MATS ARCHITECTEN

Société civile sous forme de société privée à responsabilité limitée


Dénomination : MATS ARCHITECTEN
Forme juridique : Société civile sous forme de société privée à responsabilité limitée
N° entreprise : 849.059.608

Publication

01/07/2014
ÿþ Mat Word 11.1

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

IIII II III II liii II

*14126603*

.

Rechtbank van koophandel

Antwerpen

i

20 JUNI Mi

afeimetwerpen



Ondernemingsnr : 0849.059.608

Benaming

(voluit) : MATS ARCHITECTEN

(verkort) :

Rechtsvorm: BVBA

Zetel: 2000 Antwerpen, Sint-Paulusstraat 7

(volledig adres)

Onderwerp akte Kapitaalverhoging

Uittreksel afgeleverd veiew registratie om neer te leggen ter griffie van de Rechtbank van Koophandel te Antwerpen, afdeling Antwerpen.

Er blijkt uit een akte verleden voor geassocieerd notaris Kristel DEFLANDER te Oud-Turnhout op zestien juni tweeduizend veertien, dat de buitengewone algemene vergadering van de vennoten der burgerlijke vennootschap onder de vorm van een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid "MATS ARCHITECTEN", te 2000 Antwerpen, Sint-Paulusstraat 7, ondernemingsnummer 6E0849.059.608 RPR Antwerpen, met éénparigheld van stemmen heeft besloten:

EERSTE BESLUIT.

De vergadering besluit het maatschappelijk kapitaal te verhogen ten bedrage van zevenendertigduizend tweehonderd euro 37.200,00), door inbreng in speciën, om het te brengen van achttienduizend zeshonderd euro (¬ 18.600,00) op vijfenvijftigduizend achthonderd (¬ 55.800,00). Deze kapitaalverhoging gebeurt met aanmaking van tweehonderd (200) nieuwe aandelen zonder nominale waarde, welke zullen deelnemen in de winst voor het lopende boekjaar, en zonder uitgiftepremie.

Intekening kapitaalverhoging.

Op de kapitaalverhoging wordt ingeschreven door de heer Lammens Mathias, voornoemde enige vennoot, voor een bedrag van zevenendertigduizend tweehonderd euro (¬ 37.200,00), hetzij tweehonderd (200) aandelen zonder nominale waarde, ieder vertegenwoordigend één/driehonderdste (1/300ste) van het kapitaal.

Plaatsing en volstorting.

Het volledige bedrag der kapitaalverhoging is geplaatst door inbreng in geld en volledig volstort, zoals blijkt uit het attest hiervan opgemaakt door Bank J. Van Breda & C° op 12 juni 2014.

Ondergetekende notaris erkent dat het bankattest waaruit deze storting blijkt, ondertekend door de comparanten, hem werd overhandigd om in het vennootschapsdossier te worden bewaard.

TWEEDE BESLUIT,

De vergadering besluit artikel 5 van de statuten in overeenstemming te brengen met vorige besluit en aan ondergetekende notaris volmacht te verlenen teneinde te zorgen voor de coördinatie van de statuten.

Het nieuwe artikel 5 van de statuten zal voortaan luiden als volgt

"Het maatschappelijk kapitaal bedraagt vijfenvijftigduizend achthonderd (¬ 55.800,00) en is verdeeld in driehonderd (300) aandelen op naam zonder nominale waarde, ieder vertegenwoordigend één/driehonderdste (1/300ste) van het maatschappelijk kapitaal."

DERDE BESLUIT.

De vergadering besluit volmacht met machtiging tot indeplaatsstelling te verlenen aan de coöperatieve vennootschap met beperkte aansprakelijkheid "Fiduciaire Maeriën, Ghilain & Partners" te 2460 Kasterlee, Geelsebaan 69A0, vertegenwoordigd door een medewerker, teneinde aile formaliteiten met de verschillende economische, sociale en fiscale administraties te volbrengen, naar aanleiding van onderhavige akte..

Voor ontledend uittreksel, dienstig ter publicatie in de Bijlagen tot het Belgisch Staatsblad. Tegelijk hiermee neergelegd: expeditie der akte en gecoördineerde statuten.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instru

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien

Verso: Naam en handtekening.

herzij van de perso(o)n(en) vertegenwoordigen

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 01/07/2014 - Annexes du Moniteur belge

01/10/2012
ÿþMod PDF 11.1

Luik B In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte



Voor-

behouden

aan het

Belgisch

Staatsblad

*12305019*

Neergelegd

27-09-2012



Griffie

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Ondernemingsnr : 0849059608

Benaming (voluit): MATS ARCHITECTEN (verkort):

Rechtsvorm : Burgerlijke Vennootschap met de rechtsvorm van een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid (BV BVBA)

Zetel : 2000 Antwerpen, Sint-Paulusstraat 7

(volledig adres)

Onderwerp(en) akte: Oprichting

Uittreksel afgeleverd vóór registratie om neer te leggen ter griffie van de Rechtbank van Koophandel te Antwerpen.

Er blijkt uit een akte verleden voor geassocieerd notaris Wim Vanberghen te Oud-Turnhout op achttien september tweeduizend en twaalf, dat de heer LAMMENS Mathias Diederik Jan, geboren te Antwerpen op 2 oktober 1977, wonende te 2000 Antwerpen, Sint-Paulusstraat 7 een burgerlijke vennootschap onder de vorm van een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid heeft opgericht, onder de naam "MATS ARCHITECTEN", met maatschappelijke zetel te 2000 Antwerpen, Sint-Paulusstraat 7, waarvan het geplaatste kapitaal achttienduizend zeshonderd euro (¬ 18.600,00) bedraagt en verdeeld is in honderd (100) gelijke aandelen zonder aanduiding van nominale waarde en waarvan het maatschappelijk kapitaal volledig geplaatst is. Het kapitaal is ten belope van twaalfduizend vierhonderd euro (¬ 12.400,00) volgestort en de enige vennoot heeft tegenover de vennootschap nog een volstortingsplicht van zesduizend tweehonderd euro (¬ 6.200,00). Doel:

De vennootschap heeft tot doel:

 Het verlenen van diensten die behoren tot de uitoefening van het beroep van architect.

 Het uitvoeren van alle opdrachten die door de wetgever voorbehouden worden aan personen die gemachtigd zijn het beroep van architect uit te oefenen; deze opdrachten worden uitgeoefend in naam en voor rekening van de vennootschap, door de vennoten die ingeschreven zijn op een tableau van de Orde van Architecten of op een lijst van stagiairs.

 Het uitvoeren van studies en ontwerpen voor stabiliteit en bijzondere technieken.

 Het uitvoeren van opdrachten als veiligheidcoördinator.

 Het uitvoeren van expertises en technische research.

 Het uitvoeren van opdrachten en het functioneren als verslaggever in het kader van de energie-prestatie-regelgeving.

 Het verrichten van handelingen welke rechtstreeks of onrechtstreeks in verband staan met haar maatschappelijk doel.

 Het aan- en verkopen, huren en verhuren, beheren en renoveren van onroerende goederen voor eigen beheer.

Zij mag zowel in België als in het buitenland op niet-commerciële wijze alle financiële, roerende of onroerende handelingen verrichten in rechtstreeks of onrechtstreeks verband met en ondergeschikt of bijkomstig aan haar maatschappelijk doel, dit volgens het beheer van een goede huisvader.

De vennootschap mag samenwerken met andere architecten of ontwerpers en met architectenvennootschappen maar zij mag geen participaties nemen in andere vennootschappen van welke aard ook. De vennootschap en de vennoten zullen geen handelingen verrichten die strijdig of onverenigbaar zijn met het Reglement van Beroepsplichten van de Orde van Architecten en zij zullen steeds de aanbevelingen van de Orde van architecten naleven.

Duur:

De duur van de vennootschap is onbeperkt.

Bestuur/controle:

De vennootschap wordt bestuurd door één of meerdere zaakvoerders, natuurlijke personen die gemachtigd zijn het beroep van architect uit te oefenen. Zij moeten ingeschreven zijn op één van de tabellen van de Orde van Architecten. Deze voorwaarden gelden ook voor bestuurders, leden van het directiecomité en meer algemeen alle zelfstandige mandatarissen die optreden in naam en voor rekening van de vennootschap.

De bevoegde Provinciale Raad van de Orde van Architecten zal onmiddellijk op de hoogte worden gebracht van elke wijziging in het bestuur van de vennootschap. Elke benoeming van een nieuwe zaakvoerder/bestuurder wordt gemeld, met opgave van de naam van de kandidaat en de plaats waar hij de hoofdzetel van zijn activiteit gevestigd heeft.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 01/10/2012 - Annexes du Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 01/10/2012 - Annexes du Moniteur belge

Een stagiair kan slechts zaakvoerder zijn in de vennootschap waarin hij het beroep samen met zijn stagemeester of een architect ingeschreven op één van de tabellen van de Orde van Architecten, uitoefent. Iedere zaakvoerder is bevoegd om alle handelingen te verrichten die nodig of dienstig zijn tot verwezenlijking van het maatschappelijk doel van de vennootschap, met uitzondering van de handelingen die door de wet of deze statuten voorbehouden zijn aan de algemene vergadering.

De zaakvoerders kunnen volmacht verlenen aan een derde om de vennootschap te vertegenwoordigen en te verbinden inzake welomschreven opdrachten en formaliteiten die geen betrekking hebben op de architectuur. De volmachtdragers mogen geen beroep uitoefenen dat onverenigbaar is met dat van architect en zij zullen zich ten overstaan van de vennootschappen gedragen volgens de regels van de Orde van architecten.

Bij de handtekening onder ieder stuk dat de vennootschap verbindt, moet de naam en de hoedanigheid van degene die ondertekent worden vermeld.

Elke zaakvoerder heeft de meest uitgebreide macht om alle daden van bestuur en beschikking te stellen die de vennootschap kunnen aanbelangen.

Indien ingevolge het overlijden van een zaakvoerder de vennootschap niet meer geldig vertegenwoordigd kan worden, beschikt de vennootschap over een termijn van zes maanden om zich in regel te stellen. De vennootschap mag in die periode verder het beroep van architect blijven uitoefenen voor zover alle handelingen die behoren tot het beroep van architect worden gesteld door personen die gemachtigd zijn het beroep van architect uit te oefenen en die ingeschreven zijn op één van de tabellen van de Orde van Architecten. De regularisatie kan gebeuren door overdracht van aandelen aan een architect, al dan niet vennoot, zodat wordt voldaan aan voormelde waarde. Bij gebreke aan regularisatie binnen voormelde termijn van zes (6) maanden, zal de vennootschap het beroep van architect niet verder mogen uitoefenen to de regularisatie. De vennootschap zal, tot regularisatie, voor alle handelingen die behoren tot het beroep van architect, in overleg met de opdrachtgevers, een derde architect aanwijzen die in eigen naam en voor eigen rekening zal optreden. Deze architect kan zowel een natuurlijke als een rechtspersoon zijn en dient op de tabel opgenomen te zijn. Indien regularisatie niet mogelijk blijkt te zijn, moet onverwijld een algemene vergadering worden gehouden waar wordt beraadslaagd en beslist tot ontbinding en vereffening van de vennootschap of tot wijziging van het maatschappelijk doel van de vennootschap, zodat zij niet langer als een architect-rechtspersoon in de zin van artikel 2, §2 van de Wet van 20 februari 1939 op de bescherming van de titel en van het beroep van architect is te aanzien. De regularisatie kan gebeuren door overdracht van aandelen aan een architect, al dan niet vennoot, zodat wordt voldaan aan voormelde waarde en door de aanstelling van een nieuwe zaakvoerder.

Indien ingevolge een andere reden dan het overlijden van een zaakvoerder de vennootschap niet meer geldig vertegenwoordigd kan worden, bv. het ontslag van de zaakvoerder, dan mag de vennootschap het beroep van architect niet uitoefenen tot regularisatie.

De vennootschap zal, tot regularisatie, voor alle handelingen die behoren tot het beroep van architect, in overleg met de opdrachtgevers, een derde architect aanwijzen die in eigen naam en voor eigen rekening zal optreden. Deze architect kan zowel een natuurlijke als een rechtspersoon zijn en dient opgenomen te zijn op één van de tabellen van de Orde van Architecten.

De regularisatie kan gebeuren door de benoeming van een nieuwe zaakvoerder. Indien regularisatie niet mogelijk blijkt te zijn, moet onverwijld een algemene vergadering worden gehouden waar wordt beraadslaagd en beslist tot ontbinding en vereffening van de vennootschap of tot wijziging van het maatschappelijk doel van de vennootschap, zodat zij niet langer als een architect-rechtspersoon in de zin van artikel 2, §2 van de Wet van 20 februari 1939 op de bescherming van de titel en van het beroep van architect is te aanzien.

Alle rechtsvorderingen, zo eisende als verwerende, zullen in naam van de vennootschap door een zaakvoerder worden ingespannen of vervolgd.

Alle handelingen die de vennootschap verbinden, alle machten en volmachten, alle afzettingen van agenten, bedienden of loontrekkenden van de vennootschap, worden, in geval van meerdere zaakvoerders geldig ondertekend door een zaakvoerder.

Investeringen met een waarde van vijfentwintigduizend euro of meer vereisen de handtekening van alle zaakvoerders.

De algemene vergadering kan buiten de door haar vastgestelde bezoldigingen en buiten de

vertegenwoordigingskosten, reiskosten en andere aan de zaakvoerders vaste vergoedingen toekennen

te boeken als algemene onkosten. Het mandaat van zaakvoerder kan ook kosteloos worden uitgeoefend.

De controle op de financiële toestand, de jaarrekening en op de regelmatigheid, vanuit het oogpunt van de wet en van de statuten, van de verrichtingen weer te geven in de jaarrekening, wordt aan een of meer commissarissen opgedragen. De commissarissen worden benoemd door de algemene vergadering van aandeelhouders onder de leden, natuurlijke personen of rechtspersonen, van het Instituut der Bedrijfsrevisoren. Zij voeren de titel van commissaris. De algemene vergadering bepaalt het aantal commissarissen en stelt een bezoldiging vast die de naleving van de controlenormen uitgevaardigd door het Instituut der Bedrijfsrevisoren waarborgt.

Voldoet de vennootschap aan de criteria vermeld in de wet en kan zij beschouwd worden als een kleine vennootschap, dan is zij in afwijking van het voorgaande, niet verplicht een commissaris te benoemen. In dit geval heeft iedere vennoot individueel de onderzoeks- en controlebevoegdheid van een commissaris. Hij kan zich laten vertegenwoordigen door een accountant. De vergoeding van de accountant komt ten laste van de vennootschap indien hij met haar instemming werd benoemd of indien deze vergoeding te haren laste werd gelegd krachtens een rechterlijke beslissing. In deze gevallen worden de opmerkingen van de accountant medegedeeld aan de vennootschap.

Jaarvergadering:

De vennoten komen in algemene vergadering bijeen om te beraadslagen over alle zaken die de vennootschap aanbelangen.

Luik B - Vervolg

Ieder jaar wordt de jaarvergadering gehouden in de zetel van de vennootschap op de eerste dinsdag van de maand juni om 20.00 uur. Ieder aandeel geeft recht op één stem.

Boekjaar:

Het maatschappelijk boekjaar begint op 1 januari en eindigt op 31 december.

Verdeling winst/reserves:

Het batig saldo van de balans, na aftrek van de algemene lasten en afschrijvingen, maakt de netto-winst uit. Eerst wordt van deze winst ten minste vijf procent afgenomen voor de vorming van de wettelijke reserve; de verplichting tot deze afneming houdt op wanneer het reservefonds een tiende van het maatschappelijk kapitaal heeft bereikt.

Het saldo wordt ter beschikking gesteld van de algemene vergadering die er de aanwending van bepaalt op voorstel van de zaakvoerder, welke laatste zal zorgen voor de uitbetaling van eventuele dividenden.

Geen uitkering mag geschieden indien op de datum van afsluiting van het laatste boekjaar het netto-actief, zoals dat blijkt uit de jaarrekening, is gedaald of tengevolge van de uitkering zal dalen beneden het bedrag van het gestorte kapitaal, vermeerderd met alle reserves die volgens de wet of de statuten niet mogen worden uitgekeerd.

Liquidatiebonus:

Na betaling van alle schulden, lasten en kosten van vereffening, worden de netto-activa eerst aangewend om in geld of effecten het volgestort bedrag van de aandelen dat niet werd gedelgd, terug te betalen.

Het beschikbaar overschot wordt verdeeld onder alle vennoten volgens het aantal van hun aandelen. Overname verbintenissen aangegaan in naam en voor rekening van de vennootschap.

Overeenkomstig artikel 60 van het wetboek van vennootschappen, verklaart de verschijner, ter gelegenheid van de oprichting van de vennootschap, dat deze laatste de rechten en verplichtingen overneemt die voortvloeien uit overeenkomsten door hem aangegaan in naam van de vennootschap in oprichting en voor rekening van deze sinds 1 september 2012.

Slot en/of overgangsbepalingen.

1. Het eerste boekjaar zal een aanvang nemen op het tijdstip van het verkrijgen der rechtspersoonlijkheid en eindigen op 31 december 2013. De eerste jaarvergadering zal dus plaatsvinden in 2014.

2. Onmiddellijk nadat de vennootschap is opgericht en de vennoten de statuten hebben vastgelegd, zijn zij bijeengekomen teneinde de zaakvoerders en de commissarissen te benoemen. Het aantal zaakvoerders wordt op één bepaald; zijn mandaat gaat in op het ogenblik van het tijdstip van het verkrijgen der rechtspersoonlijkheid, en men benoemt tot die functie:

 de heer Lammens Mathias, voornoemd.

Het mandaat zal onbezoldigd zijn, behoudens andersluidende beslissing van de algemene vergadering. De zaakvoerder verklaart met ingang van het tijdstip van het verkrijgen der rechtspersoonlijkheid zijn mandaat te aanvaarden. Er wordt geen commissaris benoemd.

3. De vergadering verleent bijzondere volmacht aan de coöperatieve vennootschap met beperkte aansprakelijkheid  Fiduciaire Maeriën, Ghilain & Partners te 2460 Kasterlee, Geelsebaan 69 A/0, teneinde alle formaliteiten met de kruispuntbank voor ondernemingen, het ondernemingsloket, de diverse belastingadministraties, waaronder de BTW-administratie, en de sociale administraties te regelen, alsook teneinde alle formaliteiten tot het bekomen of voorleggen van alle getuigschriften te volbrengen, dit alles naar aanleiding van onderhavige oprichting, alsook naar aanleiding van wijzigingen zich terzake voordoende in de toekomst.

Voor ontledend uittreksel, dienstig ter publicatie in de Bijlagen tot het Belgisch Staatsblad. Tegelijk hiermee neergelegd: expeditie der akte.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 01/10/2012 - Annexes du Moniteur belge

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Coordonnées
MATS ARCHITECTEN

Adresse
SINT-PAULUSSTRAAT 7 2000 ANTWERPEN

Code postal : 2000
Localité : ANTWERPEN
Commune : ANTWERPEN
Province : Anvers
Région : Région flamande