LILLO KRABBEVANGER

Association sans but lucratif


Dénomination : LILLO KRABBEVANGER
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 845.369.945

Publication

02/05/2012
ÿþMOD 2.2



In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie





~~IIIIII~~VNVIIAIVI

" iaoesizi"

beh

aa

Be' Stat

ix

RECHTBANK

KOOPHANDEL

1 9. APR. 2012

A N TRilifË% P E N

.0.845 .369. 945

Ondernemingsnr : Benaming

(voluit) : Liflo Krabbevanger

(verkort) :

Rechtsvorm : Vereniging zonder Winstoogmerk

Zetel : tolhuisstraat 6 2040 Antwerpen Lillo

Onderwerp akte : Oprichting

Lillo Krabbevanger vzw

STATUTEN

De ondergetekende oprichters:

1-Sluyts Tina, wonende te 2940 Stabroek, Ettenhoven 1A, geboorteplaats: Merksem, geboortedatum:

02.03.1967.

2-Gorski Darius, wonende te 2000 Antwerpen, Brouwersvliet 34, geboorteplaats: Klodzko (Polen)

Geboortedatum: 10.11.1970

3- Defyn Willem, wonende te 2040 Lillo, Tolhuistraat 13, Geboorteplaats: Mechelen, geboortedatum: 24.

12.1958,

Allen van Belgische nationaliteit, zijn bijeengekomen op de stichtersvergadering van 2 april 2012 en verklaren de statuten vast te stellen van een vereniging zonder winstoogmerk. Dit alles gebeurt overeenkomstig de wet van 27 juni 1921, zoals gewijzigd door tite wet van 2 mei 2002.

Titel I - Benaming, maatschappelijke zetel

Art. 1.De vereniging wordt genoemd "Lillo Krabbevanger".

Art. 2.De maatschappelijke zetel is gevestigd : 2040 Lillo Tolhuisstraat 6, Gerechtelijk Arrondissement Antwerpen, Tolhuisstraat 6.

Titel Il - Doel van de vereniging

Art. 3.De vereniging heeft tot doel de geschiedenis en het erfgoed van het havendorp Lillo en de verdwenen en resterende Polderdorpen ten noorden van Antwerpen, in al haar vormen bij een breed publiek in de kijker te stellen, dit door middel van organisatie en deelname aan een breed aanbod van activiteiten en evenementen.

De V.Z.W. mag alle rechtshandelingen stellen die nodig of nuttig zijn voor het verwezenlijken van het maatschappelijk doel van de V.Z.W, en dit onbeperkt en zonder tijds- of frequentielimiet. Zij mag tevens hiertoe aile roerende goederen of onroerende goederen verwerven, behouden, van de hand doen in welke vorm dan ook. De V.Z.W. Kan tevens economische activiteiten uitoefenen voor zover deze bijkomstig zijn blijven en de opbrengst integraal naar de realisatie van het doel gaat.

Titel III  Leden

Art, 4.Het aantal leden van de vereniging is onbeperkt, doch mag niet minder dan drie bedragen.

Art. 5.De vereniging is samengesteld uit effectieve en toegetreden leden, De effectieven leden zijn de stichtende leden en diegenen die later door de Raad van Bestuur worden voorgedragen en aanvaard worden door de Algemene Vergadering.

Art. 6.De toegetreden leden zijn alle medewerkers-vrijwilligers, en ereleden.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 02/05/2012 - Annexes du Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 02/05/2012 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Art. 7.Geen enkel lid kan rechten doen gelden op het maatschappelijk bezit of op de gestorte bijdragen. De erfgenamen van een afgestorven lid kunnen evenmin enigerlei aanspraak maken op het maatschappelijk fonds; zij kunnen geen rekening eisen, nog zegels leggen, nog inventaris opmaken, nog teruggaven eisen van gestorte bijdragen of gedane inbrengen.

Titel IV  Effectieve leden

Art. 8. Het jaarlijks lidmaatschap is kosteloos voor effectieve leden.

Art. 9.Eik effectief lid is vrij op gelijk welk tijdstip uit de vereniging te treden. Het ontslag moet bij formeel schrijven aan de Raad van Bestuur ter kennis worden gebracht.

Art. 10.De volheid van het lidmaatschap, met inbegrip van het stemrecht op de Algemene Vergadering komen uitsluitend toe aan de effectieve leden.

Titel V -- toegetreden leden

Art. 11.De toegetreden leden zijn deze die enkel gebruik maken van de activiteiten van de vereniging. Het is mogelijk ereleden aan te stelten. Het aantal leden is onbeperkt. Het maximum bedrag van de bijdragen ten laste van de leden is tweehonderd euro per jaar.

Art, 12. Elk toegetreden lid kan te allen tijde uit de vereniging stappen. Toegetreden leden zijn enkel aangesloten om te genieten van de activiteit.

Art.13.Toegetreden leden kunnen de toegang tot de activiteiten worden ontzegd indien zij zich niet houden aan de statuten en/of een inbreuk hebben gepleegd op de huishoudelijke reglementen die van toepassing zijn op het betreffende evenement of activiteit,

Art. 14_Eik toegetreden lid kan door de Raad van Bestuur worden verzocht om als raadslid of vertegenwoordiger te fungeren en een informatieve spreekbuis te zijn met betrekking tot organisatorische mogelijkheden van komende of mogelijk komende activiteiten en evenementen. Dit lid heeft geen stemrecht in de Raad van Bestuur.

Art. 15.Medewerkers-vrijwilligers. Personen die geen vast lid zijn van de vereniging maar haar belangen door daadwerkelijke medewerking wensen te behartigen, kunnen als medewerker aan de vereniging verbonden worden.

Art. 16 .Ereleden. De ereleden worden erkend door de Algemene Vergadering, Zij hebben het recht de algemene vergadering bij te wonen, doch hebben geen stemrecht,

Titel V - De Algemene Vergadering

Art. 17. De bijeenroeping van de Algemene Vergadering gebeurt door de Raad van Bestuur in de gevallen bepaald bij de Wet of de statuten of wanneer ten minste twee derde van de leden het vraagt, Alle leden worden ten minste acht dagen voor de Algemene Vergadering opgeroepen. De oproeping van de Algemene Vergadering, die de agenda bevat alsmede dag, uur en plaats van de bijeenkomst, wordt verstuurd per gewone brief en/of per elektronische brief, Elk voorstel, ondertekend door ten minste twee derde van de leden, wordt op de agenda gebracht.

Art, 18. De Algemene Vergadering is samengesteld uit al de effectieve leden en wordt voorgezeten door de voorzitter van de Raad van Bestuur. De Algemene Vergadering bepaalt het beleid en de Raad van Bestuur voert het beleid uit.

Art. 19. De Algemene Vergadering komt minstens één keer per jaar samen en dit binnen de zes maanden

na afsluiten van het boekjaar. De Algemene vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter van de raad

van bestuur of, bij diens afwezigheid, door de secretaris.

Art. 20. De besluiten worden genomen bij gewone meerderheid van de

aanwezige en vertegenwoordigde stemmen, ongeacht het aantal

aanwezigen. Bij staking van stemmen beslist de stem van de voorzitter van de vergadering.

Art. 21. De notulen van de algemene vergadering worden opgenomen in een ter zetel van de vereniging gehouden bijzonder register en ondertekend door

de voorzitter van de vergadering, de secretaris en de leden die het wensen, Afschriften en uittreksels van de notulen en het register worden door de voorzitter en door de secretaris van de raad van bestuur ondertekend. De besluiten van de algemene vergadering worden de leden en belanghebbende niet-leden mondeling of bij gewone brief ter kennis gebracht, dit alles onverminderd de door de wet voorgeschreven bekendmakingen.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 02/05/2012 - Annexes du Moniteur belge

MOD 22

Art. 22. De Algemene vergadering kan slechts geldig beslissen over de ontbinding van de vereniging of de wijziging van de statuten mits naleving van wat bepaald wordt in de artikelen 8 en 20 van de wet van 27 juni 1921 betreffende de verenigingen zonder winstoogmerk.

Art. 23. De Algemene Vergadering is bevoegd voor:

1.Goedkeuring van de statuten en goedkeuring van de wijziging van de statuten.

2.Benoeming en afzetting van de bestuurders.

3.De benoemingen en afzetting van de commissarissen en het bepalen van hun bezoldiging toekomt.

4.De kwijting aan de bestuurders en commissarissen.

5.De goedkeuring van de begroting en van de rekening.

6.De ontbinding van de vereniging.

7.0e uitsluiting van een lid.

8.De omzetting van de vereniging in een vennootschap met een sociaal oogmerk,

9.Alle gevallen waarin de statuten dat vereisen.

Titel VI - De raad van Bestuur

Art. 24. De leden en de bestuurders leiden de vereniging volgens het gekende principe van de goede huisvader.

Art. 25 .De vzw wordt bestuurd met drie Bestuurders,

Art, 26.De Raad van Bestuur kan onder zijn leden functies verdelen, zoals voorzitter, penningmeester,secretaris, De bestuurders worden aangesteld door de Algemene vergadering en kunnen ook door de Algemene Vergadering worden ontslagen. Zij hebben de bevoegdheid de vereniging te verbinden, contracten af te sluiten en betalingen te doen. Alles wat de wet of de statuten niet expliciet voor de Algemene Vergadering heeft voorbehouden, valt onder de bevoegdheid van de Raad van Bestuur.

Art. 27.De Raad van Bestuur beslist bij gewone meerderheid van stemmen van tegenwoordige of vertegenwoordigde bestuurders. Bij staking is de stem van de voorzitter, of diegene die hem vervangt, doorslaggevend.

Art. 28.De Raad van Bestuur kan, onder zijn verantwoordelijkheid, het dagelijks bestuur overdragen aan één van zijn leden of aan een derde.

Art. 29 De Raad van Bestuur Kan beslissen dat onderwerpen die niet op de agenda voorkomen, alsnog worden toegelaten. Voor het nemen van deze beslissing is het akkoord van minimaal de helft van de aanwezige bestuurders vereist.

Art. 30.De bestuurders worden voor een periode van twee jaar benoemd bij een meerderheid van stemmen. Het mandaat eindigt bij overlijden, afzetting door de Algemene Vergadering die dit ten allen tijden kan beslissen; bij het verstrijken van de termijn van twee jaar, bij wettelijke reden. Het mandaat is hernieuwbaar.

Art. 31.AIIe akten en documenten die de vereniging verbinden worden in naam van de vereniging geldig ondertekend door één lid. Dit lid is steeds de voorzitter of voorzitster van de raad van bestuur, Deze moet ten aanzien van derden geen blijk geven van enig besluit van de raad of van enige machtiging. Dezelfde wijze van vertegenwoordiging geldt voor het optreden in rechte.

Titel VII - Huishoudelijk reglement

Art. 32.De Raad van Bestuur kan een huishoudelijk reglement voor de werking van de vereniging, de organisatie van projecten en de regels voor het verloop daarvan, opstellen en voorleggen aan de Algemene Vergadering. Deze kan , met een eenvoudige meerderheid van de aanwezige of vertegenwoordigde stemmen, dit reglement goedkeuren of bepalingen ervan wijzigen.

Titel VIII - Rekeningen en verantwoording

Art. 33. Het boekjaar loopt van 1 januari tot en met 31 december. In afwijking hiervan loopt het boekjaar het eerste jaar vanaf de datum van de stichtingsvergadering tot en met 31 december van datzelfde jaar.

Art, 34. De Raad van Bestuur zal jaarlijks een gedetailleerd overzicht maken van de opbrengsten en de gemaakte kosten. Het overzicht zal tevens een vergelijking laten zien met het goedgekeurde budget voor elke inkomsten- en uitgavensoort, alsmede de vergelijking met het voorgaande jaar maken, gedetailleerd per inkomsten en uitgavensoort. De Raad van Bestuur sluit de rekeningen over het voorbije boekjaar af en bereidt

. 1

ti

Voor-

behouden

aan het

Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 02/05/2012 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Luik B - Vervolg

de begroeting van het komende jaar voor. Beide worden ter goedkeuring van de Algemene Vergadering voorgelegd.

Titel IX - Duur van de vereniging

Art. 35. De vereniging word opgericht voor onbepaalde duur.

Titel X  Diverse bepalingen

Art. 36.In geval van ontbinding worden de activa, na aanzuivering van de

schulden, overgedragen aan de vereniging, stichting of inrichting, die een

gelijkaardig doel als deze vereniging nastreeft; zijn er verscheidene zodanige

verenigingen, dan maakt de algemene vergadering een keuze of verdeelt zij

de activa naar goedvinden; zijn er geen, dan worden de goederen

overgedragen aan de vereniging, stichting of inrichting, waarvan het doel het

hierboven omschreven doel het meest nabij komt.

Art. 28. Lidmaatschap van de vereniging impliceert de aanvaarding van de statuten en huishoudelijke

reglementen.

Art. 37.Tenzij in deze statuten bepaald is, zijn de bepalingen van de Wet betreffende de Verenigingen zonder Winstoogmerk van 27 juni 1921, zoals gewijzigd door de wet van twee mei 2002 en de wet van 16 januari 2003 van toepassing.

Titel X  Benoemingen bestuurders

Art. 38.De Raad van Bestuur zal bestaan uit de volgende bestuursleden

1-Voorzitster. Sluyts Tina, wonende te 2940 Stabroek, Ettenhoven 1A, geboorteplaats: Merksem, geboortedatum: 02.03.1967.

2- Penningmester. Gorski Darius, wonende te 2000 Antwerpen, geboorteplaats: Klodzko (Polen) Geboortedatum: 10.11.1970

3- Secretaris: Willem Defyn, wonende te 2040 Lillo, Tolhuistraat 13, Geboorteplaats: Mechelen, geboortedatum; 24. 12.1968.

Lillo fort, 2 april 2012

Sluyts Tina. Gorski Darius Defyn Willem

Op de laatste biz. van Luik B vermelden : Recto: Faam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
LILLO KRABBEVANGER

Adresse
TOLHUISSTRAAT 6 2040 LILLO

Code postal : 2040
Localité : Lillo
Commune : ANTWERPEN
Province : Anvers
Région : Région flamande