MANAMA

Association sans but lucratif


Dénomination : MANAMA
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 837.513.935

Publication

23/03/2012
ÿþOndernemingsnr : 0837.513.935

Benaming

(voluit) : MANAMA

(verkort) :

Rechtsvorm : VZW

Zetel : Turnhoutsebaan 180, 2140 Antwerpen

Onderwerp akte : Algemene vergadering van de leden

Ontbinding en invereffeningstelling

Afsluiting vereffening

Uit het verslag van de bijzondere algemene vergadering van 31/12/2011 worden volgende beslissingen genomen met eenparigheid van stemmen:

1. Ontbinding en invereffeningstelling van de VZW Manama met ingang van 31/12/2011.

2. Afsluiting vereffening

De heer Arbib El Hossein, voorzitter, zet het volgende uiteen:

De VZW Manama met maatschappelijke zetel te 2140 Antwerpen, Turnhoutsebaan 180, gelegen in het gerechtelijk arrondissement Antwerpen, werd opgericht blijkens onderhandse akte op 27 juni en neergelegd ter griffie van de Rechtbank van Koophandel te Antwerpen op 4 juli 2011 en verscheen in de bijlag en van het Belgisch Staatsblad van 14/07/2011 onder het nummer 11107825. De aanwezige leden verklaren de VZW Manama te ontbinden en de vereffening onmiddellijk af te sluiten.

- De vereffening wordt onmiddellijk afgesloten aangezien er geen activa of passiva zijn en er niets meer te vereffenen valt,

- De boeken en bescheiden van de VZW Manama zullen in het bezit blijven van De heer Arbib El Hossaini, en deze zal ze gedurende een periode van vijf jaar bewaren op het adres Minister Delbekelaan 11 bus 2, 2170 Merksem.

Waarvan akte.

Opgemaakt te Antwerpen op 31/12/2011.

Arbib El Hossein

voorzitter-bestuurder

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de Instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening.

iJiOD 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

RECHTBANK

KOOPHANDEL

13 MAART 2012

Griffie

ANTWERPEN

1

*imeziaa" i

Bijlagen bij 7ièt BëIg-fié i Staatsblad - /37037Ü12 - Annexés dü Miiiniteur belge

14/07/2011
ÿþMOD 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie

na neerlegging van de akte ter griffie

RECHTBANK

KOOPHANDEL

0 1l JULI 2011

ANTWflsEN

" 11I, 825"

Ondernemingsar

Benaming o

(voluit) : Manama

(verkort) :

Rechtsvorm : Vereniging zonder winstgevend doel

Zetel : Turnhoutsebaan 180, 2140 Borgerhout

Onderwerp akte : Oprichting statuten

Het jaar tweeduizend en elf, zeventwintig juni, op verzoek van verschillenden personen, die onmiddelijk na oprichting lidmaatschap zullen nemen, hebben de hierna genoemden het initiatief genomen tot de oprichting van een vereniging zonder winst oogmerk, onder de naam "Manama" waarvan de maatschappelijke zetel gevestigd zijn te Borgerhout , Turnhoutsebaan 180 deze vereniging wordt opgericht door hierna genoemde personen.

1. De heer El Hossein Arbib wonende te Minister Delbekelaan 11 bus 2, 2170 Merksem Geboren te Nador op 14 januari 1971 Marokko, van

Belgische Nationaliteit.

2. De heer Mimoun Arbib wonende te Wandelstraat 78/1, 2060 Antwerpen Geboren te Nador op 13 februari 1969 marokko, van Nederlandse Nationaliteit.

3. De heer Yahya Kaddouri wonende te Groenendaallaan 362 bus 22, 2030 Antwerpen Geboren te Ras el ma op 13 oktober 1966 Marokko, van Belgische Nationaliteit.

Artikel 1: De vereniging draagt de benaming " Manama "

Alle akten, brieven, facturen, aankondigingen, publicaties, lidkaarten, en andere documenten uitgaande van de vereniging zullen duidelijk deze naam: moeten vermelden, voorafgaande door de volgende worde"vereniging zonder winstgevend doel"

Artikel 2: De vereniging wordt door onbepaalde termijn, en kan te allen tijde ontbonden worden.

Artikel 3 De maatschappelijke zetel zal gevestigd zijn te Borgerhout Turnhoutsebaan 180 Gerechtelijke Arrondissement Antwerpen

Hij kan naar elke andere plaats in het land overgebracht worden bij een eenvoudige beslissing van algemene vergadering.

Artikel 4: De vereniging heeft tot doel:

" Ontwikkelen en bevorderen van de sportpraktijken tussen leden eventueel in competitieverband, binnen de perken van de lichamelijkeopvoeding.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 14/07/2011 - Annexes du Moniteur belge

1

MOD 2.2

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 14/07/2011 - Annexes du Moniteur belge

" Organiseren van wandelingen, uitstapjes, in de betekenis en groter contact tussen de leden te verkrijgen.

" Ontwikkeling bevordeneren van de sociale actie die door de aanwezige statuten wordt opgedragen. De opsommingen van deze activiteiten is enkel bedoeld als voorbeeld, is niet beperkend.

" Zij zal niet insgelijks, ten titel van bijkomende bedrijvigheid, en

drankgelegenheid mogen uitbaten ten diensten van haar leden en van hun families.

Artikel 5: Het aantal leden is beperkt, maar mag niet minder dan drie bedragen.

Artikel 6: Het bestuur beslist zonder over de aanneming van nieuweleden.

Artikel 7: De vereniging bestaat uit effectieve leden en aangenomen leden. De effectieve leden zijn zij die de vereniging gesticht hebben. Aan genomen leden zijn zij die alles dusdanig door het bestuur worden aanvaard en niet aan het bestuur deelnemen. De rechten en verplichtingen van de verschillende categorieën van leden worden bepaald door het reglement van inwendige orden.

Artikel 8: De algemene vergadering wordt gevormd door het geheel der leden. De werking van de algemene vergadering is deze zoals bepaald door de wet van 7 juni 1921. De algemene vergadering zal ook onderworpen moeten behandelen die niet op de dagorde voorkomen, indien het bestuur hierom verzoekt.

Artikel 9: De ontslagnemende, uitgesloten of wegens schorsing uittreden, eventals de erfgenaam van en overleden lid kunnen geen enkele aanspraak maken op de bestaalde lidgelden.

Artikel 10: Het bedrag van de periodiciteit der lidgelden wordt vast gesteld door het bestuur. Het jaarlijks lidgelden, voor alle leden, zal nooit meer

mogen bedragen dan 12.50 Euro (twaalf en half Euro)

Artikel 11: Door lid te worden van de vereniging en zelfs door kandidatuur tot lidmaatschap te stellen, erkennen de leden en/of de kandidaten dat zij kennis hebben genomen van het reglement van innerlijke orde, en dat zij deze zullen eerbiedigen en naleven .

Artikel 12: Er dient ten minste een algemene vergadering per jaar gehouden te worden. De werking van de algemene vergadering is deze zoals door de wet van 27 juni 1921 bepaald.

Artikel 13: De vereninging wordt bestuurtd door een raad van bestuur van teminste drie bestuurders die, al dan niet, lid zijn van een vereniging. Indien de algemene vergadering slechts drie leden telt, bestaat de raad van bestuur uit slechts twee personen. In ieder geval moet het aantal bestuurders steeds lager zijn dan het aantal leden van de algemene vergadering.

Artikel 14: Duur van het mandaat van de bestuurders

De bestuurders worden benoemd voor onbepaalde duur.

Artikel 15: Wijze van benoeming en bezoldiging van de bestuurders

Bestuurders worden benoemd door de algemene vergadering met een meerderheid van de stemmen van de aanwezige en/of vertegenwoordigde leden, ongeachte het aantal aanwezige en/of vertegenwoordigde leden. De bestuurders oefenen hun mandaat kosteloos uit. De akten betreffende de

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 14/07/2011 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

benoeming van de bestuurders moeten neergelegd worden op de griffie van de rechtbank van koophandel en moeten binnen de dertig dagen na de neerlegging (bij uittreksel) bekendgemaakte wordt in de bijlagen van het Belgische Staatsblad.

Artikel 16: Ambtsbeêindiging en afzetting van de bestuurders

Het mandaat van de bestruurders eidndigt door afzetting door de algemene vergadering, door vrijwillig ontslag, door het verstrijken van het mandaat (in voorkomend geval ) of door overlijden. De afzetting door de algemene vergadering wordt beslist bij meerderheid van de stemmen van de aanwezige en/of vertegenwoordigde leden, ongeacht het aantal aanwezige en/of vertegenwoordigde leden. Het moet evenwel uitdrukkelijk vermeld worden op de agenda van de algemene vergadering.

Een bestuurder die vrijwillig ontslag neemt, moet dit schriftelijk bekendmaken aan de raad van bestuur. Dit onslag gaat onmiddelijk in tenzij door dit onslag het minimum aantal bestuurders onder het statutaire minimum is gedaald. In dit geval, moet de raad van bestuur binnen de twee maanden de algemene vergadering bijeenroepen, welke in de vervanging van de betrokken bestuurder dient te voorzien en hem daarvan ook schriftelijk in kennis zal stellen.

De akten betreffende de ambtsbeëindiging en de benoeming van de bestuurders moeten neergelegd worden op de griffie van de rechtbank van koophandel en moeten binnen de dertig dagen na de neerlegging ( bij uittreksel ) bekendgemaakt worden in de bijlagen bij het Belgische Staatsblad.

Artikel 17: Bevoegdheden van de bestuurders.

De raad van bestuur leidt de zaken van de de vereniging en vertegenwoordigt deze in en buiten rechte. Hij is bevoegd voor alle aangelegenheden, met uitzondering van die welke uitdrukkelijk door de Wet aan de algemene vergadering zijn voorbehouden. Hij treedt op als eiser en verweerder, in alle rechtsgedingen en beslist over het al dan niet aanwenden van rechtsmiddelen.

De raad van bestuur benoemt en onslaat de leden van het personeel en bepaald hun bezoldigingen.

De raad van bestuur oefent zijn bevoegdheden uit als college.

De raad van bestuur kan slechts geldig beslissen indien de meerderheid van de bestuurders aanwezig is. De beslissingen worden genomen bij meerderheid van stemmen van de aanwezige bestuurders. Onthoudingen en ongeldige stemmen hebben de waarde van een tegenstem. Bij staking van stemmen is de stem van de voorzitter of de stem van die hem vervangt doorslaggevend. In geval er maar twee bestuurders zijn, wordt bij staking van stemmen het voorstel verworpen.

Artikel 18: De raad van het bestuur wordt bijeengeroepen door de voorzitter of door twee bestuurders.

De vergadering van de raad van bestuur worden voorgezeten door de voorzitter. Indien deze belet of afwezig is, wordt de vergadering

voorgezeten door de oudste van de aanwezige bestuurders met de hoogste anciênniteit.

Artikel 19: Van elke vergadering worden notulen gemaakt, die ondertekend worden door twee bestuurders en die ingeschreven worden in een daartoe bestemd register. De uittreksels die moeten worden overgelegd en al die andere akten worden geldig ondertekend door twee bestuurders.

MOD 2.2

i

Artikel 20: De raad van bestuur vaardigt alle huishoudelijke reglementen uit

º% die hij nodig acht en nuttig oordeelt.

Artikel 21: Elke bestuurder kan geldig tekenen namens de vereniging tegenover bpost( zoals bijvoorbeeld voor het in ontvangst nemen van aangetekende zendingen)

Artikel 22: Personen gemachtigd om de vereniging te vertegenwoordigen, overeenkomstig art. 4° lid, W.VZW

De raad van bestuur kan zijn bevoegheden voor bepaalde handelingen en taken op zijn verantwoordelijkheid overdragen aan één of meerdere van de bestuurders of aan een andere persoon, die al dan niet lid is van de vereniging. De raad van bestuur benoemt uit zijn bestuurders een voorzitter en kan daarnaast elke functie die voor de goede werking van de

vereninging noodzaakelijk is, kiezen.

Hun benoeming gebeurt door de raad van bestuur bij meerderheid van stemmen van de aanwezige bestuurders, die hieromtrent geldig beslist indien de meerderheid van de bestuurders anwezig is.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 14/07/2011 - Annexes du Moniteur belge De ambtsbeiindiging van deze gemachtigde personen kan geschieden

a)op vrijwillige basis door de gemachtigde zelf door een schriftelijke ontslag in te dienen bij de raad van bestuur.

b)Door afzetting door de raad van bestuur bij meerderheid van stemmen van de aanwezige bestuurders die hieromtrent geldig beslist indien de meerderheid van de bestuurders aanwezig is. De beslissing hieromtrent door de raad van bestuur moet evenwel binnen de zeven kalenderdagen bij aangetekend schrijven ter kennis gebracht worden van de betrokkene.

De akten betreffende de ambtsbeëindiging en de benoeming van de personen gemachtigd om de vereniging te vertegenwoordigen, moeten neergelegd worden op de griffie van de rechtbank van koophandel en moeten binnen de dertig dagen na de neerlegging (bij uittreksel) bekendgemaakt worden in de bijsagen bij het Belgische Staatsblad

Onverminderd de algemene vertegenwoordigingsbevoegdheid van de raad van bestuur als college wordt de vereniging in en buiten rechte steeds geldig vertegenwoordigd door handtekening van één bestuurder.

De gevolmachtigden oefenen hun bevoegdheden afzonderlijk of gezamelijk uit.

Artikel 23: Personen belast met het dagelijks bestuur van de vereniging, overeenkomstig art. 13bis, 1° lid, W.VZW

De raad van bestuur kan een dagelijks bestuur aanstellen.

Het dagelijks bestuur wordt omschreven als de handelingen of verrichtingen die door het dagelijks leven van de vereniging worden vereist of die zowel wegens de noodzakelijkheid van een snelle omlossing de tussenkomst van de raad van bestuur zelf niet rechtvaardigen.

Hun benoeming gebeurt door de raad van bestuur bij meerderheid van stemmen van de aanwezige bestuurders, die hieromtrent geldig beslist indien de meerderheid van de bestuurders anwezig is.

De ambtsbeëindiging van het dagelijks bestuur kan geschieden;

a)Op vrijwillige bais door een lid vn het dagelijks bestuur zelf door een schriftelijk ontslag in te dienen bij de raad van bestuur

M00 2.2

' Luik Fi - Vervolg

b)Door afzetting door de raad van bestuur bij meerderheid van stemmen van de aanwezige bestuurders die hieromtrent geldig beslist indien de meerderheid van de bestuurders aanwezig is. De beslissing hieromtrent door de raad van bestuur moet evenwel binnen de zeven kalenderdagen bij aangetekend schrijven ter kennis gebracht worden van de betrokkene.

De akten betreffende de ambtsbeëindiging en de benoeming van de personen van het dagelijks bestuur moeten neergelegd worden op de griffie van de rechtbank van koophandel en moeten binnen de derig dagen na de neerlegging bij uittrelsels bekendgemaakt worden in de bijlagen bij het Belgische Staatsblad.

De beslissing genomen door het dagelijks bestuur worden op intern vlak steeds genomen in collegiaall overleg. Voor de externe vertegenwoordiging wat het dagelijksbestuur betreft, kan een dagelijks bestuurder alleen handelen.

Artikel 24: Bij de oprichting wordt het bestuur als volgt samengesteld...

1. De heer El Houssein Arbib Voorzitter voornoemd

2. De heer Mimoun Arbib Secretaris voornoemd Ieder bestuurder is bevoegd te tekenen voor de vereniging.

Artikel 25: Het bestuur mag onder zijn verantwoordelijkheid zijn bevoegdheid per volmacht overdragen aan één van of meerdere bestuurders en zelfs aan een derde persoon die geen lid der vereniging is.

Artikel 26: De ontbinding zal slechts gebeuren in naleving van wat de wet van 27 juni 1921 voorschrijft betreffende ontbinding van verenigingen zonder winstgevend doel. Na ontbinding zal eventueel activa geschonken worden aan en liefdadig doel.

Gedaan te Antwerpnen 29/06/2011

De heer Arbib El Houssein(Voorzitter) De heer Arbib Mimoun(Secretaris)

Tekst

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 14/07/2011 - Annexes du Moniteur belge

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
MANAMA

Adresse
TURNHOUTSEBAAN 180 2140 BORGERHOUT(ANTW)

Code postal : 2140
Localité : Borgerhout
Commune : ANTWERPEN
Province : Anvers
Région : Région flamande