KONINKLIJKE VERENIGING DER BADEN POWELL ZEESCOUTS ANTWERPEN

Association sans but lucratif


Dénomination : KONINKLIJKE VERENIGING DER BADEN POWELL ZEESCOUTS ANTWERPEN
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 408.650.805

Publication

01/09/2011
ÿþr

MOQ' 2.D

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

RECHTBANK :KQ--OPHANüEL

2 2 -08- ZIj11

ANItIt tle,(1:tPE1V

*11133534*

111

Benaming

(voluit) : Koninklijke Vereniging der Baden-Powell Zeescouts

Antwerpen

V beh

aai

Bel Staa

Rechtsvorm : VZW

Zetel : Thonetlaan 165 - 2050 Antwerpen

Ondernemingsnr : 0408.650.805

" Voorwerp akte : Nieuwe statuten - Raad van Bestuur

Uittreksel uit de statuten:

TITEL I.  Naam, zetel, doel en duur.

Art. 1.De vereniging wordt genoemd: Koninklijke Vereniging der Baden-Powell Zeescouts Antwerpen vzw.

Art. 2.De zetel van de vereniging is gevestigd te Thonetlaan 165 te 2050 Antwerpen-Linker oever. Hij kan

enkel binnen de gemeente verplaatst worden bij beslissing van de raad van bestuur en daarbuiten mits.

statutenwijziging. Elke verplaatsing moet binnen de maand in de bijlage tot het Staatsblad worden:

gepubliceerd. De vereniging ressorteert onder het gerechtelijk arrondissement Antwerpen.

Art. 3.0e vereniging heeft voor doel de godsdienstige, zedelijke en vakkundige opleiding van de jeugd, bijzonder door en in de zeemanschap, scheepvaart en aanverwante vakken te bevorderen, onder andere het' verschaffen van lokalen, getuig, materiële hulp en inrichting.

Art. 4.De vereniging is voor een onbepaalde duurtijd opgericht.

Zij kan te allen tijde ontbonden worden.

TITEL II  Leden, aanvaarding, ontslag, verplichtingen

Art. 5.De vereniging bestaat enkel uit vaste leden. Het aantal leden is onbeperkt, maar moet ten minste drie' bedragen.

Art. 6.Nieuwe leden kunnen zich aanmelden bij de leden van de raad van bestuur en worden voorgedragen volgens de regels bepaald in het huishoudelijk reglement en aanvaard bij meerderheid van stemmen op de Algemene Vergadering van de leden.

Art. 7.De leden hebben ten alle tijde het recht zich uit de vereniging terug te trekken mits schriftelijk hun.

ontslag aan de raad van bestuur te melden.

Een lid dat zijn bijdrage niet betaalt wordt geacht ontslag te nemen.

De uitsluiting van een lid mag slechts uitgesproken worden door de algemene vergadering en bij

meerderheid van twee derden van de stemmen.

Art. 8.Schorsing is mogelijk en wordt door de raad van bestuur uitgesproken. De schorsing kan uitsluiting tot, gevolg hebben.

Art. 9.De ontslaggevende, uitgesloten of wegens schorsing uittredende leden, evenals de erfgenamen van het overleden lid, hebben hoegenaamd geen recht op het kapitaal van de vereniging.

Zij kunnen het bedrag van de bijdragen gestort door hen of door hun lastgevers, niet terugeisen. Zij kunnen. noch opgave of overlevering van rekeningen, noch plaatsing van zegels, noch inventaris eisen of vorderen.

" Art. 10.De verbintenis van elk lid is strikt beperkt tot het bedrag van zijn bijdragen. Het bedrag van het lidgeld wordt jaarlijks door de raad van bestuur bepaald met een maximum van 250 Euro. (Bedrag wordt -------- `_aangepast aan de index). .. _

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto . Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(a}n(en? bevoegd de vereniging o,` stichting ten aanzien van derden Ie vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 01/09/2011- Annexes du Moniteur belge

MOD 2.0

Art. 11 De algemene vergadering aanvaardt de deelnemende groepen en respectievelijke vriendenkringen, zoals bepaald in het huishoudelijk reglement en benoemt de raad van bestuur,

TITEL III. -- Bestuur, dagelijks bestuur.

Art. 12.De vereniging wordt bestuurd door een raad van bestuur, samengesteld uit ten minste 3 en maximaal 15 bestuurders. Per aanvaarde vriendenkring 2 afgevaardigden, waarvan er minstens één lid is of lid geweest is van een aanvaarde zeescoutsgroep, en de respectievelijke groepsleid(st)er zoals erkend door Scouts en Gidsen Vlaanderen vzw.

De voorzitter is altijd een oud-zeescout.

Uittredende bestuurders zijn herkiesbaar. Elke bestuurder, aangeduid om te voorzien in een tijdens het mandaat opengevallen plaats, is slechts benoemd voor de tijd dat het mandaat nog duurt. Alle bestuurders kunnen bij beslissing van de algemene vergadering afgezet worden.

Art. 13.De raad van bestuur kiest onder zijn leden een voorzitter en secretaris. Andere functies kunnen naar behoefte toegewezen worden.

De raad van bestuur kan naar behoefte personen belasten met een vaste opdracht, zonder stemrecht in de raad van bestuur.

Bij ontstentenis of verhindering van de voorzitter, worden zijn functies waargenomen door de ondervoorzitter en bij gebrek aan een ondervoorzitter door diegene met de grootste anciëniteit binnen de raad van bestuur.

Art. 14.0e raad vergadert op bijeenroeping van de voorzitter of van twee bestuurders. Rij mag slechts uitspraak doen indien de meerderheid van zijn leden aanwezig is. Zijn beslissingen worden getroffen bij volstrekte meerderheid van stemmen; bij staking van stemmen, is de stem van den voorzitter van de vergadering beslissend. Zij worden opgenomen in verslagen ondertekend door de voorzitter en de secretaris en in een bijzonder register ingeschreven.

De uittreksels die men ervan moet geven hetzij in rechte, hetzij elders, worden getekend door den voorzitter of door twee bestuurders.

Art. 15.De raad van bestuur heeft in zijn bevoegdheid al de handelingen die behoren tot het bestuur van de vereniging in de ruimste zin genomen.

In die zin kan hij namelijk alle betalingen doen en ontvangen en daarvan kwijtschrift geven of eisen; alle inbewaargevingen doen en ontvangen; aile roerende of onroerende goederen verkrijgen, verwisselen of vervreemden, evenals huren of verhuren, zelfs voor langer dan negen jaar; alle private of officiële subsidies en tegemoetkomingen aanvaarden en ontvangen; alle contracten, verkopen en ondernemingen aannemen en sluiten; alle leningen met of zonder waarborg sluiten; alle borgstellingen toestaan of aanvaarden; toestemmen in de hypotheken op de onroerende goederen of op de schepen van de vereniging; alle leningen en voorschotten sluiten en doen; van alle zakelijke of uit de verplichtingen voortspruitende rechten afstand doen, evenals van alle zakelijke of persoonlijke waarborgen; handlichting geven, voor of na betaling, van alle bevoorrechte of hypothecaire inschrijvingen, overschrijvingen, beslagleggingen of andere beletselen; pleiten als eiser of als verweerder voor alle rechtbanken, en uitvoeren of doen uitvoeren alle vonnissen; dading treffen; compromis aangaan; en alle restbevoegdheden.

De raad benoemt eveneens al de agenten, bedienden en leden, van het personeel van de vereniging en stelt ze af, bepaalt hun werkzaamheden en bezoldiging.

De raad van bestuur is bevoegd voor alle aangelegenheden met uitzondering van hetgeen door de wet en door de statuten aan de algemene vergadering is voorbehouden.

Art. 16.0e raad kan het dagelijks bestuur van de vereniging in opdracht geven, met het gebruik van de maatschappelijke handtekening aan dit bestuur verbonden, aan een afgevaardigde bestuurder, gekozen onder de leden, en van wie hij de bevoegdheid vaststelt. Hij kan evenzo alle bijzondere bevoegdheden aan eender welke mandataris van zijn keus opdragen.

Voor de financiële verrichtingen dienen steeds twee bestuurders, of één bestuurder en één mandataris, gezamenlijk tekenen.

Art. 17.Voor at de andere akten dan deze die vallen onder het dagelijks bestuur of waarvoor bijzondere opdracht werd verleend, volstaan, opdat de vereniging geldig vertegenwoordigd is tegenover derden, de gezamenlijke handtekeningen van twee bestuurders, zonder dat deze van enige beraadslaging of bijzondere machtiging moeten doen blijken.

Art. 18.De rechtsvorderingen, én als eiser én als verweerder, worden ingesteld of verdedigd uit naam van de vereniging door de raad van bestuur, op vervolging en behartiging van de voorzitter of van de afgevaardigde bestuurder.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 01/09/2011- Annexes du Moniteur belge

TITEL IV.  Algemene vergaderingen.

Art. 19.De algemene vergadering is het opperste gezag van de vereniging. Tot hare bevoegdheid is

voorbehouden:

1° De wijzigingen van de statuten van de vereniging;

2° De benoeming en de afzetting van de bestuurders;

3° De benoeming en afzetting van rekeningtoezichters

4° De kwijting aan bestuurders en rekeningtoezichters

5° De goedkeuring van de begrotingen en rekeningen;

6° De vrijwillige ontbinding van de vereniging;

7° De uitsluiting van de leden;

8° De omzetting van de vereniging in een vennootschap met sociaal oogmerk

9° Alle gevallen waarin de statuten dit vereisen.

Art. 20.Er moet ten minste elk jaar een algemene vergadering gehouden worden in de loop van de maand

mei.

Een bijzondere vergadering kan gehouden worden telkens als het belang van de vereniging het eist. Zij

moet gehouden worden wanneer ten minste een vijfde van de leden het aanvragen.

Elke vergadering wordt gehouden op dag, uur en plaats aangeduid op de bijeenroepingbrief.

Al de leden moeten ertoe uitgenodigd worden.

Art. 21.De bijeenroepingen worden door de raad van bestuur gedaan per gewone brief, aan elk lid gericht ten minste acht dagen voor de vergadering en ondertekend, in naam van den raad, door de voorzitter of door twee bestuurders. Zij bevat de dagorde. De vergadering mag slechts de hierop vermelde punten behandelen.

Art. 22.De vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter van de raad van bestuur. Bij ontstentenis of verhindering van de voorzitter, worden zijn functies waargenomen door de ondervoorzitter. Bij gebrek aan een ondervoorzitter worden de functies waargenomen door diegene met de grootste anciëniteit binnen de raad van bestuur.

Art. 23.Elk lid heeft het recht aanwezig te zijn op en deel te nemen aan de vergadering in eigen persoon.

Enkel leden of voorgedragen nieuwe leden mogen op de vergadering aanwezig zijn.

Alle leden hebben gelijk stemrecht, ieder beschikt over één stem.

Art. 24.In algemene regel is de vergadering geldig samengesteld, welk ook het aantal van de aanwezige leden is, en haar beslissingen worden genomen bij volstrekte meerderheid van de uitgebrachte stemmen. Bij staking van stemmen is deze van de voorzitter beslissend.

Bij afwijking van de voorgaande alinea, worden de beslissingen van de vergadering welke wijzigingen aan de statuten medebrengen, uitsluiting van een lid of vrijwillige ontbinding van de vereniging, slechts genomen mits de bijzondere voorwaarden van aanwezigheid, meerderheid en eventuele rechterlijke homologatie daartoe vereist door artikels 8, 12 en 20 van de wet van 27 juni 1921.

Art. 25.De beslissingen van de algemene vergadering worden opgenomen in verslagen getekend door de voorzitter en de secretaris alsook door de leden die het vragen, en in een bijzonder register ingeschreven.

De in rechten of elders voor te brengen uittreksels daarvan worden getekend door de voorzitter van de raad van bestuur of door twee bestuurders. Die uittreksels worden gegeven aan elke lid of aan elke derde, die het aanvraagt, mits deze zijn wettig belang laat blijken.

TITEL V  Begrotingen en rekeningen.

Art. 26.1-let maatschappelijk jaar begint op één april en eindigt op 31 maart.

Jaarlijks zal de raad van bestuur het kasverslag van het afgelopen jaar en de begroting van het volgend jaar ter goedkeuring aan de gewone algemene vergadering voorleggen.

Elk jaar worden twee rekeningtoezichters benoemd welke het kasverslag zullen controleren. Hun verslag wordt voor de goedkeuring van de rekeningen overgemaakt aan de Algemene Vergadering.

MOP 2.0

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 01/09/2011- Annexes du Moniteur belge

MOP 2.0

TITEL VI - Ontbinding en vereffening.

Art. 27.1n geval van vrijwillige ontbinding duidt de algemene vergadering een of meer vereffenaars aan en bepaalt hunne bevoegdheid.

Art. 28.In elk geval van ontbinding, hetzij vrijwillig, hetzij gerechtelijk, op gelijk welk ogenblik en ongeacht de oorzaak, wordt het netto overblijvende actief, na vereffening van alle schulden en lasten, overgemaakt aan de aanvaarde vriendenkringen met rechtspersoonlijkheid of bij gebrek daaraan aan Scouts en Gidsen Vlaanderen vzw .

Dit actief moet door de verkrijger aangewend worden om zeescouting te Antwerpen te blijven ondersteunen.

TITEL VII - Benoemingen.

Art 29. De raad van bestuur wordt elk jaar na de algemene vergadering bekend gemaakt door een publicatie in het Belgisch Staatsblad.

Titel VIII : Huishoudelijk reglement

Art, 30 :

Het huishoudelijk reglement wordt de eerst maal opgesteld door de raad van bestuur. Later zullen

wijzigingen worden voorgesteld door de raad van bestuur.

De eerste goedkeuring alsook alle verdere wijzigingen worden goedgekeurd op de jaarlijkse statutaire

algemene vergadering bij gewone meerderheid van aanwezige stemmen.

De algemene vergadering heeft het ontslag aangenomen van:

Deckers Charlotte,Donk 57,2500 Lier geboren op 10/01/1986, te Antwerpen (Wilrijk)

Deckers Bas, Donk 57, 2500 Lier, geboren op 12/0511983, le Wilrijk

Durieux Guy, Buskenhuetstraat 6, 2050 Antwerpen, geboren op 11/04/1961, te Antwerpen

Muller Stefan, Wenigerstraat 40, 2150 Borsbeek, geboren op 20/08/1980 le Deurne

Pirot Alex, Driehoekstraat 162, 2240 Zandhoven, geboren op 15/06/1940, te Deume

Schurmans Bert, Maantjessteenweg 103/3, 2170 Merksem, geboren op 06/12/1978 te Borgerhout

Vandael Thomas, Edelgesteentestraat 67, 2600 Berchem, geboren op 19/02/1985 te Antwerpen

De algemene vergadering heeft tot bestuurders benoemd

Claes Sigismund, Amerikalei 17/ bus8, 2000 Antwerpen, geboren op 26/06/1968 te Lier Daems Bob, Boekweitstraat 60, 2900 Schoten, geboren op 11/06/1987 te Antwerpen Durieux Olivier, Buskenhuetstraat 6, 2050 Antwerpen, geboren op 28/10/1986 te Wilrijk Janssen Bert, Cogels Osylei 14, 2600 Berchem, geboren op 07/04/1967 te Merksem Nees Margareta, Baron de Celleslaan 47, 2650 Edegem, geboren op 25/02/1966 te Merksein

Stuer Helena, Esmoreitlaan 3164, 2050 Antwerpen, geboren op 15/07/1987 te Wilrijk Troubleyn Patrick Eliaertslraat 9, 2140 Borgerhout, geboren op 01/07/1962 te Deurne

De raad van bestuur is als volgt samengesteld:

Antheunis Luc, Torenstraat 29, 2160 Wommelgem, geboren op 08/10/1953, te Antwerpen

Bastenie Jeroen, Trooststraat 12, 2650 Edegem, geboren op 19/11/1987, te Mortsel

Bastenie Patrick, Trooststraat 12, 2650 Edegem, geboren op 12/09/1959, te Antwerpen

Claes Sigismund, Amerikalei 17/ bus8, 2000 Antwerpen, geboren op 26/06/1968 te Lier

Daems Bob, Boekweitstraat 60, 2900 Schoten, geboren op 11/06/1987 te Antwerpen

Durieux Olivier, Buskenhuetstraat 6, 2050 Antwerpen, geboren op 28/10/1986 te Wilrijk

Janssen Bert, Cogels Osylei 14, 2600 Berchem, geboren op 07/04/1967 te Merksem

Janssens Michel, te Boelaerlei 119, 2140 Borgerhout, geboren op 04/06/1939 te Antwerpen

Lankens Peter, Terelststraat 54, 2650 Edegem, geboren op 15/08/1955 te Schoten

Nees Margareta, Baron de Celleslaan 47, 2650 Edegem, geboren op 25/02/1966 te Merksem

Provost Marc, Voske 21, 2850 Boom, geboren op 25/09/1955 te Rumst

Stuer Helena, Esmoreitlaan 3/64, 2050 Antwerpen, geboren op 15/07/1987 te Wilrijk

Troubleyn Patrick Eliaertstraat 9, 2140 Borgerhout, geboren op 01/07/1962 te Deurne

Van den Broeck Walter, Vuurkruisenlaan 11, 2170 Merksem, geboren op 12/09/1966, te Antwerpen

MOD 2.0

Luik B - Vervolg

De raad van bestuur oefent haar mandaat ais college uit, maar kan bepaalde bevoegdheden onder haar verantwoordelijkheid overdragen aan één of meer gemachtigden

De raad van bestuur vertegenwoordigt de vereniging in alle gerechtelijke en buiten gerechtelijke akten en heeft eveneens alle bevoegdheden die niet bij wet of door deze statuten aan de algemene vergadering worden toegekend en op voorwaarde dat zijn beslissingen genomen zijn binnen de begroting, die werd goedgekeurd door de algemene vergadering

de raad van bestuur benoemt zelf elke functie die hij voor de goede werking van de vereniging noodzakelijk acht.

De raad van bestuur heeft onder zijn leden volgende functies verdeeld en die functie benoemd:

Voorzitter: Antheunis Luc, Torenstraat 29, 2160 Wommelgem, geboren op 08/10/1953 te Antwerpen Ondervoorzitter: Bastenie Patrick, Trooststraat 12, 2650 Edegem, geboren op 12/09/1959, te Antwerpen Secretaris: Nees Margareta, Baron de Celleslaan 47, 2650 Edegem, geboren op 25/02/1966 te Merksem Penningmeester: Lankens Peter, Terelststraat 54, 2650 Edegem, geboren op 15/08/1955 te Schoten

Voor alle administratieve en financiële verplichtingen hebben de voorzitter, de ondervoorzitter, de secretaris en de penningmeester afzonderlijke en onbeperkte volmachten

Te Antwerpen op 20 mei 2011

Luc Antheunis, Voorzitter

Margareta Nees, Secretaris

tegelijk hierbij,

- nieuwe statuten

- Akte betreffende de raad van bestuur

- Akte betreffende de personen gemachtigd om de vereniging te vertegenwoordigen

Voor-

behouden

aan het

Belgisch

Staatsblad

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, helzi) van de eerso(o)nien) bevoegd de vereniging of stichting ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

09/03/2015
ÿþ

MOD 2.2

~;?1~t In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

~~l ~._



Rechtbank van koophendel

Antwerpen

2 5 FEB. 2015

afdj9g toverpen



NAAI I911MflNl Ilflm~ INI

" 15036707>

IY

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 09/03/2015 - Annexes du Moniteur belge

Ondernemingsnr : 0408.650.805

Benaming

(voluit) : Koninklijke Vereniging der Baden-Powell Zeescouts

Antwerpen

(verkort) :

Rechtsvorm : Koninklijke Vereniging der Baden-Powell Zeescouts Antwerpen

Zetel : Thonetlaan 165 2050 Antwerpen

Onderwerp akte : Nieuwe statuten - Raad van Bestuur

ittreksel uit de statuten:

TITEL 1.  Naam, zetel, doel en duur.

Art. 1.De vereniging wordt genoemd: Koninklijke Vereniging der Baden-Powell Zeescouts Antwerpen vzw.

Art. 2.De zetel van de vereniging is gevestigd te Thonetlaan 165 te 2050 Antwerpen-Linker oever. Hij kan

enkel binnen de gemeente verplaatst worden bij beslissing van de raad van bestuur en daarbuiten mits

statutenwijziging. Elke verplaatsing moet binnen de maand in de bijlage tot het Staatsblad worden

gepubliceerd. De vereniging ressorteert onder het gerechtelijk arrondissement Antwerpen.

Art. 3.De vereniging heeft voor doel de godsdienstige, zedelijke en vakkundige opleiding van de jeugd, bijzonder door en in de zeemanschap, scheepvaart en aanverwante vakken te bevorderen, onder andere het verschaffen van lokalen, getuig, materiële hulp en inrichting.

Art. 4.De vereniging is voor een onbepaalde duurtijd opgericht.

Zij kan te allen tijde ontbonden worden.

TITEL ll  Leden, aanvaarding, ontslag, verplichtingen

Art. 5.De vereniging bestaat enkel uit vaste leden. Het aantal leden is onbeperkt, maar moet ten minste drie bedragen.

Art. 6.Nieuwe leden kunnen zich aanmelden bij de leden van de raad van bestuur en worden voorgedragen volgens de regels bepaald in het huishoudelijk reglement en aanvaard bij meerderheid van stemmen op de Algemene Vergadering van de leden.

Art. 7.De leden hebben ten alle tijde het recht zich uit de vereniging terug te trekken mits schriftelijk hun

ontslag aan de raad van bestuur te melden.

Een lid dat zijn bijdrage niet betaalt wordt geacht ontslag te nemen.

De uitsluiting van een lid mag slechts uitgesproken worden door de algemene vergadering en bij

meerderheid van twee derden van de stemmen.

Art, 8.Schorsing is mogelijk en wordt door de raad van bestuur uitgesproken. De schorsing kan uitsluiting tot gevolg hebben.

Art. 9.De ontslaggevende, uitgesloten of wegens schorsing uittredende leden, evenals de erfgenamen van het overleden lid, hebben hoegenaamd geen recht op het kapitaal van de vereniging.

Zij kunnen het bedrag van de bijdragen gestort door hen of door hun lastgevers, niet terugeisen. Zij kunnen noch opgave of overlevering van rekeningen, noch plaatsing van zegels, noch inventaris eisen of vorderen.

Op de laatste blz. van Luik 8 vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 09/03/2015 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Art. 10.0e verbintenis van elk lid is strikt beperkt tot het bedrag van zijn bijdragen, Het bedrag van het lidgeld wordt jaarlijks door de raad van bestuur bepaald met een maximum van 250 Euro, (Bedrag wordt aangepast aan de index).

Art. 11 De algemene vergadering aanvaardt de deelnemende groepen en respectievelijke vriendenkringen, zoals bepaald in het huishoudelijk reglement en benoemt de raad van bestuur.

TITEL III.  Bestuur, dagelijks bestuur.

Art. 12.0e vereniging wordt bestuurd door een raad van bestuur, samengesteld uit ten minste 3 en maximaal 15 bestuurders. Per aanvaarde vriendenkring 2 afgevaardigden, waarvan er minstens één lid is of i'id geweest is van een aanvaarde zeescoutsgroep, en de respectievelijke groepsleid(st)er zoals erkend door Scouts en Gidsen Vlaanderen vzw.

De voorzitter is altijd een oud-zeescout.

Uittredende bestuurders zijn herkiesbaar, Elke bestuurder, aangeduid om te voorzien in een tijdens het mandaat opengevallen plaats, is slechts benoemd voor de tijd dat het mandaat nog duurt. Alle bestuurders kunnen bij beslissing van de algemene vergadering afgezet worden.

Art. 13.De raad van bestuur kiest onder zijn leden een voorzitter en secretaris. Andere functies kunnen naar behoefte toegewezen worden.

De raad van bestuur kan naar behoefte personen belasten met een vaste opdracht, zonder stemrecht in de raad van bestuur.

Bij ontstentenis of verhindering van de voorzitter, worden zijn functies waargenomen door de ondervoorzitter en bij gebrek aan een ondervoorzitter door diegene met de grootste anciëniteit binnen de raad van bestuur.

Art. 14.0e raad vergadert op bijeenroeping van de voorzitter of van twee bestuurders. Hij mag slechts uitspraak doen indien de meerderheid van zijn leden aanwezig is. Zijn beslissingen worden getroffen bij volstrekte meerderheid van stemmen; bij staking van stemmen, is de stem van den voorzitter van de vergadering beslissend. Zij worden opgenomen in verslagen ondertekend door de voorzitter en de secretaris en in een bijzonder register ingeschreven.

De uittreksels die men ervan moet geven hetzij in rechte, hetzij elders, worden getekend door den voorzitter of door twee bestuurders.

Art. 15.De raad van bestuur heeft in zijn bevoegdheid al de handelingen die behoren tot het bestuur van de vereniging in de ruimste zin genomen.

In die zin kan hij namelijk alle betalingen doen en ontvangen en daarvan kwijtschrift geven of eisen; aile inbewaargevingen doen en ontvangen; alle roerende of onroerende goederen verkrijgen, verwisselen of vervreemden, evenals huren of verhuren, zelfs voor langer dan negen jaar; alle private of officiële subsidies en tegemoetkomingen aanvaarden en ontvangen; alle contracten, verkopen en ondernemingen aannemen en sluiten; alle leningen met of zonder waarborg sluiten; alle borgstellingen toestaan of aanvaarden; toestemmen in de hypotheken op de onroerende goederen of op de schepen van de vereniging; alle leningen en voorschotten sluiten en doen; van alle zakelijke of uit de verplichtingen voortspruitende rechten afstand doen, evenals van aile zakelijke of persoonlijke waarborgen; handlichting geven, voor of na betaling, van alle bevoorrechte of hypothecaire inschrijvingen, overschrijvingen, beslagleggingen of andere beletselen; pleiten als eiser of als verweerder voor alle rechtbanken, en uitvoeren of doen uitvoeren alle vonnissen; dading treffen; compromis aangaan; en alle restbevoegdheden.

De raad benoemt eveneens al de agenten, bedienden en leden, van het personeel van de vereniging en stelt ze af, bepaalt hun werkzaamheden en bezoldiging,

De raad van bestuur is bevoegd voor alle aangelegenheden met uitzondering van hetgeen door de wet en door de statuten aan de algemene vergadering is voorbehouden.

Art. 16.0e raad kan het dagelijks bestuur van de vereniging in opdracht geven, met het gebruik van de maatschappelijke handtekening aan dit bestuur verbonden, aan een afgevaardigde bestuurder, gekozen onder de leden, en van wie hij de bevoegdheid vaststelt. Hij kan evenzo alle bijzondere bevoegdheden aan eender welke mandataris van zijn keus opdragen.

Voor de financiële verrichtingen dienen steeds twee bestuurders, of één bestuurder en één mandataris, gezamenlijk tekenen.

Art. 17.Voor al de andere akten dan deze die vallen onder het dagelijks bestuur of waarvoor bijzondere opdracht werd verleend, volstaan, opdat de vereniging geldig vertegenwoordigd is tegenover derden, de gezamenlijke handtekeningen van twee bestuurders, zonder dat deze van enige beraadslaging of bijzondere machtiging moeten doen blijken.

Art.18.De rechtsvorderingen, én ais etser én als verweerder, worden ingesteld of verdedigd uit naam van de vereniging door de raad van bestuur, op vervolging en behartiging van de voorzitter of van de afgevaardigde bestuurder.

MOD 2.2

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 09/03/2015 - Annexes du Moniteur belge

TITEL IV.  Algemene vergaderingen.

Art. 19.De algemene vergadering is het opperste gezag van de vereniging. Tot hare bevoegdheid is

voorbehouden:

1° De wijzigingen van de statuten van de vereniging;

2° De benoeming en de afzetting van de bestuurders;

3° De benoeming en afzetting van rekeningtoezichters

4° De kwijting aan bestuurders en rekeningtoezichters

5° De goedkeuring van de begrotingen en rekeningen;

6° De vrijwillige ontbinding van de vereniging;

7° De uitsluiting van de leden;

8° De omzetting van de vereniging in een vennootschap met sociaal oogmerk

9° Alle gevallen waarin de statuten dit vereisen.

Art. 20.Er moet ten minste elk jaar een algemene vergadering gehouden worden in de loop van de maand

Een bijzondere vergadering kan gehouden worden telkens als het belang van de vereniging het eist, Zij

moet gehouden worden wanneer ten minste een vijfde van de leden het aanvragen.

Elke vergadering wordt gehouden op dag, uur en plaats aangeduid op de bijeenroepingbrief.

AI de leden moeten ertoe uitgenodigd worden.,

Art. 21.De bijeenroepingen worden door de raad van bestuur gedaan per gewone brief, aan elk lid gericht ten minste acht dagen voor de vergadering en ondertekend, in naam van den raad, door de voorzitter of door twee bestuurders. Zij bevat de dagorde. De vergadering mag slechts de hierop vermelde punten behandelen .

Art. 22.De vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter van de raad van bestuur. Bij ontstentenis of verhindering van de voorzitter, worden zijn functies waargenomen door de ondervoorzitter. Bij gebrek aan een ondervoorzitter worden de functies waargenomen door diegene met de grootste anciëniteit binnen de raad van bestuur.

Art, 23.EIk lid heeft het recht aanwezig te zijn op en deel te nemen aan de vergadering in eigen persoon.

Enkel leden of voorgedragen nieuwe leden mogen op de vergadering aanwezig zijn.

Alle leden hebben gelijk stemrecht, ieder beschikt over één stem.

Art. 24.ln algemene regel is de vergadering geldig samengesteld, welk ook het aantal van de aanwezige leden is, en haar beslissingen worden genomen bij volstrekte meerderheid van de uitgebrachte stemmen. Bij staking van stemmen is deze van de voorzitter beslissend.

Bij afwijking van de voorgaande alinea, worden de beslissingen van de vergadering welke wijzigingen aan de statuten medebrengen, uitsluiting van een lid of vrijwillige ontbinding van de vereniging, slechts genomen mits de bijzondere voorwaarden van aanwezigheid, meerderheid en eventuele rechterlijke homologatie daartoe vereist door artikels 8, 12 en 20 van de wet van 27 juni 1921.

Art. 25.De beslissingen van de algemene vergadering worden opgenomen in verslagen getekend door de voorzitter en de secretaris alsook door de leden die het vragen, en in een bijzonder register ingeschreven.

De in rechten of eiders voor te brengen uittreksels daarvan warden getekend door de voorzitter van de raad van bestuur of door twee bestuurders. Die uittreksels worden gegeven aan elke lid of aan elke derde, die het aanvraagt, mits deze zijn wettig belang laat blijken.

TITEL V  Begrotingen en rekeningen.

Art. 26.Het maatschappelijk jaar begint op één april en eindigt op 31 maart.

Jaarlijks zal de raad van bestuur het kasverslag van het afgelopen jaar en de begroting van het volgend jaar ter goedkeuring aan de gewone algemene vergadering voorleggen,

Elk jaar worden twee rekeningtoezichters benoemd welke het kasverslag zullen controleren. Hun verslag wordt voor de goedkeuring van de rekeningen overgemaakt aan de Algemene Vefgadering.

MOD 22

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 09/03/2015 - Annexes du Moniteur belge

TITEL VI - Ontbinding en vereffening.

Art 27.In geval van vrijwillige ontbinding duidt de algemene vergadering een of meer vereffenaars aan en bepaalt hunne bevoegdheid.

" Art 28.In elk geval van ontbinding, hetzij vrijwillig, hetzij gerechtelijk, op gelijk welk ogenblik en ongeacht de oorzaak, wordt het netto overblijvende actief, na vereffening van alle schulden en lasten, overgemaakt aan de aanvaarde vriendenkringen met rechtspersoonlijkheid of bij gebrek daaraan aan Scouts en Gidsen Vlaanderen vzw

Dit actief moet door de verkrijger aangewend worden om zeescouting te Antwérpen te blijven ondersteunen.

TITEL Vil - Benoemingen.

Art 29. De raad van bestuur wordt elk jaar na de algemene vergadering bekend gemaakt door een publicatie in het Belgisch Staatsblad.

Titel VIII : Huishoudelijk reglement

Art 30 ;

Het huishoudelijk reglement wordt de eerst maal opgesteld door de raad van bestuur Later zullen

wijzigingen worden voorgesteld door de raad van bestuur,

De eerste goedkeuring alsook alle verdere wijzigingen worden goedgekeurd op de jaarlijkse statutaire

algemene vergadering bij gewone meerderheid van aanwezige stemmen,

De algemene vergadering van 9 mei 2014 heeft het ontslag aangenomen van bestuurders: Bastenie Jeroen, Trooststraat 12, 2650 Edegem, geboren op 19/11/1987, te Mortsel Bastenie Patrick, Trooststraat 12, 2650 Edegem, geboren op 12/09/1959, te Antwerpen Claes Sigismund, Amerikalei 171 bus8, 2000 Antwerpen, geboren op 26/06/1968 te Lier Daems Bob, Boekweitstraat 60, 2900 Schoten, geboren op 11/06/1987 te Antwerpen Durieux Olivier, Buskenhuetstraat 6, 2050 Antwerpen, geboren op 28110/1986 te Wilrijk Janssens Michel, te Boelaeriei 119, 2140 Borgerhout, geboren op 04/08/1939 te Antwerpen Nees Margareta, Baron de Celleslaan 47, 2650 Edegem, geboren op 25/02/1966 te Merksem Stuer Helena, Esmoreitlaan 3164, 2050 Antwerpen, geboren op 15/07/1987 te Wilrijk Troubleyn Patrick, Eiiaertstraat 9, 2140 Borgerhout, geboren op 01/07/1962 te Deume

De algemene vergadering van 9 mei 2014 heeft tot bestuurders benoemd

Annaert Nele, De Sevillastraat 100, 2100 Deume, geboren op 10 juli 1997 te Wilrijk

Bastenie Marijke, Belpairestraat 33,2600 Berchem, geboren op 16 september 1980 te Antwerpen

Ortega Carlos, Valaardreef 71, 2610 Wilrijk, geboren op 20 augustus 1972 te Deurre

Schoenaers Vincent, Bergsstraat 12, 2000 Antwerpen, geboren op 16 december 1989 te Borgerhout

Segers Veronique, Zegersdreef 42, 2930 Brasschaat, geboren op 30 oktober 1993 te Brasschaat

Van Linden Peter, Alfsberg 9, 2550 Kontich, geboren 28 november 1963 te Schoten

Vandenbossche Sam, Lange Koepoortstraat 32, 2000 Antwerpen, geboren °p10 februari 1990 te Antwerpen

De raad van bestuur is als volgt samengesteld:

Annaert Nele, De Sevillastraat 100, 2100 Deume, geboren op 10 juli 1997 te Wilrijk

Antheunis Luc, Torenstraat 29, 2160 Wommelgem, geboren op 08/10/1953, te Antwerpen

Bastenie Marijke, Belpairestraat 33,2600 Berchem, geboren op 16/09/1980 te Antwerpen

Janssen Bert, Cogels Osylei 14, 2600 Berchem, geboren op 07/04/1967 te Merksem

Lankens Peter, Terelststraat 54, 2650 Edegem, geboren op 15/08/1955 te Schoten

Ortega Caries, Valaardreef 71, 2610 Wilrijk, geboren op 20 augustus 1972 te Deume

Provost Marc, Voske 21, 2850 Boom, geboren op 25/09/1955 te Rumst

Schoenaers Vincent Bergsstraat 12, 2000 Antwerpen, geboren op 16 december 1989 te Borgerhout

Segers Veronique, Zegersdreef 42, 2930 Brasschaat, geboren op 30 oktober 1993 te Brasschaat

Van den Broeck Walter, Hoge Akker 83, 2930 Brasschaat, geboren op 12 september 1966, te Antwerpen

Van Linden Peter, Alfsberg 9, 2550 Kontich, geboren 28 november 1963 te Schoten

Vandenbossche Sam, Lange Koepoortstraat 32, 2000 Antwerpen, geboren op10 februari 1990 te Antwerpen

MOD 22

Luik B - Vervolg

De raad van bestuur oefent haar mandaat als college uit, maar kan bepaalde bevoegdheden onder haar' verantwoordelijkheid overdragen aan één of meer gemachtigden

De raad van bestuur vertegenwoordigt de vereniging in aile gerechtelijke en buiten gerechtelijke akten en heeft eveneens alle bevoegdheden dle niet bij wet of door deze statuten aan de algemene vergadering warden toegekend en op voorwaarde dat zijn beslissingen genomen zijn binnen de begroting, die werd goedgekeurd door de algemene vergadering

de raad van bestuur benoemt zelf elke functie die hij voor de goede werking van de vereniging noodzakelijk acht.

De raad van bestuur heeft onder zijn leden volgende functies verdeeld en die functie benoemd: Voorzitter: Antheunis Luc, Torenstraat 29, 2160 Wommelgem, geboren op 08/10/1953 te Antwerpen

Ondervoorzitter: Van den Broeck Walter, Hoge Akker 83, 2930 Brasschaat, gebaren op 12 september 1966, te Antwerpen

Secretaris: Ortega Carlos, Valaardreef 71, 2610 Wilrijk, geboren op 20 augustus 1972 te Deurre Penningmeester: Lankens Peter, Terelststraat 54, 2650 Edegem, geboren op 15 augustus 1955 te Schoten

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 09/03/2015 - Annexes du Moniteur belge

Voor aile administratieve en financiële verplichtingen hebben de voorzitter, de ondervoorzitter, de secretaris en de penningmeester afzonderlijke en onbeperkte volmachten

Te Antwerpen op 9 mei 2014

Luc Antheunis, Voorzitter

Carlos Ortega, Secretaris

tegelijk hierbij,

- Akte betreffende de Algemene Vergadering

Akte betreffende de personen gemachtigd om de vereniging te vertegenwoordigen

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
KONINKLIJKE VERENIGING DER BADEN POWELL ZEES…

Adresse
THONETLAAN 165 2050 ANTWERPEN 5

Code postal : 2050
Localité : ANTWERPEN
Commune : ANTWERPEN
Province : Anvers
Région : Région flamande