JOWILE

Association sans but lucratif


Dénomination : JOWILE
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 845.629.469

Publication

14/05/2012
ÿþMOD 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

n I II IIII I I IUU1 II I

*12089212*

be a B~ Sts

i

NEEncE64 CD--

GRIFFIE RECHTBANK VAN

0.2 MEi 2012

KOOPHANDEL TURNHOUT

Gritûe griffier

Ondernemingsnr : 0 $ L S . , 2-9 9 Benaming

(voluit) : vzw JOWILE

(verkort) :

Rechtsvorm : Vereniging Zonder Winstoogmerk Zetei : Wouwerstraat 29, 2480 Dessel Onderweg akte : Oprichting

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -14/05/2012 - Annexes du Moniteur belge

De ondergetekenden:

- Debie Paul, Kromstraat 116,2480 Dessel

- Engelen Kris, Nieuwstraat 90, 2480 Dessel

- Engelen Pieter, Hendrik Consciencestraat 31, 2400 Mol

- Kuypers Jo, Wateringstraat 150, 2400 Mol Rauw

- Minnen Raf,Boeretangsedreef 3,2480 Dessel

- Peeters Wim, Kuilstraat 74, 2480 Dessel

- Stegers Wouter, Blokstraat 85, 2480 Dessel

- Staes Eline, Kastelsedijk 64, 2480 Dessel

- Van Houdt Jeroen, Steegsebaan 72/1, 2490 Balen

Stichtende leden verklaren bij deze tussen hen en al degenen die later tot de vereniging zullen toetreden, wat volgt overeen te komen.

Titel I Naam, zetel, doel, duur

Artikel 1. Onder de benaming "JOWILE" wordt een vereniging zonder winstoogmerk opgericht.

Artikel 2. De zetel van de vereniging is gevestigd te 2480 Dessel, Wouwerstraat 29 A, in het gerechtelijk arrondissement Tumhout.

Artikel 3. De vereniging heeft tot doel de ontwikkeling en werking van de plaatselijke jeugdverenigingen. "Chirojongens Jowile" en "Chiromeisjes Jowile" te ondersteunen. De vereniging kan daartoe alle middelen aanwenden, initiatieven nemen en daden stellen die deze jeugdorganisaties rechtstreeks of onrechtstreeks ten goede komen. In die zin mag zij, op bijkomstige wijze, economische activiteiten uitoefenen, op voorwaarde dat de opbrengst daarvan uitsluitend besteed wordt aan het doel. De vereniging mag tevens goederen, zowel roerende als onroerende, bezitten, aankopen en verkopen en kan contracten afsluiten.

Artikel 4. De vereniging wordt opgericht voor onbepaalde duur en kan te allen tijde door de Algemene Vergadering worden ontbonden.

Titel I1- Leden

Artikel 5. De vereniging bestaat uit leden en toegetreden leden. Het aantal leden bedraagt minimum 3.

Artikel 6. Ais lid kan tot de vereniging toetreden, iedere natuurlijke persoon met een minimum leeftijd van 16, jaar, rechtspersoon of feitelijke vereniging, die de doelstellingen van de vereniging onderschrijft en die door de: Algemene Vergadering wordt aanvaard. Het verzoek om toelating moet schriftelijk of per email worden ingediend bij de Raad van Bestuur. Voor de aanvaarding is een meerderheid van twee derde van de stemmen van aile leden vereist.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening.

1111je }f&

~

Moa 2.2

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -14/05/2012 - Annexes du Moniteur belge

Artikel 7., De leden zijn aan de vereniging jaarlijks geen bijdragen verschuldigd.

Artikel 8. Elk lid kan te allen tijde uit de vereniging treden. Het ontslag moet per brief of e-mail aan de Raad van Bestuur ter kennis worden gebracht. Een lid kan slechts worden uitgesloten door de Algemene Vergadering met een meerderheid van twee derde van de stemmen. Het lidmaatschap van een lid eindigt automatisch door het overlijden van de natuurlijke persoon, of ingeval van een rechtspersoon, door haar ontbinding, fusie, splitsing of faillissement.

Titel Ill - De Raad van Bestuur

Artikel 9. De vereniging wordt bestuurd door een Raad van Bestuur van ten minste drie bestuurders, maar hun aantal is steeds kleiner dan het aantal leden.

De bestuurders worden benoemd door de Algemene Vergadering voor een termijn van 4 jaar en zijn te allen tijde door deze afzetbaar. Een bestuurder kan zelf ontslag nemen door dit schriftelijk of per email mee te delen aan de voorzitter van de Raad van Bestuur. De voorzitter deelt zijn ontslag schriftelijk of per email mee aan al de bestuurders. Wanneer het mandaat van een bestuurder voor het einde van de termijn van 4 jaar openvait, kan de Algemene Vergadering in zijn vervanging voorzien. Zo door vrijwillig ontslag, verstrijken van termijn of afzetting, het aantal bestuurders is teruggevallen tot onder het wettelijk minimum, dan blijven de bestuurders in functie totdat in hun vervanging is voorzien.

Artikel 10, De Raad van Bestuur leidt de zaken van de vereniging en vertegenwoordigt deze in en buiten rechte met de nodige zorg als een goede huisvader.

pe Raad van Bestuur kan enkel zaken uitvoeren die door de Algemene Vergadering werden beslist en vaardigt daarvoor aile huishoudelijke reglementen uit die hij nodig oordeelt.

pe Raad van Bestuur treedt op, als eiser of verweerder, in alle rechtsgedingen. De beslissing over het al of niet aanwenden van rechtsmiddelen wordt genomen door de Algemene Vergadering. De Raad kan, na beslissing van de Algemene Vergadering, alle handelingen van bestuur verrichten, en bovendien aile daden van beschikking stellen. De Raad van Bestuur vertegenwoordigt en verbindt geldig de vereniging in aile gerechtelijke en buitengerechtelijke handelingen.

Yen aanzien van derden is de vereniging slechts geldig verbonden door een handtekening van een bestuurder vergezeld van de stempel van de vereniging.

Oe Raad van Bestuur kan voor bepaalde handelingen en taken en voor daden van dagelijks bestuur zijn bevoegdheid of zijn verantwoordelijkheid overdragen aan een dagelijks bestuur, een afgevaardigd bestuurder, één of meerdere van de bestuurders of zelfs aan een ander lid of toegetreden lid van de vereniging. De duur waarvoor deze bevoegdheidsdelegatie plaatsgrijpt kan niet langer zijn dan vier jaar en het mandaat kan ten allen tijde met onmiddellijke ingang worden ingetrokken door de Raad van Bestuur. Wanneer meer dan één persoon met het dagelijks bestuur wordt belast, wordt de vereniging in al haar handelingen van het dagelijks bestuur rechtsgeldig vertegenwoordigd door één persoon belast met het dagelijks bestuur, die geen bewijs van een voorafgaand besluit onder hen moet leveren. De leden, die deel uitmaken van dergelijk dagelijks bestuur, dienen te worden voorgesteld en aanvaard door de Algemene Vergadering.

Oe Raad vaardigt alle huishoudelijke reglementen omtrent deze dagelijkse besturen, die hij nodig oordeelt,

uit.

.

Titel IV - Algemene Vergadering

Artikel 11. De Algemene Vergadering is samengesteld uit aile leden, en wordt voorgezeten door de Voorzitter van de Raad van Bestuur, of bij afwezigheid door een van de aanwezige bestuurders.

Artikel 12. De Algemene Vergadering is bevoegd voor:

g.het wijzigen van de statuten;

D.het benoemen en afzetten van de bestuurders;

0.de benoeming en de afzetting van de commissarissen en het bepalen van hun bezoldiging ingeval een

bezoldiging wordt toegekend;

d.de kwijting aan de bestuurders en de commissarissen;

e.het goedkeuren van de begrotingen en rekeningen;

f.het vrijwillig ontbinden van de vereniging;

g.het aanvaarden:/uitsluiten van een lid;

t1.de omzetting van de vereniging in een vennootschap met een sociaal oogmerk; en

de beslissingen omtrent de uit te voeren taken door de Raad van Bestuur

i.alle gevallen waar deze statuten dat vereisen

Artikel 13.

pe Algemene Vergadering wordt minstens één keer per jaar ten laatste op 30juni samengeroepen voor het goedkeuren van de rekeningen van het afgelopen jaar en van de begroting voor het volgend jaar,

Buitengewone Algemene Vergaderingen worden gehouden telkens wanneer de omstandigheden dit vereisen of wanneer één derde van de leden daarom verzoekt.

MOD 2.2

Luik B - Vervolg

De oproeping tot de Algemene Vergadering moet, om geldig te zijn, verstuurd worden door de vaarzitter of diens vervanger, Alle leden moeten worden opgeroepen  ten minste 8 dagen op voorhand - per brief of e-mail. De oproeping, die plaats, dag en uur van de vergadering vermeldt, bevat de agenda, die wordt vastgelegd door de voorzitter van de Raad van Bestuur of diens vervanger.

Artikel 14. Van elke vergadering wordt een verslag opgemaakt, dat ondertekend wordt door de Voorzitter of het bestuurslid dat de vergadering heeft voorgezeten. Het verslag is voorzien van de datum van vergadering en wordt gedurende 4 jaar bewaard.

Leden alsook derden, die van een belang doen blijken, hebben het recht, inzage van de verslagen te vragen aan de voorzitter van de Raad van Bestuur.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -14/05/2012 - Annexes du Moniteur belge

,

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

Tite{ V  Inzage recht leden en derden

ArtiKel 15. Alle leden en derden kunnen het register van de leden raadplegen, alsmede alle verslagen en beslissingen van de Algemene Vergadering, van de Raad van Bestuur en van de personen, al dan niet met een bestuursfunctie, die bij de vereniging of voor rekening ervan een mandaat bekleden evenals alle boekhoudkundige stukken van de vereniging. Hiervoor dient voorafgaandelijk contact te worden opgenomen met de voorzitter van de Raad van Bestuur.

Titel VI - Begroting en Rekeningen

Artikel 16. Het boekjaar van de vereniging loopt van 1 januari tot 31 december. De Raad van Bestuur bereidt de rekeningen en de begrotingen voor en legt ze jaarlijks ter goedkeuring voor aan de Algemene Vergadering,

Titel VII - Ontbinding en Vereffening

Artikel 17. In geval van vrijwillige ontbinding benoemt de Algemene Vergadering, of bij gebreke daarvan de Rechtbank, een of meer vereffenaars. Zij bepaalt tevens hun bevoegdheid, alsmede de vereffeningvoorwaarden.

Artikel 18, in geval van ontbinding worden de activa, na aanzuivering van de schulden, overgedragen aan een vereniging dewelke een gelijkaardig doel nastreeft of stichting met belangeloos doel, op aanduiden van de Algemene Vergadering die tot de ontbinding besluit.

ArtiKel 19. Voor alles wat in deze statuten niet uitdrukkelijk is geregeld, is de wet van 27 juni 1921 en de wet van 2 mei 2002, of de wetgeving die deze wet zou vervangen na de oprichting van de vereniging, toepasselijk, de Algemene wettelijke bepalingen, het huishoudelijk reglement en de gebruiken ter zake.

Opgemaakt in drie exemplaren en met eenparigheid van stemmen aanvaard op de stichtingsvergadering, gehouden te Dessel, Wouwerstraat 29 A op 17 april 2012.

Debie Paul Engelen Kris Engelen Pieter

Kuypers Jo Minnen Raf Slegers Wouter Stees Eline Peeters Wim

Van Houdt Jeroen

Tijdens haar oprichtingsvergadering hebben de stichtende leden de volgende personen aangesteld tot Raad

van Bestuur:

Pieter Engelen, Hendrik Consciencestraat 31, 2400 Mol, geboren te Mol op 10/12/1984 wordt benoemd tot

Voorzitter

Jeroen Van Houdt, Steegsebaan 7211, 2490 Balen, geboren te Geel op 13/12/1984 wordt benoemd tot

Ondervoorzitter

Loes Engelen, Kromstraat 121, 2480 Dessel, geboren te Geel op 04/09/1989 wordt benoemd tot

Secretaris

Ellen Van Gompel, Strunkelstraat 14, 2480 Dessel, geboren te Turnhout op 15/07/1970 wordt benoemd tot

Penningmeester

Kris Engelen, Nieuwstraat 90, 2480 Dessel, geboren te Turnhout op 16/08/1969, Bestuurder

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
JOWILE

Adresse
WOUWERSTRAAT 29 2480 DESSEL

Code postal : 2480
Localité : DESSEL
Commune : DESSEL
Province : Anvers
Région : Région flamande