KYODO-DOJO

Association sans but lucratif


Dénomination : KYODO-DOJO
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 837.519.972

Publication

14/07/2011
ÿþ\M\1t1UW

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

R¬ CHTBANK

KOOPHANDEL

0 4 JULI 2011

ANTWE~2PE~d

~.. :~

8eroarvntrog : KYODO-DOJO

Rechtsvorm : VZW

Zetel : Merksemsesteenweg 30, 2100 Deume

Onderremingsnr : n U o 5 U) 0 e72,

Voorrurec a,C a : Statuten

STATUTEN

Hoofdstuk L Benaming, zetel, doel

Art. 1. De vereniging draagt de naam "Kyodo dojo" en is opgericht voor onbepaalde duur.

Art. 2. De maatschappelijke zetel is gevestigd te Merksemsesteenweg 30, 2100 Deume, gelegen in het gerechtelijk arrondissement Antwerpen. De zetel kan binnen het gerechtelijke arrondissement gewijzigd worden bij eenvoudige beslissing van de Raad van Bestuur.

Art. 3. Het doel van de vereniging is:

* Cultuur en ontspanning te brengen;

* Het ondersteunen en oprichten van nieuwe clubs;

* Het promoten en verspreiden van het karate en haar filosofie;

* De betrekkingen met officiele instellingen en buitenlandse federaties te ontwikkelen.

Hoofdstuk Il. Leden

Art. 4. Kydo dojo vzw bestaat uit werkende leden en toegetreden leden.

De Raad van Bestuur zijn de eerst werkende leden. Beslissingen over de toetreding van werkende leden behoren tot de bevoegdheid van de Raad van Bestuur. Werkende leden hebben alle bevoegdheden die de statuten en de wet van 27 juni 1921 hen toekennen, zij hebben stemrecht in de algemene vergadering. Wie werkend lid wenst te zijn, stelt zich schriftelijk of mondeling kandidaat bij de voorzitter van de vereniging of een ander bestuurslid.

Art. 5. De toetredende leden van Kyodo dojo zijn leden die hun jaarlijks lidgeld betalen. Indien zij hun lidgeld niet meer betalen of niet langer meer voldoen aan de lidmaatschapsvoorwaarden, worden ze van rechtswege als ontslagnemend beschouwd. Toetredende leden hebben geen stemrecht in de Algemene Vergadering. Hun rechten en plichten worden vastgesteld in het huishoudelijk reglement.

Art. 6. Het bedrag van de jaarlijkse bijdragen van de leden wordt bepaald op de Algemene Vergadering.

Hoofdstuk III. Algemene vergadering

Art. 7. De algemene vergadering bestaat uit alle werkende leden, en heeft de bevoegdheden opgesomd in

artikel 4 van de wet van 27 juni 1921:

* de wijziging van de statuten;

* de benoeming en de afzetting van de bestuurders;

* de benoeming en de afzetting van de commissarissen en het bepalen van hun bezoldiging indien van

toepassing;

*de kwijting aan de bestuurders en de commissarissen;

* de goedkeuring van de begroting en van de rekening;

* de ontbinding van de vereniging;

* de uitsluiting van een werkend lid;

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de vereniging of stichting ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 14/07/2011 - Annexes du Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 14/07/2011 - Annexes du Moniteur belge

* de omzetting van de vereniging in een vennootschap met een sociaal oogmerk; * alle gevallen waarin de statuten dat vereisen.

Art. 8. De algemene vergadering komt minstens één maal per jaar samen, op uitnodiging van de voorzitter of de plaatsvervanger. Deze algemene vergadering komt samen in het begin van het nieuwe sportseizoen.

Art. 9. Werkende leden hebben recht op inzage (art. 10, lid 2 vzw wet) van:

" het register van de leden;

-alle notulen en beslissingen van de Algemene Vergadering;

" alle notulen en beslissingen van de Raad van Bestuur;

" alle notulen en beslissingen van de personen, al dan niet met een bestuursfunctie, die bij de vereniging of voor rekening van de vereniging een mandaat bekleden;

" alle boekhoudkundige stukken van de vereniging

Het verslag wordt ondertekend door de voorzitter.

Art. 10. Een buitengewone algemene vergadering kan steeds samengeroepen worden, hetzij op initiatief van de Raad van Bestuur, hetzij op aanvraag van één vijfde van de werkende leden.

Art. 11. De uitnodiging voor de algemene vergadering komt bij e-mail. Deze vermeldt datum, plaats en agenda van de algemene vergadering. De uitnodigingen worden minstens acht dagen vôôr de algemene vergadering verstuurd. De vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter of een plaatsvervanger.

Art. 12. De vergadering is geldig samengesteld indien ten minste de helft van de werkende leden aanwezig of vertegenwoordigd is. Beslissingen worden genomen bij een gewone meerderheid van de aanwezige of vertegenwoordigde stemmen. Voor de wijziging van de statuten, de uitsluiting van een lid en de ontbinding van de vereniging geldt de wet op de vzw's.

Art. 13. Elk lid mag zich op de Algemene Vergadering door een ander lid laten vertegenwoordigen bij schriftelijke volmacht.

Hoofdstuk IV. Raad van bestuur

Art. 14. De Raad van Bestuur is samengesteld uit ten minste drie leden en maximum vijf leden, al dan niet lid van de vereniging. Het aantal leden van de Raad van bestuur moet in ieder geval altijd lager zijn dan het aantal leden dat de vereniging telt. Bij overlijden, ontslag of afzetting van een bestuurder wordt een vervanger aangeduid door de volgende algemene vergadering. Het mandaat van bestuurder wordt niet bezoldigd.

Art. 15. De Raad van Bestuur verkiest onder haar leden een voorzitter, een penningmeester en een secretaris en bepaalt hun bevoegdheden.

Art. 16. De Raad van Bestuur heeft alle bevoegdheden die niet wettelijk of statutair aan een ander orgaan van de vereniging zijn toegewezen. Hij kan bepaalde van deze bevoegdheden delegeren.

De Raad van Bestuur is onder meer bevoegd voor het inrichten van werkgroepen en adviesraden, het aannemen en ontslagen van personeel, het opstellen van de nodige interne reglementen, het aannemen van giften, het aanvaarden van werkende leden, het aangaan van hypothecaire leningen, het uitgeven van obligaties en het instellen van rechtsvorderingen.

Art. 17. De Raad van Bestuur kan het dagelijks bestuur van de vereniging overdragen aan één van zijn leden of aan een derde en diens bevoegdheden bepalen.

Art. 18. Tegenover leden en derden wordt de vereniging rechtsgeldig vertegenwoordigd door de gezamenlijke handtekening van twee gemandateerde bestuurders. Beneden het bedrag vast te stellen door de Raad van Bestuur, volstaat de handtekening van één van hen. Boven dat bedrag is steeds een voorafgaande beslissing van de Raad van Bestuur vereist.

Art. 19. De Raad van Bestuur komt bijeen telkens het belang van de vereniging dit vereist, op uitnodiging van de voorzitter of plaatsvervanger, met een minimum van viermaal per jaar. De uitnodiging komt e-mail. Deze vermeldt datum, plaats en agenda van de Raad van Bestuur. De uitnodigingen worden minstens acht dagen vôôr de Raad van Bestuur verstuurd.

Art. 20. De Raad van Bestuur kan slechts beslissingen nemen wanneer een gewone meerderheid aanwezig is. De beslissingen worden genomen door een eenvoudige meerderheid van de aanwezige of door volmacht vertegenwoordigde Leden. Elk bestuurslid kan zich bij volmacht laten vertegenwoordigen door een ander bestuurslid. Bij gelijkheid van stemmen, is de stem van de voorzitter doorslaggevend.

s le

d

"

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 14/07/2011 - Annexes du Moniteur belge

Art. 21. De besluiten van de Raad van Bestuur worden neergeschreven in de notulen, die op het secretariaat ter inzage liggen voor de werkende leden. T.a.v. derden liggen enkel die beslissingen ter inzage die neergelegd worden in het verenigingsdossier.

Art. 22. De aansprakelijkheid van de bestuurders wordt geregeld overeenkomstig artikel 14. van de wet van 27 juni 1921.

Hoofdstuk V. Diversen

Art. 23. Elk jaar stelt de Raad van Bestuur de rekeningen en begroting op van respectievelijk het afgelopen en komend boekjaar, lopend van 1 januari tot en met 31 december. Deze worden onderworpen aan de goedkeuring van de gewone Algemene Vergadering, die ontlasting verleent aan de bestuurders.

Art. 24. Wijzingen in de statuten worden geregeld overeenkomstig de wet van 27 juni 1921.

Art. 25. Bij ontbinding van de vereniging wijst de algemene vergadering één of meerdere vereffenaars aan, bepaalt hun bevoegdheden, en geeft het netto-actief van het maatschappelijk bezit aan een gelijkaardige karate vereniging met belangeloze doelstelling, die zij zal aanduiden in de ontbindingsbeslissing.

Art. 26. Voor al wat niet voorzien is in deze statuten wordt verwezen naar de wet van 27 juni 1921.

Oprichters & raad van bestuur:

Secretaris:

Marc Dartois

Vogelzangstraat 36

2222 Itegem

Geb: 26 feb 1959

Te: Antwerpen

Voorzitter:

Gentil De Clercq

Oude Gentweg 33

2070 Burcht

Geb: 24 november 1956

Te: Borgerhout

Penningmeester:

Pim Robyn

Heuvelstraat 93

2530 Boechout

Geb: 09 mei 1968

Te: Schoten

Ondervoorzitter:

Dirk Keulemans

Zilverberklaan 1

2580 Beerzel

I ..

FVoor behouden aan het Belgisch Steatsb!zd

Luià 8 - Vervolg

Geb; 18 oktober 1967

Te: Mechelen



Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 14/07/2011 - Annexes du Moniteur belge

Op de laatste biz. van Luik B vermelden : Recto ; Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging of stichting ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
KYODO-DOJO

Adresse
MERKSEMSESTEENWEG 30 2100 DEURNE

Code postal : 2100
Localité : Deurne
Commune : ANTWERPEN
Province : Anvers
Région : Région flamande