ISRAELITISCHE ORTHODOXE GEMEENTE BEIT YOSSEF ANTWERPEN, AFGEKORT : BEIT YOSSEF

Association sans but lucratif


Dénomination : ISRAELITISCHE ORTHODOXE GEMEENTE BEIT YOSSEF ANTWERPEN, AFGEKORT : BEIT YOSSEF
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 506.976.933

Publication

31/12/2014
ÿþ" +~ M0D 2.2



ln de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

Rechtbank van koophandel

Antwerpen

1 8 DEC. 20 1it

afdeling Antwerpen

Griffip.

.1

iIIlIIIlIlllfl III I~IIIV~

1 2303 6*

iu

Ondernemingsnr :5 p 6.. 9 7 6. 9 3 3

Benaming

(voluit) : Israëlitische Orthodoxe Gemeente Beit Yossef Antwerpen

(verkort) : BEIT YOSSEF VZW

Rechtsvorm : Vereniging zonder winstoogmerk

Zetel : Lange Leemstraat 272, 2018 ANTWERPEN

Onderwerp akte : OPRICHTING

DE STATUTEN VAN DE VERENIGING ZONDER WINSTOOGMERK

"Israëlitische Orthodoxe Gemeente Beit Yossef Antwerpen", afgekort "BEIT YOSSEF VZW"

De Ondertekenden, leden - oprichters, van wie de volledige lijst hieronder hernomen wordt :

1.De heer SERFATY, Joseph, Benjamin, Rabijn, geboren op 05 mei 1974 te Antwerpen, van Belgische nationaliteit, wonende te 2018 ANTWERPEN, Lange Leemstraat 295 (Rijksregister nr 74.05.05-321.51).

2,Mevrouw COHEN-SEDEGH, Rachel, Jahan, zonder beroep, geboren te Saint-Louis op 14 november 1978, van Belgische nationaliteit, wonende te 2018 ANTWERPEN, Lange Leemstraat 295 (Rijksregister nr 78.11.14-384.38).

3. De heer SERFATY, Nethanel, Issachar, Economist, geboren te Veurne op 18 augustus 1987, van Belgische nationaliteit, wonende te 2018 ANTWERPEN, Terliststraat 41 (Rijksregister nr 87.08.18361.12

Komen overeen om tussen hen een vereniging zonder winstoogmerk op te richten, overeenkomstig de gewijzigde wet van 27 juni 1921, die zal beheerst worden door de statuten waarvan de tekst hierna volgt.

Artikel 1 : Benaming

De vereniging draagt de naam « Israëlitische Orthodoxe Gemeente Beit Yossef Antwerpen » (in het Frans vertaald als « Communauté Israélite Orthodoxe Beit Yossef Anvers »), en in het kort « BEIT YOSSEF VZW », hierna « de vereniging ».

Artikel 2 : Maatschappelijke zetel

De maatschappelijke zetel van de vereniging is gevestigd te Lange Leemstraat 272, 2018 ANTWERPEN, in het gerechtelijke arrondissement Antwerpen.

De Algemene Vergadering kan de zetel naar een ander adres verplaatsen.

Artikel 3 : Doe!

De vereniging is apolitiek en heeft als doel, met uitsluiting van elk winstgevend doel, een israëlitische Orthodoxe Gemeente met Sefardisch (-Spaans) - Marokkaanse Ritus in Antwerpen op te richten; om

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

F

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 31/12/2014 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

dit doel te bereiken willen de oprichters aile Sefardisch-Marokkaanse Joden evenals Joden van andere afkomsten samenbrengen in een Joodse Sefardisch- Marokkaanse sfeer die de harmonieuze verstandhouding, de solidariteit, de broederlijkheid bevorderen, met het oog op het ontstaan van positieve synergie in het voordeel van de spirituele vooruitgang van al haar leden.

Om dit doel te bereiken zal de vereniging onder meer een Synagoge en een Rabbinaat oprichten, dat verschillende diensten zal aanbieden, respectievelijk een gebeds- en studieruimte ; en een Instituut voor het oplossen van Theologische Vraagtstukken ("Beit Hora'ah") en een Arbitragehof ("Beit Din"), allen in de geest van de Sefardisch-Marokkaanse Traditie, Het Rabbinaat zal zich ook ontfermen inzake Kosjervoeding en Rituele Slachtingen, Religieuze huwelijken en echtscheidingen, enzovoort. De vereniging zal dan ook een Synagoge en een bijhorende kantoor huren of bouwen en al de Rituele aangelegenheden in samenspraak met het Rabbinaat oplossen.

De vereniging kan in algemeen alles ondernemen wat zij nodig acht om dit doel te bereiken.

Artikel 4 : Activiteiten

Om haar doel te bereiken zoals in artikel 3 uitgedrukt, zal de vereniging het volgende doen:

I .Alle activiteiten ondersteunen en coördineren voor de promotie van de Joodse Sefardisch -- Marokkaanse cultuur;

2.0e nieuwe leden begeleiden in hun integratieproces, ondermeer door hun legitieme eisen te ondersteunen ten opzichten van de verschillende overheidsinstanties;

3.Bijdragen tot de opvoeding van de jongeren in de Joodse Sefardisch - Marokkaanse cultuur; 4.Concerten, spreekbeurten, tentoonstellingen enz. organiseren voor de promotie van deze cultuur, 5.Samenwerken met andere verenigingen in België, Israël en elders die hetzelfde doel nastreven. Artikel 5 : Organen

De organen van de vereniging zijn de algemene vergadering en de raad van bestuur, die elk de bevoegheden bekleedt die door de wet worden voorzien.

Artikel 6 : Categorieën van leden

De leden van de vereniging zijn fysieke - en rechtspersonen die verdeeld zijn tussen effectieve leden en steunende leden.

De steunende leden zijn:

-Rechtspersonen die toegelaten worden omwille van hun motivatie in de verwezenlijking van het doel van de vereniging ;

-Fysieke personen die toegelaten worden omwille van hun motivatie in de verwezenlijking van het doel van de vereniging ;

De effectieve leden zijn:

-De oprichtende leden;

-De nieuwe leden die als effectieve leden worden verkozen door de algemene vergadering, op voorstel van de raad van bestuur,

Op voorstel van de raad van bestuur, mag de algemene vergadering de hoedanigheid van eerlid toekennen aan een fysieke persoon of aan een rechtspersoon die de vereniging ondersteunt zonder lid te zijn (effectief of ondersteunend) van de vereniging.

Artikel 7: Toelating van steunende leden

MOD 2.2

F

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 31/12/2014 - Annexes du Moniteur belge

Om ontvankelijk te zijn moet de aanvraag van een kandidaat ondersteunende lid uitgaan van een meerderjarige fysieke persoon of van een rechtspersoon wiens doel gelijkaardig is met dat van de vereniging; de aanvraag wordt per email of gewone post gericht naar de raad van bestuur dat de aanvraag bestudeert en vervolgens plaatst op de agenda van de volgende vergadering van de algemene vergadering van de vereniging.

De hoedanigheid van ondersteunend lid wordt met een gewone meerderheid van de aanwezige en vertegenwoordigde leden toegekend of verworpen.

De Voorzitter van de raad van bestuur verwittigt de kandidaat van deze beslissing per gewone post of per email, en dit binnen 8 dagen na de beslissing.

De steunende leden nemen deel, mogen ook, maar zonder stemrecht, deelnemen aan de algemene vergaderingen van de vereniging. Zij nemen deel aan alle activiteiten die door de vereniging worden georganiseerd.

Artikel 8: Toelating van effectieve leden

Elke effectief lid moet zich verplichten tot de scrupuleuze naleving van het doel van de vereniging en tot het participeren aan de activiteiten van de vereniging.

De raad van bestuur bestudeert de kandidaturen en vervolgens plaatst deze op de agenda van de volgende algemene vergadering.

De hoedanigheid van effectief lid wordt toegekend of verworpen met een gewone meerderheid van de aanwezige en vertegenwoordigde leden van de algemene vergadering.

De raad van bestuur verwittigt de kandidaat van deze beslissing per gewone post of per email, en dit binnen 8 dagen na de beslissing.

De effectieve leden zijn gelijk ten opzichte van de vereniging ; zij alleen genieten ten volle van al de rechten die door de wet en de huidige statuten aan leden van een vereniging worden toegekend ; hun aantal mag niet minder zijn dan 3 (drie).

Artikel 9 : Ontslag en uitsluiting van leden

Elke ondersteunend of effectief lid is vrij zich terug te trekken uit de vereniging door een aangetekende brief op te sturen naar de raad van bestuur , waarin hij of zij zijn of haar ontslag aanbiedt, Deze organen zullen de eerstkomende algemene vergaderingen informeren.

Het ontslag van een bestuurder of van een andere persoon die het mandaat kreeg van de algemene vergadering moet naar de raad van bestuur opgestuurd worden en dit per aangetekend schrijven dat minstens 3 maanden het voorgestelde einde van het mandaat voorafgaat.

Wordt vermoed ontslagnemend te zijn het lid dat zijn of haar bijdragen binnen de 30 dagen na het einde van boekjaar niet heeft betaald en die zich binnen 8 dagen niet in orde stelt na de verwittiging van de raad van bestuur. Daarboven wordt vermoed ontslag nemend te zijn het effectieve lid dat drie opeenvolgende keren en zonder gemotiveerde verontschuldigingen afwezig is bij de algemene vergadering.

De uitsluiting van effectieve leden wordt door de algemene vergadering uitgesproken en dit op voorstel van de raad van bestuur ; de uitsluiting van steunende leden wordt door de algemene vergadering uitgesproken en dit op voorstel van de raad van bestuur; de uitsluiting wordt beslist met een 2/3 meerderheid van de stemmen, wanneer het betrokken lid zich schuldig maakt aan de volgende fouten: niet- naleving van de statuten, opzettelijke obstructie ten opzichte van de verwezenlijking van het doel van de vereniging, het risico om de goede naam van de vereniging te schaden. Het lid van wie de uitsluiting door de raad van bestuur wordt voorgesteld mag persoonlijk of via een derde persoon zijn of haar verdediging mondeling of geschreven voorleggen.

In voorkomend geval zal deze beslissing aan de betrokkene ter kennis gebracht worden door de raad van

bestuur en dit binnen acht (8) dagen na de desbetreffende beslissing.

Het lid dat ontslagnemend of uitgesloten is, alsook zijn of haar gerechtigden hebben geen recht op de maatschappelijke fondsen en kunnen de terugbetaling van hun bijdragen niet terugvragen.

-m., . 0 'I.

1 6

MOD 22

iii

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 31/12/2014 - Annexes du Moniteur belge

De bijdragen die hij of zij reeds aan de vereniging verschuldigd is, moet hij of zij steeds betalen, zelfs na het ontslag of de uitsluiting,

Artikel 10 : De schorsing van de leden

De raad van bestuur mag, in afwachting van een beslissing van de algemene vergadering, effectieve leden schorsen in verband met de deelname aan één of meerdere activiteiten voor een termijn van maximum 6 maanden (niet verlengbaar), wanneer deze leden verdacht worden een ernstig inbreuk op de statuten of de wet te hebben gepleegd of indien zij schuldig zijn aan een opzettelijke obstructie ten opzichte van de verwezenlijking van het doel van de vereniging of een risico vormen voor de goede naam van de vereniging.

De schorsing wordt echter automatisch nietig en zonder gevolg indien zij niet bevestigd wordt door een buitengewone algemene vergadering die speciaal opgeroepen wordt en dit binnen een termijn van maximum 30 dagen na de kennisgeving van de beslissing aan het betrokken lid. De algemene vergadering mag de beslissing van de raad van bestuur bevestigen of vernietigen ; zij mag ook de schorsing verlengen of het betrokken lid definitief uitsluiten.

Artikel 11 : Het einde van de hoedanigheid van lid

Men is geen lid meer van de vereniging in geval van overlijden, ontslag, uitsluiting of ontbinding van de vereniging,

Artikel 12 : Plichten van de leden

De effectieve - en steunende leden verplichten zich tot de naleving van de huidige statuten, het actieve en regelmatige bijwonen van de activiteiten van de vereniging alsook de betaling van de bijdrage waarvan het bedrag vastgelegd wordt door de algemene vergadering.

Deze bijlage ais lid mag niet meer dan 180E (honderd tachtig euro) bijdragen.

De leden kunnen in geen geval de door hen voor de vereniging betaalde bedragen, giften en verstrekte diensten terug opeisen.

De effectieve leden wonen de algemene vergadering bij met stemrecht. Zij kunnen, indien zij belet zijn, zich laten vertegenwoordigen, Het interne reglement bepaalt de manier waarop deze vertegenwoordiging plaatsvindt.

Artikel 13 : Financiële bijdragen

De effectieve -- en steunende leden zijn gehouden tot de betaling van een jaarlijkse bijdrage, zoals hierboven bepaald. De raad van bestuur mag de leden toelaten hun bijdrage in verschillende delen per zes maanden, drie maanden of maandelijks te betalen. Het bedrag van de bijdragen wordt door de algemene vergadering vastgelegd, en dit wanneer het budget voor het daarop volgend boekjaar, op voorstel van de raad van bestuur, wordt aangenomen.

Artikel 14. Algemene vergadering - Samenstelling

De algemene vergadering bestaat uit al de effectieve leden van de vereniging, De steunende leden mogen

eraan deelnemen en de debatten bijwonen maar zonder stemrecht.

Artikel 15 : Algemene vergadering  Bevoegdheden

De algemene vergadering oefent alle machten uit die haar door de wet en de huidige statuten uitdrukkelijk worden toegekend . De algemene vergadering beslist alleen over de volgende onderwerpen:

1.de wijziging van de statuten ;

2.de goedkeuring en de wijziging van het interne reglement ;

3.de oprichting en de opheffing van commissies;

4.de oprichting en de opheffing van lokale afdelingen ;

5.de bepaling en de goedkeuring van de grote strategische lijnen die door de vereniging moeten worden verwezenlijkt ;

Mof3 2.2

u

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 31/12/2014 - Annexes du Moniteur belge

6.de bepaling en de goedkeuring van het budget en van het programma van activiteiten van de vereniging ;

7.de jaarlijkse goedkeuring van het verslag van activiteiten en van de rekeningen;

8.de toelating, de schorsing en de uitsluiting van effectieve leden ;

9.de bepaling van de bijdragen van de leden van de vereniging ;

10.de aanstelling en het ontslag van de bestuurders ;

11.de aanstelling van commissarissen en de bepaling van hun eventuele vergoeding ;

12.de decharge die aan de bestuurders en de commissarissen verleend wordt ;

13.de ontbinding van de vereniging ;

14.de omvorming van de vereniging in een vennootschap met sociale doelstelling,

Artikel 16 ; Algemene vergadering - Vergaderingen

De gewone algemene vergadering vindt één (1) keer per jaar plaats in het eerste semester van het burgerlijke jaar; zij wordt opgeroepen door de raad van bestuur die door de voorzitter wordt vertegenwoordigt.

De oproepbrief moet de dag, het uur, de plaats alsook de agenda van de vergadering vermelden ; zij wordt aan de leden per gewone post of per email opgestuurd en dit minstens 2 weken voor de datum van de vergadering. Deze wordt voorgezeten door de voorzitter of (bij diens afwezigheid) door de algemeen- secretaris of iedere andere persoon die door de raad van bestuur wordt aangesteld.

Een buitengewone algemene vergadering kan door de raad van bestuur worden opgeroepen, telkens dit nodig is in het belang van de vereniging. Zij moet binnen een termijn worden opgeroepen die niet meer is dan 30 dagen, en dit op geschreven vraag die ondertekend wordt door minstens 1/3de van de effectieve leden van de vereniging of indien een 1/3de van de bestuurders dit vragen aan de raad van bestuur. Elk voorstel dat door minstens 1/3de van de effectieve leden wordt ondertekend wordt geplaatst op de agenda van de volgende algemene vergadering.

Artikel 17 : Algemene vergadering  Beslissingen

Alle effectieve leden hebben een gelijk stemrecht ; elke beschikt over één (1) stem, Hij of zij kan zich laten vertegenwoordigen door een ander effectief lid bij middel van één (1) geschreven volmacht. Een lid kan slechts houder zijn van één (1) volmacht.

De algemene vergadering kan geldig beraadslagen slechts wanneer 2/3 van de effectieve leden aanwezig of vertegenwoordigd zijn. De beslissingen worden aangenomen met een gewone meerderheid van de stemmen, behalve in de gevallen waar het anders moet overeenkomstig de wet of de huidige statuten. Bij gelijke verdeling van de stemmen is de stem van de voorzitter van de algemene vergadering doorslaggevend.

Indien het vereiste quorum niet wordt bereikt, wordt binnen 15 dagen een nieuwe algemene vergadering opgeroepen met dezelfde agenda; ongeacht het aantal leden die aanwezig of vertegenwoordigd zijn beslist deze nieuwe vergadering per gewone meerderheid van de stemmen.

Wijzigingen van het doel van de vereniging kunnen worden goedgekeurd slechts wanneer de voorgestelde wijzigingen uitdrukkelijk vermeld staan in de oproepbrief en regelmatig geplaatst worden op de agenda van de betrokken algemene vergadering. Deze oproepbrief moet minstens 2 weken voor de desbetreffende vergadering opgestuurd worden. De wijzigingen worden goedgekeurd door een meerderheid van 4/5de van de aanwezige of vertegenwoordigde leden, met dien verstande dat het quorum van de algemene vergadering moet worden bereikt.

Een wijziging van de huidige statuten kan worden besproken slechts wanneer de voorgestelde wijzigingen uitdrukkelijk vermeld staat in de oproepbrief en regelmatig geplaatst worden op de agenda van de betrokken algemene vergadering. Deze oproepbrief moet minstens 2 weken voor de desbetreffende vergadering opgestuurd worden. De wijzigingen worden goedgekeurd

. ~ MOI) 2.2

~.

door een meerderheid van 2/3de van de aanwezige of vertegenwoordigde leden, met dien verstande dat het quorum van de algemene vergadering moet worden bereikt,

Artikel 18 : Algemene vergadering  Publiciteit

De beslissingen van de algemene vergadering worden in een register van de akten van de vereniging opgeschreven, en dit onder de vorm van proces- verbalen, die door de raad van bestuur worden ondertekend. Elke lid of derde die een rechtmatig belang aantoont mag uittreksels ervan vragen, die door de voorzitter en de algemeen- secretaris ondertekend zijn. Dit register worden op de maatschappelijke zetel bewaard ; daar kunnen alle leden kennis ervan nemen, maar zonder verplaatsing van het register.

Het proces-verbaal van de algemene vergadering wordt aan de effectieve  en steunende leden per email of gewone post binnen 30 dagen na de vergadering meegedeeld.

Artikel 19 : Raad van bestuur  Aanstelling -- Samenstelling

De algemene vergadering benoemt, onder de leden van de raad van bestuur een voorzitter en een algemeen-secretaris.

Beide mogen een secretaris  penningmeester benoemen, die echter geen lid is van het bestuur.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 31/12/2014 - Annexes du Moniteur belge De duur van het mandaat van bestuurder is 2 jaar. De algemene vergadering mag echter deze duur beperken tot de tijd die nodig is voor de voltooiing van het mandaat van de bestuurder die door de nieuwe vervangen wordt, Het mandaat van bestuurder is vernieuwbaar.

De raad van bestuur moet minstens 2 personen bevatten, Het aantal leden van de raad van bestuur moet steeds minder zijn dan het aantal effectieve leden van de vereniging.

Zolang de algemene vergadering de raad van bestuur niet heeft vernieuwd (bij het einde van het mandaat van de bestuurders) gaan de oude bestuurders voort met hun opdracht, in afwachting van de beslissing van de algemene vergadering.

De functies van de leden van de raad van bestuur worden kosteloos uitgeoefend, behalve wanneer de algemene vergadering anders beslist, met in dat geval de vermelding van de vergoeding in de rekeningen en de balansen.

Artikel 20 : Raad van bestuur - Bevoegdheden

De raad van bestuur heeft de ruimste bevoegdheden mogelijk voor het bestuur en het beheer van de vereniging, behalve diegene die door de wet en de statuten voorbehouden warden voor de algemene vergadering, De bestuurders oefenen gezamenlijk deze bevoegdheden uit en bepalen het beleid dat gevolgd wordt in het kader van het doel van de vereniging. De raad van bestuur mag echter bepaalde bevoegdheden delegeren aan één of meerdere van zijn leden of aan een derde.

Artikel 21 : Raad van bestuur Einde van de functies

Het ontslag van een bestuurder of van enige andere persoon die door de algemene vergadering wordt gemandateerd, moet worden opgestuurd naar de raad van bestuur, en dit per aangetekend schrijven van minstens 3 maanden voor de datum van het aangegeven einde van zijn mandaat.

Het ontslaan van een bestuurder wordt uitgesproken door algemene vergadering die beslist met een 2/3 meerderheid, met dien verstande dat 213 van de leden aanwezig of vertegenwoordigd zijn. Het ontslaan wordt uitgesproken als sanctie tegen elke daad of verzuim die de belangen van de vereniging ernstig schaadt, indien de betrokken bestuurder de verwezenlijking van het doel van de vereniging opzettelijk belemmert of indien hij de goede naam van de vereniging onteert.

Artikel 22 : Raad van bestuur  Vergaderingen

De raad van bestuur vergadert op zijn minste 1 keer in drie maanden en zoveel mogelijk als vereist door de belangen van de vereniging of wanneer 113de van leden van de raad van bestuur dat wensen. Hij wordt opgeroepen en voorgezeten door de voorzitter of in diens afwezigheid door de Algemeen- Secretaris of een ander lid dat door de raad van bestuur voor dit doel aangesteld wordt. De agenda, de plaats en het uur worden in de oproepbrief vermeld.

..-t, ~' lit MOC12.2

Q Artikel 23 : Raad van bestuur-- Beslissingen

Elke bestuurder beschikt over één (1) stem en de beslissingen worden met een gewone meerderheid van de stemmen genomen. Deze beslissingen worden in een proces-verbaal ingeschreven, dat door de voorzitter en de Algemeen- Secretaris ondertekend wordt.

Behalve bij bepalingen van huidige statuten die het tegenovergestelde uitdrukken mag de raad van bestuur geldig beraadslagen wanneer minstens 2/3 van de leden van de raad van bestuur aanwezig of vertegenwoordigd zijn.

De raad van bestuur mag slechts beslissen over de punten die op de agenda opgeschreven zijn. De raad van bestuur mag echter meer punten op de agenda plaatsen bij beslissing die gesteund wordt door minstens 213 van zijn leden.

Een bestuurder mag slechts één volmacht aanwenden met het oog op de vertegenwoordiging van een afwezige bestuurder.

Iedere bestuurder mag zich laten bijstaan door deskundigen wanneer de raad van bestuur dit toelaat. Artikel 24: Programma, Budget en Jaarrekeningen

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 31/12/2014 - Annexes du Moniteur belge De raad van bestuur legt ieder jaar aan de algemene vergadering ontwerpen van programma en budget voor het volgende boekjaar voor; hij legt ook de jaarrekeningen van het voorbije boekjaar voor goedkeuring voor ; deze rekeningen moeten worden opgesteld overeenkomstig artikel 17 van de wet van 27 juni 1921 (zoals gewijzigd op heden) en zijn uitvoerende koninklijke besluiten.

Artikel 25 : Vertegenwoordiging

De raad van bestuur benoemt in zijn midden één of meerdere personen die de vereniging vertegenwoordigen ten opzichte van derden. Indien dit niet gebeurt wordt de vertegenwoordiging van de vereniging gezamenlijk uitgeoefend door de voorzitter, of in zijn afwezigheid, door de Algemeen- Secretaris.

Deze ploeg mag de vereniging vertegenwoordigen ten opzichte van elke overheid, administratie of openbare dienst, daarin begrepen de ondertekening van attesten en getuigschriften die aan de overheid geleverd moeten worden, onder meer in fiscale en sociale zaken; deze ploeg mag verder de vereniging voor de hoven, rechtbanken en rechtscolleges vertegenwoordigen, zowel ais eiseres of als verweerster en om over te gaan tot het vervullen van de formaliteiten die noodzakelijk zijn voor de neerlegging van documenten bij de griffie en de publicaties in het Belgisch Staatsblad.

De manier waarop de functies eindigen, van de personen die de vereniging geldig kunnen vertegenwoordigen is identiek dezelfde als voor de functie van bestuurder.

Artikel 26 : Ploeg van raadgevers

De leden - oprichters verplichten zich vastbesloten elk geschil tussen leden, of tussen organen van de vereniging in der minne te regelen, door middel van bemiddeling en verzoening.

Zowel de algemene vergadering als de raad van bestuur mag een ploeg aanstellen van drie (3) raadgevers, zijnde prominente personen; deze ploeg wordt belast met het formuleren van een niet bindende aanbeveling over een dringende aangelegenheid, dit om het bevoegde orgaan in staat te stellen een beslissing met kennis van zaken te nemen.

Het intern reglement zal de manier van aanstelling en van werking van deze ploeg van raadgevers bepalen. Artikel 27 : Boekjaar

Het boekjaar begint op 1 ste januari en eindigt op 31 december ieder jaar. Uitzonderlijk zal het 1 ste boekjaar starten bij de ondertekening van huidige statuten en eindigen op 31 december 2015.

Artikel 28 : Ontbinding

in geval van vrijwillige ontbinding, zal de algemene vergadering een vereffenaar aanstellen ; zij bepaalt zijn bevoegdheden.

. ~

r

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

M0D 2.2

Luik B - Vervolg

In aile gevallen van ontbinding, vrijwillig of gerechtelijk, zal het netto actief van de vereniging overgemaakt worden aan de vereniging(en) die huidige vereniging opvolgt (opvolgen), met dien verstande dat dit actief aan een belangloos doel wordt aangewend, of het wordt aan één of meerdere andere vereniging(en) overgemaakt die identieke of gelijkaardige doelen nastreven als die van huidige vereniging en die het betrokken actief aan een belangloos doel aanwenden.

0

Artikel 29 : Slotbepalingen

Het intern reglement zal huidige statuten aanvullen en preciseren voor wat betreft de praktische modaliteiten van de werking van de vereniging. In ieder geval hebben de statuten voorrang op enig ander document die aangenomen wordt door enig orgaan van de vereniging.

De schikkingen die niet worden geregeld door onderhavige statuten, worden overeenkomstig de wet van 27 juni 1921, zoals gewijzigd door de wet van 2 mei 2002 (en zijn Uitvoerende koninklijke besluiten) geregeld.

Artikel 30 : Overgangsbepalingen

De oprichters hebben unaniem de volgende beslissingen genomen die van kracht zullen worden op de dag van neerlegging van huidige statuten bij de griffie, aangaande de benoeming van bestuurders en van de personen die de vereniging mogen vertegenwoordigen.

Eerste algemene vergadering : in afwijking van Artikel 16, heeft de eerste algemene vergadering op 16 december 2014 plaatsgevonden ; zij heeft als bestuurders de volgende personen benoemd:

Voorzitter: De heer SERFATY, Joseph, Benjamin

Algemeen- Secretaris: De heer SERFATY, Nethanel, lssachar

Gedaan te Antwerpen op 16 december 2014 in zoveel exemplaren plus één (1) als het aantal ondertekenden ; ieder ondertekende erkent zijn exemplaar te hebben ontvangen ; het overige exemplaar is bestemd voor de formaliteiten van neerlegging en publicatie.

Ondertekeningen

De heer SERFATY, Joseph, Benjamin

De heer SERFATY, Nethanel, Issachar

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
ISRAELITISCHE ORTHODOXE GEMEENTE BEIT YOSSEF…

Adresse
LANGE LEEMSTRAAT 272 2018 ANTWERPEN 1

Code postal : 2018
Localité : ANTWERPEN
Commune : ANTWERPEN
Province : Anvers
Région : Région flamande