JEUGDHUIS LIVING, AFGEKORT : LIVING

Association sans but lucratif


Dénomination : JEUGDHUIS LIVING, AFGEKORT : LIVING
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 424.292.945

Publication

05/12/2012
ÿþ tAOD 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

I 1111hfl Il Ih 111f III

*iais~oie*

q:~ : ~ : ~ e L.

°

2 6 EGV. 2012 1

KOO;~HANrRr--. iws,

T,i:r=.

Grl~i

~e elrritfc'" r'

Bijlagen bij het Belgisch-Staatsblad---05/-1-2/-2012--Annexes-dit Moniteur belge

Ondernemingsnr : 0424 292 945

Benaming

(voluit) : Jeugdhuis Living

(verkort) ; JH Living

Rechtsvorm : Vereniging zonder winstoogmerk (vzw)

Zetel : Smaifestraat 4 2430 Eindhout België

Onderwerp akte : Ontslag en benoeming bestuurder(s)

Statutenwijziging

Op de algemene vergadering van 2710912012 besliste de algemene vergadering het ontslag van volgende bestuurder(s) met de vereiste meerderheid goed te keuren:

Meier Vandervoort, geboren te Geel op 26/08/19M en wonende te 2430 Laakdal, Tempelstraat 3. Jesper Vandervoort, geboren te Geel op 1910711987 en wonende te 2430 Laakdal, Tempelstraat 3. Rik Heisen, geboren te Geel op 0810711985 en wonende te 2430 Laakdal, Tulpenstraat 44,

Op de algemene vergadering van 27/0912012 besliste de algemene vergadering de benoeming van volgende bestuurder(s) met de vereiste meerderheid goed te keuren. Zij oefenen hun bevoegdheden als college uit.

Joren Janssens, geboren te Geel op 09/10/1988 en wonende te 2431 Laakdal, Dongenblok 12. Benoemd voor onbepaalde duur

Michiel Lambrechts, geboren te Turnhout op 21/06/1989 en wonende te 2430 Laakdal, Kroonstraat 21. Benoemd voor onbepaalde duur

Slem Verboven, geboren te Geel op 30/04/1987 en wonende te 2440 Geel, Weverstraat 15, Benoemd voor onbepaalde duur

Thomas Janssens, geboren te Geel op 30/05/1991 en wonende te 2431 Laakdal, Dongenblok 12. Benoemd voor onbepaalde duur

Op de algemene vergadering van 28/07/2009 besliste de algemene vergadering de benoeming van volgende bestuurder(s) met de vereiste meerderheid goed te keuren. Zij oefenen hun bevoegdheden ais college uit.

Wesley Lenaerts, geboren te Geel op 30/0811979 en wonende te 2430 Laakdal, Plein 24, Benoemd voor onbepaalde duur

Op de laatste blz. van Lyik B vermelden : Recto,: Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(oin(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening.

Voor- 1 1JiJt :J - F F.

beh,ideri,i aan het Belgisch Tijdens de algemene vergadering van 2710912012 werden volgende functies verdeeld onder de bestuurders:

Staatsblad Secretaris: Joren Janssens, geboren te Geel op 09/10/1988 en wanende te 2431 Laakdal, Dongenbtok 12. Benoemd voor onbepaalde duur



Ondervoorzitter, Michiel Lambrechts, geboren te Turnhout op 21/06/1989 en wonende te 2430 Laakdal, Kroonstraat

21.

Benoemd voor onbepaalde duur

Voorzitter: Slem Verboven, geboren te Geel op 30/04/1987 en wonende te 2440 Geel, Weverstraat 15. Benoemd voor onbepaalde duur

Penningmeester: Thomas Janssens, geboren te Geel op 30/05/1991 en wonende te 2431 Laakdal, Q'ongenblok 12. Benoemd voor onbepaalde duur

Wesley Lenaerts, geboren te Geel op 30/08/1979 en wonende te 2430 Laakdal, Plein 24. Benoemd voor onbepaalde duur

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 05/12/2012 - Annexes du Moniteur belge Op de algemene vergadering van 27/09/2012 besliste de algemene vergadering volgende statutenwijziging

met de vereiste meerderheid goed te keuren. Hieronder volgt een gecoördineerde versie van de

statuten die de vorige integraal vervangen.

Statuten Jeugdhuis Living VZW

Titel 1. Benaming, Zetel, Doel en Duur

Artikel 1. De vereniging draagt de naam ?Jeugdhuis Living VZW?, afgekort?JH Living?.

Artikel 2. De maatschappelijke zetel Is gevestigd Smallestraat 4, 2430 Laakdal, gerechtelijk arrondissement TumhouL De zetel kan bij eenvoudige beslissing van de Algemene vergadering elders binnen de gemeente Laakdal gevestigd worden.

Artikel 3. De vereniging heeft tot doel de bevordering van de jeugdwerking In de ruimste zin van het woord. Dit voor voornamelijk jongeren van 14 tot 30 jaar uit de Gemeente Laakdal, zonder echter de jongeren die niet aan deze criteria voldoen uit te sluiten. Dit alles zonder onderscheid op vlak van ras, geslacht, seksuele geaardheid, levensbeschouwelijke of politieke overtuiging. Verscheidenheid wordt beschouwd als positief en leenijk. Zonder dat deze opsomming op enigerlei wijze beperkend is; de jongeren de mogelijkheid bladen elkaar te ontmoeten en hun zin voor verantwoordelijkheid, groepsgeest, sociaaivoelendheid, creativiteit en zin voor initiatief bij te brengen. De vereniging mag alle handelingen verrichten die in overeenstemming zijn met haar doel. Zij kan onder meer haar medewerking verlenen en belang stellen in elk gelijkaardig doel als het hare. Zij is bevoegd om in ondergeschikte orde handelsdaden te stellen voor zover deze in overeenstemming zijn met de verwezenlijking van het hierboven omschreven doel. De vereniging zal ernaar streven zowel filosofisch, Ideologisch ais politiek neutraal naar buiten te treden.

Artikel 4. De vereniging Is voor onbepaalde duur opgericht. Zij kan ten allen tijde worden ontbonden.

riten, 1, Leden

Artikel 5. De vereniging bestaat uit ?werkende? en ?toegetreden? leden.

Artikel 6. Het aantal werkende leden is onbeperkt, maar mag niet minder dan 6 bedragen. De voorwaarden om als werkend lid te worden aanvaard is, enige verantwoordelijkheid dragen in het uitbouwen van de vereniging. Het huisreglement bepaalt nader deze voorwaarden. Al de werkende leden hebben stemrecht op de Algemene Vergadering. De Raad van Bestuur beslist over de aanvaarding van nieuwe toegetreden en nieuwe werkende leden. Wie werkend lid wenst te zijn, stelt zich schriftelijk of mondeling kandidaat bij iemand van de Raad van Bestuur

Artikel 7. De vereniging heeft ook toegetreden leden. Om toegetreden lid te worden van de vereniging moet men

Op de laatste blz. van Luik B vermeiden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of het organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening

Voor- Lia B -

behdeden

aan het

Belgisch aan volgende voorwaarden voldoen: de minimumleeftijd van 14 Jaar bereikt hebben en een jaarlijks lidgeld

Staatsblad betalen. Indien zij hun lidgeld niet meer betalen, of niet langer meer voldoen aan de iidmaatschapsvoorwaarden,

----F worden ze van rechtswege als ontslag nemend beschouwd. Toegetreden leden hebben geen stemrecht in de Algemene Vergadering. Hun rechten en plichten worden vastgesteld door het binnenhuisreglement.

Artikel 8. Het binnenhuisreglement wordt opgesteld door de Raad van Bestuur en goedgekeurd door de Algemene Vergadering. De rechten en plichten van alle gebruikers wordt vastgelegd in het binnenhuisreglement. Door zich als jongere aan te sluiten is deze jongere verplicht zich te houden aan de geldende regels die duidelijk beschreven worden in het binnenhuisreglement.

Artikel 9. Werkende leden hebben alle bevoegdheden die de statuten en de wet van 27 juni 1921 hen toekennen. De oprichters van de vereniging zijn de eerste werkende leden. Werkende leden die niet langer voldoen aan de voorwaarden gesteld aan het binnenhuisreglement worden als ontslagnemend verklaard.

Artikel 10, De bijdrage van werkende leden en toegetreden leden, voor het verwerven van een lidkaart, wordt jaarlijks vastgesteld door de Raad van Bestuur. Deze bijdrage mag niet meer dan 25 euro bedragen.

Titel IIi. Raad van Bestuur

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 05/12/2012 - Annexes du Moniteur belge Artikel 11. De VZW ?Jeugdhuis Living? wordt beheerd door een Raad van Bestuur van minimum 3 leden. De Raad van Bestuur moet minstens één lid minder tellen dan het aantal werkende leden van de vereniging. Deze raad wordt benoemd door de Algemene Vergadering onder de werkende leden voor een termijn van 2 jaar, en bestaat tevens voor de helft uit leden dle de leeftijd van 30 jaar niet bereikt hebben. De maximumieefthjd is ingesteld op 40 jaar. Het mandaat van bestuurder is onbezoldigd, maar onkosten kunnen vergoed worden.

Artikel 12, De Raad van Bestuur verkiest onder haar leden een voorzitter, een ondervoorzitter, een penningmeester en een secretaris en bepaalt hun bevoegdheden.

Artikel 13. De Raad van Bestuur kan ten allen tijden ontslagen worden door de algemene vergadering die daarover beslist met een gewone meerderheid van stemmen. ledere bestuurder kan zelf ontslag nemen via schriftelijke kennisgeving aan de voorzitter of door een aankondiging op de Raad van Bestuur waarvan akte moet worden genomen. De volgende algemene vergadering zal dit ontslag moeten bekrachtigen,

Artikel 14. De Raad van Bestuur vergadert minsten 12 x per jaar, op bijeenroeping van de voorzitter of zijn plaatsvervanger. Hij kan slechts geldig beslissen wanneer de meerderheid van de leden aanwezig is. Zijn beslissingen warden genomen bij meerderheid van stemmen. BIJ staking van stemmen, Is de stem van de voorzitter beslissend.

Artikel 15. De beslissingen van de Raad van Bestuur worden opgenomen In notulen, die ondertekend worden door twee bestuurders. Het notulenboek ligt op de maatschappelijke zetel van de vzw ter inzage van de werkende leden.

Artikel 16. De Raad van Bestuur heeft alle bevoegdheden die niet wettelijk of statutair aan een ander orgaan van de vereniging zijn toegewezen. Hij kan bepaalde van deze bevoegdheden delegeren. De Raad van Bestuur is onder meer bevoegd voor het inrichten van werkgroepen en adviesraden, het aannemen en ontslagen van personeel, het opstellen van de nodige interne reglementen, het aannemen van giften, het aanvaarden van werkende leden, het aangaan van hypothecaire leningen, het uitgeven van obligaties en het Instellen van rechtsvorderingen.

Artikel 17. Bij gerechtelijke handelingen wordt de vereniging vertegenwoordigd door een door deze raad aangeduide bestuurder. Bij buitengerechtelijke handelingen is de vereniging geldig vertegenwoordigd door de

handtekening van twee bestuurders of van een gevolmachtigde; deze laatste kan ook een niet bestuurder zijn.

Artikel 18. De aansprakelijkheid van de bestuurders wordt geregeld overeenkomstig artikel 14. van de wet van 27 juni 1921.

Titel IV. Algemene Vergadering

Artikel 19. De algemene vergadering heeft de bevoegdheden opgesomd in artikel 4 van de wet van 27 juni 1921; - De wijziging van de statuten;

Op de laatste blz. van yuik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris. heizij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of het organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening

V

Voor- Luik -

beh deer%

aan het

Belgisch - De benoeming en afzetting van de bestuurders;

Staatsblad - De kwijting aan de bestuurders en de commissarissen

- De goedkeuring van de begroting en van de rekening;

- De ontbinding van de vereniging;

- De uitsluiting van een werkend lid;

- De omzetting van de vereniging in een vennootschap met een sociaal oogmerk;

- Behandeling van aile gevallen waarin de statuten dat vereisen

Artikel 20. De algemene vergadering komt minstens één maal per Jaar samen, op uitnodiging van de voorzitter of de plaatsvervanger.

Artikel 21. De bijeenroeping gebeurt elektronisch, tenzij het lid uitdrukkelijk vraagt dit per post te ontvangen, en dit tenminste acht dagen voor de dag van de vergadering. Deze uitnodiging bevat de datum, plaats en de agenda van de vergadering. Elk voorstel dat ondertekend is door 112 van de leden voorkomend in het tedenregister wordt op de agenda geplaatst.

Artikel 22. De algemene vergadering han beraadslagen over punten die niet op de agenda staan, wanneer 2/3 van de aanwezige leden of vertegenwoordigde leden daarmee akkoord gaan.

Artikel 23. De algemene vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter van de Raad van Bestuur en bij verhindering van deze door een andere bestuurder.

Artikel 24. Elk lid mag zich op de algemene vergadering laten vertegenwoordigen door een ander lid met een schriftelijke volmacht.

Artikel 25. De algemene vergadering is geldig samengesteld ongeacht het aantal aanwezigen of vertegenwoordigde [eden. Haar beslissingen warden genomen bij een meerderheid van stemmen. Bij staking van stemmen is de stem van de voorzitter doorslaggevend. Beslissingen over de wijziging van de statuten, uitsluiting van een lid, medewerker of vrijwillige ontbinding van de vereniging gebeuren volgens de bepalingen van de wet van 27 juni 1821, en niet volgens de gewonde meerderheid waarvan In het eerste lid sprake.

Titel V. Diversen

Artikel 26. Elk jaar legt de Raad van Bestuur de jaarrekening en begroting ter goedkeuring van de algemene vergadering, die hiermee ontlasting verleent aan de bestuurders. Het boekjaar loopt van 1 oktober tot en met 30 september.

Artikel 27. Wijzigingen in de statuten warden geregeld overeenkomstig de wet van 27 Juni 1921

Artikel 28,13g vrijwillige ontbinding duldt de algemene vergadering één of twee vereffenaars aan en bepaalt hun bevoegdheden.

Artikel 29. ln geval van ontbinding wordt het netto overblijvend actief overgemaakt aan een door de algemene vergadering aangeduide vereniging, die een gelijkaardig doel nastreeft.

Op 25/10/2612 te t.aakdal

Getekend,

Slem Verboven

Voorzitter, bestuurder

Op de laatste blz. van Lui Lui,U vermelden : fee to : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n{en) bevoegd de vereniging, stichting of het organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso " Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 05/12/2012 - Annexes du Moniteur belge

Coordonnées
JEUGDHUIS LIVING, AFGEKORT : LIVING

Adresse
SMALLESTRAAT 4 2430 LAAKDAL

Code postal : 2430
Localité : Eindhout
Commune : LAAKDAL
Province : Anvers
Région : Région flamande