LINXX

Association sans but lucratif


Dénomination : LINXX
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 542.407.667

Publication

26/11/2013
ÿþMOD 2.2

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 26/11/2013 - Annexes du Moniteur belge

Akte van oprichting

Artikel 1

De vzw wordt genoemd Linxx vzw, afgekort Linxx. Al de akten, aankondigingen, uitgaven en andere stukken, uitgaande van de vereniging zullen die benaming vermelden, met onmiddellijk daarvoor of daarna de aanduiding vereniging zonder winstoogmerk, of afgekort vzw.

Artikel 2

Haar sociale zetel is gevestigd te 2610 Wilrijk, Jules Moretuslei 518 B, gelegen in het gerechtelijk arrondissement Antwerpen. De werking behoudt zich het recht afdelingen te stichten in België en in het buitenland welke gebonden zijn door deze statuten.

Artikel 3

De vereniging heeft zowel tot doel als wijze:

- Bijdragen tot maatschappelijke sociaal-economische integratie en participatie van de allochtone en autochtone gemeenschap, individueel en onderling.

- Bevordering van onderricht, studie, onderzoek van het Nederlands, Arabisch en andere talen waarin de vernoemde groepen communiceren.

- Bijdragen tot zelfredzaamheid en zelfstandigheid in een steeds in België moeilijker wordend juridisch

De hierna vernoemde personen:

1. Abdeslam El-Ajjouri, August Peetenlei 3, 2100 Deurne, geboren te Nador op 25.11.1972, NN 72112538962;

2. Hosna Mamouni, Stadionstraat 9, 2020 Antwerpen, geboren te Antwerpen op 16.12.1981, NN 81121638052;

3. Abdul Rahman Alswlaiman, Meerlenhoflaan 27, 2660 Hoboken, geboren te Hama op 26.01.1962, NN 62012646960;

4. Moustapha Salhi, Anemonenstraat 22, 1800 Vilvoorde, geboren te Merksem op 31.05.1982, NN 82053127963;

5. Kilouli Mohamed, Lakborselei 177, 2100 Deurne, geboren te Kebdana op 18.09.1974, NN 7409184578

Zijn overeengekomen op 22.04.2013 onder elkaar en met allen die later zullen toetreden een vereniging zonder winstoogmerk op te richten overeenkomst de wet van 27 juni 1921, zoals gewijzigd door de Wet van 02 mei 2002, onder de volgende voorwaarden.

Benaming, zetel, doel en duur

Ondernemingsnr :

Benaming

(voluit) : Linxx vzw

Zetel : Jules Moretuslei 518 2

2610 Antwerpen (Wilrijk (Antwerpen))

België

Onderwerp akte : Oprichting

*13307084*

(afgekort) : Linxx

Rechtsvorm: : Vereniging zonder winstoogmerk

Luik B

0542407667

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

Griffie

Neergelegd

22-11-2013

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of het organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of het organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 26/11/2013 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Luik B - vervolg

kader.

- Sensibiliseren van allochtone gemeenschap inzake onderwijs, zelfredzaamheid, arbeidsmarkt, zelfontplooiing en emancipatie.

- Bijdragen tot netwerkvorming tussen allochtone en autochtone gemeenschappen.

- Aanmoedigen van samenwerkingsverbanden tussen nationale en internationale organisaties, diensten en instellingen in het kader van sociaal-economishe en commerciële (ontwikkelings)samenwerking; zo ook op regionaal als supraregionaal vlak in Vlaanderen en daarbuiten tussen meerdere gemeenschappen.

- Organiseren van lezingen, trainingen, studiedagen, fora, overleg etc. aangaande maatschappelijk relevante thematieken, waaronder onderricht, onderwijs, onderzoek, integratie ea voor een betere integratie op de arbeidsmarkt.

- Bevorderen en uitvoeren van onderzoek, research, ontwikkeling op eigen verzoek of in opdracht van derden, hetzij particulieren, verenigingen, instellingen, overheden of bedrijven aangaande maatschappelijke ontwikkeling, integratie, onderricht en andere hier niet opgesomde thema s.

- Publicaties verspreiden, ontwikkelen of ondersteunen op eigen verzoek of op vraag van derden hetzij particulieren, verenigingen, instellingen, overheden of bedrijven aangaande maatschappelijke ontwikkeling, integratie, onderricht en andere hier niet opgesomde thema s.

- Bijdragen tot een internationale economische politiek ter bevordering van de handelsrelaties en betrekkingen tussen de (Vlaams-)Marokkaanse ondernemer in Vlaanderen en de (Vlaams-)Marokkaanse ondernemers in het buitenland, inzonderheid in Marokko door middel van advies en beleidsbeïnvloeding in Vlaanderen en in het buitenland door het bewerkstelligen van studiedagen, beurzen, vormingsdagen etc.

- Bijstand op het vlak van persoonlijke begeleiding in het kader van de opstart van een onderneming in Vlaanderen en in het buitenland, met name coaching, advies, consultancy, administratieve begeleiding, juridisch en financiële begeleiding, vorming;

- Optreden als belangenbehartiger van alle aangesloten leden (allochtone en autochtone ondernemers) ten aanzien van het lokaal en bovenlokaal alsook het buitenlands beleid inzake ondernemersschap.

- Opzetten van nationale en internationale vormingen, trainingen, coaching aangaande commerciële en economische thematieken allerhande met betrekking tot ondernemerschap en handelsrelaties in de brede zin van het woord.

- Sensibiliseren van allochtone en autochtone gemeenschap aangaande de vernoemde en andere domeinen.

Artikel 4

De vereniging is opgericht voor onbeperkte duur en kan te allen tijde worden ontbonden.

Leden

Artikel 5

Het aantal leden is onbeperkt met een minimum van 3.

Artikel 6

Kunnen lid worden van de vereniging:

- Natuurlijke personen die de doelstellingen van de vereniging onderschrijven worden toegetreden leden genoemd en zij hebben geen stemrecht;

- Rechtspersonen als toegetreden leden in de hoedanigheid van externe deskundigen in de brede zin; deze zijn niet stemgerechtigd;

- Alle voorgenoemden welke een jaarlijkse bijdrage betalen volgens hun financiële mogelijkheden;

- Alle voorgenoemden welke een lidmaatschapsformulier invullen.

Artikel 7

Voor hun toetreding richten de nieuwe leden een schriftelijk verzoek tot de Raad van bestuur die beslist zonder verhaal over de kandidaat. De leden kunnen op ieder ogenblik ontslag nemen uit de vereniging mits een schriftelijk verzoek aan de Raad van bestuur. Het ontslag van de leden treedt echt in werking na een termijn van 3 maanden. Deze termijn begint te lopen vanaf de datum waarop het ontslag werd ingediend. De toetreding wordt ingedeeld in toegetreden leden (zonder stemrecht) en (effectieve) leden (met stemrecht). De lidmaatschapsgelden bedragen jaarlijks ¬ 25,00.

Artikel 8

Elk lid kan maximum één vertegenwoordiger afvaardigen naar de algemene vergadering. Volmachten voor de Raad van bestuur, alsook van de Algemene vergadering zijn evenwel toegestaan, met de verhouding 1 vertegenwoordiger één mandaat (1/1).

Algemene vergadering

Artikel 9

De algemene vergadering bestaat uit alle leden. Enkel de leden hebben stemrecht.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of het organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 26/11/2013 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Luik B - vervolg

Artikel 10

De algemene vergadering alleen heeft de bevoegdheid te beslissen over:

- de wijziging van de statuten;

- de benoeming en de afzetting van de bestuurders;

- de benoeming en de afzetting van de commissarissen en het bepalen van hun bezoldiging ingeval een bezoldiging wordt toegekend;

- de kwijting aan de bestuurders en de commissarissen;

- de goedkeuring van de begroting en van de rekening;

- de ontbinding van de vereniging;

- de uitsluiting van een lid of leden;

- de omzetting van de vereniging in een vennootschap met een sociaal oogmerk;

- alle gevallen waarin de statuten dat vereisen.

Over de wijziging van de statuten, het wijzigen van het doel van de vereniging, het ontbinden van de vereniging of de omzetting van de vereniging in een vennootschap met sociaal oogmerk kan de algemene vergadering alleen dan geldig beraadslagen wanneer het voorwerp daarvan bijzonder is vermeld in de oproepingsbrief en wanneer tweederde van de leden aanwezig of vertegenwoordigd zijn. Tot geen wijziging van de statuten of de omzetting van de vereniging in een vennootschap met sociaal oogmerk kan worden besloten, tenzij met een meerderheid tweederde der aanwezigen en vertegenwoordigde stemmen. Het doel van de vereniging kan enkel gewijzigd worden met een viervijfde meerderheid van de aanwezige of vertegenwoordigde stemmen. De beslissing tot ontbinding van de vereniging kan enkel genomen worden met een viervijfde meerderheid van de aanwezige of vertegenwoordigde stemmen. Ingeval op de eerste vergadering minder dan tweederde van de leden aanwezig of vertegenwoordigd zijn, kan een tweede vergadering bijeengeroepen worden, die geldig kan beraadslagen en besluiten alsook de wijzigingen aannemen met de meerderheden bedoeld in het tweede of het derde lid ongeacht het aantal aanwezige of vertegenwoordigde leden. De tweede vergadering mag niet binnen vijftien dagen volgend op de eerste vergadering worden gehouden.

De algemene vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter, en desgevallend, bij afwezigheid door de ondervoorzitter. Bij staking van stemmen is de stem van de voorzitter doorslaggevend.

De beslissingen van de algemene vergadering worden opgenomen in een bijzonder register en ondertekend door de voorzitter en de secretaris, alsook door de leden die het verlangen.

De leden, de toegetreden leden alsook derden die bewijzen er een rechtmatig belang bij te hebben, kunnen op de zetel inzage nemen van de bescheiden.

Een algemene vergadering kan gehouden worden wanneer ten minste eenvijfde van de leden erom verzoeken of wanneer de Raad van bestuur dit wenselijk acht.

Ingeval van vrijwillige ontbindingen zal de vereniging de verworven roerende, onroerende middelen en vermogens enkel toewijzen aan een gelijkaardige werking in Vlaanderen.

Artikel 11

De algemene vergadering komt ten minste eenmaal per jaar bijeen om, op voorstel van de Raad van bestuur, over de begrotingen en rekeningen te beraadslagen. De algemene vergadering vergadert en neemt haar beslissingen overeenkomstig hetgeen in de artikelen 5,6,7,8,12,20 en de volgende van de wet van 27 juni 1921, zoals gewijzigd door de wet van 2 mei 2002, toepasselijk, de algemene wettelijke bepalingen en de gebruiken terzake.

Raad van bestuur

Artikel 12

De vereniging wordt bestuurd door de Raad van bestuur, voor 2 jaar benoemd door de algemene vergadering,

herbenoembaar, en te allen tijde door haar afzetbaar.

Artikel 13

De Raad van bestuur bestaat uit minstens 3 leden en kiest onder zijn leden een voorzitter, een ondervoorzitter,

een secretaris en een penningmeester.

Artikel 14

De Raad van bestuur heeft de meeste uitgebreide bevoegdheden en oefent alle machten uit, behoudens die door

de wet expliciet aan de algemene vergadering zijn voorbehouden.

Artikel 15

De Raad van bestuur kan te allen tijde een of meer van zijn bevoegdheden aan een of meerdere personen van zijn leden of aan derden overdragen of derden machtigen hetwelk zal opgenomen worden in het intern reglement. De Raad van bestuur vaardigt alle huishoudelijke reglementen (interne reglementen) uit die deze nodig acht voor de goede werking van de vereniging.

Met algemene stemmen wordt door de algemene stichtingsvergadering van 22.04.2013 de Raad van bestuur voor drie jaar als volgt samengesteld:

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of het organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening

MOD 2.2

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Luik B - vervolg

Abdeslam El-Ajjouri, August Peetenlei 3, 2100 Deurne, geboren te Nador op 25.11.1972, NN 72112538962, in de hoedanigheid van Voorzitter;

Hosna Mamouni, Stadionstraat 9, 2020 Antwerpen, geboren te Antwerpen op 16.12.1981, NN 81121638052, in de hoedanigheid van Secretaris;

Abdul Rahman Alswlaiman, Meerlenhoflaan 27, 2660 Hoboken, geboren te Hama op 26.01.1962, NN 62012646960, in de hoedanigheid van Penningmeester.

Moustapha Salhi, Anemonenstraat 22, 1800 Vilvoorde, geboren te Merksem op 31.05.1982, NN 82053127963, in de hoedanigheid van Bestuurder.

De Raad van bestuur behoudt zich het recht een feitelijk dagelijks bestuur aan te duiden hetwelk kan bestaan uit andere leden dan deze zijn aangeduid in de Raad van bestuur; dit bestuur heeft geen permanent, noch vast karakter.

Financiën

Slotbepaling

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 26/11/2013 - Annexes du Moniteur belge

Artikel 16

De Raad van bestuur is in de mate van het mogelijke een afspiegeling van de algemene vergadering.

Artikel 17

De financiële middelen van de organisatie spruiten voort uit de bijdragen van de leden, collectes en vrijwillige

giften.

Artikel 18

Het boekjaar neemt een aanvang op 01 januari en eindigt op 31 december van het lopende jaar, met

uitzondering van het eerste boekjaar.

Artikel 19

Linxx vzw sluit een samenwerkingscontract af met Linguix bvba aangezien de nauwe samenwerking met betrekking tot de doelgroep. De samenwerking berust op een logistieke, financiële en infrastructurele ondersteuning. Het staat Linxx vrij andere contracten af te sluiten welke een gelijkaardige werking nastreven ter bereiking van het gestelde sociale doel.

Artikel 20

Voor alles wat niet door deze statuten wordt geregeld, is de achtereenvolgens toegepast:

- de wet van 27 juni 1921 met betrekking tot de vzw's, zoals gewijzigd door de wet van 2 mei 2002, toepasselijk,

de algemene wettelijke bepalingen en de gebruiken terzake;

- het huishoudelijke reglement (intern reglement);

- per analogie de regels voor de personenvennootschappen.

Interpretatie- of toepassingsproblemen worden geregeld op het niveau van de Raad van bestuur.

De Voorzitter en/of de Secretaris krijgen bij deze volmacht en mandaat alle administratieve, financiële, juridische en andere formaliteiten welke noodzakelijk zijn om het dagelijks bestuur van de vereniging waar te nemen of mogelijk te maken. Slechts een van beide handtekeningen van deze vernoemde personen volstaat om de vereniging te binden.

Onmiddellijk vergaderend in Raad van bestuur, kiezen de bestuurders met algemene stemmen, en voor een periode van drie jaar de vernoemde personen in hun vermelde functie.

Bijzondere bepaling

Opgemaakt te 2610 Wilrijk, in evenveel exemplaren als de leden van de Raad ven bestuur, ieder erkent een

exemplaar ontvangen te hebben op datum van 22.04.2013.

(Volgen de handtekeningen)

Abdeslam El-Ajjouri,

Hosna Mamouni,

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of het organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 26/11/2013 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Luik B - vervolg

Abdul Rahman Alswlaiman,

Moustapha Salhi,

Kilouli Mohamed,

Coordonnées
LINXX

Adresse
JULES MORETUSLEI 518 B 2610 WILRIJK

Code postal : 2610
Localité : Wilrijk
Commune : ANTWERPEN
Province : Anvers
Région : Région flamande