MERKSEM SPORT

Association sans but lucratif


Dénomination : MERKSEM SPORT
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 418.461.166

Publication

10/07/2013
ÿþ MOD 2,2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

Neergelegd ter griffie van deirRtbank van ë ot pbandel ta Antwerpen, ep

Griffie 01 JOU 2013

!!1!IIIRMUI

iu

II

i

ti

bef

a,

SE $ta

Ondernemingsnr : 0418.461.166

Benaming

(voluit) : Merksem Sport

(verkort) ;

Rechtsvorm : Vereniging zonder winstoogmerk

Zetel : Meereigen 31 te 2170 Merksem

Onderwerp akte : Statutenwijziging en herbenoeming Raad van Bestuur

Uittreksel uit het verslag van de algemene vergadering van 3 juni 2013:

De algemene vergadering van Merksem Sport VZW heeft tijdens de vergadering van 3 juni 2013 besloten' haar statuten aan te passen, door voornamelijk in de tekst de term "werkende leden", te vervangen door, leden". Daarnaast wordt er ook geen lidmaatschapsbijdrage meer aangerekend aan de leden.

De nieuwe tekst van haar statuten is als volgt

HOOFDSTUK i. -- Benaming, zetel, doel, duur

Art. 1. De naam van de vereniging luidt de "Merksem Sport".

Alle akten, facturen, aankondigingen, bekendmakingen en andere stukken die uitgaan van verenigingen zonder winstoogmerk, vermelden de naam van de vereniging, onmiddellijk voorafgegaan of gevolgd door de woorden « vereniging zonder winstoogmerk » of door de afkorting « vzw », en het adres van de zetel van de vereniging.

Art. 2. Haar zetel is gevestigd te 2170 Merksem, Meereigen 31, gelegen in het gerechtelijk arrondissement Antwerpen.

De zetel kan worden overgebracht naar elke andere plaats van dit arrondissement bij beslissing van de algemene vergadering,

Iedere verandering van zetel moet worden neergelegd op de bevoegde griffé van de rechtbank van koophandel met het oog op de bekendmaking ervan in de bijlage van het Belgisch Staatsblad.

Art. 3, De vereniging wordt opgericht voor een onbepaalde duur,

Art, 4. De vereniging heeft tot doel : De bevordering van de culturele en de lichamelijke opvoeding, de sport, de recreatiesport, het openluchtleven, de vrijetijdsbesteding en de sportbeoefening in het algemeen door het nemen of steunen van alle initiatieven en activiteiten in dat verband, het nastreven en het tot stand brengen van alles wat de sportbeoefening kan bevorderen en verspreiden, en inzonderheid door het exploiteren,' onderhouden, beheren en ter beschikking stellen van haar infrastructuur.

De vereniging kan meer in het algemeen alle middelen aanwenden die rechtstreeks of onrechtstreeks tot de verwezenlijking van haar doel bijdragen.

De vereniging kan ter uitvoering van wat hierboven bepaald is ondermeer aile eigendommen of zakelijke rechten verwerven, in huur nemen, verhuren , uitbaten, personeel aanwerven, rechtsgeldige overeenkomsten sluiten, fondsen inzamelen; kortom : alle activiteiten uitoefenen of laten uitoefenen die haar doel rechtvaardigen.

Zij kan in die zin ook handelsdaden stelten zoals het uitbaten van een drankgelegenheid, het inrichten van, manifestaties enz., dit in het kader van het realiseren van haar doel.

Op de laatste btz, van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, shchting et organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso ; Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -10/07/2013 - Annexes du Moniteur belge

f k

MOD 2.2

Art. 5. Het boekjaar van de vereniging loopt van 1 januari tem 31 december.

HOOFDSTUK II.  Leden

Art. 6, De volheid van het lidmaatschap, met inbegrip van het stemrecht op de algemene vergadering, komt uitsluitend toe aan de leden van de vzw.

De vzw telt tenminste 5 en ten hoogste 12 leden,

Zij betalen geen jaarlijks lidmaatschapsbijdrage.

Art. 6 bis De raad van bestuur kan het lidmaatschap aanvaarden van een onbeperkt aantal toetredende leden.

Dit zijn natuurlijke personen, die door de raad van bestuur tot dergelijk lidmaatschap worden uitgenodigd omwille van hun deskundigheid en inzet ten bate van het doel van de vzw, zoals vernield in art. 4 van de statuten.

Zij betalen eveneens geen jaarlijks lidmaatschapsbijdrage.

Het behoort tot de bevoegdheid van de raad van bestuur om toetredende leden te schorsen ingeval zij de werking van de vzw zouden schaden. De betrokkene heeft evenwel het recht om tegen deze schorsing in beroep te gaan bij de algemene vergadering. De procedure hiervoor is beschreven in het huishoudelijk reglement.

Art. 7. De bevoegdheid nieuwe leden aan te nemen komt uitsluitend toe aan de raad van bestuur. Aanvragen tot aansluiting tot de vereniging dienen schriftelijk gericht aan de raad van bestuur. Deze beslist over het aanvaarden of verwerpen van het verzoek.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -10/07/2013 - Annexes du Moniteur belge Art. 8. Verlies van lidmaatschap :

Elk lid mag ten allen tijde uit de vereniging treden.

De uittreding wordt bij aangetekend schrijven aan de voorzitter van de raad van bestuur gericht.

Dit ontslag zal door de raad van bestuur verleend worden voor zover het betrokken lid aan al zijn

verplichtingen t.a.v. de vereniging heeft voldaan.

De leden kunnen, overeenkomstig de procedure beschreven in het reglement van inwendige orde, uit de vereniging uitgesloten worden bij niet-naleving van de statuten, reglementen, of, wanneer zij door hun handelswijzer de belangen van de vereniging schaden.

De uitsluiting van een lid kan slechts door de algemene vergadering worden uitgesproken met een meerderheid van twee derden van de aanwezige of vertegenwoordigde leden.

Ontslagnemende of uitgesloten leden verliezen alle recht op de voordelen van de vereniging en kunnen

noch de terugbetaling van de bijdragen eisen, noch enig recht doen gelden op het bezit van de vereniging.

Art. 9. Op de zetel van de vereniging wordt door de Raad van Bestuur een register van de leden gehouden. Dit register vermeldt aile gegevens opgesomd in de wet.

HOOFDSTUK III.  Bestuur van de vereniging

Art, 10, De vereniging wordt bestuurd door een raad van bestuur, die voor 4 jaar wordt verkozen bij geheime stemming en bij gewone meerderheid door de aanwezige leden op een algemene vergadering van de leden op welker dagorde dit punt regelmatig werd gebracht. De mandaten worden ten individuele titel toegekend aan leden van de vzw. De raad van bestuur bestaat uit minimaal vier en maximaal zeven leden. De raad van bestuur benoemt onder zijn leden een voorzitter, een ondervoorzitter, een secretaris en een penningmeester. In geval de voorzitter en de ondervoorzitter verhinderd zijn, wordt de taak van voorzitter waargenomen door de oudste der aanwezige bestuurders.

Jaarlijks is één vierde van de mandaten verkiesbaar, waarbij de volgorde van verkiesbaarheid bij loting wordt vastgesteld.

Art. 11, De uittredende bestuursleden zijn herkiesbaar,

Art. 12. Ieder lid kan zich kandidaat stellen voor een functie in het dagelijks bestuur. Hij dient daartoe schriftelijk zijn kandidatuur te stellen bij de secretaris, ten minste vijftien dagen voor de statutaire ledenvergadering.

Om verkozen te worden dient de kandidaat de helft plus één van de geldig uitgebrachte stemmen te bekomen.

Art, 13. De raad van bestuur heeft de meest uitgebreide macht voor het bestuur van de vereniging. Hij treft al de maatregelen die hij in het belang van de vereniging nodig acht en beslist in alle niet voorziene gevallen. Hij kan zich daartoe laten bijstaan door een niet bepaald aantal werkgroepen.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -10/07/2013 - Annexes du Moniteur belge

MDa 22

Ais het dagelijks bestuur oordeelt te moeten afwijken van de door de ledenvergadering vastgestelde begroting, dan dient vooraf de goedkeuring van de algemene ledenvergadering verkregen te worden indien de weerslag van die beslissing meer dan 5% t.a.v. de goedgekeurde begroting za! bedragen.

Afwijkingen ten bedrage van meer dan 2.500 ¬ dienen onmiddellijk en gemotiveerd aan de leden kenbaar gemaakt te worden.

Art. 14. De raad van bestuur wordt minstens tweemaal per jaar bijeengeroepen door de voorzitter en/of de secretaris per gewone brief/e-mail. De voorzitter kan de raad van bestuur samenroepen telkens de belangen van de vereniging het eisen. Hij is verplicht de raad van bestuur samen te roepen wanneer minstens twee leden van de raad van bestuur hem zulks schriftelijk vragen.

Art. 15. Behoudens hoogdringendheid, aangeduid en gemotiveerd op de oproepingsbrief, mag de raad van bestuur alleen maar beraadslagen wanneer minstens de helft van zijn leden aanwezig is. Doch bij een nieuwe oproep mag over dezelfde dagorde gestemd worden, welk ook het aantal van de aanwezigen is. Deze nieuwe oproep geschiedt eveneens per gewone brief door de post besteld of via e-mail. De beslissingen worden genomen bij gewone meerderheid van de stemmen. Bij staking van de stemmen wordt het voorstel verworpen.

Art. 16. Wanneer een lid van de raad van bestuur, zonder geldige reden, niet aanwezig is op twee achtereenvolgende verplichte vergaderingen, zoals gedefinieerd onder art. 14, kan de raad van bestuur zijn uitsluiting aan de algemene vergadering voorstellen.

Art. 17. De bestuurders vervullen hun ambt kosteloos. Nochtans kunnen de door hen gedane uitgaven, zoals reis-, verblijf- en vertegenwoordigingskosten, terugbetaald worden.

Art. 18. De voorzitter waakt over de toepassing van de statuten en reglementen. Hij oefent het toezicht over de vergaderingen uit, hij treft alle nodige maatregelen ter uitvoering van de beslissingen van de raad van bestuur, hij ondertekent samen met de secretaris a! de akten, besluiten of beraadslagingen en vertegenwoordigt de vereniging in al haar betrekkingen met openbare machten en derden. Hij treedt in rechte op, hetzij om te eisen, hetzij om te verweren, behoudens wanneer de algemene vergadering een ander persoon speciaal afvaardigt. Hij geeft bevelen voor de vergaderingen van de raad van bestuur en de algemene vergadering. De voorzitter kan niet-bestuurders als adviseurs uitnodigen op de vergaderingen van de raad van bestuur.

Art. 19. De ondervoorzitter staat de voorzitter in zijn ambt terzijde. Desgevallend vervangt deze de voorzitter die tijdelijk zijn bevoegdheid aan hem kan overdragen.

Art. 20. De secretaris is belast met al de geschriften van de vereniging. Hij heeft de eindverantwoordelijkheid over de verslagen van de raad van bestuur en de algemene vergadering. Hij houdt het register van de leden bij.

Art. 21. De penningmeester is verantwoordelijk voor de gelden van de vereniging en de titels die hem worden toevertrouwd. Betalingen worden door hem verricht samen met de handtekening van de voorzitter of een andere bestuurder, behalve voor verrichtingen van dagelijks bestuur, zoals beschreven in het reglement van inwendige orde, die hij alleen kan uitvoeren. Hij ontvangt de bijdragen en andere gelden aan de vereniging verschuldigd of door haar te ontvangen en geeft hiervoor kwijting. Hij doet alle plaatsingen, verplaatsingen of terugtrekkingen van gelden ingevolge bevelen getekend door de voorzitter of degene die hem vervangt met aanduiding van de te plaatsen, verplaatsen of terug te trekken sommen.

Art. 22. De vereniging zal geldig verbonden zijn door de gezamenlijke handtekening van de voorzitter en de secretaris, ofwel door de handtekening van één van hen met de handtekening van één van de leden van de raad van bestuur

HOOFDSTUK IV. -- Algemene vergadering

Art. 23. De algemene vergadering is samengesteld uit alle leden en wordt voorgezeten door de voorzitter van de raad van bestuur, of door de oudste van de aanwezige bestuurders. Ieder lid heeft het recht de vergadering bij te wonen. Een lid kan zich, enkel bij volmacht door een ander lid op de algemene vergadering laten vertegenwoordigen. Elk lid beschikt slechts over één stem op de algemene vergadering.

De volgende bevoegdheden zijn uitsluitend voorbehouden aan de algemene vergadering

-de wijziging van de statuten;

-de benoeming en de afzetting van de bestuurders;

-de benoeming en de afzetting van de commissarissen en de bepaling van hun bezoldiging ingeval een

bezoldiging wordt toegekend;

-de kwijting aan de bestuurders en de commissarissen;

-de goedkeuring van de begroting en van de rekening;

-de ontbinding van de vereniging;

-de uitsluiting van een lid;

t

Mop 2,2

w f -de omzetting van de vereniging in een vennootschap met sociaal oogmerk;

-alle gevallen waarin de statuten het vereisen.

Art. 24. De jaarlijkse algemene vergadering wordt bijeengeroepen op de eerste maandag van juni om twintig

uur in het clublokaal.

Op de dagorde van deze algemene vergadering staan verplicht vermeld :

" de verkiezing van de leden van de raad van bestuur;

" de voorlegging en het nazicht van de jaarrekening, opgesteld door de raad van bestuur en afgesloten op 31

december van het vorige jaar;

-nazicht van de begroting voor het komende jaar, eveneens opgesteld door de raad van bestuur;

" het vaststellen van het bedrag van het jaarlijks lidmaatschapsgeld, dat niet meer mag bedragen dan EUR 100;

" kwijting aan de bestuurders.

Artikel 24bis. Iedere vergadering wordt gehouden op de dag, het uur en de plaats vernield in de oproeping. Alle leden moeten er op worden uitgenodigd.

Alle leden worden ten minste acht dagen tevoren voor de algemene vergadering opgeroepen per gewone brief en/of e-mail. De agenda wordt bij de oproepingsbrief gevoegd. Elk voorstel, ondertekend door ten minste één twintigste van de leden, wordt op de agenda gebracht.

Art. 25. De voorzitter van de raad van bestuur mag de algemene vergadering bijeenroepen, telkens hij het nuttig acht. Hij is verplicht ze bijeen te roepen ais tenminste een derde van de leden het schriftelijk aanvragen, met aanduiding van het onderwerp dat zij op de dag orde wensen geplaatst te zien.

Art. 26. De algemene vergadering is bevoegd om bij gewone meerderheid reglementen te stemmen en alle kwesties welke de vereniging aanbelangen en welke haar regelmatig werden voorgelegd te bespreken.

Art, 27, De algemene vergadering kan buiten het jaarlijks lidmaatschapsgeld bijkomende bijdragen vaststellen voor speciale diensten, op te richten in het kader van de opdracht van de vereniging.

Art. 28. De beslissingen van de algemene vergadering zijn bindend voor al de leden. De beslissingen van de algemene vergadering worden bewaard door de secretaris en kunnen door de leden worden ingezien op de zetel van de vereniging. Derden kunnen de beslissingen van de algemene vergadering inzien mits toestemming van de raad van bestuur, Het verzoek tot inzage wordt gericht aan de voorzitter van de raad van bestuur.

Art. 29. Behoudens de gevallen uitdrukkelijk in de statuten of in de wet voorzien, worden de beslissingen getroffen bij gewone meerderheid van de tegenwoordige of vertegenwoordigde stemmen, behoudens andersluidende bepaling in de VZW-wet of in onderhavige statuten. Bij staking van de stemmen, wordt het voorstel verworpen. Elke aanwezige afgevaardigde beschikt over één stem.

Artikel 29bis. Over een statutenwijziging kan de algemene vergadering alleen op geldige wijze beraadslagen en besluiten wanneer de wijzigingen uitdrukkelijk zijn vermeld in de oproeping en wanneer ten minste twee derde van de leden op de vergadering aanwezig of vertegenwoordigd zijn. Een wijziging kan alleen worden aangenomen met een meerderheid van twee derde van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden,

Wanneer de wijziging evenwel betrekking heeft op het doei of op de doeleinden waarvoor de vereniging is opgericht, kan zij alleen worden aangenomen met een meerderheid van vier vijfde van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden. ingeval op de eerste vergadering minder dan twee derde van de leden aanwezig of vertegenwoordigd zijn, kan een tweede vergadering worden bijeengeroepen, die geldig kan beraadslagen en besluiten alsook de wijzigingen aannemen met de meerderheden bedoeld in het tweede of het derde lid ongeacht het aantal aanwezige of vertegenwoordigde leden. De tweede vergadering mag niet binnen vijftien dagen volgend op de eerste vergadering worden gehouden.

Art. 30. De raad van bestuur mag op de algemene vergadering ook toetredende leden en niet-leden uitnodigen. Deze mogen in geen geval mee stemmen.

Art. 31. De algemene vergadering mag straffen stemmen voor het niet naleven van de reglementen door haar ingevoerd in overeenstemming met onderhavige statuten.

Art. 32. De oproeping tot de algemene vergadering geschiedt per gewone brief/e-mail, minstens acht dagen tevoren.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -10/07/2013 - Annexes du Moniteur belge

HOOFDSTUK V  Reglement van inwendige orde

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -10/07/2013 - Annexes du Moniteur belge

Mbo 2,2

Art. 33. De raad van bestuur is belast met het opmaken van een reglement van inwendige orde voor de uitvoering van onderhavige statuten. Alvorens van toepassing te zijn, zal dit reglement door de algemene vergadering goedgekeurd worden bij gewone meerderheid van de aanwezige of vertegenwoordigde leden. Dezelfde regel zal in acht genomen worden voor gebeurlijk aan dit reglement aan te brengen wijzigingen.

HOOFDSTUK VI. -- Middelen en het bezit van de vereniging

Art. 34. De geldelijke middelen van de vereniging bestaan uit de lidgelden van de leden, de bijdragen voor speciale diensten, gebeurlijke giften, de boetes, de inkomgelden en de opbrengst van geldplaatsingen of beleggingen van welke aard ook. De niet gebruikte gelden van de vereniging mogen op haar naam geplaatst worden, hetzij op postchequerekening, hetzij in staatswaarden of in obligaties door de Belgische Staat gewaarborgd, hetzij op lopende rekening in een bank aan te duiden door de raad van bestuur.

Art. 35. Het bezit van de vereniging omvat aile goederen, zowel roerende als onroerende door haar verworven, ten bezwarende of ten gunstige titel, welke de wet haar toelaat te bezitten.

Art. 36. De algemene vergadering beslist over het gebruik van het bezit en de hulpbronnen van de vereniging overeenkomstig de wettelijke bepalingen.

HOOFDSTUK VII. -- Wijziging van de statuten

Art. 37. Over wijzigingen van de statuten van de vereniging kan maar geldig beraadslaagd en beslist worden op een algemene vergadering waartoe de oproep deze wijzigingen vermeldt en waarop minstens twee derden van de leden aanwezig zijn of regelmatig door een volmachtdrager vertegenwoordigd zijn. Indien op deze algemene vergadering niet ten minste twee derden van de aangesloten leden vertegenwoordigd is, kan een tweede algemene vergadering, waarop de ontbinding dient behandeld te worden, slechts bijeengeroepen worden na verloop van 15 dagen. Een wijziging kan alleen worden aangenomen met ten minste twee derden van de stemmen van de vertegenwoordigde leden.

HOOFDSTUK VI I I.  Algemeen

Art. 38. De leden van de vereniging kunnen niet persoonlijk verantwoordelijk gesteld worden voor de verbintenissen aangegaan door de vereniging. Hun aansprakelijkheid is beperkt tot het vervullen van de hun gegeven opdrachten binnen de gestelde regels.

Art. 39. Voor al wat niet uitdrukkelijk is vermeld, verklaren de comparanten zich te schikken naar de voorschriften van de wet van 27 juni 1921.

Art. 40. Een reglement van inwendige orde zal de regels vastleggen, die niet uitdrukkelijk door de statuten zijn voorzien.

HOOFDSTUK VIX  Ontbinding, vereffening van de vereniging

Art. 41. Tot de ontbinding van de vereniging kan maar geldig beslist worden op een algemene vergadering waartoe de oproep dit punt vermeldt en waarop minstens twee derden van de leden aanwezig zijn of regelmatig door een volmachtdrager vertegenwoordigd zijn.

Indien op deze algemene vergadering niet ten minste twee derden van leden aanwezig of vertegenwoordigd zijn, kan een tweede algemene vergadering, waarop de statutenwijziging dient behandeld te worden, slechts bijeengeroepen worden na verloop van 15 dagen. De beslissing tot ontbinding van de vereniging wordt genomen met een meerderheid van minstens vier vijfden van de vertegenwoordigde leden.

Art. 42. De algemene vergadering die de ontbinding uitspreekt benoemt de vereffenaars en stelt hun bevoegdheid vast. Een eventueel batig saldo na vereffening wordt toegekend aan een gelijkaardige of daarmee in verband staande instelling, aangeduid hetzij door de statuten, hetzij door een beslissing van de algemene vergadering.

MOD 2.2

Luik B - Vervolg

Actuele ledenlijst werkende leden

Van de gelegenheid wordt gebruik gemaakt om de actuele ledenlijst op te nemen 1.DE MEYER Sonja, Bredabaan 806, 2170 Merksem, geboren te Antwerpen op 3/8/1968 2.MASURE Erik, Kroonplein 46-48, 2170 Merksem, geboren te Merksem op 2/3/1942 3.MAESEELE Robert, Meereigen 31, 2170 Merksem, geboren te Antwerpen op 11/6/1953 4.VAN WOUWE Luc, Oostergeest 23, 2180 Ekeren, geboren te Antwerpen op 12/8/1963 5.VAN DALE Dirk, Bredabaan 806, 2170 Merksem, geboren te Antwerpen op 24/5/1967

Daarnaast stellen de huidige bestuurders stellen zich opnieuw kandidaat voor de raad van bestuur. samen met de binnengekomen ontslagen van Ludo De Meyer, Marc Rombouts en Mark Van Praag. De vergadering beslist unaniem om alle kandidaten te benoemen tot de raad van bestuur tot aan de algemene vergadering in 2017.

Hierdoor zal de raad van bestuur samengesteld zijn uit volgende bestuurders:

" Mevr. Sonja De Meyer, Bredabaan 806, 2170 Merksem, bestuurder en voorzitter

" Dhr. Erik Masure, Kroonplein 46-48, 2170 Merksem, bestuurder en ondervoorzitter

" Dhr. Robert Maeseele, Meereigen 31, 2170 Merksem, bestuurder en secretaris

" Dhr. Van Wouwe Luc, Oostergeest 23, 2180 Ekeren, bestuurder en penningmeester

Getekend,

Sonja De Meyer, Voorzitter

Robert Maeseefe, Secretaris

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -10/07/2013 - Annexes du Moniteur belge

t Veer-+ behouden aan het Belgisch Staatsblad

V

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto " Naarn en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o]n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
MERKSEM SPORT

Adresse
MEEREIGEN 31 2170 MERKSEM

Code postal : 2170
Localité : Merksem
Commune : ANTWERPEN
Province : Anvers
Région : Région flamande