwinning, hypothecaire handlichting geven, en in het algemeen de vereniging op de meest uitgebreide wijze en in alle omstandigheden geldig verbinden. Deze opsomming is exemplatief en niet beperkend.

De raad van bestuur kan steeds de bevoegdheden en de samenstelling van het associatiecomité, het managementcomité en het Gemeenschappelijk Medisch Comité bepalen voor zover dit geen afbreuk doet aan de wettelijke en de mbt de vereniging opgestelde statutaire bepalingen.

- De raad van bestuur kan bijkomende comités of overlegstructuren oprichten voor zover deze organen (inhoudelijk) geen afbreuk doen aan de bevoegdheden van de wettelijk geïnstalleerde organen in het kader van de erkende ziekenhuisassociatie ter uitbating van de dienst(en) radiotherapie,

Artikel 31.  delegatie van bevoegdheden en externe vertegenwoordigingsmacht.

De raad van bestuur kan op zijn verantwoordelijkheid, zijn bevoegdheid geheel of gedeeltelijk overdragen aan één of meerdere stemgerechtigde bestuurder(s), aan één van de organen of zelfs aan één of meerdere derden, al dan niet aangestelden, van de vereniging, zonder dat deze overdracht evenwel betrekking kan hebben op het algemeen beleid van de vereniging of de algemene bestuursbevoegdheid van de raad van bestuur.

De raad van bestuur vertegenwoordigt als college de vzw in alle handelingen in en buiten rechte . Hij vertegenwoordigt de vereniging door de meerderheid van zijn leden.

Onverminderd de algemene vertegenwoordigingsbevoegdheid van de raad van bestuur als college, wordt de vereniging t.o.v. derden eveneens rechtsgeldig vertegenwoordigd door twee gezamenlijk handelende bestuurders. De raad van bestuur bepaalt op welke wijze deze vertegenwoordigingsbevoegdheid rechtsgeldig wordt uitgeoefend,

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 30/09/2013 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

De personen die namens de raad van bestuur optreden moeten ten aanzien van derden geen blijk geven van enige beraadslaging of machtiging.

Degene die een deel of het geheel van de bevoegdheid van de raad van bestuur gedelegeerd krijgt, is uitsluitend verantwoording verschuldigd aan gencemd bestuur.

De raad van bestuur kan gevolmachtigden van de vereniging aanstellen. Alleen bijzondere en beperkte volmachten voor bepaalde of een reeks bepaalde rechtshandelingen zin geoorloofd. De gevolmachtigden verbinden de vzw binnen de perken van de hun verleende volmacht waarvan de grenzen tegenwerpelijk zijn aan derden in overeenstemming met wat geldt inzake lastgeving.

Artikel 32.  begroting, balans, winst- en verliesrekening.

-De raad van bestuur stelt jaarlijks de begroting, de balans, de winst- en verliesrekening en de bedrijfsrekeningen op. Na ieder kalenderjaar maakt de raad van bestuur een verslag op nopens de activiteiten van de vereniging. Dit verslag alsmede de begroting en de rekeningen warden in de eerstkomende Algemene Vergadering aan deze ter goedkeuring voorgelegd.

Artikel 33. voorzitter.

De raad van bestuur kiest in zijn midden een voorzitter voor een periode van vier jaar. Deze functie wordt alternerend waargenomen door een gemandateerde bestuurder van de rechtspersonen-leden.

De raad van bestuur kan echter met eenparigheid van stemmen van deze regel afwijken.

In geval van afwezigheid van de voorzitter worden zijn functies waargenomen door de oudste aanwezige bestuurder.

Artikel 34, -- notulen.

De beslissingen van de raad van bestuur worden neergelegd in notulen, bijgehouden op de zetel van de vereniging en ondertekend door de voorzitter.

De in rechte of anders voor te leggen afschriften en uittreksels van de beslissingen worden ondertekend door de voorzitter, Alle leden (met inbegrip van de afgevaardigden in de Algemene Vergadering) en bestuurders hebben het recht inzage te krijgen van de notulen.

Artikel 35,  dagelijks bestuur.

Het dagelijks bestuur van de vereniging op intern vlak alsook de externe vertegenwoordiging wat dat dagelijks bestuur betreft kan door de raad van bestuur worden opgedragen aan één of meerdere personen.

De duur van deze bevoegdheidsdelegatie kan niet langer zijn dan vier jaar. De raad van bestuur kan de personen belast met het dagelijks bestuur te allen tijde ontslaan bij gewone meerderheid van stemmen van de aanwezige (en vertegenwoordigde) bestuurders, De personen belast met het dagelijks bestuur kunnen zelf ook ontslag nemen door schriftelijke kennisgeving aan de Voorzitter van de raad van bestuur.

-Indien van deze mogelijkheid wordt gebruikgemaakt, zullen deze personen alleen kunnen handelen indien aan één persoon het dagelijks bestuur wordt opgedragen en gezamenlijk indien aan meerdere personen het dagelijks bestuur wordt opgedragen en dit zowel wat het dagelijks bestuur als wat de externe vertegenwoordigingsmacht voor dat dagelijks bestuur betreft. Geen bewijs van een voorafgaand besluit dient hiertoe geleverd te worden.

-Bij gebrek aan een wettelijke omschrijving van wat "dagelijks bestuur" cmvat, worden tot daden van. dagelijks bestuur gerekend: aile handelingen die dag aan dag moeten worden verricht om de normale gang van zaken van de vereniging te verzekeren en die, hetzij wegens hun minder belang, hetzij wegens de noodzakelijkheid een onverwijlde beslissing te nemen, het optreden van de raad van bestuur niet vereisen of niet wenselijk maken.

De benoeming van de personen belast met het dagelijks bestuur en hun ambtsbeëindiging wordt openbaar gemaakt door neerlegging in het verenigingsdossier ter griffie van de rechtbank van koophandel, en van een uittreksel daarvan bestemd om in de Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad te worden bekendgemaakt. Uit die stukken moet in ieder geval blijken of de personen die de vereniging vertegenwoordigen, de vereniging afzonderlijk, gezamenlijk, dan wel als college verbinden ais ook de omvang van hun bevoegdheden.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 30/09/2013 - Annexes du Moniteur belge

Mon 2,2

Artikel 36.  aansprakelijkheid (dagelijkse) bestuurders.

De bestuurders en personen belast met het dagelijks bestuur van de vereniging zijn niet persoonlijk verbonden door de verbintenissen van de vereniging.

Tegenover de vereniging en tegenover derden is hun verantwoordelijkheid beperkt tot de vervulling van de hun gegeven opdracht overeenkomstig het gemeen recht, het bepaalde in de wet en de statuten. Ze zijn aansprakelijk voor de tekortkomingen in hun (dagelijks) bestuur.

Titel VII  Structurering van de associatie

Artikel 37. - Associatiecomité

-De Raad van Bestuur neemt alle taken en bevoegdheden van het associatiecomité op zich zoals is voorzien in het Koninklijk besluit van 25/04/1997 houdende nadere omsohrijving van de associatie van ziekenhuizen en van de bijzondere normen waaraan deze moet voldoen, tenzij de Raad van Bestuur beslist om een afzonderlijk associatiecomité op te richten. In dit laatste geval wordt diens samenstelling geregeld in het artikel 6 van de basis associatieovereenkomst dd 23/05/2005,

-De werking van het associatiecomité (of van de Raad van Bestuur als associatiecomité) wordt geregeld in de artikelen 7 e.v van de basis associatieovereenkomst dd 23/05/2005.

-Wanneer er een afzonderlijk associatiecomité wordt opgericht, dan dienen de onder artikel 9 van de in de basis associatieovereenkomst vernoemde bevoegdheden steeds ter definitieve goedkeuring te worden voorgelegd aan de raad van bestuur. De keuze van de voorzitter dient steeds samen te vallen met de keuze van de voorzitter van de raad van bestuur; zijn mandaat bedraagt vier jaar.

Artikel 38.  Managementcomité

-De raad van bestuur wijst een algemeen coördinator, een medisch coördinator, een verpleegkundig coördinator alsook het gezamenlijk diensthoofd Radiotherapie aan.

Deze coördinatoren (algemeen, medisch, verpleegkundig) vormen minimaal samen het managementcomité.

Het managementcomité is belast met de interne werking van de vereniging.

De algemeen coördinator roept het managementscomité samen.

Het managementscomité beslist bij consensus. De beslissingen van het managementscomité worden aan de leden van de raad van bestuur schriftelijk meegedeeld.

Onverminderd de bevoegdheid terzake van de raad van bestuur heeft het managementcomité de bevoegdheid de interne werking te regelen.

Het managementcomité kan de vereniging niet verbinden ten opzichte van derden.

De verdere werking van het managementcomité, kan in een huishoudelijk reglement van de vereniging, ook het associatiereglement genoemd alsook in een schriftelijke overeenkomst tussen de rechtspersonen-leden en de vereniging, verder geregeld worden.

-ln het geval van een fusie van ziekenhuizen binnen vzw GZA, dan blijft het aantal initieel afgevaardigden van de gefusioneerde entiteiten in het managementcomité behouden

Artikel 39. Coördinatoren

 Algemeen oodrdinator.

De algemeen coördinator is belast met de organisatie en de dagelijkse coördinatie van de administratieve activiteit van de vereniging en werkt voor de uitvoering van zijn taken in nauw overleg samen met de andere algemene directeurs van de deelnemende ziekenhuizen. De algemeen coördinator rapporteert aan de raad van bestuur.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 30/09/2013 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Deze algemeen coördinator is een algemeen directeur van een van de ziekenhuizen van de rechtspersoon-leden van de vereniging. De algemeen coördinator wordt benoemd voor een periode van 4 jaar, waarna de raad van bestuur een nieuwe kandidaat aanstelt.

-- Medisch Coördinator.

-in de associatie wordt een geneesheer als medisch coördinator aangeduid door de raad van bestuur, De raad van bestuur benoemt de medisch coördinator op voordracht van het associatiecomité, na hierover het advies te hebben verkregen van het gemeenschappelijk medisch comité. De benoeming als medisch coördinator geldt voor een periode van vier jaar. De medisch coördinator coördineert de werking van de medische activiteit.

-De algemeen coördinator en de medisch codrdinatcr behoren niet tot hetzelfde ziekenhuis.

-De medisch coördinator kan eveneens de functie van het "gezamenlijk diensthoofd Radiotherapie" bekleden in de zin van artikel 5, tweede lid van het Koninklijk besluit van 5 april 1991 houdende vaststelling van de normen waaraan een dienst radiotherapie moet voldoen om te erkend worden als medische technische dienst zoals bedoeld in artikel 44 van de wet op de ziekenhuizen, gecoördineerd op 7 augustus 1987(BS. 17.4.1991).

- Verpleegkundig coordinator.

-Er wordt een verpleegkundig coördinator aangeduid door de raad van bestuur op voordracht van het associatiecomité. De verpleegkundig coördinator wordt gerekruteerd uit een directieiidistafinedewerker verpleging van een van de deelnemende ziekenhuizen. De benoeming als verpleegkundig coördinator geldt voor een periode van vier jaar,

-De verpleegkundig coördinator is belast met de algemene organisatie en coördinatie van de zorg, zowel wat betreft de radiotherapie, de medische oncologie als de hematologie, in samenspraak met de betrokken zorgverantwoordelijken die deel uitmaken van het voorwerp van de vereniging.

Artikel 40.  Gemeenschappelijk medisch comité (GMC).

In de vereniging wordt een gemeenschappelijk medisch comité opgericht. Het GMC wordt minimaal samengesteld uit één of meerdere daartoe gemandateerde leden van de medische raden van de rechtspersonen-leden.

De samenstelling van het gemeenschappelijk medisch comité wordt geregeld in een schriftelijke overeenkomst tussen de medische raden van de rechtspersonen-leden enerzijds en de vereniging anderzijds.

De raad van bestuur regelt de werking van het gemeenschappelijk medisch comité, overeenkomstig datgene wat dienaangaande met de medische raden van de rechtspersonen-leden is overeengekomen.

De verdere interne werking van het gemeenschappelijk medisch comité wordt in een huishoudelijk reglement vastgelegd. Dit huishoudelijk reglement moet door de raad van bestuur worden goedgekeurd.

Titel VIII -- Begrotingen en rekeningen

Artikel 41.  boekjaar, boekhouding, en jaarrekening.

Het boekjaar begint de eerste januari en eindigt op 31 december.

De rekeningen van het verlopen jaar en de begroting van het volgend jaar moeten tijdens het lopend jaar

door de Algemene Vergadering worden goedgekeurd.

De boekhouding wordt gevoerd overeenkomstig het bepaalde in artikel 17 van de V&S-Wet en de daarop toepasselijke uitvoeringsbesluiten.

De jaarrekening wordt neergelegd in het dossier gehouden op de griffie van de rechtbank van koophandel overeenkomstig het bepaalde in artikel 26novies van de V&S-Wet. Voorzover van toepassing wordt de jaarrekening neergelegd bij de Nationale Bank overeenkomstig het bepaalde in artikel 17§6 van de V&S-Wet en de desbetreffende uitvoeringsbesluiten.

` MDD 2.2

, I ,

Artikel 42.  commissarissen.

gr De controle op de financiële toestand, op de jaarrekening en op de regelmatigheid van de verrichtingen hierin weer te geven overeenkomstig het bepaalde in het K.B. van 19 december 2003 wordt, indien van toepassing volgens de wettelijke bepalingen terzake, aan één of meerdere commissarissen opgedragen, te benoemen door de Algemene Vergadering onder de leden van het Instituut der bedrijfsrevisoren. De Algemene Vergadering bepaalt tevens de bezoldiging van de commissaris

TITEL IX.  Huishoudelijk reglement (associatiereglement).

Artikel 43. --werkingsmodaliteiten in huishoudelijk reglement (associatiereglement).

'De raad van bestuur kan een huishoudelijk reglement (associatiereglement) opstellen, waarin de werkingsmodaliteiten van de vereniging in het algemeen en van de raad van bestuur en Algemene Vergadering in het bijzonder, nader worden gespecificeerd.

Tite[ X Geschillenregeling

Artikel 44.

0 _

In geval van meningsverschil tussen de rechtspersonen-leden betreffende de interpretatie of de uitvoering L. van de statuten, met uitzondering evenwel van art. 8, en de bijlagen gevoegd bij deze statuten, wordt dit door

àe de meest gerede partij schriftelijk meegedeeld aan de raad van bestuur. In deze brief zat de betrokken partij de

aard van het geschil en de bepaling van de statuten waarover het geschil gaat, vermelden, en zo mogelijk een c voorstel tot oplossing formuleren. X

e Artikel 45.

b

rm 'De raad van bestuur zal binnen veertien dagen na kennisname trachten om de betrokken partijen te

verzoenen. Tijdens deze fase kan beroep gedaan worden op één of meer externe deskundigen.

e

d Artikel 46.

M

r-+ 'Wanneer na deze bezinningsperiode het geschil nog niet opgelost is, kan het geschil in laatste aanleg

co worden beslecht door een scheidsgerecht bestaande uit zoveel arbiters als er gedingvoerende partijen zijn.

e

o Wanneer de aldus aangewezen arbiters even zijn in aantal, benoemen zij in onderling overleg nog één arbiter.

ó Deze laatste is dan voorzitter van het scheidsgerecht. De regels van de arbitrale procedure worden vastgelegd

en door de hierboven vermelde arbiters. Deze arbiters zullen ook bevoegd zijn voor de interpretatie van hun

 ~ uitspraak. De zetel van de procedure is de Stad Antwerpen en de taal van de arbitrage is het Nederlands. Het

et toepasselijke recht is het Belgische recht en, in voorkomend geval, het recht van de Vlaamse Gemeenschap en van het Vlaams Gewest.

04

04

ri) Titel X!  Ontbinding en vereffening

el

u

rm

Artikel 47,

te

11

P: ' De vereniging wordt van rechtswege ontbonden ingeval tussen de vereniging en al de rechtspersonen-leden uiterlijk 1 maand na de oprichting van de vereniging geen samenwerkingsovereenkomst is afgesloten met

el betrekking tot de wijze waarop de vereniging in samenwerking met de [eden het doel van de vereniging zal

:r. realiseren.

e

te

'Behoudens de gevallen van gerechtelijke ontbinding en van ontbinding van rechtswege, kan slechts de

et algemene vergadering tot ontbinding besluiten, op de wijze zoals bepaald in de wet.

:r.

P:

Artikel 48.

'In geval van ontbinding van de vereniging wordt het maatschappelijk vermogen verdeeld door de vereffenaars, benoemd door de algemene vergadering, die tevens de omvang van hun opdracht bepaalt.

MOD 2.2

Luik B - Vervolg

-tiet netto-actief van de vereniging kan slechts worden verdeeld onder de rechtspersonen-leden van de vereniging, en zulks in verhouding tot de respectieve inbreng van de deelgenoten.

De basiserkenning voor radiotherapie komt bij ontbinding van de vereniging, voor zover dit de jure niet reeds het geval is, steeds toe aan de vzw GZA.

Titel XII  Slotbepalingen

Artikel 49.

Voor alle zaken die niet uitdrukkelijk door deze statuten geregeld worden, zijn de V&S-Wet en haar uitvoeringsbesluiten van toepassing.

Voor eensluidend afschrift

Koen Michiels

Voorzitter

Bijgevoegd verslag Algemene Vergadering d.d. 28.08.2013

behouden aan het Belgisch Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 30/09/2013 - Annexes du Moniteur belge

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de Instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

02/07/2013
ÿþMOD 2.2

.l in de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie

na neerlegging van de akte ter griffie

n

131 86*



Y



V, beh

aai Bel sta

Ondememingsnr : 0885.546.553

Benaming

(voluit) : iridium Kankernetwerk

(verkort) :

Rechtsvorm : vzw

Zetel : Oosterveldlaan 22 - 2610 Wilrijk

Onderwerp akte : Uittreksel uit het Proces-verbaal Algemene Vergadering dd. 12.06.2013 - m.b.t. ontslag en benoeming bestuurders

Uittreksel uit het Proces-verbaal Algemene Vergadering dd. 12.06.2013

4e Beslissing

De Algemene Vergadering neemt akte van het ontslag als bestuurder vanwege de heren Jan Engels, Paul

Guillaume en Luk Leysen.

5e Beslissing

De Algemene Vergadering beslist met eenparigheid van stemmen te benoemen als bestuurder en lid van de Algemene Vergadering voor de periode van het lopen de mandaat, eindigend bij de Algemene Vergadering van 2015 die zal beslissen over de werking van het boekjaar 2014:

* dhr. Roger Verheyden, geboren te Lubbeek op 11.12.1954 en wonende Oscar Van Durmelaan 3, 9140-Temse

* dhr. Bruno Van Mengsel, geboren te Antwerpen op 19.11.1961 en wonende Klaverheide 62, 2930-Brasschaat

Voor eensluidend afschrift

Koen Michiels

Voorzitter

Bijgevoegd verslag Algemene Vergadering d.d. 12.06.2013

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

27/11/2012
ÿþi MOD 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie



Ondernemingsnr : 0885.546.553

Benaming

(voluit) : Iridium Kankernetwerk

(verkort):

Rechtsvorm : vzw

Zetel : Sint-Augustinuslaan 20 - 2610 Wilrijk

Onderwerp akte : 1. Uittreksel uit het Proces-verbaal Algemene Vergadering dd. 16.10.2012 - m.b.t. wijziging statuten

2. Tekst gecoördineerde statuten

1. Uittreksel uit het Proces-verbaal Algemene Vergadering dd. 16.10.2012

4e Beslissing

Met eenparigheid van stemmen keurt de Algemene Vergadering dan ook volgende wijziging van de tekst van de statuten goed met betrekking tot de wijziging van de maatschappelijke zetel van de vereniging. De huidige tekst van

" Artikel 1.  benaming & zetel

" De vereniging heeft haar zetel te Antwerpen, district Wilrijk, 2610, Sint-Augustinuslaan 20, gelegen in het gerechtelijke arrondissement Antwerpen.

wordt vervangen door

" De vereniging heeft haar zetel te Antwerpen, district Wilrijk, 2610, Oosterveldlaan 22, gelegen in het gerechtelijke arrondissement Antwerpen.

2. Tekst gecoördineerde statuten

Titel I  Benaming, zetel, duur

Artikel 1.  benaming & zetel.

-De vereniging wordt opgericht als een entiteit met rechtspersoonlijkheid, meer in het bijzonder als een vereniging zonder winstoogmerk conform de bepalingen van de wet van 27 juni 1921 zoals gewijzigd door de wet van 2 mei 2002, de Wet van 16 januari 2003 en de Wet van 22 december 2003 (hierna genoemd de "V&S Wet") en draagt de naam "Iridium Kankernetwerk".

-Deze naam moet voorkomen in alle akten, facturen, aankondigingen, bekendmakingen, brieven, orders en andere stukken uitgaande van de vereniging, onmiddellijk voorafgegaan of gevolgd door de woorden "vereniging zonder winstoogmerk" of door de afkorting "VZW", met nauwkeurige aanduiding van de zetel. -De vereniging heeft haar zetel te Antwerpen, district Wilrijk, 2610, Oosterveldlaan 22, gelegen in het gerechtelijke arrondissement Antwerpen.

-De Raad van Bestuur heeft de bevoegdheid om de zetel te verplaatsen naar iedere plaats binnen het Nederlandse taalgebied en de nodige openbaarmakingsvereisten te vervullen. De Algemene Vergadering zal de zetelwijziging bekrachtigen op haar eerstvolgende vergadering en dit volgens de procedure van toepassing op statutenwijziging.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

11.111IIMP2117 * III

Voorbehouden

aan het Belgisch Staatsblad

RECHTBANK KOOPHANDEL

15 NOV. 2012 ANGrnERPEN

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 27/11/2012 - Annexes du Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 27/11/2012 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Artikel 2. duur.

- De vereniging wordt opgericht voor onbepaalde duur, ingaande vanaf de dag dat haar statuten, de akten betreffende de benoeming van de bestuurders en in voorkomend geval van de personen gemachtigd om de vereniging overeenkomstig artikel 13, vierde lid, te vertegenwoordigen worden neergelegd overeenkomstig artikel 26novies , § 1 van de V&S-wet. Deze datum is de datum van oprichting van de vereniging.

Tite] Il -- Doel

Artikel 3.  doel.

- De vereniging heeft tot doel de uitbating van de associatie gericht op de gezamenlijke exploitatie van de radiotherapeutische diensten die gesitueerd zijn op één of meerdere vestigingsplaatsen van de rechtspersonen-leden (zoals bedoeld in artikel 5, tweede en derde lid van deze statuten) en zoals vastgelegd in de basis associatieovereenkomst van 23/05/2005 met aanpassingen op 5 december 2006. :De vereniging heeft bovendien tot doel het op elkaar afstemmen van de individuele zorgprogramma's oncologie.

Artikel 4. -- ondersteunende activiteiten en  doeleinden.

:De vereniging moet haar doelstelling realiseren door aan iedere patiënt die zich aanmeldt de nodige kwaliteitsverzorging tegen de beste kostprijs aan te bieden met respect voor zijn/haar ideologische, filosofische of godsdienstige overtuiging en ongeacht de inkomens-, verzekerbaarheids- of vermogenstoestand van de betrokkene.

- Daarnaast kan de vereniging alle activiteiten ontplooien die rechtstreeks of onrechtstreeks bijdragen tot de verwezenlijking van voormelde niet-winstgevende doelstellingen, met inbegrip van bijkomstige

commerciële en winstgevende activiteiten binnen de grenzen van wat wettelijk is toegelaten en waarvan de opbrengsten ten allen tijde volledig zullen worden bestemd voor de verwezenlijking van de niet-winstgevende doelstellingen.

- De vereniging kan met het oog op de realisatie van haar doel eveneens instaan voor het rationeel beheer en de instandhouding van de onroerende goederen die eventueel in eigendom zijn van de vereniging. - De vereniging kan met het oog op de realisatie van haar doel rechtspersoon-lid worden van (een) andere vereniging(en) met gelijkaardig doel. Ze kan eveneens samenwerkingsstructuren aangaan met het oog op de versterking van haar finaliteit.

Titel III  Toetreding, uittreding en uitsluiting van leden

Artikel 5.  werkende leden.

- De oprichters zijn de eerste rechtspersonen-leden van de vereniging.

- Alle leden worden beschouwd als werkende leden en hebben de rechten en verplichtingen die in de V&S-

Wet en deze statuten worden beschreven.

- Zijn eveneens lid van de vereniging, de rechtspersonen die bij beslissing van de Algemene Vergadering en

mits voorafgaande instemming van de reeds participerende rechtspersonen-leden worden aanvaard.

- Het lidmaatschap is enkel voorbehouden aan verenigingen zonder winstoogmerk en/of publieke

rechtspersonen.

- De afgevaardigden van de rechtspersonen-leden (aangesteld overeenkomstig artikel 14 van deze statuten)

worden van rechtswege als leden van de vereniging beschouwd zonder dat hiervoor een voorafgaande

beslissing van de Algemene Vergadering is vereist. Bij ontslag of uitsluiting van een rechtspersoon-lid zijn

de afgevaardigden van dat rechtspersoon-lid van rechtswege ontslag nemend.

- Van de leden kan geen lidmaatschapsbijdrage worden gevorderd.

Artikel 6. toetreding.

- ledere rechtspersoon kan zich kandidaat stellen als werkend lid door een gemotiveerde kandidaatstelling te richten aan de Raad van Bestuur van de vereniging, die zulke kandidatuur zal voorleggen aan de Algemene Vergadering.

- De Algemene Vergadering zal beslissen over de aanvaarding van de kandidaat als lid op haar eerstvolgende vergadering. Deze beslissing wordt genomen door alle leden met eenparigheid van stemmen. De Algemene Vergadering kan discretionair en zonder enige motivatie beslissen dat een kandidaat niet wordt aanvaard als lid.

- Dit artikel 6 doet echter geen afbreuk aan hetgeen is bepaald in artikel 5 van deze statuten.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 27/11/2012 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Artikel 7.  aantal leden.

- Onverminderd artikel 9, eerste streepje van deze statuten moet het aantal leden minstens zes bedragen,

waaronder minstens twee rechtspersonen-leden.

Artikel 8.  uittreding, en ontslag.

- Het lid dat ontslag wenst te nemen uit de vereniging deelt dit mee aan de voorzitter van de raad van bestuur zoals bepaald in Titel VI van deze statuten door middel van een ter post aangetekende brief. De voorzitter van de raad van bestuur stelt de vertegenwoordigers in de algemene vergadering terstond in kennis.

- Het uittreden van één der rechtspersonen-leden heeft van rechtswege de ontbinding van de vereniging tot gevolg op het ogenblik van de effectieve uittreding tenzij de Algemene Vergadering anders besloten heeft. De beslissing tot voortzetting van de vereniging dient genomen te worden door een 2/3e meerderheid van de aanwezige of vertegenwoordigde stemmen van de leden, met dien verstande dat het ontslagnemend rechtspersoon-lid en de leden-afgevaardigden van dit ontslagnemend rechtspersoon-lid niet kunnen deelnemen aan deze beraadslaging en besluitvorming.

- Een eventuele uittreding vaneen rechtspersoon-lid geschiedt steeds op het einde van het boekjaar, zoals bedoeld in artikel 40 van de statuten.

- In dit geval wordt een berekening van de eventuele financiële gevolgen van deze uittreding voor de vereniging opgesteld. Door de raad van bestuur wordt op basis van deze berekening een uitstapscenario vastgelegd waarin enerzijds de tijdspanne binnen dewelke de uitstap wordt gerealiseerd (maximum 12 maanden) en anderzijds de financiële verplichtingen voor het uittredende rechstpersoon-lid worden vastgelegd. Indien het betrokken rechtspersoon-lid dit niet aanvaardt wordt het geschil beslecht volgens de arbitrageprocedure conform Titel X.

- Een lid-afgevaardigde (aangesteld overeenkomstig artikel 14 van de statuten) kan te allen tijde vrijwillig uittreden door het schriftelijk indienen van zijn ontslag bij de voorzitter van de raad van bestuur. - Een lid-afgevaardigde neemt ontslag indien daartoe verzocht door het rechtspersoon-lid dat hem heeft gemandateerd overeenkomstig artikel 14.

Artikel 9. gevolgen van uittreding, ontslag.

- Indien het aantal leden door het ontslag van een lid zou dalen tot vijf of minder, dan blijft de vereniging bestaan, voor zover binnen de twaalf maanden het aantal leden terug op minstens zes wordt gebracht. Indien er slechts één rechtspersoon-lid overblijft, is de vereniging van rechtswege ontbonden.

- De ontslagnemende leden, alsook hun rechtsopvolgers verzaken aan elke vermogensrechtelijke aanspraak op het vermogen van de vereniging.

- Een rechtspersoon-lid zal evenwel naar aanleiding van zijn uittreding of naar aanleiding van de ontbinding van de vereniging de tegenwaarde ontvangen van zijn eventuele inbreng in de vereniging, geraamd volgens de boekhoudkundige waarde op het ogenblik van de uittreding of ontbinding, maar enkel indien zulks uitdrukkelijk werd gestipuleerd in de overeenkomst tot inbreng.

Artikel 10.  gedwongen uitsluiting.

- Voor de leden-afgevaardigden van de rechtspersonen-leden geldt artikel 12 van de V&S-wet.

Rechtspersonen-leden kunnen evenwel niet gedwongen worden uitgesloten.

- Het lid waarvan de uitsluiting wordt voorgesteld heeft het recht gehoord te worden.

TITEL 1V.  Financiering

Artikel 11.  bestanddelen.

- De vereniging zal onder meer worden gefinancierd door subsidies, toelagen, het budget van financiële middelen (voorzover uitvoerbaar), giften, bijdragen, schenkingen, legaten en andere voorzieningen in laatste wilsbeschikkingen en testamenten, gegeven zowel om de algemene doeleinden van de vereniging te ondersteunen als ter ondersteuning van een specifiek project.

- Daarnaast kan de vereniging fondsen verwerven op elke andere wijze die niet in strijd is met de wet.

Artikel 12. activa & hoedanigheid van lid.

- Een lid kan op geen enkel aandeel van de activa van de vereniging aanspraak maken op grond van de

enkele hoedanigheid van lid.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 27/11/2012 - Annexes du Moniteur belge

Non 2.2

Titel V--Algemene vergadering

Artikel 13.  algemeen.

- De regelmatig samengestelde algemene vergadering bestaat uit alle leden van de vereniging. Haar beslissingen zijn, binnen de perken van de wet en van onderhavige statuten, tegenstelbaar aan al de leden.

Artikel 14.  afgevaardigden.

De rechtspersonen-leden worden in de Algemene Vergadering vertegenwoordigd door minstens 2 afgevaardigden, waarbij dat het rechtspersoon-lid vzw GZA samen met diens afgevaardigden steeds over de helft van het aantal stemmen dienen te beschikken (vzw GZA is tot stand gekomen door fusie van de twee stichtende rechtspersonen, namelijk vzw Sint-Augustinus (vzw A) en vzw Sint Vincentius/Sint Jozef (vzw B)). Elke afgevaardigde beschikt over één stem, De rechtspersonen-leden beschikken elk ook over één stem, behoudens het rechtspersoon-lid vzw GZA met het oog op het bereiken van vernoemde helft der stemmen. De stemming van een rechtspersoon-lid zal worden uitgeoefend in de Algemene Vergadering door één van haar afgevaardigden daartoe specifiek aangeduid door dit rechtspersoon-lid.

Bij de toetreding of uittreding van een rechtspersoon-lid wordt het aantal gemandateerde afgevaardigden en/of het aantal stemmen in hoofde van het rechtspersoon-lid vzw GZA zodanig aangepast dat het rechtspersoon-lid vzw GZA samen met diens afgevaardigden steeds over de helft van het stemmenaantal beschikken. De overige helft worden in gelijke mate verdeeld over de andere rechtspersonen-leden en/of diens afgevaardigden. Na elke toe- of uittreding van een rechtspersoon-lid wordt de toepassing van het vorige lid steeds formeel in de Algemene Vergadering vastgelegd.

- De afgevaardigden van de rechtspersonen-leden zijn personen die beschikken over een rechtsgeldig mandaat waaruit blijkt dat zij het mandaterende rechtspersoon-lid vertegenwoordigen.

:De afgevaardigden in de Algemene Vergadering mogen geen persoonlijke, familiale of zakelijke belangen hebben die ingaan tegen het belang van de vereniging

-Een afgevaardigde van een rechtspersoon-lid kan zich in de algemene vergadering rechtsgeldig laten vertegenwoordigen door een andere afgevaardigde van hetzelfde rechtspersoon-lid. Dit gebeurt met een schriftelijke volmacht. Elke afgevaardigde in de algemene vergadering kan slechts één andere afgevaardigde vertegenwoordigen.

Al de stemgerechtigde leden die de rechtspersonen-leden vertegenwoordigen in de algemene vergadering dienen steeds stemgerechtigd bestuurder te zijn in de raad van bestuur van het lid die hen als vertegenwoordiger aanduidt. Zij verliezen hun hoedanigheid van vertegenwoordiger in de algemene vergadering van rechtswege op het ogenblik dat het betrokken rechtspersoon-lid de vereniging schriftelijk in kennis stelt van de intrekking van de aanduiding of van zodra zij de hoedanigheid van stemgerechtigd bestuurder in de raad van bestuur van het lid verliezen,

De adviserende bestuurders (zie verder in artikel 24) hebben het recht om de algemene vergadering bij te wonen zonder stemrecht.

Artikel 15. lokalisatie & bijeenroeping algemene vergadering.

De gewone Algemene Vergadering heeft jaarlijks plaats op de zetel van de vereniging in de loop van het eerste semester. Buitengewone Algemene Vergaderingen kunnen door de raad van bestuur worden samengeroepen, telkens hij zulks noodzakelijk acht.

:Bovendien is de bijeenroeping van de Algemene Vergadering verplicht binnen de maand op schriftelijk verzoek van 1/5de van de leden

Artikel 16.  oproepingsformaliteiten.

- De bijeenroeping van de Algemene Vergadering geschiedt ten minste tien dagen vôôr deze vergadering hij gewone brief, per e-mail of per fax zowel voor een gewone Algemene Vergadering als voor een buitengewone Algemene Vergadering. Voor doeleinden van de bijeenroepingen van de Algemene Vergadering, worden de afgevaardigden geacht adreskeuze te doen op de maatschappelijke zetel van het rechtspersoon-lid dat hen afgevaardigd heeft overeenkomstig artikel 14 van de statuten.

- De uitnodigingen tot de Algemene Vergadering vermelden de agenda. De agenda wordt opgesteld door de raad van bestuur. Hij moet echter worden aangevuld met de punten die op verzoek van elk lid aan de raad van bestuur ter kennis worden gebracht minstens 10 dagen voor de uiterste datum waarop de Algemene Vergadering moet worden opgeroepen. Over een statutenwijziging kan de Algemene Vergadering alleen op geldige wijze beraadslagen en besluiten wanneer de voorgesteld wijzigingen uitdrukkelijk zijn vermeld in de uitnodiging van de Algemene Vergadering.

-Indien alle rechtspersonen-leden aanwezig of vertegenwoordigd zijn op een gewone of buitengewone Algemene Vergadering, dan kan geen gebrek aan de oproepingsfomialiteiten worden ingeroepen en worden alle leden (met inbegrip van de afgevaardigden) automatisch geacht geldig opgeroepen te zijn. Geen zaak mag buiten de agenda worden behandeld, tenzij het dringend karakter ervan erkend wordt door alle op de vergadering aanwezige en vertegenwoordigde leden.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 27/11/2012 - Annexes du Moniteur belge

MDD 2.2

- De Algemene Vergadering kan steeds personen die niet afgevaardigd zijn door de rechtspersonen-leden toelaten tot de vergadering met raadgevende stem.

Artikel 17. -- voorzitterschap.

- De Algemene Vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter van de raad van bestuur.

Artikel 18.  quorum,

-Om geldig te kunnen beraadslagen en beslissen, moeten minstens twee derden van het aantal leden op de Algemene Vergadering aanwezig of vertegenwoordigd zijn.

-Wanneer deze voorwaarde niet vervuld is, wordt binnen de maand, maar niet eerder dan 15 dagen volgend op de eerste Algemene Vergadering, een nieuwe Algemene Vergadering met eenzelfde agenda bijeengeroepen die dan, ongeacht haar samenstelling, geldig kan beraadslagen en beslissen.

:Leden die niet op de vergadering aanwezig kunnen zijn, kunnen door andere leden worden vertegenwoordigd.

Artikel 19.  stemming.

De beslissingen der Algemene Vergadering worden genomen met een 2/3e meerderheid der uitgebrachte stemmen, onthoudingen niet meegerekend.

:Een 2/3e meerderheid is vereist voor de beslissing tot ontbinding van de vereniging, de beslissing tot verlenging van de duur van de vereniging (indien van toepassing) en de beslissing tot wijziging van de statuten die betrekking heeft op de doeleinden van de vereniging. Bovendien is een 4/5e meerderheid vereist voor de beslissing tot toetreding van de vereniging tot (een) andere vereniging(en) met gelijkaardig doel.

- Bij staking van stemmen wordt het voorstel verworpen.

- De stemming kan gebeuren door afroeping, door handopsteking of, indien gevraagd door minstens 1/3 van de leden die aanwezig of vertegenwoordigd zijn, door geheime stemming.

Artikel 20.  bevoegdheden.

:De Algemene Vergadering is bevoegd voor volgende aangelegenheden:

o het wijzigen van de statuten;

o het benoemen en afzetten van de bestuurders;

o het benoemen en afzetten van de commissarls(sen) en het bepalen van zijn/hun bezoldiging;het goedkeuren van de begroting;

o het goedkeuren van de rekeningen en het verlenen van kwijting aan de bestuurders en de commissaris(sen);

o het ontbinden van de vereniging;

o het toetreden van nieuwe rechtspersonen-leden en het uitsluiten van leden;

o het goedkeuren van het jaarverslag.

o De omzetting van de vereniging in een vennootschap met een sociaal oogmerk.

Artikel 21.  notulen en inzagerecht.

:De beslissingen van de Algemene Vergadering worden neergelegd in notulen, bijgehouden op de zetel van de vereniging en ondertekend door de voorzitter. De in rechte of anders voor te leggen afschriften en uittreksels van de beslissingen worden ondertekend door de voorzitter.

-Aile leden (met inbegrip van de afgevaardigden in de Algemene Vergadering) en bestuurders hebben het recht inzage te krijgen van de notulen overeenkomstig de in artikel 9 van het Koninklijk Besluit van 26 juni 2003 vastgestelde modaliteiten.

Titel VI  Raad van Bestuur

Artikel 22.  samenstelling, benoeming en bekendmakingsformaliteiten.

- De vereniging wordt bestuurd door een raad van bestuur,

- De stemgerechtigde bestuurders in de raad van bestuur moeten steeds de hoedanigheid van afgevaardigde van een rechtspersoon-lid in de algemene vergadering hebben. De stemgerechtigde bestuurders die tevens de hoedanigheid van afgevaardigden van het rechtspersoon-lid vzw GZA hebben worden hierna "GZA bestuurders" genoemd,

- De rechtspersonen-leden worden in de Raad van Bestuur vertegenwoordigd door minstens 2 bestuurders, waarbij de GZA bestuurders steeds over de helft van het aantal stemmen dienen te beschikken. Het voorgaande bestuurdersaantal wordt aangevuld met een aantal adviserende bestuurders.

- Bij de toetreding of uittreding van een rechtspersoon-lid wordt het aantal stemgerechtigde bestuurders en/of stemmen zodanig aangepast dat de GZA bestuurders steeds over de helft van het aantal stemmen beschikken. De overige helft wordt in gelijke mate verdeeld over de andere rechtspersonen-leden. Na elke

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 27/11/2012 - Annexes du Moniteur belge

MOa 2.2

toe- of uittreding van een rechtspersoon-lid wordt het aantal stemmen per GZA bestuurder en/of het aantal mandaten als GZA bestuurder steeds formeel in de Raad van Bestuur vastgelegd.

:De bestuurders worden,- rekeninghoudend met wat bepaald is in de voorgaande alinea's ,- benoemd door de Algemene Vergadering bij 2/3e meerderheid van stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden en kunnen te alle tijden ontslagen worden door de Algemene Vergadering die daarover besluit bij 2/3e meerderheid van stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden.

- Het aantal bestuurders moet in elk geval steeds lager zijn dan het aantal leden van de vereniging. :De bestuurders worden niet bezoldigd.

:De bestuurders mogen geen persoonlijke, familiale of zakelijke belangen hebben die ingaan tegen het belang van de vereniging.

:De benoeming van de leden van de raad van bestuur en hun ambtsbeëindiging wordt openbaar gemaakt door neerlegging in het verenigingsdossier ter griffie van de rechtbank van koophandel, en van een uittreksel daarvan bestemd om in de bijiagen bij het Belgisch Staatsblad te worden bekend gemaakt. Uit die stukken moet in ieder geval blijken of de personen die de vereniging vertegenwoordigen, de vereniging afzonderlijk, gezamenlijk, dan wel als college verbinden als ook de omvang van hun bevoegdheden.

Artikel 23.  duur en beëindiging van het mandaat.

:De bestuurders worden benoemd voor een termijn van vier jaren. Zij blijven hun mandaat uitoefenen tot de Algemene Vergadering de bestuurders heeft benoemd die hen zullen opvolgen. Uittredende bestuurders zijn herkiesbaar.

-Het mandaat van bestuurder eindigt bovendien bij overlijden, ontslag en afzetting. Indien het mandaat eindigt door overlijden dan wordt dit mandaat tot aan de eerstvolgende algemene vergadering waargenomen door een andere bestuurder aangeduid door de overige bestuurder(s) van hetzelfde rechtspersoon-lid, voorgedragen door het rechtspersoon-lid. De eerstvolgende algemene vergadering kiest dan een nieuwe bestuurder voorgedragen door het rechtspersoon-lid die de bestuurder voordroeg die overleden is.

:Behoudens ingeval van overlijden heeft de beëindiging van het mandaat als bestuurder uitwerking vanaf de verkiezing van een nieuwe bestuurder door de algemene vergadering uit de kandidaten, hiervoor voorgedragen door het rechtspersoon-lid die de bestuurder voordroeg wiens mandaat eindigt.

- ledere bestuurder kan ontslag nemen door schriftelijke kennisgeving aan de raad van bestuur. Een bestuurder is verplicht na zijn ontslag zijn opdracht verder te vervullen totdat redelijkerwijze in zijn vervanging kan worden voorzien.

:Het mandaat van stemgerechtigd bestuurder wordt van rechtswege beëindigd op het ogenblik dat het betrokken rechtspersoon-lid de vereniging schriftelijk in kennis stelt van de intrekking van het mandaat. Het mandaat van stemgerechtigde bestuurder wordt tevens van rechtswege beëindigd waneer desbetreffende bestuurder de hoedanigheid van vertegenwoordiger in de algemene vergadering verliest.

:ln geval van zware nalatigheid kan een stemgerechtigd bestuurder afgezet worden door de algemene vergadering. Tot deze afzetting kan besloten worden na de betrokken bestuurder gehoord te hebben in zijn verdediging. De afzetting kan geschieden met een 2/3e meerderheid der uitgebrachte stemmen in de algemene vergadering.

-Wanneer een mandaat van stemgerechtigd bestuurder openvalt draagt het rechtspersoon-lid, uit zijn groep van leden in de algemene vergadering een vervangend stemgerechtigd bestuurder voor, eventueel nadat een nieuwe vertegenwoordiger in de algemene vergadering is aangeduid; de voorwaarden van artikel 22 worden hierbij steeds nageleefd.

-Wanneer een mandaat openvalt, beëindigt de vervangende bestuurder het mandaat van diegene die hij vervangt.

Artikel 24.  adviserende bestuurders.

- De raad van bestuur kan te allen tijde derden als adviserend bestuurder aanduiden en hun mandaat intrekken. De vergadering mag bijgewoond worden door alle personen wier aanwezigheid door de raad van bestuur wenselijk wordt geacht.

- De adviserende bestuurder heeft geen stemrecht en wordt derhalve niet meegerekend in het aanwezigheids- en stemmenquorum van de raad van bestuur.

- De hoofdgeneesheren en de algemeen directeurs van de ziekenhuizen geëxploiteerd door de rechtspersonen-leden zijn van rechtswege adviserend bestuurder, voor zover zij niet reeds als stemgerechtigd bestuurder in de raad van bestuur van de vereniging werden benoemd. Zij wonen van rechtswege de raad van bestuur bij.

Artikel 25.  Oproepingsformaliteiten.

:De Raad van Bestuur vergadert op schriftelijke uitnodiging (via gewone brief, e-mail of fax) van de voorzitter of van diegene die hem vervangt. Zulke uitnodiging bevat de agenda en zal minstens zeven dagen vóór een Raad van Bestuur worden uitgestuurd. De voorzitter is gehouden de raad bijeen te roepen binnen de vijftien dagen op aanvraag van ten minste drie bestuurders met de agendapunten, door hen bepaald en toegelicht.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 27/11/2012 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Artikel 26.  stemmenverdeling  vertegenwoordiging,

:In de vergadering van de raad van bestuur beschikt elke bestuurder, met uitzondering van de GZA bestuurders, over één stem. Elke bestuurder mag schriftelijk volmacht geven aan één der andere bestuurders om hem te vertegenwoordigen. Nochtans mag een bestuurder niet meer dan één andere bestuurder vertegenwoordigen.

Artikel 27.  quorum.

-De raad van bestuur kan geldig beraadslagen en beslissen wanneer minstens de helft plus één van de bestuurders aanwezig of rechtsgeldig vertegenwoordigd is. Wanneer deze voorwaarde niet vervuld is, wordt binnen de twee weken een nieuwe vergadering van de raad van bestuur met dezelfde agenda bijeengeroepen die dan, ongeacht haar samenstelling, geldig kan beraadslagen en beslissen.

-Geen zaak mag buiten de dagorde behandeld worden tenzij het dringende karakter ervan erkend wordt door een tweederde meerderheid der aanwezige bestuurders.

:ln uitzonderlijke gevallen, wanneer de dringende noodzakelijkheid en het belang van de vereniging zulks vereisen, kunnen de besluiten van de raad van bestuur worden genomen bij eenparig schriftelijk akkoord van de bestuurders. Daartoe is vereist dat er vooraf een unaniem akkoord is onder de bestuurders om tot schriftelijke besluitvorming over te gaan, Schriftelijke besluitvorming veronderstelt in elk geval dat er een beraadslaging plaatsvond per e-mail, video- of telefoonconferentie.

Artikel 28.  stemming.

:Binnen de raad van bestuur worden de beslissingen genomen met eenvoudige meerderheid der uitgebrachte stemmen, onthoudingen niet meegerekend. Bij staking van stemmen wordt het voorstel geacht verworpen te zijn.

Nochtans kunnen beslissingen inzake volgende aangelegenheden enkel genomen worden mits een drievierde meerderheid van de uitgebrachte stemmen, onthoudingen niet meegerekend:

" de kosten ten laste van de patiënt;

" de toegankelijkheid, met respect voor de ideologische, filosofische of godsdienstige overtuiging van de patiënt ongeacht diens inkomens-, verzekerbaarheids- of vermogenstoestand.

Artikel 29.  bijwonen Raad van Bestuur,

De vergadering mag bijgewoond worden door aile personen wier aanwezigheid door de raad van bestuur

wenselijk wordt geacht.

Artikel 30,  belangenvermenging.

-indien een bestuurder, rechtstreeks of onrechtstreeks een belang van vermogensrechtelijke aard heeft dat strijdig is met een beslissing of een verrichting die tot de bevoegdheid behoort van de raad van bestuur, moet hij dit meedelen aan de andere bestuurders voordat de raad van bestuur een besluit neemt. -Voormelde procedure is niet toepasselijk op gebruikelijke verrichtingen die plaatshebben onder de voorwaarden en tegen de zekerheden die op de markt gewoonlijk gelden voor soortgelijke verrichtingen.

Artikel 31.  bevoegdheden.

-De raad van bestuur heeft de meest uitgebreide bevoegdheid om op te treden namens de vereniging in en buiten rechte en om alle daden van beheer en beschikking te verrichten die binnen het doel van de vereniging vallen.

-Alles wat niet uitdrukkelijk door de wet of door de statuten wordt voorbehouden aan de Algemene Vergadering behoort tot de bevoegdheid van de raad van bestuur.

:De raad van bestuur mag in die zin alle roerende en onroerende handelingen stellen: in rechte optreden, verkopen en kopen, lenen en ontlenen, alle handels- en bankverrichtingen, hypotheek geven zelfs met beding van dadelijke uitwinning, hypothecaire handlichting geven, en in het algemeen de vereniging op de meest uitgebreide wijze en in alle omstandigheden geldig verbinden. Deze opsomming is exemplatief en niet beperkend.

:De raad van bestuur kan steeds de bevoegdheden en de samenstelling van het associatiecomité, het managementcomité en het Gemeenschappelijk Medisch Comité bepalen voor zover dit geen afbreuk doet aan de wettelijke en de mbt de vereniging opgestelde statutaire bepalingen.

:De raad van bestuur kan bijkomende comités of overlegstructuren oprichten voor zover deze organen (inhoudelijk) geen afbreuk doen aan de bevoegdheden van de wettelijk geïnstalleerde organen in het kader van de erkende ziekenhuisassociatie ter uitbating van de dienst(en) radiotherapie.

Artikel 32.  delegatie van bevoegdheden en externe vertegenwoordigingsmacht.

:De raad van bestuur kan op zijn verantwoordelijkheid, zijn bevoegdheid geheel of gedeeltelijk overdragen aan één of meerdere stemgerechtigde bestuurder(s), aan één van de organen of zelfs aan één of meerdere derden, al dan niet aangestelden, van de vereniging, zonder dat deze overdracht evenwel betrekking kan hebben op het algemeen beleid van de vereniging of de algemene bestuursbevoegdheid van de raad van bestuur.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 27/11/2012 - Annexes du Moniteur belge

M0p 2.2

r- De raad van bestuur vertegenwoordigt als college de vzw in alle handelingen in en buiten rechte vertegenwoordigt de vereniging door de meerderheid van zijn leden.

-Onverminderd de algemene vertegenwoordigingsbevoegdheid van de raad van bestuur als college, wordt de vereniging t.o.v, derden eveneens rechtsgeldig vertegenwoordigd door twee gezamenlijk handelende bestuurders. De raad van bestuur bepaalt op welke wijze deze vertegenwoordigingsbevoegdheid rechtsgeldig wordt uitgeoefend.

- De personen die namens de raad van bestuur optreden moeten ten aanzien van derden geen blijk geven van enige beraadslaging of machtiging.

- Degene die een deel of het geheel van de bevoegdheid van de raad van bestuur gedelegeerd krijgt, is _ uitsluitend verantwoording verschuldigd aan genoemd bestuur.

- De raad van bestuur kan gevolmachtigden van de vereniging aanstellen. Alleen bijzondere en beperkte volmachten voor bepaalde of een reeks bepaalde rechtshandelingen zin geoorloofd. De gevolmachtigden verbinden de vzw binnen de perken van de hun verleende volmacht waarvan de grenzen tegenwerpelijk zijn aan derden in overeenstemming met wat geldt inzake lastgeving.

_Artikel 33.  begroting, balans, winst- en verliesrekening.

- De raad van bestuur stelt jaarlijks de begroting, de balans, de winst- en verliesrekening en de bedrijfsrekeningen op. Na ieder kalenderjaar maakt de raad van bestuur een verslag op nopens de activiteiten van de vereniging. Dit verslag alsmede de begroting en de rekeningen worden in de eerstkomende Algemene Vergadering aan deze ter goedkeuring voorgelegd.

Artikel 34.  voorzitter.

-- De raad van bestuur kiest in zijn midden een voorzitter voor een periode van vier jaar. Deze functie wordt

alternerend waargenomen door een gemandateerde bestuurder van de rechtspersonen-leden.

-De raad van bestuur kan echter met eenparigheid van stemmen van deze regel afwijken.

1n geval van afwezigheid van de voorzitter worden zijn functies waargenomen door de oudste aanwezige

bestuurder.

Artikel 35.  notulen.

:De beslissingen van de raad van bestuur worden neergelegd in notulen, bijgehouden op de zetel van de vereniging en ondertekend door de voorzitter.

De in rechte of anders voor te leggen afschriften en uittreksels van de beslissingen worden ondertekend door de voorzitter. Alle leden (met inbegrip van de afgevaardigden in de Algemene Vergadering) en bestuurders hebben het recht inzage te krijgen van de notulen.

Artikel 36, dagelijks bestuur.

:Het dagelijks bestuur van de vereniging op intern vlak alsook de externe vertegenwoordiging wat dat dagelijks bestuur betreft kan door de raad van bestuur worden opgedragen aan één of meerdere personen. -De duur van deze bevoegdheidsdelegatie kan niet langer zijn dan vier jaar. De raad van bestuur kan de personen belast met het dagelijks bestuur te allen tijde ontslaan bij gewone meerderheid van stemmen van de aanwezige (en vertegenwoordigde) bestuurders. De personen belast met het dagelijks bestuur kunnen zelf ook ontslag nemen door schriftelijke kennisgeving aan de Voorzitter van de raad van bestuur, - Indien van deze mogelijkheid wordt gebruikgemaakt, zullen deze personen alleen kunnen handelen indien aan één persoon het dagelijks bestuur wordt opgedragen en gezamenlijk indien aan meerdere personen het dagelijks bestuur wordt opgedragen en dit zowel wat het dagelijks bestuur als wat de externe vertegenwoordigingsmacht voor dat dagelijks bestuur betreft. Geen bewijs van een voorafgaand besluit dient hiertoe geleverd te worden.

:Bij gebrek aan een wettelijke omschrijving van wat "dagelijks bestuur" omvat, worden tot daden van dagelijks bestuur gerekend: alle handelingen die dag aan dag moeten worden verricht om de normale gang van zaken van de vereniging te verzekeren en die, hetzij wegens hun minder belang, hetzij wegens de noodzakelijkheid een onverwijlde beslissing te nemen, het optreden van de raad van bestuur niet vereisen of niet wenselijk maken.

:De benoeming van de personen belast met het dagelijks bestuur en hun ambtsbeëindiging wordt openbaar gemaakt door neerlegging in het verenigingsdossier ter griffie van de rechtbank van koophandel, en van een uittreksel daarvan bestemd om in de Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad te worden bekendgemaakt. Uit die stukken moet in ieder geval blijken of de personen die de vereniging vertegenwoordigen, de vereniging afzonderlijk, gezamenlijk, dan wel als college verbinden als ook de omvang van hun bevoegdheden.

Artikel 37.  aansprakelijkheid (dagelijkse) bestuurders.

:De bestuurders en personen belast met het dagelijks bestuur van de vereniging zijn niet persoonlijk

verbonden door de verbintenissen van de vereniging.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 27/11/2012 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

- Tegenover de vereniging en tegenover derden is hun verantwoordelijkheid beperkt tot de vervulling van de hun gegeven opdracht overeenkomstig het gemeen recht, het bepaalde in de wet en de statuten. Ze zijn aansprakelijk voor de tekortkomingen in hun (dagelijks) bestuur.

Titel VII -- Structurering van de associatie

Artikel 38, - Associatiecomité

- De Raad van Bestuur neemt alle taken en bevoegdheden van het associatiecomité op zich zoals is voorzien in het Koninklijk besluit van 2510411997 houdende nadere omschrijving van de associatie van ziekenhuizen en van de bijzondere nonnen waaraan deze moet voldoen, tenzij de Raad van Bestuur beslist om een afzonderlijk associatiecomité op te richten. ln dit laatste geval wordt diens samenstelling geregeld in het artikel 6 van de basis associatieovereenkomst dd 23/05/2005,

- De werking van het associatiecomité (of van de Raad van Bestuur als associatiecomité) wordt geregeld in de artikelen 7 e.v van de basis associatieovereenkomst dd 23/05/2005.

- Wanneer er een afzonderlijk associatiecomité wordt opgericht, dan dienen de onder artikel 9 van de in de basis associatieovereenkomst vernoemde bevoegdheden steeds ter definitieve goedkeuring te worden voorgelegd aan de raad van bestuur. De keuze van de voorzitter dient steeds samen te vallen met de keuze van de voorzitter van de raad van bestuur; zijn mandaat bedraagt vier jaar.

Artikel 39. -- Managementcomité

- De raad van bestuur wijst een algemeen coflrdinator, een medisch coördinator, een verpleegkundig

coördinator alsook het gezamenlijk diensthoofd Radiotherapie aan.

-Deze coördinatoren (algemeen, medisch, verpleegkundig) vormen minimaal samen het

managementcomité.

Het managementcomité is belast met de interne werking van de vereniging.

:De algemeen coördinator roept het managementscomité samen.

=Het managementscomité beslist bij consensus. De beslissingen van het managementscomité worden aan

de leden van de raad van bestuur schriftelijk meegedeeld.

-Onverminderd de bevoegdheid terzake van de raad van bestuur heeft het managementcomité de

bevoegdheid de interne werking te regelen.

-Het managementcomité kan de vereniging niet verbinden ten opzichte van derden.

=De verdere werking van het managementcomité, kan in een huishoudelijk reglement van de vereniging,

ook het associatiereglement genoemd alsook in een schriftelijke overeenkomst tussen de rechtspersonen-

leden en de vereniging, verder geregeld worden.

-1n het geval van een fusie van ziekenhuizen binnen vzw GZA, dan blijft het aantal initieel afgevaardigden

van de gefusioneerde entiteiten in het managementcomité behouden .

Artikel 40. Coordinatoren

- Algemeen coordinator.

- De algemeen coördinator is belast met de organisatie en de dagelijkse coördinatie van de administratieve activiteit van de vereniging en werkt voor de uitvoering van zijn taken in nauw overleg samen met de andere algemene directeurs van de deelnemende ziekenhuizen. De algemeen coördinator rapporteert aan de raad van bestuur.

= Deze algemeen coördinator is een algemeen directeur van een van de ziekenhuizen van de rechtspersoon-leden van de vereniging. De algemeen coördinator wordt benoemd voor een periode van 4 jaar, waarna de raad van bestuur een nieuwe kandidaat aanstelt.

- Medisch Coordinator,

- In de associatie wordt een geneesheer als medisch coördinator aangeduid door de raad van bestuur. De raad van bestuur benoemt de medisch coördinator op voordracht van het associatiecomité, na hierover het advies te hebben verkregen van het gemeenschappelijk medisch comité, De benoeming als medisch coördinator geldt voor een periode van vier jaar. De medisch coördinator coördineert de werking van de medische activiteit.

- De algemeen coördinator en de medisch coördinator behoren niet tot hetzelfde ziekenhuis.

- De medisch coördinator kan eveneens de functie van het "gezamenlijk diensthoofd Radiotherapie" bekleden in de zin van artikel 5, tweede lid van het Koninklijk besluit van 5 april 1991 houdende vaststelling van de normen waaraan een dienst radiotherapie moet voldoen om te erkend worden als medische technische dienst zoals bedoeld in artikel 44 van de wet op de ziekenhuizen, gecoördineerd op 7 augustus 1987(BS. 17.4.1991),

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 27/11/2012 - Annexes du Moniteur belge

MOI) 2.2

- Verpleegkundig coordinator.

- Er wordt een verpleegkundig coördinator aangeduid door de raad van bestuur op voordracht van het associatiecomité. De verpleegkundig coordinator wordt gerekruteerd uit een directielidlstafinedewerker verpleging van een van de deelnemende ziekenhuizen. De benoeming als verpleegkundig coördinator geldt voor een periode van vier jaar,

- De verpleegkundig coördinator is belast met de algemene organisatie en coördinatie van de zorg, zowel wat betreft de radiotherapie, de medische oncologie als de hematologie, in samenspraak met de betrokken zorgverantwoordelijken die deel uitmaken van het voorwerp van de vereniging.

Artikel 41.  Gemeenschappelijk medisch comité (GMC).

-In de vereniging wordt een gemeenschappelijk medisch comité opgericht. Het GMC wordt minimaal samengesteld uit één of meerdere daartoe gemandateerde leden van de medische raden van de rechtspersonen-leden.

:De samenstelling van het gemeenschappelijk medisch comité wordt geregeld in een schriftelijke overeenkomst tussen de medische raden van de rechtspersonen-leden enerzijds en de vereniging anderzijds.

:De raad van bestuur regelt de werking van het gemeenschappelijk medisch comité, overeenkomstig datgene wat dienaangaande met de medische raden van de rechtspersonen-leden is overeengekomen. :De verdere interne werking van het gemeenschappelijk medisch comité wordt in een huishoudelijk reglement vastgelegd. Dit huishoudelijk reglement moet door de raad van bestuur worden goedgekeurd.

Titel Vlll  Begrotingen en rekeningen

Artikel 42.  boekjaar, boekhouding, en jaarrekening.

-Het boekjaar begint de eerste januari en eindigt op 31 december.

- De rekeningen van het verlopen jaar en de begroting van het volgend jaar moeten tijdens het lopend jaar door de Algemene Vergadering worden goedgekeurd.

- De boekhouding wordt gevoerd overeenkomstig het bepaalde in artikel 17 van de V&S-Wet en de daarop toepasselijke uitvoeringsbesluiten.

- De jaarrekening wordt neergelegd in het dossier gehouden op de griffie van de rechtbank van koophandel overeenkomstig het bepaalde in artikel 26novies van de V&S-Wet. Voorzover van toepassing wordt de jaarrekening neergelegd bij de Nationale Bank overeenkomstig het bepaalde in artikel 17§6 van de V&S-Wet en de desbetreffende uitvoeringsbesluiten.

Artikel 43,  commissarissen.

:De controle op de financiële toestand, op de jaarrekening en op de regelmatigheid van de verrichtingen hierin weer te geven overeenkomstig het bepaalde in het K.B. van 19 december 2003 wordt, indien van toepassing volgens de wettelijke bepalingen terzake, aan één of meerdere commissarissen opgedragen, te benoemen door de Algemene Vergadering onder de leden van het Instituut der bedrijfsrevisoren. De Algemene Vergadering bepaalt tevens de bezoldiging van de commissaris

TITEL IX.  Huishoudelijk reglement (associatiereglement).

Artikel 44.  werkingsmodaliteiten in huishoudelijk reglement (associatiereglement).

:De raad van bestuur kan een huishoudelijk reglement (associatiereglement) opstellen, waarin de werkingsmodaliteiten van de vereniging in het algemeen en van de raad van bestuur en Algemene Vergadering in het bijzonder, nader worden gespecificeerd.

Titel X Geschillenregeling

_ Artikel 45.

- In geval van meningsverschil tussen de rechtspersonen-leden betreffende de interpretatie of de uitvoering van de statuten en de bijlagen gevoegd bij deze statuten, wordt dit door de meest gerede partij schriftelijk meegedeeld aan de raad van bestuur. In deze brief zal de betrokken partij de aard van het geschil en de bepaling van de statuten waarover het geschil gaat, vermelden, en zo mogelijk een voorstel tot oplossing formuleren.

Artikel 46.

:De raad van bestuur zal binnen veertien dagen na kennisname trachten om de betrokken partijen te

verzoenen. Tijdens deze fase kan beroep gedaan worden op één of meer externe deskundigen.

MOD 2.2

Luik B - Vervolg

Artikel 47.

-Wanneer na deze bezinningsperiode het geschil nog niet opgelost is, kan het geschil in laatste aanleg worden beslecht door een scheidsgerecht bestaande uit zoveel arbiters als er gedingvoerende partijen zijn. Wanneer de aldus aangewezen arbiters even zijn in aantal, benoemen zij in onderling overleg nog één arbiter. Deze laatste Is dan voorzitter van het scheidsgerecht. De regels van de arbitrale procedure worden vastgelegd door de hierboven vermelde arbiters. Deze arbiters zulle" i iópk bevoegd zijn voor de interpretatie van hun uitspraak. De zetel van de procedure is de Stad Antwerpen en de taal van de arbitrage is het Nederlands. Het toepasselijke recht is het Belgische recht en, in voorkomend geval, het recht van de Vlaamse Gemeenschap en van het Vlaams Gewest.

Titel XI  Ontbinding en vereffening

Artikel 48.

- De vereniging wordt van rechtswege ontbonden ingeval tussen de vereniging en al de rechtspersonen-leden uiterlijk 1 maand na de oprichting van de vereniging geen samenwerkingsovereenkomst is afgesloten met betrekking tot de wijze waarop de vereniging in samenwerking met de leden het doel van de vereniging zal realiseren..

:Behoudens de gevallen van gerechtelijke ontbinding en van ontbinding van rechtswege, kan slechts de algemene vergadering tot ontbinding besluiten, op de wijze zoals bepaald in de wet.

Artikel 49.

In geval van ontbinding van de vereniging wordt het maatschappelijk vermogen verdeeld door de vereffenaars, benoemd door de algemene vergadering, die tevens de omvang van hun opdracht bepaalt. -Net netto-actief van de vereniging kan slechts worden verdeeld onder de rechtspersonen-leden van de vereniging, en zulks in verhouding tot de respectieve inbreng van de deelgenoten.

Titel XII -- Slotbepalingen

Artikel 50.

- Voor alle zaken die niet uitdrukkelijk door deze statuten geregeld worden, zijn de V&5 Wet en haar

uitvoeringsbesluiten van toepassing.

Voor eensluidend afschrift

Dr. B. Wauters J. Declerck

Bestuurder Bestuurder

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 27/11/2012 - Annexes du Moniteur belge

Op de laatste blz, van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

27/12/2011
ÿþMOD 2.2

1 In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie



Voor-

behoudE aan hel Belgiscl

Staatsbh

~taîf?*3''gd ter ge lie xia ten Koophandel Ie

IM 111111 IN I III 11111

*11194592*

Ondernemingsnr : 0885.546.553

Benaming

(voluit) : Iridium Kankernetwerk

(verkort) :

Rechtsvorm : vzw

Zetel : Sint-Augustinuslaan 20 - 2610 Wilrijk

Onderwerp akte : 1. Uittreksel uit het Proces-verbaal Algemene Vergadering dd. 24.11.2011

- m.b.t. wijziging statuten

2. Tekst gecoördineerde statuten

1. Uittreksel uit het Proces-verbaal Algemene Vergadering dd. 24.11.2011

4e Beslissing

De Algemene Vergadering beslist met eenparigheid van stemmen te herbenoemen voor een periode van 4

jaar:

"de heer Peter De Becker, geboren te Berchem op 28.01.1958 en wonende Boerenlegerstraat 200 te 2650

Edegem

" de heer Jan Declerck, geboren te Brugge op 10.05.1951 en wonende Egelweg 2 te 3140 Keerbergen "de heer Jan Engels, geboren te Wilrijk op 11.12.1954 en wonende Stijfselrui 1 te 2000 Antwerpen «de heer Paul Guillaume, geboren te Antwerpen op 03.03.1955 en wonende Durentijdlei 63 te 2930 Brasschaat

-de heer Luk Leysen, geboren te Wilrijk op 29.11.1946 en wonende Baillet Latourlei 30 te 2930 Brasschaat "de heer Koen Michiels, geboren te Gent op 06.04.1970 en wonende Beukendreef 28 te 9080 Lochristi "de heer Peter Mulkens, geboren Antwerpen op 12.06.1960 en wonende Deynsestraat 34 te 2100 Deume «de heer Herman Nys, geboren te Herentals op 20.01.1951 en wonende Beukenlaan 48 te 3001 Leuven "Hugo Sebreghts Advocatenkantoor bvba met maatschappelijke zetel Meistraat 21/bus 61 te 2000 Antwerpen, vertegenwoordigd door Hugo Sebreghts, geboren te Brecht op 30.01.1947 en wonende Zeedijk 409/b103 te 8670 Oostduinkerke

"de heer Julien Van Camp, geboren te Sint-Lenaerts op 24.12.1946 en wonende Kapelseweg 42 te 2811 Hombeek

"de heer Michel Vanholder, geboren te Mechelen op 13.07.1948 en wonende Zemstlaan 190 te 2800 Mechelen

«Mevrouw Rosa Van Overvelt, geboren te Essen op 21.09.1947 en wonende Philippe Spethstraat 151 te 2950 Kapellen

" Etienne Wauters bvba, met maatschappelijke zetel Tenbergkets 1 te 9402 Meerbeke, vertegenwoordigd door Etienne Wauters, geboren te Ninove op 15.02.1954 en wonende Tenbergkets 1 te 9402 Meerbeke

5e Beslissing

Met eenparigheid van stemmen keurt de Algemene Vergadering volgende wijzigingen van de tekst van de

statuten goed :

" Aan de huidige tekst van "artikel 31  bevoegdheden":

De raad van bestuur heeft de meest uitgebreide bevoegdheid om op te treden namens de vereniging in en buiten rechte en om alle daden van beheer en beschikking te verrichten die binnen het doel van de vereniging vallen.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de Instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 27/12/2011- Annexes du Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 27/12/2011- Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Alles wat niet uitdrukkelijk door de wet of door de statuten wordt voorbehouden aan de Algemene Vergadering behoort tot de bevoegdheid van de raad van bestuur.

De raad van bestuur mag in die zin alle roerende en onroerende handelingen stellen: in rechte optreden, verkopen en kopen, lenen en ontlenen, alle handels- en bankverrichtingen, hypotheek geven zelfs met beding van dadelijke uitwinning, hypothecaire handlichting geven, en in het algemeen de vereniging op de meest uitgebreide wijze en in alle omstandigheden geldig verbinden. Deze opsomming is exemplatief en niet beperkend.

wordt volgende tekst toegevoegd:

- De raad van bestuur kan steeds de bevoegdheden en de samenstelling van het associatiecomité, het managementcomité en het Gemeenschappelijk Medisch Comité bepalen voor zover dit geen afbreuk doet aan de wettelijke en de m..b.t. de vereniging opgestelde statutaire bepalingen.

-De raad van bestuur kan bijkomende comités of overlegstructuren oprichten voor zover deze organen (inhoudelijk) geen afbreuk doen aan de bevoegdheden van de wettelijk geïnstalleerde organen in het kader van de erkende ziekenhuisassociatie ter uitbating van de dienst(en) radiotherapie

" De huidige tekst van de voorlaatste alinea van artikel 39 kan dan worden geschrapt

De raad van bestuur kan overleg- en adviesorganen of werkgroepen installeren. Hun samenstelling, bevoegdheid en werking wordt desgevallend in het huishoudelijk reglement (associatiereglement) verder geregeld.

" De huidige tekst van artikel 39  2e alinea:

Deze coördinatoren (algemeen, medisch, verpleegkundig), samen met de algemeen directeurs van de ziekenhuizen die worden geëxploiteerd door de rechtspersonen-leden, de diensthoofden medische oncologie, de diensthoofden hematologie en het gezamenlijk diensthoofd Radiotherapie, vormen het managementcomité.

wordt vervangen door:

Deze coördinatoren (algemeen, medisch, verpleegkundig) vormen minimaal samen het managementcomité.

" De huidige tekst van "artikel 41  i.v.m. het GMC":

In de vereniging wordt een gemeenschappelijk medisch comité opgericht, samengesteld uit een daartoe gemandateerd lid van de medische raden van de rechtspersonen-leden, het diensthoofd van het Oncologisch Centrum GZA ('gezamenlijk diensthoofd Radiotherapie') zoals omschreven in de associatieovereenkomst, de diensthoofden medische oncologie van de rechtspersonen-leden, de hoofdgeneesheren van de rechtspersonen-leden, en het diensthoofd hematologie van het Oncologisch Centrum GZA en de oncologie-coördinator aangesteld in overeenstemming met artikel 25§2,en §3 van het Koninklijk besluit van 21 maart 2003 houdende vaststelling van de normen waaraan het zorgprogramma voor oncologische basiszorg en het zorgprogramma voor oncologie moeten voldoen om te worden erkend. Omwille van het voorwerp van de vereniging wordt het gemeenschappelijk medisch comité uitgebreid met een bijkomend radiotherapeut Oncologisch Centrum GZA.

In het geval van een fusie van ziekenhuizen binnen vzw GZA, dan blijft het aantal initieel afgevaardigden van de gefusioneerde entiteiten in het gemeenschappelijk medisch comité behouden

De samenstelling van het gemeenschappelijk medisch comité wordt geregeld in een schriftelijke overeenkomst tussen de medische raden van de rechtspersonen-leden enerzijds en de vereniging anderzijds.

De raad van bestuur regelt in het associatiereglement de werking van het gemeenschappelijk medisch comité, overeenkomstig datgene wat dienaangaande met de medische raden van de rechtspersonen-leden is overeengekomen.

De verdere interne werking van het gemeenschappelijk medisch comité wordt in een huishoudelijk reglement vastgelegd. Dit huishoudelijk reglement moet door de raad van bestuur worden goedgekeurd.

wordt vervangen door:

- In de vereniging wordt een gemeenschappelijk medisch comité opgericht. Het GMC wordt minimaal samengesteld uit één of meerdere daartoe gemandateerde leden van de medische raden van de rechtspersonen-leden.

De samenstelling van het gemeenschappelijk medisch comité wordt geregeld in een schriftelijke overeenkomst tussen de medische raden van de rechtspersonen-leden enerzijds en de vereniging anderzijds.

De raad van bestuur regelt de werking van het gemeenschappelijk medisch comité, overeenkomstig

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 27/12/2011- Annexes du Moniteur belge

WOD 2.2

datgene wat dienaangaande met de medische raden van de rechtspersonen-leden is overeengekomen. De verdere interne werking van het gemeenschappelijk medisch comité wordt in een huishoudelijk reglement vastgelegd. Dit huishoudelijk reglement moet door de raad van bestuur worden goedgekeurd.

2. Tekst gecoördineerde statuten

GECOORDINEERDE STATUTEN

VZW IRIDIUM KANKERNETWERK

Ondernemingsnummer: 0885 546 553

N.a.v de Algemene Vergadering van 24.11.2011

Titel I  Benaming, zetel, duur

Artikel 1.  benaming & zetel.

-De vereniging wordt opgericht als een entiteit met rechtspersoonlijkheid, meer in het bijzonder als een vereniging zonder winstoogmerk conform de bepalingen van de wet van 27 juni 1921 zoals gewijzigd door de wet van 2 mei 2002, de Wet van 16 januari 2003 en de Wet van 22 december 2003 (hierna genoemd de "V&S-Weke) en draagt de naam "Iridium Kankemetwerk".

-Deze naam moet voorkomen in alle akten, facturen, aankondigingen, bekendmakingen, brieven, orders en andere stukken uitgaande van de vereniging, onmiddellijk voorafgegaan of gevolgd door de woorden "vereniging zonder winstoogmerk" of door de afkorting "VZW", met nauwkeurige aanduiding van de zetel.

-De vereniging heeft haar zetel te Antwerpen, district Wilrijk, 2610, Sint-Augustinuslaan 20, gelegen in het gerechtelijke arrondissement Antwerpen.

-De Raad van Bestuur heeft de bevoegdheid om de zetel te verplaatsen naar iedere plaats binnen het Nederlandse taalgebied en de nodige openbaarmakingsvereisten te vervullen. De Algemene Vergadering zal de zetelwijziging bekrachtigen op haar eerstvolgende vergadering en dit volgens de procedure van toepassing op statutenwijziging.

Artikel 2.  duur.

-De vereniging wordt opgericht voor onbepaalde duur, ingaande vanaf de dag dat haar statuten, de akten betreffende de benoeming van de bestuurders en in voorkomend geval van de personen gemachtigd om de vereniging overeenkomstig artikel 13, vierde lid, te vertegenwoordigen worden neergelegd overeenkomstig artikel 26novies , § 1 van de V&S-wet. Deze datum is de datum van oprichting van de vereniging.

Titel Il  Doel

Artikel 3.  doel.

-"De vereniging heeft tot doel de uitbating van de associatie gericht op de gezamenlijke exploitatie van de radiotherapeutische diensten die gesitueerd zijn op één of meerdere vestigingsplaatsen van de rechtspersonen-leden (zoals bedoeld in artikel 5, tweede en derde lid van deze statuten) en zoals vastgelegd in de basis associatieovereenkomst van 23/05/2005 met aanpassingen op 5 december 2006.

-De vereniging heeft bovendien tot doel het op elkaar afstemmen van de individuele zorgprogramma's oncologie.

Artikel 4.  ondersteunende activiteiten en  doeleinden.

-"De vereniging moet haar doelstelling realiseren door aan iedere patiënt die zich aanmeldt de nodige kwaliteitsverzorging tegen de beste kostprijs aan te bieden met respect voor zijn/haar ideologische, filosofische of godsdienstige overtuiging en ongeacht de inkomens-, verzekerbaarheids- of vermogenstoestand van de betrokkene.

-Daarnaast kan de vereniging alle activiteiten ontplooien die rechtstreeks of onrechtstreeks bijdragen tot de verwezenlijking van voormelde niet-winstgevende doelstellingen, met inbegrip van bijkomstige commerciële en winstgevende activiteiten binnen de grenzen van wat wettelijk is toegelaten en waarvan de opbrengsten ten allen tijde volledig zullen worden bestemd voor de verwezenlijking van de niet-winstgevende doelstellingen.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 27/12/2011- Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

-De vereniging kan met het oog op de realisatie van haar doel eveneens instaan voor het rationeel beheer en de instandhouding van de onroerende goederen die eventueel in eigendom zijn van de vereniging.

-De vereniging kan met het oog op de realisatie van haar doel rechtspersoon-lid worden van (een) andere vereniging(en) met gelijkaardig doel. Ze kan eveneens samenwerkingsstructuren aangaan met het oog op de versterking van haar finaliteit.

Titel III  Toetreding, uittreding en uitsluiting van leden

Artikel 5.  werkende leden.

-De oprichters zijn de eerste rechtspersonen-leden van de vereniging.

-Alle leden worden beschouwd als werkende leden en hebben de rechten en verplichtingen die in de V&S-Wet en deze statuten worden beschreven.

-Zijn eveneens lid van de vereniging, de rechtspersonen die bij beslissing van de Algemene Vergadering en mits voorafgaande instemming van de reeds participerende rechtspersonen-leden worden aanvaard.

-Het lidmaatschap is enkel voorbehouden aan verenigingen zonder winstoogmerk en/of publieke rechtspersonen.

-De afgevaardigden van de rechtspersonen-leden (aangesteld overeenkomstig artikel 14 van deze statuten) worden van rechtswege als leden van de vereniging beschouwd zonder dat hiervoor een voorafgaande beslissing van de Algemene Vergadering is vereist. Bij ontslag of uitsluiting van een rechtspersoon-lid zijn de afgevaardigden van dat rechtspersoon-lid van rechtswege ontslagnemend.

-Van de leden kan geen lidmaatschapsbijdrage worden gevorderd.

Artikel 6.  toetreding.

-ledere rechtspersoon kan zich kandidaat stellen als werkend lid door een gemotiveerde kandidaatstelling te richten aan de Raad van Bestuur van de vereniging, die zulke kandidatuur zal voorleggen aan de Algemene Vergadering.

-De Algemene Vergadering zal beslissen over de aanvaarding van de kandidaat als lid op haar eerstvolgende vergadering. Deze beslissing wordt genomen door alle leden met eenparigheid van stemmen. De Algemene Vergadering kan discretionair en zonder enige motivatie beslissen dat een kandidaat niet wordt aanvaard als lid.

-Dit artikel 6 doet echter geen afbreuk aan hetgeen is bepaald in artikel 5 van deze statuten.

Artikel 7.  aantal leden.

-Onverminderd artikel 9, eerste streepje van deze statuten moet het aantal leden minstens zes bedragen,

waaronder minstens twee rechtspersonen-leden.

Artikel 8.  uittreding, en ontslag.

-Het lid dat ontslag wenst te nemen uit de vereniging deelt dit mee aan de voorzitter van de raad van bestuur zoals bepaald in Titel VI van deze statuten door middel van een ter post aangetekende brief. De voorzitter van de raad van bestuur stelt de vertegenwoordigers in de algemene vergadering terstond in kennis.

-Het uittreden van één der rechtspersonen-leden heeft van rechtswege de ontbinding van de vereniging tot gevolg op het ogenblik van de effectieve uittreding tenzij de Algemene Vergadering anders besloten heeft. De beslissing tot voortzetting van de vereniging dient genomen te worden door een 2/3e meerderheid van de aanwezige of vertegenwoordigde stemmen van de leden, met dien verstande dat het ontslagnemend rechtspersoon-lid en de leden-afgevaardigden van dit ontslagnemend rechtspersoon-lid niet kunnen deelnemen aan deze beraadslaging en besluitvorming.

-Een eventuele uittreding van een rechtspersoon-lid geschiedt steeds op het einde van het boekjaar, zoals bedoeld in artikel 40 van de statuten.

-In dit geval wordt een berekening van de eventuele financiële gevolgen van deze uittreding voor de vereniging opgesteld. Door de raad van bestuur wordt op basis van deze berekening een uitstapscenario vastgelegd waarin enerzijds de tijdspanne binnen dewelke de uitstap wordt gerealiseerd (maximum 12

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 27/12/2011- Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

maanden) en anderzijds de financiële verplichtingen voor het uittredende rechstpersoon-lid worden vastgelegd. Indien het betrokken rechtspersoon-lid dit niet aanvaardt wordt het geschil beslecht volgens de arbitrageprocedure conform Titel X.

-Een lid-afgevaardigde (aangesteld overeenkomstig artikel 14 van de statuten) kan te allen tijde vrijwillig uittreden door het schriftelijk indienen van zijn ontslag bij de voorzitter van de raad van bestuur.

-Een lid-afgevaardigde neemt ontslag indien daartoe verzocht door het rechtspersoon-lid dat hem heeft gemandateerd overeenkomstig artikel 14.

Artikel 9.  gevolgen van uittreding, ontslag.

-Indien het aantal leden door het ontslag van een lid zou dalen tot vijf of minder, dan blijft de vereniging bestaan, voor zover binnen de twaalf maanden het aantal leden terug op minstens zes wordt gebracht. Indien er slechts één rechtspersoon-lid overblijft, is de vereniging van rechtswege ontbonden.

-De ontslagnemende leden, alsook hun rechtsopvolgers verzaken aan elke vermogensrechtelijke aanspraak op het vermogen van de vereniging.

-Een rechtspersoon-lid zal evenwel naar aanleiding van zijn uittreding of naar aanleiding van de ontbinding van de vereniging de tegenwaarde ontvangen van zijn eventuele inbreng in de vereniging, geraamd volgens de boekhoudkundige waarde op het ogenblik van de uittreding of ontbinding, maar enkel indien zulks uitdrukkelijk werd gestipuleerd in de overeenkomst tot inbreng.

Artikel 10.  gedwongen uitsluiting.

-Voor de leden-afgevaardigden van de rechtspersonen-leden geldt artikel 12 van de V&S-wet.

Rechtspersonen-leden kunnen evenwel niet gedwongen worden uitgesloten.

-Het lid waarvan de uitsluiting wordt voorgesteld heeft het recht gehoord te worden.

TITEL IV.  Financiering

Artikel 11.  bestanddelen.

-De vereniging zal onder meer worden gefinancierd door subsidies, toelagen, het budget van financiële middelen (voor zover uitvoerbaar), giften, bijdragen, schenkingen, legaten en andere voorzieningen in laatste wilsbeschikkingen en testamenten, gegeven zowel om de algemene doeleinden van de vereniging te ondersteunen ais ter ondersteuning van een specifiek project.

-Daarnaast kan de vereniging fondsen verwerven op elke andere wijze die niet in strijd is met de wet.

Artikel 12.  activa & hoedanigheid van lid.

-Een lid kan op geen enkel aandeel van de activa van de vereniging aanspraak maken op grond van de

enkele hoedanigheid van lid.

Titel V  Algemene vergadering

Artikel 13.  algemeen.

-De regelmatig samengestelde algemene vergadering bestaat uit alle leden van de vereniging. Haar beslissingen zijn, binnen de perken van de wet en van onderhavige statuten, tegenstelbaar aan al de leden.

Artikel 14.  afgevaardigden.

-De rechtspersonen-leden worden in de Algemene Vergadering vertegenwoordigd door minstens 2 afgevaardigden, waarbij dat het rechtspersoon-lid vzw GZA samen met diens afgevaardigden steeds over de helft van het aantal stemmen dienen te beschikken (vzw GZA is tot stand gekomen door fusie van de twee stichtende rechtspersonen, namelijk vzw Sint-Augustinus (vzw A) en vzw Sint-Vincentius/Sint-Jozef (vzw B)). Elke afgevaardigde beschikt over één stem. De rechtspersonen-leden beschikken elk ook over één stem, behoudens het rechtspersoon-lid vzw GZA met het oog op het bereiken van vernoemde helft der stemmen. De stemming van een rechtspersoon-lid zal worden uitgeoefend in de Algemene Vergadering door één van haar afgevaardigden daartoe specifiek aangeduid door dit rechtspersoon-lid.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 27/12/2011- Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

-Bij de toetreding of uittreding van een rechtspersoon-lid wordt het aantal gemandateerde afgevaardigden en/of het aantal stemmen in hoofde van het rechtspersoon-lid vzw GZA zodanig aangepast dat het rechtspersoon-lid vzw GZA samen met diens afgevaardigden steeds over de helft van het stemmenaantal beschikken. De overige helft worden in gelijke mate verdeeld over de andere rechtspersonen-leden en/of diens afgevaardigden. Na elke toe- of uittreding van een rechtspersoon-lid wordt de toepassing van het vorige lid steeds formeel in de Algemene Vergadering vastgelegd.

-De afgevaardigden van de rechtspersonen-leden zijn personen die beschikken over een rechtsgeldig mandaat waaruit blijkt dat zij het mandaterende rechtspersoon-lid vertegenwoordigen.

De afgevaardigden in de Algemene Vergadering mogen geen persoonlijke, familiale of zakelijke belangen hebben die ingaan tegen het belang van de vereniging

vertegenwoordigen door een andere afgevaardigde van hetzelfde rechtspersoon-lid. Dit gebeurt met een schriftelijke volmacht. Elke afgevaardigde in de algemene vergadering kan slechts één andere afgevaardigde vertegenwoordigen.

Al de stemgerechtigde leden die de rechtspersonen-leden vertegenwoordigen in de algemene vergadering dienen steeds stemgerechtigd bestuurder te zijn in de raad van bestuur van het lid die hen als vertegenwoordiger aanduidt. Zij verliezen hun hoedanigheid van vertegenwoordiger in de algemene vergadering van rechtswege op het ogenblik dat het betrokken rechtspersoon-lid de vereniging schriftelijk in kennis stelt van de intrekking van de aanduiding of van zodra zij de hoedanigheid van stemgerechtigd bestuurder in de raad van bestuur van het lid verliezen.

De adviserende bestuurders (zie verder in artikel 24) hebben het recht om de algemene vergadering bij te wonen zonder stemrecht.

Artikel 15.  lokalisatie & bijeenroeping algemene vergadering.

De gewone Algemene Vergadering heeft jaarlijks plaats op de zetel van de vereniging in de loop van het eerste semester. Buitengewone Algemene Vergaderingen kunnen door de raad van bestuur worden samengeroepen, telkens hij zulks noodzakelijk acht.

Bovendien is de bijeenroeping van de Algemene Vergadering verplicht binnen de maand op schriftelijk verzoek van 1/5de van de leden

Artikel 16.  oproepingsformaliteiten.

-De bijeenroeping van de Algemene Vergadering geschiedt ten minste tien dagen vôôr deze

vergadering bij gewone brief, per e-mail of per fax zowel voor een gewone Algemene Vergadering als voor een buitengewone Algemene Vergadering. Voor doeleinden van de bijeenroepingen van de Algemene Vergadering, worden de afgevaardigden geacht adreskeuze te doen op de maatschappelijke zetel van het rechtspersoon-lid dat hen afgevaardigd heeft overeenkomstig artikel 14 van de statuten.

-De uitnodigingen tot de Algemene Vergadering vermelden de agenda. De agenda wordt opgesteld door de raad van bestuur. Hij moet echter worden aangevuld met de punten die op verzoek van elk lid aan de raad van bestuur ter kennis worden gebracht minstens 10 dagen voor de uiterste datum waarop de Algemene Vergadering moet worden opgeroepen. Over een statutenwijziging kan de Algemene Vergadering alleen op geldige wijze beraadslagen en besluiten wanneer de voorgesteld wijzigingen uitdrukkelijk zijn vermeld in de uitnodiging van de Algemene Vergadering.

- Indien alle rechtspersonen-leden aanwezig of vertegenwoordigd zijn op een gewone of buitengewone Algemene Vergadering, dan kan geen gebrek aan de oproepingsformaliteiten worden ingeroepen en worden alle leden (met inbegrip van de afgevaardigden) automatisch geacht geldig opgeroepen te zijn.

-Geen zaak mag buiten de agenda worden behandeld, tenzij het dringend karakter ervan erkend wordt door alle op de vergadering aanwezige en vertegenwoordigde leden.

De Algemene Vergadering kan steeds personen die niet afgevaardigd zijn door de rechtspersonen-leden toelaten tot de vergadering met raadgevende stem.

Artikel 17.  voorzitterschap.

De Algemene Vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter van de raad van bestuur.

Artikel 18.  quorum.

-Om geldig te kunnen beraadslagen en beslissen, moeten minstens twee derden van het aantal leden op de

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 27/12/2011- Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

algemene Vergadering aanwezig of vertegenwoordigd zijn.

Wanneer deze voorwaarde niet vervuld is, wordt binnen de maand, maar niet eerder dan 15 dagen volgend op de eerste Algemene Vergadering, een nieuwe Algemene Vergadering met eenzelfde agenda bijeengeroepen die dan, ongeacht haar samenstelling, geldig kan beraadslagen en beslissen.

Leden die niet op de vergadering aanwezig kunnen zijn, kunnen door andere leden worden vertegenwoordigd.

Artikel 19.  stemming.

De beslissingen der Algemene Vergadering worden genomen met een 2/3e meerderheid der uitgebrachte

stemmen, onthoudingen niet meegerekend.

Een 213e meerderheid is vereist voor de beslissing tot ontbinding van de vereniging, de beslissing tot verlenging van de duur van de vereniging (indien van toepassing) en de beslissing tot wijziging van de statuten die betrekking heeft op de doeleinden van de vereniging. Bovendien is een 4/5e meerderheid vereist voor de beslissing tot toetreding van de vereniging tot (een) andere vereniging(en) met gelijkaardig doel.

Bij staking van stemmen wordt het voorstel verworpen.

-De stemming kan gebeuren door afroeping, door handopsteking of, indien gevraagd door minstens 1/3 van de leden die aanwezig of vertegenwoordigd zijn, door geheime stemming.

Artikel 20.  bevoegdheden.

-De Algemene Vergadering is bevoegd voor volgende aangelegenheden:

ohet wijzigen van de statuten;

ohet benoemen en afzetten van de bestuurders;

ohet benoemen en afzetten van de commissaris(sen) en het bepalen van zijn/hun bezoldiging ;het

goedkeuren van de begroting;

ohet goedkeuren van de rekeningen en het verlenen van kwijting aan de bestuurders en de

commissaris(sen);

ohet ontbinden van de vereniging;

ohet toetreden van nieuwe rechtspersonen-leden en het uitsluiten van leden;

ohet goedkeuren van het jaarverslag.

oDe omzetting van de vereniging in een vennootschap met een sociaal oogmerk.

Artikel 21.  notulen en inzagerecht.

De beslissingen van de Algemene Vergadering worden neergelegd in notulen, bijgehouden op de zetel van de vereniging en ondertekend door de voorzitter. De in rechte of anders voor te leggen afschriften en uittreksels van de beslissingen worden ondertekend door de voorzitter.

Alle leden (met inbegrip van de afgevaardigden in de Algemene Vergadering) en bestuurders hebben het recht inzage te krijgen van de notulen overeenkomstig de in artikel 9 van het Koninklijk Besluit van 26 juni 2003 vastgestelde modaliteiten.

Titel VI  Raad van Bestuur

Artikel 22.  samenstelling, benoeming en bekendmakingsformaliteiten.

-De vereniging wordt bestuurd door een raad van bestuur.

-De stemgerechtigde bestuurders in de raad van bestuur moeten steeds de hoedanigheid van

afgevaardigde van een rechtspersoon-lid in de algemene vergadering hebben. De stemgerechtigde bestuurders die tevens de hoedanigheid van afgevaardigden van het rechtspersoon-lid vzw GZA hebben worden hierna 'GZA bestuurders" genoemd.

-De rechtspersonen-leden worden in de Raad van Bestuur vertegenwoordigd door minstens 2 bestuurders, waarbij de GZA bestuurders steeds over de helft van het aantal stemmen dienen te beschikken. Het voorgaande bestuurdersaantal wordt aangevuld met een aantal adviserende bestuurders.

-Bij de toetreding of uittreding van een rechtspersoon-lid wordt het aantal stemgerechtigde bestuurders en/of stemmen zodanig aangepast dat de GZA bestuurders steeds over de helft van het aantal stemmen beschikken. De overige helft wordt in gelijke mate verdeeld over de andere rechtspersonen-leden. Na elke

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 27/12/2011- Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

toe- of uittreding van een rechtspersoon-lid wordt het aantal stemmen per GZA bestuurder en/of het aantal mandaten als GZA bestuurder steeds formeel in de Raad van Bestuur vastgelegd.

De bestuurders worden,- rekeninghoudend met wat bepaald is in de voorgaande alinea's ,- benoemd door de Algemene Vergadering bij 2/3e meerderheid van stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden en kunnen te alle tijden ontslagen worden door de Algemene Vergadering die daarover besluit bij 2/3e meerderheid van stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden.

Het aantal bestuurders moet in elk geval steeds lager zijn dan het aantal leden van de vereniging. De bestuurders worden niet bezoldigd.

De bestuurders mogen geen persoonlijke, familiale of zakelijke belangen hebben die ingaan tegen het belang van de vereniging.

De benoeming van de leden van de raad van bestuur en hun ambtsbeëindiging wordt openbaar gemaakt door neerlegging in het verenigingsdossier ter griffie van de rechtbank van koophandel, en van een uittreksel daarvan bestemd om in de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad te worden bekend gemaakt. Uit die stukken moet in ieder geval blijken of de personen die de vereniging vertegenwoordigen, de vereniging afzonderlijk, gezamenlijk, dan wel als college verbinden als ook de omvang van hun bevoegdheden.

Artikel 23.  duur en beëindiging van het mandaat.

- De bestuurders worden benoemd voor een termijn van vier jaren. Zij blijven hun mandaat uitoefenen tot de Algemene Vergadering de bestuurders heeft benoemd die hen zullen opvolgen. Uittredende bestuurders zijn herkiesbaar.

-Het mandaat van bestuurder eindigt bovendien bij overlijden, ontslag en afzetting. Indien het mandaat eindigt door overlijden dan wordt dit mandaat tot aan de eerstvolgende algemene vergadering waargenomen door een andere bestuurder aangeduid door de overige bestuurder(s) van hetzelfde rechtspersoon-lid, voorgedragen door het rechtspersoon-lid. De eerstvolgende algemene vergadering kiest dan een nieuwe bestuurder voorgedragen door het rechtspersoon-lid die de bestuurder voordroeg die overleden is.

-Behoudens ingeval van overlijden heeft de beëindiging van het mandaat als bestuurder uitwerking vanaf de verkiezing van een nieuwe bestuurder door de algemene vergadering uit de kandidaten, hiervoor voorgedragen door het rechtspersoon-lid die de bestuurder voordroeg wiens mandaat eindigt.

-Iedere bestuurder kan ontslag nemen door schriftelijke kennisgeving aan de raad van bestuur. Een bestuurder is verplicht na zijn ontslag zijn opdracht verder te vervullen totdat redelijkerwijze in zijn vervanging kan worden voorzien.

- Het mandaat van stemgerechtigd bestuurder wordt van rechtswege beëindigd op het ogenblik dat het betrokken rechtspersoon-lid de vereniging schriftelijk in kennis stelt van de intrekking van het mandaat. Het mandaat van stemgerechtigde bestuurder wordt tevens van rechtswege beëindigd waneer desbetreffende bestuurder de hoedanigheid van vertegenwoordiger in de algemene vergadering verliest.

-In geval van zware nalatigheid kan een stemgerechtigd bestuurder afgezet worden door de algemene vergadering. Tot deze afzetting kan besloten worden na de betrokken bestuurder gehoord te hebben in zijn verdediging. De afzetting kan geschieden met een 2/3e meerderheid der uitgebrachte stemmen in de algemene vergadering.

Wanneer een mandaat van stemgerechtigd bestuurder openvalt draagt het rechtspersoon-lid, uit zijn groep van leden in de algemene vergadering een vervangend stemgerechtigd bestuurder voor, eventueel nadat een nieuwe vertegenwoordiger in de algemene vergadering is aangeduid; de voorwaarden van artikel 22 worden hierbij steeds nageleefd.

'Wanneer een mandaat openvalt, beëindigt de vervangende bestuurder het mandaat van diegene die hij vervangt.

Artikel 24.  adviserende bestuurders.

-De raad van bestuur kan te allen tijde derden als adviserend bestuurder aanduiden en hun mandaat intrekken. De vergadering mag bijgewoond worden door alle personen wier aanwezigheid door de raad van bestuur wenselijk wordt geacht.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 27/12/2011- Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

-De adviserende bestuurder heeft geen stemrecht en wordt derhalve niet meegerekend in het aanwezigheids- en stemmenquorum van de raad van bestuur.

-De hoofdgeneesheren en de algemeen directeurs van de ziekenhuizen geëxploiteerd door de rechtspersonen-leden zijn van rechtswege adviserend bestuurder, voor zover zij niet reeds als stemgerechtigd bestuurder in de raad van bestuur van de vereniging werden benoemd. Zij wonen van rechtswege de raad van bestuur bij.

Artikel 25.  Oproepingsformaliteiten.

- De Raad van Bestuur vergadert op schriftelijke uitnodiging (via gewone brief, e-mail of fax) van de voorzitter of van diegene die hem vervangt. Zulke uitnodiging bevat de agenda en zal minstens zeven dagen vóór een Raad van Bestuur worden uitgestuurd. De voorzitter is gehouden de raad bijeen te roepen binnen de vijftien dagen op aanvraag van ten minste drie bestuurders met de agendapunten, door hen bepaald en toegelicht.

Artikel 26.  stemmenverdeling  vertegenwoordiging.

In de vergadering van de raad van bestuur beschikt elke bestuurder, met uitzondering van de bestuurders, over één stem. Elke bestuurder mag schriftelijk volmacht geven aan één der andere bestuurders om hem te vertegenwoordigen. Nochtans mag een bestuurder niet meer dan één andere bestuurder vertegenwoordigen.

Artikel 27.  quorum.

De raad van bestuur kan geldig beraadslagen en beslissen wanneer minstens de helft plus één van de bestuurders aanwezig of rechtsgeldig vertegenwoordigd is. Wanneer deze voorwaarde niet vervuld is, wordt binnen de twee weken een nieuwe vergadering van de raad van bestuur met dezelfde agenda bijeengeroepen die dan, ongeacht haar samenstelling, geldig kan beraadslagen en beslissen.

-Geen zaak mag buiten de dagorde behandeld worden tenzij het dringende karakter ervan erkend wordt door een tweederde meerderheid der aanwezige bestuurders.

- In uitzonderlijke gevallen, wanneer de dringende noodzakelijkheid en het belang van de vereniging zulks vereisen, kunnen de besluiten van de raad van bestuur worden genomen bij eenparig schriftelijk akkoord van de bestuurders. Daartoe is vereist dat er vooraf een unaniem akkoord is onder de bestuurders om tot schriftelijke besluitvorming over te gaan. Schriftelijke besluitvorming veronderstelt in elk geval dat er een beraadslaging plaatsvond per e-mail, video- of telefoonconferentie.

Artikel 28.  stemming.

Binnen de raad van bestuur worden de beslissingen genomen met eenvoudige meerderheid der uitgebrachte stemmen, onthoudingen niet meegerekend. Bij staking van stemmen wordt het voorstel verworpen te zijn.

- Nochtans kunnen beslissingen inzake volgende aangelegenheden enkel genomen worden mits een drievierde meerderheid van de uitgebrachte stemmen, onthoudingen niet meegerekend:

" de kosten ten laste van de patiënt;

" de toegankelijkheid, met respect voor de ideologische, filosofische of godsdienstige overtuiging van de patiënt ongeacht diens inkomens-, verzekerbaarheids- of vermogenstoestand.

_Artikel 29.  bijwonen Raad van Bestuur.

De vergadering mag bijgewoond worden door alle personen wier aanwezigheid door de raad van bestuur

wenselijk wordt geacht.

_Artikel 30.  belangenvermenging.

indien een bestuurder, rechtstreeks of onrechtstreeks een belang van vermogensrechtelijke aard heeft dat strijdig is met een beslissing of een verrichting die tot de bevoegdheid behoort van de raad van bestuur, moet hij dit meedelen aan de andere bestuurders voordat de raad van bestuur een besluit neemt.

Voormelde procedure is niet toepasselijk op gebruikelijke verrichtingen die plaatshebben onder de voorwaarden en tegen de zekerheden die op de markt gewoonlijk gelden voor soortgelijke verrichtingen.

Artikel 31.  bevoegdheden.

-De raad van bestuur heeft de meest uitgebreide bevoegdheid om op te treden namens de vereniging in en buiten rechte en om alle daden van beheer en beschikking te verrichten die binnen het doel van de vereniging vallen.

Alles wat niet uitdrukkelijk door de wet of door de statuten wordt voorbehouden aan de Algemene

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 27/12/2011- Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Vergadering behoort tot de bevoegdheid van de raad van bestuur.

De raad van bestuur mag in die zin alle roerende en onroerende handelingen stellen: in rechte optreden, verkopen en kopen, lenen en ontlenen, alle handels- en bankverrichtingen, hypotheek geven zelfs met beding van dadelijke uitwinning, hypothecaire handlichting geven, en in het algemeen de vereniging op de meest uitgebreide wijze en in alle omstandigheden geldig verbinden. Deze opsomming is exemplatief en niet beperkend.

De raad van bestuur kan steeds de bevoegdheden en de samenstelling van het associatiecomité, het managementcomité en het Gemeenschappelijk Medisch Comité bepalen voor zover dit geen afbreuk doet aan de wettelijke en de mbt de vereniging opgestelde statutaire bepalingen.

De raad van bestuur kan bijkomende comités of overlegstructuren oprichten voor zover deze organen (inhoudelijk) geen afbreuk doen aan de bevoegdheden van de wettelijk geïnstalleerde organen in het kader van de erkende ziekenhuisassociatie ter uitbating van de dienst(en) radiotherapie.

Artikel 32.  delegatie van bevoegdheden en externe vertegenwoordigingsmacht.

-De raad van bestuur kan op zijn verantwoordelijkheid, zijn bevoegdheid geheel of gedeeltelijk overdragen aan één of meerdere stemgerechtigde bestuurder(s), aan één van de organen of zelfs aan één of meerdere derden, al dan niet aangestelden, van de vereniging, zonder dat deze overdracht evenwel betrekking kan hebben op het algemeen beleid van de vereniging of de algemene bestuursbevoegdheid van de raad van bestuur.

De raad van bestuur vertegenwoordigt als college de vzw in aile handelingen in en buiten rechte . Hij vertegenwoordigt de vereniging door de meerderheid van zijn leden.

Onverminderd de algemene vertegenwoordigingsbevoegdheid van de raad van bestuur als college, wordt de vereniging t.o.v. derden eveneens rechtsgeldig vertegenwoordigd door twee gezamenlijk handelende bestuurders. De raad van bestuur bepaalt op welke wijze deze vertegenwoordigingsbevoegdheid rechtsgeldig wordt uitgeoefend.

De personen die namens de raad van bestuur optreden moeten ten aanzien van derden geen blijk geven van enige beraadslaging of machtiging.

Degene die een deel of het geheel van de bevoegdheid van de raad van bestuur gedelegeerd krijgt, is uitsluitend verantwoording verschuldigd aan genoemd bestuur.

De raad van bestuur kan gevolmachtigden van de vereniging aanstellen. Alleen bijzondere en

volmachten voor bepaalde of een reeks bepaalde rechtshandelingen zin geoorloofd. De gevolmachtigden verbinden de vzw binnen de perken van de hun verleende volmacht waarvan de grenzen tegenwerpelijk zijn aan derden in overeenstemming met wat geldt inzake lastgeving.

Artikel 33.  begroting, balans, winst- en verliesrekening.

De raad van bestuur stelt jaarlijks de begroting, de balans, de winst- en verliesrekening en de bedrijfsrekeningen op. Na ieder kalenderjaar maakt de raad van bestuur een verslag op nopens de activiteiten van de vereniging. Dit verslag alsmede de begroting en de rekeningen worden in de eerstkomende Algemene Vergadering aan deze ter goedkeuring voorgelegd.

Artikel 34.  voorzitter.

De raad van bestuur kiest in zijn midden een voorzitter voor een periode van vier jaar. Deze functie wordt

altemerend waargenomen door een gemandateerde bestuurder van de rechtspersonen-leden.

De raad van bestuur kan echter met eenparigheid van stemmen van deze regel afwijken.

- In geval van afwezigheid van de voorzitter worden zijn functies waargenomen door de oudste aanwezige bestuurder.

Artikel 35.  notulen.

De beslissingen van de raad van bestuur worden neergelegd in notulen, bijgehouden op de zetel van de

vereniging en ondertekend door de voorzitter.

De in rechte of anders voor te leggen afschriften en uittreksels van de beslissingen worden ondertekend door de voorzitter. Alle leden (met inbegrip van de afgevaardigden in de Algemene Vergadering) en bestuurders hebben het recht inzage te krijgen van de notulen.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 27/12/2011- Annexes du Moniteur belge

MOD 2,2

Artikel 36.  dagelijks bestuur.

Het dagelijks bestuur van de vereniging op intern vlak alsook de externe vertegenwoordiging wat dat

dagelijks bestuur betreft kan door de raad van bestuur worden opgedragen aan één of meerdere personen.

De duur van deze bevoegdheidsdelegatie kan niet langer zijn dan vier jaar. De raad van bestuur kan de personen belast met het dagelijks bestuur te allen tijde ontslaan bij gewone meerderheid van stemmen van de aanwezige ( en vertegenwoordigde) bestuurders. De personen belast met het dagelijks bestuur kunnen zelf ook ontslag nemen door schriftelijke kennisgeving aan de Voorzitter van de raad van bestuur.

Indien van deze mogelijkheid wordt gebruikgemaakt, zullen deze personen alleen kunnen handelen indien aan één persoon het dagelijks bestuur wordt opgedragen en gezamenlijk indien aan meerdere personen het dagelijks bestuur wordt opgedragen en dit zowel wat het dagelijks bestuur als wat de externe vertegenwoordigingsmacht voor dat dagelijks bestuur betreft. Geen bewijs van een voorafgaand besluit dient hiertoe geleverd te worden.

-Bij gebrek aan een wettelijke omschrijving van wat "dagelijks bestuur" omvat, worden tot daden van dagelijks bestuur gerekend: alle handelingen die dag aan dag moeten worden verricht om de normale gang van zaken van de vereniging te verzekeren en die, hetzij wegens hun minder belang, hetzij wegens de noodzakelijkheid een onverwijlde beslissing te nemen, het optreden van de raad van bestuur niet vereisen of niet wenselijk maken.

-De benoeming van de personen belast met het dagelijks bestuur en hun ambtsbeëindiging wordt openbaar gemaakt door neerlegging in het verenigingsdossier ter griffie van de rechtbank van koophandel, en van een uittreksel daarvan bestemd om in de Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad te worden bekendgemaakt. Uit die stukken moet in ieder geval blijken of de personen die de vereniging vertegenwoordigen, de vereniging afzonderlijk, gezamenlijk, dan wel als college verbinden als ook de omvang van hun bevoegdheden.

_Artikel 37.  aansprakelijkheid (dagelijkse) bestuurders.

De bestuurders en personen belast met het dagelijks bestuur van de vereniging zijn niet persoonlijk

verbonden door de verbintenissen van de vereniging.

Tegenover de vereniging en tegenover derden is hun verantwoordelijkheid beperkt tot de vervulling van de hun gegeven opdracht overeenkomstig het gemeen recht, het bepaalde in de wet en de statuten. Ze zijn aansprakelijk voor de tekortkomingen in hun (dagelijks) bestuur.

Titel VII  Structurering van de associatie

Artikel 38. - Associatiecomité

-De Raad van Bestuur neemt alle taken en bevoegdheden van het associatiecomité op zich zoals is voorzien in het Koninklijk besluit van 25/04/1997 houdende nadere omschrijving van de associatie van ziekenhuizen en van de bijzondere normen waaraan deze moet voldoen, tenzij de Raad van Bestuur beslist om een afzonderlijk associatiecomité op te richten. In dit laatste geval wordt diens samenstelling geregeld in het artikel 6 van de basis associatieovereenkomst dd 23/05/2005,

-De werking van het associatiecomité (of van de Raad van Bestuur als associatiecomité) wordt geregeld in de artikelen 7 e.v van de basis associatieovereenkomst dd 23/05/2005.

-Wanneer er een afzonderlijk associatiecomité wordt opgericht, dan dienen de onder artikel 9 van de in de basis associatleovereenkomst vemoemde bevoegdheden steeds ter definitieve goedkeuring te worden voorgelegd aan de raad van bestuur. De keuze van de voorzitter dient steeds samen te vallen met de keuze van de voorzitter van de raad van bestuur; zijn mandaat bedraagt vier jaar.

Artikel 39.  Managementcomité

-De raad van bestuur wijst een algemeen coördinator, een medisch coördinator, een verpleegkundig

coördinator alsook het gezamenlijk diensthoofd Radiotherapie aan.

Deze coördinatoren (algemeen, medisch, verpleegkundig) vormen minimaal samen het managementcomité.

Het managementcomité is belast met de interne werking van de vereniging.

De algemeen coördinator roept het managementscomité samen.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 27/12/2011- Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Het managementscomité beslist bij consensus. De beslissingen van het managementscomité worden aan de leden van de raad van bestuur schriftelijk meegedeeld.

Onverminderd de bevoegdheid terzake van de raad van bestuur heeft het managementcomité de bevoegdheid de interne werking te regelen.

Het managementcomité kan de vereniging niet verbinden ten opzichte van derden.

De verdere werking van het managementcomité, kan in een huishoudelijk reglement van de vereniging, ook het associatiereglement genoemd alsook in een schriftelijke overeenkomst tussen de rechtspersonen-leden en de vereniging, verder geregeld worden.

In het geval van een fusie van ziekenhuizen binnen vzw GZA, dan blijft het aantal initieel afgevaardigden van de gefusioneerde entiteiten in het managementcomité behouden .

Artikel 40. Coordinatoren

 Algemeen coördinator.

-De algemeen coördinator is belast met de organisatie en de dagelijkse coördinatie van de administratieve activiteit van de vereniging en werkt voor de uitvoering van zijn taken in nauw overleg samen met de andere algemene directeurs van de deelnemende ziekenhuizen. De algemeen coordinator rapporteert aan de raad van bestuur.

- Deze algemeen coördinator is een algemeen directeur van een van de ziekenhuizen van de rechtspersoon-leden van de vereniging. De algemeen coördinator wordt benoemd voor een periode van 4 jaar, waarna de raad van bestuur een nieuwe kandidaat aanstelt.

 Medisch Coördinator.

-In de associatie wordt een geneesheer als medisch coördinator aangeduid door de raad van bestuur. De raad van bestuur benoemt de medisch coördinator op voordracht van het associatiecomité, na hierover het advies te hebben verkregen van het gemeenschappelijk medisch comité. De benoeming als medisch coördinator geldt voor een periode van vier jaar. De medisch coördinator coördineert de werking van de medische activiteit.

-De algemeen coordinator en de medisch coordinator behoren niet tot hetzelfde ziekenhuis.

-De medisch coördinator kan eveneens de functie van het "gezamenlijk diensthoofd Radiotherapie" bekleden in de zin van artikel 5, tweede lid van het Koninklijk besluit van 5 april 1991 houdende vaststelling van de normen waaraan een dienst radiotherapie moet voldoen om te erkend worden als medische technische dienst zoals bedoeld in artikel 44 van de wet op de ziekenhuizen, gecoördineerd op 7 augustus 1987(BS. 17.4.1991).

- Verpleegkundig coördinator.

-Er wordt een verpleegkundig coordinator aangeduid door de raad van bestuur op voordracht van het associatiecomité. De verpleegkundig coördinator wordt gerekruteerd uit een directielidlstafinedewerker verpleging van een van de deelnemende ziekenhuizen. De benoeming als verpleegkundig coördinator geldt voor een periode van vier jaar.

-De verpleegkundig coördinator is belast met de algemene organisatie en coördinatie van de zorg, zowel wat betreft de radiotherapie, de medische oncologie ais de hematologie, in samenspraak met de betrokken zorgverantwoordelijken die deel uitmaken van het voorwerp van de vereniging.

Artikel 41.  Gemeenschappelijk medisch comité (GMC).

In de vereniging wordt een gemeenschappelijk medisch comité opgericht. Het GMC wordt minimaal samengesteld uit één of meerdere daartoe gemandateerde leden van de medische raden van de rechtspersonen-leden.

De samenstelling van het gemeenschappelijk medisch comité wordt geregeld in een schriftelijke overeenkomst tussen de medische raden van de rechtspersonen-leden enerzijds en de vereniging anderzijds.

-De raad van bestuur regelt de werking van het gemeenschappelijk medisch comité, overeenkomstig

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 27/12/2011- Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

datgene wat dienaangaande met de medische raden van de rechtspersonen-leden is overeengekomen.

De verdere interne werking van het gemeenschappelijk medisch comité wordt in een huishoudelijk reglement vastgelegd. Dit huishoudelijk reglement moet door de raad van bestuur worden goedgekeurd.

Titel VIII  Begrotingen en rekeningen

_Artikel 42.  boekjaar, boekhouding, en jaarrekening.

Het boekjaar begint de eerste januari en eindigt op 31 december.

De rekeningen van het verlopen jaar en de begroting van het volgend jaar moeten tijdens het lopend jaar

door de Algemene Vergadering worden goedgekeurd.

De boekhouding wordt gevoerd overeenkomstig het bepaalde in artikel 17 van de V&S-Wet en de daarop toepasselijke uitvoeringsbesluiten.

De jaarrekening wordt neergelegd in het dossier gehouden op de griffie van de rechtbank van koophandel overeenkomstig het bepaalde in artikel 26novies van de V&S-Wet. Voorzover van toepassing wordt de jaarrekening neergelegd bij de Nationale Bank overeenkomstig het bepaalde in artikel 17§6 van de V&S-Wet en de desbetreffende uitvoeringsbesluiten.

Artikel 43.  commissarissen.

-De controle op de financiële toestand, op de jaarrekening en op de regelmatigheid van de verrichtingen hierin weer te geven overeenkomstig het bepaalde in het K.B. van 19 december 2003 wordt, indien van toepassing volgens de wettelijke bepalingen terzake, aan één of meerdere commissarissen opgedragen, te benoemen door de Algemene Vergadering onder de leden van het Instituut der bedrijfsrevisoren. De Algemene Vergadering bepaalt tevens de bezoldiging van de commissaris

TITEL IX. -- Huishoudelijk reglement (associatiereglement).

Artikel 44.  werkingsmodaliteiten in huishoudelijk reglement (associatiereglement).

-De raad van bestuur kan een huishoudelijk reglement (associatiereglement) opstellen, waarin de werkingsmodaliteiten van de vereniging in het algemeen en van de raad van bestuur en Algemene Vergadering in het bijzonder, nader worden gespecificeerd.

Titel X Geschillenregeling

Artikel 45.

!n geval van meningsverschil tussen de rechtspersonen-leden betreffende de interpretatie of de uitvoering van de statuten en de bijlagen gevoegd bij deze statuten, wordt dit door de meest gerede partij schriftelijk meegedeeld aan de raad van bestuur. In deze brief zal de betrokken partij de aard van het geschil en de bepaling van de statuten waarover het geschil gaat, vermelden, en zo mogelijk een voorstel tot oplossing formuleren.

_ Artikel 46.

De raad van bestuur zal binnen veertien dagen na kennisname trachten om de betrokken partijen te

verzoenen. Tijdens deze fase kan beroep gedaan worden op één of meer externe deskundigen.

Artikel 47.

Wanneer na deze bezinningsperiode het geschil nog niet opgelost is, kan het geschil in laatste aanleg worden beslecht door een scheidsgerecht bestaande uit zoveel arbiters als er gedingvoerende partijen zijn. Wanneer de aldus aangewezen arbiters even zijn in aantal, benoemen zij in onderling overleg nog één arbiter. Deze laatste is dan voorzitter van het scheidsgerecht. De regels van de arbitrale procedure worden vastgelegd door de hierboven vermelde arbiters. Deze arbiters zullen ook bevoegd zijn voor de interpretatie van hun uitspraak. De zetel van de procedure is de Stad Antwerpen en de taal van de arbitrage is het Nederlands. Het toepasselijke recht is het Belgische recht en, in voorkomend geval, het recht van de Vlaamse Gemeenschap en van het Vlaams Gewest.

Titel XI  Ontbinding en vereffening

Artikel 48.

MOD 2.2

Luik B - Vervolg

"

betrekking tot de wijze waarop de vereniging in samenwerking met de leden het doel van de vereniging zal realiseren.

Behoudens de gevallen van gerechtelijke ontbinding en van ontbinding van rechtswege, kan slechts de algemene vergadering tot ontbinding besluiten, op de wijze zoals bepaald in de wet.

Artikel 49.

In geval van ontbinding van de vereniging wordt het maatschappelijk vermogen verdeeld door de

vereffenaars, benoemd door de algemene vergadering, die tevens de omvang van hun opdracht bepaalt.

Het netto-actief van de vereniging kan slechts worden verdeeld onder de rechtspersonen-leden van de vereniging, en zulks in verhouding tot de respectieve inbreng van de deelgenoten.

Titel XII  Slotbepalingen

Artikel 50.

Voor alle zaken die niet uitdrukkelijk door deze statuten geregeld worden, zijn de V&S-Wet en haar uitvoeringsbesluiten van toepassing.

Voor eensluidend afschrift

Dr. E. Wauters

voorzitter

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Voorbehouden

aan het Belgisch Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 27/12/2011- Annexes du Moniteur belge

20/04/2015
ÿþ MOD 2.2

ln de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

~

i i

*15057

IfC ;artM I Qtil iel

Antwerpen

0 8 APR. 2015

afdelingVA?en



Ondernemingsar : 0885.546.553

Benaming

(voluit) : Iridium Kankernetwerk

(verkort)

Rechtsvorm : vzw

Zetel : Oosterveldlaan 22 - 2610 Wilrijk

Onderwerp akte : - uittreksel uit het proces-verbaal van de Algemene Vergadering van 12.03.2016

- (her-) benoeming bestuurders

- benoeming leden

Uittreksel uit het Proces-verbaal Algemene Vergadering dd. 12.03.2015

4e Beslissing

De Algemene Vergadering beslist, conform Titel VI - artikel 21 van de statuten, met eenparigheid van stemmen te herbenoemen ais bestuurder voor een periode van 4 jaar, die zal verlopen bij de gewone statutaire Algemene Vergadering van 2019 :

" vzw GZA, met maatschappelijke zetel Oosterveldlaan 22, 2610-Wilrijk en vertegenwoordigd door Planning en Beleid bvba, vertegenwoordigd door Hugo Sebreghts (voorzitter) en Etienne Wauters bvba, vertegenwoordigd door Etienne Wauters (afgevaardigd bestuurder)

" vzw AZ Nikolaas, met maatschappelijke zetel Moerlandstraat 1, 9100-Sint Niklaas en vertegenwoordigd door Herman Nys (voorzitter) en Koen Michiels (gedelegeerd bestuurder)

" vzw AZ Kline, met maatschappelijke zetel Augustijnslei 100, 2930-Brasschaat en vertegenwoordigd door Roger Verheyden (voorzitter) en Bruno Van Mengsel (bestuurder)

" vzw Monica, met maatschappelijke zetel Florent Pauwelslei 1, 2100-Deume en vertegenwoordigd door Rosa Van Overvest (afgevaardigd bestuurder) en Julien Van Camp (afgevaardigd bestuurder)

" vzw Emmaüs, met maatschappelijke zetel Edgar(' Tinellaan 1c, 2800-Mechelen en vertegenwoordigd door Michel Vanholder (voorzitter) en Peter De Becker (afgevaardigd bestuurder)

"de heer Peter De Becker, geboren te Berchern op 28.01.1958 en wonende Boerenlegerstraat 200 te 2650 Edegem

" de heer Jan Declerck, geboren te Brugge op 10.05.1951 en wonende Egelweg 2 te 3140 Keerbergen

" de heer Koen Michiels, geboren te Gent op 06.04.1970 en wonende Beukendreef 28 te 9080 Lochristi "de heer Peter Mulkens, geboren Antwerpen op 12.06.1960 en wonende Deynsestraat 34 te 2100 Deurne

" de heer Herman Nys, geboren te Herentals op 20.01.1951 en wonende Beukenlaan 48 te 3001 Leuven 'Planning en Beleid bvba, met maatschappelijke zetel Zeedijk 409/b103 te 8670 Oostduinkerke, vertegenwoordigd door de heer Hugo Sebreghts, geboren te Brecht op 30.01.1947 en wonende Meistraat 21/bus 61 te 2000 Antwerpen

" de heer Julien Van Camp, geboren te Sint-Lenaerts op 24.12.1946 en wonende Kapelseweg 42 te 2811 Hombeek

"de heer Michel Vanholder, geboren te Mechelen op 13.07.1948 en wonende Zemstlaan 190 te 2800 Mechelen

"de heer Bruno Van Mengsel, geboren te Antwerpen op 19.11.1961 en wonende Klaverheide 62, 2930 Brasschaat

.mevrouw Rosa Van Overvelt, geboren te Essen op 21.09.1947 en wonende Philippe Spethstraat 151 te 2950 Kapellen

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 20/04/2015 - Annexes du Moniteur belge

" MOD2.2

YOer-behouden

aan het

Belgisch Staatsblad

Luik B - Vervolg

" de heer Roger Verheyden, geboren te Lubbeek op 11.12.1954 en wonende Oscar Van Durmelaan 3, 9140 Temse

" Etienne Wauters bvba, met maatschappelijke zetel Tenbergkets 1 te 9402 Meerbeke, vertegenwoordigd

door Etienne Wauters, geboren te Ninove op 15.02,1954 en wonende Tenbergkets 1 te 9402 Meerbeke

Be Beslissing

De Algemene Vergadering beslist, conform Titel VI - artikel 21 van de statuten, met eenparigheid van stemmen te benoemen als bestuurder voor een periode van 4 jaar, die zal verlopen bij de gewone statutaire Algemene Vergadering van 2019

" izw UZA, met maatschappelijke zetel Wilrijkstraat 10, 2650 Edegem, vertegenwoordigd door Johnny Van der Straeten (gedelegeerd bestuurder) en Walter De Roey (bestuurder)

" de heer Johnny Van der Straeten (afgevaardigde-lid van izw UZA), geboren te Dendermonde op 03.08.1958 en wonende Petrus Van Bavegemstraat 5, 9200 Dendermonde

'de heer Walter De Roey (afgevaardigde-lid van izw UZA), geboren te Schilde op 23.02,1956 en wonende Schutbocht 7, 2970 Schilde

6e Beslissing

De Algemene Vergadering beslist, conform Titel V - artikels 12 en 13 van de statuten, met éénparigheid van

stemmen te benoemen als lid

" izw UZA, met maatschappelijke zetel Wilrijkstraat 10, 2650 Edegem, vertegenwoordigd door Johnny Van der Straeten (gedelegeerd bestuurder) en Walter De Roey (bestuurder)

" de heer Johnny Van der Straeten (afgevaardigde-lid van izw UZA), geboren te Dendermonde op 03.08.1958 en wonende Petrus Van Bavegemstraat 5, 9200 Dendermonde

'de heer Walter De Roey (afgevaardigde-lid van izw UZA), geboren te Schilde op 23.02,1956 en wonende Schutbocht 7, 2970 Schilde

Voor eensluidend afschrift

Koen Michiels

Voorzitter

Bijgevoegd verslag Algemene Vergadering d.d. 12.03.2015

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 20/04/2015 - Annexes du Moniteur belge

Op de laatste bis. van Luik B vermeiden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
IRIDIUM KANKERNETWERK

Adresse
OOSTERVELDLAAN 22 2610 WILRIJK

Code postal : 2610
Localité : Wilrijk
Commune : ANTWERPEN
Province : Anvers
Région : Région flamande