JAROLAMM

Divers


Dénomination : JAROLAMM
Forme juridique : Divers
N° entreprise : 542.676.792

Publication

16/12/2013
ÿþmod 11.1

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

1111!!!1 1.11,111111

ui

1 II

bei

az"

Ba Sta



NEERGELEGD

4- -12- 2013

GRIFFIEHTBAI~IK van KOOPHANItlitilife MECHELEN

Ondernemingsnr : # PU, , 6?-6 . 7-,9 L

Benaming (voluit) : JAROLAMM

(verkort) :

Rechtsvorm : Private Stichting

Zetel : Nieuwe Beggaardenstraat 29

2800 Mechelen

Onderwerp akte :Oprichting andere

Bij akte verleden voor notaris Filip Huygens te Mechelen op 21 november 2013, ter registratie neergelegd, blijkt; dat de private stichting met naam JAROLAMM voor onbepaalde duur werd opgericht.

Uitgifte van de oprichtingsakte :

OPRICHTERS

De heer VAN ROOST Luciaan Lodewiik Albert, geboren te Rotselaar op 16 april; 1944 (Rijksregister nummer 44.04.16-303.72), en zijn echtgenote mevrouw JACOBS Adelaide Am, nda Maria, geboren te Leuven op 15 maart 1949 (rijksregister nummer; 49.03.15-310.96), samenwonende te 2800 Mechelen, Nieuwe Beggaardenstraat 29.

Zij verklaren gehuwd te zijn onder het stelsel van gemeenschap van aanwinsten; krachtens huwelijkscontract verleden voor notaris Leon Denys te Werchter op 5 juni 1971,; gewijzigd zonder wijziging van het hoofdstelsel bij akte verleden voor notaris Filip Huygens; op 6 september 2004.

OPRICHTING

Die mij notaris, gevraagd heeft bij authentieke akte de oprichting en de statuten vast; te stellen van de hierna genoemde private stichting, die hij verklaart op te richten,; overeenkomstig de wet betreffende de verenigingen zonder winstoogmerk, de; internationale verenigingen zonder winstoogmerk en de stichtingen.

De comparant- stichter verklaart daartoe een inbreng te doen in de stichting van een som van drieduizend euro nul cent welk bedrag onmiddellijk zal worden gestort op een rekening geopend bij KBC.

De comparant-stichter verklaart wel te hebben overwogen dat de stichting met de voornoemde middelen en deze die er in de toekomst aan toegevoegd worden, leefbaar is.

STATUTEN

NAAM - ZETEL - DOEL - ACTIVITEITEN - DUUR

ARTIKEL 9: Naam. De private stichting draagt als naam "JAROLAMM".

Alle akten, facturen, aankondigingen, bekendmakingen en andere stukken die uitgaan van een stichting moeten de naam ervan vermelden, onmiddellijk voorafgegaan of gevolgd door de woorden "private stichting" alsook het adres ervan.

ARTIKEL 2: Zetel. De zetel van de stichting is gevestigd te 2800 Mechelen, Nieuwe Beggaardenstraat 29. De zetel kan enkel verplaatst worden binnen het Vlaams Gewest, volgens de vereisten voor statutenwijziging.

ARTIKEL 3: Doel - Activiteiten. De stichting heeft volgend belangeloos doel : de organisatie, het beheer en het onderhoud van een collectie Old Timers.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -16/12/2013 - Annexes du Moniteur belge

mod 11.1

ARTIKEL 4: Duur. De stichting wordt voor onbepaalde duur opgericht.

BESTUUR EN VERTEGENWOORDIGING

ARTIKEL 5: Benoeming, ambtsbeëindiging. De stichting wordt bestuurd door een Raad van Bestuur, bestaande uit ten minste drie bestuurders.

De bestuurders worden benoemd door de Raad van Bestuur, bij gewone meerderheid van stemmen. Zij kunnen te allen tijde worden ontslagen door de Raad. In voorkomend gaval, worden zij eerst gehoord.

Elke benoeming en ambtsbeëindiging moet worden openbaar gemaakt door neerlegging van het besluit in het stichtingsdossier op de griffie van de rechtbank en bekendmaking in de bijlagen tot het Belgisch Staatsblad.

ARTIKEL 6: Samenstelling van de Raad van Bestuur - Vergaderingen.

De Raad van Bestuur bestaat uit bestuurders die onder hen een voorzitter en een secretaris aanduiden.

Zij komt samen telkens wanneer het belang van de stichting dit vereist en in ieder geval minstens om de twaalf maand(en), alsook op verzoek van één bestuurder (of het toezichtorgaan).

De Raad wordt samengeroepen door middel van een uitnodiging, die de agenda bevat. De Raad kan slechts besluiten indien de meerderheid van de bestuurders aanwezig is. De besluiten worden genomen bij gewone meerderheid van stemmen. Voor de volgende besluiten is evenwel een unanieme meerderheid van stemmen vereist: bij doelwijzigingen, bij naamwijziging. Er worden notulen opgemaakt.

ARTIKEL 7: Bevoegdheid. De Raad van Bestuur is bevoegd alle handelingen te stellen die nodig of dienstig zijn tot verwezenlijking van het doel van de stichting. De leden van de raad oefenen hun ambt in college uit.

De Raad van Bestuur kan de statuten slechts wijzigen mits een meerderheid van de bestuurders op een vergadering van de Raad waarop zij allen aanwezig zijn.

Slaat de wijziging op het doel of de naam van de stichting, dan is er een unanimiteit van stemmen vereist. In geval van dringende noodzakelijkheid en als het belang van de stichting zulks vereist, kan tot een schriftelijke besluitvorming worden besloten. De leden van de Raad kunnen overeenkomen de taken onderling te verdelen. Deze verdeling kan niet aan derden worden tegengeworpen, zelfs indien zij is bekendgemaakt.

ARTIKEL 8: Vertegenwoordiging. De stichting wordt vertegenwoordigd in en buiten rechte door de Raad van Bestuur, handelend door de meerderheid van haar leden. Tevens kan de stichting worden vertegenwoordigd door de afgevaardigd bestuurder of door twee bestuurders, gezamenlijk handelend.

ARTIKEL 9 Bezoldiging.

De bestuurders oefenen hun ambt onbezoldigd uit.

ARTIKEL 10: Regeling van belangenconflicten. De bestuurder die bij een handeling met de stichting, rechtstreeks of onrechtstreeks, een belang van vermogensrechtelijke aard heeft dat strijdig is met een beslissing of een verrichting van de Raad van Bestuur, moet dit mededelen aan de andere bestuurders voordat de Raad een besluit neemt. Hij neemt deel aan de beraadslaging, doch niet aan de stemming. Zijn verklaring en rechtvaardigingsgronden worden opgenomen in de notulen van de Raad van Bestuur. Deze omschrijft de aard van de beslissing of verrichting, verantwoordt het genomen besluit en vermeldt de vermogensrechtelijke gevolgen ervan. Voormelde procedure is niet toepasselijk op gebruikelijke verrichtingen.

BOEKJAAR - JAARREKENING - BEGROTING

a) Het boekjaar van de stichting gaat in 1 januari en eindigt op 31 december van hetzelfde kalenderjaar.

b) Ieder jaar en ten laatste binnen zes maanden na afsluitingsdatum van het boekjaar maakt de Raad van Bestuur de jaarrekening van het voorbije boekjaar op, alsook de begroting van het volgende, lopende, boekjaar en dit op de wijze bepaald in artikel 37 van de V&S-wet.

Indien de stichting bij de afsluiting van het boekjaar minstens twee van de drie bij wet bepaalde drempels bereikt, houdt zij een boekhouding en maakt zij een jaarrekening op overeenkomstig de Boekhoudwet van zeventien juli negentienhonderd vijfenzeventig, behoudens aanpassingen omwille van haar bijzondere aard.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden le vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -16/12/2013 - Annexes du Moniteur belge

Voor-

~be.~ou,íen

aan het

Belgisch

Staatsblad

mod 11.1

b

.- s.. Voor-

biaehoutien aan het Belgisch

Staatsblad







Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -16/12/2013 - Annexes du Moniteur belge

Stichtingen moeten de controle op hun financiële toestand, op de jaarrekening en op de regelmatigheid van de verrichtingen opdragen aan één commissaris indien zij voldoet aan de criteria bepaald in artikel 37 paragraaf 5 V&S-wet.

c) Binnen de dertig dagen na goedkeuring van de jaarrekening, legt de Raad van Bestuur deze neer bij een plaatselijke zetel van de Nationale Bank van België, samen met een stuk met de bestuurders in functie en in voorkomend geval het verslag van de commissaris.

ONTBINDING - BESTEMMING VAN HET VERMOGEN

e) De Raad van Bestuur kan mits eenparig besluit van aan de bevoegde rechtbank van eerste aanleg voorstellen om de ontbinding van de stichting uit te spreken en tot vereffening over te

gaan, wanneer het doel verwezenlijkt is of wanneer de stichting niet meer in staat is het doel na te streven, waarvoor zij is opgericht, onverminderd de mogelijke andere verzoekers tot ontbinding zoals vermeld in artikel 39 V&S-wet.

b) Alle akten facturen, aankondigingen, bekendmakingen en andere stukken uitgaande van de stichting vermelden dan de naam onmiddellijk voorafgegaan of gevolgd door de woorden "private stichting in vereffening".

c) Het actief van de ontbonden en vereffende stichting is bestemd voor:Een stichting, VZW of vereniging met een gelijkaardig doel.

De stichter of zijn rechthebbenden hebben evenwel het recht, wanneer het belangeloos doel van de stichting is verwezenlijkt, de goederen terug te nemen, die de stichter aan de verwezenlijking van dat doel heeft besteed, dan wel een bedrag gelijk aan de waarde van deze goederen op datum van ontbinding. Dit geldt eveneens voor de goederen die bij zaakvervanging of door wederbelegging in de plaats zijn gekomen.

De stichter is geen vergoeding verschuldigd voor de meerwaarde, gerealiseerd door de stichting op de destijds door hem ingebrachte goederen.

OVERGANGS- EN SLOTBEPALINGEN

ARTIKEL 12: Wettigheidscontrole. Ondergetekende notaris bevestigt na onderzoek dat de bepalingen van de V&S-wet inzake de private stichting werden nageleefd, ARTIKEL 13: Benoeming eerste bestuurders. Met eenparigheid van stemmen worden tot eerste bestuurders benoemd:

1) De heer VAN ROOST Luciaan en zijn echtgenote mevrouw JACOBS Adelaide, voornoemd,

2) Mevrouw VAN ROOST Marijke Ann Reinhilde, ongehuwd, geboren te Delft (Nederland) op 14 augustus 1975 (rijksregister nummer 75.08.14-336.02), wonende te Nederland, Kantoorgracht 2, 2611 PE Delft.

3) Mevrouw VAN ROOST Michelle Heidi Ilse, geboren te Delft (Nederland) op 8

september 1978 (rijksregister nummer 78.09.08-274.23), echtgenote van de heer GROEN Thomas Anne, gehuwd met als huwelijkscontract "huwelijkse voorwaarden", samenwonende te Nederland, Arnhemseweg 114, 3817 CK Amersfoort.

die hier tussenkomen en verklaren hun ambt te aanvaarden.

Voornoemde dames VAN ROOST Marijke en Michelle zijn hier niet aanwezig maar hebben volmacht gegeven aan hun vader om de benoeming in hun naam te aanvaarden.

Tot afgevaardigde bestuurder, met de bevoegdheid alleen de stichting te vertegenwoordigen, wordt benoemd : de heer VAN ROOST Luciaan, voornoemd. ARTIKEL 14: Eerste boekjaar - jaarrekening. Het eerste boekjaar loopt van zodra de stichting rechtspersoonlijkheid heeft tot eenendertig december van het daaropvolgend kalenderjaar. De eerste jaarrekening zal worden goedgekeurd door de Raad van Bestuur op de derde vrijdag van maart om twintig uur.

ARTIKEL 15: Verbintenissen aangegaan voor de stichting in oprichting

De stichters verklaren nog geen verbintenissen aangegaan te hebben voor de stichting .

Voor eensluidend uittreksel

Bijlage: afschrift van de akte oprichting

Getekend, filip Huygens, notaris

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
JAROLAMM

Adresse
NIEUWE BEGGAARDENSTRAAT 29 2800 MECHELEN

Code postal : 2800
Localité : MECHELEN
Commune : MECHELEN
Province : Anvers
Région : Région flamande