JEUGDKLUB RETIE (VERKORT) JK RETIE

Divers


Dénomination : JEUGDKLUB RETIE (VERKORT) JK RETIE
Forme juridique : Divers
N° entreprise : 564.786.557

Publication

28/10/2014
ÿþBijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 28/10/2014 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

Neergelegd ter griffie van de .

RECHTBANK VAN KOOPHA1WEL

17. OKT. 2011t

ANTWERPEN ageeg TURNHOUT

De Griffier

Onciernemingenr : 2 5É.Q.Y6.

Benaming

(voluit): (voluit) : Jeugdklub Retie

(verkort): Jk Retie

Rechtsvorrn : VZW

Zetel: Huise Akkers 16, 2470 Retie

Onderwerp akte: Oprichting vzw Jeugdklub Retie

Statuten:

De ondergetekenden

Tomsin Benjamin, Hulse Akkers 16, 2470 Retie, geboren 15 september 1994 te Turnhout

Gijbels Lars, Hoogblok 9, 2460 Kasteriee, geboren 28 oktober 1993 te Mol

Hooyberghs Zjef, Weverspad 2, 2470 Retie, geboren 22 augustus 1994 te Turnhout

Wens Senne, Turnhoutsebaan 65, 2470 Retie, geboren 8 mei 1994 te Turnhout.

zijn overeengekomen een vereniging zonder winstoogmerk op te richten, waarvan de statuten de volgende

zijn:

Hoofdstuk 1. Benaming, zetel, doel

Art. 1. De vereniging draagt de naam "Jeugdklub Retie", afgekort 'Jk Retie", en is opgericht voor onbepaalde duur. De vereniging kan ten allen tijde ontbonden warden.

M. 2. De maatschappelijke zetel van de vereniging is gevestigd te Fiulse Akkers 16 te 2470 Retie, gelegen in het gerechtelijke arrondissement Turnhout. De zetel kan binnen het gerechtelijke arrondissement gewijzigd worden bij eenvoudige beslissing van de raad van bestuur.

Art. 3. De vereniging stelt zich tot het doel de jeugdservice in de meest brede zin van het woord te bevorderen door het stellen van aile mogelijke handelingen en het beschikbaar stellen van aile roerende en onroerende goederen, diensten en financiën die daartoe dienstbaar kunnen zijn.

Hoofdstuk Il. Leden

Art. 4. De vereniging omvat twee soorten leden:

a)De effectieve leden waarvan het aantal niet beperkt is zonder minder dan zeven te mogen bedragen. Zijn effectieve leden, al de personen die deelgenomen hebben aan de oprichtingsakte. Effectieve leden hebben alle bevoegdheden die de statuten en de wet van 27 juni 1921 hen toekennen, zij hebben stemrecht in de algemene vergadering. De toetreding van nieuwe effectieve leden kan geschieden door

a.Ten eerste: coöptatie en mits akkoord van ten minste twee derde van de leden, die deelnemen aan de algemene vergadering, waarvan de dagorde het voorstel tot coöptatie vermeldt.

b.Ten tweede: het zich kandidaat stellen van toegetreden leden, hierna vermeld sub b, die twee derde van de kemvergadering voor toegetreden leden hebben bijgewoond gedurende de afgelopen twee jaar, waarvan de aanwezigheid door de secretaris wordt opgenomen: bekrachtigd door de gewone meerderheid.

b)De toegetreden leden waarvan het minimum- noch het maximumaantal beperkt is. Zij kunnen geraadpleegd worden over de middelen die moeten aangewend worden om het doel van de vereniging te verwezenlijken. Zij zullen uitgenodigd worden hiertoe hun effectieve medewerking te verlenen, maar zij beschikken over geen enkele bevoegdheid in het beheer van de vereniging.

Om toegetreden lid te zijn moet men minimum 16 en maximum 35 jaar oud zijn en in regel zijn met de bijdragen vermeld onder artikel 6.

ri.ae'v leissrLoi8Illarerlde not&rial, van :Je ,o.e.caote.4-11,:an,

.

. z.. "

*14197632*

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 28/10/2014 - Annexes du Moniteur belge

MOD 22

Art. 5. De maximumbijdrage, waartoe elk lid kan verplicht worden om lid te worden, bedraagt vijftig euro per werkjaar. De minimumbijdrage wordt jaarlijks vastgesteld door de leden van de Raad van Bestuur,

Art. 6. Betreffende de uittreding van een

agik lid kan je te allen tijde uit de vereniging treden mits een opzegtermijn van minimum vier weken, hiervan

per aangetekend schrijven kennisgevend aan de secretaris.

b)Elk lid, wiens gedrag of houding van aard is om de vereniging te schaden, kan met twee derde

meerderheid van stemmen van de algemene vergadering uit de vereniging gewezen worden.

c)Uitgewezen leden worden niet ontslagen van de verplichting eventuele achterstallige bedragen ten

overstaan van de vereniging te vereffenen.

d)Een uitgetreden of uitgewezen lid heeft geen aanspraak meer op het maatschappelijk bezit en kan niet de

teruggave eisen van door hem betaalde bijdrage.

Hoofdstuk III. Algemene vergadering

Art. 7. De algemene vergadering bestaat uit aile effectieve leden en beslist oven

-Het wijzigen der stand regelen en het huishoudelijk reglement;

-Het benoemen en afstellen van de leden van de Raad van Bestuur,

-Het goedkeuren der rekening en der begroting;

-Het ontbinden der vereniging en het bestemmen van haar bezit;

-Het bepalen van de minimum- en maximumbijdragen;

-Het uitsluiten van de leden;

-De coöptatie van de effectieve leden.

Art. 8. De algemene vergadering komt minstens één maal per Jaar samen, op uitnodiging van de voorzitter

of de plaatsvervanger en heeft als verplichtende agenda:

1° Verslag over de bedrijvigheden gedurende het volgend jaar

2° Goedkeuring der rekeningen

3° Gedeeltelijke herkiezing van de Raad van Bestuur

Art. 9. De beslissingen van de algemene vergadering worden aan de leden en aan derden bekendgemaakt door opname in het verslag dat ter inzage ligt op de maatschappelijke zetel.

Art. 10. Een buitengewone algemene vergadering kan steeds samengeroepen worden, hetzij op initiatief van de Raad van Bestuur, hetzij op aanvraag van 20 p.c. van de leden.

Art. 11. De uitnodiging voor de algemene vergadering komt bij gewone brief of e-mail. Deze vermeldt datum, plaats en agenda van de algemene vergadering. Bijkomend kan de uitnodiging in de ontmoetingsruimte van het Jeugdhuis opgehangen worden. De uitnodigingen worden minstens acht dagen voor de algemene vergadering verstuurd..

Art. 12, De vergadering is geldig samengesteld indien ten minste de helft van de leden aanwezig is, behoudens andersluidende bepaling in de wet van 27 juni 1921 Beslissingen worden genomen bij een gewone meerderheid van de aanwezige stemm«, Voor de wijziging van de statuten, uitsluiting van een lid en de ontbinding van de vereniging geldt de wet op de vzWs. In elk geval van gelijkheid van stemmen is de stem van de voorzitter beslissend.

Hoofdstuk IV. Raad van Bestuur

" M. 13. De Raad van Bestuur is samengesteld uit vier leden gekozen uit de algemene vergadering voor een termijn van één jaar.

Art. 14. De Raad van Bestuur benoemt onder haar leden een voorzitter, een ondervoorzitter, een penningmeester en een secretaris en bepaalt hun bevoegdheden.

Art. 15. De Raad van Bestuur heeft aile bevoegdheden die niet wettelijk of statutair aani een ander orgaan van de vereniging zijn toegewezen. Voor dit alles is de vereniging wettig door de handtekeningen van de voorzitter en de secretatis of penningmeester, dewelke ook gemachtigd zijn financiële verrichtingen. Zij dienen nochtans verantwoording af te leggen aan de raad van bestuur.

Art. 16. De Raad van Bestuur kan het dagelijks bestuur van de vereniging overdragen aan één van zijn leden of aan een derde en diens bevoegdheden bepalen.

Art. 17. De Raad van Bestuur komt bijeen telkens het belang van de vereniging dit vereist, op uitnodiging van de voorzitter of plaatsvervanger, met een minimum van tweemaal per jaar. De uitnodiging komt bij gewone

Voor-

behouden

aan het

Belgisch

Staatsblad

MOD 2.2

Luik B - Vervolg

brief of e-mail. Deze vermeldt datum, plaats en agenda van de Raad van Bestuur. De uitnodigingen worden minstens acht dagen voor de Raad van Bestuur verstuurd.

Art. 18. De Raad van Bestuur kan slechts beslissingen nemen wanneer een gewone meerderheid aanwezig is. De beslissingen worden genomen door een eenvoudige meerderheid van de aanwezige leden.

Art. 19. De besluiten van de Raad van Bestuur worden neergeschreven in de notulen, die op de maatschappelijke zetel ter inzage liggen van de leden. T.a.v. derden liggen enkel die beslissingen ter inzage die neergelegd worden in het verenigingsdossier,

Art. 20. De aansprakelijkheid van de bestuurders wordt geregeld overeenkomstig artikel 14 van de wet 27 juni 1921.

Hoofdstuk V. Diversen

Art. 21. Elk jaer stelt de Raad van Bestuur de rekeningen en de begroting op van respectievelijk het afgelopen en komend boekjaar, lopend van 1 september tot en met 31 augustus. Deze worden onderworpen aan de goedkeuring van de gewone Algemene Vergadering, die ontlasting verleent aan de bestuurders.

Art. 22. Wijzigingen in de statuten worden geregeld overeenkomstig de wet van 27 juni 1921.

Art. 23. Bij ontbinding van de vereniging wijst de algemene vergadering één of meerdere vereffenaars aan, bepaalt hun bevoegdheden, en geeft het netto-actief van het maatschappelijk bezit aan een vereniging of instantie die dezelfde doelen nastreeft als Jeugdklub 2470, die zal aanduiden in de ontbindingsbeslissing.

Art. 24. De effectieve leden zijn niet toegelaten zich door een derde persoon op de algemene vergadering te laten vertegenwoordigen.

Art. 25. De vereniging is aansprakelijk voor de misgrepen die kunnen toegeschreven warden, hetzij aan haar aangestelden, hetzij aan de organen, waardoor haar wil wordt uitgevoerd. Door de bestuurders wordt geen persoonlijke verplichting aangegaan betreffende de verbintenissen van de vereniging. Hun aansprakelijkheid is beperkt tot de vervulling van de hun gegeven opdracht en tot de in hun beheer bedreven misgrepen.

Art. 26. De kernvergaderingen met als doel de raadpleging van de toegetreden leden en de uitnodiging tot effectieve medewerking van de toegetreden leden vind maandelijks plaats.

Art. 27. Voor wat niet voorzien is in de statuten wordt verwezen naar de wet van 27 juni 1921.

De Algemene veradering heeft op 5 september 2014 de volgende natuurlijke personen tot bestuurders benoemd:

Voorzitten Tome Benjamin

Ondervoorzitter Gijbels Lars

Penningmeester: Hooyberghs Zjef

Secretaris: Wens Senne

à

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 28/10/2014 - Annexes du Moniteur belge

:7):, _1- e" L

r,g'.1e.n:Sme acnzker, .1-7.,r,-Ferte"erag;Z-1",1:,7".-11C,II

Coordonnées
JEUGDKLUB RETIE (VERKORT) JK RETIE

Adresse
Zetel: Huise Akkers 16, 2470 Retie

Code postal : 2470
Localité : RETIE
Commune : RETIE
Province : Anvers
Région : Région flamande