MERELINVEST, AFGEKORT : MI

société coopérative à responsabilité à finalité sociale


Dénomination : MERELINVEST, AFGEKORT : MI
Forme juridique : société coopérative à responsabilité à finalité sociale
N° entreprise : 598.921.748

Publication

26/02/2015
ÿþMod PDF 11.1

Luik B In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte



Neergelegd

24-02-2015

Griffie

*15303543*

Voor-

behouden

aan het

Belgisch Staatsblad

0598921748

Ondernemingsnummer :

Benaming

(voluit) :

MerelInvest

(verkort) :

MI

Rechtsvorm :

Zetel :

(volledig adres)

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 26/02/2015 - Annexes du Moniteur belge

Uitgifte uitgereikt voorafgaand registratie met oog op verkrijging rechtspersoonlijkheid.

Uit een akte verleden voor Luc Bracke, notaris met standplaats te Brecht, deelgemeente Sint-Job-in-'t-Goor, op 23 februari 2015, blijkt dat een vennootschap werd opgericht, waarvan de bekend te maken gegevens luiden als volgt:

Rechtsvorm  Naam - naamloze vennootschap  MERELINVEST , afgekort  MI

Zetel  2960 Brecht, Tilburgbaan 73

Duur - onbepaald

Oprichters - 1/ De heer CROLS Bart Stella Jozef, geboren te Turnhout op 29 maart 1971, en zijn echtgenote

2/ Mevrouw COURTOIS Laurence Didier Marie-Christine, geboren te Kortrijk op 18 januari 1976, samen wonende te 2960 Brecht, Roerdomplaan 8.

Gehuwd onder het beheer van het wettelijk stelsel bij gebreke aan voorafgaand geschreven huwelijkscontract, niet conventioneel gewijzigd noch aangevuld, volgens verklaring.

3/ De heer VAN BELLE Erik, geboren te Dendermonde op 10 november 1971, wonende te 2960 Brecht, Roerdomplaan 5, echtgenoot van mevrouw DE WOLF Peggy Paula Frans.

Gehuwd onder het beheer van het wettelijk stelsel, bij gebreke aan voorafgaand geschreven huwelijkscontract, conventioneel gewijzigd doch mits behoud van stelsel bij akte verleden voor notaris Jan Lambrecht, te Lummen, op 31 augustus 1999.

Maatschappelijk kapitaal  Samenstelling  Volstort kapitaal  éénenzestig duizend vijfhonderd euro (61.500,00 EUR) verdeeld in zestig (60) aandelen op naam zonder nominale waarde, bij de oprichting volledig volstort.

Het geld is bij storting of overschrijving gedeponeerd op een bijzondere rekening bij BNP Paribas Fortis te Antwerpen, agentschap Haven, geopend ten name van de naamloze vennootschap MerelInvest in oprichting, zoals blijkt uit het bewijs van deponering, afgegeven door voornoemde instelling op 23 februari 2015.

Toegestaan kapitaal

Er is thans geen machtiging voorzien voor de raad van bestuur om het kapitaal te verhogen. Begin en einde boekjaar - van 1 oktober tot 30 september. De oprichters beslissen het eerste boekjaar te laten lopen vanaf de datum waarop onderhavige vennootschap rechtspersoonlijkheid verkrijgt om het te laten eindigen op 30 september 2016.

Reserves - Het batig saldo van de resultatenrekening vormt de te bestemmen winst van het boekjaar. Van deze winst wordt tenminste vijf ten honderd voorafgenomen om de wettelijke reserve te vormen totdat deze één/tiende van het maatschappelijk kapitaal bedraagt. Over het saldo beslist de algemene vergadering bij gewone meerderheid van stemmen op voorstel van de raad van bestuur.

Winstverdeling - De raad van bestuur bepaalt het tijdstip en de wijze waarop de dividenden zullen worden uitbetaald. Niet geïnde dividenden verjaren door verloop van vijf jaar. De uitbetaling moet geschieden vóór het einde van het boekjaar waarin het bedrag is vastgesteld. Aan de raad van

Onderwerp akte :

Tilburgbaan 73 2960 Brecht

Oprichting

Naamloze vennootschap

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenderende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenderende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Luik B - vervolg

Mod PDF 11.1

Voorbehouden

aan het Belgisch

Staatsblad

bestuur wordt bevoegdheid verleend om op het resultaat van het lopende boekjaar een interimdividend uit te keren.

Wijze van vereffening - Na aanzuivering van alle schulden, lasten en kosten van de vereffening, wordt het netto actief vooreerst aangewend om, in geld of in natura, het volgestorte en nog niet terugbetaalde bedrag van de aandelen terug te betalen.

Het eventueel overschot wordt in gelijke delen verdeeld onder al de aandelen.

Indien de netto-opbrengst niet volstaat om alle aandelen terug te betalen, betalen de vereffenaars bij voorrang de aandelen uit die in meerdere mate zijn volgestort totdat ze op gelijke voet staan met de aandelen die in mindere mate werden volgestort of doen ze ten laste van deze laatste een aanvullende oproeping van kapitaal.

Vertegenwoordigingsmacht - Onverminderd de algemene vertegenwoordigingsmacht van de raad van bestuur als college, wordt de vennootschap in en buiten rechte rechtsgeldig verbonden door hetzij twee gezamenlijk handelende bestuurders, hetzij door de gedelegeerd bestuurder. Tot bestuurders worden benoemd voor een duur van 6 jaar:

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 26/02/2015 - Annexes du Moniteur belge

" de heer CROLS Bart, voornoemd;

" mevrouw COURTOIS Laurence, voornoemd;

" de heer VAN BELLE Erik, voornoemd.

Het mandaat is onbezoldigd tenzij andersluidende beslissing van de algemene vergadering. De functies van de eerste bestuurders zullen ophouden onmiddellijk na de gewone algemene vergadering van 2021.

Commissarissen - De controle op de financiële toestand, op de jaarrekening en op de regelmatigheid van de verrichtingen weer te geven in de jaarrekening, wordt aan één of meer commissarissen opgedragen indien het Wetboek van Vennootschappen deze verplichting oplegt. De commissarissen worden benoemd en bezoldigd volgens de regels vervat in het Wetboek van Vennootschappen. Doel - De vennootschap heeft tot doel :

" het instaan voor de realisatie van het tenniscomplex door de bouw van een tennishal met 4 tennisterreinen en bijhorende faciliteiten, de financiering en exploitatie van het project.

" De vennootschap mag hiertoe alle handels-, nijverheids-, financiële, roerende en onroerende verrichtingen uitvoeren, die rechtstreeks of onrechtstreeks in verband staan met haar doel of die van aard zijn dit te begunstigen.

" De onroerende promotie in de ruimste zin van het woord, begrijpende onder meer het ontwerpen, programmeren, organiseren, laten uitvoeren, en coördineren van alle onroerende bouwwerken en van bijhorende als aanverwante verrichtingen, de promotie van gebouwen bij middel van aankoop, verkoop, ruiling, oprichting, verhuring, uitbating en beheer van onroerende goederen, evenals van alle immobiliën operaties die hiermede verband houden.

" Het beheer van een onroerend vermogen, voor eigen rekening, alsmede alle handelingen die rechtstreeks of onrechtstreeks met dit doel in verband staan en die van aard zijn de opbrengst van haar onroerende goederen te bevorderen, zoals het onderhoud, de ontwikkeling, het ombouwen en het huren en verhuren van deze goederen, de aan- en verkoop ervan in volle eigendom, naakte eigendom of vruchtgebruik, het valoriseren, het makelen, verkavelen, in leasing geven en nemen, uitrusten, verwerven en vervreemden van alle onroerende goederen, gebouwde en onbebouwde.

" Het verstrekken van leningen en voorschotten onder eender welke vorm en voor elke duur aan alle verbonden ondernemingen of ondernemingen waarmee een participatie-verhouding bestaat, evenals het verlenen van aval of eender welke borgstelling voor dezelfde ondernemingen.

" Het verlenen van adviezen en diensten aan ondernemingen

" De vennootschap mag haar doel verwezenlijken, zo in België als in het buitenland, door alle middelen en op alle wijzen en manieren, die zij het best geschikt zal achten, en die niet in strijd zijn met de vigerende wetgeving. De vennootschap mag geenszins aan vermogensbeheer of beleggingsadvies doen als bedoeld in de Wetten en Koninklijke Besluiten op de financiële markten en over het vermogensbeheer en het beleggingsadvies. De vennootschap zal zich dienen te onthouden van werkzaamheden die onderworpen zijn aan reglementaire bepalingen voor zover de vennootschap zelf niet aan deze bepalingen voldoet.

" Alle activiteiten in de horecasector en het horeca bedrijf, inbegrepen catering

" Alle diensten van traiteur en restauratiehouder en aanverwante activiteiten zoals de verkoop van bereide maaltijden en alle toebehoren; het kopen, verkopen, bereiden, bewerken en verwerken van

allerlei eetwaren, spijzen en dranken, gerechten, gebak, belegde broodjes, allerhande snacks, confisserie, ijsroom als tafelhouder alsmede de levering ten huize

" Organisatie en coördinatie van beurzen, sportevenementen, tentoonstellingen, congressen, opleidingen en seminaries

" Het organiseren van alle welk danige feesten, banketten, barbecues, bals en vermakelijkheden zonder onderscheid.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenderende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Luik B - vervolg

Mod PDF 11.1

Voorbehouden

aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 26/02/2015 - Annexes du Moniteur belge

" Consultancy services (verkoopadviezen, strategische consultancy, tennis consulting, ...).

" Het verlenen van diensten en verhuren van zalen aan organisatoren van feesten en banketten.

" Het waarnemen van bestuurdersopdrachten in andere vennootschappen.

" De vennootschap kan haar opgebouwd vermogen optimaliseren door te beleggen in aandelen, kunst, allerhande roerende onroerende goederen. Voornoemde goederen kunnen verworven worden in volle of naakte eigendom, alsook vruchtgebruik.

" De vennootschap kan deze goederen verhuren, onderhouden, verfraaien, uitbreiden en weder verkopen.

Plaats, dag en uur jaarvergadering - op de laatste donderdag van de maand maart om 20.00 uur. Indien die dag een wettelijke feestdag is, wordt de vergadering op de eerstvolgende werkdag gehouden.

Elke algemene vergadering wordt gehouden in de zetel van de vennootschap of in een andere plaats aangewezen in de oproeping.

Toelatingsvoorwaarden - De houders van aandelen op naam of hun vertegenwoordigers geven kennis van hun voornemen om aan de vergadering deel te nemen bij een gewone brief, te richten aan de zetel van de vennootschap. Deze gewone brief dient uiterlijk vijf dagen voor de datum van de voorgenomen vergadering te worden verzonden aan de zetel van de vennootschap of aan een ander adres, aangewezen in de oproeping. De poststempel geldt als bewijs. De vervulling van deze formaliteit kan niet geëist worden, indien daarvan geen melding is gemaakt in de oproeping tot de vergadering.

Voorwaarden uitoefening stemrecht - Zolang de opgevraagde opeisbare stortingen op een aandeel niet zijn gedaan overeenkomstig deze bepaling, blijft de uitoefening van de daaraan verbonden rechten geschorst. Elke aandeelhouder kan op de vergadering worden vertegenwoordigd door een gevolmachtigde aan wie een schriftelijke volmacht werd verleend. De raad van bestuur kan de tekst van deze volmachten vaststellen en eisen dat deze ten minste vijf (5) dagen voor de datum van de vergadering worden neergelegd op de zetel van de vennootschap.

Rechtspersonen worden vertegenwoordigd door het krachtens hun statuten met de vertegenwoordiging belaste orgaan, of door een persoon al dan niet aandeelhouder, aan wie volmacht is gegeven volgens de voorschriften van dit artikel.

Aanstelling gedelegeerd bestuurder onder opschortende voorwaarde - Onmiddellijk komen de hiervoor benoemde bestuurders in vergadering bijeen en nemen het volgende besluit, onder opschortende voorwaarde van de neerlegging van de oprichtingsakte ter griffie van de bevoegde rechtbank van koophandel en de verkrijging van de rechtspersoonlijkheid van de thans opgerichte vennootschap:

Tot gedelegeerd bestuurder wordt benoemd: mevrouw COURTOIS Laurence, voornoemd. Volmacht: Wordt aangesteld om alle formaliteiten van inschrijving, wijziging of schrapping van inschrijving in het handelsregister, het register van ambachten en neringen, de registratiecommissie aannemers, de directe belastingen, douane en accijnzen en de BTW te vervullen en daartoe alle nodige verklaringen af te leggen, kosten te betalen en alle noodzakelijke documenten te ondertekenen: burgerlijke vennootschap onder de vorm van een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid  Juribel Partners , te 2000 Antwerpen, Ankerrui 20 derde verdieping, vertegenwoordigd door de heer ASSELBERGHS Gert, met recht van indeplaatsstelling.

--- VOOR ONTLEDEND UITTREKSEL ---

notaris Luc Bracke

Tegelijk hiermee neergelegd: afschrift.

Coordonnées
MERELINVEST, AFGEKORT : MI

Adresse
TILBURGBAAN 73 2960 BRECHT

Code postal : 2960
Localité : BRECHT
Commune : BRECHT
Province : Anvers
Région : Région flamande