KINESISTENKRING ZUIDERKEMPEN, AFGEKORT : KKZ

Association sans but lucratif


Dénomination : KINESISTENKRING ZUIDERKEMPEN, AFGEKORT : KKZ
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 438.394.468

Publication

10/05/2012
ÿþMOD 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kepie na neerlegging van de akte ter g

2 7 APR. 2012'

TURNHOUT De Griffier,

Griffie

u

iIfirgelegd ter griffie van de RECHTBANK VAN KOOPHANDEL

11I 1IllIllhII I lii I1 1 III

«iaos~seo*

Ondernemingsnr : 0438.394.468

Benaming

(voluit) : Kinesistenkring Zuiderkempen

(verkort) : KKZ

Rechtsvorm : vzw

Zetel : Elsbroekstraat, 15 2235 Houtvenne

Onderwerp akte : Statutenwijziging - Buitengewone Algemene Vergadering dd. 19 april 2012

De Algemene Vergadering van de vereniging zonder winstoogmerk "ZUIDERKEMPEN", geldig; samengeroepen en beschikkend over het nodige quorum inzake aanwezigheid en meerderheid, heeft in haar zitting van 19/04/2012 gehouden te Heist Op Den Berg, besloten tot de volledige vervanging van de statuten" van de vereniging eerder gepubliceerd in het Belgisch Staatsblad van 12.1.01.12006. Hierdoor bevestigt zij dat aile vroegere publicaties in de bijlagen van het Belgisch Staatsblad komen te vervallen, als onbestaande dienen: te worden beschouwd en te worden vervangen door onderstaande tekst

Titel 1 Naam  Zetel  Doel  Duur

Artikel/ Naam

De vereniging draagt voortaan de naam "KINEKRING DIJLE - NETE". Deze naamgeving verwijst in haar ontstaan, naar de samensmelting van 2 naburige kringen en hun geografische representatie nl. de Zelfstandige Kinesitherapeutenvereniging Lier die per 30 juni 2008 werd ontbonden en Kinesistenkring Zuiderkempen. De; naam van bovengenoemde vereniging moet steeds door de woorden "vereniging zonder winstoogmerk" of de ' afkorting "VZW", of in het Frans "association sans but lucratif " of de afkorting "ASBL", worden voorafgegaan of gevolgd. Zowel de volledige naam als de afkorting "KDN" kunnen elk afzonderlijk door de vereniging als enige' en volledige statutaire benaming gebruikt worden. Alle officiële akten en stukken uitgaande van de vereniging dragen deze benaming, alsook het adres van de zetel van de vereniging.

Artikel 2 Zetel

§1. De zetel van de vereniging is gevestigd te 2235 Houtvenne Elsbroekstraat, 15 , gemeente van de Kringzone van kinesitherapeuten (Artikel 2 § 4), gelegen in het gerechtelijk arrondissement Turnhout. Aile' stukken voorgeschreven door de VZW- wet worden neergelegd in het dossier bijgehouden op de griffie van de rechtbank van koophandel van het voornoemd gerechtelijk arrondissement,

§2. De zetel kan slechts verplaatst worden op voordracht van de raad van bestuur en met goedkeuring door de algemene vergadering mits deze bovendien de wettelijke regelgeving in acht neemt zoals vereist voor een; statuutwijziging en verder beschreven in deze statuten.

§3. Wijziging van het adres van de zetel dient ook aan de eventuele overkoepelende vereniging en/of aan: de eventuele vereniging(en) waar de verenging lid van is te worden meegedeeld en verder ook aan eventuele raden, organen, besturen, instanties of overheden voor zover dit voor de vereniging van belang is.

§4, De Kringzone van kinesitherapeuten van de vereniging, hierna verder de Kringzone genoemd, bestaat uit het geografisch aaneengesloten gebied van Dijle- en Neteland en omgeving. Uit deze eerste meer globale referentie ontsproot de naamgeving. De omgeving kan hierbij worden nader geduid door de centrale gemeentelijke referentiepunten Lier- Helst Op Den Berg en Mechelen waar in zijn ruimere omgeving kinesitherapeuten werkzaam zijn, en waarvoor de Kinekring Dijle - Nete als hoofddoelgroep haar activiteiten organiseert. Deze Kringzone werd momenteel om organisatorische redenen afgebakend in samenspraak met de beroepsorganisatie AXXON, maar heeft geen bindend karakter.

' Artikel 3 Doel

Op de laatste biz. van Luik B vermelden : Recto : Naam hoedanigheid van de instrumenterende notaris. hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -10/05/2012 - Annexes du Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -10/05/2012 - Annexes du Moniteur belge

iuloD 2.2

§ 1 De vereniging stelt zich tot doel, binnen haar mogelijkheden:

a.de uitoefening van het beroep van kinesitherapeut te vergemakkelijken, te behartigen en te beschermen;

b.de kinesitherapie op een sociaal en wetenschappelijk verantwoorde wijze te bevorderen: zowel curatief als preventief, met een bijzondere aandacht voor de wettelijke verplichtingen en de regels van de deontologie, zowel van kinesitherapeuten als van andere beroepen;

c.de relaties te bevorderen binnen de kringzone en loco-regionaal: tussen de kinesitherapeuten onderling en met de beoefenaars van medische en paramedische beroepen, met de gezondheidswerkers, publieke en private instellingen, organisaties in de gezondheids- en welzijnszorg en de overheid;

d.de lokale organisatie en de vertegenwoordiging van de kinesitherapeuten op zich te nemen, evenals de samenwerking van de kinesitherapeuten met andere beroepsbeoefenaars in de gezondheidszorg volgens de opdrachten welke de wetgever aan de wettelijke erkende kinesitherapeutenvereniging toevertrouwt.

§ 2 Om dit doel te bereiken:

a.treedt de Kinekring Dijle  Nete vzw op als de vertegenwoordiger van de bij haar aangesloten kinesitherapeuten.

b.is de Kinekring Dijle  Nete vzw het lokaal en regionaal aanspreekpunt voor de individuele kinesitherapeuten, voor de respectievelijke overheden en instanties met bijzondere aandacht voor de locale gezondheidszorg en multidisciplinaire samenwerking tussen de eerstelijns zorg-verstrekkers.

c.kan de Kinekring Dijle  Nete vzw initiatieven nemen ter promotie van de kinesitherapie en van de eerstelijns gezondheidszorg en dit binnen alle sectoren van de gezondheidszorg die hieraan participeren.

d.neemt de Kinekring Dijle  Nete vzw initiatieven om voor alle patiënten de toegankelijkheid van de kinesitherapie binnen haar kringzone te optimaliseren;

e.kan de Kinekring Dijle -- Nete vzw initiatieven nemen voor wetenschappelijke navorming van de kinesitherapeuten te bevorderen, o.a. via voordrachten, studievergaderingen, seminaries, congressen al dan niet lokaal georganiseerd, en ter ondersteuning van de mogelijke erkenning

ervan door de internationale of nationale instanties, en dit op alle niveau's.

f.kan de Kinekring Dijie  Nete vzw initiatieven nemen ter ondersteuning van de beroepsorga-nisatie en/of de beroepsverdediging van kinesitherapeuten met hun vertegenwoordigers binnen alle noodzakelijke instanties.

g, kan de vereniging samenwerkingsovereenkomsten afsluiten en/of lid worden van ondernemin- gen, organisaties, instanties, instellingen en verenigingen waarvan de vereniging meent dat deze kunnen bijdragen tot het realiseren van haar doelstellingen.

§ 3 Bij de verwezenlijking van haar doel zal de vereniging erop toezien dat de uitvoering ervan niet strijdig is met de deontologie eigen aan de uitoefening van de kinesitherapie.

§4 Zij mag eveneens alle activiteiten ondernemen die dit doel kunnen bevorderen. Zij kan in die zin ook, doch slechts op bijkomstige wijze, handelsdaden stellen, enkel voor zover de opbrengst hiervan besteed wordt aan het doel waarvoor zij werd opgericht.

Artikel 4 Duur

De vereniging wordt opgericht voor onbepaalde duur, doch kan te allen tijde ontbonden worden.

Titel il Lidmaatschap

Artikel 5 Leden en stemrecht

§ 1.De vereniging telt enerzijds werkelijke leden, die kinesitherapeut zijn binnen de Kringzone en anderzijds toegetreden leden, die eveneens kinesitherapeut of medicus zijn, en welke overeenkomstig de bepalingen van Art. 6, §3 hierna worden toegelaten tot de vereniging. Met het begrip 'lid' of leden wordt hierna zowel het werkelijke als het toegetreden lid bedoeld, anders wordt het uitdrukkelijk aangegeven dat het uitsluitend over de ene of de andere categorie van leden gaat.

§ 2.De ondergetekende kinesitherapeuten vormen de huidige werkelijke leden, maar het aantal is naar regelgeving onbeperkt. Onder deze werkelijke leden

bevinden zich ook de leden van de Raad van Bestuur. De ondergetekenden vertegenwoordigen allen de natuurlijke personen door de Algemene Vergadering benoemde bestuurders. Het zijn deze bestuurders die worden uitgenodigd voor alle bestuursvergaderingen.

§ 3.Deze werkelijke leden kunnen zich naar samenstelling en functie wijzigen bij meerderheid van stemmen in de Algemene Vergadering.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -10/05/2012 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

§ 4.Het zijn enkel deze werkelijke leden die de volheid van lidmaatschap bezitten, stemrecht hebben en steeds zullen uitgenodigd worden op de Algemene Vergadering om hun stem uit te brengen. Een actuele lijst of ledenregister van deze werkelijke leden wordt bijgehouden op de maatschappelijke zetel van de vzw.

§ 5.De vereniging zal tenminste vier werkelijke leden tellen en het maximaal aantal leden is onbeperkt. De toegetreden leden hebben enkel de rechten en verplichtingen hen toebedeeld door deze statuten. De statutaire bepalingen dienaangaande kunnen zonder consultatie of akkoord van de toegetreden leden worden gewijzigd door de algemene vergadering der werkelijke leden. De wettelijke bepalingen zijn alleen op de werkelijke leden van toepassing.

Artikel 6Voorwaarden van lidmaatschap

§ 1.Als lid kan tot de vereniging toetreden:

Elke natuurlijke persoon die voldoet aan volgende voorwaarden:

-Hij of Zij dient een jaarlijks lidgeld te betalen volgens ART. 9

-Zich akkoord te verklaren en te houden aan de wettelijke en de deontologische bepalingen van de statuten en de huishoudelijke reglementen.

-Houder zijn van een diploma in de kinesitherapie en het beroep uit te oefenen ongeacht het sociaal statuut van uitoefening.

§ 2.Als werkelijk lid kan tot de vereniging toetreden, iedere natuurlijke persoon die door de raad van bestuur als zodanig wcrdt aanvaard. De raad van bestuur zal zich bij het nemen van haar beslissing houden aan de voorschriften, zoals die desgevallend zijn opgenomen in het huishoudelijk reglement .

§ 3.De vrijwillige toetreding van een lid, dat voldoet aan aile cumulatieve lidmaatschapsvoorwaarden (artikel 6.§1, kan van rechtswege niet geweigerd worden, noch door de algemene vergadering noch door de raad van bestuur,

§ 4.Verzoeken om toetreding als werkelijk lid dienen uitsluitend schriftelijk aan de raad van bestuur te worden gericht, onder vermelding van naam, voornamen en adres van de verzoeker en onder vermelding van de motivationele elementen waarom de verzoeker meent in aanmerking te komen als werkelijk lid"

Artikel 7

Leden van de bercepsvereniging AXXON kunnen op eigen verzoek en na kennisgeving hiervan aan AXXON

automatisch toegetreden lid worden van onze locale kring.

Artikel 8

Niet leden van de beroepsvereniging AXXON kunnen op eigen verzoek toegetreden lid worden van KDN

volgens Art.6§1

Artikel 9

AXXON zal na afsluiting van de lidgelden een lijst overmaken van toegetreden AXXON leden aan onze

kring en de betoelaging hiervan via overschrijving overmaken op het rekeningnummer IBANBE89 3300 3704 7485 BIC BBRU BE BB van de vereniging.

Artikel 10 Ledenbijdrage

§ 1.Het jaarlijks lidgeld voor de leden is afhankelijk van een aantal criteria en modaliteiten die toegekend en bepaald worden door de oorsprong van de toetreding. Om lid te worden heb je als toetredend lid de vrije keuze dit te doen door betaling van het lidgeld aan de overkoepelende beroepsvereniging AXXON ofwel door betaling van een jaarlijks lidgeld aan KDN.

§ 2.Het lidgeld voor de leden van de beroepsvereniging AXXON wordt jaarlijks door AXXON bepaald.

§ 3.Het jaarlijks lidgeld voor niet aangesloten leden bij AXXON wordt jaarlijks bepaald door de Algemene Vergadering van KDN

Artikel 11 Verplichtingen

Ontslag - uittreding - uitsluiting - schorsing - overlijden

§1. Elk lid kan altijd ontslag nemen uit de vereniging mits het schriftelijk in kennis stellen van de raad van bestuur, die het ontslag ter kennis brengt aan de Algemene Vergadering,

§2. Het lid dat nalaat het lidgeld te betalen, wordt geacht ontslag te nemen.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -10/05/2012 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

§3. Het verlies van één van de cumulatieve voorwaarden van lidmaatschap volgens Art.6§1. brengt van rechtswege ook het verlies van het lidmaatschap mee.

§4, Het lidmaatschap eindigt onmiddellijk door het overlijden van het lid.

§5. Ontslagen overeenkomstig §1 gaan in vanaf de eerstvolgende algemene vergadering na ontvangst van de ontslagbrief van het lid door de raad van bestuur. Het ontslag van een lid overeenkomstig §2 en §3 gaat in vanaf de datum dat hetzij het lidgeld opeisbaar was, hetzij het lid niet langer voldoet aan de voorwaarden voor lidmaatschap van de vereniging,

§6. De uitsluiting van een lid vereist de beslissing van de algemene vergadering, na advies van de raad van bestuur, mits vermelding op de agenda en genomen bij tweederde meerderheid van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden. Een aanwezigheidsquorum is niet vereist.

§7. De raad van bestuur is verplicht het betrokken lid voorafgaandelijk op te roepen voor verhoor en vervolgens een omstandig gemotiveerd advies aan de algemene vergadering te formuleren.

§8. De rechten van de verdediging van het betrokken lid worden gerespecteerd o.a.door het voorafgaand aanhoren door en het noodzakelijk advies van de raad van bestuur.

§9. De uitsluiting treedt onmiddellijk in op de datum van de algemene vergadering die hierover heeft beslist en wordt aan de betrokkene per aangetekend schrijven meegedeeld.

§10.In afwachting van de beslissing omtrent de uitsluiting van een lid, kan de raad van bestuur het

lidmaatschap schorsen van de persoon:

-die de verplichtingen, opgelegd aan de leden in artikel 8, op ernstige wijze schendt;

-die, ondanks schriftelijke aanmaning, in gebreke blijft zijn financiële en/of administratieve verplichtingen

tegenover de vereniging na te komen;

§11.De schorsing zal per aangetekende brief worden meegedeeld aan het betrokken lid. Zij kan maximaal zes weken duren, binnen welke termijn de algemene vergadering moet bijeenkomen om over de uitsluiting te beslissen. Op deze bijeenkomst van de algemene vergadering behoudt het betrokken lid al zijn lidmaatschapsrechten. Besluit de algemene vergadering niet tot uitsluiting over te gaan, dan vervalt van rechtswege de schorsing van het lid en wordt deze geacht nooit te hebben plaatsgehad,

§12.Ontslagnemende, uittredende of uitgesloten leden of toegetreden leden en hun rechtsopvolgers hebben geen deel in het vermogen van de vereniging en kunnen nooit teruggave of vergoeding vorderen van gestorte bijdragen of gedane inbrengen, tenzij dit door beide partijen anders werd overeengekomen.

Titel LII Raad van Bestuur

Artikel 12 Samenstelling  benoeming

§ 1.De algemene vergadering benoemt onder haar werkelijke leden - exclusief onder de erkende kinesitherapeuten - de leden van de raad van bestriur, die verder ais bestuurder vermeld worden.

§ 2.De raad van bestuur is samengesteld uit ten minste drie bestuurders. Ze oefenen dit mandaat onbezoldigd uit, behoudens een billijke vergoeding voor kosten en vacaties, tenzij de algemene vergadering anders zou bepalen.

§ 3.Bij de samenstelling van de raad van bestuur kunnen maximaal 2/3 van de mandaten opgenomen worden door personen van hetzelfde geslacht. Indien de algemene vergadering onmogelijk aan die voorwaarde kan voldoen, wordt de motivering daartoe opgenomen in het verslag van de aanstellingsvergadering.

§ 4.De bestuurders kunnen geen personeelsleden zijn van de vereniging (artikel 13.§8).

Artikel 11 Duur ontslag - beëindiging van mandaat - afzetting

§ 1.De raad van bestuur wordt verkozen voor een periode van 4 jaar en de bestuurders zijn herverkiesbaar.

§ 2.De bestuurders zijn ten allen tijde door de algemene vergadering afzetbaar.

§ 3.Zo door vrijwillig ontslag, verstrijken van termijn of afzetting, het aantal bestuurders is teruggevallen tot onder het wettelijk minimum, dan blijven de bestuurders in functie totdat in hun vervanging is voorzien.

§ 4.Bestuurders die verkozen worden om een ontslagnemend lid te vervangen, voleindigen het mandaat van hun voorganger.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -10/05/2012 - Annexes du Moniteur belge

M0D22

§5, De afzetting van een bestuurder vereist de beslissing van de algemene vergadering en de voorafgaande vermelding op de agenda. Deze beslissing dient genomen bij tweederde meerderheid van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden. Een aanwezigheidsquorum is niet vereist.

§6.Het mandaat van een bestuurder eindigt wanneer deze niet meer voldoet aan de cumulatieve lidmaatschapsvoorwaarden. Het ontslag wordt door de raad van bestuur aan de betrokkene schriftelijk medegedeeld.

Artikel 12 Werking

§ 1.De raad van bestuur kiest uit zijn bestuursleden een voorzitter, een secretaris en een penningmeester. Deze functies zijn onverenigbaar. Andere bestuursfuncties kunnen omschreven worden in een huishoudelijk reglement.

§ 2.De voorzitter of de secretaris roept de raad bijeen. De raad van bestuur kan ook door twee bestuurders gezamenlijk worden bijeengeroepen. De bijeenroeping gebeurt bij gewone brief of via elektronische post. De oproep bevat de dag, het uur, de plaats en de agenda van de vergadering.

§ 3.De voorzitter zit de vergadering voor. Indien de voorzitter belet of afwezig is wordt de vergadering voorgezeten door diens plaatsvervanger.

§ 4.De raad kan slechts geldig beslissen indien tenminste de helft van de bestuurders aanwezig is. Indien dit quorum niet is bereikt, kan een nieuwe raad worden bijeengeroepen met dezelfde agenda, die geldig zal beraadslagen en beslissen indien ten minste twee bestuurders aanwezig of vertegenwoordigd zijn. De beslissingen worden genomen bij gewone meerderheid (=de helft plus één, onthoudingen worden niet meegeteld) van stemmen, Bij staking van stemmen is de stem van de voorzitter of van degene die hem vervangt, doorslaggevend.

§ 5.ledere bestuurder kan op een schriftelijke wijze volmacht geven aan een andere bestuurder om hem op een vergadering van de raad van bestuur te vertegenwoordigen.

§ 6.De raad van bestuur kan vergaderen per telefoon- of videoconferentie. De regels opgenomen onder de punten §3 tot §5.hierboven zijn van overeenkomstige toepassing.

§ 7.In uitzonderlijke gevallen, wanneer de dringende noodzakelijkheid en het belang van de vereniging dit vereisen, kunnen de besluiten van de raad van bestuur worden genomen bij eenparig schriftelijk akkoord van de bestuurders. Dit schriftelijk akkoord kan meegedeeld worden per brief, per telegram, telefax of per elektronische post met leesbevestiging. Deze procedure kan echter niet gevolgd worden voor de vaststelling van de jaarrekening.

§ 8.Van elke vergadering worden notulen opgemaakt, die ondertekend worden door de secretaris en ingeschreven in een daartoe bestemd register. De uittreksels die moeten worden overgelegd en al de andere akten, worden geldig ondertekend door de secretaris of een bestuurder.

Artikel 13 Bevoegdheden

§ 1.De raad van bestuur leidt de zaken van de vereniging en vertegenwoordigt deze in en buiten rechte. Hij is bevoegd voor aile aangelegenheden, met uitzondering van deze die door de wet uitdrukkelijk aan de algemene vergadering zijn voorbehouden,

§ 2.Binnen de VZW geldt de regel dat de raad van bestuur de vereniging geldig verbindt door de handtekening van de voorzitter en de secretaris of de penningmeester, zonder bijzondere machtiging van de algemene vergadering, in aile gerechtelijke en buitengerechtelijke handelingen, inbegrepen daden van beschikking en al wat niet volgens de wet of statuten tot de bevoegdheid van de algemene vergadering behoort.

§ 3.Aldus kan de raad van bestuur alle roerende en onroerende handelingen stellen, verkopen, aankopen, lenen, ontlenen; samengevat: de vereniging verbinden in alle omstandigheden en op de meest uitgebreide wijze voor zover verenigbaar met het doel.

§ 4.Ten aanzien van derden is de vereniging slechts geldig verbonden door de gezamenlijke handtekening van twee bestuurders. Bestuurders die namens de raad van bestuur optreden, moeten ten aanzien van derden niet doen blijken van enig besluit of van enige machtiging.

§ 5.ln geval van tijdelijke onbeschikbaarheid van de penningmeester, kan de raad van bestuur deze taak onder dezelfde voorwaarden toevertrouwen aan een andere bestuurder totdat deze taak opnieuw kan uitgevoerd worden door de penningmeester.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -10/05/2012 - Annexes du Moniteur belge

FOOD 2.2

§ 6.0e raad voert de geldige besluiten van de algemene vergadering uit en bereidt de samenkomst van de Algemene Vergadering voor.

§ 7.0e raad van bestuur heeft de bevoegdheid personeelsleden aan te werven en hen te ontslaan. Hij oefent er gezag, leiding en toezicht over uit en bepaalt hun taken en bezoldigingen.

§ 8.Tegenover derden wordt door de bestuurders geen persoonlijke verplichting noch aansprakelijkheid aangegaan nopens verbintenissen van de vereniging.

Artikel 14 Overdracht bevoegdheden.

§1. De bevoegdheid om de vereniging in en buiten rechte te vertegenwoordigen kan mits de machtiging van de algemene vergadering door de raad van bestuur bij eenvoudig besluit worden opgedragen aan één of meer personen, al dan niet bestuurder, die, desgevallend, gezamenlijk optreden. De bevoegdheid van de bovengenoemde perso(o)n(en) wordt precies afgebakend door de raad van bestuur, die eveneens de duur van het mandaat bepaalt. Het mandaat kan ten alle tijde met onmiddellijke ingang door de raad van bestuur worden ingetrokken. De aanvaarding van de opdracht, de inhoud van de opdracht en de omvang van hun bevoegdheden, alsook de ambtsbeëindiging en/of afzetting, worden in de notulen van de algemene vergadering opgenomen.

§2.Mits uitdrukkelijk akkoord van tenminste twee derde van zijn leden, kan de raad van bestuur voor bepaalde handelingen en taken, en voor daden van dagelijks bestuur zijn bevoegdheid of zijn verantwoordelijkheid overdragen aan een Dagelijks Bestuur bestaande uit één of meer van de bestuurders. De duur waarvoor deze bevoegdheidsdelegatie plaats grijpt is beperkt tot de tijdsduur van hun geldig bestuursmandaat en kan ten alle tijde met onmiddellijke ingang worden ingetrokken door de raad van bestuur. Wanneer meer dan één persoon met het dagelijks bestuur wordt belast, wordt de vereniging in al haar handelingen van het dagelijks bestuur rechtsgeldig vertegenwoordigd door één persoon belast met het dagelijks bestuur, die geen bewijs van een voorafgaand besluit onder hen moet leveren.

Artikel 15 Huishoudelijk Reglement

§ 1.De algemene vergadering beslist over het door de raad van bestuur voorgestelde Huishoudelijk Reglement.

Wijzigingen aan het Huishoudelijk Reglement kunnen worden opgesteld door de raad van bestuur, doch dienen ter bekrachtiging worden voorgelegd aan de algemene vergadering.

§2. Bij dit Huishoudelijk Reglement mogen, zonder strijdig te zijn met de bindende voorschriften van de wet of van de statuten, alle maatregelen worden getroffen in verband met de toepassing van de statuten en de regeling van de maatschappelijke zaken in het algemeen, en kan aan de leden of hun rechtverkrijgenden alles worden opgelegd wat in het belang van de vereniging wordt geacht.

Titel iV Algemene Vergadering

Artikel 16 Samenstelling

§1, De algemene vergadering is samengesteld uit alle werkelijke leden.

§2. Toegetreden leden kunnen, wanneer zij dit wensen en volgens de voorwaarden bepaald door de algemene vergadering, ook aanwezig zijn, doch zij bezitten uitsluitend een raadgevend stemrecht,

§3. De algemene vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter van de raad van bestuur of door de oudste aanwezige ondervoorzitter, of bij afwezigheid van voornoemde personen, door de oudste aanwezige bestuurder.

§4. Elk werkelijk lid beschikt over één stem op de algemene vergadering en alle werkelijke leden hebben gelijk stemrecht,

§5. Een [id kan zich bij geschreven volmacht geldend voor één vergadering door een ander lid laten vertegenwoordigen. Elk in persoon aanwezig lid kan evenwel slechts één ander volmachtgevend lid vertegenwoordigen. De volmachtgever wordt als aanwezig geteld voor de behandeling en de beslissing over het punt of de punten in de volmacht vermeld.

Artikel 17Bevoegdheden

De algemene vergadering is uitsluitend bevoegd voor:

a.het wijzigen van de statuten;

b.het benoemen en afzetten van de bestuurders;

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -10/05/2012 - Annexes du Moniteur belge

Mon 2.2

c.desgevallend de benoeming en de afzetting van de commissarissen en het bepalen van hun bezoldiging

ingeval een bezoldiging wordt toegekend;

d.de kwijting aan de bestuurders en desgevallend aan de commissarissen;

e.het goedkeuren van de begrotingen en rekeningen;

f.het vrijwillig ontbinden van de vereniging;

g.het uitsluiten van een lid;

h.de omzetting van de vereniging in een vennootschap met een sociaal oogmerk;

i.en aile gevallen waarin onderhavige statuten de algemene vergadering uitdrukkelijk bevoegd verklaren

Artikel 18 Bijeenroeping

§ 1.De algemene vergadering wordt door de raad van bestuur bijeengeroepen telkens als het doel of het belang van de vereniging dit vereist. Zij moet ten minste éénmaal per jaar worden bijeengeroepen voor het goedkeuren van de rekeningen van het afgelopen jaar en de begrotingen van het volgende jaar, op een door de raad van bestuur nader te bepalen plaats en datum, die voor 30 juni van dat jaar valt.

§2. Wanneer één vierde van de leden er schriftelijk om verzoekt, is de raad van bestuur verplicht om een bijzondere algemene vergadering samen te roepen, binnen de termijn van één maand, en met toevoeging van de agendapunten door de verzoekende leden voorgesteld.

§3. Aile leden en toegetreden leden worden minstens acht kalenderdagen vôôr de algemene vergadering bij gewone brief uitgenodigd op de algemene vergadering. De uitnodiging wordt ondertekend door de voorzitter en/of de secretaris. Ze vermeldt dag, uur en plaats van de algemene vergadering.

§4. De oproeping bevat de agenda, die wordt vastgelegd door de raad van bestuur. Elk voorstel ondertekend door ten minste 1/4 van de werkelijke leden wordt op de agenda geplaatst.

Artikel 19 Besluitvorming

§1. Behalve wanneer de wet van 2 mei 2002 of deze statuten het uitdrukkelijk anders vermelden, worden de besluiten genomen bij eenvoudige meerderheid (= de helft plus één, onthoudingen worden niet meegeteld) van de aanwezige en vertegenwoordigde leden. Bij staking van stemmen is de stem van de voorzitter doorslaggevend.

§2, In gevat van uitsluiting van een lid, van wijziging van de statuten of van ontbinding van de vereniging, zal de in de wet voorgeschreven procedure worden nageleefd. Bij de stemming omtrent statutenwijziging of ontbinding, worden onthoudingen geteld als tegenstem.

§3. De stemming over personen is geheim. De algemene vergadering kan de stemmodaliteiten bepalen en kan één of meer stemopnemers aanduiden.

§4. De algemene vergadering kan geldig beslissen over punten die niet op de dagorde worden vermeld wanneer twee derde van de aanwezige leden hiermee instemt. Deze bepaling kan niet worden toegepast om agendapunten toe te voegen waarover een buitengewone algemene vergadering moet beraadslagen overeenkomstig de bepalingen van de VZW-wet.

Artikel 20: Notulen  jaarverslag - bekendmaking van beslissingen

§1. Van elke algemene vergadering worden notulen opgemaakt, die ondertekend worden door de secretaris en/of een bestuurder.

§2. In relatie met haar doelstellingen en/of de eventuele wettelijke opdrachten wordt gerapporteerd in een jaarverslag. De notulen van elke algemene vergadering en het jaarverslag worden onder de verantwoordelijkheid van de secretaris opgenomen en bewaard in een hiertoe bestemd register. Uittreksels daarvan worden ondertekend door twee bestuurders.

§3. De beslissingen van de algemene vergadering worden aan de werkelijke leden en eventueel naar goeddunken van de raad van bestuur aan de toegetreden leden en derden per gewone post of per elektronische post ter kennis gebracht, mits respect voor het medisch beroepsgeheim.

§4. De voorzitter of secretaris zorgt voor de publicatie in de Bijlagen tot het Belgisch Staatsblad van de volgende door de algemene vergadering genomen beslissingen: in geval van wijziging van de statuten, de benoeming en het ontslag van bestuurders of de ontbinding van de vereniging.

Titel V Inzagerecht leden en derden

Artikel 21 inzagerecht leden en derden  Bewaring notulen, registers e n

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -10/05/2012 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

§1< Werkelijke leden (en derden met een blijkbaar belang) hebben het recht om op de zetel inzage en/of een afschrift van de notulen en/of het jaarverslag van de algemene vergadering te vragen voor zover geen commissaris in de vereniging werd benoemd. Ze richten hiertoe een schriftelijk gemotiveerd verzoek aan de raad van bestuur om het moment van de raadpleging overeen te komen. Eventuele afschriften van deze stukken kunnen worden aangevraagd bij de raad van bestuur die naar goeddunken kan besluiten al dan niet afschriften toe te kennen. Dergelijke afschriften worden ondertekend door twee bestuurders.

§2, Alle werkelijke leden kunnen op de zetel van de vereniging het register van de leden raadplegen, alsmede alle notulen en beslissingen van de algemene vergadering, van de raad van bestuur en van de personen, al dan niet met een bestuursfunctie, die bij de vereniging of voor rekening ervan een mandaat bekleden evenals alle boekhoudkundige stukken van de vereniging voor zover geen commissaris in de vereniging werd benoemd,

§3. Het register van de notulen, de jaarverslagen en de boekhoudkundige stukken van de vereniging worden op de maatschappelijke zetel bewaard, waar alle leden er kennis kunnen van nemen, zonder het echter te verplaatsen.

TITEL VI Inkomsten - Begrotingen - Rekeningen -- Controle

Artikel 22lnkomsten - Begrotingen - Rekeningen -- Controle

§ 1.De geldelijke middelen en het vermogen van de vereniging bestaan o.a. uit:

-inkomsten uit de jaarlijkse verplichte lidgelden,

-inkomsten uit giften, schenkingen, legaten en leningen,

-inkomsten uit eigen activiteiten,

-normale beleggingen van inkomsten,

-eventuele subsidies, in het bijzonder de financiering(en) door de overheid

§ 2.Het boekjaar van de vereniging loopt van 1 januari tot 31 december.

§ 3.De raad van bestuur bereidt de jaarrekeningen en begrotingen voor en legt ze vóór 30 juni van het jaar volgend op het afgelopen boekjaar ter goedkeuring voor aan de algemene vergadering. Na goedkeuring van de jaarrekening en begroting spreekt de algemene vergadering zich, bij afzonderlijke stemming, uit over de kwijting aan de bestuurders en, desgevallend, de commissaris.

§ 4.De raad van bestuur draagt er zorg voor dat de jaarrekening en de overige in de VZW-wet vermelde stukken binnen de dertig dagen na goedkeuring worden neergelegd op de griffie van de rechtbank van koophandel, of indien de wet dit vereist, bij de Nationale Bank van België.

§ 5.De vereenvoudigde boekhouding wordt bijgehouden door de penningmeester of desgevallend door een gemachtigd vertegenwoordiger.

Titel VII Ontbinding  Vereffening

Artikel 23Vrijwillige ontbinding en vereffening

§ 1.Behoudens de gevallen van gerechtelijke ontbinding en van ontbinding van rechtswege, kan slechts de algemene vergadering tot ontbinding besluiten, op de wijze zoals bepaald in de wet.

§ 2.In geval van vrijwillige ontbinding benoemt de algemene vergadering, op voorstel van de raad van bestuur, of bij gebreke daarvan de rechtbank, een of meer vereffenaars. Zij bepaalt tevens hun bevoegdheid, alsmede de vereffeningsvoorwaarden.

Artikel 24Toewijzing van activa en vereffeningssaldo

In geval van ontbinding worden de activa, na aanzuivering van de schulden, overgedragen aan één of meer verenigingen dewelke een gelijkaardig doel ter bevordering van de kinesitherapie nastreven. De algemene vergadering die tot de ontbinding besluit, zal aanduiden aan welke vereniging(en) het vereffeningssaldo wordt overgedragen.

TITEL VIII : ALGEMEEN

Artikel 25Deontologische verantwoordelijkheid der leden

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -10/05/2012 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Elk lid blijft als kinesitherapeut op deontologisch vlak persoonlijk verantwoordelijk voor zijn daden, zowel tijdens de beoefening van het beroep als voor daden gesteld binnen het kader van de werking van de vereniging

Artikel 26 Statuten - wijzigingen - goedkeuring

§ 1.Voor alles wat in deze statuten en/of het huishoudelijk reglement niet uitdrukkelijk is geregeld, is de wet van 27 juni 1921, gewijzigd door de wet van 2 mei 2002, of de wetgeving die deze wet zou vervangen na de oprichting van de vereniging, toepasselijk, de algemene wettelijke bepalingen en de gebruiken terzake.

§ 2.Tot wijziging van de statuten kan slechts worden beslist indien die wijziging in de agenda van de oproeping gedocumenteerd vermeld is, en indien twee derde van de stemgerechtigde leden aanwezig en/of vertegenwoordigd is, Wordt dit quorum niet bereikt dan kan een tweede vergadering na 15 dagen warden bijeengeroepen, die een geldig besluit zal kunnen nemen ongeacht het aantal aanwezigen.

§ 3.Voor elke statutenwijziging is bovendien een twee derde der aanwezige en/of vertegenwoordigende stemmen vereist, ook op de tweede vergadering,

§ 4.Tot wijziging van het doel en/of de doeleinden van de vereniging kan slechts met 4/5 van stemmen worden besloten.

OVERGANGSBEPALINGEN

1, Afsluiting van het eerste boekjaar

Het eerste boekjaar loopt van de dag van oprichting tot 31 december van het jaar van oprichting.

2. Datum van de eerste jaarvergadering

De eerste jaarvergadering zal worden gehouden op 17 mei 2012

EERSTE BUITENGEWONE ALGEMENE VERGADERING

De Algemene Vergadering geeft unaniem ontlasting aan de Raad van Bestuur van Kinesistenkring

Zuiderkempen over het beleid sinds 2004 tot heden.

De Algemene Vergadering aanvaardt unaniem het ontslag van:

GORRIS EDDY Stationsstraat, 84 2220 Helst Op Den Berg

VAN DEN BROEK EDDY Pleinstraat, 9A 2221 Booischot

VAN NUFFELEN PETER Elsbroekstraat, 15 2235 Houtvenne

DELMOITIE SARA Kruislei, 2A 2220 Helst Op Den Berg

WAEGEMANS SIGI Doodsbroekstraat, 6 2235 Hulshout

DE WACHTER PATRICK Antwerpsesteenweg, 26 2500 Lier

VAN DESSEL PAUL Oude Aarschotsebaan, 22A 2221 Booischot

WARD DE CAT Donatusstraat, 2A 2220 Hallaar

MICHIELS RIA Steenmolenstraat, 144 2800 Mechelen

De Algemene Vergadering treft verder eenparig de volgende besluiten:

a)Zij herbenoemt, overeenkomstig onderhavige statuten, tot werkelijke leden, bestuurders van Kinekring

DIJLE NETE vzw.

(naam, voornaam, woonplaats, geboortedatum en  plaats,). adresgegevens zie hierboven bij

ontslagneming)

WAEGEMANS SIGI, Hulshout 29/02/1976 Bonheiden "

GORRIS EDDY Helst Op Den Berg 31/07/1951 Mechelen

Van DEN BROEK EDDY, Booischo

VAN NUFFELEN PETER, Houtvenne, 09/09/1963 Aarschot

DELMOITIE SARA, Helst Op Den Berg 04/02/1977 Leuven

MOD 2,2

Luik B - Vervolg

DE WACHTER PATRICK Lier, 01/0411957 Wil

WARD DE CAT,Hallaar (Heist Op Den Berg) 23/04/1953 Lier

MICHIELS RIA, Mechelen, 21/04/58 Mortsel

b)Zij hebben onder elkaar aangesteld tot;

Voorzitter: Gorris Eddy ~~-^^

Ondervoorzitter: 75e....- kG £4 C-&.

Secretaris:Van Nuffelen Peter

Penningmeester;; Van Den Broeck Eddy

c)de opdracht van de bestuurders zal een einde nemen onmiddellijk na de jaarvergadering van 2016

d)de opdracht van bestuurder is onbezoldigd.

e)de bevoegdheden zijn minimum deze zoals bepaald in de statuten.

Opgemaakt in drie exemplaren, waarvan één voor de publicatie in de bijlage in het Belgisch Staatsblad en één voor het register der verslagen van de Algemene Vergadering.

r"

,

L _

VAN DESSEL PAUL, Boorschot, 18/07/1961 Heist Op Den Berg

~ r

Gorris Eddy

itter

Van Nuffelen Peter

en met eenparigheid van stemmen aanvaard op de algemene vergadering, gehouden te Heist Op Den Berg op 19 april 2012

Voor-

behouden aan het Belgisch Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -10/05/2012 - Annexes du Moniteur belge

Op de laatste biz, van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -10/05/2012 - Annexes du Moniteur belge

Coordonnées
KINESISTENKRING ZUIDERKEMPEN, AFGEKORT : KKZ

Adresse
ELSBROEKSTRAAT 15 2235 HOUTVENNE

Code postal : 2235
Localité : Houtvenne
Commune : HULSHOUT
Province : Anvers
Région : Région flamande