JUNIOR CHAMBER INTERNATIONAL GHEEL-EN-THALS, AFGEKORT : JCI GHEEL-EN-THALS

Association sans but lucratif


Dénomination : JUNIOR CHAMBER INTERNATIONAL GHEEL-EN-THALS, AFGEKORT : JCI GHEEL-EN-THALS
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 418.090.388

Publication

05/09/2013
ÿþ~tl Maa 2,2

ln de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie



il~NI~IIII~IN

131 6983'

ie

NEERGEI Frn

GRIFFIE RECHTBANK VAN

2 7 AIR 2013

KOOPHANDEL TURNHOUT

nriffípe griffier

Op de laatste blz, van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Ondernemingsnr : 0418.090.388

Benaming

(voluit) : Junior Chamber International Gheel-en-Thals

(verkort) : JCI Gheel-en-Thals

Rechtsvorm : VZW

Zetel : tr ~iC'XQ ~l.~üCuZ J~39cp

Onderwerp akte : WIJZING STATUTEN

STATUTEN

"JCl Gheel-en-Thals"

TITEL 1.  Benaming, zetel, doel, duur

Artikel 1

De vereniging draagt de naam : "Junior Chamber International Gheel-en Thals",

Zij heeft de exclusiviteit van elke benaming die daaruit voortvloeit JCI, Jonge Kamer (JK), Jaycees, ,..etc. Alle akten, facturen, aankondigingen, publicaties en andere stukken uitgaande van de vereniging moeten de maatschappelijke benaming vermelden, voorafgegaan of onmiddellijk gevolgd door de woorden: "vereniging zonder winstoogmerk" of de afkorting "VZW".

Artikel 1 bis

De vereniging is aangesloten bij Junior Chamber International Belgium VZW., en bij Junior Chamber International Vlaanderen V.Z.W. en verbindt er zich toe de grondregels, reglementen, alsook alle dwingende maatregelen die eruit volgen, na te leven.

Artikel 1 tris

De stichtende leden zijn Chris Moons-Smekens, kinesitherapeut, Stationstraat 87, 2440 Geel; Joos Holten, kaderbediende, Romelaan 23, 2400 Mol; Eduard Belmans, vleeswarenfabrikant, Bantveld 21, 2440 Geel; René Peeters, zaakvoerder textiel, Markgravenstraat 50, 2410 Herentals; Annemie Verbist-Van Lombeek, financieel analyste, Velleke 210, 2440 Geel; René Corstjens, kaderbediende, Schuttershof 11, 2440 Geel; Leon Lavrijsen, zaakvoerder houthandel, Waaiburg 34, 2440 Geel,

Artikel 2

De zetel van de vereniging is gevestigd in Waaiburg 33E te 2440 Geel en ressorteert onder het gerechtelijk arrondissement Turnhout. Deze kan bij meerderheidsbeslissing gewijzigd worden door de Raad van Bestuur. De officiële taal van de vereniging is het Nederlands. Het officiële kenteken van de vereniging is het kenteken van Junior Chamber International.

Artikel 3

De vereniging heeft tot doel, buiten elke partijdigheid om, de doelstellingen van Junior Chamber

International (JCI) zoals vervat in haar Credo (beginselverklaring) te ontwikkelen en te bevorderen, en meer

bepaald

a)het initiëren en coördineren van projecten en programma's die tot doel hebben de verbetering van de

sociale, economische, geestelijke en culturele levensvoorwaarden en het deelnemen aan regionale, nationale

en internationale programma's die bovengenoemd doel nastreven;

b)het initiëren en coördineren van vormings- en vervolmakingsprogramma's die tot doel hebben de

burgerzin, de leiderschapskwaliteiten en de ondernemingszin van de leden te ontwikkelen;

c)het bevorderen van de wederzijdse contacten en samenwerking tussen de LA's (Lokale Afdeling);

d)het stimuleren van de ontplooiing van regionale, nationale en internationale gemeenschappen;

e)het bevorderen van de onderlinge vriendschapsbanden tussen de leden.

Artikel 4



Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 05/09/2013 - Annexes du Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 05/09/2013 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

De vereniging wordt opgericht voor een onbepaalde duur. TITEL Il.  Leden, ontslag, uittreding, bijdrage

Artikel 5

De vereniging is samengesteld uit natuurlijke personen, werkelijke leden en toegetreden leden en zal ten minste bestaan uit vijf werkelijke leden. Alle leden aanvaarden de statuten en de reglementen van de vereniging en verbinden zich ertoe deze na te leven.

Artikel B

De jaarlijkse ledenbijdrage voor de werkelijke leden en de toegetreden leden wordt vastgesteld door de

Raad van Bestuur en bedraagt maximum ¬ 1.250.

Artikel 7

Om als werkelijk lid te kunnen toetreden tot de JCI-beweging dient het lid te voldoen aan onderstaande

voorwaarden:

'Minimum 18 jaar oud en de leeftijd van 40 jaar niet bereikt hebben;

2.Bereid zijn de doelstellingen van Junior Chamber International zoals vervat in haar Credo

(beginselverklaring) te ontwikkelen en te bevorderen;

3.De statuten en de reglementen van de vereniging aanvaarden en zich ertoe verbinden deze na te leven;

4.De jaarlijkse bijdrage storten binnen de door de Raad van Bestuur vastgestelde termijn.

Artikel 7 bis

Toegetreden leden:

1.Toegetreden leden sympathiseren met JCI Gheel-en-Thals maar zijn geen lid van verbonden vzw`s.

2.Zij mogen deelnemen aan alle activiteiten, doch zij zijn niet bevoegd tot het uitoefenen van een

verantwoordelijke functie. Zij hebben eveneens geen stemrecht.

Zij betalen het geldende lidgeld.

Artikel 7 tris

Op de zetel van de vereniging wordt door de Raad van Bestuur een register van de leden gehouden. Dit

register vermeldt de naam, voornamen en woonplaats van de leden.

Voorwaarden voor Kandidaat lid, toegetreden lid en werkelijk lid staan beschreven in het RIO.

Artikel 8

Elk lid is vrij om zich te allen tijde uit de vereniging terug te trekken, door zijn/haar ontslag schriftelijk of per mail ter kennis aan de Raad van Bestuur te brengen.

Een lid dat zijn/haar bijdrage niet betaalt binnen de door de Raad van Bestuur gestelde termijn wordt geacht van rechtswege ontslag genomen te hebben.

Een werkelijk lid wordt geacht van rechtswege ontslag te nemen op de dag van de Algemene Statutaire Vergadering volgend op zijn veertigste verjaardag,

De uitsluiting van een lid kan slechts door de Algemene Vergadering en met een meerderheid van twee derden der stemmen uitgesproken worden.

Actieve leden noch een lid dat ontslag neemt of uitgesloten wordt, evenals de rechthebbenden van overleden leden, kunnen geen aanspraak maken op het maatschappelijke bezit van de vereniging en kunnen nooit teruggave vragen van de gestorte bijdrage, van aanbrengsten of elke andere prestatie.

TITEL Ill -- Bestuur

Artikel 9

De vereniging wordt bestuurd door een Raad van Bestuur, samengesteld uit tenminste 4 werkelijke leden, die tenminste werkelijk lid zijn van de LA op het moment dat het nieuwe werkingsjaar begint : de voorzitter, een penningmeester, een secretaris en een incoming voorzitter. Hun mandaat van bestuurder duurt één jaar en is op elk ogenblik herroepbaar door een 2/3 meerderheid van de stemmen in de Algemene Vergadering. Hun benoeming geschiedt door de Algemene Statutaire Vergadering. De leden kunnen met twee derde meerderheid van de stemmen, op de Algemene Statutaire Vergadering, een lid dat niet voldoet aan bovenvermelde eisen, alsnog in de Raad van Bestuur opnemen, De Raad van Bestuur is het uitvoeringsorgaan van de vereniging, dit wil zeggen dat de benoeming of de ambtsbeëindiging van die bestuurders en van de personen die de vereniging kunnen vertegenwoordigen moeten neergelegd worden op de griffie.

Artikel 9 bis

Op de Algemene Statutaire Vergadering wordt een incoming voorzitter verkozen, die deel uitmaakt van de Raad van Bestuur en die zal uitgeroepen worden tot voorzitter op de Algemene Statutaire Vergadering van het volgend jaar. De incoming voorzitter kan schriftelijk afstand doen van de benoeming tot voorzitter ten laatste 30 dagen voor de Algemene Statutaire Vergadering. De Algemene Statutaire Vergadering kan een motie van

J4

1

M0p 2.2

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 05/09/2013 - Annexes du Moniteur belge

wantrouwen indienen, die de incoming voorzitter ervan weerhoudt om zijn functie als voorzitter uit te oefenen. Hiervoor is een bijzondere meerderheid van 2/3 van de totale, aanwezige en gevolmachtigde, stemmen nodig.

Artikel 10

De Raad van Bestuur heeft de meest uitgebreide machten om alle daden van bestuur te stellen die de vereniging aanbelangen. Deze is bevoegd voor alle daden die door de wet of door de huidige statuten niet uitdrukkelijk worden voorbehouden aan de algemene vergadering.

Deze heeft onder meer de opdracht toe te zien op de activiteit van de vereniging door het maatschappelijke doel te realiseren. Deze kan onder meer alle deposito's neerleggen en ontvangen, aile onroerende goederen huren en verhuren. Deze kan aile legaten, schenkingen en private en officiële subsidies aanvaarden. Deze sluit verder alle contracten en overeenkomsten af

Voormelde opsomming is enkel aanwijzend en niet beperkend. Wie zijn handtekening plaatst in naam van de vzw moet de handtekening altijd vooraf laten gaan `voor de vzw' gevolgd door de functie die hij in de vzw heeft.

Artikel 11

De Raad van Bestuur vergadert tenminste vier maal per jaar, op uitnodiging en onder het voorzitterschap van de voorzitter, of als deze verhinderd is van de incoming voorzitter, telkens als de belangen van de vereniging dit vragen of/en elke keer een bestuurder het verzoekt. De vergadering wordt gehouden op de plaats, dag en uur aangeduid in de uitnodiging.

Een bestuurder die verhinderd is, kan slechts volmacht geven aan een andere bestuurder.

Artikel 12

De Raad van Bestuur kan slechts geldig vergaderen en beslissen, indien de helft van haar leden aanwezig of geldig vertegenwoordigd is.

Alle beslissingen van de Raad van Bestuur worden genomen bij gewone meerderheid der stemmen, behalve in de gevallen waarin de statuten of de wet het anders voorzien. In geval van staking van stemmen, is de stem van deze die de vergadering voorzit doorslaggevend. De beraadslagingen van de Raad van Bestuur worden vastgelegd in een proces-verbaal ondertekend door de secretaris-verslaggever.

Artikel 12 bis

Behoudens bijzondere volmacht, worden alle akten die de vereniging verbinden, ondertekend door de voorzitter van de Raad van Bestuur, of bij ontstentenis, door één van de andere bestuurders.

Voor de gewone briefwisseling, de handelingen van dagelijks bestuur, de kwijtingen en ontlastingen ten overstaan van de administratie, alsook de handelingen nodig voor de dagelijkse werking van de vereniging, volstaat één enkele handtekening en wel die van één van de bestuurders of van de werkelijke leden, daartoe door de raad afgevaardigd,

Toegetreden leden hebben geen handtekeningbevoegdheid.

De rechtsvorderingen, zowel als eiser dan als verweerder, worden in naam van de vereniging gevoerd door de voorzitter van de Raad van Bestuur of bij zijn afwezigheid door de bestuurder daartoe door de Raad van Bestuur aangesteld,

Artikel 13

De Raad van Bestuur zal een Reglement van Interne Orde (R10) mogen opstellen dat de modaliteiten van de werking van de vereniging bepaalt. Het Reglement van Interne Orde (RIO) kan slechts goedgekeurd en gewijzigd worden door de Raad van Bestuur met een 213 meerderheid van de stemmen. Deze wijziging moet echter steeds goedgekeurd worden door de eerstvolgende Algemene Vergadering met een gewone meerderheid van de stemmen. Het aangepaste RIO moet steeds op voorhand worden overhandigd aan alle stemgerechtigde leden van de Algemene Vergadering.

Ieder werkelijk lid krijgt bij zijn toetreding het Reglement van Interne Orde (RIO) alsook een kopie van de statuten. De leden krijgen opnieuw een exemplaar telkens er wijzigingen werden aangebracht. Alle leden verbinden er zich toe de statuten en het Reglement van Interne Orde (Rl0) na te leven.

Artikel 14

De bestuurders hebben geen persoonlijke verplichtingen ten overstaan van de verbintenissen van de

vereniging. Hun verantwoordelijkheid is beperkt tot het uitvoeren van het onbezoldigde mandaat dat hen werd

toevertrouwd.

TITEL IV  Algemene Vergadering

Artikel 15

De Algemene Vergadering is de hoogste macht van de vereniging.

Behoren tot haar bevoegdheden:

1.het wijzigen van de statuten;

2.het benoemen en het afzetten van de bestuurders;

3.de kwijting aan de bestuurders;

4.het goedkeuren van de begrotingen en rekeningen;

5.de vrijwillige ontbinding van de vereniging;

MOD 2.2

~

"

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 05/09/2013 - Annexes du Moniteur belge

6.het uitsluiten van leden;

7.alle beslissingen die buiten de macht vallen van de Raad van Bestuur, hetzij door de wet, hetzij door de

statuten;

8.de Raad van Bestuur machtigen een deel van haar bevoegdheid te delegeren aan een derde;

Artikel 1e

Ieder jaar moet een Algemene Statutaire Vergadering worden bijeengeroepen en dit op de tweede dinsdag van de maand september die geen officiële feestdag is. Tijdens deze vergadering wordt de nieuwe Raad van Bestuur benoemd die vanaf het afsluiten van het werkingsjaar in werking treedt.

De Buitengewone Statutaire Vergadering mag bovendien uitzonderlijk bijeengeroepen worden telkens het maatschappelijke belang van de vereniging dit verantwoordt, ofwel op verzoek van één vijfde van de leden ofwel op verzoek van de Raad van Bestuur, beslissend met twee derde der uitgebrachte stemmen.

De uitnodiging tot de Algemene Statutaire Vergadering en tot de Buitegewone Statutaire Vergadering wordt verzonden per gewone brief of per e-mail minstens 8 dagen voor de datum van de vergadering door de Raad van Bestuur en ondertekend door de voorzitter in naam van de Raad van Bestuur. De uitnodiging bevat de dagorde door de Raad van Bestuur samengesteld. De vergadering kan slechts beslissen over de punten op de dagorde vermeld. Alle leden moeten opgeroepen worden en zijn de enigen die stemrecht genieten.

De uitnodiging tot iedere Algemene Vergadering wordt verzonden per gewone brief of per e-mail minstens 8 dagen voor de datum van de vergadering door de Raad van Bestuur en ondertekend door de voorzitter of secretaris in naam van de Raad van Bestuur. De vergadering kan slechts beslissen over de punten op de dagorde vermeld, Alle leden moeten opgeroepen worden en zijn de enigen die stemrecht genieten,

Artikel 16 bis

De vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter, of bij zijn afwezigheid door de incoming voorzitter, of bij diens afwezigheid door een bestuurder.

Het toezicht op de Algemene of Buitengewone Statutaire Vergadering wordt uitgeoefend door twee commissarissen. Zij worden door de Algemene of Buitengewone Statutaire Vergadering benoemd op voordracht van de voorzitter en voor de duur van de Algemene of Buitengewone Statutaire Vergadering. Deze commissarissen kunnen werkelijke of toegetreden leden zijn.

Artikel 17

Elk lid van de vereniging kan een punt inschrijven op de dagorde van de Algemene Statutaire Vergadering. In geval van de Algemene Statutaire Vergadering en de Buitengewone Statutaire Vergadering moet de aanvraag hiertoe tenminste 15 dagen voor de datum van de vergadering gebeuren per brief of per e-mail en gericht worden aan de voorzitter. De Raad van Bestuur zal de leden van deze mogelijkheid tenminste 30 dagen voor de datum van de vergadering op de hoogte brengen.

Artikel 18

De dagorde van de Algemene Statutaire Vergadering, waarvan sprake in artikel 16 hiervoor dient o.m. te

bevatten:

-plaats, datum en uur van de bijeenkomst;

verslagen van minstens de voorzitter en penningmeester;

-goedkeuring rekeningen van het verlopen werkingsjaar;

-kwijting bestuurders;

Artikel 18 bis

De benoeming van de nieuwe bestuurders gebeurt in de Algemene Vergadering van juni.

Artikel 19

Elke Algemene Vergadering is geldig samengesteld indien tenminste 1/2 van de stemgerechtigde leden en 1/2 van de leden van de Raad van Bestuur aanwezig of vertegenwoordigd zijn. Stemgerechtigde leden kunnen zich laten vertegenwoordigen door een geldige volmacht te geven aan een ander stemgerechtigd lid.

Indien dit aanwezigheidsquorum niet wordt bereikt, zal een tweede vergadering worden bijeengeroepen, De uitnodigingen tot deze tweede vergadering zullen worden verzonden binnen de 8 dagen. Deze tweede vergadering kan niet binnen de 15 dagen gehouden worden en kan beraadslagen en geldig beslissen, welke het aantal aanwezige leden ook zij, over de punten van de dagorde van de eerste vergadering. Enkel beslissingen genomen met goedkeuring van twee derden van de aanwezige leden zijn geldig,

Artikel 20

Elk opgeroepen en stemgerechtigd lid is verplicht zowel de Algemene Statutaire Vergadering ais de Buitengewone Statutaire Vergadering bij te wonen. Een lid dat verhinderd is moet zich laten vertegenwoordigen door een lasthebber, die zelf werkelijk lid is van dezelfde LA en aan wie hij een schriftelijke volmacht heeft overhandigd. Niemand kan drager zijn van meer dan één volmacht.

Elk lid heeft recht op één stem. De beslissingen worden genomen bij meerderheid der uitgebrachte stemmen, behalve in de gevallen waarin de wet of de statuten het anders voorzien. Indien 9/4 van de leden zich verzet tegen een punt dat ter stemming is gelegd, zal de Raad van Bestuur een nieuw voorstel indienen.

à. A

MO0 2.2

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 05/09/2013 - Annexes du Moniteur belge

Artikel 21

In afwijking van hierboven geschreven artikel zullen de beslissingen van de vergadering, waarvan sprake in artikel 19, genomen worden betreffende wijziging aan statuten, uitstuiting van leden, vrijwillige ontbinding van de vereniging, met inachtneming van bijzondere voorwaarden van aanwezigheid, meerderheid en, in voorkomend geval, van gerechtelijke wettiging die normaal gevorderd worden door de artikelen 8,12 en 20 van de wet van 27 juni 1921 met al haar wijzigingen.

Artikel 22

De beslissingen van de Algemene Vergadering worden ingeschreven in het verslag, getekend door de voorzitter en de secretaris, alsook door de leden die het aanvragen, en warden bewaard op de maatschappelijke zetel van de vereniging, waar alle belanghebbenden er kennis van zullen mogen nemen, doch zonder verplaatsing van het register.

Artikel 23

In uitzonderlijke situaties die de werking van de Lokale Afdeling en de commissies belemmeren kan er

electronisch gestemd worden.

TITEL V  Rekening en begroting

Artikel 24

Het maatschappelijk jaar van de vereniging loopt van 1 juif tot 30 juni.

Het boekjaar loopt van 1 juli tot 30 juni. De rekeningen worden afgesloten op 1 juii. Ze worden ter goedkeuring voorgelegd aan de Raad van Bestuur en op de Algemene Statutaire Vergadering. Er wordt verslag uitgebracht aan deze Algemene Statutaire Vergadering betreffende de rekeningen van het afgelopen maatschappelijk jaar.

TITEL VI.  Ontbinding en vereffening

Artikel 25

De ontbinding en de vereffening van de vereniging worden geregeld zoals voorzien door de artikelen 18, 19,

19bis, 20, 21, 22 en 23 van de wet van 2 mei 2002 met al haar wijzigingen.

Artikel 26

Bij vrijwillige ontbinding van de vereniging zal de Algemene Vergadering, die het uitgesproken heeft, zo nodig, vereffenaars benoemen, hun machten bepalen, en beslissen over de aanwending van de goederen en waarden van de ontbonden vereniging, na zuivering van de passiva, en door deze goederen en waarden een bestemming te geven die zo dicht mogelijk verband houden met het doel voor dewelke de vereniging opgericht werd.

in geval van gerechtelijke ontbinding zal deze gevolgd worden door een Algemene Vergadering van de leden bijeengeroepen met hetzelfde doel door de vereffenaars.

Artikel 27

De toepassingsmodaliteiten van huidige statuten, alsook de aanvullende bepalingen worden vastgelegd in het Reglement van Interne Orde (RiO), dat opgesteld, goedgekeurd of gewijzigd wordt door de Raad van Bestuur met een eenvoudige meerderheid van de aanwezige of vertegenwoordigde stemmen. Er is geen homologatie door de rechtbank noodzakelijk.

Artikel 27

Voor alles wat niet uitdrukkelijk voorzien is in de huidige statuten, wordt verwezen naar de wet van 2 mei

2002 met al haar wijzigingen op de verenigingen zonder winstgevend doel.

AKTE TOT WIJZIGING

SAMENSTELLING VOOR RAAD VAN BESTUUR

Ontslagen bestuur werkjaar 2012-2013

LAUWERS BENNY - HERENTALS 17/10/1975 - VOORZITTER

DELEN AN - LIER 09/04/1977 - PENNINGMEESTER

SCHELLEKENS LUC - (81.02.07-215.29) - TURNHOUT 07/02/1981 - SECRETARIS

GEUNS ELLEN - (85.02.19-138.24) - BONHE1DEN 19/02/1985 - B&N VERANTWOORDELIJKE

LAENEN GERT - (81.10.28-255.94) - HERENTALS 28/10/1981 - VORMING

Nieuw bestuur werkjaar 2013-2014

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

~ A

HloD 22

Luik B - Vervolg

- - ---- --- ----

DELEN AN - LIER 09/04/1977 - VOORZITTER

LAUWERS BENNY - t-i RENTALS 17110/1975 - PAST VOORZITTER

DE BRUYN JAN LOUIS - DIEST 16/01/1977 - SECRETARIS

DEVET KRIS - TURNHOUT 19/12/1977 - PENNINGMEESTER

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 05/09/2013 - Annexes du Moniteur belge

Op de laatste blz. van Luik B vermeiden : Recto ; Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso ; Naam en handtekening

10/09/2012
ÿþTe. \

(1I't 11111 It 1111' 1I 1II II II1I 1I1

*iaisa~as*

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

(verkort) : JI Gheel-en-Thais

Rechtsvorm : Vereniging zonder winstoogmerk

Zetel ; Rode Kruisstraat 2 bus 1, 2200 Herentals

Onderwerp akte : Herwerking statuten

"JCI Gheel-en-Thels"

TITEL 1.  Benaming, zetel, doel, duur

Artikel 1

De vereniging draagt de naam ; "Junior Chamber international Gheel-en-Thals".

Zij heeft de exclusiviteit van elke benaming die daaruit voortvloeit JC1, Jonge Kamer (JK), Jaycees, ...etc. Aile akten, facturen, aankondigingen, publicaties en andere stukken, uitgaande van de vereniging moeten de maatschappelijke benaming vermelden, voorafgegaan of onmiddellijk gevolgd door de woorden: "vereniging zonder winstoogmerk" of de afkorting "VZW".

Artikel 1 bis

De vereniging is aangesloten bij Junior Chamber International Belgium VZW., en bij Junior Chamber International Vlaanderen V.Z.W. en verbindt er zich toe de grondregels, reglementen, alsook aile dwingende maatregelen die eruit volgen, na te leven.

Artikel 1 bis

De stichtende leden zijn Chris Moons-Smekens, kinesitherapeut, Stationstraat 87, 2440 Geel; Joos Holten, kaderbediende, Romelaan 23, 2400 Mol; Eduard Belmans, vleeswarenfabrikant, Bantveld 21, 2440 Geel; René Peeters, zaakvoerder textiel, Markgravenstraat 50, 2410 Herentals; Annemie Verbist-Van Lombeek, financieel analyste, Velleke 210, 2440 Geel; René Corstjens, kaderbediende, Schuttershof 11, 2440 Geel; Leon Lavrijsen, zaakvoerder houthandel, Waaiburg 34, 2440 Geel.

Artikel 2

De zetel van de vereniging is gevestigd in de Populierenlaan 13 te 2200 Herentals en ressorteert onder het gerechtelijk arrondissement Turnhout. Deze kan bij meerderheidsbeslissing gewijzigd worden door de Raad van Bestuur. De officiële taal van de vereniging is het Nederlands. Het officiële kenteken van de vereniging is het kenteken van Junior Chamber International.

Artikel 3

De vereniging heeft tot doel, buiten elke partijdigheid om, de doelstellingen van Junior Chamber

international (JCi) zoals vervat in haar Credo (beginselverklaring) te ontwikkelen en te bevorderen, en meer

bepaald :

a)het initiëren en coordineren van projecten en programma's die tot doel hebben de verbetering van de

sociale, economische, geestelijke en culturele levensvoorwaarden en het deelnemen aan regionale, nationale

en internationale programma's die bovengenoemd doel nastreven;

b)het initiëren en coördineren van vormings- en vervolmakingsprogramma's die tot doel hebben de

burgerzin, de leiderschapskwaliteiten en de ondernemingszin van de leden te ontwikkelen;

c)het bevorderen van de wederzijdse contacten en samenwerking tussen de I..A's (Lokale Afdeling);

d)het stimuleren van de ontplooiing van regionale, nationale en internationale gemeenschappen;

e)het bevorderen van de onderlinge vriendschapsbanden tussen de leden.

Artikel 4

Junior Chamber International Gheel-en-Thals

Ondernemingsnr : 0418.090.388 Benaming

(voluit) :

MOD 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

NPproelee ter griffie van de RECHTBANK VAN KOOPHANDEL

3 0 AUG. 2; j2

TURNHOUT

gieffQ riffier,

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -10/09/2012 - Annexes du Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -10/09/2012 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

De vereniging wordt opgericht voor een onbepaalde duur, TITEL II.  Leden, ontslag, uittreding, bijdrage

Artikel 5

De vereniging is samengesteld uit natuurlijke personen, werkelijke leden en toegetreden leden en zal ten minste bestaan uit vijf werkelijke leden. Alle leden aanvaarden de statuten en de reglementen van de vereniging en verbinden zich ertoe deze na te leven.

Artikel 6

De jaarlijkse ledenbijdrage voor de werkelijke leden en de toegetreden leden wordt vastgesteld door de

Raad van Bestuur en bedraagt maximum ¬ 1.250.

Artikel 7

Om als werkelijk lid te kunnen toetreden tot de JCI-beweging dient het lid te voldoen aan onderstaande

voorwaarden:

1.Minimum 18 jaar oud en de leeftijd van 40 jaar niet bereikt hebben;

2.Bereid zijn de doelstellingen van Junior Chamber International zoals vervat in haar Credo

(beginselverklaring) te ontwikkelen en te bevorderen;

3.De statuten en de reglementen van de vereniging aanvaarden en zich ertoe verbinden deze na te leven;

4.De jaarlijkse bijdrage storten binnen de door de Raad van Bestuur vastgestelde termijn.

Artikel 7 bis

Toegetreden leden:

1.Toegetreden leden sympathiseren met JCI Gheel-en-Thals maar zijn geen lid van verbonden vzw's.

2.Zij mogen deelnemen aan alle activiteiten, doch zij zijn niet bevoegd tot het uitoefenen van een

verantwoordelijke functie. Zij hebben eveneens geen stemrecht.

Zij betalen het geldende lidgeld.

Artikel 7 tris

Op de zetel van de vereniging wordt door de Raad van Bestuur een register van de leden gehouden. Dit

register vermeldt de naam, voornamen en woonplaats van de leden.

Voorwaarden voor kandidaat lid, toegetreden lid en werkelijk lid staan beschreven in het RiO.

Artikel 8

Elk lid is vrij om zich te allen tijde uit de vereniging terug te trekken, door zijn/haar ontslag schriftelijk of per mail ter kennis aan de Raad van Bestuur te brengen.

Een lid dat zijn/haar bijdrage niet betaalt binnen de door de Raad van Bestuur gestelde termijn wordt geacht van rechtswege ontslag genomen te hebben.

Een werkelijk lid wordt geacht van rechtswege ontslag te nemen op de dag van de Algemene Statutaire Vergadering volgend op zijn veertigste verjaardag.

De uitsluiting van een lid kan slechts door de Algemene Vergadering en met een meerderheid van twee derden der stemmen uitgesproken worden.

Actieve leden noch een lid dat ontslag neemt of uitgesloten wordt, evenals de rechthebbenden van overleden leden, kunnen geen aanspraak maken op het maatschappelijke bezit van de vereniging en kunnen nooit teruggave vragen van de gestorte bijdrage, van aanbrengsten of elke andere prestatie.

TITEL III  Bestuur

Artikel 9

De vereniging wordt bestuurd door een Raad van Bestuur, samengesteld uit tenminste 4 werkelijke leden, die tenminste werkelijk lid zijn van de LA op het moment dat het nieuwe werkingsjaar begint : de voorzitter, een penningmeester, een secretaris en een incoming voorzitter. Hun mandaat van bestuurder duurt één jaar en is op elk ogenblik herroepbaar door een 213 meerderheid van de stemmen in de Algemene Vergadering. Hun benoeming geschiedt door de Algemene Statutaire Vergadering. De leden kunnen met twee derde meerderheid van de stemmen, op de Algemene Statutaire Vergadering, een lid dat niet voldoet aan bovenvermelde eisen, alsnog in de Raad van Bestuur opnemen. De Raad van Bestuur is het uitvoeringsorgaan van de vereniging, dit wil zeggen dat de benoeming of de ambtsbeëindiging van die bestuurders en van de personen die de vereniging kunnen vertegenwoordigen moeten neergelegd worden op de griffie.

Artikel 9 bis

Op de Algemene Statutaire Vergadering wordt een incoming voorzitter verkozen, die deel uitmaakt van de Raad van Bestuur en die zal uitgeroepen worden tot voorzitter op de Algemene Statutaire Vergadering van het volgend jaar. De incoming voorzitter kan schriftelijk afstand doen van de benoeming tot voorzitter ten laatste 30 dagen voor de Algemene Statutaire Vergadering. De Algemene Statutaire Vergadering kan een motie van

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -10/09/2012 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

wantrouwen indienen, die de incoming voorzitter ervan weerhoudt om zijn functie als voorzitter uit te oefenen. Hiervoor is een bijzondere meerderheid van 2/3 van de totale, aanwezige en gevolmachtigde, stemmen nodig.

Artikel 10

De Raad van Bestuur heeft de meest uitgebreide machten om alle daden van bestuur te stellen die de vereniging aanbelangen. Deze is bevoegd voor alle daden die door de wet of door de huidige statuten niet uitdrukkelijk worden voorbehouden aan de algemene vergadering.

Deze heeft onder meer de opdracht toe te zien op de activiteit van de vereniging door het maatschappelijke doel te realiseren. Deze kan onder meer alle deposito's neerleggen en ontvangen, alle onroerende goederen huren en verhuren. Deze kan alle legaten, schenkingen en private en officiële subsidies aanvaarden. Deze sluit verder alle contracten en overeenkomsten af.

Voormelde opsomming Is enkel aanwijzend en niet beperkend. Wie zijn handtekening plaatst in naam van de vzw moet de handtekening altijd vooraf laten gaan `voor de vzw' gevolgd door de functie die hij in de vzw heeft.

Artikel 11

De Raad van Bestuur vergadert tenminste vier maal per jaar, op uitnodiging en onder het voorzitterschap van de voorzitter, of als deze verhinderd is van de incoming voorzitter, telkens als de belangen van de vereniging dit vragen of/en elke keer een bestuurder het verzoekt. De vergadering wordt gehouden op de plaats, dag en uur aangeduid in de uitnodiging.

Een bestuurder die verhinderd is, kan slechts volmacht geven aan een andere bestuurder.

Artikel 12

De Raad van Bestuur kan slechts geldig vergaderen en beslissen, indien de helft van haar leden aanwezig of geldig vertegenwoordigd is.

Aile beslissingen van de Raad van Bestuur worden genomen bij gewone meerderheid der stemmen, behalve in de gevallen waarin de statuten of de wet het anders voorzien. in geval van staking van stemmen, is de stem van deze die de vergadering voorzit doorslaggevend. De beraadslagingen van de Raad van Bestuur worden vastgelegd in een proces-verbaal ondertekend door de secretaris verslaggever.

Artikel 12 bis

Behoudens bijzondere volmacht, worden alle akten die de vereniging verbinden, ondertekend door de voorzitter van de Raad van Bestuur, of bij ontstentenis, door één van de andere bestuurders.

Voor de gewone briefwisseling, de handelingen van dagelijks bestuur, de kwijtingen en ontlastingen ten overstaan van de administratie, alsook de handelingen nodig voor de dagelijkse werking van de vereniging, volstaat één enkele handtekening en wel die van één van de bestuurders of van de werkelijke leden, daartoe door de raad afgevaardigd.

Toegetreden leden hebben geen handtekeningbevoegdheid.

De rechtsvorderingen, zowel als eiser dan als verweerder, worden in naam van de vereniging gévoerd door de voorzitter van de Raad van Bestuur of bij zijn afwezigheid door de bestuurder daartoe door de Raad van Bestuur aangesteld.

Artikel 13

De Raad van Bestuur zal een Reglement van Interne Orde (RIO) mogen opstellen dat de modaliteiten van de werking van de vereniging bepaalt. Het Reglement van Interne Orde (RIO) kan slechts goedgekeurd en gewijzigd worden door de Raad van Bestuur met een 2/3 meerderheid van de stemmen. Deze wijziging moet echter steeds goedgekeurd worden door de eerstvolgende Algemene Vergadering met een gewone meerderheid van de stemmen. Het aangepaste RIO moet steeds op voorhand worden overhandigd aan aile stemgerechtigde leden van de Algemene Vergadering.

leder werkelijk lid krijgt bij zijn toetreding het Reglement van Interne Orde (RIO) alsook een kopie van de statuten. De leden krijgen opnieuw een exemplaar telkens er wijzigingen werden aangebracht. Alle leden verbinden er zich toe de statuten en het Reglement van Interne Orde (RIO) na te leven.

Artikel 14

De bestuurders hebben geen persoonlijke verplichtingen ten overstaan van de verbintenissen van de vereniging. Hun verantwoordelijkheid is beperkt tot het uitvoeren van het onbezoldigde mandaat dat hen werd toevertrouwd.

De Algemene vergadering gehouden op 27/08/2012 aanvaard het ontslag van hierna genoemde bestuurders:

Van der Donck Ann, wonende te 2200 Herentals, Hellekensstraat 20

Nagels thomas, wonende te 3000 Leuven, Lei 18/1

de Proost Isabelle, wonende te Volkers 30a, 2460 Tielen

De Bruyn Jan-Louis, wonende te 3980 Tessenderlo, Binnenhof 5 bus 202

Peeters Bart, wonende te 2610 Antwerpen, Koombloemstraat 207

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -10/09/2012 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

De Algemene vergadering gehouden op 27/08112012 benoemd volgende bestuurders:

Lauwers benny, wonende te 2300 Turnhout, Molenbergstraat 18 bus 3 , wordt benoemd tot Voorzitter

Schellekens Luc, wonende te 2470 Retie, Pastorijstraat 15, wordt benoemd tot secretaris

Delen An, wonende te 2270 Herenthout, Hoog huis 8, wordt benoemd tot penningmeester

Geuns Ellen, wonende te 2260 Westerla, Tongerlodort 6

Laenen Gert, Oud-Strijdersstraat 12, 9620 Zottegem

Men hebben aanvaard

TITEL IV  Algemene Vergadering

Artikel 15

De Algemene Vergadering is de hoogste macht van de vereniging.

Behoren tot haar bevoegdheden:

1.het wijzigen van de statuten;

2.het benoemen en het afzetten van de bestuurders;

3.de kwijting aan de bestuurders;

4.het goedkeuren van de begrotingen en rekeningen;

5.de vrijwillige ontbinding van de vereniging;

6.het uitsluiten van leden;

7.alle beslissingen die buiten de macht vallen van de Raad van Bestuur, hetzij door de wet, hetzij door de

statuten;

8.de Raad van Bestuur machtigen een deel van haar bevoegdheid te delegeren aan een derde;

Artikel 16

Ieder jaar moet een Algemene Statutaire Vergadering worden bijeengeroepen en dit op de derde maandag van de maand juni die geen officiële feestdag is. Tijdens deze vergadering wordt de nieuwe Raad van Bestuur benoemd die vanaf het afsluiten van het werkingsjaar in werking treedt.

De Buitengewone Statutaire Vergadering mag bovendien uitzonderlijk bijeengeroepen worden telkens het maatschappelijke belang van de vereniging dit verantwoordt, ofwel op verzoek van één vijfde van de leden ofwel op verzoek van de Raad van Bestuur, beslissend met twee derde der uitgebrachte stemmen.

De uitnodiging tot de Algemene Statutaire Vergadering en tot de Buitegewone Statutaire Vergadering wordt verzonden per gewone brief of per e-mail minstens 8 dagen voor de datum van de vergadering door de Raad van Bestuur en ondertekend door de voorzitter in naam van de Raad van Bestuur. De uitnodiging bevat de dagorde door de Raad van Bestuur samengesteld. De vergadering kan slechts beslissen over de punten op de dagorde vermeld. Alle leden moeten opgeroepen worden en zijn de enigen die stemrecht genieten.

De uitnodiging tot iedere Algemene Vergadering wordt verzonden per gewone brief of per e-mail minstens 8 dagen voor de datum van de vergadering door de Raad van Bestuur en ondertekend door de voorzitter of secretaris in naam van de Raad van Bestuur. De vergadering kan slechts beslissen over de punten op de dagorde vermeld. Alle leden moeten opgeroepen worden en zijn de enigen die stemrecht genieten.

Artikel 16 bis

De vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter, of bij zijn afwezigheid door de incoming voorzitter, of bij diens afwezigheid door een bestuurder.

Het toezicht op de Algemene of Buitengewone Statutaire Vergadering wordt uitgeoefend door twee commissarissen. Zij worden door de Algemene of Buitengewone Statutaire Vergadering benoemd op voordracht van de voorzitter en voor de duur van de Algemene of Buitengewone Statutaire Vergadering. Deze commissarissen kunnen werkelijke of toegetreden leden zijn.

Artikel 17

Elk lid van de vereniging kan een punt inschrijven op de dagorde van de Algemene Statutaire Vergadering. In geval van de Algemene Statutaire Vergadering en de Buitengewone Statutaire Vergadering moet de aanvraag hiertoe tenminste 15 dagen voor de datum van de vergadering gebeuren per brief of per e-mail en gericht worden aan de voorzitter. De Raad van Bestuur zal de leden van deze mogelijkheid tenminste 30 dagen voor de datum van de vergadering op de hoogte brengen.

Artikel 18

De dagorde van de Algemene Statutaire Vergadering, waarvan sprake in artikel 16 hiervoor dient o.m. te

bevatten:

-plaats, datum en uur van de bijeenkomst;

-verslagen van minstens de voorzitter en penningmeester;

-goedkeuring rekeningen van het verlopen werkingsjaar;

-kwijting bestuurders

té ,+ MOD 2.2

-benoeming van de bestuurders voor het nieuwe werkingsjaar;

Artikel 19

Elke Algemene Vergadering is geldig samengesteld indien tenminste 1/2 van de stemgerechtigde leden en 1/2 van de leden van de Raad van Bestuur aanwezig of vertegenwoordigd zijn. Stemgerechtigde leden kunnen zich laten vertegenwoordigen door een geldige volmacht te geven aan een ander stemgerechtigd lid.

Indien dit aanwezigheidsquorum niet wordt bereikt, zal een tweede vergadering warden bijeengeroepen. De uitnodigingen tot deze tweede vergadering zullen worden verzonden binnen de 8 dagen. Deze tweede vergadering kan niet binnen de 15 dagen gehouden worden en kan beraadslagen en geldig beslissen, welke het aantal aanwezige leden ook zij, over de punten van de dagorde van de eerste vergadering. Enkel beslissingen genomen met goedkeuring van twee derden van de aanwezige leden zijn geldig.

Artikel 20

Elk opgeroepen en stemgerechtigd lid is verplicht zowel de Algemene Statutaire Vergadering ais de Buitengewone Statutaire Vergadering bij te wonen. Een lid dat verhinderd is moet zich laten vertegenwoordigen door een lasthebber, die zelf werkelijk lid is van dezelfde LA en aan wie hij een schriftelijke volmacht heeft overhandigd. Niemand kan drager zijn van meer dan één volmacht.

Elk lid heeft recht op één stem. De beslissingen worden genomen bij meerderheid der uitgebrachte stemmen, behalve in de gevallen waarin de wet of de statuten het anders voorzien. Indien % van de leden zich verzet tegen een punt dat ter stemming is gelegd, zat de Raad van Bestuur een nieuw voorstel indienen,

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -10/09/2012 - Annexes du Moniteur belge Artikel 21

In afwijking van hierboven geschreven artikel zullen de beslissingen van de vergadering, waarvan sprake in artikel 19, genomen worden betreffende wijziging aan statuten, uitsluiting van leden, vrijwillige ontbinding van de vereniging, met inachtneming van bijzondere voorwaarden van aanwezigheid, meerderheid en, in voorkomend geval, van gerechtelijke wettiging die normaal gevorderd worden door de artikelen 8,12 en 20 van de wet van 27 juni 1921 met al haar wijzigingen.

Artikel 22

De beslissingen van de Algemene Vergadering worden ingeschreven in het verslag, getekend door de voorzitter en de secretaris, alsook door de leden die het aanvragen, en worden bewaard op de maatschappelijke zetel van de vereniging, waar alle belanghebbenden er kennis van zullen mogen nemen, doch zonder verplaatsing van het register.

Artikel 23

In uitzonderlijke situaties die de werking van de Lokale Afdeling en de commissies belemmeren kan er

electronisch gestemd worden.

TITEL. V  Rekening en begroting

Artikel 24

Het maatschappelijk jaar van de vereniging loopt van 1 juli tot 30 juni.

Het boekjaar loopt van 1 juni tot 31 mei. De rekeningen worden afgesloten ap 1 juni. Ze worden ter goedkeuring voorgelegd aan de Raad van Bestuur en op de Algemene Statutaire Vergadering. Er wordt verslag uitgebracht aan deze Algemene Statutaire Vergadering betreffende de rekeningen van het afgelopen maatschappelijk jaar.

TITEL VI.  Ontbinding en vereffening

Artikel 25

De ontbinding en de vereffening van de vereniging worden geregeld zoals voorzien door de artikelen 18, 19,

19bis, 20, 21, 22 en 23 van de wet van 2 mei 2002 met al haar wijzigingen.

Artikel 26

Bij vrijwillige ontbinding van de vereniging zal de Algemene Vergadering, die het uitgesproken heeft, zo nodig, vereffenaars benoemen, hun machten bepalen, en beslissen over de aanwending van de goederen en waarden van de ontbonden vereniging, na zuivering van de passiva, en door deze goederen en waarden een bestemming te geven die zo dicht mogelijk verband houden met het doel voor dewelke de vereniging opgericht werd.

In geval van gerechtelijke ontbinding zal deze gevolgd worden door een Algemene Vergadering van de leden bijeengeroepen met hetzelfde doel door de vereffenaars.

Artikel 27

De toepassingsmodaliteiten van huidige statuten, alsook de aanvullende bepalingen worden vastgelegd in

het Reglement van Interne Orde (RIO), dat opgesteld, goedgekeurd of gewijzigd wordt door de Raad van

MOD 2.2

Luik B - Vervolg

Bestuur met een eenvoudige meerderheid van de aanwezige of vertegenwoordigde stemmen. Er is geen homologatie door de rechtbank noodzakelijk.

Artikel 27

Voor alles wat niet uitdrukkelijk voorzien is in de huidige statuten, wordt verwezen naar de wet van 2 mei

2002 met al haar wijzigingen op de verenigingen zonder winstgevend doel.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -10/09/2012 - Annexes du Moniteur belge

Voor-

behouden

aan het

`Belgisch

1 Staatsblad

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

20/02/2015
ÿþ*i`~~' ~  %

\

~_

-~ -

MOD 22

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

IIlIiui~5028 06~u~~iiu1111111M11111

"

1V'C.IiïSoAVbLI. ILIGZ b111110 V(.y31 l40 RECHTBANK VAN KOOPHANDEL

1 0 FER. 2015

ANTWERPEN aiueling TURNHOUT

emuier



Ondememingsnr : 0418.090.388

Benaming

(voluit) : Junior Chamber International Gheel-en-Thals

(verkort) : JCI Gheel-en-Thals

Rechtsvorm : 1/ZW

Zetel: Waaiburg 33E, B-2440 Geel

Onderwerp akte : AKTE TOT WIJZIGING SAMENSTELLING VOOR RAAD VAN BESTUUR

Ontslagen bestuur werkjaar 2013-2014

DELEN AN - LIER 09/04/1977 -VOORZITTER

LAUWERS BENNY - HERENTALS 17/10/1975 - PAST VOORZITTER

DE BRUYN JAN LOUIS - D1EST 16/01/1977 - SECRETARIS

DEVET KRIS - TURNHOUT 19/12/1977 - PENNINGMEESTER

Nieuw bestuur werkjaar 2014-2015

DELEN AN - LIER 09/04/1977 - VOORZITTER

DEVET KRIS - TURNHOUT 19/12/1977 - PENNINGMEESTER

VAN MECHELEN NADJA -TURNHOUT 10/06/1989 - SECRETARIS

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 20/02/2015 - Annexes du Moniteur belge

rmetik.sauk. nuit4eL.

5

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening.

Coordonnées
JUNIOR CHAMBER INTERNATIONAL GHEEL-EN-THALS,…

Adresse
WAAIBURG 33E 2440 GEEL

Code postal : 2440
Localité : GEEL
Commune : GEEL
Province : Anvers
Région : Région flamande