MINNEN & PEYSMANS DE RICK ADVOCATEN

Divers


Dénomination : MINNEN & PEYSMANS DE RICK ADVOCATEN
Forme juridique : Divers
N° entreprise : 848.355.466

Publication

11/09/2012
ÿþL ,0= Mod Word 11.1

ln de bljiagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopte na neerlegging ter griffie van de akte

Neergelegd griffie van de

Rechtbank van Kospindel te Antwerpen

op 3 ? kg; et2

De Griffier

Griffie

il 111011111111

*12153003*

V4 beh aai Belt Staa

Ondernemingsnr: 8.11 3 SS. 4 6 6

Benaming

(voluit) : Minnen & Peysmans De Rick advocaten

(verkort) :

Rechtsvoren : Burgerlijke vennootschap o.v.v een cotsperatieve vennootschap met onbeperkte aansprakelijkheid

Zetel : Ballaarstraat 69-71, bus 5 - 2018 Antwerpen

(volledig adres)

Onderwerp akte : Oprichting

Er blijkt uit de onderhandse akte van 21 juni 2012 dat onderstaande partijen een BV ovv CVOA hebben opgericht :

1. Mevrouw Hilde Minnen, wonende aan de Nieuwpoortstraat 39, B3 te 2500 Lier, geboren te Lier op 28/10/1983 hierna genoemd: "comparant sub. 1"

2, De BV BVBA HI.P, met maatschappelijke zetel aan de Nieuwpoortstraat 39, B3 te 2500 Lier, mat ondernemingsnummer 0846.705.575 , hier rechtsgeldig vertegenwoordigd door haar zaakvoerder Hilde Minnen, wonende aan de Nieuwpoortstraat 39, B3 te 2500 Lier, met Nationaal Nummer NN 83.10.28-376.15, hierna genoemd: "comparant sub. 2"

3. Mevrouw Katrien Peysmans  De Rick, wonende aan de Marktweg 123 te 9500 Geraardsbergen, geboren te Aalst, op 28/02/1983 Hierna genoemd: "comparant sub."

4. De BV BVBA K-lex, met maatschappelijke zetel aan de Marktweg 123 te 9500 Geraardsbergen met ondernemingsnummer 0808.749.079, hier rechtsgeldig vertegenwoordigd door haar zaakvoerder Katrien Peysmans  De Rick, wonende aan de Marktweg 123 te 9500 Geraardsbergen, met Nationaal Nummer NN 83.02.28-182.56 , hierna genoemd: "comparant sub. 4"

KENMERKEN

Artikel 1. Rechtsvorm  Naam  Identificatie

De vennootschap is een burgerlijke vennootschap die de vorm van een co5peratieve vennootschap met

onbeperkte aansprakelijkheid heeft aangenomen.

De naam van de vennootschap luidt: "Minnen & Peysmans De Rick advocaten".

Artikel 2. Zetel

De maatschappelijke zetel is gevestigd aan de Ballaarstraat 69-71, bus 5 te 2018 Antwerpen.

De zetel kan zonder statutenwijziging verplaatst worden in België binnen het Nederlands taalgebied of het tweetalig gebied Brussel Hoofdstad bij besluit van de raad van bestuur.

De zetelverplaatsing wordt openbaar gemaakt door neerlegging in het vennootschapsdossier van een door de bestuurders ondertekende verklaring, samen met een afschrift ter bekendmaking in de bijlagen tot het Belgisch Staatsblad.

Bij beslissing van de raad van bestuur mag de vennootschap bedrijfszetels vestigen op andere plaatsen in België en in het buitenland.

Artikel 3. Doel

De vennootschap heeft tot doel de uitoefening van het beroep van advocaat, hetzij alleen, hetzij met anderen en aile aanverwante activiteiten die verenigbaar zijn met het statuut van advocaat, zoals het publiceren van artikels en boeken en het optreden onder meer als bestuurder, vereffenaar of curator, het uitoefenen van gerechtelijke opdrachten, het geven van cursussen en voordrachten met uitsluiting van iedere handelsactiviteit.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden Recto " Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -11/09/2012 - Annexes du Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -11/09/2012 - Annexes du Moniteur belge

De vennootschap zal bij de uitvoering van haar activiteiten de regels eigen aan de uitoefening van het beroep van advocaat zoals bepaald door de bevoegde instanties, eerbiedigen.

De vennootschap kan haar geldmiddelen beleggen in roerende en onroerende goederen zonder dat dit evenwel een handelsactiviteit mag uitmaken.

De vennootschap kan deelnemen in associaties of vennootschappen die hetzelfde doel nastreven.

Het kopen, verkopen, terbeschikkingstellen, huren, verhuren en verbouwen van onroerende goederen in eigen beheer.

De vennootschap kan alle handelingen verrichten welke rechtstreeks of onrechtstreeks in verband staan met haar maatschappelijk doel of welke van aard zijn het bereiken ervan geheel of ten dele te vergemakkelijken of uit te breiden, zonder dat dergelijke handelingen echter een handelsactiviteit mogen uitmaken.

De vennootschap zal door middel van inbreng, fusie, inschrijving of om het even welke andere wijze mogen deelnemen aan alle ondernemingen, verenigingen, vennootschappen die een gelijksoortig of bijhorend doel nastreven of die eenvoudig nuttig zijn tot de algehele ongedeeitelijke verwezenlijking van haar maatschappelijk doel.

Verder mag de vennootschap, zonder een handelsactiviteit te mogen uitmaken, alle transacties verrichten die rechtstreeks of onrechtstreeks ten goede komen van de uitbating: derhalve mag zij financiële, transacties verrichten en roerende en onroerende goederen kopen, bouwen, verkopen, huren en verhuren.

Artikel 4. Duur

De vennootschap wordt opgericht met ingang vanaf heden. De duur van de vennootschap is onbepaald.

Artikel 5. Kapitaal

Het kapitaal van de vennootschap, dat geheel geplaatst is, bedraagt 14.000,00 EURO en is verdeeld in 100 aandelen, zonder nominale waarde.

Artikel 6. Aandelen

§ 1, Overgang van de aandelen onder de levenden

Een vennoot kan zijn aandelen in de vennootschap slechts overdragen onder de levenden aan een medevennoot of een derde die advocaat is, na vooraf aan aile andere vennoten de mogelijkheid te hebben geboden zijn aandeel in de vennootschap over te nemen tegen een prijs te bepalen in onderling akkoord, of bij gebreke hiervan door een deskundige, aangewezen door de voorzitter van de rechtbank van koophandel van het arrondissement waar de maatschappelijke zetel van de vennootschap gevestigd is.

Indien verscheidene vennoten de overname wensen, zullen zij het inkooprecht kunnen uitoefenen, ieder naar evenredigheid van het aandeel dat zij op dat ogenblik in de vennootschap bezitten.

De vennoten beschikken over een periode van twee maanden, te rekenen vanaf de dag waarop zij schriftelijk in kennis gesteld werden van de overeenkomstig het eerste lid van dit artikel vastgestelde bedrag van de overdrachtsprijs per aandeel, om hun inkooprecht uit te oefenen.

Na afloop van de in het vorige lid bepaalde termijn kan de uittredende vennoot, in het geval geen van de vennoten geheel of gedeeltelijk gebruik wenst te maken van zijn inkooprecht, zijn aandelen slechts overdragen aan een derde mits deze derde vooraf schriftelijk aanvaard wordt door de meerderheid van twee derde van de andere vennoten.

§ 2. Vorm van overdracht

De overdracht of overgang van aandelen geschiedt overeenkomstig de bepalingen van artikel 1690 van het

Burgerlijk Wetboek.

§ 3. Publiciteit van overdracht

De overdracht van de aandelen zullen het voorwerp uitmaken van een publicatie in het Belgisch Staatsblad

overeenkomstig artikel 67 ev, van het Wetboek van Vennootschappen.

§ 4. Overgang van de aandelen in geval van overlijden

De aandelen van een overleden vennoot gaan niet over op zijn erfgenamen of rechtverkrijgenden, maar gaan over op de overblijvende vennoten naar verhouding van hun aandeel dat zij bezitten in de vennootschap.

De erfgenamen of rechtverkrijgenden van de overleden vennoot hebben recht op de intrinsieke waarde van de aandelen zoals deze blijkt uit de laatst opgemaakte en door de algemene vergadering goedgekeurde jaarrekening op het ogenblik van het overlijden. Bij de bepaling van de waarde van de aandelen worden de door de vennootschap aangelegde reserves en de overgedragen winsten meegerekend.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -11/09/2012 - Annexes du Moniteur belge

Bij gebrek aan akkoord omtrent de waarde van de aandelen, wordt de waarde vastgesteld door twee deskundigen, waarvan er één wordt aangewezen door de vennootschap, en één door de erfgenamen of rechtverkrijgenden van de overleden vennoot. Indien de twee deskundigen niet tot een akkoord komen, duiden zij een scheidsrechter aan die het scheidingsaandeel definitief zal vaststellen en tegen wiens besluit geen beroep openstaat.

Raken zij het niet eens over de aanstelling van een scheidsrechtert dan zal deze op verzoek van de meest gerede partij aangeduid worden door de voorzitter van de rechtbank van koophandel waar de vennootschap haar zetel heeft.

De waardebepaling en het akkoord tussen beide partijen moeten ten laatste vier maanden na het overlijden van de betrokken vennoot vastgesteld zijn.

De uitbetaling zal, behoudens andersluidende overeenkomst, geschieden binnen het jaar na het overlijden van de betrokken vennoot, volgens een schema dat unilateraal door de overblijvende vennoten wordt bepaald.

Artikel 7. Vennoten

aansprakelijkheid

De vennoten zijn hoofdelijk en onbeperkt aansprakelijk voor alle verbintenissen van de vennootschap,

Toetreding  uittreding/uitsluiting

Alleen advocaten ingeschreven bij de Belgische balie kunnen toetreden ais vennoot.

De toetreding van vennoten blijkt uit de inschrijving in het aandelenregister dat door de raad van bestuur of een persoon aan wie de raad de inschrijving heeft opgedragen. De inschrijvingen gebeuren op grond van documenten met bewijskracht, die gedagtekend en ondertekend zijn. De handtekening verbindt de ondertekenaar alleen op voorwaarde dat zij wordt voorafgegaan door de met de hand geschreven vermelding: "Goed voor onbeperkte en hoofdelijke verbintenis".

Een vennoot kan slechts uittreden of worden uitgesloten op voorwaarde dat het minimum kapitaal gehandhaafd wordt en er tenminste drie vennoten overblijven.

ledere vennoot mag slechts uittreden met instemming van de algemene vergadering tijdens de eerste zes maanden van het boekjaar. Deze uittreding mag evenwel worden geweigerd indien zij de vereffening van de vennootschap tot gevolg zou hebben of het bestaan ervan in het gedrang brengt.

De aansprakelijkheid van de uitgetreden of uitgesloten vennoot verstrijkt pas bij het einde van het boekjaar waarin hij is uitgetreden of uitgesloten, onverminderd de toepassing van artikel 371 van het Wetboek van Vennootschappen.

Een vennoot Kan slechts uit de vennootschap worden uitgesloten wanneer hij ophoudt te voldoen aan de algemene toetredingsvoorwaarden of wanneer hij handelingen verricht die strijdig zijn met de belangen van de vennootschap.

De uitsluitingen worden uitgesproken door de algemene vergadering.

De vennoot wiens uitsluiting wordt gevraagd, moet worden verzocht zijn opmerkingen schriftelijk te kennen te geven aan de raad van bestuur, binnen één maand nadat een aangetekende brief met het met redenen omklede voorstel tot uitsluiting is verstuurd.

Elk besluit tot uitsluiting wordt met redenen omkleed. Het wordt vastgesteld in een proces-verbaal dat wordt opgemaakt en getekend door de raad van bestuur. Dat proces-verbaal bevat de feiten waarop de uitsluiting is gebaseerd. De uitsluiting wordt overgeschreven in het aandelenregister. Een eensluidend afschrift van het besluit wordt binnen vijftien dagen, met een aangetekende brief aan de uitgesloten vennoot toegezonden.

De uitgetreden of uitgesloten vennoot heeft recht op uitkering van zijn aandeel in het gestorte kapitaal, zonder toekenning van een deel van de reserves tenzij de algemene vergadering er bij twee derde meerderheid anders over beslist.

In geval van niet-akkoord wendt de meest gerede partij zicht tot de bevoegde Rechtbank van Antwerpen.

De uitgetreden of uitgesloten vennoot kan tegenover de vennootschap geen enkel ander recht doen gelden.

Het scheidingsaandeel is opeisbaar na verloop van zes maanden te rekenen van de goedkeuring van de jaarrekening. De algemene vergadering kan de raad van bestuur toestaan deze betaling eerder te doen.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -11/09/2012 - Annexes du Moniteur belge

Artikel 8. Bestuur

Het bestuur van de vennootschap wordt toevertrouwd aan één of meerdere bestuurders/advocaten, welke vennoten moeten zijn. De bestuurders worden benoemd door de vennoten, samen handelend, welke hen, eveneens samen handelend, ten allen tijde, zonder hun beslissing te moeten verrechtvaardigen, kunnen ontslaan.

De bestuurder is bevoegd om alles te doen wat nodig is of nuttig kan zijn om het doel van de vennootschap te realiseren, met uitzondering van die verrichtingen of besluiten waarvoor krachtens de wet of de statuten alleen de algemene vergadering van vennoten bevoegd is.

Wanneer er meer dan één bestuurder is, zetelen zij in een Raad van Bestuur, Alle beslissingen van de Raad van Bestuur dienen unaniem genomen te worden.

In geval van overlijden, wettelijke onbekwaam verklaring of verhindering van de enige bestuurder, zal de algemene vergadering op verzoek van één of meerdere vennoten een vennoot of enig ander persoon als bewindvoerder aanstellen om de dringende daden van louter beheer te stellen gedurende de door de algemene vergadering vast te stellen tijd, zonder dat deze een maand te boven mag gaan. De voorlopige bewindvoerder is niet verder aansprakelijk dan voor de uitvoering van zijn opdracht.

Artikel 9. Algemene vergadering van vennoten

§1. Jaarvergadering  Bijzondere of buitengewone algemene vergadering

De jaarlijkse algemene vergadering wordt gehouden op de eerste vrijdag van de maand maart van ieder jaar, om twintig uur, ten maatschappelijke zetel. Indien deze dag een feestdag is, wordt de algemene vergadering verschoven naar de eerstvolgende werkdag.

De jaarlijkse algemene vergadering keurt de balans en resultatenrekening van het voorgaande boekjaar goed, bestemt het resultaat en stemt over de kwijting van de bestuurders.

De bijzondere of buitengewone vergaderingen wordt gehouden op de dag, uur en plaats aangewezen in de uitnodigingen.

§ 2. Stemrecht

Elk aandeel geeft recht op één stem. Mits schriftelijke volmacht kan een aandeelhouder zich laten

vertegenwoordigen op de algemene vergadering van vennoten.

§ 3. Besluitvorming

De besluiten van de algemene vergadering worden genomen met éénpang akkoord van alle aanwezige

vennoten, zo niet is het voorstel verworpen.

Artikel 10. Boekjaar

§ 1. Boekjaar

Het boekjaar gaat in op één oktober en wordt afgesloten op dertig september van het daaropvolgende jaar.

Artikel 11. Ontbinding  Vereffening

§ 1. Ontbinding

De vennootschap kan slechts worden ontbonden door een rechterlijke beslissing die kracht van gewijsde heeft verkregen of ten gevolge van een besluit van de algemene vergadering dat genomen werd met éénpang akkoord van de aanwezige of vertegenwoordigde vennoten.

Het overlijden van een vennoot is geen aanleiding tot ontbinding van de vennootschap. De vennootschap wordt in voorkomend geval verder gezet door de overblijvende vennoten. De erfgenamen mogen in geen geval de zegels laten leggen of een gerechtelijke inventaris laten opmaken, noch de normale gang van zaken van de vennootschap belemmeren.

§ 2. Aanstelling van vereffenaars

Met het oog op de vereffeningsactiviteiten benoemt de algemene vergadering één of meer vereffenaars, bepaalt hun bevoegdheden en vergoedingen, stelt de wijze vast waarop zij de vennootschap kunnen vertegenwoordigen en verbinden en geeft sen hoe zij de vereffening tot een goed einde moeten brengen. Alleen advocaten ingeschreven bij een Belgische balie kunnen de hoedanigheid van vereffenaar hebben. Worden er geen vereffenaars aangesteld, dan zijn de bestuurders, die ingevolge de ontbinding automatisch uittredend zijn, van rechtswege vereffenaars.

4

Zij handelen alsdan namens de vennootschap in vereffening op dezelfde wijze als wanneer zij optraden in hun hoedanigheid van bestuurder, en hebben de bevoegdheden om de verrichtingen te stellen opgesomd in de artikelen 186, 187 en 188 van het Wetboek van Vennootschappen, zonder dat zij daartoe voorafgaandelijk door de algemene vergadering moeten toe worden gemachtigd. Hun aanstelling geldt, behoudens ontslag door de algemene vergadering of door hen aangeboden voor onbepaalde duur tot de beëindiging van hun opdracht. Zijn er meerdere vereffenaars, dan vormen zij een college dat beraadslaagt en besluiten neemt volgens de gewone regels van de vertegenwoordigende raden.

§ 3. Verdeling van het vereffeningsresultaat

De nettowinst van de vereffening, na aanzuivering van aile schulden van de vennootschap, of na consignatie van de nodige gelden om die te voldoen, wordt door de vereffenaars onder de vennoten verdeeld naar verhouding van het aantal aandelen dat zij bezitten, nadat, indien nodig, de aandelen op een gelijke voet worden gesteld, ofwel door aanrekening van de nog openstaande bedragen op de aandelen waarop in minder mate is gestort, ofwel door vooruitbetaling ten bate van de aandelen waarop in hoger mate is gestort, tot beloop van het verschil.

TITEL HL OVERGANGS- EN SLOTBEPALINGEN

1.Het eerste boekjaar begint op heden en eindigt op dertig september tweeduizend dertien.

2.AIle verbintenissen aangegaan voor de vennootschap in oprichting worden overgenomen vanaf 1 juni 2012.

3.De eerste jaarvergadering wordt gehouden in het jaar tweeduizend veertien.

4.Worden met eenparigheid van stemmen benoemd tot bestuurders voor onbepaalde duur en met volledige externe vertegenwoordigingsbevoegdheid overeenkomstig artikel 8 van de statuten, BV BVBA K-Lex met als vaste vertegenwoordiger Katrien Peysmans  De Rick en BV BVBA HLP met als vaste vertegenwoordiger Hilde Minnen, beiden voornoemd. Hun mandaat is onbezoldigd, behoudens andersluidende beslissing van de algemene vergadering. Zij verklaren hun mandaat te aanvaarden.

HI.P BV BVBA,

met vaste vertegenwoordiger 1-lilde Minnen

Bestuurder

K-lex BV BVBA,

met vaste vertegenwoordiger Katrien Peysmans  De Rick

Bestuurder

1

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -11/09/2012 - Annexes du Moniteur belge

Voor

behouden abn het ` Belgisch

Staatsblad

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzii van de perso(c}n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso . Naam en handtekening

Coordonnées
MINNEN & PEYSMANS DE RICK ADVOCATEN

Adresse
BALLAARSTRAAT 69-71, BUS 5 2018 ANTWERPEN 1

Code postal : 2018
Localité : ANTWERPEN
Commune : ANTWERPEN
Province : Anvers
Région : Région flamande