MOPA

Divers


Dénomination : MOPA
Forme juridique : Divers
N° entreprise : 443.691.262

Publication

05/09/2014
ÿþVt betx

aar

Belt Staal

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 05/09/2014 - Annexes du Moniteur belge

Mod Word 11.1

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

II IIIIJIKIR1611 111111

Ondernemingsnr : 0443691262

Benaming

(voluit) : MORA

(verkort):

Rechtsvorm: BURGERLIJKE VENNOOTSCHAP ONDER DE VORM VAN EEN GEWONE COMMANDITAIRE VENNOOTSCHAP

Zetel: KLAVERHEIDE 25,2930 BRASSCHAAT

(volledig adres)

Onderwerp akte: VERPLAATSING MAATSCHAPPELIJKE ZETEL - OMZETTING KAPITAAL IN EURO  AFSCHAFFING NOMINALE WAARDE AANDELEN  OMZETTING IN BVBA  BENOEMING ZAAKVOERDER BVBA - KAPITAALVERMINDERING - WIJZIGING AANTAL AANDELEN - VASTSTELLING STATUTEN BVBA

Het jaar tweeduizend veertien.

De achttiende augustus.

Voor ons, Meester Chris Celis, notaris te Brasschaat;

WERD GEHOUDEN:

De buitengewone algemene vergadering der vennoten van de burgerlijke vennootschap onder de vorm van een gewone commanditaire vennootschap "MOPA", met maatschappelijke zetel te 2930 Brasschaat, Klaverheide 25.

Ingeschreven in het rechtspersonenregister onder nummer 0443.691.262 (Antwerpen).

Opgericht ingevolge akte verleden voor notaris Paul De Decker, te Brasschaat, op 19 maart 1991, bekendgemaakt in de Bijlage tot het Belgisch Staatsblad van 13 april daarna, onder nummer 910413-139.

Waarvan het maatschappelijk kapitaal 3.000.000 Belgische frank bedraagt, vertegenwoordigd door 3.000 aandelen van 1.000 Belgische frank elk.

De vergadering wordt geopend om 8.45 uur onder het voorzit-iterschap van MARIEN Patrick, nagenoemd, die de functies van het bureau waarneemt.

Zijn aanwezig of vertegenwoordigd de hiemagenoemde vennoten, die verklaren het aantal aandelen te bezitten vermeld achter hun naam:

1. MARIEN Patrick Johan Peter, geboren te Antwerpen op 22 februari 1957, wonende te 2930 Brasschaat, Oude Baan 27 bus 1001, houder van de Belgische identiteitskaart met nummer 591-1730161-74 en gekend bij het Belgisch rijksregister onder nummer 57.02.22-197.63, eigenaar van 1.500 aandelen;

2. VISSER Monique Gertrud Therese, geboren te Sint-Niklaas op 13 december 1963, houder van de Belgische identiteitskaart met nummer 591-4655462-49 en gekend bij het Belgisch rijksregister onder nummer 63.12.13-084.60, eigenares van 1.500 aandelen.

Neergelegd ter griffie van de Rechtbank van koophandel Antwerpen.

afdeling Antwerpen, op 2 7 AUG, 20U

Griffie

,

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso: Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 05/09/2014 - Annexes du Moniteur belge

Totaal: 3.000 aandelen.

De voorzitter zet uiteen en de vergadering erkent het volgende:

I. Alle vennoten zijn aanwezig of vertegenwoordigd zodat het bewijs van hun oproeping niet moet worden voorgelegd.

Il. Deze vergadering heeft volgende agenda:

1. verplaatsing maatschappelijke zetel;

2. omzetting kapitaal in euro;

3. afschaffing nominale waarde aandelen;

4. a) verslag van het bestuursorgaan ter verantwoording van de omzetting van de vennootschap in een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid; bij dit verslag wordt een staat van activa en passiva gevoegd afgesloten op 7 augustus 2014;

b) verslag van de bedrijfsrevisor over die staat zoals gevoegd bij het verslag van het bestuursorgaan;

C) voorstel tot omzetting van de vennootschap in een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid;

5. ontslag en décharge bestuurders (beherende vennoten) van de gewone commanditaire vennootschap; benoeming zaakvoerder van de besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid;

6. a. bespreking gemotiveerd voorstel van de zaakvoerder aangaande het voorstel tot kapitaalvermindering;

b. voorstel om het maatschappelijk kapitaal te verminderen met vijfenvijftigduizend zevenhonderd achtenzestig euro zes cent, om het te brengen van vierenzeventigduizend driehonderd achtenzestig euro zes cent op achttienduizend zeshonderd euro;

De kapitaalvermindering zal plaatshebben zonder vernietiging van aandelen doch met evenredige vermindering van de fractiewaarde van de aandelen.

Deze kapitaalvermindering is te verwezenlijken door terugbentanling aan de vennoten, ieder voor de helft, hetzij ieder ten bedrage van zevenentwintigduizend achthonderd vierentachtig euro drie cent, mits naleving van de bepalinngen van de artikelen 317 en 318 van het Wetboek van Vennootschappen, en tegen voorlegging van een inschrijvingsbewijs afgeleverd door de vennootschap;

De kapitaalvermindering en terugbetaling zijn te impute-ren op werke-ilijk gestort kapintaal.

c.voorstel om de zaakvoerder te gelasten met de prak-tische uitvoering van de kapitaalvermindering;

7. wijziging van het aantal aandelen van drieduizend naar honderd zesentachtig;

8. vaststelling van de statuten van de besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid waarin de voorgenomen wijzigingen van de maatschappelijke zetel, kapitaal en aandelen reeds zullen opgenomen zijn;

III. Door de aanwezigheid of vertegenwoordiging van aile vennoten, bezittende samen de geheelheid van het maat-schappelijk kapitaal, moet de geldigheid van de bijeenroeping niet worden aangetoond.

r

40. (

0

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 05/09/2014 - Annexes du Moniteur belge

IV. De vergadering is, door de aanwezigheid of vertegen-woordiging van alle vennoten, regelmatig samengesteld, en kan derhalve geldig beraadslagen en besluiten omtrent de punten op de agenda gebracht.

V. Hierna wordt de agenda aangevat en neemt de vergadering met algemeenheid van stemmen volgende besluiten:

EERSTE BESLUIT:

De vergadering besluit tot verplaatsing van de maatschappelijke zetel naar 2930 Brasschaat, Oude Baan 27.

TWEEDE BESLUIT:

De vergadering besluit tot omzetting van het kapitaal in euro; het bedraagt derhalve vierenzeventigduizend driehonderd achtenzestig euro zes cent.

DERDE BESLUIT:

De vergadering besluit tot afschaffing van de nominale waarde van de aandelen.

VIERDE BESLUIT:

Met eenparigheid van stemmen wordt de voorzitter ontslagen van het lezen van volgende verslagen:

-het verslag van het bestuursorgaan opgemaakt om het voorstel tot omzetting van de vennootschap toe te lichten; dit verslag dateert van 8 augustus 2014;

het verslag door de bedrijfsrevisor over de staat van actief en passief van de vennootschap afgesloten op 7 augustus 2014, gevoegd bij het verslag van het bestuursorgaan inzake de omzetting;

dit verslag dagtekent van 18 augustus 2014 en werd opgesteld door de burgerlijke vennootschap onder de vorm van een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid "GUY PARMENTIER", te 2900 Schoten, Valkenlaan 31, vertegenwoordigd door de heer PARMENTIER Guy, bedrijfsrevisor.

Iedere vennoot erkent kennis te hebben genomen van deze beide verslagen.

Het verslag van de bedrijfsrevisor besluit letterlijk als volgt:

BESLUIT BEDRIJFSREVISOR:

"Tot het besluit van het onderzoek dat ik gevoerd heb in het kader van de mij toegewezen opdracht, ter gelegenheid van de omvorming van de Burgerlijke Vennootschap o.v.v.

Gewone Commanditaire Vennootschap "MOPA" tot een Burgerlijke Vennootschap o.v.v. Besloten Vennootschap met Beperkte Aansprakelijkheid kan ik verklaren, onder voorbehoud van de solvabiliteit van de vorderingen en onder voorbehoud van alle eventueel niet-geboekte claims, verbintenissen en belastingen, en onder voorbehoud van doorgevoerde correcties:

1. Dat onze werkzaamheden er enkel op gericht zijn na te gaan of er enige overwaardering van het netto-actief, zoals dat blijkt uit de staat van actief en passief per 7 augustus 2014 van genoemde vennootschap die het bestuursorgaan van de vennootschap heeft opgesteld, heeft plaatsgehad.

2. Dat uit onze werkzaamheden, uitgevoerd overeenkomstig de normen inzake het verslag op te stellen bij de omzetting van een vennootschap, een nettovermogenstoestand ten bedrage van 81.892,57 EUR blijkt en niet is

. gebleken dat er enige overwaardering van het netto-actief heeft plaatsgehad.

3. Dat het netto-actief van de vennootschap per 7 augustus 2014 HOGER is dan het op die datum uitgedrukt maatschappelijk kapitaal van 74.368,06 EUR en dit ten belope van 7.524,51 EUR."

Vervolgens besluit de vergadering de vorm van de vennootschap om te zetten in een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid, zonder verandering van haar rechtspersoon-lijkheid. Overeenkomstig artikel 781 §4 stemmen alle beherende vennoten, zijnde de heer Mari« en mevrouw Visser, voornoemd, in met de omzetting.

Alle activa en passive, de afschrijvingen, de waardeverminde-ringen en

waardevermeerderingen blijven dezelfde, en de besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid zal de boeken en de boekhouding die door de gewone commanditaire vennootschap werden gehouden voortzetten.

De besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid behoudt het nummer 0443.691.262 waaronder de gewone commanditaire vennootschap ingeschreven is in het rechtspersonenregister.

Vermits de omzetting geschiedt op basis van een staat van actief en passief van de vennootschap afgesloten per 7 augustus 2014 worden aile verrichtingen sedertdien door de gewone commanditaire vennootschap gesteld geacht te zijn gedaan namens de besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid die ze voor zoveel als nodig bekrachtigt en ze voor haar rekening neemt.

VIJFDE BESLUIT:

De vergadering verleent ontslag, kwijting en volledige decharge aan de beherende vennoten bij wie het bestuur van de gewone commanditaire vennootschap berustte, met name MARIEN Patrick en VISSER Monique, beiden voornoemd, die aanvaarden.

BUITENGEWONE ALGEMENE VERGADERING:

De vennoten van de besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid, bijeen in een eerste buitengewone algemene vergadering, nemen met algemeenheid van stemmen volgende besluiten:

ZAAKVOERDER:

De vergadering benoemt tot zaakvoerder voor onbepaalde duur, die aanvaardt, de heer MARIEN Patrick, voornoemd; zijn mandaat zal onbezoldigd worden uitgeoefend behoudens andersluidende beslissing van de algemene vergadering.

ZESDE BESLUIT:

Op voorstel van de zaakvoerder, besluit de vergadering om het maatschappelijk kapitaal te verminderen met vijfenvijftigduizend zevenhonderd achtenzestig euro zes cent, om het te brengen van vierenzeventigduizend driehonderd achtenzestig euro zes cent op achttienduizend zeshonderd euro.

De kapitaalvermindering zal plaatshebben zonder vernietiging van aandelen doch met evenredige vermindering van de fractiewaarde van de aandelen.

Deze kapitaalvermindering is te verwezenlijken door terugbenta-ling aan de vennoten, ieder voor de helft, hetzij ieder ten bedrage van zevenentwintigduizend achthonderd vierentachtig euro drie cent, mits naleving van de bepalin-'gen van de artikelen 317 en 318 van het Wetboek van Vennootschappen,

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 05/09/2014 - Annexes du Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 05/09/2014 - Annexes du Moniteur belge

derwijze dat de terugbetaling slechts zal kunnen verwezen-ilijkt worden twee maand na de publicatie van onderhanvig besluit in de bijlage tot het Belgisch Staatsblad - en tegen voorlegging van een inschrijvingsbewijs afgeleverd door de vennootschap.

De kapitaalvermindering en terugbetaling dienen uitsluitend geïmputeerd te worden op het werke-ilijk ge-'stort kaphtaal.

Derhalve dient de voorgestelde kapitaalvermindering te ge.schieden "vrij van belasting" overeenkomstig de bepalingen van artikel 209 van het Wetboek van Inkomstenbelastingen.

De zaakvoerder wordt gelast met de prak-itische uitvoe-iring van de kapitaalvermindering door vermelding in het register van aandelen.

ZEVENDE BESLUIT:

De vergadering besluit het aantal aandelen te wijzigen van drieduizend naar honderd zesentachtig; de zaakvoerder wordt gelast met de prak-stische uitvoe-sring hiervan door vermelding in het register van aandelen.

ACHTSTE BESLUIT:

De vergadering gaat over tot vaststelling van de statuten "besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid", waarin de doorgevoerde wijzigingen van de maatschappelijke zetel, het kapitaal en de aandelen reeds opgenomen zijn.

UITTREKSEL UIT DE STATUTEN:

RECHTSVORM  NAAM:

De vennootschap is een burgerlijke vennootschap onder de vorm van een besloten vennootschap met beperkte aan-i-sprakelijkheid.

Zij heeft als naam: "MOPA".

MAATSCHAPPELIJKE ZETEL:

De maatschappelijke zetel is gevestigd te 2930 Brasschaat, Oude Baan 27.

Bij eenvoudig besluit van de zaakvoerder mag de maatschappelijke zetel in het Vlaams - of Brussels tweetalig - Gewest worden venplaatst.

Bij eenvoudig besluit van de zaakvoerder mogen er bijhuizen, kantoren of zetels worden opgericht in binnen of buitenland.

DOEL:

De vennootschap heeft tot doel:

Het beheer en het uitbreiden van het eigen patrimonium door middel van alle mogelijke beleggingen, zo onder meer door het verwerven en beheren van onroerende en roerende goederen.

De vennootschap zal in het algemeen alle handelingen mogen verrichten, in rechtstreeks of onrechtstreeks, geheel of gedeeltelijk verband met haar doel of die van aard zouden zijn de verwezenlijking ervan te vergemakkelijken of uit te breiden. Zij mag door alle middelen belangen nemen in zaken, ondernemingen of vennootschappen met identiek, analoog of samenhangend doel, of die van aard zijn de ontwikkeling van haar onderneming te bevorderen.

e

...

._.

- Voorafgaande opsomming is enkel verklarend en niet beperkend en dient in de meest

uitgebreide zin te worden geïnterpreteerd.

De vennootschap mag zich borg stellen of aval verlenen, voorschotten of kredieten toestaan, hypothecaire en andere waarborgen verstrekken.

DUUR:

De vennootschap is van onbepaalde duur.

MAATSCHAPPELIJK KAPITAAL  AANDELEN  PLAATS1NG :

Het maatschappelijk kapitaal bedraagt achttienduizend zeshonderd euro, vertegenwoordigd door honderd zesentachtig aandelen zonder nominale waarde.

Het is volledig geplaatst.

BESTUUR  BENOEMING  BEZOLDIGING  BEVOEGDHEID:

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 05/09/2014 - Annexes du Moniteur belge De vennootschap wordt bestuurd door een of meer zaakvoerders, te benoemen door de algemene vergadering, die de duur van hun mandaat vaststelt, en tevens besluit omtrent het al of niet bezoldigen van het mandaat.

De zaakvoerder heeft de meest uitgebreide machten om in alle omstandigheden namens de vennootschap te handelen en alle daden van beheer en beschikking te stellen die betrekking hebben op het doel, behoudens die waarvoor, volgens de wet, alleen de algemene vergadering bevoegd is.

VERTEGENWOORDIGINGSBEVOEGDHEID:

Ieder zaakvoerder vertegenwoordigt de vennootschap jegens derden en in rechte; ook indien er verschillende zaakvoerders worden aangesteld, hebben zij het vermogen om leder afzonderlijk op te treden voor aile handelingen, tenzij bij hun aanstelling anders wordt besloten.

De zaakvoerder mag zijn machten voor bepaalde handelingen overdragen aan derden.

ALGEMENE VERGADERING  TOELATING  STEMRECHT:

De algemene vergadering vertegenwoordigt alle vennoten.

De jaarvergadering heeft plaats de laatste maandag van juni om 14 uur; indien deze dag een wettelijke feestdag is, wordt de vergadering gehouden op de eerstvolgende werkdag.

Al de jaarvergaderingen worden gehouden, behoudens andersluidende bijeenroeping, op de zetel van de vennootschap.

Elk aandeel geeft recht op een stem.

BOEKJAAR:

Het boekjaar begint op één mei en eindigt op dertig april van ieder jaar.

Op het einde van ieder boekjaar zullen de zaakvoerders de inventaris opmaken en op de jaarvergadering het jaarverslag, voor zover wettelijk verplicht, en de jaarrekeningen aan de goedkeuring der vennootschap onderwerpen.

BESTEMMING VAN DE WINST:

Het batig saldo der resultaatrekening vormt de netto winst der vennootschap, waarop jaarlijks vijf ten honderd wordt voorafgenomen voor het wettelijk reservefonds.

" Voor: behouden

e aan het

V Belgisch Staatsblad



Deze voorafneming is niet meer verplichtend wanneer het re servefonds een/tiende van het maatschappelijk kapitaal heeft bereikt en behouden.

Omtrent het overschot zal de jaarvergadering ieder jaar autonoom besluiten maar mits inachtname van een gelijk recht voor elk aandeel.

VERDELING VAN HET SALDO NA VEREFFENING :

Ieder batig saldo der vereffening wordt tussen de vennoten verdeeld in verhouding tot het aantal aandelen dat zij bezitten.

De agenda uitgeput zijnde, zo wordt de vergadering geheven om 9.30 uur. Bevestiging identiteit:

Ondergetekende notaris bevestigt dat de identiteit van de comparanten hetzij haar bekend is hetzij haar werd aangetoond aan de hand van hoger vermelde bewijskrachtige identinteits-tewilzen.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 05/09/2014 - Annexes du Moniteur belge Recht op geschriften (Wetboek diverse rechten en taksen):

Het recht bedraagt vijfennegentig euro.

Waarvan proces verbaal opgemaakt te Brasschaat.

Nadat de akte integraal werd voorgelezen en toegelicht, hebben de comparanten getekend met ons, Notaris.

Volgen de handtekeningen.

Voor afschrift en gedeeltelijk ontledend uittreksel, uitgereikt vôbr registratie, enkel om te dienen voor neerlegging ter griffie van de rechtbank van koophandel.

Chris Cens, notaris.

Tegelijk hiermee neergelegd : afschrift akte, verslag bestuursorgaan, verslag bedrijfsrevisor.



Op de laatste biz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

08/11/1995 : ANT692

Coordonnées
MOPA

Adresse
KLAVERHEIDE 25 2930 BRASSCHAAT

Code postal : 2930
Localité : BRASSCHAAT
Commune : BRASSCHAAT
Province : Anvers
Région : Région flamande