MENGELMOES

Association sans but lucratif


Dénomination : MENGELMOES
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 842.497.062

Publication

18/01/2012
ÿþ.

7-,~~

~

~ ét<~~;

MC* 2,2

1n de bijlagen het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie

bij 9~ p

na neerlegging van de akte ter griffie

Vo

beho

aarf

Belg

Staat

L_

11111

" iaoi.1ovr





NEERGELEGD

GRIFFIE RECHTBANK VAN

0 9 JAN. 2012

KOOPHA? je TURNHOUT

De griffier,

Ondernemingsnr : 4lei{n;"siiif9

(voluit) : (verkort) :

fl$ (e2 " 4.i2 . ~L Mengelmoes

V:~!4~51

V21011

Zetel : Steenweg op Oosthoven 74, 2300 Turnhout

Onderwerp akte : Oprichting

Het jaar tweeduizend en twaalf, op 1 januari

Zijn verschenen:

1.De heer Dhondt Geert wonende te Steenweg op Ravets 76, 2360 Oud-Turnhout, geboren te Turnhout op 7 februari 1975, met de Belgische nationaliteit;

2.0e heer Appelen Sven wonende te Steenweg op Sevendonk 613, 2360 Oud-Turnhout, geboren te. Turnhout op 13 februari 1984, met de Belgische nationaliteit;

3.De heer Dhondt Christof wonende te Steenweg op Oosthoven 45, 2300 Turnhout, geboren te Turnhout op; 12 april 1976, met de Belgische nationalitçit

4.De heer Vaemewyck Michel wonende te Steenweg op Sevendonk 129, 2360 Oud-Turnhout, geboren te. Turnhout op 12 februari 1966, met de Belgische nationaliteit;

ondergetekenden, verklaren bij deze een vereniging zonder winstoogmerk (vzw) op te richten overeenkomstig de bepalingen van de wet van zevenentwintig juni negentienhonderd eenentwintig gewijzigd : door de wet van twee mei tweeduizend twee en er de statuten van vast te leggen als volgt :

TITEL I.  Naam, zetel, doel, duur

Art. 1. De vereniging draagt de naam : "MENGELMOES' vzw

Art. 2. De zetel van de vereniging is gevestigd te Steenweg op Oosthoven 74, 2300 Turnhout.

Hij kan slechts verplaatst worden door de algemene vergadering mits deze bovendien de regels in achti neemt zoals vereist voor een statutenwijziging en beschreven in deze statuten. De vereniging resulteert onder het gerechtelijk arrondissement Turnhout.

Art. 3. De vereniging heeft tot doel:

Het beoefenen en bevorderen van recreatieve, culturele en sportieve activiteiten doch hoofdzakelijk voetbal.:

Ze streeft naar de verwezenlijking van dit doel door alle middelen waaronder voornamelijk:

-het inrichten van sportontmoetingen

-het huren of verwerven van om het even welke roerende en onroerende goederen, het in gereedheid'

brengen en het uitbaten van sportvelden.

-het stichten en uitbaten van spijshuizen en drankgelegenheden, het uitgeven van tijdschriften, vlugschriften'

of sportpublicaties.

-desgewenst, onder het even welke vorm, met elke vereniging of instelling die hetzelfde doel nastreeft,.

samen te werken,

Art. 4. De vereniging wordt opgericht voor onbepaalde duur, doch kan evenwel te allen tijde ontbonden' worden.

TITEL II.  Leden

Art. 5. Het aantal leden is onbeperkt maar moet ten minste drie bedragen. De eerste leden zijn de,

ondergetekende stichters.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) hRyc rd rle vRr$mitin_r1 siirhty.o nr nrr7;irticmw f rt pal ' r van rier4 n fA vArtPrwinwoordiQep

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -18/01/2012 - Annexes du Moniteur belge

MQdi 2 2

Art. 6. De algemene vergadering beslist zonder beroep over de aanneming van nieuwe leden. Het verzoek om,toel'ating van een kandidaat-lid moet schriftelijk worden ingediend bij de voorzitter van de raad van bestuur. Met de term "lid" in deze statuten wordt uitdrukkelijk verwezen naar de effectieve leden.

Art. 7. De vereniging telt effectieve en toegetreden leden. Onder de toegetreden leden wordt verstaan alle personen die geen effectief lid zijn maar in bezit zijn van een lidkaart.

Effectieve leden zijn diegenen die door de algemene vergadering als dusdanig zijn benoemd en aangesteld en bijgevolg voorkomen op de ledenlijst die jaarlijks wordt neergelegd op de griffie van de rechtbank van koophandel waar de zetel van de vereniging is gevestigd. De term leden" zoals verder voorkomend in deze statuten, isbijgevolg uitdrukkelijk voorbehouden en bedoeld voor de leden van de algemene vergadering die bijgevolg ook wettelijk over de volheid van het lidmaatschap beschikken zoals bepaald in de wet van 27 juni 1921 gewijzigd door de wet van 2 mei 2002

Art. S. Elk lid kan te allen tijde uit de vereniging treden. Het ontslag moet hij aangetekende of gewone brief aan de raad van bestuur ter kennis worden gebracht.

Uitsluiting van leden kan enkel door de algemene vergadering met tweederde meerderheid van de aanwezige of vertegenwoordigde leden.

Art. 9. De ontslag nemende, uitgesloten, evenals de erfgenamen van het overleden lid, hebben geenszins recht op het kapitaal van de vereniging. Zij kunnen evenmin noch opgave of overlegging van rekeningen, noch plaatsing van zegels, noch inventaris eisen of vorderen.

Art. 10. De bijdrage van effectieve en toegetreden leden wordt jaarlijks vastgesteld op de algemene vergadering. Deze bijdrage mag niet meer dan ¬ 250 bedragen.

TiTEL fit_ -- Raad van bestuur

Art. 11. De vereniging wordt bestuurd door een raad van bestuur van ten minste drie leden die, al dan niet,

lid zijn van de vereniging.

De bestuurders worden benoemd door de algemene vergadering met een gewone meerderheid ongeacht het aantal aanwezige en/of vertegenwoordigde leden. Het mandaat van de bestuurders in van onbepaalde duur, tenzij zij worden afgezet door de algemene vergadering. Wanneer een bestuurder wenst ontslag te nemen, gebeurt dit bij aangetekend schrijven gericht aan de raad van bestuur. Aile beslissingen van de raad van bestuur worden collegiaal genomen.

Indien de algemene vergadering slechts drie leden telt, bestaat de raad van bestuur uit slechts twee personen. In ieder geval moet het aantal bestuurders steeds lager zijn dan het aantal leden van de algemene vergadering. De bestuurders worden door de algemene vergadering benoemd voor onbepaalde duur en han mandaat eindigt slechts door afsterven, door ontslag of afstelling.

Art. 12. De leden van de raad van bestuur kiezen uit hun leden een voorzitter, een secretaris en een penningmeester, alsmede iedere functie die zij nodig achten.

Ait 13. De raad van bestuur vergadert op bijeenroeping van de voorzitter of twee bestuurders. Hij mag

stechts abc minstens de helft van zijn leden aanwezig is. Zijn beslissingen worden getroffen

bij volstrekte meerderheid van stemmen. Bij staking van stemmen is de stem van de voorzitter of zijn plaatsvervanger doorslaggevend. Zij worden opgenomen in de notulen ondertekend door de voorzitter en de secretaris.

Art. 14. De raad van bestuur heeft in zijn bevoegdheid al de handelingen die behoren tot het bestuur van de vereniging in de wimste zin genomen, met uitzondering van die welke uitdrukkelijk door de wet en de statuten aan de afgemene vergadering zijn voorbehouden. De raad van bestuur leidt de zaken van de vereniging en vertegenwoordigt deze in en buiten rechte. Hij treedt op als etser en verweerder, In aile reentsgedinglen en beslist over het al dan niet aanwenden van rechtsmiddelen.

De raad van bestuur vaardigt alle huishoudelijke reglementen uit die hij nodig acht en nuttig oordeelt.

Ait 15. De raad van bestuur benoemt eveneens, hetzij zelf, hetzij in opdracht, al de leden van het personeel der vereniging en stelt ze af. De raad van bestuur bepaalt hun werkzaamheid en hun bezoldiging.

Art. 16. Bij gerechtelijke handelingen wordt de vereniging vertegenwoordigd door de raad van bestuur.

Art. 17. De raad van bestuur kan zijn bevoegdheden voor bepaalde handelingen en taken op zijn verantwoordelijkheid overdragen aan één van de bestuurders of zelfs aan een ander persoon die al dan niet lid is van de vereniging.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -18/01/2012 - Annexes du Moniteur belge

Art. 18. Oe raad van bestuur kan bovendien en in ieder geval een algemeen mandaat verlenen aan elke mandatéris naar keuze om afzonderlijk aile financiële en administratieve documenten en alle akten die de vzw verbinden te ondertekenen.

TITEL IV.  Algemene vergadering

Art, 19. De algemene vergadering is het opperste gezag van de vereniging.

Behoren uitsluitend tot haar bevoegdheid

1.de wijziging van de statuten;

2.de benoeming en de afzetting van de bestuurders;

3.de benoeming en de afzetting van de commissarissen en het bepalen van hun bezoldiging tngev¬ I een

bezoldiging wordt toegekend;

4.de kwijting aan de bestuurders en de commissarissen;

5.de goedkeuring van de begroting en van de rekening;

6.de ontbinding van de vereniging;

7.de uitsluiting van een lid;

8.de omzetting van de vereniging in een vennootschap met een sociaal oogmerk;

9.alíe gevallen waarin de statuten dat vereisen.

Art. 20. De algemene vergadering moet ten minste eenmaal per jaar worden bijeengeroepen voor het goedkeuren van de rekeningen van het afgelopen boekjaar en voor de begroting van het komend boekjaar.

Art. 21. Een algemene vergadering kan gehouden worden telkens als het belang van de vereniging dit vereist. Zij moet gehouden worden telkens wanneer één vijfde van de leden erom verzoeken.

Art. 22. Elke algemene vergadering heeft plaats op dag, uur en plaats aangeduid in de bijeenroepingsbrref, welke aan ieder lid bezorgd wordt.

Art. 23. De bijeenroepingen worden door de raad van beheer gedaan per brief, per e-mail of per fax, aan eik

lid gericht ten minste acht kalenderdagen vôôr de vergadering_ De bevat de ageer. De pre

vergadering kan ook punten behandelen welke niet op de uitnodiging voorkomen, doch kan bij meerderheid tegen minderheid deze ook afwijzen.

Art. 24. Elk punt bestemd voor de agenda van een algemene vergadering moet minstens drie kalenderdagen véór de betrokken vergadering aan de voorzitter worden meegedeeld. Deze punten dimt verplicht op de agenda geplaatst en behandeld te werden.

Art. 25. De vergaderingen worden voorgezeten door de voorzitter van de raad van bestuur of. bij ontstentenis van deze, door de secretaris van de vereniging, die dan een secretaris ad interim aanwijst.

Art. 28. Aile leden hebben gelijk stemrecht; ieder lid beschikt over één stem.

Art. 27. In algemene regel is de algemene vergadering geldig samengesteld welk ook het aantal aanwezigen zij, en haar beslissingen worden genomen bij volstrekte meerderheid van stemmen. Bij staking van stemmen is de stem van de voorzitter doorslaggevend.

an lid dat rdet op de eileendene vergatiering kan aanelfeeig zijn, kan zijn stern laten uitbrengen door een door hem gekeeen iris welke echter wel lid is van de algemene vergadering. Een mandataris kan slechts voor één stem gemandateerd zijn.

Art. 28. ln afwijking van voorgaand artikel geldt het volgende:

Totem van de statuten kan sialis worden besloten indien die wijziging gedetailleerd op de agenda is vermeld en indien twee derde van de stemgerechtigde leden aanwezig of vertegenwoordigd is. Wordt dit getal niet bereikt dan kan een tweede vergadering worden bijeengereepen zog duw de= statuten is.bepeald, ere waarop deze vergadering een geldig besluit zal kunnen nemen, ongeacht heek aantal aneemzigen. Voer elke akat + ning is bovendien een meerderheid van twee derde der aanwezige of vertegenwoordigde stemmen veneist, ook op de tweede gemene vergadering. Tot wijziging van het doel van de vereniging kan slechts met een 4,5 meerdarheid van atwinmen worden besloten.

Bij vrijwillige ontbirmitng van de vereniging gietden dezegrie sed ais deze beschreven mats voaP een wijziging van het doel is vei

Fan tneerdeheiti von twee derde die stemman is vert voor bat 4rasturlen van een lid. Bij uitsluiting van

een lilt toet dit puni op de aha vee en =et hal lid worden uitgenodigd om in zijn

verdediging te kunnen voorzien.

Art. 29. De beslissingen van de algemene vergadering worden opgenomen in de proeezsen" verbael, getekend door de voorzitter en de secretaris.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -18/01/2012 - Annexes du Moniteur belge

De in rechte of eiders uit te brengen uittreksels daarvan, worden getekend door de voorzitter van de raad van bestuur of door twee bestuurders:

Art. 30. Ieder lid van de algemene vergadering ontvangt binnen de maand na het bijeenroepen van de algemene vergadering een verslag. Kan eenlid niet akkoord gaan met een bepaalde formulering in het verslag, moet hij zijn opmerking schriftelijk meedelen aan de voorzitter van de raad van bestuur en dit binnen de veertien dagen na dagtekening van het verslag.

TITEL V. -- Rekeningen en begrotingen

Art. 31. Het boekjaar van de vereniging loopt van 1 januari tot 31 december.

De raad van bestuur sluit de rekeningen over het voorbije boekjaar af en bereidt de begroting van het

komend boekjaar voor. Beide worden ter goedkeuring aan de algemene vergadering voorgelegd.

TITEL VT. -- Ontbinding en vereffening

Art. 32. Behoudens het geval van gerechtelijke ontbinding, kan door de algemene vergadering tot vrijwillige ontbinding besloten worden indien tenminste twee derde van de leden aanwezig of vertegenwoordigd zijn. Malt dft aantel niet bererld, wordt een tweede vergatiering gehouden, die geldig kan besluiten, ongeacht het aard aanwezige of ererteeeelieuuseGgrire leden. Hiervoor is een meerderheid van vier vijfde wan de stemmen van de aanwezige en vertegenwoordigde leden vereist_ In het ontbindingsbesluit worden tevens één of meerdere vereffenaars aangeduid, overeenkomstig de wetgeving.

Art. 33. ln geval van vrijwillige ontbinding zal het actief, na aanzuivering van de schulden, overgedragen weden MM de vereniging, stichting of instelling die hetzelfde doel nastreeft of, bij gebreke daaraan, aan een vereniging, stichting of instelling die een dos! nastreeft dat het dichtst het doel van de vereniging benadert.

Art. 34. Voor alles wat in deze statuten niet is voorzien of geregeld, blijft de wet van 27 juni 1921 gewijzigd door de wet van 2 mei 2002 toepasselijk.

Slotbepalingen.

Beslissing 1:

De algemene vergadering gehouden op heden heeft tot bestuurders benoemd:

1.De heer Dhondt Geert wonende te Steenweg op Ravefs 76, 2360 Oud-Tumhout, geboren te Turnhout op 7 februari 1975, met de Belgische nationaliteit;

2,De heer Appelen Sven wonende te Steenweg op Sevendonk 613, 2360 Oud-Turnhout, geboren te Turnhout op 13 februari 1984, met de Belgische nationaliteit;

3.0e tuier Dhondt Christof wonende te Steenweg op Oosthoven 45, 2300 Turnhout, geboren te Turnhout op 12 april 1978, met de Belgische nationaliteit;

Beslissing 2:

Deze hebben onder elkaar aangesteld als:

Voorzitter: Appelen Sven

Secretaris: bhondt Christof

Penningmeester: Dhondt Geert

De voorzitter, de secretaris en de penningmeester hebben afzonderlijke en onbeperkte volmacht in zowel administratieve als financiële aangelegenheden.

Beslissing 3:

Het eerste boekjaar begint op heden en eindigt op eenendertig december tweeduizend twaalf.

Beslissing 4:

De eerste jaarvergadering zal gehouden worden in het jaar tweeduizend dertien.

Beslissing 5:

De algemene vergadering gehouden op heden heeft de statuten aanvaard.

Waarvan akte, te Turnhout, 1 januari 2012.

Coordonnées
MENGELMOES

Adresse
STEENWEG OP OOSTHOVEN 74 2300 TURNHOUT

Code postal : 2300
Localité : TURNHOUT
Commune : TURNHOUT
Province : Anvers
Région : Région flamande