LOKAAL CULTUURBELEID DISTRICT HOBOKEN

Association sans but lucratif


Dénomination : LOKAAL CULTUURBELEID DISTRICT HOBOKEN
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 875.857.144

Publication

23/07/2014
ÿþ MOD 2.2

1~ .t - I In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

..-

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

Il

il

l!ellillMillill

1



Rechtbank van koophandel

Antwerpen

1 1 JILL 2014

afddreeregwerpen



Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Ondernemingsnr : 875.857.144

Benaming

(voluit) : Lokaal Cultuurbeleid Hoboken

(verkort) :

Rechtsvorm : VZW

Zetel : Kapelstraat 64, 2660 Hoboken

Onderwerp akte : Statutenwijziging VZW Lokaal Cultuurbeleid Hoboken en wijziging samenstelling raad van bestuur

STATUTEN VZW LOKAAL CULTUURBELEID DISTRICT HOBOKEN

Titel I Naam, zetel, doel, duur

Artikel 1

De vereniging draagt de naam vereniging zonder winstoogmerk of bij afkorting vzw "lokaal cultuurbeleid district Hoboken". De vereniging heeft het statuut van een gemeentelijk extern verzelfstandigd agentschap in privaatrechtelijke vorm in de zin van het Gemeentedecreet van 15 juli 2005.

Artikel 2

De maatschappelijke zetel van de vereniging is gevestigd in het gerechtelijk arrondissement Antwerpen op

het adres:

Kapelstraat 64

2660 Hoboken-Antwerpen

De algemene vergadering is bevoegd om het adres van de maatschappelijke zetel te wijzigen binnen de grenzen van Antwerpen.

Artikel 3

De vereniging heeft tot doel het lokaal cultuurbeleid in het district Hoboken te bevorderen. De vereniging kan ook zorgen voor de verwezenlijking van de opdrachten lokaal cultuurbeleid, Meer specifiek zal haar raad van bestuur optreden als beheersorgaan van in het district aanwezige cultuurcentra zoals bepaald in hoofdstuk 3. Het cultuurcentrum, art. 10 en 11 van het decreet op het lokaal cultuurbeleid van 6 juli 2012; daarnaast kan zij ook het financiële beheer voeren van de aan de instellingen verbonden cafetaria.

De vereniging mag alle verrichtingen doen, welke rechtstreeks of onrechtstreeks betrekking hebben op haar doel of van aard zijn de verwezenlijking ervan te begunstigen, mits inachtneming van de bepalingen die voorzien zijn in de samenwerkingsovereenkomst tussen het stadsbestuur en de vereniging.

Artikel 4

De vereniging is opgericht voor onbepaalde duur.

Titel Il De leden

Artikel 5

De algemene vergadering van de vereniging telt 22 leden. Daarbij is de samenstelling als volgt:

De stad Antwerpen wordt ais lid vertegenwoordigd door de schepen voor cultuur en door 5 gemeenteraadsleden afgevaardigd door de gemeenteraad en beschikt over 22 stemmen;

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 23/07/2014 - Annexes du Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 23/07/2014 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

" 1 lid van de districtsraad van Antwerpen, afgevaardigd door de districtsraad, met 1 stem

" 1 lid van de districtsraad van Berchem, afgevaardigd door de districtsraad, met 1 stem

" 1 lid van de districtsraad van Berendrecht-Zandvliet-Lillo, afgevaardigd door de districtsraad, met 1 stem

" 1 lid van de districtsraad van Borgerhout, afgevaardigd door de districtsraad, met 1 stem

.1 lid van de districtsraad van Deume, afgevaardigd door de districtsraad, met 1 stem

.1 lid van de districtsraad van Ekeren, afgevaardigd door de districtsraad, met 1 stem

" 1 lid van de districtsraad van Hoboken, afgevaardigd door de districtsraad, met 1 stem

.1 lid van de districtsraad van Merksem, afgevaardigd door de districtsraad, met 1 stem .1 lid van de districtsraad van Wilrijk, afgevaardigd door de districtsraad, met 1 stem

" 3 leden van de stedelijke cultuurraad, elk met 1 stem

.1 lid van de cultuurraad van Antwerpen, afgevaardigd door de cultuurraad Antwerpen, met 1 stem

" 1 lid van de cultuurraad van Berchem, afgevaardigd door de cultuurraad Berchem, met 1 stem

.1 lid van de cultuurraad van Berendrecht-Zandvliet Lillo; afgevaardigd door de cultuurraad Berendrecht-Zandvliet-Lillo, met 1 stem

" 1 lid van de cultuurraad van Borgerhout, afgevaardigd door de cultuurraad Borgerhout, met 1 stem .1 lid van de cultuurraad van Deurre, afgevaardigd door de cultuurraad Deume, met 1 stem

" 1 lid van de cultuurraad van Ekeren, afgevaardigd door de cultuurraad Ekeren, met 1 stem

" 1 lid van de cultuurraad van Hoboken, afgevaardigd door de cultuurraad, met 1 stem

.1 lid van de cultuurraad van Merksem, afgevaardigd door de cultuurraad Merksem, met 1 stem

.1 lid van de cultuurraad van Wilrijk, afgevaardigd door de cultuurraad Wilrijk, met 1 stem

Afgevaardigden van de stad in de algemene vergadering handelen steeds conform de instructies van de gemeenteraad. Afgevaardigden van de districten gedragen zich naar de richtlijnen van hun districtsraad.

Wanneer een uit de gemeenteraad verkozen vertegenwoordiger van de stad zijn hoedanigheid van gemeenteraadslid voortijdig verliest, of wanneer de gemeenteraad beslist om de voordracht van dit gemeenteraadslid te herroepen, wordt voormeld lid geacht onmiddellijk en zonder enige formaliteit ontslagnernend te zijn, ook voor eventuele mandaten uitgeoefend namens de vzw. Door de gemeenteraad wordt een vervanger aangesteld.

Personeelsleden van de stad Antwerpen die deze vergadering beroepshalve en van ambtswege moeten bijwonen, wonen de. vergaderingen bij met raadgevende stem. Deze personeelsleden worden nominatief door de gemeenteraad aangeduid op advies van de bedrijfsdirecteur cultuur, sport en recreatie

Artikel 6

1. De hoedanigheid van lid van de vereniging wordt verloren:

1.1 Door ontslag van het lid. Dit ontslag moet schriftelijk aan de voorzitter van de vereniging worden meegedeeld.

1.2 Door overlijden of rechtsonbekwaamheid.

1.3 Door uitsluiting die gebeurt onder de voorwaarden bepaald door artikel 12, 2° lid van de wet van 27 juni 1921, zoals gewijzigd door de wet van 2 mei 2002.

1.4 Door het niet meer deel uitmaken van de fractie (voor afgevaardigde gemeenteraadsleden of districtsraadsleden) of van de organisatie die afgevaardigd heeft (voor afgevaardigden van de stedelijke en lokale cultuurraden) of het niet meer uitoefenen van de functie die verbonden is aan de afvaardiging van de stedelijke administratie (voor de afgevaardigden van de stedelijke administratie).

2. Indien aan een lidmaatschap voortijdig een einde komt, door de redenen vermeld onder 1° wordt zo spoedig mogelijk in de opvolging voorzien.

3.Degene die, om welke reden ook, zijn hoedanigheid van lid verliest, alsmede zijn erfgenamen, kunnen geen aanspraak maken op het vermogen van de vereniging, noch op de door hem of haar afgestane voorwerpen of goederen, noch op terugbetaling van de eventuele gestorte bijdragen.

Artikel 7

De [eden zijn geen lidgeld verschuldigd.

Titel III De algemene vergadering

Artikel 8

De algemene vergadering is het hoogste gezagsorgaan van de vereniging en is bevoegd voor:

" de goedkeuring van de begroting en rekeningen;

" het benoemen en afzetten van bestuurders;

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 23/07/2014 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

.het wijzigen van de statuten;

" de vrijwillige ontbinding van de vereniging;

" het benoemen en afzetten van commissarissen en het bepalen van hun bezoldiging ingeval een bezoldiging wordt toegekend;

" de kwijting aan bestuurders en commissarissen;

-fret aanvaarden en uitsluiten van leden;

'de omzetting van de vereniging in een vennootschap met een sociaal oogmerk;

.het vastleggen van het huishoudelijk reglement;

-alle gevallen waarin de statuten dit vereisen.

Het maatschappelijk doel en de statuten van de vzw kunnen niet worden gewijzigd zonder uitdrukkelijke goedkeuring door de gemeenteraad van de Stad Antwerpen.

Artikel 9

De leden worden ten minste eenmaal per jaar door de raad van bestuur bijeengeroepen, bij voorkeur op de tweede dinsdag van juni (maar in elk geval verdir 30 juni) in gewone vergadering voor het goedkeuren van begroting en rekeningen,

Artikel 10

De raad van bestuur kan buitengewone algemene vergaderingen beleggen telkens ais hij dit nodig acht. Hij moet daartoe overgaan wanneer één vijfde van de stemgerechtigde leden van de algemene vergadering daarom schriftelijk verzoekt bij de voorzitter, In dit laatste geval dient de raad van bestuur binnen de maand gevolg te geven aan het verzoek,

Artikel 11

De oproepingsbrieven worden ondertekend door de voorzitter of bij ontstentenis door de ondervoorzitter, evenals door de secretaris. De uitnodigingen worden ten minste 5 weken voor de samenkomst verstuurd. De uitnodiging vermeldt dag, uur en plaats van de bijeenkomst.

De agenda wordt voorgesteld door de voorzitter, maar de leden hebben het recht bijkomende punten op de agenda te laten plaatsen indien deze minstens 6 weken voor de vergadering bij de voorzitter schriftelijk zijn ingediend en door minimaal één twintigste van de leden samen werden aangevraagd.

Over onderwerpen die niet op de agenda voorkomen kan niet geldig worden beraadslaagd, tenzij mits akkoord van twee derde van de aanwezige leden,

Artikel 12

De algemene vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter van de raad van bestuur, bij zijn afwezigheid door de ondervoorzitter en ais ook deze afwezig is door het aanwezig lid van de raad van bestuur met de hoogste leeftijd. Indien de voorzitter van de raad van bestuur geen lid is van de algemene vergadering, zit hij de vergadering voor zonder stemrecht.

Artikel 13

Behalve in de gevallen waarin de wet van 27 juni 1921, zoals gewijzigd door de wet van 2 mei 2002, er anders over beschikt, beslist de algemene vergadering geldig, welk ook het aantal aanwezigen zijn. Er kan niet bij volmacht worden gestemd.

Artikel 14

De beslissingen worden genomen bij gewone meerderheid van de geldig uitgebrachte stemmen, behalve in gevallen bepaald door de wet van 27 juni 1921, zoals gewijzigd door de wet van 2 mei 2002, of onderhavige statuten. Als er gestemd wordt over personen of functies, of op verzoek van minstens één derde van de aanwezige stemgerechtigde leden gebeurt de stemming geheim.

Artikel 15

Van elke zitting van de algemene vergadering wordt een beknopt verslag opgesteld. Elk lid ontvangt dit verslag binnen één maand van de samenkomst. Dit beknopt verslag bevat de besluiten. Het wordt door de voorzitter en de secretaris-penningmeester ondertekend na de goedkeuring door de volgende vergadering en in een register op de zetel van de vereniging bijgehouden.

Titel lV De raad van bestuur

Artikel 16

De raad van bestuur van de vereniging wordt samengesteld door de algemene vergadering en telt maximaal

21 leden. Ten hoogste twee derde van de door de stad voorgedragen leden is van hetzelfde geslacht.

Daarbij is de samenstelling als volgt:

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 23/07/2014 - Annexes du Moniteur belge

Mao 2.2

x districtsraadsleden voorgedragen door de gemeenteraad op advies van de districtsraad te weten 1 afvaardiging per politieke fractie en 1 districtsraadsafvaardiging per fractie die deel uitmaakt van het districtscollege, waaronder de districtsschepen voor cultuur, zodanig dat de meerderheidscoalitie in haar geheel meer vertegenwoordigers heeft dan de oppositie

y (= maximum evenveel leden als x) 'gebruikers' door de districtscultuurraad

z = maximum 1/3e van x+y deskundigen voorgedragen door de gemeenteraad op advies van de directeur cultuur en door de cultuurbeleidscoírdinator van de stad.

Personeelsleden van de stad Antwerpen, waaronder de cultuurantenne (deskundige cultuur) en de bibliothecaris, die de vergaderingen beroepshalve moeten volgen kunnen de vergaderingen van de raad van bestuur bijwonen met raadgevende stem. Een leidinggevend cultuurfunctionaris is van ambtswege niet-stemgerechtigd secretaris-penningmeester. De raad van bestuur bestaat voor minstens één derde uit personen van verschillend geslacht.

De bestuurders aangeduid door de algemene vergadering oefenen hun mandaat onbezoldigd uit.

Artikel 17

De hoedanigheid van lid van de raad van bestuur wordt verloren onder dezelfde voorwaarden als deze

vermeld onder artikel 6.1°,

Artikel 18

De raad van bestuur treedt op als dagelijks beheerder voor de realisatie van het doel van de vereniging en voor alle andere door de algemene vergadering toegekende bevoegdheden, Hij is verantwoording verschuldigd aan de algemene vergadering.

De raad van bestuur heeft de bevoegdheid om de daden van bestuur te delegeren aan andere personen of organen binnen de vzw,

Artikel 19

De raad van bestuur kan optreden als beheersorgaan van de culturele instellingen op het grondgebied van

het district die in beheer van de stad zijn;

" overeenkomstig artikel 10 en 11 van het decreet lokaal cultuurbeleid

" overeenkomstig het statutaire doel beschreven in artikel 3

" en mits deze taak door de stad of het district middels een overeenkomst aan de vzw wordt toegewezen.

Artikel 20

De raad van bestuur kan, op initiatief van de districtsraad en mits het afsluiten van de nodige overeenkomsten met de stad Antwerpen, ook bevoegd zijn voor een of meerdere aspecten van de beleidsuitvoering en/of -voorbereiding inzake districtsgebonden materie van het lokaal cultuurbeleid, waaronder wordt verstaan

-met betrekking tot de materies die behoren tot de expliciete bevoegdheid van de districten,

" het afstemmen van actoren, hun doelen en handelingen tot een min of meer samenhangend geheel met het oog op de verwezenlijking van de doelstellingen geformuleerd in het lokaal cultuurbeleidsplan en dit voor die actoren die binnen het lokaal cultuurbeleidsplan door de hogere overheden worden gesubsidieerd en waaronder kan worden verstaan het cultuurcentrum (of culturele voorziening met ankerfunctie), de culturele ontmoetingscentra, de cultuurantenne en de bibliotheken op het grondgebied van het district;

" het begeleiden van de districtsgebonden werking van het cultuurcentrum (dus met uitsluiting van de aanvullende stedelijke cultuurspreiding), en bij uitbreiding ook de promotie- en extensieactiviteiten van de bibliotheek en van de activiteiten gesteund of gecoördineerd door de cultuurantenne;

-het uittekenen van gemeenschappelijke projecten;

" het mee uittekenen van de krachtlijnen cultuurcommunicatie van het district en het district en de stad hierover adviseren;

-het uittekenen van een districtsgebonden infrastructuurbeleid en het district en de stad hierover adviseren (bv. advies over districtsgebonden masterplannen);

-het behandelen van subsidieaanvragen van districtsverenigingen in uitvoering van reglementen die door districtsraden worden goedgekeurd;

-het beheer van de culturele ontmoetingscentra op het grondgebied van het district. Voor deze

ontmoetingscentra kan een stuurgroep per centrum worden opgericht;

-subsidieovereenkomsten afsluiten met partners die culturele voorzieningen in het kader-van lokaal

cultuurbeleid uitbaten;

-projectsubsidies aanvragen voor districtsgebonden activiteiten;

-samenwerkingsovereenkomsten afsluiten

-adviesbevoegdheid over alle aspecten die de werking van het cultuurcentrum betreft zoals bij

verbouwingswerken, inrichting en uitrusting, concessiecontracten en huurovereenkomsten, ...;

r

1.

,

rtiSOD 2.2

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 23/07/2014 - Annexes du Moniteur belge

-adviesbevoegdheid voor de districtsgebonden invulling van de dienstverlening op maat en de doeigroepenwerking voor de bibliotheek;

-het verhuurbeleid van de stedelijke culturele infrastructuur op het grondgebied van het district aan inrichters van activiteiten binnen de grenzen, vastgelegd in het stedelijk retributiereglement

De samenwerkingsovereenkomst die bepaalt welke aspecten van beleidsuitvoering of -advisering de districtsraad wenst toe te vertrouwen aan de raad van bestuur van de vzw wordt voorgelegd aan en bekrachtigd door de gemeenteraad van de stad Antwerpen.

In geen geval kan de vzw personeelsleden van de stad Antwerpen operationeel of anderszins aansturen. Zonder toelating van de stad kan de vzw geen personeel aanwerven.

Artikel 21

De raad van bestuur bestuurt de vereniging en vertegenwoordigt haar in en buiten rechte.

De raad van bestuur stelt, binnen de perken van zijn bevoegdheid, alle daden van beheer en beschikking.

De raad van bestuur treedt op als eiser of verweerder in alle rechtsgedingen en beslist over het al dan niet

aanwenden van rechtsmiddelen.

De raad van bestuur is verplicht jaarlijks de rekening en de begroting en bijhorend jaarverslag aan de

algemene vergadering ter goedkeuring voor te leggen.

De secretaris-penningmeester voert het secretariaat, doet de boekhouding èn leidt de financiële

verrichtingen.

Artikel 22

De bestuurders zijn in geen geval persoonlijk aansprakelijk voor de verbintenissen van de vereniging. Hun

aansprakelijkheid beperkt zich tot het vervullen van hun opdracht en tot de tekortkomingen in hun bestuur.

Artikel 23

De raad van bestuur vergadert zo dikwijls als de belangen van de vereniging het vereisen met een minimum van drie keer per jaar.

De oproepingsbrieven worden ondertekend door de voorzitter of bij zijn afwezigheid door de ondervoorzitter of bij de afwezigheid van deze laatste door een lid van de raad van bestuur, en mede ondertekend door de secretaris-penningmeester van de vereniging.

De oproepingsbrieven worden samen met de dagorde per mail verstuurd aan ieder lid van de raad van bestuur ten minste acht dagen voor de vergadering. De vergadering wordt gehouden op dag, uur en plaats aangeduid in de oproepingsbrieven. De helft van de leden van de raad van bestuur kan het bijeenroepen van de raad van bestuur eisen met een door hem opgestelde dagorde door daartoe bij de voorzitter een verzoek in te dienen. De gevraagde samenkomst dient plaats te vinden binnen de maand na het indienen van het verzoek.

Alle akten en andere documenten die de vereniging verbinden worden getekend door de voorzitter en bij diens afwezigheid door de ondervoorzitter en bij zijn afwezigheid door een lid van de raad van bestuur, en mede ondertekend door de secretaris- penningmeester van de vereniging.

Binnen de grenzen bepaald door de raad van bestuur volstaat voor de lopende briefwisseling, kwijtingen, bank- en kasverrichtingen en ontlastingsstukken de handtekening van de secretaris-penningmeester.

Artikel 24

De artikelen 11 tot 15 van onderhavige statuten zijn ook toepasselijk op de samenkomsten van de raad van bestuur, behalve dat voor de raad van bestuur de termijn van verzending van de uitnodigingen 8 dagen is en de termijn voor het indienen van bijkomende punten 14 dagen. Hierbij dienende woorden "algemene vergadering" vervangen te worden door de woorden "raad van bestuur".

Artikel 25

De voorzitter van de raad van bestuur is de districtsschepen voor cultuur van het district Hoboken. Indien de districtsschepen afstand doet van dit mandaat, kiest de raad van bestuur onder zijn leden een nieuwe voorzitter. De raad van bestuur kiest tevens onder zijn leden één ondervoorzitter zodanig dat ofwel de voorzitter ofwel de ondervoorzitter behoort tot de afgevaardigden van de gebruikers.

Titel V Beleids- en verantwoordingsstukken

Artikel 26

leder jaar en ten laatste binnen zes maanden na afsluitingsdatum van het boekjaar, legt de raad van bestuur de jaarrekening van het voorbije boekjaar en de begroting van het volgende boekjaar, ter goedkeuring voor aan de algemene vergadering. De goedkeuring van de rekeningen door de algemene vergadering geldt als ontheffing van de raad van bestuur.

Artikel 27

De vzw voert een volledige boekhouding conform:

" de vigerende wet- en regelgevingen van toepassing op verenigingen zonder winstoogmerk

" het door de stad Antwerpen opgelegde rekeningstelsel "

e

Voor-béhouden

aan het

B,etgisch Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 23/07/2014 - Annexes du Moniteur belge

Artikel 28

De controle van de financiële toestand, van de jaarrekening en van de regelmatigheid in het licht van de wet

en van de statuten zal jaarlijks uitgeoefend worden door een erkend bedrijfsrevisor.

Titel VI Deskundigen

Artikel 29

De raad van bestuur en de algemene vergadering mogen, zo zij het noodzakelijk achten, op hun samenkomst personen uitnodigen omwille van hun bijzondere deskundigheid. Zij hebben slechts een raadgevende stem.

Tite! VII Algemene bepalingen

Artikel 30

Alle ontvangsten die voortspruiten uit bijdragen of toelagen, de exploitatie van het cultuurcentrum Hoboken en de werking van de vereniging in het algemeen zullen gebruikt worden voor het dekken van de lasten die deze werking zal meebrengen. Het eventueel overschot mag nooit verdeeld worden tussen de leden, maar zal besteed worden zoals bepaald in de samenwerkingsovereenkomst met het stadsbestuur van Antwerpen.

Artikel 31

In geval van ontbinding van de vereniging zullen de netto activa toekomen aan de stad Antwerpen, die deze zal aanwenden voor culturele doeleinden binnen het district Hoboken. Middelen door het districtsbestuur ter beschikking gesteld, zullen teruggestort worden aan het district.

Artikel 32

Aangelegenheden die door deze statuten niet zouden voorzien zijn, worden geregeld overeenkomstig de

wet van 27 juni 1921, zoals gewijzigd door de wet van 2 mei 2002.

Artikel 33

Het boekjaar en werkingsjaar loopt van 1 januari tot 31 december,

Artikel 34

De duur van het lidmaatschap van de algemene vergadering van de vereniging en het mandaat van lid van de raad van bestuur van de vereniging lopen tot de installatie van de algemene vergadering en verkiezing van een nieuwe raad van bestuur van de vereniging die binnen de 6 maanden na elke gemeenteraadsverkiezing opnieuw wordt samengesteld

Aldus opgemaakt en aangenomen met eenparigheid van stemmen op de algemene vergadering gehouden te Deume op 5 december 2013,

Tijdens de algemene ledenvergadering van 8 mei 2014 werd overgegaan tot:

11 Ontslag als bestuurder: Geboorteplaats en -datum

Naam Adres Rekem-Lanaken 10/02/1956

Waelkens Robert Lambrechtsstraat 18, 2660 Hoboken Antwerpen 03/04/1954

Eggermont Guido Heidestraat 50, 2660 Hoboken Casa Blanca, Marokko 05/06/1968

Hayani Azeddine Lichten berglaan 8, 2660 Hoboken Geboorteplaats en -datum

2/ Benoeming als bestuurder. Antwerpen 28/10/1940

Naam Adres Antwerpen 03/07/1952

Anthonissen Robert Louis Mastplein 8, 2660 Hoboken Antwerpen 05/05/1964

Wouters Gustaaf Karel Duboislaan 11, 2660 Hoboken

Wiesé Dirk Grasmuslaan 45, 2660 Hoboken

Jan De Vocht Koenraad Raets

Secretaris Penningmeester Voorzitter

Luik B - vervolg

MOD 2,2

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso :Naam en handtekening

05/11/2013
ÿþ MoD 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie







I

iu

t4-Ii~l1f1

KOOPHANDEL

2 fl ri, 7.013

ANTW EN



" Ondernemingsnr : 875.857.144

Benaming

tvoluit) : Lokaal Cultuurbeleid Hoboken

(verkort) :

Rechtsvorm : VZW

Zetel : Kapelstraat 64, 2660 Hoboken

Onderwerp akte : Nieuwe samenstelling Raad van Bestuur VZW Lokaal Cultuurbeleid Hoboken

Tijdens de buitengewone algemene ledenvergadering van 02 mei 2013 werd overgegaan tot:

11 Ontslag als bestuurder:

Naam Adres

Debrueck An Daniël Baginierlaan 24, 2660 Hoboken

Toen Kathelijne Vinkenveldenplein 28, 2660 Hoboken

Heylen Elke Paul Vekemanslaan 64, 2660 Hoboken

Branders Maria Goedetijdstraat 49, 2660 Hoboken

Vandebril Michaël Minderbroederstraat 22, 2200 Deurne

Verieije Jan Oudestraat 41, 2660 Hoboken

Schaeriaken Kim Kioskplaats 54, 2660 Hoboken

Vanhoutte Hilde Maria Henriëttalei 65, 2660 Hoboken

Palmans Daniëlle Kapelstraat 64, 2660 Hoboken

Lauwers Jean Bleekhofstraat 119 M, 2140 Borgerhout

Baranyanka Eric d'Urselstraat 16, 2660 Hoboken

Plettinckx Luc Hof Van Tichelen 42, 2020 Antwerpen

2/ Herbenoeming als bestuurder:

Naam Adres

Langmans Anne-Marie Steynstraat 359 bus 2, 2660 Hoboken

Lots Gunter Lange Kroonstraat 152, 2530 Boechout

Caremans Vera Draaiboomstraat 66, 2660 Hoboken

D'Heu Leonar Louisalei 69, 2660 Hoboken

Punt Frieda Zeilstraat 15, 2060 Antwerpen

Wyns Dirk Leopoldlei 93, 2660 Hoboken

Peymen Geert Cockerillplaats 24, 2660 Hoboken Waterschoot Kristof Antwerpsesteenweg 8, 2660 Hoboken

3/Benoeming als bestuurder:

Geboorteplaats en -datum

Antwerpen 20/09/1975

Antwerpen 20/10/1971

Beveren 25/12/1966

Aarschot 09/03/1964

Rumst 23/05/1972

Deurne 02/06/1954

Wilrijk 30/04/1979

Kortrijk 11/10/1972

Turnhout 31/01/1960

Grimbergen 11/01/1943

Muhinga, Burundi 25/11/1959

Antwerpen 18/07/1956

Geboorteplaats en -datum

Lier 20/05/1958

Halle 04/09/1970

Antwerpen 12/07/1960

Oranienburg (D) 09/10/1944

Antwerpen 03/12/1960

Antwerpen 08/04/1965

Wilrijk 12/04/1969

Antwerpen 09/08/1981

Naam

Algoet Benjamin De Vocht Jan De Weerdt Kim Eggermont Guido Engelen Frans Essabri Yamina Adres

Antwerpsesteenweg 59, 2660 Hoboken Dambruggestraat 107, 2060 Antwerpen Klokstraat 19, 2600 Berchem Heidestraat 50, 2660 Hoboken

Hertog Van Brabantlei 35, 2660 Hoboken Heidestraat 88, 2660 Hoboken Geboorteplaats en -datum Wilrijk Duffel Rumst Antwerpen Berchem

Aittaa Beni Bouayach, Marokko

27/03/1974

Casa Blanca, Marokko

05/06/1968

Hayani Azeddine Lichtenberglaan 8, 2660 Hoboken

09/11/1974 12/01/1970 28/03/1978 03/04/1954 22/05/1951

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 05/11/2013 - Annexes du Moniteur belge

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

M00 2.2

Luik B - Vervolg

Milants Rita Jan Van Canlaan 36, 2660 Hoboken Antwerpen 12/03/1968.

Raets Koenraad Hertog Van Brabantlei 56, 2660 Hoboken Wilrijk 31/07/1952

Smeulders Hilde Sint-Bemardsesteenweg 458121, 2660 Hoboken Bilzen 08/04/1972

Van Staeyen Kevin Eggestraat 10, 2640 Mortsel Antwerpen 31/01/1977

Lampo Edith Antwerpsesteenweg 270/2, 2660 Hoboken Antwerpen 25/02/1961

Lambrechts Frank Caronstraat 47, 2660 Hoboken Wilrijk 18/03/1976

Waelkens Robert Lambrechtsstraat 18, 2660 Hoboken Rekem-Lanaken 10/02/1956

D'Haese Frans Goedetijdstraat 49, 2660 Hoboken Sint-Niklaas 13/06/1956

Jan De Vocht Koenraad Raets

Secretaris Penningmeester Voorzitter

- behouden

" aan het

" Belgisch Staatsblad











Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 05/11/2013 - Annexes du Moniteur belge

Op de laatste blz, van ruik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

21/02/2011
ÿþVoorbehouden aan het Belgisch Staatsblar

MOD 2.2

In de bijsagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

rcLCHTLAINi,% -, KOOPHA NDEL I

Ondernemíngsar : 875.857.144

Benaming

{ oiuiti: LOKAAL CULTUURBELEID DISTRICT HOBOKEN

(verkort)

Rechtsvorm : vzw

Zetel: MARNEFLAAN 3 2660 HOBOKEN

Onderwerp akte : wijziging secretaris-penningmeester en adres

Wijziging secretaris-penningmeester:

Steven Van Goethem neemt ontslag als secretaris-penningmeester van de vzw Lokaal Cultuurbeleid district Hoboken.

Gunter Lots is aangesteld als nieuwe leidinggevende cultuurfunctionaris van de vzw Lokaal Cultuurbeleid district Hoboken.

Art. 16 van de statuten bepaalt dat een leidinggevend cultuurfunctionaris van ambtswege niet - stemgerechtigd secretaris-penningmeester is.

De algemene vergadering duidt Gunter Lots aan als niet-stemgerechtigd secretaris-penningmeester ter vervanging van Steven Van Goethem.

Steven Van Goethem, Kapelstraat 64, 2660 Hoboken, Leuven, 21/12/1973 , rijkstregister nr.: 731221-24167. Gunter Lots , Kapelstraat 64, 2660 Hoboken, Halle, 04/09/1970, rijksregister nr.: 700904-18762.

Adreswijziging:

Vorig adres: Mameflaan 3, 2660 Hoboken.

Huidig adres: Kapefstraat 64, 2660 Hoboken.

Annie-Marie Langmans Gunter Lots

Voorzitter Secretaris-Penningmeester

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 21/02/2011- Annexes du Moniteur belge

" 11028695* 111

Op de laatste biz, van Luik B vermelde; : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hatzit van de persvlo 1(en) bevoegd de vereniging. stichting of organisme ten aanzien van dernier/ te vertegenwoordigen

Verso Naam e: handtekening.

23/06/2015
ÿþ M0D2.2

I;f ~r In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie

na neerlegging van de akte ter griffie



Reghll7eiiiS Un koophandel

Aahuarpen

1 2 JUNI 2015

afdelineliíiiepen

1111

" 1508995"

Ondernemingsnr : 875.857.144

Benaming

(voluit) : Lokaal cultuurbeleid Hoboken

(verkort) :

Rechtsvorm : VZW

Zetel : Kapelstraat 64, 2660 Hoboken

Onderwerp akte : Statutenwijziging VZW Lokaal Cultuurbeleid Hoboken en wijziging samenstelling raad van bestuur

STATUTEN EVA-VZW lokaal cultuurbeleid district Hoboken

Hoofdstuk I  Algemeen

Artikel 1 Rechtsvorm  naam -- maatschappelijke zetel

"Vzw Lokaal Cultuurbeleid district Hoboken" is een gemeentelijk extern verzelfstandigd agentschap in privaatrechtelijke vorm, opgericht bij besluit van de gemeenteraad van de stad Antwerpen van 25 februari 2008 (jaarnummer 318). Er wordt in de rest van de statuten naar verwezen als "de vzw".

De zetel van de vzw is gevestigd op volgend adres: Vzw Lokaal Cultuurbeleid district Hoboken,

Kapelstraat 64, 2660 Hoboken.

Artikel 2 Rechtspersoonlijkheid en duur

De rechtspersoonlijkheid wordt verkregen vanaf de dag dat de statuten en akten over de benoeming van de bestuurders worden neergelegd ter griffie, en dit onder voorbehoud van de decretaal vereiste goedkeuring. De vzw wordt opgericht voor onbepaalde duur.

Artikel 3 Juridisch kader

De vzw is onderworpen aan het Gemeentedecreet, aan de vzw wet van 27 juni 1921 en latere wijzigingen, aan alle andere toepasselijke wetten decreten en besluiten, en aan de bepalingen in de statuten (voor zover deze niet afwijken van de voornoemde regels).

Artikel 4 Neerlegging statuten - statutenwijziging

Een statutenwijziging moet door de gemeenteraad worden goedgekeurd. De goedgekeurde oprichtings of deelnemingsbeslissing en de gecoördineerde statuten samen met het motiveringsverslag worden ter inzage neergelegd op het secretariaat van de stad en van de vzw.

Artikel 5 Maatschappelijk doel  beleidsvoorbereidende en beleidsuitvoerende taken van gemeentelijk belang  bevoegdheden

De vzw wordt belast met welbepaalde beleidsvoorbereidende en -uitvoerende taken van gemeentelijk belang. De vereniging heeft tot doel het lokaal cultuurbeleid in het district Hoboken te bevorderen. De vzw heeft bijgevolg als maatschappelijk doel om:

-De realisatie van opdrachten lokaal cultuurbeleid te combineren met een versterken van de lokale culturele uitstraling en de betrokkenheid van bewoners en andere actoren in het

district.

-Een flexibel en efficiënt financieel beheer uit te werken, toe te passen en te controleren met het oog op de verwezenlijking van de doelstellingen lokaal cultuurbeleid in het district, verwante domeinen binnen het lokaal cultuurbeleid, met name de uitbating van cafetaria verbonden aan de culturele instellingen.

-Projecten binnen deze doelstellingen te ondersteunen." In aanvulling van de stedelijke en districtsbetoelaging, te helpen bij het verwerven van bijkomende middelen onder meer subsidies, sponsoring, verkoop (tickets, publicaties, merchandising ...), giften en andere om de gestelde doelstellingen te bereiken.

Artikel 6 Participaties

Onder voorbehoud van de toepassing van andere wettelijke en decretale bepalingen, mag de vzw zijn taken van gemeentelijk belang noch geheel noch gedeeltelijk overdragen aan andere rechtspersonen. De vzw kan rechtspersonen oprichten, erin deelnemen of zich erin laten vertegenwoordigen, voor zover dit past binnen de opdrachten van de vzw (zie artikel 5) en voor zover hiermee geen speculatieve oogmerken worden nagestreefd. De oprichting, deelname of vertegenwoordiging gebeurt in overeenstemming met het gelijkheidsbeginsel, de regelgeving inzake mededinging en staatssteun en de voorwaarden, bepaald in de samenwerkingsovereenkomst (zie artikel 7). De beslissing tot oprichting, deelname of vertegenwoordiging toont

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 23/06/2015 - Annexes du Moniteur belge

î MOD 2.2

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 23/06/2015 - Annexes du Moniteur belge aan dat aan de voormelde voorwaarden is voldaan. De deelname is onderworpen aan de voorwaarde dat aan de vzw minstens een mandaat van bestuurder wordt toegekend.

Hoofdstuk Il  Externe verhoudingen

Artikel 7 Samenwerkingsovereenkomst

Tassen de stad en de vzw wordt na onderhandeling een samenwerkingsovereenkomst gesloten. Deze overeenkomst bevat een aantal specifieke bepalingen die op de samenwerking tussen stad en de vzw van toepassing zijn. Onder voorbehoud van elke mogelijke verlenging, wijziging, schorsing en ontbinding van de samenwerkingsovereenkomst, wordt die afgesloten voor een periode die eindigt uiterlijk 6 maanden na de volledige vernieuwing van de gemeenteraad. De samenwerkingsovereenkomst regelt minstens de aangelegenheden zoals omschreven in artikel 247 van het Gemeentedecreet. De algemene vergadering keurt deze samenwerkingsovereenkomst goed namens de vzw.

Hoofdstuk 111 Lidmaatschap

Artikel 8 Categorieën van leden

De vzw telt minstens 3 leden. De vzw bestaat uit volgende leden

-categorie A = de stad Antwerpen, conform artikel 246§4 van het Gemeentedecreet vertegenwoordigd dcor een districtsraadslid in de algemene vergadering. De algemene vergadering aanvaardt het lidmaatschap van de stad zonder stemming.

-Categorie B = de cultuurraad van het district Hoboken die de gebruikers en deskundigen vertegenwoordigt -Categorie C = de cultuurraden van de andere districten en de vzw's Lokaal VrijetijdsfCultuurbeleid van de andere districten, die de gebruikers en de deskundigen van de andere districten vertegenwoordigen

Elke cultuurraad van een district vaardigt een lid af dat de gebruikers vertegenwoordigt van zijn/haar district. Elke vzw Lokaal Vrijetijds/Cultuurbeleid vaardigt zijn/haar voorzitter af als lid die de deskundigen vertegenwoordigen, De algemene vergadering beslist over de aanvaarding van de voorgedragen leden.

Artikel 9 Gevolgen van aanvaarding lidmaatschap

Ieder lid van de vzw aanvaardt door het feit zelf van zijn lidmaatschap, aile bepalingen en verplichtingen die in de statuten vervat zijn.

Artikel 10 Duur lidmaatschap en beëindiging lidmaatschap

Het lidmaatschap is van onbepaalde duur, Bij verlies van de hoedanigheid van lid, kan tot vervanging worden overgegaan. In het geval van vrijwillig ontslag blijven de leden in functie tot in hun vervanging is voorzien, indien anders niet voldaan is aan het statutair minimum.

Artikel 11 Lidgeld

De leden zijn geen lidgeld verschuldigd,

Artikel 12 Aansprakelijkheid

De leden kunnen niet persoonlijk aansprakelijk gesteld worden voor de verbintenissen van de vzw, behoudens de afwijkende wettelijke regeling uit de vzw  wetgeving.

Artikel '13 Aandeel maatschappelijk vermogen  vergoeding geleverde prestaties

Diegene die om welke reden ook, zijn hoedanigheid van lid verliest, kan geen aanspraak maken op een aandeel in het maatschappelijk vermogen en kan geen vergoeding eisen voor de geleverde prestaties. Hetzelfde geldt voor de rechthebbenden van een overleden lid.

Hoofdstuk IV  Organen

Artikel 14 Structuur en openbaarheid

De bestuursorganen van de vzw zijn de algemene vergadering en de raad van bestuur en eventueel een directiecomité. Er zijn geen andere organen met beslissingsbevoegdheid binnen de vzw. De vzw is onderworpen aan dezelfde verplichtingen inzake formele motivering en openbaarheid van

bestuur die gelden voor de stad.

Artikel 15 Belangenconflicten en onverenigbaarheden

De belangenconflicten die zijn opgenomen in artikel 236 §4 van het Gemeentedecreet, gelden ook voor de vzw. De bestuurder mag hierdoor in bepaalde gevallen niet aanwezig zijn bij bepaalde besprekingen of mag bepaalde handelingen niet stellen. Deze verbodsbepalingen moeten in alle gevallen gerespecteerd worden. De onverenigbaarheden, zoals bepaald in artikel 229 van het Gemeentedecreet, dienen te worden gerespecteerd.

Afdeling I: ALGEMENE VERGADERING

Artikel 16 Samenstelling van de algemene vergadering

De algemene vergadering bestaat uit (een vertegenwoordiging van) aile leden van de vzw. Op de algemene vergadering kunnen experten  zonder stemrecht worden uitgenodigd.

Artikel 17 Regels inzake stedelijke vertegenwoordiging

De vertegenwoordiger van de stad Antwerpen in de algemene vergadering (categorie A) is een raadslid van het district Hoboken en wordt door de gemeenteraad aangewezen. De stad wordt als lid van de algemene vergadering vertegenwoordigd door de bevoegde districtsschepen. De bevoegde districtsschepen kan vervangen worden door een ander lid van de districtsraad. De vertegenwoordiger van de stad Antwerpen handelt volgens artikel 246 §4 van het Gemeentedecreet overeenkomstig de instructies van de districtsraad.

Artikel 18 Voorzitterschap en secretariaat

De voorzitter van de algemene vergadering is de voorzitter van de raad van bestuur. Daarnaast duidt de algemene vergadering een vertegenwoordiger van de gebruikers van het eigen district aan ais ondervoorzitter. Indien de voorzitter verhinderd is, wordt de algemene vergadering voorgezeten door de ondervoorzitter of door een vertegenwoordiger in de algemene vergadering die door de voorzitter daartoe wordt aangeduid. Het secretariaat van de algemene vergadering wordt waargenomen door de secretaris van de raad van bestuur.

Y

MOD 2,2

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 23/06/2015 - Annexes du Moniteur belge

Artikel 19 Bijeenroepingen

§1. De algemene vergadering komt minstens jaarlijks bijeen.

§2. De algemene vergadering beraadslaagt op de maatschappelijke zetel van de vzw of, indien de omstandigheden dit vereisen, op een andere plaats die wordt bepaald door de voorzitter,

§3. De bijeenkomst kan digitaal verlopen, verdere modaliteiten kunnen worden uitgewerkt in het huishoudelijk reglement.

§4. Op ieder ogenblik kan een bijzondere algemene vergadering worden bijeengeroepen op verzoek van de raad van bestuur of van de stad Antwerpen.

§5. De voorzitter roept de algemene vergadering namens de raad van bestuur samen bij gewone brief, fax of email, ondertekend door de secretaris in naam van de raad van bestuur. Deze oproeping wordt ten minste vijf weken voor de algemene vergadering verstuurd. In ieder geval dient de uitnodiging voor de algemene vergadering te worden verstuurd op een ogenblik dat de districtsraad van het district Hoboken nog voor de bijeenkomst van de algemene vergadering kan kennis nemen van de erin vermelde agendapunten, en rekening houdend met het feit dat er normaliter geen districtsraadszittingen plaatsvinden in juli en augustus. Ieder voorstel tot agendapunt dat ondertekend is door de stad Antwerpen of door minstens één twintigste van de leden wordt op de agenda gebracht. Dit voorstel van agendering moet tijdig gebeuren, zodat het op de geschreven agenda kan worden vastgelegd. De agenda wordt bij de oproepingsbrief gevoegd samen met de nodige documenten. De oproepingsbrief vermeldt alle agendapunten, dag, uur en plaats van de algemene vergadering.

Artikel 20 Beraadslaging, stemming en notulen

§1. De vertegenwoordiger van het lid van categorie A beschikt in totaal over de vereiste meerderheid

van de stemmen, ongeacht het aantal vertegenwoordigers. De leden van categorie B en van categorie C beschikken elk over één stem in de .algernene vergadering. Voor de vergaderingen moet een derde van de leden aanwezig of vertegenwoordigd zijn, waaronder minstens de vertegenwoordiging van de stad Antwerpen, wil de vergadering geldig kunnen beslissen. Indien dit quorum niet wordt bereikt, moet de vergadering binnen de maand terug opnieuw samengeroepen worden met dezelfde agenda. Deze oproeping kan gebeuren met een oproepingstermijn van acht dagen, en er moet vermeld worden dat de oproeping voor een tweede maal geschiedt, Hier zal geldig beraadslaagd en beslist worden ongeacht het aantal aanwezige of vertegenwoordigde leden, met dien verstande dat minstens de stad Antwerpen vertegenwoordigd moet zijn.

§2. De beslissingen binnen de algemene vergadering worden genomen bij eenvoudige meerderheid van stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden, behalve ingeval van andersluidende bepalingen in de vzw-wetgeving of in voorliggende statuten.

§3. Stemmingen over personen of functies zijn geheim. Op verzoek van minstens 1/3de van de stemgerechtigde leden gebeurt een stemming geheim.

§4. Ieder stemgerechtigd lid kan op schriftelijke wijze (brief, fax, email,...) aan een ander stemgerechtigd lid volmacht geven om hem op een welbepaalde vergadering te vertegenwoordigen. De afgevaardigde van de stad Antwerpen kan enkel aan een ander districtsraadslid een volmacht geven,

§5.Over dringende punten die niet op de agenda werden vermeld, kan de algemene vergadering slechts geldig -beraadslagen indien het agendapunt wordt aangeleverd door de stad Antwerpen of indien de districtsraad hierover instructies heeft kunnen geven aan de afgevaardigden van de stad Antwerpen.

§6. Een statutenwijziging kan alleen worden aangenomen wanneer de wijzigingen uitdrukkelijk zijn opgenomen in de oproeping en wanneer ten minste 213de van de leden op de vergadering aanwezig of vertegenwoordigd zijn, Tevens dient een statutenwijziging te worden aangenomen met een meerderheid van 213de van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden. Wanneer de statutenwijziging betrekking heeft op het doel waarvoor de vereniging is opgericht, kan zij alleen worden aangenomen met een meerderheid van 415de van de stemmen.

§7. De beslissingen van de algemene vergadering worden opgemaakt door de secretaris en ingeschreven in

het register der notulen en worden (bij voorkeur digitaal) ondertekend door de voorzitter en de secretaris. Dit

register wordt bewaard op de zetel van de vzw waar alle leden er ter plaatse inzage van kunnen nemen.

Alle leden van de vzw, alsmede derden, kunnen uittreksels opvragen uit de registers die worden

ondertekend door de voorzitter en de secretaris

.Artikel 21 Bevoegdheden algemene vergadering

De algemene vergadering is het hoogste orgaan van de vzw, Zij heeft alle bevoegdheden die volgens de

vzw-wetgeving zijn voorbehouden aan de algemene vergadering. "

Artikel 22 Huishoudelijk reglement

De algemene vergadering is bevoegd om binnen de grenzen van de statuten haar werking nader te regelen

in een huishoudelijk reglement, en dit op voorstel van de raad van bestuur.

Artikel 23 Duurtijd mandaten  einde mandaten

§1. De. duurtijd van het mandaat van elke afgevaardigde in de algemene vergadering is de duurtijd van de gemeentelijke legislatuur. Elk mandaat is hernieuwbaar.

§2. Voor de vertegenwoordiger van categorie A wordt het mandaat van vertegenwoordiger in de algemene

vergadering beëindigd:

-van rechtswege door de volledige vernieuwing van de gemeenteraad en de districtsraad

-door het beëindigen van het mandaat van districtsraadslid

-door een beslissing van de gemeenteraad, op advies van de districtsraad, waarbij de aanduiding wordt

herroepen

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 23/06/2015 - Annexes du Moniteur belge M0D2.2

Wanneer een uit de districtsraad verkozen vertegenwoordiger in de algemene vergadering zijn hoedanigheid van districtsraadslid voortijdig verliest, wordt voormeld lid geacht onmiddellijk en zonder enige formaliteit ontslagnemend te zijn, ook voor eventuele mandaten uitgeoefend namens de vzw.

§3. Voor de vertegenwoordiger van categorie A, en voor de leden van categorie B en categorie C wordt de hoedanigheid vals vertegenwoordiger in de algemene vergadering of als lid van de algemene vergadering verloren:

-door het ontslag of de vrijwillige uittreding door de vertegenwoordiger of het lid, dat schriftelijk aan de voorzitter van de algemene vergadering wordt meegedeeld

-door overlijden of rechtsonbekwaamheid

-door uitsluiting door de algemene vergadering overeenkomstig de voorwaarden bepaald in artikel 12, tweede lid van de vzw-wet van 27 juni 1921.

§4. Bij verlies van de hoedanigheid van vertegenwoordiger in de algemene vergadering of lid van de algemene vergadering, wordt tot vervanging overgegaan. In het geval van vrijwillig ontslag blijven de leden in functie tot in hun vervanging is voorzien, behoudens wanneer het ontslag het gevolg is van een onverenigbaarheid. ln geval van beëindiging van het lidmaatschap in gevolge de vernieuwing van de districtsraad blijven de leden in functie tot de algemene vergadering rechtsgeldig is hersamengesteld.

Afdeling II: RAAD VAN BESTUUR

Artikel 24 Samenstelling

De vzw wordt bestuurd door een raad van bestuur, benoemd door de algemene vergadering. De raad van bestuur bestaat uit minimaal twee bestuurders en is steeds kleiner dan het aantal leden van de algemene vergadering. De-raad van bestuur is als volgt samengesteld:

-categorie A: [de districtsraadsleden/bestuurders aangeduid door] de gemeenteraad, op advies van de districtsraad van het district Hoboken De stad Antwerpen wordt vertegenwoordigd in de raad van bestuur door minstens één afgevaardigd districtsraadslid per fractie uit de districtsraad, aangevuld met een zodanig aantal bijkomende districtsraadsleden/bestuurders namens de meerderheidsfracties van het district, opdat de meerderheidsfracties minstens één bestuurder meer hebben dan de oppositiefracties. Ten hoogste twee derde van de voorgedragen districtsraadleden/bestuurders is van hetzelfde geslacht. De stad heeft de mogelijkheid om andere personen af te vaardigen als waarnemend lid in de raad van bestuur, Voor de bestuurders van categorie A gebeurt de benoeming zonder stemming.

-categorie B: [bestuurders aangeduid door] de cultuurraad van het district Hoboken die de gebruikers en deskundigen vertegenwoordigen. De leden van categorie B die de gebruikers en deskundigen vertegenwoordigen worden door de cultuurraad van het district voorgedragen. De vertegenwoordiging van de gebruikers wordt door de cultuurraad uit eigen leden voorgedragen. Als deskundigen duidt de cultuurraad kandidaat-leden aan op basis van hun expertise, op voordracht van de cultuurcoördinator van het district. Het aantal leden van categorie B is gelijk aan het aantal leden van categorie A min 1. De bestuurders voorgedragen door de leden van categorie B worden verkozen door de algemene vergadering bij geheime stemming en met gewone meerderheid van stemmen.

Op de raad van bestuur kunnen experten  zonder stemrecht  worden uitgenodigd.

ArtiKel 25 Voorzitterschap en secretariaat

Een lid van het districtscollege van het district Hoboken is van rechtswege voorzitter van de raad van bestuur. Daarnaast kiest de raad van bestuur een ondervoorzitter. De cultuurcoördinator is van rechtswege niet-stemgerechtigd. secretaris-penningmeester, Indien de voorzitter verhinderd is, wordt de raad van bestuur voorgezeten door de ondervoorzitter of door een bestuurder die door de voorzitter daartoe wordt aangeduid.

ArtiKel 26 Bijeenroepingen

§1. De raad van bestuur wordt bijeengeroepen telkens als de belangen van de vzw het vereisen.

§2. De raad van bestuur beraadslaagt op de maatschappelijke zetel van de vzw of, indien de omstandigheden dit vereisen, op een andere plaats die wordt bepaald door de voorzitter.

§3. De bijeenkomst kan digitaal verlopen, verdere modaliteiten kunnen worden uitgewerkt in het huishoudelijk reglement.

§4. Op verzoek van minstens twee derde van bestuurders is de voorzitter verplicht de raad bijeen te roepen binnen de 8 dagen na aanvraag,

§5. De voorzitter (of bij diens afwezigheid de ondervoorzitter) roept de raad van bestuur samen bij gewone brief, fax of email. Deze oproeping wordt ten minste 8 vrije dagen voor de samenkomst van de raad van bestuur verstuurd, tenzij in gevallen van hoogdringendheid. De regelmatigheid van de bijeenroeping kan niet worden betwist door een bestuurder die aanwezig of regelmatig vertegenwoordigd is.

ArtiKel 27 Beraadslaging, stemming en notulen

§1. De' raad van bestuur kan slechts geldig beraadslagen en beslissen indien tenminste de helft van zijn leden aanwezig of vertegenwoordigd zijn en indien de meerderheid van de bestuurders van categorie A aanwezig of vertegenwoordigd is, Indien dit quorum niet wordt bereikt, kan een nieuwe raad bijeengeroepen worden met dezelfde agenda. Deze zal geldig beraadslagen en beslissen ongeacht het aantal aanwezige bestuurders. De tweeds oproeping moet geschieden zoals beschreven in artikel 26 en er moet vermeld worden dat de oproeping voor een tweede maal geschiedt. Bovendien moet het eerste lid van dit artikel woordelijk opgenomen worden in deze tweede oproeping,

§2. Elke bestuurder heeft 1 stem.

Een beslissing is slechts geldig genomen wanneer zij genomen wordt met de vereiste meerderheid van stemmen der aanwezige of vertegenwoordigde bestuurders en indien de meerderheid van de bestuurders van categorie A hiermee akkoord zijn. De vereiste meerderheid is de eenvoudige meerderheid, behalve indien de wet, het decreet of de statuten een andere meerderheid voorzien

3 MOD 2.2

Blanco en ongeldige stemmen worden niet meegeteld.

§3. Stemmingen over personen of functies zijn geheim.

§4. Iedere bestuurder kan op schriftelijke wijze (brief, fax, email,...) aan een bestuurder volmacht geven om hem op een welbepaalde vergadering te vertegenwoordigen. Een bestuurder van categorie A kan echter enkel aan een andere bestuurder van categorie A een volmacht geven, en een mandataris kan enkel aan een andere mandataris volmacht geven. Meerdere volmachten per bestuurder zijn steeds mogelijk.

§5. Over dringende punten die niet op de agenda werden vermeld, kan de raad van bestuur slechts geldig beraadslagen indien twee derde van de aanwezige bestuurders hiermee akkoord gaan of indien het agendapunt wordt aangeleverd door de stad.

§6. De vergaderingen van de raad van bestuur zijn niet openbaar,

§7. De beslissingen van de raad van bestuur worden opgemaakt door de secretaris en ingeschreven in het register der notulen, en worden ondertekend door de secretaris en de voorzitter. Dit register wordt bewaard op de zetel van de vzw waar alle leden ter plaatse inzage van kunnen nemen. Alle leden van de vzw, alsmede derden, kunnen uittreksels opvragen uit de registers die worden ondertekend door de voorzitter en de secretaris.

Artikel 28 Aansprakelijkheid en kwijting

De bestuurders zijn niet persoonlijk gebonden door de verbintenissen van de vzw. De -bestuurders zijn aansprakelijk zonder hoofdelijkheid voor de tekortkomingen in de normale uitoefening van het bestuur. Ten aanzien van de overtredingen waaraan zij geen deel hebben gehad, worden de bestuurders van die aansprakelijkheid ontheven, als hen geen schuld kan worden verweten en als zij die overtredingen hebben aangeklaagd bij de gemeenteraad binnen een maand nadat zij er kennis van hebben gekregen. Jaarlijks beslist de algemene vergadering over de aan de bestuurders te verlenen kwijting, na goedkeuring van de rekeningen.

" Die kwijting is alleen rechtsgeldig als de ware toestand van de vzw niet wordt verborgen door enige weglating of onjuiste opgave in de rekeningen of in de rapportering " betreffende de uitvoering van de samenwerkingsovereenkomst.

Artikel 29 Bevoegdheden, bevoegdheidsdelegatie en vertegenwoordiging

§1. De raad van bestuur heeft de meest uitgebreide bevoegdheid voor het bestuur en het beheer van zaken van de vzw overeenkomstig de statuten. Hij kan alle rechtshandelingen stellen en alle daden verrichten die hij nuttig acht voor de verwezenlijking van het doel van de vzw, met uitzondering van deze die door de wet àf door de statuten uitdrukkelijk aan de algemene vergadering zijn voorbehouden. De raad van bestuur kan zelf daden

_ X van beschikking stellen met inbegrip van, onder meer, het vervreemden (zelfs om niet), van roerende en

e onroerende goederen, het hypothekeren, het lenen en uitlenen, alle handels- en bankverrichtingen, het heffen

van hypotheken.

De raad van bestuur heeft in het bijzonder volgende opdracht:

-het garanderen van de naleving van de doelstellingen en het totale beleid van de vereniging Q' het initiëren,

organiseren en goedkeuren van de projecten en de stemming over de toegekende middelen

- -de vertegenwoordiging van de vzw, zonder bijkomende machtiging van de algemene vergadering, in alle

gerechtelijke of buitengerechtelijke akten en handelingen, het optreden in alle rechtsgedingen, tegen of door de vzw gevoerd, de autonome beslissing over het al dan niet gebruiken van rechtsmiddelen en de geldige

N verbinding van de vzw bij het afsluiten van overeenkomsten

-het instaan voor het beheer van de centrale rekeningen -het betalen van lonen, het innen en toewijzen van toelagen

eq -de controle van de activiteiten

-het opstellen van een ontwerp van huishoudelijk reglement

et §2. Alle akten die de vereniging verbinden, worden in naam van de vereniging geldig ondertekend door twee

bestuurders samen.

§3. De raad van bestuur vertegenwoordigt de vzw in en buiten rechte. Wanneer het belang van de vzw dit et

et vereist, beslist de voorzitter (of bij diens afwezigheid een door hem gemachtigd bestuurder) rechtsgeldig en

zonder verdere formaliteit over het instellen van rechtsvorderingen en over het treffen van maatregelen tot bewaring van recht in de meest ruime zin van het woord, in en buiten gerechtelijke procedures." Van de instelling rvan rechtsvorderingen wordt mededeling gedaan aan de eerstvolgende raad van bestuur,

§4. De raad van bestuur kan de uitoefening van bepaalde bevoegdheden delegeren aan het directiecomité.

pq §5. De raad van bestuur stelt een arbeidsreglement vast en bepaalt de algemene voorwaarden van de

arbeidsovereenkomsten.

De overeenstemmende rechtspositieregeling van het stadspersoneel is van toepassing op de vzw, een afwijking wordt gemotiveerd, De vzw bepaalt eveneens de rechtspositieregeling van de betrekkingen die niet bestaan binnen de stad. De Loons- en arbeidsvoorwaarden van het personeel worden ten allen tijde zo maximaal mogelijk afgestemd op die van de rechtspositieregeling van de stad,

et Artikel 30 Huishoudelijk reglement

De raad van bestuur is bevoegd om binnen de grenzen van de statuten zijn werking.nader te regelen in een

huishoudelijk reglement. Indien een huishoudelijk reglement wordt opgemaakt, wordt dit ter kennisgeving

voorgelegd aan de algemene vergadering.

Artikel 31 Vergoedingen

De leden van de raad van bestuur oefenen hun mandaat in principe onbezoldigd uit:

Artikel 32 Duurtijd mandaten  einde mandaten

§1. De duurtijd van het mandaat van elke bestuurder is de duurtijd van de gemeentelijke legislatuur. Elk

mandaat is hernieuwbaar,

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 23/06/2015 - Annexes du Moniteur belge MOD 2,2

§2. Het mandaat van bestuurders van categorie A en B eindigt conform de bepalingen van artikel 23 van de statuten.

§ 3. Bij beëindiging of verlies van de hoedanigheid van bestuurder, wordt tot vervanging overgegaan. In geval van vrijwillig ontslag, blijft de bestuurder zijn mandaat uitoefenen tot in zijn vervanging is voorzien, behoJdens wanneer het ontslag het gevolg is van een onverenigbaarheid. In geval van beëindiging van het bestuursmandaat in gevolge de vernieuwing ven de districtsraad en/of gemeenteraad, blijven de bestuurders in functie totdat de raad van bestuur rechtsgeldig is hersanlengesteld.

A#deling 111: DIRECTIECOMITE

Artikel 33 Samenstelling

Het directiecomité is samengesteld uit minimaal 3 en maximaal 5 leden aangesteld door de raad van bestuur bij geheime stemming. Het verantwoordelijke lid van het managementteam van de stad of zijn vertegenwoordiger maakt deel uit van het directiecomité. Het directiecomité duidt een voorzitter en een secretaris aan. De onverenigbaarheden die gelden voor bestuurders en vertegenwoordigers in/leden van de algemene vergadering (zie artikel 15) gelden onverkort ook voor de leden van het directiecomité.

Artikel 34 Duurtijd mandaat

De leden van het directiecomité kunnen ten allen tijde door de raad van bestuur worden ontslagen. Een lid van het directiecomité kan zijn mandaat stopzetten door schriftelijke kennisgeving aan de raad van bestuur. Het lid ven het directiecomité waarvan het politieke mandaat voortijdig een einde neemt, wordt geacht van rechtswege ontslagnemend te zijn. In beide gevallen regelt de raad van bestuur diens vervanging.

Artikel 35 Bevoegdheden

Het directiecômité is belast met het dagelijks bestuur, met de vertegenwoordiging met betrekking tot dat bestuur en met de voorbereiding en de uitvoering van de beslissingen van de raad van bestuur, Het, directiecomité is daarenboven bevoegd voor alle materies die door de raad van bestuur worden gedelegeerd. Een dergelijke bevoegdheidsdelegatie wordt steeds ter kennisgeving aan de algemene vergadering voorgelegd. Alle beslissingen van het directiecomité worden actief overgemaakt aan alle leden van de raad van bestuur. Elke bestuurder heeft het recht om bijkomende informatie op te vragen aan het directiecomité over alle handelingen. De vzw wordt ten aanzien van derden en binnen de grenzen van het dagelijks bestuur geldig vertegenwoordigd door twee leden van het directiecomité samen.Het directiecomité is bevoegd voor alle materies die door de raad van bestuur worden gedelegeerd.

Artikel 36 Subdelegatie

Het directiecomité kan de uitoefening van bepaalde bevoegdheden delegeren. Indien deze subdelegatie gebeurt, dient de raad van bestuur hiervan op de hoogte gesteld te worden.

Artikel 37 Bijeenroepingen

Het directiecomité vergadert telkens wanneer de aangelegenheden die onder zijn bevoegdheid vallen het vereisen en wordt door de voorzitter bijeen geroepen. Het directiecomité beraadslaagt op de zetel van de vzw of, indien de omstandigheden dit vereisen, op een andere plaats zoals wordt bepaald door de voorzitter van het directiecomité. Het directiecomité wordt voorgezeten door de voorzitter van het directiecomité. Indien de voorzitter van het directiecomité verhinderd is, wordt het directiecomité voorgezeten door een lid van het directiecomité die door de voorzitter van het directiecomité daartoe wordt aangeduid. Indien geen vervangende voorzitter werd aangeduid door de voorzitter van het directiecomité zit de oudste in leeftijd aanwezige lid van het directiecomité de vergadering voor. De vergaderingen van het directiecomité zijn niet openbaar.

Artikel 36 Beraadslaging, stemming en notulen

Het directiecomité beraadslaagt en beslist volgens de regels die zijn vastgesteld in deze statuten. Het directiecomité is bevoegd om binnen de perken van de statuten zijn werking nader te regelen in een reglement van inwendige orde. De besluiten van het directiecomité worden genomen bij meerderheid van de uitgebrachte stemmen. In geval van staking van stemmen is de stem van de voorzitter van het directiecomité doorslaggevend. Blanco en ongeldige stemmen worden niet bij de uitgebrachte stemmen geteld. De beraadslagingen van het directiecomité worden vastgelegd in notulen. Een afschrift ervan wordt ter informatie toegezonden aan de leden van de raad van bestuur.

De notulen worden goedgekeurd door het directiecomité.

Artikel 39 Vergoedingen

De leden van het directiecomité oefenen hun mandaat in principe onbezoldigd uit.

Artikel 40 Aansprakelijkheid

De leden van het directiecomité zijn niet persoonlijk gebonden door de verbintenissen van de vzw. De leden van het directiecomité zijn aansprakelijk zonder hoofdelijkheid voor de tekortkomingen in de normale uitoefening van run bestuur. Ten aanzien van de overtredingen waaraan zij geen deel hebben gehad, worden ze van die aansprakelijkheid ontheven als hun geen schuld kan, worden verweten en als zij die overtredingen hebben aangeklaagd bij de gemeenteraad binnen een maand nadat zij er kennis van hebben gekregen.

Hoofdstuk V  Controle

Artikel 41 Commissaris

Het toezicht over de financiën van de vereniging Wordt opgedragen aan een commissaris met inachtneming van de wettelijke bepalingen ter zake,

Artikel 42 Taakinhoud

§1. De aangestelde commissaris is gerechtigd ten allen tijde inzage te nemen in alle boekhoudkundige stukken van de vzw, en een verslag over zijn bevindingen ter zake op te stellen.

§2. Het verslag moet aan de rekening van het desbetreffende boekjaar worden gehecht.

§3. De leden van de raad van bestuur kunnen ten allen tijde inzage krijgen van alle boekhoudkundige stukken van de vzw.

e

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 23/06/2015 - Annexes du Moniteur belge

Nioo 2.2

Artikel 43 Duur van het mandaat

De commissaris wordt benoemd voor een hemieuwbare termijn van drie jaar. Onverminderd hetgeen bepaald wordt in het vorige lid, moet de commissaris, indien de jaarrekening niet tijdig is opgesteld door de raad van bestuur, verder zijn functie uitoefenen tot de vergadering waarop de gemeenteraad beraadslaagt over de jaarrekening of tot zijn regelmatige vervanging.

Hoofdstuk VI  Financiële bepalingen

Artikel 44 Boekjaar, budget en rekeningen

Het boekjaar van de vzw loopt van 1 januari tot 31 december van ieder jaar. Op het einde van elk boekjaar sluit de raad van bestuur de rekeningen van het verlopen jaar af, en maakt de balans op. De jaarrekeningen worden ten minste 5 weken voor de algemene vergadering ter kennis gebracht van de leden, die op de zetel van de vzw inzage kunnen krijgen in alle stukken waarop de rekeningen betrekking hebben. De raad van bestuur maakt een ontwerp van budget op en legt die ter goedkeuring voor aan de algemene vergadering. De algemene vergadering dient plaats te vinden binnen de zes maanden voor het begin van het boekjaar waarop dit budget betrekking heeft. Het ontwerp van budget wordt ten minste 5 weken voor de algemene vergadering ter kennis gebracht van de leden. De jaarrekening en de begroting dienen ter goedkeuring aan de algemene vergadering en aan de districtsraad'te worden voorgelegd. De goedgekeurde jaarrekening en begroting worden ter kennisgeving aan de gemeenteraad voorgelegd.

Hoofdstuk VII  Algemene bepalingen

Artikel 45 Ontbinding en vereffening

De algemene vergadering kan slechts geldig beslissen over de ontbinding van de vzw indien de bepalingen van de vzw-wet worden nageleefd. Elk voorstel tot ontbinding van de vzw of tot wijziging van de statuten dient vooraf ter goedkeuring aan de gemeenteraad van de stad Antwerpen te worden voorgelegd. Over een vrijwillige ontbinding kan de algemene vergadering slechts geldig beslissen als 2/3de van de leden aanwezig of vertegenwoordigd is. Het besluit over de ontbinding moet worden genomen met een bijzondère meerderheid van 4/5de van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden. Bij een onvoldoende aanwezigheid wordt de algemene vergadering opnieuw samengeroepen, De tweede vergadering mag niet binnen de 15 dagen volgend op de eerste vergadering worden gehouden. De tweede vergadering kan over de ontbinding beraadslagen en besluiten ongeacht het aantal aanwezig-en. In geval van ontbinding, uitgesproken door de algemene vergadering, belast zij de raad van bestuur met de vereffening, tenzij de algemene vergadering beslist één of meer vereffenaars aan te duiden, na voorafgaandelijke goedkeuring door de gemeenteraad van de stad Antwerpen. In dat geval bepaalt de algemene vergadering hun bevoegdheden en hun eventuele vergoeding. Na de aanzuivering van de schulden, wordt het netto-actief van de vzw overgedragen aan de stad Antwerpen.

Artikel 46 Algemene bepalingen

Al wat niet uitdrukkelijk is opgenomen in de statuten, wordt geregeld door de wet van 27 juni 1921 betreffende de verenigingen zonder winstoogmerk, de internationale verenigingen zonder winstoogmerk en de stichtingen, en latere wijzigingen, door het Gemeentedecreet en door het huishoudelijk reglement.

Tijdens de buitengewone algemene ledenvergadering van 19 maart 1/ Ontslag als bestuurder:

Naam " Adres

Peymen Geert Cockerillplaats 24, 2660 Hoboken

Wiesé Dirk Grasmusfaan 45, 2660 Hoboken

Lambrechts Frank Caronstraat 47, 2660 Hoboken

Lampo Edith Antwerpsesteenweg 270/2, 2660 Hoboken

Punt Frieda Zeilstraat 15, 2060 Antwerpen 21 Benoeming ais bestuurder:

Naam Adres

Hayani Azeddine Lichten berglaan 8, 2660 Hoboken

Tanguy Alexander Hollebeekstraat 49, 2660 Hoboken

Tijdens de vergadering van de raad van bestuur van 22 april 2015 werd overgegaan tot de oprichting van een directiecomité bestaande uit:

De raad van bestuur legt de delegatie van haar handtekenbevoegdheden als volgt vast: - Voor overheidsopdrachten:

- Kleiner of gelijk aan ¬ 8.500 exclusief BTW: secretaris

- Meer dan ¬ 8500 exclusief BTW: 2 leden directiecomité - Voor overeenkomsten:

- Kleiner of gelijk aan ¬ 10.000 exclusief BTW: secretaris

- Meer dan ¬ 10.000 exclusief BTW: 2 leden directiecomité -Voor financiële en administratieve verrichtingen (bv bestelbonnen):

- Kleiner of gelijk aan ¬ 10.000 exclusief BTW: secretaris

Naam

De Vocht Jan

Lots Gunter

Van Gool Alexander

Adres

Dambruggestraat 107, 2060 Antwerpen Lange Kroonstraat 152, 2530 Boechout Berthoutstraat 4, 2600 Berchem

Geboorteplaats en -datum Duffel Halle Schoten

12/01/1970

04/09/1970

02/04/1978

2015 werd overgegaan tot:

Geboorteplaats en  datum

Wilrijk Antwerpen Wilrijk Antwerpen Antwerpen

Geboorteplaats en  datum

Casa Blanca, Marokko 05/06/1968 Amsterdam, Nederland 31/12/1958

12/04/1969 05/05/1964 18/03/1976 25/02/1961 03/12119é0

MOD 2.2

Luik B - Vervolg

- Meer dan ¬ 10.000 exclusief BTW: 2 leden directiecomité Contracten interim-arbeid: 2 leden directiecomité

Per kwartaal wordt een ovèrzicht van de overheidsopdrachten, overeenkomsten, financiële verrichtingen voorgelegd aan de volledige raad van bestuur,

Jan De Vocht Koen Raets

Secretaris-penningmeester Voorzitter "

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 23/06/2015 - Annexes du Moniteur belge

"

Voor-

behouden

aan het

Belgisch

Staatsblad

Coordonnées
LOKAAL CULTUURBELEID DISTRICT HOBOKEN

Adresse
KAPELSTRAAT 64 2660 HOBOKEN(ANTW)

Code postal : 2660
Localité : Hoboken
Commune : ANTWERPEN
Province : Anvers
Région : Région flamande