MECHAMUSICA, AFGEKORT : MEMU

Association sans but lucratif


Dénomination : MECHAMUSICA, AFGEKORT : MEMU
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 892.456.121

Publication

19/11/2014
ÿþ M0D 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie



1 Neergelegd ter griffie van cie RECHTBANK VAN KOOPHANDEL

0 7 NOV. 2014

ANTWERPEN afdeling TURNHOUT

Gr iÙier

1

Ondernemingsnr : 0892.456.121

Benaming

(voluit) : MechaMusica

(verkort) : MEMU

Rechtsvorm : Vereniging zonder winstoogmerk

Zetel : Den Abt 21, 2340 Beerse-Vlimmeren

Onderwerp akte : Ontslag en benoeming

Uit de notulen van de algemene vergadering van de vereniging zonder winstoogmerk "MECHAMUSICA" op datum van 13 maart 2010 blijkt dat

- de heer Johnny CLAES, wonende te 2830 Tisselt, Beurtschiplaan 12 werd benoemd als bestuurder voor een periode van zes jaar;

- de heer Gilbert DUERINCK, wonende te 2340 Beerse-Vlimmeren, Den Abt 21, werd benoemd ais bestuurder voor een periode van zes jaar.

Uit de notulen van de algemene vergadering van de vereniging zonder winstoogmerk "MECHAMUSICA", op

datum van 10 MAART 2012 bllijkt dat:

- de heer ISEBAERT Bjiim,wonende te 9750 Zingem, Liststraat 9 ontslag heeft genomen als bestuurder;

- de heer FLOR1ZOONE Robert, wonende te 8660 De Panne, Groene Biezenlaan 7, werd herbenoemd als bestuurder voor een periode van zes jaar.

- de heer VERHAGEN Gerrit, wonende te Rechtvaart 19NL 5171TB Kaatsheuvel, Nederland wordt benoemd als bestuurder voor een periode van zes jaar.

Uit de notulen van de algemene vergadering van de vereniging zonder winstoogmerk "MECHAMUSICA" op datum van 15 MAART 2014 blijkt dat

- de heer CLAES Johnny, wonende te 2830 Tisselt, Beurtschiplaan 12 ontslag heeft genomen als bestuurder;

- de heer MOSTMANS Roger, wonende te 2930 Brasschaat, Kleine Heide 19 ontslag heeft genomen als bestuurder;

- de heer ISEBAERT Bern, wonende te 9750 Zingem werd benoemd als bestuurder voor een periode van zes jaar;

- de heer NYS Rudy, wonende te 2350 Boechout, Molenlei 104, werd benoemd als bestuurder voor een periode van zes jaar.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -19/11/2014 - Annexes du Moniteur belge

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

29/08/2012
ÿþ M01] 2,2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

Oudenaarde

2 0 AUG. 2012

Griffie

niiuiiuuiiuiuin iA

" 12198078<

Voorbehouden

aan het

Belgisçh Staatsblad

Ondernemingsnr : 0892.456.121

Benaming

(voluit) : MechaMusica vzw

(verkort) : MEMU vzw

Rechtsvorm : Vereniging zonder winstoogmerk

Zetel : Liststraat 9, 9750 Zingem

Onderwerp akte : STATUTEN MECHAMUSICA VZW

De Algemene Vergadering van vzw MechaMusica gehouden op 10 maart 2012 heeft beslist de statuten van MechaMusica vzw als volgt aan te passen:

TITEL I

NAAM  ZETEL -- DOEL DUUR

Artikel 1

De vereniging zonder winstoogmerk draagt de naam vzw MechaMusica, afgekort MEMU, hierna de vereniging genoemd.

Artikel 2

De maatschappelijke zetel van de vereniging is gevestigd in den Abt 21 te 2340 Beerse-Viimmeren in het gerechtelijk arrondissement Turnhout.

Deze naam moet voorkomen in alle akten, facturen, aankondigingen, bekendmakingen, brieven, orders en andere stukken uitgaande van de vereniging, onmiddellijk voorafgegaan of gevolgd door 'vereniging zonder winstoogmerk' of 'vzw', met nauwkeurige vermelding van de maatschappelijke zetel.

De Raad van Bestuur kan de maatschappelijke zetel verplaatsen naar een andere plaats binnen het Vlaams of Brussels Hoofdstedelijk Gewest.

Artikel 3

De vereniging heeft tot doel:

" de instandhouding van het nog aanwezige materiële erfgoed inzake automatisch spelende muziekinstrumenten alsook het beheren, ontsluiten, archiveren, inventariseren, publiceren, tentoonstellen, informeren, documenteren, adviseren van alles wat in verband staat met deze automatisch spelende muziekinstrumenten; bijzondere aandacht gaat naar voor België belangrijk historisch erfgoed

" het stimuleren van de belangstelling voor automatisch spelende muziekinstrumenten, met de nadruk op voor België belangrijk historisch erfgoed

" om bovenstaande punten te bereiken: een gebouw in gebruik te nemen of te verwerven en te beheren.

De vereniging mag alle rechtshandelingen stellen die nodig of nuttig zijn voor het verwezenlijken van het maatschappelijk doel, en mag daartoe aile roerende of onroerende goederen verwerven of bezitten in eigendom of anderszins, en deze goederen gebruiken, beheren of ten dienste stellen.

De vereniging mag ook op bijkomstige wijze economische activiteiten uitoefenen op voorwaarde dat de opbrengst daarvan uitsluitend wordt besteed aan de realisatie van het hoofddoel.

Op de laatste blz. van L ik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 29/08/2012 - Annexes du Moniteur belge

r s x

ÁdOD 2.2

C.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 29/08/2012 - Annexes du Moniteur belge

Artikel 4

De vereniging wordt opgericht voor onbepaalde duur,

Zij kan ontbonden worden bij beslissing van de Algemene Vergadering.

TITEL II

LEDEN

Artikel 5

Het aantal effectieve leden is onbeperkt, doch mag niet minder dan drie bedragen. De Raad van Bestuur kan andere categorieën van leden zoals algemene leden, beschermleden, ereleden, steunende of adviserende leden in het leven roepen. Deze leden worden niet als effectieve leden beschouwd. De ondergetekende oprichters zijn de eerste effectieve leden.

De volheid van het lidmaatschap, met inbegrip van het stemrecht op de Algemene Vergadering, komt uitsluitend toe aan de effectieve leden.,

Artikel 6

De Raad van Bestuur bepaalt jaarlijks het lidgeld dat de verschillende categorieën leden verschuldigd zijn. Dit lidgeld mag evenwel niet meer dan 10.000 euro bedragen.

Artikel 7

Als effectief lid kan tot de vereniging toetreden, ieder natuurlijke persoon of rechtspersoon die door de Algemene Vergadering als dusdanig wordt aanvaard en dit op voorstel van de Raad van Bestuur. Het verzoek om toelating van een kandidaat-effectief lid moet schriftelijk worden ingediend bij de voorzitter of secretaris van de vereniging.

De andere categorieën van leden dan effectieve leden hebben geen stemrecht maar wel alle andere rechten van de vzw.

Artikel 8

EIK effectief lid is vrij op gelijk welk tijdstip uit de vereniging te treden. Het ontslag moet per brief of per elektronische post aan de Raad van Bestuur ter kennis worden gebracht.

De Raad van Bestuur beschouwt als ontslagnemend het effectieve lid dat niet langer de lidmaatschapsbijdrage betaalt, nadat het hiertoe door de Raad van Bestuur per brief of per elektronische post is aangemaand. De Raad van Bestuur beschouwt als ontslagnemend het effectieve lid dat stelselmatig zou nalaten deel te nemen aan werkzaamheden van de vereniging. De afgevaardigde van het effectief lid, die de rechtspersoon die hij/zij vertegenwoordigt, verlaat, wordt van rechtswege als niet langer gemandateerd beschouwd.

Artikel 9

Geen enkel (effectief) lid, uitgetreden lid of uitgesloten lid of hun erfgenamen kunnen rechten doen gelden op het maatschappelijk bezit of op de gestorte bijdragen.

TITEL III

ALGEMENE VERGADERING

Artikel 10

De Algemene Vergadering is samengesteld uit alle effectieve leden, individueel of vertegenwoordigd, en wordt voorgezeten door de voorzitter van de Raad van Bestuur, of bij diens afwezigheid, of het oudste aanwezige lid van de Raad van Bestuur

t

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 29/08/2012 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2,2

Een effectief lid kan zich door een ander stemgerechtigd lid op de Algemene Vergadering laten vertegenwoordigen door het verlenen van een schriftelijke volmacht. Elk effectief lid kan op de Algemene Vergadering drager zijn van slechts één volmacht.

Artikel 11

De Algemene Vergadering is uitsluitend bevoegd voor;

het wijzigen van de statuten;

het bepalen van het aantal bestuurders, alsook ze te benoemen en te ontslaan;

het goedkeuren van begrotingen en rekeningen en het kwijting geven aan de bestuurders en de

commissarissen;

het aannemen en uitsluiten van effectieve leden;

het aanduiden en ontslaan van de commissaris(sen) en het bepalen van de bezoldiging indien die wordt

toegekend;

het vrijwillig ontbinden van de vereniging;

het omzetten van de vereniging in een vennootschap met sociaal oogmerk.

Artikel 12

De Algemene Vergadering wordt door de voorzitter van de Raad van Bestuur of, indien deze in de onmogelijkheid verkeert, door het oudste lid van de Raad van Bestuur bijeengeroepen, telkens als het doel van de vereniging dit vereist. Zij moet ten minste eenmaal per jaar worden samengeroepen voor het goedkeuren van de rekeningen van het afgelopen jaar en de begroting van het lopende jaar.

De Raad van Bestuur is bovendien verplicht de Algemene Vergadering bijeen te roepen wanneer een vijfde van de effectieve leden daarom verzoekt. De oproeping voor de Algemene Vergadering, die ook de agenda bevat, wordt verstuurd per brief of per elektronische post ten minste minimum 8 dagen voor de vergadering.

Op vraag van één twintigste van de effectieve leden dient bovendien een punt aan de agenda te worden toegevoegd. Dit agendapunt dient tenminste twee werkdagen voor de dag van de vergadering aan de voorzitter of secretaris van de vereniging overhandigd te zijn,

Over punten die niet op de agenda staan, kan niet rechtsgeldig worden beslist.

Artikel 13

De beslissingen van de Algemene Vergadering worden genomen bij eenvoudige meerderheid van de aanwezige en de vertegenwoordigde stemmen, behalve in de gevallen van de door de wet van 27 juni 1921 vereiste meerderheid.

Tot wijziging van de statuten kan slechts worden besloten indien die wijziging gedetailleerd op de agenda is vermeld en indien twee derden van de effectieve leden aanwezig of vertegenwoordigd is. Wordt dit getal niet bereikt dan kan een tweede vergadering worden bijeengeroepen, zoals door deze statuten is bepaald, en waarop deze vergadering een geldig besluit zal kunnen nemen, ongeacht het aantal aanwezigen. Deze tweede vergadering mag niet binnen de vijftien kalenderdagen volgend op de eerste vergadering worden gehouden. Voor elke statutenwijziging is bovendien een meerderheid van twee derden der aanwezige of vertegenwoordigde stemmen vereist, ook op de tweede Algemene Vergadering. Tot wijziging van het doel van de vereniging kan slechts met een meerderheid van vier vijfden van de stemmen worden besloten.

Bij staking van stemmen beslist de stem van de voorzitter die op dat ogenblik de vergadering voorzit.

Indien minstens de helft der aanwezige of vertegenwoordigde leden hierom verzoekt, is de stemming geheim.

De Algemene Vergadering kan slechts rechtsgeldig beslissen indien de helft van de effectieve leden aanwezig of vertegenwoordigd is. Indien dit niet het geval is, dient binnen een termijn van 15 kalenderdagen een nieuwe Algemene Vergadering te worden samengeroepen, die rechtsgeldig kan beslissen, ongeacht het aantal aanwezigen.

Over de uitsluiting van een effectief lid wordt beslist met tweederde van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde effectieve leden.

Artikel 14

De beslissingen van de Algemene Vergadering worden ter kennis gebracht van de effectieve leden bij gewone brief of per elektronische post. Deze beslissingen worden genotuleerd in een bijzonder register dat op de maatschappelijke zetel van de vereniging wordt bewaard.

Belanghebbenden die geen effectief lid zijn van de vereniging kunnen hiervan inzage krijgen op de maatschappelijke zetel na toelating van de voorzitter of, bij diens afwezigheid, het oudste aanwezige bestuurslid.

M0D 2.2

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 29/08/2012 - Annexes du Moniteur belge

TITEL IV

RAAD VAN BESTUUR

Artikel 15

De vereniging wordt bestuurd door een Raad van Bestuur die minstens 3 leden telt.

De bestuurders worden verkozen voor een termijn van ten hoogste zes jaar. Dit mandaat is hernieuwbaar,

Om de twee jaar wordt minstens één derde van de mandaten vervangen.

ledere bestuurder, aangewezen om een vacature in te vullen die is ontstaan in de loop van een mandaat, wordt slechts benoemd voor de voltooiing van dit mandaat.

Het mandaat van de bestuurders eindigt door afzetting door de Algemene Vergadering, door vrijwillig ontslag, door het verstrijken van het mandaat, door overlijden of ingeval van wettelijke onbekwaamheid,

De afzetting door de Algemene Vergadering wordt beslist bij gewone meerderheid van het aantal aanwezige en/of vertegenwoordigde leden. Dit moet evenwel uitdrukkelijk vermeld worden op de agenda van de Algemene Vergadering,

Een bestuurder die vrijwillig ontslag neemt, moet dit schriftelijk bekendmaken aan de Raad van Bestuur. Dit ontslag gaat onmiddellijk in tenzij door dit ontslag het minimum aantal bestuurders onder het statutaire minimum is gedaald. In dit geval, moet de Raad van Bestuur binnen de twee maanden de Algemene Vergadering bijeenroepen, welke in de vervanging van de betrokken bestuurder dient te voorzien en hem daarvan ook schriftelijk in kennis zal stellen.

Het mandaat van bestuurder wordt kosteloos waargenomen. Wel kan de Raad van Bestuur de terugbetaling bevelen van sommige kosten die door de effectieve leden en de bestuurders van de vereniging worden gedragen en voortspruiten uit hun samenwerking aan de vereniging.

De Raad van Bestuur kiest uit zijn leden een voorzitter, een penningmeester en een secretaris.

De voorzitter, of bij diens afwezigheid het oudste lid van de Raad roept de Raad schriftelijk óf per

elektronische post bijeen en zit de vergaderingen voor.

De Raad van Bestuur kan slechts beslissen indien de meerderheid van de bestuurders aanwezig of

vertegenwoordigd is.

De beslissingen worden genomen bij gewone meerderheid van stemmen. Bij staking van stemmen beslist de stem van de voorzitter of de stem van diegene die hem vervangt,

Elke bestuurder kan slechts één medelid vertegenwoordigen.

De beslissingen van de Raad van Bestuur worden ter kennis gebracht van de bestuurders bij gewone brief of per elektronische post. Deze beslissingen worden genotuleerd in een bijzonder register dat op de maatschappelijke zetel van de vereniging wordt bewaard.

Belanghebbenden die geen effectief lid zijn van de vereniging kunnen hiervan inzage krijgen na toelating van de voorzitter of, bij diens afwezigheid, het oudste lid van de Raad van Bestuur.

Artikel 16

De bestuurders zijn niet persoonlijk gebonden door de verbintenissen van de vereniging. Hun verantwoordelijkheid beperkt zich tot de uitoefening van het ontvangen mandaat.

Artikel 17

De Raad van Bestuur leidt de zaken van de vereniging en vertegenwoordigt de vereniging in en buiten rechte. Hij is bevoegd voor alle aangelegenheden uitgezonderd voor deze die aan de Algemene Vergadering voorbehouden zijn.

De handelingen die de vereniging verbinden moeten gezamenlijk worden ondertekend door twee bestuurders van wie een van de twee verplichtend de voorzitter moet zijn of, bij diens afwezigheid, het oudste lid van de Raad,

De Raad van Bestuur kan zijn bevoegdheid van bepaalde handelingen en taken overdragen aan een bestuurder of zelfs aan een ander persoon die al dan niet effectief lid is van de vereniging.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 29/08/2012 - Annexes du Moniteur belge

MOD 22

De Raad van Bestuur benoemt en ontslaat de [eden van het personeel en bepaalt hun eventuele bezoldigingen.

Artikel 18

De Raad van Bestuur vaardigt alle huishoudelijke reglementen uit die hij nodig acht en nuttig oordeelt en deze kan hij te allen tijde aanpassen. Wijzigingen moeten bekrachtigd worden door de eerstvolgende Algemene Vergadering.

Artikel 19

De Raad van Bestuur kan, indien hij dit nodig oordeelt, een dagelijks bestuur benoemen dat met het effectieve dagelijkse bestuur wordt belast. Dit verzorgt de lopende zaken en de dagelijkse briefwisseling. Elk Lid van dit dagelijks bestuur tekent geldig namens de vereniging tegenover de post, de openbare en private bankinstellingen en alle andere instellingen.

TITEL V

BEGROTING EN REKENINGEN

Artikel 20

Het dienstjaar loopt van 1 januari tot 31 december.

Op het einde van het boekjaar worden door de Raad van Bestuur de rekeningen van het afgelopen jaar afgesloten en ter goedkeuring voorgelegd aan de Algemene Vergadering. Jaarlijks stelt de Raad van Bestuur een begroting op die wordt voorgelegd aan de Algemene Vergadering.

TITEL VI

ONTBINDING EN VEREFFENING

Artikel 21

De vereniging mag te allen tijde ontbonden worden door de Algemene Vergadering bij viervijfde meerderheid wanneer minstens tweederde van de effectieve leden aanwezig of vertegenwoordigd is.

Zijn geen twee derden van de effectieve leden op deze Algemene Vergadering aanwezig of vertegenwoordigd, dan moet een tweede Algemene Vergadering worden bijeengeroepen die geldig beraadslaagt ongeacht het aantal aanwezige of vertegenwoordigde leden maar mits een vier vijfden meerderheid wordt akkoord gevonden om de vereniging vrijwillig te ontbinden.

In geval van beslissing tot ontbinding benoemt de Algemene Vergadering tegelijkertijd vereffenaars en bepaalt hun bevoegdheden.

In geval van ontbinding wordt het overblijvend actief, na het vereffenen van de schulden en de aanzuivering van de lasten overgedragen aan een vereniging met een gelijkaardig doel, aangeduid door de Algemene Vergadering.

Artikel 22

Voor alles wat in deze statuten of het huishoudelijk reglement niet uitdrukkelijk is geregeld, blijft de wet van

27 juni 1921 toepasselijk.

De Algemene Vergadering van 10 maart 2012 heeft het ontslag uit de Raad van Bestuur aanvaard van:

" De Bie Daniel, 22/11/1952-Leuven, 52.11.22-023.01, Steegstraat 38, 2490 Balen

" Isebaert Bjdm, 11/12/1976-Waregem, 76.12.11-103.83, Liststraat 9, 9750 Zingem.

De Algemene Vergadering van 10 maart 2012 heeft overeenkomstig de statuten tot bestuurders van vzw MechaMusica benoemd:

" Duerinck Gilbert, 28(0211949-Poperinge, Beerse-Vlimmeren, 49.02.28-365.32

" Verhagen Gerrit, 26(0711967-Loon op Zand (Nederland), Kaatsheuvel (Nederland), 153123291

De Raad van Bestuur van vzw MechaMusica is als volgt samengesteld

" Claes Johnny, 01/06/1959-Reet, Tisselt, 59.06.01-483.89

" Duerinck Gilbert, 28/02/1949-Poperinge, Beerse-Vlimmeren, 49.02.28-365.32

Maa 2.2

Luik B - Vervolg

" Florizoone Robert, 23/04/1945-Adinkerke, De Panne, 45.04.23-305.75

" Groosman Marijke, 09/02/1953-Hoofdplaat (Nederland), St.-Job-in-'t-Goor, 53.02.09-256.19

" Verhagen Gerrit, 26/07/1967-Loon op Zand (Nederland), Kaatsheuvel (Nederland), 153123291 "Mostmans Roger, 24/01/1955-Antwerpen, Brasschaat, 55.01.24-185.63

dé, 4' . " Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

,"







Deze hebben onder elkaar aangesteld tot:

" Voorzitter. Claes Johnny

.Secretaris: Verhagen Gerrit .Penningmeester: Groosman Marijke .Archivaris: Mostmans Roger

.Event manager: Florizoone Robert

" TO ONbankbeheerder: Duerinck Gilbert

Opgemaakt op 10/03/2012 te Tisselt

Johnny Claes

Voorzitter

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 29/08/2012 - Annexes du Moniteur belge

Op de laatste blz. van Luik E. vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n{en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
MECHAMUSICA, AFGEKORT : MEMU

Adresse
DEN ABT 21 2340 VLIMMEREN

Code postal : 2340
Localité : Vlimmeren
Commune : BEERSE
Province : Anvers
Région : Région flamande