LOBEMA

société coopérative à responsabilité à finalité sociale


Dénomination : LOBEMA
Forme juridique : société coopérative à responsabilité à finalité sociale
N° entreprise : 457.041.828

Publication

17/07/2014
ÿþ Mod Wed 11.1

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 17/07/2014 - Annexes du Moniteur belge

Neergelegd ter griffie van de RECHTRANK VAN KOOPHANDEL

11111111fitinell 0 8 1111.1 2014

-OMM.

Ondernemingsnr : 0457.041.828

Benaming

(voluit) LOBEMA

(verkort)

Rechtsvorm: naamloze vennootschap

Zetel: 2370 Arendonk, Hoge Mauw 300

(volledig adres)

Onderwerp akte : Statutenwijziging

Uittreksel afgeleverd vôôr registratie om neer te leggen ter griffie van de Rechtbank van Koophandel te Turnhout.

Uit een akte verleden voor notaris Heidi Blervacq met standplaats te Dessel op 2 juli 2014, blijkt dat de buitengewone algemene vergadering der aandeelhouders van de naamloze vennootschap "LOBEMA", met zetel te Arendonk, Hoge Mauw 300 en met ondernemingsnummer 0457.041.828 RPR Turnhout, geldig beraadslagend, met éénparigheidheid van stemmen onder meer volgende beslissingen heeft genomen:

1. De vergadering beslist om het maatschappelijk kapitaal voortaan uit te drukken in euro. Het kapitaal van zeventien miljoen Belgische frank (17.000.000 BEF) wordt gelijkwaardig bevonden aan vierhonderdeenentwintigduizend vierhonderdachttien euro negenennegentig cent (¬ 421.418,99).

2. De vergadering verklaart dat de Raad van Bestuur op haar verzoek op 19 december 2011 is bijeengekomen teneinde de aandelen aan toonder om te zetten in aandelen op naam. De vergadering verklaart kennis genomen te hebben van de notulen van de Raad van Bestuur gehouden op 19 december 2011, waaruit blijkt dat de Raad van Bestuur is overgegaan tot de omzetting van de aandelen aan toonder in aandelen op naam en dat zij de bestaande aandelen aan toonder heeft vernietigd en heeft vervangen door deze in te schrijven op naam in het register van de aandelen. De vergadering stelt vast dat voormeld aandelenregister werd geregistreerd op het registratiekantoor te Mol op 22 december 2011, register 6 deel 41 blad 16 vak 3.

Teneinde de statuten in overeenstemming te brengen met voorgaande omzetting beslist de vergadering het tweede agendapunt goed te keuren zodat de statutaire aard van de aandelen wordt gewijzigd en de aandelen en ook alle andere door de vennootschap uitgegeven effecten voortaan enkel nog op naam kunnen en zullen luiden.

3. De vergadéring heeft beslist tot schrapping van de huidige statuten en vervanging ervan door een nieuwe tekst dewelke aangepast is aan:

- de uitdrukking van het maatschappelijk kapitaal in euro

- de omzetting van aandelen en andere door de vennootschap uitgegeven effecten aan toonder naar

aandelen en effecten op naam;

- de meermaals gewijzigde vennootschapswetgeving,

Deze wijzigingen brengen geen wijziging mee van de benaming, het boekjaar en de datum van de

jaarvergadering.

Bijgevolg besluit de algemene vergadering de huidige statuten integraal te vervangen door een nieuwe

tekst, waarin de eerdere besluiten werden opgenomen.

Deze nieuwe tekst van de statuten zal tevens gelden als coôrdinatie.

De herwerkte statuten worden samengevat als volgt:

Naam: De vennootschap is een handelsvennootschap die de rechtsvorm van een naamloze venncotschap

heeft met als naam "LOBEMA".

Zetel: De zetel van de vennootschap is gevestigd te 2370 Arendonk, Hoge Mauw 300.

Duur: De vennootschap bestaat voor onbepaalde duur.

Doel: De vennootschap heeft tot doel:

L Voor eigen rekening:

Het verwerven door inschrijving of aankoop en het beheren van aandelen, obligaties, kasbons of andere

roerende waarden, van welke vorm ook, van Belgische of buitenlandse, bestaande of nog op te richten

vennootschappen en het beheer van een roerend vermogen.

Il. Voor eigen rekening, voor rekening van derden, of in deelneming met derden, bijdragen tot de vestiging

en de ontwikkeling van ondernemingen en inzonderheid:

ANTWERPrefieing TURNHOUT

De Griffier

Op de laatste blz. van 1-eik B vermelden Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

t Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 17/07/2014 - Annexes du Moniteur belge a, het bevorderen van de oprichting van vennootschappen door Inbreng, participaties of investering;

b. het beheer van een onroerend vermogen en de huurfinanciering van onroerende goederen aan derden, het aankopen, verkopen, ruil, bouwen, verbouwen, onderhouden, verhuren, huren, verkavelen, prospecteren en uitbaten van onroerende goederen, alsmede alle handelingen die rechtstreeks of onrechtstreeks met dit doel in verband staan en die van aard zijn de opbrengst van de onroerende goederen te bevorderen, alsmede zich borg stellen voor het goede verloop van verbintenissen door derde personen aangegaan die het genot zouden hebben van deze onroerende goederen;

c. het toestaan van leningen en kredietopeningen aan vennootschappen of particulieren, onder om het even welke vorm; in dit kader kan zij zich ook borg stellen of haar aval verlenen, in de meest ruime zin, aile handels-en financiële operaties verrichten behalve die wettelijk voorbehouden zijn aan depositobanken, houders van deposito's op korte termijn, spaarkassen, hypotheekmaatschappijen en kapitalisatieondernemingen;

d. het verlenen van adviezen van financiële, technische, commerciële of administratieve aard; in de ruimste zin, ter uitzondering van adviesverschaffing inzake beleggingen en geldplaatsingen; bijstand en diensten verlenen, rechtstreeks of onrechtstreeks op het vlak van administratie en financiën, verkoop, productie en algemeen bestuur;

e. het waarnemen van alle bestuursopdrachten, het uitoefenen van opdrachten en functies in andere ondernemingen of vennootschappen;

f. het ontwikkelen, kopen, verkopen, in licentie nemen of geven van octrooien, know-how en aanverwante immateriële duurzame activa;

g. het verlenen van administratieve prestaties en computerservices voor rekening van derden;

h. de aan- en verkoop, in- en uitvoer, commissiehandel en vertegenwoordiging van om het even welke goederen, in het kort tussenpersoon in de handel;

L het onderzoek, de ontwikkeling, de vervaardiging of commercialisering van nieuwe producten, nieuwe technologieën en hun toepassingen.

De vennootschap mag alle verrichtingen stellen van commerciële, industriële, onroerende, roerende of financiële aard die rechtstreeks of onrechtstreeks met haar doel verwant of verknocht zijn of de verwezenlijking ervan kunnen bevorderen.

Bovenvermelde opsomming is niet beperkend, zodat de vennootschap aile handelingen kan stellen, die op welke wijze ook kunnen bijdragen tot de verwezenlijking van haar maatschappelijk doel.

De vennootschap mag haar doel verwezenlijken zowel in België als in het buitenland, op aile wijzen en manieren, die zij het best geschikt zou achten.

De vennootschap mag geenszins aan vermogensbeheer of beleggingsadvies doen als bedoeld in boek IV van de Wet van 4 december1990 op de financiële transacties en de financiële markten en het Koninklijk Besluit over het vermogensbeheer en het beleggingsadvies van 5 augustus 1991.

Kapitaal - aandelen: Het maatschappelijk kapitaal van de vennootschap bedraagt vierhonderdeenentwintigduizend vierhonderdachttien euro negenennegentig cent (¬ 421.418,99). Het is volledig volstort.

Het is vertegenwoordigd door vierhonderdvijftig (450) gelijke aandelen zonder vermelding van nominale waarde, te weten honderdvijftig (150) aandelen van type A, honderdvijftig (150) aandelen van type B en honderdvijftig (150) aandelen van type C, die ieder één/vierhonderdvijftigste van het kapitaal vertegenwoordigen.

De aandelen zijn op naam en worden aangetekend in een register van aandelen. In de zetel van de vennootschap wordt dit register gehouden.

De aandelen zijn ondeelbaar. De vennootschap erkent slechts één eigenaar per titel. In geval van overlijden, of anderszins, telkens er meerderen aanspraken maken op één titel, zal de vennootschap het recht hebben, de aan dit aandeel verbonden rechten te schorsen, totdat te haren opzichte, één enkel persoon als eigenaar van het aandeel is aangeduid.

Kan tussen de gerechtigden geen overeenstemming bereikt worden, dan kan de bevoegde rechter op verzoek van de meest gerede partij een voorlopig bewindvoerder benoemen om de betrokken rechten uit te oefenen in het belang van de gezamenlijke gerechtigden.

Wanneer het aandeel toebehoort aan blote eigenaars en vruchtgebruikers, worden alle rechten, inbegrepen het stemrecht uitgeoefend door de vruchtgebruiker(s).

Zolang de opgevraagde en opeisbare stortingen op een aandeel niet zijn gedaan, blijft de uitoefening van de daaraan verbonden rechten geschorst.

Winstverdeling  reserves  vereffening: Jaarlijks houdt de algemene vergadering een bedrag in van ten minste een twintigste van de netto-winst voor de vorming van een reservefonds; de verplichting tot deze afneming houdt op wanneer het reservefonds een tiende van het maatschappelijk kapitaal heeft bereikt.

Omtrent het overige zal de algemene vergadering jaarlijks soeverein besluiten mits inachtneming van de bepalingen van artikel 617 van het Wetboek van Vennootschappen.

De raad van bestuur is bevoegd om, op het resultaat van het boekjaar, interimdividenden uit te keren overeenkomstig de bepalingen van artikel 618 van het Wetboek van Vennootschappen.

Bij vereffening worden alle activa van de vennootschap gerealiseerd tenzij de algemene vergadering anders beslist.

Indien niet alle aandelen in dezelfde mate werden volstort, herstellen de vereffenaars het evenwicht, hetzij door bijkomende opvragingen te doen, hetzij door voorafgaandelijke betalingen te doen.

Boekjaar: het boekjaar begint op 1 oktober en eindigt op 30 september.

f Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 17/07/2014 - Annexes du Moniteur belge Algemene vergadering: De gewone algemene vergadering, ook jaarvergadering genoemd, heeft plaats de derde vrijdag van de maand januari om 10 uur; indien deze dag een wettelijke feestdag is, wordt de jaarvergadering gehouden op de eerstvolgende werkdag op hetzelfde uur.

De Raad van Bestuur kan eisen dat teneinde aan de algemene vergadering te kunnen deelnemen, de eigenaars van aandelen op naam ten minste vie dagen voor de datum van de algemene vergadering, de Raad van Bestuur schriftelijk dienen in te lichten van hun intentie om aan de vergadering deel te nemen en van het aantal aandelen waarmee zij aan de stemming wensen deel te nemen.

De bestuurders en de commissaris(sen) mogen steeds de algemene vergaderingen bijwonen.

Alle stemgerechtigde aandeelhouders kunnen in persoon of bij volmacht stemmen.

De aandeelhouders kunnen ook éénparig en schriftelijk alle besluiten nemen die tot de bevoegdheid van de

algemene vergadering behoren met uitzondering van die welke bij authentieke akte moeten worden verleden. Bestuur  Controle:

Aantal  benoeming ontslag  bijeenroeping  werking:

De vennootschap wordt bestuurd door een raad van bestuur waarvan de leden worden benoemd door de algemene vergadering. Zij kunnen zowel natuurlijke personen ais rechtspersonen zijn. Wanneer een rechtspersoon aangewezen wordt tot bestuurder, benoemt deze onder zijn vennoten, zaakvoerders, bestuurders of werknemers een vaste vertegenwoordiger die belast wordt met de uitvoering van de opdracht in naam en voor rekening van de rechtspersoon. Deze laatste mag zijn vertegenwoordiger niet ontslaan zonder tegelijk een opvolger te benoemen. Voor de benoeming en beëindiging van de opdracht van de vaste vertegenwoordiger gelden dezelfde regels van openbaarmaking alsof hij deze opdracht in eigen naam en voor eigen rekening zou vervullen.

Er moeten ten minste drie bestuurders zijn. Wanneer evenwei op een algemene vergadering van aandeelhouders van de vennootschap is vastgesteld dat de vennootschap niet meer dan twee aandeelhouders heeft, kan de raad van bestuur uit slechts twee leden bestaan tot de dag van de gewone algemene vergadering die volgt op de vaststelling, door alle middelen, dat er meer dan twee aandeelhouders zijn.

Er moet steeds een evenredig aantal bestuurders gekozen worden uit kandidaten voorgedragen door de houders van aandelen type A, houders van aandelen type B en houders van aandelen type C.

De duur van hun opdracht mag zes jaar niet te boven gaan; zij kunnen te allen tijde door de algemene vergadering worden ontslagen. De bestuurders zijn herbenoembaar.

De voorzitter en de afgevaardigde bestuurder(s) worden benoemd door de raad van bestuur onder zijn leden; zij kunnen echter voor de eerste maal benoemd worden bij de akte van oprichting van de vennootschap.

Indien de voorzitter in de uitoefening van zijn functie belet is, wordt hij vervangen door de oudste aanwezige bestuurder. Indien één of meer bestuurders rechtspersonen zijn, zal de leeftijd van de vaste vertegenwoordiger die de bestuurder-rechtspersoon vertegenwoordigt, determinerend zijn.

De raad wordt samengeroepen door de voorzitter of door twee bestuurders telkens het belang van de vennootschap dit vereist.

Elke bijeenroeping geschiedt minstens vijf dagen vooraf en bevat datum, uur, plaats en agenda van de vergadering.

De tegenwoordigheid van de meerderheid van de bestuurders, hetzij persoonlijk hetzij bij volmacht, is noodzakelijk voor de geldigheid van de besluiten.

De besluiten van de raad worden genomen bij unanimiteit van stemmen voor alle daden van beschikking. Overige beslissingen inzake dagelijks bestuur kunnen genomen worden met de gewone meerderheid van stemmen.

De besluiten worden bij proces-verbaal vastgesteld in een notulenregister en ondertekend door de meerderheid van de aanwezige leden.

Afschriften of uittreksels van die notulen worden ondertekend door de bestuurder die de vennootschap extern kan vertegenwoordigen.

In uitzonderlijke gevallen, wanneer de dringende noodzakelijkheid en het belang van de vennootschap zulks vereisen, kunnen de besluiten van de raad van bestuur worden genomen bij één parig schriftelijk akkoord van de bestuurders. Die procedure kan echter niet worden gevolgd voor de vaststelling van de jaarrekening of de aanwending van het toegestane kapitaal.

Een bestuurder die belet is, kan op iedere door de wet toegelaten wijze volmacht geven aan een andere bestuurder. Een bestuurder kan drager zijn van meerdere volmachten.

Vergoedingen

Het mandaat van de bestuurders zal onbezoldigd zijn, tenzij bij de benoeming of nadien anders wordt beslist.

De normale en gerechtvaardigde uitgaven en kosten, welke de bestuurders kunnen doen gelden als gedaan in de uitoefening van hun functie, zullen worden vergoed en onder de algemene kosten in rekening worden gebracht.

Bevoegdheid:

De raad van bestuur is bevoegd om alle handelingen te verrichten die nodig of dienstig zijn tot verwezenlijking van het doei van de vennootschap, behoudens die waarvoor volgens de wet alleen de algemene vergadering bevoegd is.

De eventuele verdeling van de taken door de bestuurders overeengekomen, kan niet aan derden worden tegengeworpen, ook al is die beperking of verdeling openbaar gemaakt.

Dagelijks bestuur:

1

Voor-

behouden

aan het

Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 17/07/2014 - Annexes du Moniteur belge

,

Het dagelijks bestuur van de vennootschap mag worden opgedragen aan één of meer personen, al dan niet aandeelhouders, die alleen of gezamenlijk optreden.. De raad van bestuur beslist omtrent hun benoeming, ontslag en bevoegdheid.

Indien een bestuurder wordt belast met het dagelijks bestuur, dan zal hij deze functie uitoefenen onder de titel van gedelegeerd bestuurder.

Iedere bestuurder die wordt aangesteld tot afgevaardigde bestuurder met alleen vertegenwoordigingsbevoegdheid, zal krachtens deze statuten ook bevoegd zijn om zelfstandig alle besluiten te nemen in het kader van het dagelijks bestuur.

Externe vertegenwoordiging:

De raad van bestuur vertegenwoordigt de vennootschap jegens derden en in rechte als eiser of als verweerder.

Onverminderd deze algemene vertegenwoordigingsmacht van de raad van bestuur als college, handelend bij meerderheid van zijn leden, zal zowel voor alle handelingen van dagelijks bestuur als deze die er buiten vellen, de vennootschap tegenover derden en in rechte als eiser of als verweerder geldig vertegenwoordigd en verbonden zijn docr hetzij één afgevaardigde bestuurder alleen hetzij twee bestuurders samen.

Binnen net dagelijks bestuur kan de vennootschap bovendien worden vertegenwoordigd door de hiertoe aangestelde(n), die alleen of gezamenlijk optreden zoals bepaald bij hun aanstelling.

Alleen bijzondere volmachten voor bepaalde of voor een reeks bepaalde rechtshandelingen zijn geoorloofd. De gevolmachtigden verbinden de vennootschap binnen de perken van hun verleende volmacht, onverminderd de verantwoordelijkheid van de volmachtgever in geval van overdreven volmacht.

Controle:

De controle op de vennootschap zal geschieden in zoverre zulks wettelijk vereist is ofwel indien de algemene vergadering daartoe besluit door één of meer commissarissen.

Wordt geen commissaris benoemd, dan heeft iedere aandeelhouder individueel de onderzoeks- en controlebevoegdheid van een commissaris. Hij kan zich laten vertegenwoordigen of bijstaan door een accountant.

4, Volmacht aan de bestuurders om de besluiten uit te voeren.

VOOR ANALYTISCH UITTREKSEL

Notaris Heidi Blervacg

Wordt tegelijk hiermee neergelegd: afschrift van de akte de dato 2 juli 2014, gecoördineerde statuten

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso: Naam en handtekening

03/03/2014 : TU078903
24/02/2014 : TU078903
12/02/2013 : TU078903
16/04/2012 : TU078903
25/03/2011 : TU078903
29/03/2010 : TU078903
06/04/2009 : TU078903
25/04/2008 : TU078903
06/04/2007 : TU078903
03/04/2007 : TU078903
25/09/2006 : TU078903
15/02/2006 : TU078903
07/03/2005 : TU078903
28/01/2004 : TU078903
29/01/2003 : TU078903
06/02/2001 : TU078903
02/02/2000 : TU078903
01/01/1997 : TU78903
08/02/1996 : TU78903
06/05/2016 : TU078903

Coordonnées
LOBEMA

Adresse
HOGE MAUW 300 2370 ARENDONK

Code postal : 2370
Localité : ARENDONK
Commune : ARENDONK
Province : Anvers
Région : Région flamande