LEVENOPJESTROOM

Société en commandite simple


Dénomination : LEVENOPJESTROOM
Forme juridique : Société en commandite simple
N° entreprise : 839.430.971

Publication

30/09/2011
ÿþ Mod 2.1

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

NEERGELEGD

________. _______

20-09- 2011

GRIFFIE ACHTBANK van

KOOPHAlf5Ét!qe MECHELEN

1111111,11111.1111R1111!1111

Vi behi

aaBeij Staa

Ondernemingsnr : I'e=1 1

Benaming

(voluit) : LEVENOPJESTROOM

Rechtsvorm: GEWONE COMMANDITAIRE VENNOOTSCHAP

Zetel: 2220 HEIST-OP-DEN-BERG, AVEREGTENLAAN 53

Onderwerp akte: OPRICHTING

Afschrift van de oprichtingakte, opgesteld en ondertekend op 8 september 2011:

Op heden, 8 september 2011, zijn verschenen:

1.Mevr. Staquet Sigrid (N.N. 63.01.24-262.57), wonende te 2220 Heist-op-den-Berg, Averegtenlaan 53,

hierna genoemd de beherend vennoot;

2.Dhr. Hawinkel Joost (N.N. 90.03.08-405.05), wonende te 2220 Heist-op-den-Berg, Averegtenlaan 53,

hierna genoemd de stille vennoot.

De comparanten richten bij deze akte een burgerlijke vennootschap op onder de vorm van een gewone commanditaire vennootschap.

Het kapitaal van de vennootschap, dat volledig geplaatst is, bedraagt vijfhonderd euro (500 EUR) en is verdeeld in honderd (100) aandelen zonder vermelding van de nominale waarde. De oprichter vermeld onder 1. heeft ingetekend op 99 aandelen; de oprichter vermeld onder 2. heeft ingetekend op 1 aandeel. De oprichter vermeld onder 1. zal voor deze intekening een bedrag van 495 EUR inbrengen in de vennootschap; de oprichter vermeld onder 2. zal een bedrag van 5 EUR inbrengen.

STATUTEN

Artikel 1 : Rechtsvorm en benaming

De vennootschap is een burgerlijke vennootschap onder de vorm van een gewone commanditaire vennootschap.

De naam van de vennootschap luidt: Levenopjestroom

Artikel 2: Maatschappelijke zetel

De vennootschap is bij de oprichting gevestigd te 2220 Heist-op-den-Berg, Averegtenlaan 53. De maatschappelijke zetel kan zonder statutenwijziging worden overgebracht naar een andere plaats in het Nederlandstalig deel van België of in het tweetalig Brussels Hoofdstedelijk Gewest bij eenvoudig besluit van de beherend vennoot.

Artikel 3 : Duur

De vennootschap bestaat vanaf heden en voor onbepaalde duur. De vennootschap wordt niet ontbonden door overlijden van een vennoot. De vennootschap kan slechts door de wil van de vennoten ontbonden worden bij besluit van de algemene vergadering genomen volgens de regels die voor een wijziging van de statuten zijn vooropgesteld.

Artikel 4: Doel

De vennootschap heeft tot doel:

-Begeleiden van leerprocessen, zowel individuele begeleiding als in groep;

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto: Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso{o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 30/09/2011 - Annexes du Moniteur belge

-Therapeutische bemiddeling en conflicthantering;

-Begeleiden van herstelgesprekken;

-Psychotherapeutische begeleiding;

-Geven van coaching, functiebegeleiding ten behoeven van het bedrijfsleven;

-Mental coaching;

-Advies betreffende bedrijfsvoering;

-Activiteiten op het vlak van de geestelijke gezondheidszorgen;

-Studiebegeleiding en overige vormen van onderwijs;

-Onderwijsondersteunende dienstverlening.

Deze opsomming is niet limitatief.

De vennootschap mag alle roerende en onroerende, industriële, commerciële of financiële verrichtingen doorvoeren die in verband staan met haar doel en alle handelingen stellen die rechtstreeks of onrechtstreeks de verwezenlijking ervan kunnen bevorderen. Zij zal daarenboven rechtstreeks of onrechtstreeks mogen deelnemen aan de werking van andere vennootschappen of ondernemingen met eenzelfde of verwant doel en dit zowel door inbreng, fusie, samenwerking, participatie of op gelijk welke andere wijze.

Artikel 5 : Vennoten

Er zijn twee soorten vennoten : beherende vennoten en stille vennoten. Er moet steeds één vennoot zijn van elke categorie.

Indien een beherend vennoot overlijdt, ontslag neemt of om andere reden geen vennoot meer is of kan zijn, moet hij worden opgevolgd door een natuurlijk persoon of rechtspersoon aanvaard door de algemene vergadering bij gewone meerderheid.

Indien een stille vennoot overlijdt, ontslag neemt of om andere reden geen vennoot meer is of kan zijn, moet hij worden opgevolgd door een natuurlijk persoon of rechtspersoon aanvaard door de algemene vergadering bij gewone meerderheid. De aansprakelijkheid van de stille vennoten is beperkt tot het bedrag van hun inbreng.

Artikel 6: Kapitaal

Het kapitaal van de vennootschap, dat volledig geplaatst is, bedraagt vijfhonderd euro (500 EUR) en is verdeeld in honderd (100) aandelen zonder vermelding van de nominale waarde.

Artikel 7 : Aandelen

§1. Overgang van aandelen onder levenden

Een vennoot kan zijn aandelen in de vennootschap overdragen onder levenden aan een andere vennoot of

aan een derde, mits inachtname van het voorkeurrecht vermeld in §5 van dit artikel.

§2. Vomi van de overdracht

Elke overdracht of overgang van aandelen geschiedt bij toepassing van artikel 1690 van het Burgerlijk

Wetboek.

§3. Publiciteit van de overdracht

De overdracht van aandelen toebehorend aan een beherend vennoot zullen het voorwerp uitmaken van een

publicatie in de bijlagen van het Belgisch Staatsblad.

§4. Overgang van aandelen in geval van overlijden

Het aandeel of de aandelen van een overleden vennoot gaan over op zijn erfgenamen of rechtverkrijgenden, onder voorbehoud van §5 van dit artikel. Indien de eigendom van een aandeel hierdoor gesplitst wordt over meerdere personen, wordt het stemrecht verbonden aan het aandeel toebedeeld aan de persoon die het vruchtgebruik over een aandeel heeft. Wanneer een aandeel in mede-eigendom toebehoort aan meerdere personen, wordt het stemrecht verbonden aan het aandeel geschorst zolang de mede-eigenaars niet één enkele persoon hebben aangeduid die de rechten verbonden aan het aandeel zal uitoefenen.

§5. De aandelen kunnen slechts worden overgedragen nadat zij bij voorkeur voor overname zijn aangeboden aan alle vennoten waarbij volgende regels worden nageleefd:

De vennoot die één of meer aandelen wil overdragen aan een andere vennoot of aan een derde, moet de zaakvoerders hierover schriftelijk inlichten. In deze kennisgeving vermeldt hij het aantal aandelen, de voorgestelde prijs alsook de identiteit van de voorgestelde overnemer. Binnen de vijftien dagen na de ontvangst van deze kennisgeving maakt de zaakvoerder de inhoud van dit schrijven aan de andere vennoten bekend. In geval van overlijden van een vennoot maakt de zaakvoerder op eigen initiatief, uiterlijk vijftien dagen na ontvangst van het overlijdensbericht, aan de vennoten bekend hoeveel aandelen de overledene bezat.

Na deze bekendmakingen wordt aan de bestaande vennoten de kans gegeven de aandelen waarvan de overdracht of overgang gevraagd wordt, over te nemen naar evenredigheid van het aantal aandelen dat zij bezitten. Indien één of meer vennoten het hun geboden voorkeurrecht niet uitoefenen, verhoogt hun verzaking het recht van de andere vennoten. De vennoot die verzaakt aan zijn voorkeurrecht dient dit schriftelijk te melden aan de zaakvoerder binnen een termijn van acht dagen. Indien de zaakvoerder een verzaking ontvangt brengt hij de andere vennoten hiervan op de hoogte binnen een termijn van acht dagen na ontvangst van de verzaking. De vennoot die gebruik wil maken van zijn voorkeurrecht meldt dit schriftelijk aan de zaakvoerder binnen een termijn van 21 dagen volgend op de bekendmaking van de overgang/overdracht.

"

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 30/09/2011 - Annexes du Moniteur belge

De zaakvoerder dient een bijzondere algemene vergadering samen te roepen met als agenda de overdracht, hetzij overgang, van de aandelen. Deze vergadering moet gehouden worden uiterlijk één maand na de kennisgeving door de vennoot die zijn aandelen wenst over te dragen of na de kennisname van het overlijden van de vennoot. Deze bijzondere algemene vergadering zal beslissen of de aanvaarding van de voorgestelde overdracht of overgang. De goedkeuring is echter niet vereist indien de aandelen, ingevolge het overlijden van een vennoot, overgaan naar de echtgenoot van de overleden vennoot, of indien de aandelen overgaan naar zijn decedenten op voorwaarde dat deze reeds zelf vennoot waren in de vennootschap op het ogenblik van het overlijden van de vennoot-erflater.

Artikel 8 : Bestuur

De vennootschap wordt bestuurd door één of meerdere beherend vennoten, zaakvoerders genoemd. De zaakvoerders zijn individueel bevoegd om te beslissen over alle aangelegenheden die de vennootschap betreffen, voor zover deze niet zijn voorbehouden aan de algemene vergadering. De zaakvoerders verbinden individueel de vennootschap, binnen en buiten rechte. Handelingen of besluiten gesteld buiten het doel van de vennootschap of strijdig met de statuten zijn nietig en niet tegenwerpelijk aan derden en kunnen evenmin door derden worden tegengeworpen aan de vennootschap.

Artikel 9: Controle

Iedere vennoot heeft individueel de onderzoeks- en controlebevoegdheid. Hij kan op de zetel van de vennootschap inzage nemen van de boeken, de briefwisseling, de notulen en in het algemeen van alle geschriften van de vennootschap.

Artikel 10 : Algemene vergadering

De jaarlijkse algemene vergadering wordt gehouden op de vierde woensdag van de maand juni, of, indien deze dag een wettelijke feestdag is, op de eerstvolgende werkdag.

Op verzoek van één of meer vennoten die minstens de helft van het kapitaal vertegenwoordigen, is de zaakvoerder verplicht de algemene vergadering samen te roepen en dit binnen een termijn van één maand na ontvangst van het verzoek.

De algemene vergadering heeft de exclusieve bevoegdheid over:

-Benoeming en ontslag van zaakvoerders;

-Goedkeuring van de jaarrekening en bestemming van de winst;

-Kwijting geven aan de zaakvoerders;

-Wijziging van de statuten;

-Ontslag of uitsluiting van een vennoot;

-Besluiten tot ontbinding van de vennootschap;

-Benoeming van vereffenaars.

De algemene vergadering wordt samengeroepen door de zaakvoerders bij middel van brief, fax, e-mail of enig ander algemeen aanvaard communicatiemiddel, en dit ten minste acht dagen voor de vergadering. De oproeping vermeld de plaats van de algemene vergadering, de datum en het aanvangsuur alsook de agenda.

Elk aandeel geeft recht op één stem.

De besluiten van de algemene vergadering warden genomen bij gewone meerderheid van de uitgebrachte stemmen, behoudens voor het wijzigen van de statuten. Voor een wijziging van de statuten is unanimiteit vereist van de beherende vennoten en een gewone meerderheid van de stille vennoten.

Artikel 11: Boekjaar  jaarrekening  Bestemming van het resultaat

Het boekjaar begint op één januari en eindigt op eenendertig december.

Op het einde van het boekjaar wordt door toedoen van de zaakvoerder de inventaris van het vermogen van de vennootschap opgesteld, wordt de jaarrekening opgemaakt en wordt de boekhouding afgesloten. Het batig saldo van de resultatenrekening, na aftrek van alle lasten, de algemene kosten, de provisies en afschrijvingen, vormt de nettowinst van de vennootschap. De bestemming van de winst, de verdeling van de winst en het aanleggen van reserves behoort tot de bevoegdheid van de algemene vergadering.

Artikel 12 : Ontbinding  vereffening

In geval van ontbinding van de vennootschap, om welke reden of op welk tijdstip ook, geschiedt de vereffening door de vereffenaars benoemd door de algemene vergadering. Indien de vereffenaar een

rechtspersoon is, moet de -natuurlijke persoon die hem vertegenwoordigt in het benoemingsbesluit worden , aangewezen.

De procedure van ontbinding en vereffening gebeurt volgens de bepalingen opgenomen in het Wetboek van Vennootschappen.

SLOTBEPALINGEN

Het eerste boekjaar van de vennootschap begint op heden en loopt tot 31 december 2012. De eerste jaarvergadering zal gehouden worden in 2013.

De vennootschap neemt alle rechten, verplichtingen en verbintenissen over die voortvloeien uit handelingen, akten en overeenkomsten gesteld of aangegaan in naam van de vennootschap in oprichting vanaf 1 januari 2011. Overeenkomstig art. 60 van het Wetboek van Vennootschappen verklaren de oprichters dat de" vennootschap alle verbintenissen bekrachtigd door één van hen aangegaan in naam en voor rekening van onderhavige vennootschap in oprichting en alle verbintenissen en verplichtingen die daaruit voortvloeien overneemt.

Bijzondere volmacht met recht van indeplaatsstelling wordt verleend aan Winkelmans Kurt, erkend boekhouder-fiscalist B.I.B.F., gevestigd te 2235 Hulshout, Peerdekerkhofstraat 30, om alle formaliteiten te vervullen inzake de inschrijving van de vennootschap in de KBO, inzake de aansluiting bij een sociaal verzekeringsfonds en inzake de contacten met de diensten van de directe en indirecte belastingen.

Afschrift opgesteld te Heist-op-den-Berg op 9 september 2011.

(get.) Sigrid Staquet

Zaakvoerder

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto: Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de peso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 30/09/2011 - Annexes du Moniteur belge

Voor-

behouden

aan het

Belgisch

Staatsblad

Coordonnées
LEVENOPJESTROOM

Adresse
AVEREGTENLAAN 53 2220 HEIST-OP-DEN-BERG

Code postal : 2220
Localité : HEIST-OP-DEN-BERG
Commune : HEIST-OP-DEN-BERG
Province : Anvers
Région : Région flamande