KONINKLIJKE TURNKRING GABRIELLE LEJEUNE, AFGEKORT : K T GABRIELLE LEJEUNE

Association sans but lucratif


Dénomination : KONINKLIJKE TURNKRING GABRIELLE LEJEUNE, AFGEKORT : K T GABRIELLE LEJEUNE
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 410.055.028

Publication

25/11/2014
ÿþMDD 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

Rechtbank van koophandel

Antwerpen

14 NOV, 2014

aftreigiAntwerpen

~ _ E

,~" -ti~-~~T`~y ~

` r ~L " _f~ __"

_

*19 673*

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 25/11/2014 - Annexes du Moniteur belge

Ondernemingsnr : 0470.055.028

Benaming

(voluit) : Koninklijke Turnkring Gabrielle Lejeune

(verkort) : K T Gabrielle Lejeune

Rechtsvorm : VZW

Zetel : Sint Paulusstraat 10 2000 Antwerpen

Onderwerp akte : Ontslag benoeming zetel en nieuwe statuten.

Verslag Algemene vergadering op 22/10/2014

De algemene vergadering heeft beslist dat volgende bestuurders worden benoemd :

Naam Woonplaats Geboren te Hoedanigheid+als functie

Beaucluin Jacqueline 2000 Antwerpen 04/02/1943 Antwerpen Voorzitter

60 Lombardenvest

Leloup Henri 2000 Antwerpen 17/02/1940 Malmedy Penningmeester

60 Lombardenvest

Denise Van de Wygaert 2018 Antwerpen 10104/1946 Wilrijk Turnleidster

70 Jozef de Bomstraat

De Algemene vergadering heeft beslist dat volgende bestuurders worden ontslagen

Engels Roza Voorzitter

Cop Georges Penningmeester

De zetel wordt verplaatst naar : Lombardenvest 60 2000 Antwerpen

Statuten.

Hoofdstuk I - Naam,zetel,doel en duur.

Art.1, De vereniging wordt genoemd " Koninklijke Turnkring Gabrielle Lejeune " en heeft haar maatschappelijke zetel te 2000 Antwerpen Lombardenvest,60,in het arrondissement Antwerpen,afdeling Antwerpen.De raad van bestuur is gemachtigd de zetel over te plaatsen binnen de gemeente of stad.

Art. 2. De vereniging heeft tot doel het turnen voor dames en heren te beoefenen ,aan te moedigen en te verspreiden.

Art. 3. De vereniging is opgericht voor onbepaalde duur.Zij kan ontbonden worden bij beslissing van de algemene vergadering.

Hoofdstuk I l - Lidmaatschap en verplichtingen.

Art. 4. Het aantal leden is onbeperkt met een minimum van drie.

Art. 5. Als lid kan toetreden,ieder natuurlijk persoon of rechtspersoon die de doelstellingen van de

vereniging onderschrijft en die door de raad van bestuur wordt aanvaard.

Art. 6. Er kan aan de leden een lidgeld gevraagd worden van maximum 100 euro.

Art. 7, De leden zijn vrij zich ieder ogenblik uit de vereniging terug te trekken door hun ontslag in te dienen

bij het bestuur.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Vuren Alaam en hanrltclrun,nn

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 25/11/2014 - Annexes du Moniteur belge

MOr7 2.2

~ } ~

e 'a Hoofdstuk IlI - De algemene vergadering.

Art. 8. De algemene vergadering bestaat uit de leden der vereniging.De bestuurders zijn ook voorzitters van

de algemen vergadering (3).

Art. 9. De algemene vergadering is uitsluitend bevoegd voor

a) het wijzigen van de statuten;

b) het benoemen en afzetten van de bestuurders;

c) desgevallend,de benoeming en de afzetting van de commissarissen en het bepalen van hun bezoldiging,in het geval dat een bezoldiging wordt toegekend.

d) de kwijting aan de bestuurders en de commissarissen;

e) het goedkeuren van de begrotingen en rekeningen;

f) het vrijwillig ontbinden van de vereniging;

g) het uitsluiten van een lid;

h) de omzetting van de vereniging in een vennootschap met een sociaal oogmerk;

i) alle gevallen waar deze statuten dat vereisen.

Art. 10, Er moet jaarlijks minstens één algemene vergadering gehouden worden.Een buitengewone vergadering kan gehouden worden, telkens ais het belang van de vereniging het eist en wanneer tenminste één vijfde van de leden het aanvraagt.

Art. 11. De bijeenroeping gebeurt door de voorzitter van de algemene vergadering per e-mall,verzonden minstens acht dagen voor de vergadering.

Art. 12. Elk lid met een lidkaart kan zich door een ander persoon laten vertegenwoordigen,maar alleen via een geschreven volmacht.Niemand mag meer dan één volmacht hebben.

Art. 13. De besluiten worden genomen door een meerderheid van de helft plus één van de aanwezige stemmen,behalve in de gevallen waar het anders is voorzien door de wet.Om geldig te besluiten moet minstens de helft van de stemmen aanwezig zijn,behalve in de gevallen waar het anders is voorzien door de wet.Als dit niet het geval is,kan een volgende algemene vergadering ten vroegste na 15 dagen,ongeacht het aantal aanwezige stemmen,uitspraak doen.

Art. 14. De beslissingen van de algemene vergadering worden opgenomen in de processen-verbaal,getekend door de voorzitter en een bestuurder en door de leden die het vragen,en in een bijzonder register ingeschreven.De in rechte of eiders voor te leggen uittreksels daarvan worden getekend door de voorzitter van de raad van bestuur of door twee bestuurders.Derden die van een belang doen blijken;hebben het recht om inzage en/of een afschrift van de notulen van de algemene vergadering te vragen.Alle tumleden kunnen op de zetel van de vereniging de volgende stukken raadplegen : - het ledenregister; - alle notulen en beslissingen van de algemene vergaderingvan de raad van bestuur en van de personen,al dan niet met een bestuursfunctie,die bij de vereniging of voor rekening ervan een mandaat bekleden; - aile boekhoudkundige stukken van de vereniging.

Hoofdstuk IV - Raad van Bestuur.

Art. 15. De vereniging wordt bestuurd door een raad van bestuur,samengesteld uit tenminste drie leden,die door de algemene vergadering voor een termijn van drie jaar verkozen worden.Uittredende leden zijn herkiesbaar.Bestuurders kunnen altijd ontslagen worden door de algemene vergadering.ledere bestuurder kan zelf ontslag nemen per briefgericht aan de voorzitter van de raad van bestuur.Elke bestuurder die benoemd wordt in een,tijdens het mandaat open-gekomen plaats is slechts benoemd voor de tijd dat dit mandaat nog duurt.De bestuurders worden niet bezoldigd ais bestuurder.

Art. 16. De raad van bestuur kiest onder zijn leden een voorzitter en duidt een afgevaardigd bestuurder aan.De voorzitter staat in voor het dagelijks bestuur van de werking en krijgt daarbij de ondersteuning van de afgevaardigd bestuurder.De afgevaardigd bestuurder kan ais tijdelijk vervanger van de voorzitter optreden.

Art.17. De raad van bestuur wordt bijeengeroepen door de voorzitter of door twee bestuurders.De voorzitter zit de vergadering voor.ln geval van zijn afwezigheid wordt hij vervangen door de oudste aanwezige bestuurder. De raad van bestuur kan maar geldig beslissen als minstens de helft van de leden aanwezig is.De bestuurders handelen als een college.De beslissingen worden genomen bij gewone meerderheid van stemmen.Bij staking van stemmen wordt het punt verdaagd naar de volgende vergadering.Bij herhaalde staking van stemmen over dit agendapunt in deze vergadering is de stem van de voorzitter van de vergadering doorslaggevend.De beslissingen worden opgenomen in processen-verbaal,ondertekend door de voorzitter van de vergadering en door minstens één bestuurder en in een bijzonder register ingeschreven.De uittreksels die men ervan moet geven,hetzij in rechte,hetzij elders, worden getekend door de voorzitter of door twee bestuurders.

Art. 18. De raad van bestuur is bevoegd voor alle handelingen die behoren tot het bestuur van de vereniging.Hij kan onbeperkt ;

- Alle betalingen doen en ontvangen en daarvan kwijting eisen of geven.

- Alle private en officiële subsidies,tegemoetkomingen,legaten en giften aanvaarden en ontvangen.

- Alle subrogaties en borgstellingen aanvaarden.

- Handlichting geven na betaling van beletselen.

- Pleiten voor alle rechtbanken als etser of ais verweerder en alle vonnissen uitvoeren of doen uitvoeren.

MOD 2.2

Luik 13 - Vervolg

Art. 19 De raad van bestuur kan voor bepaalde handelingen en taken en voor daden van dagelijks bestuur,zijn bevoegdheden overdragen aan een dagelijks bestuur,aan één of meerdere bestuurders of zelfs aan een andere persoon,die al dan niet lid is van de vereniging.De bevoegdheid van de bovengenoemde personen,wordt precies afgebakend door de raad van bestuur,die ook de duur van het mandaat bepaalt.Het mandaat kan te allen tijde met onmiddelijke ingang door de raad van bestuur worden ingetrokken.Wanneer meer dan één persoon met het dagelijks bestuur wordt belast,wordt de vereniging in al haar handelingen van het dagelijks bestuur rechtsgeldig vertegenwoordigd door één persoon belast met het dagelijks bestuur,die geen bewijs moet leveren van een voorafgaand besluit onder hen.De bevoegdheid om de vereniging in een buiten rechte te vertegenwoordigen kan door de raad van bestuur bij eenvoudig besluit worden opgedragen aan één of meer personen,al dan niet bestuurders,die desgevallend gezamenlijk optreden.De bevoegdheid van de bovengenoemde personen wordt precies afgebakend door de raad van bestuur,die ook de duur van het mandaat bepaait.Het mandaat kan te allen tijde met onmiddelijke ingang door de raad van bestuur worden ingetrokken.

Hoofdstuk V - Begrotingen en rekeningen.

Art. 20. Het boekjaar van de vereniging loopt van 1 juli tot 30 juni.De raad van bestuur bereidt de rekeningen en begrotingen voor en legt ze ter goedkeuring voor aan de algemene vergadering.

Hoofdstuk V1- Ontbinding,vereffening.

Art. 21. Bij vrijwillige ontbinding van de vereniging zal de algemene vergadering twee vereffenaars aanduiden en bevoegdheden bepalen.ln alle gevallen van ontbinding,vrijwillige of gerechtelijke,op welk ogenblik en om welke reden ze zich ook mocht voordoen,wordt het maatschappelijk kapitaal dat netto overblijft na vereffening,besteed aan een liefdadig doel of een organisme voor lichamelijke opvoeding van de stad Antwerpen en die door de algemene vergadering is aangeduid.

Art. 22. Voor alles wat in deze statuten niet uitdrukkelijk is geregeld,worden toegepast :

- De wet van 27 juni 1921,of de wetgeving die deze wet zou vervangen na de oprichting van de vereniging. - De algemene wettelijke bepalingen.

- Het huishoudelijk reglement en de gebruiken terzake.

Beauduin Jacqueline Voorzitter Henri Leloup Denise Van de Wygaert

Penningmeester Tumleidster

Op de laatste bie. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso " Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 25/11/2014 - Annexes du Moniteur belge

Voorbehouden

aan het Beigisch Staatsblad

Coordonnées
KONINKLIJKE TURNKRING GABRIELLE LEJEUNE, AFG…

Adresse
LOMBARDENVEST 60 2000 ANTWERPEN

Code postal : 2000
Localité : ANTWERPEN
Commune : ANTWERPEN
Province : Anvers
Région : Région flamande