M & S

Vennootschap Onder Firma


Dénomination : M & S
Forme juridique : Vennootschap Onder Firma
N° entreprise : 553.855.251

Publication

19/06/2014
ÿþOp de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 19/06/2014 - Annexes du Moniteur belge

Luik B - vervolg

Mod PDF 11.1

Artikel 4 : De vennootschap wordt opgericht voor onbepaalde tijd. Ze begint te werken op 01/07/2014. Verbintenissen aangegaan namens de vennootschap in oprichting worden geacht in de naam en voor rekening te zijn aangegaan voor de vennootschap.

II. Vennoten

Artikel 5 : Alle oprichters zijn vennoten en ieders aandeel in de vennootschap is gelijk. Zij zijn hoofdzakelijk aansprakelijk voor alle verbintenissen namens de vennootschap aangegaan. De professionele aansprakelijkheid van iedere vennoot blijft evenwel individueel. De professionele verzekeringskosten zijn niettemin lastens de vennootschap.

Artikel 6 : Andere vennoten kunnen slechts na schriftelijke instemming van alle mede-vennoten toetreden; zij moeten steeds de vereiste kwalificaties hebben om met de overige vennoten aan de gezamenlijke beroepsuitoefening deel te nemen.

Artikel 7 : De vennoten mogen hun rechten in de vennootschap slechts na schriftelijke instemming van alle medevennoten overdragen of afstaan , en uitsluitend aan collega's die deelnemen of zullen deelnemen aan de gezamenlijke beroepsuitoefening. Bij overlijden van een vennoot gaan zijn rechten niet over op zijn erfgenamen maar wordt hen een vergoeding toegekend zoals hierna bepaald is onder artikel 21. Ook ingeval van ontslag, afzetting of uitsluiting of werkonbekwaamheid zal een vergoeding worden toegekend zoals beschreven in artikel 21.

Artikel 8 : Iedere vennoot kan zich uit de vennootschap terugtrekken door zijn ontslag aan de overige vennoten bij aangetekende brief aan te bieden. Het ontslag

heeft slechts uitwerking mits éénparig schriftelijk akkoord van de overige vennoten. Wordt dit akkoord niet bereikt dan heeft het ontslag uitwerking zes maanden na de datum van verzending van deze brief

Artikel 9 : Voor iedere vennoot mag een rekening-courant geopend worden waarin alle sommen die ter beschikking van de vennootschap gesteld zijn, gebracht worden. Zij zullen recht geven op een interest berekend tegen de wettelijke rentevoet, betaalbaar om de zes maanden. Wanneer de behoeften van de vennootschap een storting op de rekening-courant nodig maken, zal deze storting door iedere vennoot gedaan worden in verhouding met het aantal aandelen in bezit, tenzij er anders over beslist wordt. De terugtrekking van gedeponeerde fondsen kan enkel in gemeen overleg gebeuren.

Artikel 10 : De vennoten zullen al hun tijd en al hun zorgen aan de maatschappelijke zaken besteden. Zolang de vennootschap duurt, zullen zij zicht onthouden van elke rechtstrekse of onrechtstreekse deelneming aan enig handels- of nijverheidsonderneming van dezelfde of een andere aard, tenzij in gemeen overleg met al de vennoten en mits schriftelijke toelating.

III. Maatschappelijke kapitaal

Artikel11 : Bij oprichting van de vennootschap wordt het maatschappelijk kapitaal vastgesteld op 1.000,00 euro vertegenwoordigd door 100 aandelen zonder vermelding van nominale waarde. Het kapitaal van 1.000 euro is volledig volstort als volgt :

Ozdemir Mekayil heeft een bedrag volstort van 900 euro en ontvangt hiervoor 90 aandelen van de vennootschap Ivedi Sifa heeft een bedrag volstort van 100 euro en ontvangt hiervoor 10 aandelen van de vennootschap

IV. Bestuur - Vertegenwoordiging - controle

Artikel 12 : Iedere vennoot afzonderlijk handelt in naam van de vennootschap en onder de vennootschapsfirma,

vertegenwoordigd de vennootschap tegenover derden en in rechte als eiser of als verweerder. Ieder van hen stelt

aldus tegenover derden rechtsgeldig alle daden van bewaring , van beheer en van beschikking mits zij tot het

doel van de vennootschap behoren.

Artikel 13 : Iedere vennoot afzonderlijk heeft alle onderzoek- en controlebevoegdheid, waardoor hij onder meer

het recht heeft te allen tijde ter plaatse inzage te nemen van de boeken, brieven, notulen en in het algemeen alle

documenten en geschriften van de vennootschap.

Artikel 14 : Het bestuur van de vennootschap wordt toevertrouwd aan één of meer zaakvoerders, afzonderlijk

optredend, die in naam van de vennootschap alle handelingen mogen stellen die nuttig zijn voor de

verwezenlijking van het maatschappelijk doel.

Worden tot zaakvoerder benoemd voor de duur van de vennootschap :

Ozdemir Mekayil, voornoemd

Ivedi Sifa, voornoemd

Indien er meerdere zaakvoerders zijn, is voor transacties van meer dan 5.000 euro de handtekening van

minstens twee zaakvoerders vereist.

Een zaakvoerder kan ontslag nemen mits aangetekende brief gericht aan de vennoten van de onderneming. Het

ontslag word pas definitief na aanvaarding door een algemene vergadering, al dan niet speciaal hiervoor

samengeroepen.

Er bestaat ook de mogelijkheid een zaakvoerder opvolger te benoemen.

Het mandaat van zaakvoerder is onbezoldigd, tenzij de algemene vergadering er anders over beslist.

V. Algemene vergadering

Artikel 15 : De algemene vergadering - rechtsgeldig samengesteld, vertegenwoordigt alle vennoten.

De algemene vergadering beslist onder meer over

1) aanvaarding van nieuwe vennoten;

2) goedkeuring van de jaarrekening, aanwending van de winst;

3) wijziging van statuten

Artikel 16 : De beslissingen van de algemene vergadering worden genomen bij gewone meerderheid der aanwezige stemmen. Wijzigingen aan de statuten kunnen evenwel slechts met eenparigheid van de stemmen van de aanwezige vennoten worden goedgekeurd, onverminderd het bepaalde onder de artikels 8 en 21. Artikel 17 : Iedere vennoot heeft het recht op één stem, maar in geval van staking van stemmen is die van de

Voorbehouden

aan het

Belgisch Staatsblad

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 19/06/2014 - Annexes du Moniteur belge

Luik B - vervolg

Mod PDF 11.1

voorzitter beslissend. De beslissingen worden bij meerderheid genomen, behoudens afwijkende bepalingen in deze statuten. Wanneer op de eerste vergadering de meerderheid van de vennoten niet aanwezig is, zal de tweede vergadering regelmatig mogen beraadslagen en beslissen, welk ook het aantal aanwezige vennoten is. De vennoten mogen zich op de algemene vergadering laten vertegenwoordigen door een medevennoot ; geen enkele vennoot mag echter drager zijn van meer dan één mandaat.

Artikel 18 : De jaarvergadering wordt gehouden op de 3DE VRIJDAG van de maand JUNI te 18.00 uur op de zetel van de vennootschap of op elke andere plaats in de bijeenroeping aangeduid. Indien deze dag geen werkdag is, komt de vergadering de eerstvolgende werkdag bijeen. De eerste jaarvergadering wordt gehouden in het jaar 2016. De algemene vergadering kan daarenboven in buitengewone zitting worden bijeengeroepen door iedere vennoot die oordeelt dat het belang van de vennootschap zulks vereist. De vennoten moeten ten minste veertien dagen op voorhand bij aangetekende brief in kennis gesteld worden van datum, uur en plaats van de algemene vergadering. De besluiten van de algemene vergadering worden in notulen vastgelegd die ter ondertekening worden voorgelegd aan alle vennoten die de vergadering hebben bijgewoond.

Artikel 19 : Iedere vennoot heeft het recht een extra algemene vergadering van vennoten bijeen te roepen. Daartoe moet hij al zijn medevennoten per aangetekende brief uitnodigen, die hij ten laatste acht dagen voor de vergadering in de post moet afgegeven hebben. Deze brief moet de agenda vermelden. De vergadering zal worden voorgezeten door de oudste van de aanwezige vennoten.

VI. Boekjaar - jaarrekening - Resultaat

Artikel 20 : Het boekjaar loopt van één januari tot éénendertig december van ieder jaar.

Op éénendertig december van ieder jaar, en voor het eerst op éénendertig december 2015, wordt een inventaris en de jaarrekening opgemaakt overeenkomstig de ter zake geldende wettelijke bepalingen.

Artikel 21 : Van de winst van het boekjaar worden, ter vaststelling van de netto-winst, de algemene onkosten, de nodige afschrijvingen, de fiscale en andere voorzieningen, de waardecorrecties en de gebeurlijke overdragen verliezen afgetrokken. Het saldo geeft de nettowinst aan. De aan de vennoten bij wijze van bezoldiging uitgekeerde bedragen worden onder de algemene onkosten geboekt. Van de nettowinst kan de algemene vergadering beslissen aan de vennoten een vergoeding toe te kennen, rekening houdend met eventuele vennootschapsrechterlijke bepalingen. Het saldo van de nettowinst wordt vervolgens gereserveerd met het oog op de verwezenlijking van het vennootschappelijke doel. Gebeurlijke verliezen worden door de vennoten gedragen in dezelfde verhouding als deze waarin ze in de winst gerechtigd zijn.

VII. Ontbinding - terugtrekking van een vennoot

Artikel 22 : De vennootschap wordt niet ontbonden door het overlijden, het ontslag, de uitsluiting, de werkonbekwaamheid , de onbekwaam verklaring, de professionele(tuchtrechtelijke) afzetting of schorsing van een vennoot. Zij blijft voortbestaan onder de overblijvende vennoten. De vennootschap wordt wel ontbonden indien de algemene vergadering daartoe beslist met een meerderheid van twee derde der aanwezige stemmen. De erfgenamen van de overledene zullen het deel dat aan de overleden toekomt, enkel in speciën kunnen opeisen. In geen geval, op geen enkel tijdstip en om geen enkele reden, zullen de weduwe, weduwnaar of erfgenamen van een vennoot de zegels mogen laten leggen, een inventaris laten opmaken of de werkzaamheden van de vennootschap hinderen op welke wijze ook.

Artikel 23 : In geval van ontbinding wordt een vereffenaar aangesteld die zal handelen overeenkomstig de bepalingen van artikel 184 en volgende van het W. Venn. De bevoegdheid van de vereffenaars wordt door deze voornoemde wetsbepalingen geregeld.

Artikel 24 : In geval van overlijden, werkonbekwaamheid, ontslag , uitsluiting, professionele (tuchtrechtelijke) afzetting van een vennoot wordt aan de zich terugtrekkende vennoot of zijn rechtverkrijgende een vergoeding toegekend volgens de laatste opgemaakte en goedgekeurde balans. Voor het lopende boekjaar zal een tussentijdse situatie, afsluitende op de laatste dag van de maand voorafgaand aan de datum waarop het feit bekend werd.

De aldus verkregen vergoeding zal betaalbaar en eisbaar zijn in vijf jaar per vijf gelijke delen, waarvan de eerste betaling zal plaatsvinden binnen de drie maanden volgend op het opmaken van de afrekeningen. Er wordt evenwel geen vergoeding toegekend aan de vennoot die zich terugtrekt, of daartoe wordt gedwongen omdat hijzelf en te kwader trouw de voortzetting van de samenwerking heeft belet.

Artikel 25 : In alle gevallen van ontbinding wordt het netto actief van de vennootschap verdeeld, aan iedere vennoot in verhouding tot zijn aandelenbezit. Het eventueel nettoverlies zal volgens dezelfde verhouding verdeeld worden onder de vennoten.

VIII. Diverse bepalingen

Artikel 26 : Tussen de vennoten zal een interne regeling worden getroffen waarin zullen worden vastgesteld:

- werkverdeling;

- verlofregeling;

- wachtregeling;

- vervanging bij tijdelijke afwezigheid, ziekte en verlof;

- aanleg van dossiers en vaststelling van een uniforme regeling hiervoor;

- aanvaardbare kosten ten laste van de vennootschap;

- werking van het secretariaat en regeling van andere administratie aangelegenheden;

- organisatie van de boekhouding.

Artikel 27 : Betwistingen aangaande de interpretatie of de toepassing van deze statuten zullen aan een scheidsrechtelijke uitspraak worden voorgelegd overeenkomstig de bepalingen van het Gerechtelijke Wetboek. Artikel 28 : Voor al wat niet voorzien is in deze statuten wordt verwezen naar de terzake geldende wettelijke bepalingen en in het bijzonder naar het Wetboek van Vennootschappen.

Overgangsbepalingen

Voorbehouden

aan het

Belgisch Staatsblad

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Voorbehouden

aan het

Belgisch Staatsblad

Luik B - vervolg

Mod PDF 11.1

Onmiddellijk na de oprichting van de vennootschap verklaren de oprichters de volgende beslissingen te nemen

met éénparigheid van stemmen:

Eerste boekjaar  jaarvergadering

Het eerste boekjaar loopt vanaf 01/07/2014 om te eindigen op 31/12/2015

De eerste jaarvergadering zal gehouden worden in het jaar 2016.

Kosten

De partijen verklaren dat de kosten, uitgaven, vergoedingen of lasten van welke aard ook , die ten laste van de vennootschap vallen wegens haar oprichting, ongeveer 600 euro bedragen.

Volmacht

De oprichters geven bij deze bijzondere volmacht aan Accountantskantoor D & V bv-BVBA met maatschappelijke zetel te 2890 Sint-Amands, Dorekensstraat 4 en hebbende als ondernemingsnummer 0898.101.422, evenals aan haar bedienden, aangestelden en lasthebbers, om met mogelijkheid van indeplaatsstelling, de vervulling van alle administratieve formaliteiten te verzekeren tegenover de Kruispuntbank Ondernemingen (KBO), de fiscale administraties en de sociale administraties.

Opgesteld te Bornem, 16/06/2014

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 19/06/2014 - Annexes du Moniteur belge

Ozdemir Mekayil Ivedi Sifa

Vennoot Vennoot

Coordonnées
M & S

Adresse
NIEUWE KOUTERSTRAAT 86 2880 BORNEM

Code postal : 2880
Localité : BORNEM
Commune : BORNEM
Province : Anvers
Région : Région flamande