JEUGDTEHUIS ANTIGOON

Association sans but lucratif


Dénomination : JEUGDTEHUIS ANTIGOON
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 412.417.175

Publication

17/02/2011
ÿþ MOD 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

(verkort) :

Rechtsvorm : V.Z.W.

Zetel : Lange Van Bloerstraat 90 2060 Antwerpen

Onderwerp akte : Wijziging statuten

Titel Il - naam - zetel - doel - duur

Art. 1

De vereniging draagt de naam "Toneelkring Antigoon" .

Art. 2

De zetel van de vereniging is gevestigd Lange Van Bloerstraat 90 te 2060 Antwerpen, gelegen in het' gerechtelijk arrondissement Antwerpen.

Art. 3

§1 De vereniging heeft tot doel met uitsluiting van elk winstoogmerk kristelijke, opvoedende, culturele, sociale en sportieve activiteiten aan te bieden.

De vereniging kan daarenboven alle initiatieven nemen en steunen die bijdragen tot gezonde mogelijkheden van vrijetijdsbesteding.

§2 de vereniging mag alle rechtsbehandelingen stellen die nodig zijn voor het verwezelijken van het maatschappelijk doel en mag daartoe alle roerende en onroerende goederen verwerken of bezitten in eigendom of anderszins, en deze goederen gebruiken, beheren of ten dienste stellen.

§3 De vereniging mag ook op bijkomstige wijze zekere economische activiteiten uitoefenen op voorwaarde dat de opbrengst daarvan uitsluitend besteed wordt aan het hoofddoel.

Art. 4

De vereniging is opgericht voor onbepaalde duur, zij kan ten allen tijde ontbonden worden.

Titel Il - Leden

Art. 5

Het aantal leden is onbeperkt maar moet minstens vijf bedragen.

Art. 6

§1 Als voorwaarde van het lidmaatschap is vereist dat men zich akkoord verklaard met het confessionele karakter van de vereniging.

§2 Nieuwe leden worden aanvaard door de raad van bestuur zonder dat er beroep mogelijk is.

§3 De leden zijn geen lidgeld verschuldigd. De leden kunnen vrijwillig inbreng doen of bijdragen storten. Bij het eindigen van hun lidmaatschap kunnen leden en hun rechtsopvolgers geen recht op de goederen van de vereniging doen gelden. Evenmin hebben zij recht om door henzelf of door hun rechtsvoorgangers gedane inbreng of gestorte bedragen terug te vorderen of de zegels te leggen.

Art. 7

Het lidmaatschap is van onbepaalde duur en eindigt door vrijwillig ontslag, uitsluiting, het verlies van;

hoedanigheid die de opname als lid rechtvaardigde en overlijden.

Vrijwillig ontslag geschiedt door een gewone ontslagbrief geadresseerd aan de voorzitter van de raad van:

bestuur.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening.

II11 Il 101101 01I hifI 1 I 1I 10111

*11026988"

Voor-

behouden

aan het

Belgisch

Staatsblad

Naeruhe 1 e, grlarffa von do RocF]tbank van ffaapàoadel te Antwerpen, op

0 7 FEB. 2011

Griffie

Ondememingsnr : 412.417.175

Benaming

(voluit) : JEUGDTEHUIS ANTIGOON V.Z.W.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 17/02/2011 - Annexes du Moniteur belge

Luik B - Vervolg

Uitsluiting kan alleen uitgesproken worden door een algemene vergadering met twee derde van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden.

Titel lit - Algemene vergadering

Art. 8

De algemene vergadering bestaat uit alle leden van de vereniging. Ieder lid beschikt over één stem. Een lid mag zich door een ander lid vertegenwoordigen. Een vertegenwoordiger mag echter over niet meer dan één stem beschikken.

Voor behouden aan tiet ! Belgisch i Staatsblad j

Art. 9

De algemene vergadering is uitsluitend bevoegd voor :

1. De wijziging van de statuten.

2. De benoeming en afzetting van de bestuurders.

3. De benoeming en afzetting van de commissaris en hel bepalen van de bezoldogong in geval er een bezoldiging wordt toegekend.

4. De kwijting aan de bestuurders en de commissaris.

5. De goedkeuring van de begroting en de rekening.

6. De ontbinding van de vereniging.

7. De uitsluiting van een lid.

8. De omzettinfg van een vereninging in een vennootschap met sociaal oogmerk.

9. Alle gevallen waarin onderdanige statuten dat vereisen.

Art. 10

§1 In de loop van het eerste semester van elk burgerlijk jaar wordt tenminste één gewone

algemene vergadering gehouden voor het goedkeuren van de rekening van het afgelopen jaar en van

de begroting van het volgend jaar.

§2 Buitengewone algemene vergaderingen kunnen gehouden worden op initiatief van de raad van bestuur of op verzoek van ten minste één vijfde van de leden van de vereniging.

§3 Elke oproeping tot een algemene vergadering dient schriftelijk te gebeuren ten minste acht dagen op voorhand. Zij kan alleen geldig gedaan worden onder handtekening van de de voorzitter of ten minste twee bestuurders.

Alle" leden moeten opgeroepen worden. De oproeping vermeldt dag, uur, plaats van de vergadering alsook de agenda.

§4 De algemene vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter van de raad van bestuur, of bij diens afwezigheid, door de oudste van de aanwezige bestuurders.

§5 De algemene vergadering kan enkel geldig besluiten nemen omtrent de aangelegènheden die uitdrukkelijk op het agenda staan.

§6 In gewone gevallen kan de algemene vergadering geldig besluiten met eenvoudige meerderheid van stemmen, mits de helft van de leden aanwezig of vertegenwoordigd is. Besluiten in verband met statutenwijziging, uitsluiting van leden of vrijwillige ontbinding kunnen steeds genomen worden, mits de voorwaarden, bepaald bij artikelen 8,12,20. 26 quater van de wet van 27 juni 1921, in acht genomen worden.

Bij staking van stemmen is de stem van de voorzitter beslissend.

Indien minstens de helft van de aanwezige leden hierom verzoeken is de stemming geheim.

Titel IV - Raad van bestuur

Art. 11

§1 De raad van bestuur bestaat uit ten minste drie leden benoemd door de algemene vergadering en ten allen tijde door deze afzetbaar.

§2 De bestuurders oefenen hun mandaat onbezoldigd uit.

§3 Om tot bestuurder te worden verkozen moet men lid zijn van de vereniging, of een gemandateerd vertegenwoordiger van het lid indien deze een rechtspersoon is.

§4 De bestuurders worden verkozen voor een termijn van vijf jaar. Dit mandaat is hernieuwbaar, Indien het bestuursmandaat vroegtijdig eindigt door overlijden, vrijwillige ontbinding, afzetting of niet meer vervullen van de lidmaatschapsvoorwaarde, wordt de algemene vergadering van de bestuurders in de vervanging van deze bestuurder voorzien voor de rest van de termijn. Tot zolang in de vervanging van de bestuurder niet is voorzien, oefenen de overige bestuurders de volledige bevoegdheden van de raad van bestuur uit.

§5 De bestuurders duiden onder elkaar een voorzitter, een secretaris en een schatbewaarder aan.

Op de laatste biz, van l_uiik vesmetden Recto " Vagir en hoedanigheid van de instrtanestterende notaris. hetzr4 van de petso(etti(en} bevoegd de'rereniging. stichting or Q'rganistne ten aanzien van derden ie vertegenwoordigen

Verso Naam en handtekening

1 r

Voor- behou.ders aan het

" Belgisch Staatsblad







Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 17/02/2011 - Annexes du Moniteur belge

Luik B - vervolg

Art. 12

§1 De raad van bestuur bestuurt, vertegenwoordigt en verbindt geldig de vereniging zonder bijkomende machtigingen van de algemene vergadering, in alle gerechtelijke en buitengerechtelijke handelingen. Hij treedt op als eiser of verweerder, in aile rechtsgedingen en beslist over het al dan niet aanwenden van rechtsmiddelen. Hij is bevoegd voor alle handelingen, zonder uitzondering van bestuur en van beschikking, met inbegrip van vervreemden, zelfs om niet, van roerende of onroerende goederen en van hypothekeren, van lenen en uitlenen, voor om het even welke termijn, van alle handels- en bakverrichtingen, van het opheffen van hypotheken.

§2 Alle bevoegdheden die niet door de wet of door de statuten zijn toegewezen aan de algemene vergadering, warden uitgeoefend door de raad van bestuur.

§3 De raad van bestuur kan zijn bevoegdheden geheel of gedeeltelijk overdragen aan één of meer bestuurders, in het bijzonder wat betreft het dagelijks bestuur van de vereniging en het gebruik van de maatschappelijke handtekening aan dit bestuur verbonden. Deze delegatie is op ieder ogenblik herroepbaar.

§4 Om tegenover derden de vereniging te vertegenwoordigen en te verbinden is nodig en volstaan gezamelijke handtekeningen van drie bestuurders.

Art. 13

§1 De raad van bestuur vergadert minstens tweemaal per jaar.

§2 De raad van bestuur wordt bijeengeroepen door de voorzitter of twee bestuurders.

§3 De raad van bestuur kan steeds geldig vergaderen wanneer minstens de helft van de bestuurders aanwezig is. leden: bestuurder beschikt over één stem. De besluiten van de raad van bestuur moeten goedgekeurd warden door minstens de helft van de aanwezige of vertegenwoordigde bestuurders.

§4 Van elke vergadering van de raad van bestuur wordt een verslag opgemaakt dat ondertekend wordt door de voorzitter en aan de bestuurders bezorgd wordt, uiterlijk tegen het bijeenroepen van de volgende vergadering.

Titel V - Diverse bepalingen

Art. 14

Het boekjaar loopt van 1 januari tot 31 december.

Elk jaar moet de raad van bestuur aan de algemene vergadering rekenschap geven over zijn beleid tijdens

het afgelopen dienstjaar.

De raad stelt de rekening vast van vorig jaar en maakt de begroting op voor het volgend jaar. Beide

documenten worden elk jaar en ten laatste zes maanden na afsluiting van het boekjaar, onderworpen aan de

goedkeuring van de algemene vergadering.

Art. 15

Behoudens het geval van rechterlijke ontbinding, kan tot vrijwillige ontbinding slechts besloten worden door

de algemene vergadering overeenkomstig artikel 20 van de wet van 27 juni 1921.

Art. 16

In geval van ontbinding wordt het overblijvende actief, na vereffenen van de schulden en het aanzuiveren van de !asten, overgedragen aan een vereniging met een gelijkaardig doet als de vereniging, aan te duiden door de algemene vergadering.

Art. 17

Voor alles wat niet doomde statuten is geregeld, Is de aangepaste wet van 27 juni 1921 van toepassing.

Wijziging van Raad van Bestuur

Volgende bestuurders namen ontslag :

BLOQUAUX JOZEF

D'HONDT STEVEN

NAVEAU EMIEL

PIRLET MANNES

SCHOONJANS ERIK

VAN MEIR MAGDALENA

VERHOEVEN KELLY

Wonden nieuwe bestuurders :

Vandenbussche Wim Yvonne Albert 69.12.17.437.04 Voorzitter

Leopold Gillislaan 54/56 2100 Deurre

Deume 17 - 12 -1969

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging. stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

1

MOD22

Luik B - Vervolg

De Meutenaere Jozef Louis Ghisleen Tumhoutsebaan 167/3 2100 Deume Zwijndrecht 11 -12 -1944

"

Voor-

behourJen aan het Belgisch

Staatsb lad

44.12.11.373.14

Secretaris

De Meulenaere Johan Frans Maria 68.03.21.429.02 Penningmeester

Stokerijstraat 198 2110 Wijnegem

Antwerpen 21 - 03 - 1968

Schoonfans Ludo Guillaume Leopold Maria

Turckstraat 25 2060 Antwerpen

Berchem ( Antwerpen) 05-07-1950

Worden herbenoemd als bestuurders :

GEUDENS JOANNES

STUYTS MARINA

Wim Vandenbussche Johan De Meulenaere Jeff De Meulenaere

Voorzitter Schatbewaarder Secretaris



Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 17/02/2011 - Annexes du Moniteur belge

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
JEUGDTEHUIS ANTIGOON

Adresse
LANGE VAN BLOERSTRAAT 90 2060 ANTWERPEN 6

Code postal : 2060
Localité : ANTWERPEN
Commune : ANTWERPEN
Province : Anvers
Région : Région flamande