MELESIME

Association sans but lucratif


Dénomination : MELESIME
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 501.670.637

Publication

11/12/2012
ÿþOndernerningsnr : 0-5 ®di6 7 4+ 6 3 7 BenamingI

(voluit) : MELESIME

(verkort)

Rechtsvorm : VZW

Zetel : Sint-Jorispoort 26 te 2000 Antwerpen

Onderwerp akte : Oprichting

Zijn samengekomen, de hierna gemelde oprichters:

1/van der Haegen Jean (RRNr 47,12.19-163.47), wonende zaakvoerder Raymond Ruys & Fils - ONr 0404.985.985 en te 1050 Elsene, Armand Campenhoutstraat 43,

2/ Baeken Dirk (RRNr 81.04.03-013.74), wonende te 2000 Smaaknatie BVBA  ONr 0810.217.640 en Antwerpen, Sint-Jorispoort 33, zaakvoerder De:

3/ Eyckerman Reyne (RRNr 73.01.25-410.89), wonende te 2000 Antwerpen, Sint-Jorispoort 8, zaakvoerder !n't Zonneke BVBA -- ONr 0468.758.636

die verklaren bij deze een Vereniging zonder winstoogmerk op te richten overeenkomstig de Belgische Wet van zevenentwintig juni negentienhonderd eenentwintig betreffende de Verenigingen zonder Winstoogmerk, de Internationale Verenigingen zonder Winstoogmerk en de Stichtingen, zoals sedertdien herhaaldelijk gewijzigd (hierna "de VZW WeV'), en waarvan zij de statuten als volgt vaststellen:

"TITEL I  NAAM  ZETEL -- DOEL  DUUR

Artikel 1. Naam

De Vereniging is een vereniging zonder winstoogmerk.

Haar naam luidt: MELESIME

Deze naam moet steeds - op alle akten, facturen, aankondigingen, bekendmakingen, brieven, orders, websites en andere stukken al dan niet in elektronische von, uitgaande van de vereniging  vermeld worden, evenals de woorden "Vereniging zonder winstoogmerk" of de afkorting "VZW".

Artikel 2. Zetel

De zetel van de vereniging is gevestigd Sint-Jorispoort 26 te 2000 Antwerpen, in het gerechtelijk

arrondissement van Antwerpen.

De nauwkeurige aanduiding van de zetel van de vereniging en het woord rechtspersonenregister of de afkorting 'RPR' gevolgd door gerechtelijk arrondissement waarbinnen de vereniging haar zetel heeft, en het ondernemingsnummer, moeten steeds voorkomen op de stukken uitgaande van de vereniging waarvan sprake in artikel 1 van de statuten.

De Algemene Vergadering is bevoegd om de zetel van de Vereniging te verplaatsen, op de wijze en onder' de voorwaarden, voorzien voor een statutenwijziging.

Artikel3. Doel

De vereniging heeft als doe!:

De belangstelling van het brede publiek wekken voor de handelsas die loopt van het Mechelseplein via de; Sint-Jorispoort naar de Leopoidplaats en aansluitend het stuk Mechelsesteenweg tot aan de Leien.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening.

MDD 2.2

W In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie

na neerlegging van de akte ter griffie

REG -i t BANK

KOOPHANDEL

3 0 NOV, 2012

ANTffifgePEN

1

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad,

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -11/12/2012 - Annexes du Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -11/12/2012 - Annexes du Moniteur belge

Mon 2.2

De vereniging zal daarvoor indien nodig, onroerende goederen kunnen verwerven, beheren, huren en verhuren, alsook handelsactiviteiten verrichten, uitsluitend met het oog op het bereiken van haar maatschappelijk doel.

Artikel 4, Duur

De Vereniging bestaat voor onbepaalde duur. Zij kan te allen tijde ontbonden worden,

TITEL Il. LEDEN

Artikel 5. Vaste leden

Het aantal vaste leden is onbeperkt, maar moet minstens drie bedragen. De eerste vaste leden zijn de oprichters.

Ieder toegetreden lid dat door minstens twee vaste leden van de vereniging wordt voorgedragen, kan toegelaten worden als vast lid bij beslissing van de algemene vergadering genomen met een twee/derde meerderheid van stemmen; om daarover geldig te kunnen beslissen dient de meerderheid van het totaal aantal vaste leden aanwezig of vertegenwoordigd te zijn.

Artikel 6. Toegetreden leden

Iedere persoon die de in artikel 8 van deze statuten bepaalde bijdrage heeft betaald wordt geacht

toegetreden lid te zijn.

Toegetreden leden hebben geen stemrecht.

Artikel 7. Uitsluiting en ontslag

Het lidmaatschap is van onbepaalde duur en eindigt door vrijwillig ontslag dat wordt gegeven door middel van een gewone ontslagbrief geadresseerd aan de voorzitter van de raad van bestuur.

De uitsluiting van een vast lid kan alleen worden uitgesproken door de algemene vergadering met een meerderheid van twee derde van de stemmen. Om daarover geldig te kunnen beslissen dient de meerderheid van het totaal aantal vaste leden aanwezig of vertegenwoordigd te zijn.

Worden als ontslagnemend beschouwd de (vaste en toegetreden) leden die de vastgestelde bijdrage niet voldoen binnen de vijftien dagen nadat zij daartoe werden aangemaand bij aangetekend schrijven.

De ontslagnemende en uitgesloten leden kunnen de betaalde bijdragen geenszins terugvorderen en dienen tevens hun aandeel te betalen van de overeengekomen doch nog niet opgevorderde kosten voor het lopende jaar.

Artikel 8. Bijdragen

Alle leden van de vereniging zijn een jaarlijkse bijdrage verschuldigd. Het bedrag van deze bijdrage wordt

jaarlijks door de algemene vergadering vastgesteld maar mag nooit meer bedragen dan vijfentwintig (25) euro.

TITEL III. -- ALGEMENE VERGADERING

Artikel 9. Samenstelling en agenda

De algemene vergadering is samengesteld uit aile vaste leden, die ieder over één stem beschikken.

De algemene vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter van de raad van bestuur, of bij diens

afwezigheid door de oudste in leeftijd aanwezige bestuurder.

De algemene vergadering kan enkel geldige besluiten nemen omtrent aangelegenheden die uitdrukkelijk op

de agenda staan, tenzij aile leden van de vereniging op de vergadering aanwezig of bij volmacht

vertegenwoordigd zijn en er, bij consensus, mee instemmen dat een niet op de agenda voorkomend onderwerp

toch zal worden behandeld.

Artikel 10. Vertegenwoordiging

Een lid mag aan een ander lid volmacht geven om zich te laten vertegenwoordigen op de vergadering, door middel van een stuk dat zijn handtekening draagt (met inbegrip van de digitale handtekening zoals bedoeld in artikel 1322, alinea 2 van het Burgerlijk Wetboek), en waarvan kennis is gegeven per brief, telefax of elektronische post. Een vertegenwoordiger mag echter over niet meer dan één volmacht beschikken.

Artikel 11 . Bevoegdheden

De algemene vergadering is bij uitsluiting bevoegd voor

-de wijziging van de statuten;

-de benoeming en de afzetting van de bestuurders;

-de benoeming en de afzetting van gemachtigden en het bepalen van hun bezoldiging ingeval een

bezoldiging wordt toegekend;

-de benoeming en de afzetting van de commissarissen en het bepalen van hun bezoldiging ingeval een

bezoldiging wordt toegekend;

-de kwijting aan de bestuurders en de commissarissen;

-de goedkeuring van de begroting en van de rekeningen;

-de ontbinding van de vereniging;

-de aanvaarding en uitsluiting van een vast lid;

-de omzetting van de vereniging in een vennootschap met een sociaal oogmerk.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -11/12/2012 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Artikel 12. Bijeenroeping en plaats van de algemene ver-tgadering

De oproeping gebeurt door de voorzitter, door middel van een stuk dat zijn handtekening draagt (met inbegrip van de digitale handtekening zoals bedoeld in artikel 1322, alinea 2 van het Burgerlijk Wetboek) waarvan kennis is gegeven per brief, telefax of elektronische post, aan ieder vast lid, ten minste vijftien dagen voor de vergadering.

De oproeping vermeldt dag, uur en plaats van de vergadering, alsook de agenda. De vergadering mag gehouden worden op eender welke plaats, in België of in het buitenland.

Artikel 13. Gewone en buitengewone algemene vergadering

In de loop van het eerste semester van elk boekjaar wordt ten minste één gewone algemene vergadering gehouden ter goedkeuring van de jaarrekening van het afgelopen boekjaar en van de begroting voor het volgend boekjaar.

Buitengewone algemene vergaderingen kunnen gehouden worden op verzoek van een vast lid of van een bestuurder van de vereniging, als het belang van de vereniging dit vereist.

Artikel 14. Besluitvorming en aanwezigheidsquorum

Onverminderd strengere bepalingen in de wet of in deze statuten, kan de algemene vergadering slechts rechtsgeldig beraadslagen en beslissen mits de meerderheid van de vaste leden aanwezig of vertegenwoordigd is.

In gewone gevallen kan de algemene vergadering geldig besluiten nemen met eenvoudige meerderheid van stemmen. Besluiten in verband met statutenwijziging, uitsluiting van leden of vrijwillige ontbinding en omzetting, kunnen slechts genomen worden mits de voorwaarden, bepaald bij artikelen 8 (statutenwijziging), 12 (uitsluiting), 20 (ontbinding) en 26 quater (omzetting) van de V&S-wet, in acht genomen worden

Bij staking van stemmen is de stem van de voorzitter doorslaggevend.

Artikel 15. Notulen

Na de goedkeuring worden de notulen van de algemene vergadering ondertekend door de voorzitter van de vergadering, alsmede door de leden die zulks wensen.

De goedgekeurde notulen van de algemene vergadering warden opgenomen in een op de zetel van de vereniging bijgehouden register, alwaar alle leden en eventuele belanghebbende derden er kennis van kunnen nemen.

Kopie van de definitief vastgestelde notulen van elke vergadering wordt tevens door toedoen van de voorzitter aan ieder van cie vaste [eden bezorgd, middels een gewoon schrijven en zulks binnen een redelijke termijn na datum van de vergadering.

TITEL IV. RAAD VAN BESTUUR

Artikel 16. Samenstelling van de raad van bestuur

De raad van bestuur bestaat uit minstens drie bestuurders, benoemd onder de vaste leden door de

algemene vergadering en te allen tijde door deze afzetbaar. Indien het aantal vaste leden van de vereniging niet

meer dan drie bedraagt, bestaat de raad van bestuur uit twee bestuurders. Het aantal bestuurders moet in elk

geval lager zijn dan het aantal vaste leden van de vereniging.

Het mandaat van de bestuurder loopt af na drie jaar en is onbezoldigd. Het mandaat van bestuurder is

hernieuwbaar.

Iedere bestuurder heeft op elk ogenblik de mogelijkheid vrijwillig ontslag te nemen uit de raad van bestuur

door middel van een gewone ontslagbrief geadresseerd aan de raad van bestuur.

De raad van bestuur duidt in zijn midden een voorzitter, een secretaris en een penningmeester aan.

Artikel 17. Bevoegdheden van de raad van bestuur

De raad van bestuur is bevoegd om alle handelingen te verrichten en alle beslissingen te nemen welke niet

door de wet of de statuten uitdrukkelijk aan de algemene vergadering zijn voorbehouden.

Om tegenover derden de vereniging te vertegenwoordigen en te verbinden, volstaat de handtekening van

de voorzitter alleen, of van twee bestuurders gezamenlijk.

De raad van bestuur vaardigt aile huishoudelijke reglementen uit die hij nodig oordeelt.

Artikel 18. Oproeping - notulen

De oproeping gebeurt door de voorzitter, door middel van een stuk dat zijn handtekening draagt (met inbegrip van de digitale handtekening zoals bedoeld in artikel 1322, alinea 2 van het Burgerlijk Wetboek), en waarvan kennis is gegeven per brief, telefax of elektronische post aan iedere bestuurder, ten minste acht dagen voor de vergadering.

De oproeping vermeldt dag, uur en plaats van de vergadering, alsook de agenda. De vergadering mag gehouden worden op eender welke plaats, in België of in het buitenland.

Van elke vergadering worden notulen opgemaakt. Deze notulen worden gehouden in een daartoe bestemd register en worden ondertekend door de voorzitter.

Kopie van de notulen wordt door toedoen van de voorzitter van de raad van bestuur per gewoon schrijven en binnen een redelijke termijn na datum van de vergadering van de raad van bestuur, bezorgd aan iedere bestuurder,

4

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -11/12/2012 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Artikel 19. Beraadslaging en stemming

De raad van bestuur kan slechts geldig beraadslagen en beslissen mits de meerderheid van de bestuurders aanwezig is.

iedere bestuurder beschikt over één stem.

De besluiten van de raad van bestuur moeten goedgekeurd worden door de meerderheid van de aanwezige of vertegenwoordigde bestuurders.

Een bestuurder mag aan een medebestuurder volmacht geven om zich te laten vertegenwoordigen op de vergadering, door middel van een stuk dat zijn handtekening draagt (met inbegrip van de digitale handtekening zoals bedoeld in artikel 1322, alinea 2 van het Burgerlijk Wetboek), en waarvan kennis is gegeven per brief, telefax of elektronische post. Een bestuurder mag echter over niet meer dan één volmacht beschikken.

De vergadering kan enkel stemmen over punten die geagendeerd zijn, tenzij alle bestuurders op een vergadering aanwezig of bij volmacht vertegenwoordigd zijn, en er, bij consensus, mee instemmen dat het niet-geagendeerde onderwerp toch wordt behandeld.

TITEL V. REKENINGEN  BEGROTINGEN - INZAGERECHT

Artikel 20. Rekeningen  Begrotingen

Het boekjaar van de vereniging loopt van één januari tot eenendertig december van hetzelfde jaar.

De raad van bestuur bereidt de rekeningen en begrotingen voor en legt ze ter goedkeuring voor aan de algemene vergadering. Na goedkeuring van de rekeningen en de begrotingen, ten laatste zes maanden na de afsluiting van het boekjaar, spreekt de algemene vergadering zich, bij afzonderlijke stemming, uit over de kwijting aan de bestuurders.

De ontwerpen van rekeningen en van begrotingen, alsmede van het beleidsplan voor het komende jaar, worden ten minste vijftien dagen voor de algemene vergadering ter kennis gebracht van de vaste leden,

De raad van bestuur draagt er zorg voor dat de jaarrekening en de overige in de VZW Wet vermelde stukken binnen de dertig dagen na goedkeuring worden neergelegd ter griffie van de rechtbank van koophandel, of indien de wet dit vereist, bij de Nationale Bank van België.

Artikel 21, Inzagerecht

Derden die van een belang doen blijken hebben het recht om inzage en/of afschrift van de notulen van de algemene vergadering te vragen.

Aile vaste leden kunnen op de zetel van de vereniging het register van de leden raadplegen, alsmede alle notulen en beslissingen van de algemene vergadering, van de raad van bestuur en van alle personen, al dan niet met een bestuursfunctie, die bij de vereniging of voor rekening ervan een mandaat bekleden, evenals alle boekhoudkundige stukken van de vereniging.

TITEL VI, ONTBINDING EN VEREFFENING

Artikel 22. Ontbinding

Behoudens het geval van rechterlijke ontbinding, kan tot de vrijwillige ontbinding slechts besloten worden

door de algemene vergadering, overeenkomstig artikel 20 van de V&S-wet. In het ontbindingsbesluit worden

tevens één of meer vereffenaars aangeduid, overeenkomstig artikel 19 en 22 van de V&S-wet.

De algemene vergadering bepaalt verder de bevoegdheid van de vereffenaar of vereffenaars, alsmede de

vereffeningvoorwaarden.

Artikel 23. Vereffening

Indien de vereniging wordt ontbonden, hetzij vrijwillig, hetzij gerechtelijk, zal het overblijvend actief na het vereffenen der schulden en het aanzuiveren der lasten, toekomen aan een vereniging met een gelijkaardig belangeloos doel.

TITEL VII. SLOTBEPALING

Artikel 24. Verwijzing

Voor alle aangelegenheden waarin in deze statuten niet uitdrukkelijk is voorzien of geregeld, blijft de Wet van zevenentwintig juni negentienhonderd eenentwintig betreffende de verenigingen zonder winstoogmerk, de internationale verenigingen zonder winstoogmerk en de stichtingen, gewijzigd door de Wet van twee mei tweeduizendentwee en volgende, in het kort "V&S-wer, van toepassing.

OVERGANGSBEPALINGEN

1.1-let eerste boekjaar loopt vanaf de verwerving van de rechtspersoonlijkheid tot eenendertig december

tweeduizenddertien.

2. De eerste gewone algemene vergadering zal worden gehouden in tweeduizendveertien.

EERSTE BUITENGENWONE ALGEMENE VERGADERING

De oprichters, zijnde de eerste vaste leden, komen bijeen in een eerste buiténgewone algemene

vergadering en nemen eenparig de volgende besluiten, onder de opschortende voorwaarde van het bekomen

van de rechtspersoonlijkheid door de vereniging:

a) Worden tot bestuurders benoemd voor de duur van drie jaar:

b

MOD 2.2

Voorbehouden

aan het

Belgisch Staatsblad

Luik B- Vervolg

1/ van der Haegen Jean (RRNr 47.12.19-163.47), voómoemd,

2/ Baeken Dirk (RRNr 81.04.03-013.74), voornoemd en

31 Eyckerman Reyne (RRNr 73.01.25-410.89), voornoemd.

b) Bij toepassing van artikel 17, § 5. van de V&S-wet wordt beslist geen commissaris te benoemen.

c) Bijzondere volmacht wordt gegeven aan de heer Mattheessens Pieter, wonende te 2600 Berchem (Antwerpen), Fruithoflaan 37 Bus A2, voor alle formaliteiten van openbaarmaking.

EERSTE VERGADERING VAN DE RAAD VAN BESTUUR

Onmiddellijk hierna en steeds onder voormelde opschortende voorwaarde, komt voormelde raad van

bestuur in een eerste vergadering bijeen om in zijn midden aan te duiden :

- tot voorzitter : Eyckerman Reyne, voornoemd

- tot secretaris : van der Haegen Jean, voornoemd, en

- pennïngmeester : Baeken Dirk, voornoemd.

VERBINTENISSEN

De oprichters erkennen te weten dat artikel 3, § 2 van de V&S-wet bepaalt dat zij die verbintenissen hebben aangegaan'voor de vereniging in oprichting, hiervoor hoofdelijk en persoonlijk aansprakelijk zijn indien de vereniging twee jaar na het ontstaan van de verbintenis geen rechtspersoonlijkheid heeft verkregen, en zij bóvendien de verbintenissen niet heeft overgenomen binnen zes maanden na het verkrijgen van de rechtspersoonlijkheid.

De oprichters verklaren bij toepassing van zelfde artikel dat de vereniging aile verbintenissen overneemt door hen of één van hen aangegaan voor rekening en ten name van de vereniging in oprichting, te rekenen vanaf 20.11.2012 onder opschortende voorwaarde van - en met ingang van de datum van - het verwerven van de rechtspersoonlijkheid door de vereniging.

Voormelde overgenomen verbintenissen zullen worden geacht door de vereniging te zijn aangegaan vanaf het ontstaan van die verbintenis.

Gemelde bepaling geldt ook voor de verbintenissen die zouden aangegaan worden vanaf heden en vôôr de verwerving van de rechtspersoonlijkheid, welke overneming dient te worden bekrachtigd, eens de vereniging rechtspersoonlijkheid zal hebben verworven.

Opgemaakt te Antwerpen op 20 november 2012,

in vier exemplaren, waarvan één bestemd voor de griffie.

De oprichters,

van der Haegen Jean Baeken Dirk Eyckerman Reyne

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notans, hetzij van de persetolnteni bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
MELESIME

Adresse
SINT-JORISPOORT 26 2000 ANTWERPEN

Code postal : 2000
Localité : ANTWERPEN
Commune : ANTWERPEN
Province : Anvers
Région : Région flamande