JEUGDHUIS PERRON 4

Association sans but lucratif


Dénomination : JEUGDHUIS PERRON 4
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 412.077.180

Publication

30/07/2014
ÿþ MOD 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neeriegging van de akte ter griffie

NEERGELEGD

_..........._,....

17 -07- 2014

laMen«....." " " " " " .,

1:1U01.[Ii3Geinitan KOOPHANDEL ANTWt!RPFN. rad. MEC-(FI irN

111,11131JE

be a st E3(

UI

II

Onciernemingsnr : 412.077.180

Benaming

(voluit) JF1 Perron 4 vzw

(verkort) : JH Perron 4

Rechtsvorm: vzvii

Zetel: Mechelsesteenweg 15, 2830 Willebroek

Onderwerp akte: Ontslagen - benoemingen - herziening statuten

Ontslagen en benoemingen Jaarverslagen 2011 + 2012 + 2013 + Wijziging statuten: Samenvatting

A. ONSTLAGEN EN BENOEMINGEN

VOORMALIG BESTUUR:

1. Jasper Van Camp - Onstlag (2011, jaarverslag 2012)

2. Bart De Houwer - Ontslag (2011, jaarverslag 2012)

3. Kevin Caers - Benoeming Voorzitter (18/02/2012), Ontslag (14/05/2013)

4. Wesley Verheyden - Benoeming Bestuurslid (18/02/2012), Ontslag (14/05/2013)

HUIDIG BESTUUR

1. Thomas cortebeack (90.05.12-235.69) - Bestuurslid sinds September 2010 - Herbenoemd

2. Pieter Moeremans (90.01.31- Bestuurslid sinds September 2010, Penningmeesterschap (Sept. 2010 - Nov. 2013), herbenoemd als bestuurslid (10/11/2013).

3. Jens Verschueren (90.05.12-235.69) - Bestuurslid (benoeming sept. 2010, ontslag 27/06/2011, benoeming 18/02/2012), Voorzitter (benoeming 14/05/2013)

4. Robin Verheyden (90.09.15-113.32) - Bestuurslid en secretaris sinds September 2010- Herbenoemd

5. Patrick Lanove (85.05.24-385.36) - Bestuurslid (Benoeming 14/05/2013)

6. Lotte Potums (93.04.05-296.80) - Bestuurslid & Penningmeester (benoeming 10/11/2013)

7. Charisca Van Assche (92.12.21-452.61) - Bestuurslid & Penningmeester (benoeming 10/11/2013)

B. STATUTEN

De Statuten van de VZW worden integraal vervangen door volgende bepalingen:

TITEL 1  Benaming, zetel, doel

Artikel 1. De vereniging draagt de naam: Jeugdhuis Perron 4, vereniging zonder winstoogmerk. De benaming dient steeds gevolgd te worden door de afkorting "vzve

Artikel 2. De zetel is gevestigd in het gerechtelijke arrondissement Mechelen, 2830 Willebroek, Mechelsesteenweg 15 (Binnen de gemeente kan de zetel overgebracht worden naar een andere plaats, ingevolge een wijziging van de statuten)

Artikel 3. De vereniging heeft tot doel de jongeren aan te sporen tot zelforganisatie en ontplooiing, alsook een veilige omgeving te creëren waar jongeren kunnen samenkomen, creatief zijn en discussiëren zonder enige vorm van discriminatie.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 30/07/2014 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

4(.2 Artikel 4. Om de doelstelling van de vzw te realiseren worden ontspannende, vormende, culturele, sociale en sportieve activiteiten in jeugdhuisverband georganiseerd. Om de realisering van deze doeleinden in goede banen te leiden is er een huishoudelijk reglement, in samenspraak met het dagelijks bestuur opgemaakt door de Raad van Bestuur (Bij veelvoudig overtreden van dit reglement, of indien de feiten zwaar genoeg zijn, kan het dagelijks bestuur beslissen om bezoekers/leden tijdelijk te schorsen. De Raad van Bestuur kan beslissen om deze schorsing te verlengen of definitief te maken. Zie Artikel 8bis). Op de Algemene Vergadering kan dit regelement ook worden geëvalueerd en, indien nodig, bijgestuurd.

Artikel 6. Om de doelstelling van de vzw te verwezenlijken mag de vereniging aile roerende en onroerende goederen die daartoe nodig zijn, bezitten, kopen, huren, verhuren, en verder de gewenste initiatieven nemen.

Artikel 6. De vereniging wordt opgericht voor een onbeperkte duur.

TITEL Il. - Leden

Artikel 7. De stichtende leden van de vereniging zoals vermeld in de statuten van 14 februari 1972 waren: Irena Louise Hermans; Irène Leopoldina Josephins De Saeger; Pieter Corneel; Fillemond Roelants; Willy De Maeyer; André Louis Léon Corneel Suykens; Pieter Elisabeth Arthur Linssen; Marlena Constantia Bruyninckx; Jan Marie Moyson; Pierre François Alex Verreecken; Muriel Marie Francine De Wachter; Hilde Amelia Karel Verbeeck; Jean Frans Dehondt.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 30/07/2014 - Annexes du Moniteur belge Artikel 8. De vereniging omvat twee soorten leden.

1.De vaste of 'werkende' leden:

Hiervan is het aantal niet beperkt, maar het mag niet minder van vijf leden bedragen. Zij vormen de Algemene Vergadering van de vereniging. De verschijners-stichters waren de eerste werkende leden. De voorwaarden om ais vast of 'werkend' !id te worden aanvaard is enige verantwoordelijkheid te dragen in het uitbouwen en goed functioneren van de vereniging.. Al de vaste of 'werkende' leden zijn leden met stemrecht in de algemene vergadering. De vaste of 'werkende' leden kunnen toetreden tot de vrijwilligerskern of kunnen zich tijdens een algemene vergadering kandidaat stellen voor de Raad van Bestuur. De vrijwilligerskern zet zich belangeloos ln voor de medeleden en de Raad van Bestuur verzorgt (belangeloos) het bestuur van de vereniging.

2.De toegetreden of 'gewone' leden:

Dit zijn de gewone leden en zij maken geen deel uit van de algemene vergadering., Hun aantal is onbeperkt Zij dienen geregistreerd te zijn en zijn in het bezit van een lidkaart, Deze lidkaart wordt jaarlijks vernieuwd tegen lidgeld dat wordt vastgesteld op de Raad van Bestuur. Bij het betreden van het lokaal van de vereniging dient een lid steeds in het bezit te zijn van zijn/haar lidkaart én identiteitskaart, en deze op eerste verzoek voor te leggen. Het bestuur heeft het recht eigenmachtig iemand de toegang tot het lokaal van de vereniging te ontzeggen. Personen die geweigerd worden, hebben het recht zich op de eerstvolgende bestuursvergadering te verantwoorden. (Tenzij de feiten van die aard zijn dat het niet wenselijk is dat deze persoon nog in contact komt met het bestuur en dit de veiligheid van de bestuursleden in het gedrang brengt)

De leden (en niet-leden) betreden het jeugdhuis in een sfeer van kameraadschappelijkheid en gezelligheid. Overmatig alcoholgebruik, het gebruik of het verhandelen van illegale verdovende/stimulerende middelen, bedreigingen, geweld en uitlokking van vechtpartijen passen duidelijk niet in dit kader en worden gesanctioneerd. Het bestuur is niet verantwoordelijk voor gebeurlijke ongevallen tegenover leden/niet-leden. Het bestuur is evenmin verantwoordelijk voor diefstal en wijst daarom op voorzichtigheid. Vandalisme wordt gesanctioneerd. Elke actie of propagande van partijpolitieke inslag is verboden in het jeugdhuis (hieronder vallen evenzeer wel niet open discussies en debatten waarbij men open staat voor ieders mening). Elke vorm van racisme of discriminatie is uit den boze. Bij overtreding van deze bepalingen uit de statuten, heeft het dagelijks bestuur het recht sancties te treffen. In eerste instantie kan een tijdelijke schorsing worden uitgesproken; de uitsluiting van een lid gebeurd bij tweederde van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden van het bestuur. (zie artikel 8bis)

Elk toegetreden of 'gewoon' lid heeft het recht voorstellen of initiatieven, die de werking en de doelstellingen

van de vereniging ten goede komen, voor te leggen aan de vrijwilligerskern en/of de Raad van Bestuur.

Om lid te kunnen worden van de vereniging moet men de leeftijd van 14 jaar hebben bereikt.

Artikel 8 bis. De uitsluitingsprocedure, die ook terug te vinden is in het jeugdhuis zelf, verloopt als volgt: (1.) Op de avond van de feiten die onder de term 'overlast' vallen (=diefstal, vandalisme, geweld (zowel verbaal

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 30/07/2014 - Annexes du Moniteur belge

M002.2

als non-verbaal), drugshandel en  gebruik of andere feiten die tegenstrijdig zijn met het huishoudelijk regelement van JH Perron 4 vzw), wordt er een waarschuwing gegeven aan de overtreder. Indien de feiten op die moment zelf zwaar genoeg bevonden worden om de toegang onmiddellijk ontzegd te worden, kan ook onmiddellijk een (tijdelijk) verbod opgelegd worden en moet de veroorzaker van de overlast het jeugdhuis onmiddellijk verlaten. Dit kan vrijwillig gebeuren of indien nodig met politiebegeleiding. Een tijdelijk verbod kan enkel opgelegd worden door Raad van Bestuurs- of kernleden. (2.) Nadat het tijdelijk verbod is uitgesproken, wordt tijdens de wekelijkse kernraad die doorgaat op zondag om 20u in het jeugdhuis zelf, beslist welke verdere sanctie zal genomen worden. De overtreder heeft het recht aanwezig te zijn tijdens deze vergadering en zijn of haar verhaal te doen ter verdediging. Hierbij kan het verbod ofwel verlengd worden (tot max. 3 maand, met een twee-derde-meerderheid) of opgeheven worden. Daarnaast kan ook met onderlinge toestemming tot een andere oplossing gekomen worden. (3.) De overtreder dient steeds officieel op de hoogte gebracht te warden van de opgelegde sanctie door een kern- of raad van bestuurslid van het jeugdhuis. Indien er een tijdelijk verbod is uitgesproken op de kernraad, wordt dit verbod op de eerstvolgende RvB-vergadering besproken. De RvB kan bij twee-derde-meerderheid beslissen om het verbod te verlengen (tot maximaal de eerstvolgende Algemene Vergadering). Op de Algemene Vergadering kan vervolgens het verbod onbeperkt verlengd worden indien de feiten dit genoodza ken. Lopende verboden worden ook jaarlijks op de Algemene vergadering herbevestigd.

Artikel 9. Ontslagnemende of uitgesloten leden hebben hoegenaamd niet het minste recht op bezit of op een gedeelte van het bezit van de vereniging. Het is hen daarenboven niet toegestaan de zegels te doen leggen, noch boedelbeschrijving noch afrekening te vorderen. Hetzelfde geldt voor de erfgenamen, schuldeisers of rechthebbenden van een overleden lid.

TITEL 1H.  Algemene vergadering

Artikel 10. De algemene vergadering bestaat uit de vaste of 'werkende' [eden. Elk lid van de algemene vergadering heeft een stem. Toegetreden of 'gewone' leden mogen de algemene vergadering bijwonen, maar zij hebben geen stem.

Artikel 11_ De volgende bevoegdheden zijn voorbehouden aan de algemene vergadering:

a.De wijziging van de statuten;

b.De benoeming en de afzetting van bestuurders;

c.De benoeming en de afzetting van commissarissen en de bepaling van hun bezoldiging ingeval een

bezoldiging wordt toegekend;

d.De kwijting aan de bestuurders en de commissarissen;

e.De goedkeuring van de begroting en de jaarrekening;

f.De ontbinding van de vereniging;

g.Verlenging en (her)bevestiging van de uitsluiting van een lid of niet-lid;

h.De omzetting van de vereniging in een vennootschap met sociaal oogmerk;

i.Alle gevallen waarin de statuten dit vereisen.

Alle andere bevoegdheden liggen bij de Raad van Bestuur. (En het dagelijks bestuur?)

Artikel 12. Enkel de vaste of 'werkende" leden hebben stemrecht in de algemene vergadering. Elk [id van de algemene vergadering heeft een enkelvoudige stem. Indien een lid niet kan aanwezig zijn tijdens de algemene vergadering kan het een volmacht geven aan een ander lid. Elk lid kan slechts één volmacht toegekend krijgen.

Artikel 13. De algemene vergadering komt minstens eenmaal per jaar bijeen bij een eenvoudige schriftelijke uitnodiging of een elektronische uitnodiging aan de werkende leden. Daarnaast wordt de algemene vergadering per affiche aangekondigd in de Lokalen van de vereniging. De algemene vergadering wordt bijeengeroepen door de Raad van Bestuur of in het geval een vijfde van de werkende leden zulks vraagt. De termijn voor de bijeenroeping bedraagt ten minste acht dagen.

Artikel 14. De beslissingen van de algemene vergadering worden in een register bijgehouden en door de Raad van Bestuur beheerd. De werkende leden krijgen de notulen van de algemene vergadering elektronisch toegestuurd.

TITEL IV. Bestuur

Artikel 16. De vereniging wordt beheerd door een Raad van Bestuur, bestaande uit minstens drie leden, verkozen voor een termijn van twee jaar. Minimum de helft van de leden van de Raad van Bestuur dient jonger te zijn dan dertig jaar bij de aanvang van hun mandaat.

Artikel 16. De leden van de Raad van Bestuur worden aangesteld door de algemene vergadering, die hun

MOD 22

Luik B - veivoig

mandaat ook hernieuwt of herroept, bij gewone meerderheid van stemmen. De leden van de Raad van Bestuur kunnen zich opnieuw kandidaat stellen en dit voor een maximum van vijf termijnen. Enkel werkende leden, die minimum één jaar actief zijn in het jeugdhuis, kunnen hun kandidatuur stellen. De

kandidaatstelling gebeurt schriftelijk, (of via mail), gericht aan de Raad van Bestuur. Een lid dat uit de Raad van Bestuur ontslag wil nemen, brengt deze Raad hiervan op de hoogste via errait of een aangetekend schrijven.

Artikel 17. De Raad van Bestuur komt minstens viermaal per jaar samen. Elk bestuurslid kan de Raad van Bestuur samenroepen. Om geldig te beraadslagen dient de helft van de leden van de Raad van Bestuur aanwezig te zijn. De beslissingen worden genomen bij eenvoudige meerderheid van de aanwezige bestuursleden. De beslissingen van de Raad van Bestuur worden minstens (digitaal) genoteerd in een verslagboek.

Artikel 18. De Raad van Bestuur is verantwoordelijk voor alle daden van beheer en beschikking. Hij oefent slechts deze bevoegdheden uit die door de wet of door de statuten aan hem zijn opgedragen. De Raad van Bestuur dient de rekeningen van het voorbije dienstjaar en de begroting voor het volgende dienstjaar ter goedkeuring voor te leggen aan de algemene vergadering.

Artikel 19. De Raad van Bestuur moedigt de werkende leden aan tot het vormen van een vrijwilligerskern die zich belangeloos inzet voor de medeleden en de realisatie van de doelstellingen van de vereniging. Deze vrijwilIigerskern bestaat enkel uit werkende leden, zij kunnen echter een vertegenwoordiging van gewone leden regelen, maar deze laatste hebben geen beslissingsrecht. De vrijwilligerskern kan echter geen daden van beheer en beschikking uitvoeren.

Artikel 20. Alle beslissingen van de Raad van Bestuur worden in de geest van collegialiteit genomen en uitgevoerd, De Raad van Bestuur heeft de mogelijkheid in zijn midden een Voorzitter, een Secretaris en een Penningmeester te benoemen, dit ter vergemakkelijking van de praktische werking. Een penningmeester, afgevaardigd bestuurder of financieel verantwoordelijke wordt door de Raad van Bestuur aangeduid en heeft de maatschappelijke handtekening tot beloop van de waarde van ¬ 1.250,00. Voor waarden die dit bedrag overschrijden is de handtekening van een tweede lid van de Raad van Bestuur nodig, dat door die Raad van Bestuur als dusdanig is aangeduid. Facturen van de drankleverancier vormen hier een uitzondering op, daar deze wel vaker dit bedrag kunnen overschrijden.

TITEL V.  ontbinding

Artikel 21, Indien de RvB of één vijfde van de Algemene Vergadering de ontbinding van de vzw eist, wordt de Algemene Vergadering bijeengeroepen. De agendering en samenroeping hiervoor gebeurt in overeenstemming met artikel 0 van deze statuten. Bijkomend moet deze samenroeping minstens 2 maanden op voorhand gebeuren en via de verschillende mogelijke media verlopen (zowel via de post als via mail) om ervan zeker te zijn dat aile werkende en vaste leden op de hoogte zijn gebracht.

Artikel 22. Voor de beslissing tot ontbinding is een vier vijfde meerderheid verreist en vanaf deze beslissing vermeldt de VZW steeds dat zij een "VZW in vereffening" is overeenkomstig artikel 23 V&S wet

Artikel 23. Indien het voorstel tot ontbinding wordt goedgekeurd, benoemt de Algemene Vergadering een vereffenaar waarvan zij de opdracht zullen omschrijven.

Artikel 24. Bij de ontbinding en vereffening, beslist de buitengewone Algemene Vergadering over de bestemming van het vermogen van de VZVV dat moet worden toegekend aan een evenement, vereniging of doel dat in overeenstemming is met het doel van de VZW zelf.

Artikel 25. Alle beslissingen betreffende de ontbinding, de vereffeningsvoorwaarden, de benoeming en de ambtsbeëindiging van de vereffenaars, de afsluiting van de vereffening en de bestemming van het actief worden neergelegd ter griffie en bekendgemaakt in de Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad overeenkomstig het bepaalde in artikel 23 en 26novies van de V&S-wet en de uitvoeringsbesluiten daaromtrent.

Voor eensluidend akkoord,

Pieter Moeremans,

Bestuurslid JH Perron 4 vzw

,

Op de laatste blz, van Luik B vermelden : Recto: Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de persofe(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

,. vocr-

becuden.

aan het

.,

Belgisch

Staatsblad











Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 30/07/2014 - Annexes du Moniteur belge









Coordonnées
JEUGDHUIS PERRON 4

Adresse
MECHELSESTEENWEG 15 2830 WILLEBROEK

Code postal : 2830
Localité : WILLEBROEK
Commune : WILLEBROEK
Province : Anvers
Région : Région flamande