KEMPENSE CULTUURPROMOTIE, AFGEKORT : KCP

Association sans but lucratif


Dénomination : KEMPENSE CULTUURPROMOTIE, AFGEKORT : KCP
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 542.770.131

Publication

18/12/2013
ÿþOndernemingsnr : Benaming

(voluit) :

MOD 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter gri

c 592. a3 -i

Kempense cultuurpromotie

*13190336*

Vo

beho

aan

Belg

Staat

u A



II 11

TURNHOUT

arie Griffier,

Neergelegd ter griffip van do FtIUA l I ANK VAN KOOPHANDEL

0 6 DEC. 2013

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -18/12/2013 - Annexes du Moniteur belge

(verkort) : KCP

Rechtsvorm : Vereniging zonder winstoogmerk

Zetel : Otterstraat 8, bus 2, 2300 Turnhout, België

Onderwerp akte :

Ondergetekenden:

1. Roeland Sels, werkloos, Oranjemolenstraat 35, 2300 Turnhout

2. Stijn Janssen, copywriter, Doomboomstraat 3, 2400 Mol

3, Marleen Verwaest, bediende, Tuinbouwstraat 1, 2300 Turnhout

Allen van Belgische nationaliteit, verklaren bij deze akte een vereniging zonder winstoogmerk op te richten overeenkomstig de wet van 27 juni 1921, waarvan zij de statuten als volgt samenstellen:

TITEL 1: Naam, zetel, duur, doel, leden

Artikel 1: De vereniging draagt de naam 'Kempense cultuurpromotie, vereniging zonder winstoogmerk' Artikel 2: De vereniging is gevestigd in het gerechtelijk arrondissement Turnhout, te Turnhout, Otterstraat 8 bus 2. Allen de Algemene Vergadering is gerechtigd de zetel te verplaatsen bij statutenwijziging.

Artikel 3: De vereniging heeft tot doel: het promoten van creativiteit en cultuur in de breedst mogelijke; betekenis, en het organiseren van activiteiten die daartoe bijdragen. Ze mag aile handelingen verrichten die', rechtstreeks of onrechtstreeks verband houden met haar doel. Zij kan o.a, haar medewerking verlenen en belangstellen in elk gelijkaardig doel ais het hare. Zij mag eveneens alle activiteiten ondernemen die het maatschappelijk doel kunnen bevorderen.

Artikel 4; De vereniging is opgericht voor onbepaalde duur.

Artikel 5: De vereniging bestaat ten minste uit drie vaste leden. Als lid kan tot de vereniging toetreden; natuurlijke personen die geïnteresseerd zijn in cultuur en media en die de realisatie van de doelstellingen van de vereniging behartigen.

Artikel 6: De leden zijn tot geen financiële bijdrage verplicht.

Artikel 7: Elk lid kan op elk moment ontslag nemen uit de vzw. Om geldig te zijn moet een ontslagneming schriftelijk of per mail worden meegedeeld aan de voorzitter. Elk lid wordt geacht ontslag te nemen wanneer hijfzij 2 maal achtereenvolgens en zonder verontschuldiging niet aanwezig is geweest op de Algemene Vergadering

Artikel 8; De aanvaarding van nieuwe leden behoort tot de bevoegdheid van de Algemene Vergadering. Artikel 9: De uitsluiting van een lid kan slechts worden uitgesproken door de Algemene Vergadering met een meerderheid van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden.

Artikel 10: Een lid dat ontslag neemt of dat werkelijk wordt uitgesloten, kan geen aanspraak maken op het maatschappelijk bezit van de vereniging of kan geen gedane inbreng vorderen.

TITEL 2: Algemene Vergadering

Artikel 11: De Algemene Vergadering is samengesteld uit de Raad van Bestuur plus minimum één lid, en

wordt voorgezeten door de voorzitter van de Raad van Bestuur

Artikel 12: De Algemene Vergadering is bevoegd voor.

- de wijziging van de statuten

- de benoeming en afzetting van de bestuurders

- de benoeming en afzetting van de commissarissen.

- de kwijting aan de bestuurders en commissarissen

- de goedkeuring van de begroting en van de rekening

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

r ~ .4

MOL) 2.2

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -18/12/2013 - Annexes du Moniteur belge

- de uitsluiting van een lid

- de ontbinding van de vereniging

- de omzetting van de vereniging in een vennootschap met sociaal oogmerk

- alle gevallen waarin de statuten dit vereisen

Artikel 13: De Algemene Vergadering wordt bijeengeroepen door de voorzitter of wanneer een vijfde van de leden dat vraagt. Ze moet minstens éénmaal per jaar worden bijeengeroepen. De uitnodigingen worden verzonden per gewone post of per mail ten laatste acht dagen voor de vergadering. De oproeping vermeldt dag, uur, plaats en agenda.

Artikel 14: Elk lid kan zich op de Algemene Vergadering door een ander lid laten vertegenwoordigen. Een lid kan slechts één ander lid vertegenwoordigen.

Artikel 15: Op de Algemene Vergadering heeft ieder lid een gelijk stemrecht. In gewone gevallen worden de besluiten genomen bij eenvoudige meerderheid van de aanwezige stemgerechtigde en vertegenwoordigde leden, Bij staking van stemmen beslist de stem van de voorzitter. Tot wijziging van de statuten kan pas worden besloten indien de wijziging op de oproeping is vermeld en indien de helft van de stemgerechtigde leden aanwezig of vertegenwoordigd is. Wordt dit getal niet bereikt, dan kan een tweede vergadering worden bijeengeroepen die een geldig besluit zal kunnen nemen, ongeacht het aantal aanwezigen. Tot wijziging van het doel van de vereniging kan slechts met een twee derde meerderheid van de stemmen worden besloten. Dezelfde regels dienen te worden nageleefd bij de ontbinding van de vereniging.

Artikel 16: Iedere wijziging van de statuten moet gepubliceerd worden binnen de maand in het bijvoegsel bij het Belgisch Staatsblad. Dat geldt eveneens voor de benoeming, het ontslag of de herroeping van bestuurders.

Artikel 17: De notulen van de Algemene Vergadering worden bewaard op de maatschappelijke zetel van de vereniging. Leden en belanghebbende derden kunnen op de zetel van de vereniging de besluiten van de Algemene Vergadering inzien in een daartoe beschikbaar register.

TITEL 3: Raad van Bestuur

Artikel 18: De vereniging wordt bestuurd door de Raad van Bestuur van ten minste 3 leden, die lid zijn van de vereniging. Alleen de Algemene Vergadering kan de bestuurders benoemen en afzetten, evenwel met deze beperking dat twee bestuurders in functie dienen te blijven om de continuïteit van het bestuur en de vereniging te waarborgen.

Artikel 19: Om tot bestuurder verkozen te kunnen worden, moet men lid zijn van de vereniging, doch de kandidatuurstelling dient uiterlijk en schriftelijk één maand voor de Algemene Vergadering in het bezit te zijn van de voorzitter.

Artikel 20: Bestuurders worden telkens benoemd voor een termijn van drie jaar. Elk jaar is één mandaat vacant, de eerste twee jaar bij wijze van lottrekking. Bij ontslag van een bestuurder voorziet de Algemene Vergadering in de vervanging.

Artikel 21: De Raad van Bestuur kiest uit zijn leden een voorzitter, secretaris en penningmeester. De voorzitter roept de raad bijeen en zit de vergaderingen voor. De raad kan slechts beslissen indien de meerderheid van de beheerders aanwezig is. De beslissingen worden genomen bij gewone meerderheid van stemmen. Bij staking van stemmen beslist de stem van de voorzitter,

Artikel 22: De Raad van Bestuur leidt de zaken van de vereniging en vertegenwoordigt deze in en buiten rechte. De Raad van bestuur heeft de meeste uitgebreide machten om de vereniging te beheren en te besturen. Hij is bevoegd voor alle aangelegenheden, met uitzondering van deze die door de wet uitdrukkelijk aan de Algemene Vergadering zijn voorbehouden. Hij treedt op als eiser en verweerder in alle rechtsgedingen, en beslist over het al dan niet aanwenden van rechtsmiddelen. De Raad kan alle handelingen van bestuur verrichten en bovendien aile daden van beschikking stellen met inbegrip van onder meer het vervreemden, zelfs of niet, van roerende of onroerende goederen en van hypotheken, zelfs met beding van dadelijke uitwinning, van het lenen en uitlenen, van alle handels- en bankverrichtingen, van het opheffen van hypotheken. De bestuurders nemen in deze uitoefening van hun functie geen enkele persoonlijke verplichting op zich en zijn slechts verantwoordelijk voor het uitoefenen van hun marïdaat. De Raad van Bestuur treedt op als werkgever van de personeelsleden van de vereniging.

Artikel 23: Om de realisatie van de doelstellingen van de vereniging Kempense cultuurpromotie te optimaliseren, kan de Raad van Bestuur zich laten bijstaan door werkgroepen of adviesraden die door de raad zelf zijn ingesteld en waarvoor zij de opdracht en de samenstelling regelt.

Artikel 24: Ieder jaar legt de Raad van Bestuur de jaarrekening van het voorbije jaar alsook de begroting van het volgende jaar ter goedkeuring voor aan de Algemene Vergadering.

Artikel 25: De vereniging is in recht verbonden door de handtekening van minstens één bestuurder.

Artikel 26: De Raad van Bestuur houdt op de zetel van de vereniging een register bij met de naam, voornaam en woonplaats van de leden. Zij noteert hierin tevens alle beslissingen betreffende de toetreding, uittreding of uitsluiting van leden door toedoen van de Raad van Bestuur binnen acht dagen nadat hij van de beslissing in kennis is gesteld.

TITEL 4: Begrotingen, rekeningen

Artikel 27: Het boekjaar van de vereniging loopt van 1 januari tot 31 december. In afwijking hiervan loopt het eerste boekjaar van de vzw van de dag van oprichting tot 31 december 2014, De Raad van Bestuur bereidt de berekeningen en de begrotingen voor en legt ze ter goedkeuring voor aan de Algemene Vergadering.

c 4tioOf- tiehóuden aan het Belgisch Staatsblad

Moa 2.2

Luik B - Vervolg

TITEL 5: Ontbinding en vereffening

Artikel 28: In geval van ontbinding zal het actief overgedragen worden aan een vereniging, stichting of instituut die hetzelfde doel als de heden opgerichte vereniging nastreeft. Indien er verschillende dergelijke instellingen zijn, zal de Algemene Vergadering een keuze maken, of naar haar goedvinden de goederen verdelen onder de instellingen die in aanmerking komen. Indien geen instelling gekend is met een gelijkaardig doel, zal de Algemene Vergadering de goederen toewijzen aan één of meerdere verenigingen, stichtingen of instituten die een doel nastreven dat in enige mate verwant is met het doel van de vereniging.

Artikel 29: De Algemene Vergadering kan de ontbinding van de vereniging alleen uitspreken onder dezelfde voorwaarden als die welke betrekking hebben op de wijziging van het doel of de doeleinden van de vereniging.

TITEL 6: Slotbepaling

Artikel 30: Voor alles wat door deze statuten niet geregeld wordt, is de wet van 27 juni 1921, gewijzigd dooi

de wet van 2 mei 2002, van toepassing.

Aldus opgemaakt in vijf exemplaren en aangenomen met eenparigheid van stemmen op de stichtingsvergadering, gehouden te Turnhout, op 5 december 2013. De stichtende leden vormen de Raad van Bestuur. Daarbij werden de volgende functies toegewezen.

Getekend,

Roel Sels, voorzitter

Marleen Verwaest, penningmeester

r

Stijn Jan secretaris

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -18/12/2013 - Annexes du Moniteur belge

Coordonnées
KEMPENSE CULTUURPROMOTIE, AFGEKORT : KCP

Adresse
OTTERSTRAAT 8, BUS 2 2300 TURNHOUT

Code postal : 2300
Localité : TURNHOUT
Commune : TURNHOUT
Province : Anvers
Région : Région flamande