KATELIJNSE ZWEMSCHOOL

Association sans but lucratif


Dénomination : KATELIJNSE ZWEMSCHOOL
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 839.944.180

Publication

13/12/2013
ÿþVoor-

behouden

aan het

Belgisch

Staatsblad

MOD. 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

NEERGELEGD

3- DEC. 2013

Griffie

GRIFFIE RECHTBANK van

KOOPHANDEL te MECHELEN

111111111111iiuiuA75uuuimi

31894<

Ondememingsnr : 4839.944.180

Benaming : KATELIJNSE ZWEMSCHOOL

(Voluit)

(verkort) :

Rechtsvorm : vzw

Zetel : zwaluwstraat 12 2860 Sint-Katelijne-Waver

Onderwerp akte : uittreksel uit akte naamswijziging en doelwijziging

Tekst : Luidens de notulen van de Bijzondere Algemene Vergadering, gehouden op de maatschappelijke zetel op 28 oktober 2013, werd beslist :

- de naam ven de vereniging te wijzigen naar "SPORTWAVE" en artikel 1,2 van de statuten in die zin te wijzigen;

- het maatschappelijk doel van de vereniging te wijzigen ingevolge aanpassing van artikel 2 van de statuten als volgt :

2.1: Doel:

De vereniging heeft als doel bij te dragen tot de bevordering van de bewegingsopvoeding, zwemsport en de lichamelijke opvoeding in het algemeen, Verder beoogt de vereniging de motorische ontwikkeling van kinderen en kleuters. Tenslotte beogen we de verbetering van zwemstijl voor volwassenen en bieden we trainingen aan voor triatleten, Dit alles in een recreatief kader.

2.2: Activiteiten

Tot de concrete activiteiten waarmee het doel van de vereniging verwezenlijkt wordt, behoren onder meer:

" Organiseren van recreatieve sportbeoefening en sportkampen,

" Aanleren van de zwemsporten en aanverwanten.

" Bewegingsactiviteiten aanbieden voor kinderen.

" Promoten van de eigen sporttakken.

- de statuten verder aan te passen door vervanging van de term "Katelijnse zwemschool" door "vereniging" in de hiernavolgende artikelen : 3.1, 3.4, 3.5, 3.6, 3.7, 4.3, 4.5, 4.6, 4.8, 5.5, 5.7, 5.8, 5.10, 6, 7, 8.1, 8.2, 10.1, 10.2, 12,1, 13.1 en 13.2.

J

Sint-Katelijne-Waver, 06/11/2013

Wim DAEMS

bestuurder

Op de laatste biz, van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso ; Naam en handtekening.

17/10/2011
ÿþ MOD 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie



Voorbehouden

aan het

Belgisch Staatsblad

111111eINI1A11911

Ondernemingsnr : e ,1tk\s,,. ~gfl

Benaming 1

(voluit) : KATELIJNSE ZWEMSCHOOL

(verkort) :

Rechtsvorm : VZW

Zetel : Zwaluwstraat 12, 2860 Sint-Katelijne-Waver

Onderwerp akte : Oprichting

De ondergetekenden:

Daems Wim, leerkracht lichamelijke opvoeding, Zwaluwstraat 12, 2860 Sint-Katelijne-Waver; Lamberts Peter, leerkracht lichamelijke opvoeding, Koningin Astridiaan 66 c202, 2800 Mechelen; Maes Raf, leerkracht lichamelijke opvoeding, Neerweg 94, 2800 Mechelen;

Allen van Belgische nationaliteit, zijn overeen gekomen een vereniging zonder winstoogmerk op te richten, waarvan de statuten als volgt luiden :

STATUTEN

Hoofdstuk 1: De vereniging

1.1: Rechtsvorm

De vereniging wordt opgericht als een entiteit met rechtspersoonlijkheid, meer in het bijzonder als een

Vereniging Zonder Winstoogmerk (hierna "VZW" genoemd) op grond van de wet van 27 juni 1921 betreffende

" de verenigingen zonder winstoogmerk, de internationale verenigingen zonder winstoogmerk en de stichtingen,, zoals gewijzigd door de wet van 2 mei 2002, de wet van 16 januari 2003 en de programmawet van 22. december 2003 (hierna "VZW-wet" genoemd).

1.2: Naam

De VZW draagt de naam Katelijnse Zwemschool vzw

1.3: Zetel

De zetel van de VZW is gevestigd te 2860 Sint-Katelijne-Waver, Zwaluwstraat 12 gelegen in het

gerechtelijke arrondissement Mechelen.

1.4: Duur

De VZW is opgericht voor onbepaalde duur.

Hoofdstuk 2: Doel en activiteiten

2.1: Doel:

De Katelijnse zwemschool heeft ais doel bij te dragen tot de bevordering van de lichamelijke opvoeding in' het algemeen en de beoefening van de zwemsport in het bijzonder. Verder beoogt de vereniging de motorische ontwikkeling van kinderen in een anaëroob milieu alsook vervolmaking van zwemstijl voor volwassenen en triatleten. Dit alles in een recreatief kader.

2.2: Activiteiten

Tot de concrete activiteiten waarmee het doel van de Katelijnse zwemschool verwezenlijkt wordt, behoren.

onder meer:

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 17/10/2011 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

" Organiseren van recreatieve sportbeoefening.

" Aanleren van de zwemsporten en aanverwanten.

" Promoten van de eigen sporttakken.

Hoofdstuk 3: Lidmaatschap

3.1: Effectieve leden en toegetreden leden

Katelijnse zwemschool heeft twee soorten leden: effectieve leden en toegetreden leden.

3.2: Effectieve leden

Er zijn minimum 3 en maximum 17 effectieve leden. Deze effectieve leden zijn allen natuurlijke personen en behoren tot de Vlaamse taalgemeenschap. De effectieve leden zijn de ondertekenaars van onderhavige akte alsook de leden die op voorstel van de raad van bestuur door de Algemene Vergadering worden opgenomen.

3.3: Toelatingsvoorwaarden effectieve leden

Personen die zich kandidaat wensen te stellen als effectief lid van de vereniging, richten daartoe een

schriftelijk verzoek aan de Raad van Bestuur. Zij worden als effectief lid van de vereniging opgenomen na

aanvaarding bij meerderheid van stemmen door de Algemene Vergadering.

De beslissing tot aanvaarding of weigering is zonder verhaal en hoeft niet gemotiveerd te worden.

3.4: Toegetreden leden

Elke natuurlijke persoon die de doelstellingen van de VZW, de statuten en het huishoudelijke reglement van de vereniging erkent en ondertekent, kan zich kandidaat stellen als verenigingslid van Katelijnse zwemschool. Zij worden als toegetreden lid van de vereniging opgenomen na aanvaarding bij meerderheid van stemmen door de Raad van Bestuur.

De beslissing tot aanvaarding of weigering is zonder verhaal en hoeft niet gemotiveerd te worden.

Toegetreden leden hebben slechts de rechten en plichten omschreven in deze statuten en het huishoudelijke reglement. Toegetreden leden nemen slechts deel aan de activiteiten van de vereniging en hebben geen stemrecht op de Algemene Vergadering.

3.5: Ontslag

Effectieve leden en toegetreden leden kunnen op elk ogenblik ontslag nemen uit Katelijnse zwemschoot door eenvoudig schrijven of email te richten aan de Secretaris of de voorzitter van de Katelijnse zwemschool. Het ontslag zal ingaan na verzending van het schrijven.

Een ontslagnemend effectief lid of toegetreden lid is wel verplicht aile administratieve en financiële verplichtingen ten opzichte van de Katelijnse zwemschool te hebben voldaan.

Een verenigingslid dat zijn lidmaatschapsbijdrage (of andere financiële verplichtingen) niet betaalt binnen de maand volgend op de gestelde periode in het schrijven kan als ontslagnemend beschouwd worden.

Effectieve leden en toegetreden leden die ontslag nemen uit de Katelijnse zwemschool kunnen geen aanspraak maken op terugbetaling van lidmaatschapsbijdrage; doch het staat de Raad van bestuur vrij hieraan tegemoet te komen.

3.6: Opschorting van een effectief lid

De Raad van Bestuur kan het mandaat van een effectief lid waarvan zij meent dat het moet beëindigd worden, bij een 2/3 beslissing, opschorten tot aan de eerstvolgende Algemene Vergadering die dan beslist over de al dan niet beëindiging van het mandaat van het betrokken lid. Om zulke beslissing te kunnen nemen, dienen 2/3 van de effectieve leden aanwezig te zijn op de vergadering die de beslissing neemt. Alvorens tot de opschorting van het mandaat over te gaan dient de Raad van bestuur het lid uit te nodigen om gehoord te worden. Zolang het mandaat van een lid opgeschort is, kan het geen gebruik meer maken van de dienstverlening van de Katelijnse zwemschool.

3.7: Opschorting van een toegetreden lid

De Raad van Bestuur kan op aangeven van een werkgroep het lidmaatschap van een toegetreden lid opschorten tot aan de eerstvolgende vergadering van de Raad van bestuur die dan beslist over het al dan niet beëindiging van het lidmaatschap van het betrokken lid. Dit akkoord kan per email opgesteld worden, maar zal vermeld worden in het verslag van de volgende Raad van bestuur. Om een beslissing tot schorsing te kunnen nemen, dient de helft van de effectieve leden zich akkoord te verklaren met de schorsing.

Een beslissing tot schorsing zal aan het toegetreden lid betekend worden dmv een aangetekend schrijven of email. Zolang het lidmaatschap van een lid opgeschort is, kan het geen gebruik meer maken van de dienstverlening van de Katelijnse zwemschool.

3.8: Beëindiging van lidmaatschap van een toegetreden lid

Het lidmaatschap van een toegetreden lid kan, op voorstel van een werkgroep of op verzoek van minstens 2 effectieve leden, beëindigd worden. Om een beslissing tot beëindiging te kunnen nemen, dient 2/3 van de effectieve leden zich akkoord te verklaren met de beëindiging van het lidmaatschap. Dit akkoord kan per email opgesteld worden, maar zal vermeld worden in het verslag van de volgende Raad van bestuur.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 17/10/2011 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Een toegetreden lid van wie de beëindiging van het lidmaatschap wordt voorgesteld, moet steeds, voorafgaand aan de uiteindelijke beslissing, door een afvaardiging van ten minste twee leden van de Raad van bestuur, uitgenodigd worden om gehoord te worden.

Een beslissing tot beëindiging van lidmaatschap zal aan het lid betekend worden dmv een aangetekend schrijven of email.

3.9: Onkosten

De leden van de Raad van bestuur oefenen in beginsel hun mandaat kosteloos uit. De kosten die zij maken in het kader van de uitoefening van hun bestuursmandaat kunnen warden vergoed mits voorlegging en goedkeuring door de Raad van bestuur.

3.10: Rechten

Effectieve of toegetreden leden kunnen geen enkele aanspraak laten gelden of uitoefenen op de activa van de VZW op grond van de enkele hoedanigheid van lidmaatschap. Deze uitsluiting van rechten op de activa geldt te allen tijden: tijdens het lidmaatschap, bij beëindiging van het lidmaatschap (om wat voor reden dan ook) en bij ontbinding van de VZW.

3.11: Bijdrage

De werkende en toegetreden leden betalen een jaarlijkse bijdrage aan de vereniging. Het bedrag van deze

bijdrage wordt bepaald door de Algemene Vergadering, doch mag niet hoger zijn dan 200 euro per jaar.

Hoofdstuk 4: De algemene vergadering (AV)

4.1: Leden van de AV

De AV bestaat uit alle effectieve leden.

4.2: Stemrecht op de AV

Alle leden van de AV hebben in beginsel recht op 1 stem.

4.3: Volmacht

Als een lid niet op de AV aanwezig kan zijn, kan hij/zij volmacht geven aan een ander effectief lid om hem te vertegenwoordigen. Deze volmacht dient schriftelijk te worden gegeven en dient één week voor aanvang van de AV toe te komen bij de secretaris of voorzitter van de Katelijnse zwemschool in overeenkomst met de daartoe vastgestelde richtlijnen in de uitnodiging voor de AV.

Elk aanwezig lid kan slechts één volmacht uitoefenen van een ander lid.

De vertegenwoordigers van de werkgroep kunnen geen volmacht geven of krijgen indien zij geen lid zijn van de Raad van bestuur.

4.4: Waarnemers

Waarnemers of deskundigen kunnen de AV bijwonen, mits instemming van de helft van de Raad van

bestuur. Zij mogen zich, mits toestemming van de voorzitter, tot de AV richten.

4.5: Bevoegdheden AV

Volgende bevoegdheden behoren tot de exclusieve bevoegdheid van de AV:

1. De wijziging van de statuten.

2. De aanvaarding van nieuwe effectieve leden.

3. De benoeming en afzetting van de leden van de raad van bestuur.

4. De benoeming en afzetting van eventuele commissarissen.

5. De benoeming van de rekening nazichters.

6. De goedkeuring van de begroting en de rekeningen.

7. De kwijting aan de leden van de raad van bestuur, eventuele commissarissen en rekeningnazichters.

8. De ontbinding van de Katelijnse zwemschool.

9. Het beoordelen van het beleid en het beleidsplan.

10. De omzetting van de Katelijnse zwemschool in een vennootschap met een sociaal oogmerk.

11. De benoeming van de procureur en de rechters voor de tuchtrechterlijke commissies van de Katelijnse zwemschool.

4.6: Vergaderingen

De leden van de AV warden bijeengeroepen door het secretariaat van de Raad van bestuur voor de jaarlijkse bijeenkomst van de gewone AV tijdens het tweede trimester van het kalenderjaar, op een plaats bepaald in de uitnodiging. De AV kan ook bijeengeroepen worden door minimum de helft van de effectieve leden.

De uitnodiging voor de AV wordt minstens één maand voor de datum van de AV naar alle effectieve leden en verantwoordelijken van de werkgroepen verstuurd per brief of e-mail.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 17/10/2011 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Bij de uitnodiging wordt een ontwerp van agenda gevoegd dat door de voorzitter wordt opgesteld. Elk punt dat door minstens 1/3 van de effectieve leden van de Katelijnse zwemschool aangebracht wordt, moet op de agenda worden geplaatst. Dit onderwerp moet door de betrokken effectieve leden ondertekend zijn en tenminste 14 werkdagen voor datum van de AV per aangetekende brief of email aan de secretaris of de voorzitter gericht worden.

Bijzondere bijeenkomsten en een buitengewone AV kunnen worden samengeroepen door minimum de helft van de leden van de Raad van bestuur. Dit verzoek moet gericht worden aan de voorzitter en het secretariaat van de raad van bestuur. De uitnodiging voor deze bijzondere bijeenkomsten of buitengewone AV wordt minstens één maand voor de datum van de bijzondere bijeenkomsten of buitengewone AV naar alle effectieve leden en verantwoordelijken van de werkgroepen verstuurd per brief of e-mail, met vermelding van de agenda van de aangevraagde punten.

De vergaderingen worden voorgezeten door de voorzitter van de Raad van bestuur. Bij afwezigheid van de voorzitter wordt de vergadering voorgezeten door de ondervoorzitter. Bij afwezigheid van deze laatste wordt de vergadering voorgezeten door de oudste in jaren van de aanwezige effectieve leden.

4.7: Quorum en stemming

Beslissingen van de AV worden genomen bij gewone meerderheid van stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden, behalve als de VZW-wet of deze statuten dit anders voorzien.

Bij een statutenwijziging dienen minstens 2/3 van de leden van de AV aanwezig of vertegenwoordigd te zijn. Ingeval op de eerste vergadering minder dan 2/3 van de leden van de AV aanwezig of vertegenwoordigd zijn, kan een tweede vergadering worden bijeengeroepen waarop geen aanwezigheidsquorum geldt. Deze tweede vergadering mag niet binnen de 15 dagen volgend op de eerste vergadering worden gehouden. Beslissingen en/of wijzigingen worden in beide gevallen geacht aanvaard te zijn als ze worden goedgekeurd door 2/3 van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden. Enkel wanneer de statutenwijziging betrekking heeft op het doel waarvoor de vereniging is opgericht, is vereist dat 2/3 van de leden van de algemene vergadering aanwezig of vertegenwoordigd is en moet een beslissing genomen worden met een meerderheid van 4/5 van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden.

De AV neemt ook steeds een definitieve beslissing, met een gewone meerderheid van de aanwezige leden van de AV, over de aanvaarding van effectieve leden. De AV kan soeverein en zonder verdere motivatie beslissen dat een kandidaat niet wordt aanvaard als effectief lid Ook kan zij op voorstel van minstens 2/3 van alle effectieve Leden, het mandaat van een effectief lid beëindigen, mits een beslissing van de AV waarop minstens 2/3 van alle leden van de AV aanwezig of vertegenwoordigd zijn en waarbij de beslissing genomen wordt met een 2/3 meerderheid van de aanwezige of vertegenwoordigde leden van de AV.

De stemming op de AV kan gebeuren door afroeping of door handopsteking, behalve in geval van benoeming en ambtsbeëindiging van effectieve leden. Deze stemming gebeurt geheim met een stembiljet. Bij staking van stemmen wordt het voorstel geacht verworpen te zijn;

4.8: Notulen

Er worden notulen van de Algemene Vergadering opgesteld door de secretaris van de Raad van bestuur. Ze worden bewaard in een notulenregister dat ter inzage is van de effectieve leden en van belanghebbende derden die hun inzagerecht kunnen uitoefenen in overeenstemming met de in artikel 9 van het KB van 27 juni 2003 vastgelegde modaliteiten.

De ontwerpnotulen worden verstuurd binnen één maand na de AV aan alle leden van de AV per brief of email. Opmerkingen van leden van de AV op de ontwerpnotulen moeten binnen de 14 dagen na verzending bezorgd worden aan het secretariaat van de Katelijnse zwemschoot. Eventuele vragen tot correctie worden voorgelegd op de eerste daaropvolgende vergadering van de Raad van bestuur. De Raad van bestuur beslist over de correcties. Het definitieve verslag wordt binnen de 14 dagen na de vergadering van de Raad van bestuur aan alle leden van de AV per brief of email bezorgd; en samengevat op de de Katelijnse zwemschool website geplaatst.

Hoofdstuk 5: Raad van bestuur, vergaderingen, beraadslaging en beslissing

5.1: Raad van Bestuur

De vereniging wordt bestuurd door een raad van bestuur bestaande uit ten minste drie bestuurders, die

aangesteld worden door de algemene vergadering bij meerderheid van stemmen en herkiesbaar zijn.

De leden van de raad van bestuur worden benoemd voor een duur van vijf jaar.

Wanneer de algemene vergadering slechts drie actieve leden telt, kan de raad van bestuur rechtsgeldig

bestaan uit twee bestuurders.

De bestuurders oefenen hun mandaat kosteloos uit, tenzij anders beslist door de algemene vergadering.

Enkel effectieve leden komen in aanmerking voor een mandaat als bestuurder.

Bij overlijden, ontslag of afzetting van een bestuurder, wordt een plaatsvervanger aangeduid op de

eerstvolgende algemene vergadering.

De bestuurders kunnen ten allen tijde door de algemene vergadering worden ontslagen bij meerderheid van

stemmen.

5.2: Vergadering

De Raad van bestuur duidt onder zijn leden een voorzitter, secretaris en penningmeester aan die de taken

zullen vervullen die horen bij deze functie zoals ze omschreven zijn in deze statuten en het intern reglement.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 17/10/2011 - Annexes du Moniteur belge

MOP 2.2

daarvan bestemd om in de Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad te worden bekendgemaakt. Uit die stukken moet in elk geval blijken of de personen die de Katelijnse zwemschool vertegenwoordigen, de Katelijnse zwemschool ieder afzonderlijk, gezamenlijk, dan wel als college verbinden alsook de omvang.

Hoofdstuk 6: Aansprakelijkheid van de bestuurders

De leden van de raad van bestuur zijn niet persoonlijk verbonden door de verbintenissen van de Katelijnse zwemschool. Tegenover de Katelijnse zwemschool en tegenover derden is hun verantwoordelijkheid beperkt tot de vervulling van de hun gegeven opdracht in overeenstemming met het gemene recht, het bepaalde in de wet en in de statuten. Zij kunnen aansprakelijk zijn voor tekortkomingen in de uitoefening van hun mandaat.

Hoofdstuk 7: Toezicht door een commissaris

Zolang de Katelijnse zwemschool voor het laatst afgesloten boekjaar de drempelbedragen vermeld in artikel 17, §5 van de VZW-wet niet overschrijdt, is de Katelijnse zwemschool niet verplicht een commissaris te benoemen. Zodra de Katelijnse zwemschool de drempelbedragen overschrijdt, wordt de controle op de financiële toestand, op de jaarrekening en op de regelmatigheid van de verrichtingen hierin weer te geven, aan een commissaris opgedragen, te benoemen door de Algemene Vergadering onder de leden van het Instituut der Bedrijfsrevisoren voor een termijn van twee jaar.

Hoofdstuk 8: Financiering en boekhouding

8.1: Financiering

De Katelijnse zwemschool zal onder meer worden gefinancierd door lidmaatschapsgelden, toelagen, giften, bijdragen, schenkingen, legaten en andere voorzieningen in laatste wilsbeschikkingen en testamenten, gegeven zowel om de algemene doelstelling van de vereniging te ondersteunen als ter ondersteuning van een specifiek project. Daarnaast kan de Katelijnse zwemschool fondsen verwerven op elke andere wijze die niet in strijd is met de wet.

8.2: Boekhouding en rekeningnazichters

Het boekjaar van de Katelijnse zwemschool loopt van 1 januari tot 31 december van ieder jaar. De boekhouding wordt gevoerd overeenkomstig het bepaalde in artikel 17 VZW-wet en de daarop toepasselijke uitvoeringsbesluiten.

De Algemene Vergadering benoemt drie rekeningnazichters waarvan er steeds minimum twee belast worden met het nazicht van de rekeningen van de Katelijnse zwemschool vooraleer deze ter goedkeuring aan de Algemene Vergadering worden voorgelegd. Zij worden jaarlijks benoemd en zijn herverkiesbaar.

Hoofdstuk 9: Huishoudelijk reglement

9.1: Huishoudelijk reglement

De Raad van bestuur stelt een huishoudelijk reglement op dat zij nodig acht en nuttig oordeelt. Zij kan er eventuele wijzigingen aan doorvoeren, maar moet er voor zorgen dat het geen bepalingen mag bevatten strijdig met deze statuten.

Hoofdstuk 10: Ontbinding en vereffening

10.1: Ontbinding

De Algemene Vergadering zal worden samengeroepen ter bespreking van voorstellen m.b.t.

de ontbinding voorgelegd door de Raad van bestuur of door minimum 2/3 van alle effectieve leden.

De samenroeping en de vergadering vinden plaats overeenkomstig de bepalingen van deze statuten.

De beraadslaging en stemming m.b.t. de ontbinding dienen te gebeuren overeenkomstig de bepalingen van

deze statuten (quorum overeenkomstig doelwijziging). Vanaf de beslissing tot

ontbinding vermeldt de Katelijnse zwemschool steeds dat zij "VZW in vereffening" is overeenkomstig artikel

23 van de VZW-wet.

10.2: Vereffening

De Algemene Vergadering, die rechtsgeldig tot de ontbinding van de Katelijnse zwemschool besluit, benoemt ten minste twee vereffenaars, bepaalt hun bevoegdheid en de wijze van vereffening. Alle beslissingen betreffende de ontbinding, de vereffeningsvoorwaarden, de benoeming en de ambtsbeëindiging van de vereffenaars, de afsluiting van de vereffening en de bestemming van het actief dienen te worden neergelegd ter griffie en te worden bekendgemaakt in de Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad. De bestemming van het vermogen moet worden toegekend aan een andere VZW met een gelijkaardig of verwant doel als de Katelijnse zwemschool, werkzaam in Vlaanderen.

Hoofdstuk 11: Varia

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 17/10/2011 - Annexes du Moniteur belge

Mon 2.2

De Raad van bestuur vergadert op uitnodiging van de voorzitter, alsook binnen de maand na het verzoek van minimum 1/3 van de effectieve leden. De voorzitter zit de vergaderingen van de Raad van bestuur voor. Bij afwezigheid van de voorzitter, zit de secretaris de vergadering voor. Bij afwezigheid van deze laatste wordt de vergadering voorgezeten door de oudste in jaren van de aanwezige bestuurders.

De vergaderingen worden gehouden op een door de voorzitter aangeven plaats in Sint-Katelijne-Waver of omgeving aangewezen in de uitnodiging.

5.3: Stemming

De Raad van bestuur kan slechts geldig beslissen indien minstens de helft van de effectieve leden aanwezig is op de vergadering. Besluiten worden genomen met een gewone meerderheid van stemmen van de aanwezige effectieve leden. Bij staking van stemmen is de stem van de voorzitter of, bij diens afwezigheid, die van de bestuurder die de vergadering voorzit, doorslaggevend.

De stemming is geheim als het personen betreft.

5.4: Notulen

Er worden notulen van de vergaderingen opgesteld door de secretaris en ondertekend door de voorzitter en secretaris. Ze worden eveneens per e-mail aan alle effectieve leden bezorgd ten laatste één maand na de vergadering van de Raad van bestuur.

De notulen worden ook bewaard in een notulenregister dat ter inzage is van de effectieve leden die hun inzagerecht kunnen uitoefenen in overeenstemming met de in artikel 9 van het KB van 27 juni2003 vastgelegde modaliteiten.

5.5: Uitzonderingen

In uitzonderlijke gevallen, wanneer de dringende noodzakelijkheid en het belang van de Katelijnse zwemschool zulks vereisen, kunnen de besluiten van de Raad van bestuur worden genomen bij schriftelijk akkoord via email van de bestuurders. Daartoe is vereist dat er vooraf een akkoord is onder de bestuurders om tot schriftelijke besluitvorming over te gaan. Schriftelijke besluitvorming veronderstelt in elk geval dat er een beraadslaging plaatsvond per email, video- of telefoonconferentie. Beslissingen worden genomen volgens de bepalingen opgenomen in deze statuten.

5.6: Persoonlijk belang

Bij beraadslaging over een punt waarbij een lid een persoonlijk belang heeft, maakt hij/zij dit spontaan

bekend en mag hij/zij niet deelnemen aan de beraadslaging en de stemming over dat punt.

5.7: Intern Bestuur  Beperkingen

De Raad van bestuur is bevoegd om alle handelingen van intern bestuur te verrichten die nodig of dienstig zijn voor de verwezenlijking van het doel van de Katelijnse zwemschool, met uitzondering van de handelingen waarvoor de Algemene Vergadering exclusief bevoegd is volgens de VZW-wet of deze statuten.

Onverminderd de verplichtingen die voortvloeien uit collegiaal bestuur, met name overleg en toezicht, kunnen de effectieve leden bestuurstaken onder elkaar verdelen.

De Raad van bestuur kan een deel van zijn bestuursbevoegdheden delegeren aan één of meerdere derden niet-effectieve leden (personeelsleden en of aan ondergeschikte bestuursorganen (werkgroepen)) zonder dat deze overdracht evenwel betrekking kan hebben op het algemeen beleid van de Katelijnse zwemschool of de algemene bestuursbevoegdheid van de Raad van bestuur. Deze lastgeving is beperkt in tijd, moet schriftelijk gebeuren en kan te allen tijde met onmiddellijke ingang worden ingetrokken door de Raad van bestuur.

5.8: Externe vertegenwoordigingsmacht

De Raad van bestuur vertegenwoordigt de Katelijnse zwemschool als college in alle handelingen in en buiten rechte. De Raad van bestuur vertegenwoordigt de Katelijnse zwemschool door de meerderheid van haar leden. Onverminderd de algemene vertegenwoordigingsbevoegdheid van de Raad van bestuur als college, wordt De Katelijnse zwemschool in en buiten rechte eveneens vertegenwoordigd door de voorzitter.

De Raad van bestuur die de VZW vertegenwoordigen kunnen gevolmachtigden van de Katelijnse zwemschool aanstellen.

Alleen bijzondere en beperkte volmachten voor bepaalde of een reeks bepaalde rechtshandelingen zijn geoorloofd. De gevolmachtigden verbinden de Katelijnse zwemschool binnen de perken van de hun verleende volmacht waarvan de grenzen tegenwerpelijk zijn aan derden in overeenstemming met wat geldt betreffende lastgeving

5.9: Ontslag

Een bestuurder die zijn ontslag wil indienen, moet zijn beslissing schriftelijk ter kennis brengen aan de Raad

van Bestuur.

5.10: Bekendmakingvereisten

De benoeming van de leden van de Raad van bestuur, en hun ambtsbeëindiging wordt openbaar gemaakt

door neerlegging in het verenigingsdossier ter griffie van de rechtbank van koophandel, en van een uittreksel

MOD 2.2

Luik B - Vervolg

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

11.1: Niet voorziene gevallen

Voor alle elementen die niet uitdrukkelijk geregeld zijn door deze statuten en wel geregeld zijn in de VZW-

wet, is de VZW-wet van toepassing.

Hoofdstuk 12: Deontologische code

12.1: Deontologische code

De werking van de vereniging zal steeds uitgevoerd worden in overeenstemming met de geldende decreten voor de erkenning en subsidiëring van sportclubs, het decreet van de niet-professionele sportbeoefenaar, het decreet betreffende medisch verantwoorde sportbeoefening en de geldende uitvoeringsbesluiten van deze decreten. De statuten en het huishoudelijk reglement bevatten geen bepalingen waardoor de bevordering van de algemene sportbeoefening door de bevolking wordt verhinderd.

De vereniging aanvaardt de principes en de regels van de democratie, onderschrijft het Europese Verdrag betreffende de Rechten van de Mens en het Internationaal Verdrag betreffende de Rechten van het Kind.

De vereniging zal alle maatregelen nemen om mensenhandel binnen de vzw de Katelijnse zwemschool tegen te gaan door een correcte toepassing van de bestaande wetgeving en zat tevens sanctionerend optreden bij misbruiken op basis van een deontologische code ter bestrijding van de mensenhandel.

Hoofdstuk 13: Werkgroepen en hun vertegenwoordiging

Bi Lagen bij ieTBélgisch Sfáits ilad 17/10/2Dr1ÿÿ Annexes du Moniteur belge

13.1: Samenstelling

De Raad van bestuur beslist over het aantal en de samenstelling van de werkgroepen. Elke werkgroep is samengesteld uit minstens 3 leden. Elke werkgroep duidt onder zijn leden een woordvoerder aan die recht heeft om deel te nemen aan de Algemene Vergadering van de Katelijnse zwemschool.

13.2: Rechten en plichten:

Een lid van een werkgroep heeft dezelfde rechten en plichten als een verenigingslid van De Katelijnse

zwemschool.

13.3: Onkosten:

De leden van de werkgroep oefenen in beginsel hun mandaat kosteloos uit. De kosten die zij maken in het kader van de uitoefening van hun bestuursmandaat kunnen worden vergoed mits voorlegging en goedkeuring door de Raad van bestuur.

BIJZONDERE BEPALINGEN

De voormelde stichters hebben met eenparigheid van stemmen besloten voor de eerste maal als bestuurders aan te duiden :

Daems Wim, leerkracht lichamelijke opvoeding, Zwaluwstraat 12, 2860 Sint-Katelijne-Waver, NN 84.12.13-

245-49;

Lamberts Peter, leerkracht lichamelijke opvoeding, Koningin Astridlaan 66 c202, 2800 Mechelen, NN

85.12.17-103-92;

Maes Raf, leerkracht lichamelijke opvoeding, Neerweg 94, 2800 Mechelen, NN 80.10.11-097-62;

die verklaren het hen toegekende mandaat te aanvaarden.

De aangeduide bestuurders hebben vervolgens Wim Daems gekozen als voorzitter en verlenen hem alle machten voor het bestuur van de vereniging.

Opgemaakt in 5 exemplaren te Sint-Katelijne-Waver op 3 oktober 2011.

Wim Daems Peter Lamberts Raf Maes

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
KATELIJNSE ZWEMSCHOOL

Adresse
ZWALUWESTRAAT 12 2860 SINT-KATELIJNE-WAVER

Code postal : 2860
Localité : SINT-KATELIJNE-WAVER
Commune : SINT-KATELIJNE-WAVER
Province : Anvers
Région : Région flamande