KAZANKA

Association sans but lucratif


Dénomination : KAZANKA
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 533.938.676

Publication

22/05/2013
ÿþBijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 22/05/2013 - Annexes du Moniteur belge

M0D 2.2

ln de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie

na neerlegging van de akte 1 eméglieegd ter griffie van de

RECHTBANK VAN KOOPHANDEL

M

1111 07100)

M

BEL ON1TEUR BELGE

15 -05- 2013

GJSCH STA TSBLAJ

0 7 ME! 202

TURNHOUT

De Griffier,

Griffie

M

Ondernemingsnr Benaming o *g. ce

(voluit) : Kazanka

(verkort) :

Rechtsvorm : vzw

Zetel : Houtzijde 127, 2275 Lille

Onderwerp akte : Oprichtingsacte

De ondergetekenden:

Frédéric Dothée, wonende te 3220 Holsbeek, Preekherenberg 4, van Belgische nationaliteit, 89.04.10-

133.09 f-tanne Jansen, wonende te 2290 Vorselaar, Berkeiheide 24 van Belgische nationaliteit, 88.08.27-222.96 Hilde Peeters, wonende te 2275 Lille, Houtzijde 127, van Belgische nationaliteit, 61,05.11-048.65

Anouk Sanczuk, wonende te 2275 Lille, Houtzijde 127 van Belgische nationaliteit, 88.1227-146.06

Zijn overeengekomen op 9/04/2013, om in overeenstemming met de Wet van 27 juni 1921, gewijzigd door de Wet van 2 mei 2002, betreffende de verenigingen zonder winstoogmerk, de internationale verenigingen zondera winstoogmerk en de stichtingen, de vereniging zonder winstoogmerk "Kazanka VZW" op te richten waarvan de; statuten als volgt luiden:

Statuten

TITEL 1: Benaming, zetel, doel

Art. 1: De vereniging draagt de naam 'Kazanka' vzw, en opereert onder de werknaam Kazanka vzw.

Art. 2: De maatschappelijke zetel is gevestigd te Lille, Houtzijde 127.

Art. 3: De vereniging heeft tot doei:

3.1. Alle creaties van de muziekgroep Broes mogelijk maken en hun uitstraling en verspreiding zowel nationaal als internationaal te bevorderen.

3.2. Muzikale formaties die in Vlaanderen worden gevormd ondersteunen op voorwaarde dat ze nieuw en jong zijn, maar ook creatief en vernieuwend bezig zijn met muziek.

3.3, Creëren van nieuwe muziek met invloeden uit de jazzwereld en de wereldmuziek, en deze via een bescheiden inbreng integreren en meewerken aan een verdraagzame samenleving,

Zij is bevoegd om in ondergeschikte orde handelsdaden te stellen voor zover deze in overeenstemming zijn: met het doel omschreven in het eerste lid en voor zover de winst gebruikt wordt om dit doel te bereiken. Zij kan alle roerende en onroerende goederen die zij voor het verwezenlijken van haar doel nodig heeft, bezitten of! verkrijgen en er alle eigendomsrechten en andere zakelijke rechten op uitoefenen.

Zij kan daartoe alle nuttige rechtshandelingen en daden stellen, en onder meer overeenkomsten sluiten, personeel aanwerven, contracten ondertekenen, verzekeringspolissen afsluiten, goederen in huur nemen, dit alles zowel binnen- als in buitenland.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 22/05/2013 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2,2

Zij kan subsidies verwerven, zowel van de overheid als van private instellingen, aan sponsering doen en vertegenwoordigers uitzenden in binnen- en buitenland en zelf als vertegenwoordiger optreden.

Art. 4: De vereniging wordt opgericht voor onbepaalde tijd.

TITEL 2: Leden

Art, 5: Het aantal leden is onbeperkt maar moet ten minste drie bedragen. De niet-stichtende leden, toetredende leden benoemd, hebben alleen de rechten en verplichtingen die bepaald worden door het huishoudelijk reglement. De Raad van Bestuur beslist over de toetreding zonder gehouden te zijn, zijn beslissingen te motiveren, en zonder dat hierover enig verhaal bestaat. Beslissingen over toetreding van nieuwe leden kunnen alleen met eenparigheid van stemmen worden genomen.

Nieuwe toetredende leden worden aanvaard bij besluit van de Raad van Bestuur. De voorwaarden tot toetreding worden omschreven in het huishoudelijk reglement, ze hebben geen stemrecht en kunnen niet zomaar in de raad van bestuur terecht komen.

Het staat de stichtende en toetredende Ieden vrij om op elk tijdstip ontslag te nemen, mits de bestuursraad hiervan schriftelijk in kennis te stellen,

Is geacht ontslagnemend te zijn het stichtend of toetredend lid dat in gebreke blijft zijn bijdrage te betalen, binnen de maand in welke hij hiertoe bij aangetekende brief werd aangemaand.

De uitsluiting van een stichtend of toetredend lid kan slechts in de algemene vergadering uitgesproken worden, met een meerderheid van de twee derden van de aanwezigen.

Het ontslaggevend of uitgesproken lid, evenals de erfgenamen van een overleden lid, hebben geen recht op het maatschappelijk fonds.

TITEL 3: Algemene vergadering

Art. 6: De algemene vergadering is samengesteld uit al de werkende leden en is bevoegd voor hetgeen bepaald in de wet van 27 juni 1921, gewijzigd door de Wet van 2 mei 2002, Ze bezit de macht tot wijziging van de statuten, tot benoeming en afzetting van de bestuurders en commissaris, tot goedkeuring van de begroting en van de jaarlijkse rekeningen en tot uitoefening van alle andere machten op grond van de wet of van onderhavige statuten.

Art. 7: De algemene vergadering moet ten minste eenmaal per jaar worden bijeengeroepen, De bestuursraad zorgt voor de bijeenroeping, die per gewone brief of per email aan ieder stichtend lid gezonden worden, minstens acht dagen voor de vergadering. De agenda is in de bijeenroeping vermeld.

Art. 8: De vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter van de raad van bestuur of, bij diens afwezigheid,

door de secretaris, of, bij diens afwezigheid, door de oudste van de aanwezige bestuurders,

De voorzitter wijst een secretaris aan ingeval de secretaris van de raad van bestuur afwezig is.

De agenda wordt vastgesteld door de raad van bestuur.

Art. 9: Alle stichtende leden zijn op gelijke wijze stemgerechtigd. De beslissingen van de algemene vergadering worden bij eenvoudige meerderheid van de uitgebrachte stemmen genomen, behoudens de gevallen waarbij de wet of de statuten er anders over beslissen. in geval van staking van de stemmen, is de stem van de voorzitter beslissend.

De Raad van Bestuur stelt een huishoudelijke reglement op, waarbij alles kan geregeld worden wat niet in de statuten is voorzien. Het reglement kan door de Raad van Bestuur steeds gewijzigd worden. Het reglement, en alle wijzigingen eraan, wordt voorgelegd in de algemene vergadering ter goedkeuring.

Art. 10: De notulen van de algemene vergadering worden opgenomen in een ter zetel van de vereniging gehouden bijzonder register en ondertekend door de voorzitter van de vergadering, de secretaris en de leden die het wensen. Afschriften en uittreksels van de notulen en het register worden door de voorzitter en door de secretaris van de raad van bestuur ondertekend.

De besluiten van de algemene vergadering worden de leden en belanghebbende niet-leden mondeling of bij gewone brief ter kennis gebracht, dit alles onverminderd de door de wet voorgeschreven bekendmakingen.

TITEL 4: Raad van Bestuur

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 22/05/2013 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2,2

Art. 11: De vereniging wordt bestuurd door een Raad van Bestuur, samengesteld uit minimum drie bestuurders, die lid zijn van de vereniging. Zij worden benoemd door de algemene vergadering.

De bestuurders worden minstens om de 7 jaar verkozen door de algemene vergadering, bij geheime stemming en volgens het reglement van inwendige orde.

De Raad van Bestuur oefent aile machten uit, behalve deze die door de wet aan de algemene vergadering zijn voorbehouden. De Raad van Bestuur kan zijn bevoegdheden overdragen aan een dagelijks Bestuurder. ledere bestuurder kan ook te allen tijde door de algemene vergadering ontslagen worden,

De raad van bestuur kiest uit zijn leden een voorzitter, een ondervoorzitter, een secretaris en een penningmeester. De voorzitter, de ondervoorzitter en de secretaris zijn automatisch voorzitter, ondervoorzitter en secretaris van de algemene vergadering,

Art. 12: De raad van bestuur leidt de zaken van de vereniging en vertegenwoordigt deze in en buiten rechte. Zij is bevoegd voor alle aangelegenheden met uitzondering van deze die door de wet of de statuten uitdrukkelijk aan de algemene vergadering zijn voorbehouden. De raad kan zelf daden van beschikking stellen met inbegrip van, onder meer, het hypotheken,...

De raad kan zijn bevoegdheden of een gedeelte ervan op zijn verantwoordelijkheid overdragen aan één van de bestuurders,

Door de bestuurders wordt geen persoonlijke verplichting aangegaan betreffende de verbintenissen van de vereniging. Hun aansprakelijkheid is beperkt tot het vervullen van hun gegeven opdracht en tot de tekortkomingen in hun bestuur.

Art. 13: De raad benoemt een gedelegeerd bestuurder, die zijn mandaat kan overdragen aan een andere bestuurder, en die met het dagelijks bestuur wordt belast. Deze verzorgt de lopende zaken en de dagelijkse briefwisseling en tekent namens de vereniging alle kwitanties en ontvangstbewijzen ten aanzien van vervoer, post, bank, spaarkas en alle andere dergelijke ondernemingen of diensten. Voor dergelijke zaken van dagelijks bestuur volstaat de handtekening van de gedelegeerd bestuurder.

Voor rechtshandelingen die buiten het dagelijks bestuur en de bijzondere opdrachten vallen, is de vereniging slechts verbonden door de handtekeningen van twee bestuurders samen, waaronder de gedelegeerd bestuurder.

De opdracht van de gedelegeerd bestuurder eindigt door overlijden, ontslag, aftreden of afzetting en verlies van lidmaatschap. De gedelegeerd bestuurder kan vrijwillig ontslag nemen door schriftelijke kennisgeving aan de raad van bestuur en kan eveneens te allen tijde door de raad van bestuur ontslagen worden.

Art. 14: Bij gerechtelijke en buitengerechtelijke handelingen wordt de vereniging zonder winstoogmerk geldig vertegenwoordigd door de handtekening van de bestuurders voor de bedragen tot 2500 euro, alsook voor bedragen boven de 2500 euro is de geldige handtekening van twee bestuurders noodzakelijk. De volmacht tav, De BTW, de Post, Belgacom, Sabam e.a. (niet limitief) kan geldig waargenomen worden door de bestuurders.

TITEL 5: Begroten, rekeningen

Art. 15: Het boekjaar van de vereniging loopt van 1 januari tot 31 december, Bij het einde van elk boekjaar sluit de raad van bestuur de rekeningen van het afgelopen jaar en maakt de begroting voor het volgend jaar op; deze worden aan de jaarvergadering ter goedkeuring voorgelegd. Het batig saldo vergroot het vermogen van de vereniging en kan niet als dividend of anderszins aan de leden worden uitgekeerd.

Art. 16: Het financiële (betalingen, overschrijvingen) kan via PC banking verlopen.

TITEL 6: Ontbinding, vereffening

Art. 17: In geval van vrijwillige ontbinding benoemt de algemene vergadering, of bij gebreke daarvan de rechtbank, één of meer vereffenaars, Zij bepaalt hun bevoegdheid, alsmede de wijze van vereffening.

Art. 18: 1n geval van ontbinding wordt het netto-verblijvend saldo overgemaakt aan een door de Algemene Vergadering te bepalen vereniging en die géén winstgevend karakter mag hebben.

Overgangsbepalingen

Het eerste boekjaar loopt vanaf de datum van oprichting, zijnde 9/04/2013 tot 31 december 2013.

MOD 2,2

Luik B - Vervolg

Aldus goedgekeurd door de Buitengewone Algemene Vergadering te Lille op 9/04/2013, in twe exemplaren waarvan er één bewaard wordt op de maatschappelijke zetel van de vereniging en waarvan het; andere wordt neergelegd op de Griffie van de De Merodelei 11-13, 2300 Turnhout.

Gedaan te Lille op 09/04/2013

Anouk Sanczuk

Voorzitter

n Vcbr-

behouden

aan het

Belgisch

Staatsblad

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
KAZANKA

Adresse
HOUTZIJDE 127 2275 LILLE

Code postal : 2275
Localité : LILLE
Commune : LILLE
Province : Anvers
Région : Région flamande