MAQUETTE.CO

Société en commandite simple


Dénomination : MAQUETTE.CO
Forme juridique : Société en commandite simple
N° entreprise : 838.362.288

Publication

18/08/2011
ÿþ.r Mud 2.1

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

l I lll lll l I l I lll Ill Illlllllllll Illl I

*11127~24*

. ~ Q

0 V 3 8 . 3 Q ~+ L V a

.-r~- :~_-:,`~:" :

u.plt!!l.1 MAQUETTE.CO

GEWONE COMMANDITAIRE VENNOOTSCHAP

%e~:::' KOEKOEKDREEF 21 2980 HALLE-ZOERSEL

OPRICHTING EN BENOEMING

Heden 1 juli 2011

Zijn samengekomen :

Mevr. Van Sweeveldt Sandra, geboren te Merksem, op 29 april 1968 ,rijksregisternummer 68042945633, wonend te Einde Were 132, 9000 Gent, optredende als beherend vennoot ;

s

X en

b De Mevr. Hoorebeke Maria, geboren te Merksem, op 21 november 1943, rijksregisternummer 43112142225 , wonend te Boekel 3D, 2250 Olen, optredende als stille vennoot ;

D4

met de bedoeling een vennootschap op te richten onder de vorm van een gewone commanditaire sC

d vennootschap.

1.OPRICHTING

O

De vennootschap wordt opgericht onder de naam :

o "MAQUETTE. CO"

met zetel te 2980 Halle-Zoersel, Koekoekdreef 21 waarvan het kapitaal is vastgesteld op

zesduizendvijfhonderd euro (¬ 6.500,00), vertegenwoordigt door zeshondervijftig aandelen zonder nominale

, waarde.

De inschrijvers verklaren dat ieder aandeel, waarop zij ingeschreven hebben, volstort is.

De vennootschap beschikt uit dien hoofde van heden af over een bedrag van zesduizend vijfhonderd euro.

De gelden werden gestort in de kas van de vennootschap.

Als vergoeding van plaatsing en volstorting worden aan de verschijner de aandelen, die hij heeft geplaatst

el en die hij volstort heeft, toegekend.

rn

2. STATUTEN:

De oprichters verklaren dat de statuten van de vennootschap als volgt luiden: el

ARTIKEL EEN : NAAM

De vennootschap heeft de vorm van een gewone commanditaire vennootschap. :;.73Haar naam luidt "MAQUETTE.CO"

ARTIKEL TWEE : MAATSCHAPPELIJKE ZETEL

De maatschappelijke zetel is gevestigd te 2980 Halle-Zoersel, Koekoekdreef 21. De maatschappelijke zetel mag overgebracht worden naar gelijk welke andere plaats in België op eenvoudig besluit van de zaakvoerders, bekend te maken in de Bijlagen tot het Belgisch Staatsblad. De zaakvoerders zullen eveneens mogen overgaan tot het oprichten van administratieve en uitbatingzetels, agentschappen en bijhuizen.

l,~(1 fja =;.Iftt Ref.t0 . N_arn e!1 1 - ,.$F1.7'11!-,i1 ;Eïá e^t: ~í`t-;;L-' ;a d;= ,ti.arár:i0;'1!~" 'l7

~ ^Fh~egd CE~ iP,C.I'" f54E's5:`D': ?9r! A.9r.' . .3^ f ~i{,.~~ pn

iter_aq : Naarn en ha!ldtel.t" !ir(tc3.

J

Neergelegd fer griffie von de Reces. van !;pophandel le Antwerpen, op

05 AU6.2011

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 18/08/2011 - Annexes du Moniteur belge

ARTIKEL DRIE ; DOEL.

De vennootschap heeft tot doel:

-Vervaardiging van schaalmodellen, maquettes, bouwdozen, miniatuur ontwerpen van onroerend goed, vaar

en vliegtuigen, enz.

-Diverse administratieve activiteiten ten behoeve van derden

-Overige zakelijke dienstverlening, n.e. g.

-Adviesbureaus op het gebied van public relations en communicatie

-Ontwerpen en voeren van reclame en prornotlecampegnes voor derden via verschillende media

-Ontwerpen van publicitaire teksten en slogans (copywriters)

-Concipiëren van reclametechnieken die ernaar streven de individuele consument le benaderen (direct

marketing) door middel van geadresseerde reclame (direct mailing), telefonische koopvoorsteifer,, vn..

-Etaleurswerkzaamheden

Deze opsomming is niet limitatief en de termen vermogensbeheer of advies en deze statuten vermeld zijn activiteiten andere dan deze bedoeld door de wet van 6/4/1995 betreffende de secundaire merkton, het statuut

van en het toezicht op de beleggingsondememingen, de bemiddelaars en de beleggingsadvlseure.

Daartoe ken de vennootschap samenwerken met, deelnemen in, of op gelijke welke wijze, eechtelreeks ot onrechtstreeks , belangen nemen in andere ondernemingen.

De vennootschap kan zowel tot waarborg van eigen verbintenissen ais tot waarborg van verbintenissen van derden borg stellen, onder meer voor haat goederen in hypotheek of in pend te geven, inclusief de eigen handelszaak.

De vennootschap kan eveneens optreden als bestuurder, volmachtdrager, mandataris of vereffenaar in ander ondernemingen of vennootschappen.

pe vennootschap kan in het algemeen aile Commerciële, Industriele, financiële. roorende of onroerende handelingen verrichten In rechtreeks of onrechtstreeks verband met haar maatschappelijk clool of welke van aard zoutren zijn de verwezenlijking ervan geheel Of ten dele te vergemakkelijken.

ARTIKEL VIER : DUUR,

De vennootschap bestaat voor onbepaalde duur. Zij verkrijg{ rechtspersoonlijkheid vanaf do dag van de neerlegging van een uittreksel bij de griffie ven de rechtbank van koophandel.

ARTIKEL ViJF : MAATSCHAPPELIJK KAPITAAL

Het maatschappelijk kapitaal is vastgesteld op zesduizendvijfhonderd euro (E6.50C,00) vertegenwocrdigd door zeshonderdvijftig aandelen zonder nominale waarde.

De verdeling is als volgt bepaald;

Mevr. Van Sweeveldt Sandra : 649 aandelen, optredend als beherend vennoot.

Mevr . Hoorebeke Maria ; 1 aandeel, optredend als stille vannaol.

Bij verhoging van het maatschappelijk kapitaal moeten de aandelen, waarop in geld wordt ingeschreven, eerst aangeboden worden aan de vennoten, naar evenredigheid van het deel van hot kapitaal, door hun aandelen vertegenwoordigd.

Het voorkeurrecht kan worden uitgeoefend gedurende sen termijn van ten minste vijftien dagen te rekenen van de dag van de openstelling van de inschrijving. De termijn wordt bepaald door de algemene vergadering.

De uitgifte met voorkeurrecht en het tijdvak waarin dal kan worden uitgeoefend, warden aangekondigd in een bericht, dat bij aangetekende brief ter kennis van de aandeelhouders wordt gebracht.

Op aandelen, waarop niet werd ingeschreven zoals hierboven Is bepaald, kan slechts worden ingeschreven door de andere vennoten, behoudens instemming van de beherende vennoot.

ARTIKEL ZES : AANDELEN

All© rechten, verbonden aan met vruchtgebruik bezwaarde aandelen zullen, tan opzichte van de vennootschap, door de vruchtgebruiker worden uitgeoefend tenzij anders bepaald in het huishoudelilke reglement

ARTIKEL ZEVEN : OVERDRACHT VAN AANDELEN EN VOORKEURRECHT

De aandelen van een vennoot mogen, op straffe van nietigheid, niet worden atgectaars onder Ievenien, noch overgedragen worden wegens overlijden, tenzij met uitdrukkelijke goedkeuring van de beflcrr nde vennoot.

ARTIKEL ACHT : AANSPRAKELIJKHEID

C.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 18/08/2011 - Annexes du Moniteur belge

De beherende vennoot is onbeperkt en hoofdelijk aansprakelijk voor de schulden van de vennootschap. De stille vennoot staat voor de schulden en verliezen van de vennootschap slechts in tot het bedrag dat hij beloofd heeft te zullen inbrengen.

Hij kan door derden worden verplicht de hem uitgekeerde rente en dividenden terug te betalen, indien ze niet genomen zijn uit de werkelijke winst van de vennootschap, en is er in dat geval sprake van bedrog, kwade trouw of grove nalatigheid van de zaakvoerder, dan kan de stille vennoot hem vervolgen tot betaling van wat hij heeft moeten teruggeven.

Een stille vennoot is ten aanzien van derden aansprakelijk voor alle verbintenissen van de vennootschap, waaraan hij heeft meegewerkt met overtreding van de verbodsbepaling van het vorige artikel.

Hij is ook voor de verbintenissen waaraan hij niet heeft meegewerkt, hoofdelijk aansprakelijk jegens derden, indien hij er een gewoonte van gemaakt heeft de zaken van de vennootschap waar te nemen of indien zijn naam in de firma voorkomt.

ARTIKEL NEGEN : BESTUUR

De vennootschap wordt bestuurd door één of meer zaakvoerders, natuurlijke personen, gekozen uit de beherende vennoten.

De zaakvoerders mogen belangen hebben, hetzij rechtstreeks, hetzij onrechtstreeks, in bedrijven die een gelijkaardig doel nastreven.

Ingeval van overlijden van één van de zaakvoerders, indien er meer dan één, is, zal het bestuur waargenomen worden door de overige zaakvoerders tot de eerstvolgende vergadering, waarbij tot de vervanging van de overleden zaakvoerder zal worden overgegaan.

Ingeval van overlijden van de enige zaakvoerder, of indien hij aan zijn ambt wenst te verzaken zullen de vennoten binnen de maand in algemene vergadering dienen bijeen te komen teneinde in zijn vervanging te voorzien, dit op bijeenroeping door de vennoot, die de meeste aandelen bezit. Een stille vennoot mag geen enkele daad van bestuur verrichten, zelfs niet krachtens een volmacht.

Adviezen en raadgevingen, daden van controle en toezicht, evenals machtigingen aan zaakvoerders gegeven voor handelingen die buiten hun bevoegdheid liggen, verbinden de stille vennoot niet.

ARTIKEL TIEN : BEVOEGDHEID VAN DE ZAAKVOERDERS

Iedere zaakvoerder heeft de meest uitgebreide bevoegdheid om alleen alle handelingen te verrichten die nodig of dienstig zijn voor het bereiken van het maatschappelijke doel, met als uitzondering van die handelingen, waarvoor volgens de wet de algemene vergadering bevoegd is.

Iedere zaakvoerder vertegenwoordigt alleen de vennootschap tegenover derden en in rechte als eiser of verweerder.

De vennootschap is gebonden door de rechtshandelingen welke door de zaakvoeders worden verricht, zelfs indien deze handelingen buiten het vennootschapsdoel vallen, tenzij zij aantoont dat de derde wist dat de handeling de grenzen van dit doel overschreed of hiervan, gezien de omstandigheden, niet onkundig kon zijn; bekendmaking van de statuten is hiertoe geen voldoende bewijs.

Derhalve worden alle akten, die de vennootschap verbinden, evenals alle volmachten betreffende deze akten, geldig ondertekend door de zaakvoerders, afzonderlijk handelend.

ARTIKEL ELF : ALGEMENE VERGADERING

De jaarvergadering wordt gehouden op 31 mei van ieder jaar om 20.00 uur, op de maatschappelijke zetel of op elke andere plaats in België door de zaakvoerders vast te stellen en in de oproepingsbrieven aangeduid. Indien deze dag een feestdag is, zal de vergadering gehouden worden op de eerstvolgende werkdag op hetzelfde uur.

De bijeenroepingbrieven voor elke algemene vergadering bevatten de agenda. Zij worden aangetekend verzonden tenminste veertien dagen voor de datum van de vergadering. De algemene vergadering mag verder worden bijeengeroepen door de zaakvoerders telkens het belang van de vennootschap dit vereist. Elke vennoot mag zich laten vertegenwoordigen door een volmachtdrager, die zelf vennoot is. Elke vennoot heeft één stem.

Welke ook het op de algemene vergadering vertegenwoordigde kapitaal mag zijn, de besluiten worden genomen bij gewone meerderheid van stemmen.

Bij staking van stemmen is de stem van de beherende vennoot doorslaggevend.

De algemene vergadering zal verder beraadslagen en besluiten volgens de regels voorzien in het wetboek vennootschapsrecht.

De notulen van de algemene vergadering zullen worden ondertekend door alle aanwezige vennoten. De regelmatig genomen besluiten van de algemene vergadering zijn bindend voor alle vennoten, ook voor de onbekwame, de afwezigen en degenen die tegenstemden.

ARTIKEL TWAALF : MAATSCHAPPELIJK BOEKJAAR JAARREKENING.

Het maatschappelijk boekjaar begint op één januari en eindigt op eenendertig december van ieder jaar. Op het einde van het boekjaar wordt door de zaakvoerders een inventaris opgesteld waarin worden opgenomen alle roerende en onroerende goederen en waarden van de vennootschap, alle activa en passiva.

In deze inventaris zal worden overgegaan tot het opstellen van de jaarrekening en de toelichting. Deze jaarrekening dient niet te worden gepubliceerd.

' Voorbehouden zen he t3elg:eC t3 StaatsOtad~

i

i7

ARTIKEL DERTIEN : WINSTVERDELING.

Het batig saldo van de jaarrekening, na aftrek van alle kosten en delgingen, maakt de nettowinst uit van de vennootschap.

De algemene vergadering zal niet gewone meerderheid van stemmen besluiten over de aanwending van de winst voor zover deze niet in strijd zijn met de bepaling van het huishoudelijk reglement.

ARTIKEL VEERTIEN : ONTBINDING VAN DE VENNOOTSCHAP.

De vennootschap is ontbonden door het faillissement, kennelijk onvermogen, ontzetting, onder gerechtelijke raadsman te stellen van een zaakvoerder of van een vennoot, door het overlijden ervan, of door een beslissing van de beherende vennoot.

ARTIKEL VIJFTIEN : VEREFFENING VAN DE VENNOOTSCHAP.

Ingeval van ontbinding van de vennootschap zal de vereffening gedaan worden door de in functie zijnde

zaakvoerders..

Na betaling van de schulden van de vennootschap zal het batig saldo onder de vennoten verdeeld worden

e in verhouding tot het aantal aandelen dat zij bezitten en in overeenstemming met de bepalingen hieromtrent van het huishoudelijk reglement.

ARTIKEL ZESTIEN: ALGEMENE BEPALING.

e

Alle clausules van de statuten, die naar inhoud wettelijke voorschriften hernemen, warden aldaar ten

' informatieve titel aan de aandeelhouders en de zaakvoerders opgenomen, zonder het karakter te krijgen van

" statutaire voorschriften.

" d 3.0VERGANGS- EN SLOTBEPALINGEN.

co EERSTE BOEKJAAR

0\0

~

et

Van Sweeveldt Sandra fl

O?.^" ;:F ia1$ta ,rarl Lia< ~"a'flâvÍfl~fi : Recru> : Naam en tlOeriarl¬ 91'leiEt van de I?lz:'t}rnef1tEtrEnilF notaris. rli-lzil van de pX,'~rsoio}n(erij

tlevrg~Ej :`ec!?ts:]ersC3r1r1 tan ean2.¬ en van derf.!Fn te vertegenwoordigen

Ves':to ivaarlt sn harûtekériing

o De eerste jaarvergadering zal worden gehouden in het jaar 2013.

Het eerste maatschappelijk boekjaar loopt vanaf heden tot 31 december 2012.

.cl 4. BENOEMING

Nadat de vennootschap aldus werd opgericht hebben de aandeelhouders, in hun hoedanigheid van de algemene vergadering besloten tot zaakvoerder, voor onbepaalde duur, aan te stellen vanaf heden Mevr. Van Sweeveldt Sandra, wonende te 9000 Gent, Einde Were 132 die verklaard deze functie te aanvaarden.

Aldus opgemaakt te Antwerpen in vier exemplaren waarvan elke verschijner erkent één exemplaar te hebben ontvangen.

De twee overige exemplaren werden overhandigd aan de zaakvoerder  teneinde de nodige wettelijke formaliteiten te kunnen vervullen.

Coordonnées
MAQUETTE.CO

Adresse
KOEKOEKDREEF 21 2980 HALLE(KEMPEN)

Code postal : 2980
Localité : Halle
Commune : ZOERSEL
Province : Anvers
Région : Région flamande