MOSLIM DEMOCRATISCHE UNIE, AFGEKORT : M.D.U.

Association sans but lucratif


Dénomination : MOSLIM DEMOCRATISCHE UNIE, AFGEKORT : M.D.U.
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 836.615.003

Publication

09/06/2011
ÿþMOD 2.2

Luik B ln de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie



Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad



KELH TBANK

KOOPHANDEL

111111

" 11086393*

2 7 MEI 2011



ANTekergPEid





OndeBenaming 8 3 6 . 6 1 5. ®® 3 

(voluit) : Moslim Democratische Unie

(verkort) : M.D.U.

Rechtsvorm : Vereniging zonder winstoogmerk

Zetel : weerstandlaan 61 bus 103 - 2660 Hoboken Antwerpen

Onderwerp akte : Oprichting

De hierna vernoemde personen:

1 . lordanov Rossen  Weerstandlaan 61 Bus 103  Antwerpen 2660

2 . Kabova Evelina  Dendermondsesteenweg 151  Destelbergen 9070

3 . Ben Moussa Nordin  Vlasdam 20 bus 15  Lokeren 9160

zijn overeengekomen onder elkaar en met allen die later zullen toetreden, een vereniging zonder: winstoogmerk op te richten overeenkomstig de wet van 27 juni 1921 en de wetswijzigingen van 02 mei 2002, 16' januari 2003 en 22 december 2003 onder de hierna volgende voorwaarden:

TITEL I. - NAAM - ZETEL - DOEL - DUUR

Art. 1. - De vereniging zonder winstoogmerk draagt de naam: "Moslim Democratische Unie", evenwaardig: afgekort tot: M.D.U.

Art. 2. - De vereniging heeft haar maatschappelijke zetel te Weerstandlaan 61 bus 103,Antwerpen Hoboken 2660, gelegen in het gerechtelijk arrondissement Antwerpen

.Art. 3. - § 1. De vereniging heeft tot doel, met uitsluiting van enig winstoogmerk, om met alle democratische; middelen een gedegen politiek en een democratische werking uit te bouwen op alle niveaus , op een; humanitaire wijze de Europese moslims en alle etnische groepen op alle niveaus te vertegenwoordigen.

De vereniging M.D.0 streeft naar vrijheid op gebied van alle godsdienstelijke en alle etnische en culturel& aspecten ongeacht geslacht, afkomst, kleur en geloof, alsook,sociale en economische belangen, de rechten van; de etnische minderheden, de armoede bestrijding,een betere en bevorderde samenleving binnen een; democratische Europese Unie

§ 2. De vereniging mag alle rechtshandelingen stellen die nodig of nuttig zijn voor het verwezenlijken van het maatschappelijk doel, en mag daartoe alle roerende of onroerende goederen verwerven of bezitten in eigendom of anderszins, en deze goederen gebruiken, beheren of ten dienste stellen.

§ 3. De vereniging mag ook op bijkomstige wijze zekere economische activiteiten uitoefenen op voorwaarde dat de opbrengst daarvan uitsluitend besteed wordt aan het hoofddoel.Deze doeleinden kunnen met alle dienstige middelen bereikt

worden, o.m. het uitgeven en verspreiden van druksels, tijdschriften, dagbladen;

het organiseren van studiedagen, congressen, vergaderingen, filmvoorstellingen en bijeenkomsten van alle aard; het groeperen van individuele sympathisanten enz.

Art. 4. - De vereniging is van onbepaalde duur. Zij kan te allen tijde ontbonden worden.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 09/06/2011- Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

TITEL II.  LIDMAATSCHAP

Art. 5. - Het aantal leden is onbeperkt maar moet op zijn minst één meer bedragen dan het aantal bestuurders, met een minimum van drie.

Art. 6. - § 1. Als voorwaarde voor het lidmaatschap is vereist datmmen zich akkoord verklaart met het karakter van de vereniging en met de doelstellingen, zoals bepaald onder artikel 3.

§ 2. Nieuwe leden worden zonder beroep aanvaard door de raad van bestuur.

Art. 7 - Iedereen kan lid worden van de Moslim Democratische Unie, mits hij/zij de artikel 3: aanvaardt en het lidgeld betaalt. Het bedrag van de jaarlijkse lidmaatschapsbijdrage wordt door de partijraad bepaald op voorstel van het partijbestuur.

Art. 8. - Het lidmaatschap geldt van 1 januari tot 31 december. Door aan te sluiten onderschrijft het lid de beginselverklaring van de M.D.U. en verbindt het zich ertoe de statuten van de partij te eerbiedigen. en eindigt door vrijwillig ontslag, uitsluiting, het verlies van de hoedanigheid die de opname als lid rechtvaardigde, of overlijden.

Vrijwillig ontslag geschiedt door een gewone ontslagbrief geadresseerd aan de raad van bestuur op het adres van de zetel en zal, indien niet anders vermeld, ingaan bij de eerstvolgende algemene vergadering. Uitsluiting kan alleen uitgesproken worden door de algemene vergadering met twee derde van de stemmen van de leden die aanwezig of vertegenwoordigd zijn.

TITEL lil. - ALGEMENE VERGADERING

Art. 9. - Voor de algemene ledenvergaderingen zijn er geen aanwezigheidsvereisten om geldig te vergaderen. De bestuursorganen kunnen maar geldig vergaderen wanneer minstens de helft van de stemgerechtigde bestuursleden aanwezig is. Wanneer dit quatium niet is bereikt kan een nieuwe vergadering met dezelfde agenda of met een deel van de agendapunten worden bijeengeroepen die geldig beslist, ongeacht het aantal aanwezige leden.

§ 1.De vergaderingen worden voorgezeten door de voorzitter of een ondervoorzitter, of door een lid dat door de voorzitter wordt aangewezen.

§ 2.De secretaris van het bestuur maakt het verslag van de vergadering, en stuurt het naar de leden van het bestuur. Bij de aanvang van elke vergadering wordt het verslag van de vorige vergadering ter goedkeuring voorgelegd, en brengt de penningmeester verslag uit over de kastoestand van het bestuur.

§ 3.Alle vergaderingen van de partij zijn besloten, tenzij het betrokken bestuur of de voorzitter van de algemene vergadering daar anders over beslist. De algemene ledenvergaderingen worden geleid door hun voorzitter, die zich daarbij kan laten bijstaan.

Art. 10. - De mogelijkheid om zowel voor algemene ledenvergaderingen als voor bestuursvergaderingen, en dit op alle bestuurstrappen, alleen gestemd worden over punten die op de agenda staan.

De agenda wordt vermeld in de uitnodiging die minstens 2 werkdagen voor de dag van de vergadering bij de leden moet aankomen.

De agenda kan tijdens de vergadering bij hoogdringendheid worden aangevuld met een nieuw punt, wanneer minstens 2/3 van de aanwezige leden daarmee instemt.

Tenzij deze statuten het anders bepalen wordt in de bestuursvergaderingen van de partij beslist met een gewone meerderheid, dit wil zeggen dat de meerderheid het haalt ongeacht het aantal onthoudingen, ongeldige of niet-uitgebrachte stemmen.

De algemene vergaderingen beslissen normaal met een gewone meerderheid.

In de algemene ledenvergadering van de partij, hierna de nationale ledenvergadering genoemd, is minstens tweederde meerderheid van de geldig uitgebrachte stemmen vereist voor: het wijzigen van de statuten van de partij, voor het aangaan van een kartel met een andere politieke partij op nationaal niveau, voor het erkennen van een geaffilieerde vereniging, of het intrekken van deze erkenning.

In de nationale ledenvergadering is minstens drie vierde meerderheid van de geldig uitgebrachte stemmen vereist voor het wijzigen van het doel van de partij, het opheffen van de partij, of voor het opgaan van M.D.U. in een andere politieke partij.

Over personen wordt steeds bij geheime stemming beslist. Niemand kan deelnemen aan een beraadslaging over zichzelf. Hetzelfde geldt voor de personen waarmee een belangenconflict kan rijzen.

Wanneer één van de leden een mogelijk belangenconflict inroept, moet de vergadering zich daarover meteen uitspreken.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 09/06/2011- Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

' Wordt het belangenconflict vastgesteld, dient de betrokkene of de betrokkenen de vergadering te verlaten voor de duur van de beraadslaging en voor de stemming.

Stemmen bij volmacht is niet toegestaan, behoudens bij bestuursverkiezingen of bij het vastleggen van de lijsten voor wettelijke verkiezingen. Elk lid kan dan niet meer dan één ander lid vertegenwoordigen.

§ 1. De algemene ledenvergaderingen.

Samenstelling en werking

In de provincies, de regio's en de afdelingen is er een algemene ledenvergadering, waarvan het overeenstemmende bestuur de bevoegdheden en de werking vastlegt in een reglement, binnen de grenzen van deze statuten.

De algemene vergaderingen komen samen naar aanleiding van de bestuursverkiezingen, van de wettelijke verkiezingen of de coalitiegesprekken die de betrokken omschrijving aanbelangen, of in overeenstemming met bovenvermeld reglement.

De nationale ledenvergadering bestaat uit alle partijleden,,.ongeacht hun woonplaats. De algemene vergaderingen van de provincie, de regio of de afdeling bestaan uit alle partijleden die in de betrokken omschrijving lid zijn.

Elk lid kan maar in één afdeling, regio of provincie stemmen.

De nationale ledenvergadering komt minstens eenmaal per jaar samen. De nationale partijvoorzitter is verplicht een nationale ledenvergadering binnen de maand samen te roepen wanneer het nationaal bestuur, tien procent van de leden, of minstens duizend leden, daar om verzoeken. Elk partijlid kan op de nationale ledenvergadering een onderwerp laten agenderen mits voorlegging van de handtekening van 250 leden die het agendapunt ondersteunen.

De nationale ledenvergadering houdt minstens tweemaal binnen de vijf jaar een inhoudelijk landelijk congres. Het nationale partijbestuur bepaalt de thema's van het congres en duidt een congresvoorzitter aan en één of meerdere verslaggevers.

§ 2. Bevoegdheden van de nationale ledenvergadering.

De nationale ledenvergadering is het hoogste beslissingsorgaan van de partij. Zij beslist over alle

aangelegenheden die niet zijn toegewezen aan een ander orgaan.

Alleen de nationale ledenvergadering is bevoegd voor het opstellen en het wijzigen van de nationale statuten, voor de vorming van kartels op nationaal, gewestelijk en provinciaal niveau, voor een fusie met een andere politieke partij, voor het wijzigen van het doel van de partij of voor de opheffing ervan.

De vergadering spreekt zich uit over het Europese, het Vlaamse en het federale verkiezingsprogramma, en over deelname aan een federale, Vlaamse of Brusselse regering of over het ontslag uit deze regeringen.

Over plaatselijke kartels bij gemeenteraadsverkiezingen beslist het nationale partijbestuur, op advies van het betrokken provinciale bestuur en van de lokale afdeling.

De nationale ledenvergadering verkiest de nationale voorzitter van de partij en een aantal leden van het nationale partijbestuur, in overeenstemming met deze statuten.

De vergadering erkent verenigingen als geaffilieerde verenigingen en doet hun naam meteen opnemen in de statuten.

De vergadering bespreekt het jaarverslag van het partijbestuur en van de besturen van de geaffilieerde verenigingen die door de partij financieel worden ondersteund. De vergadering spreekt zich uit over alle belangrijke inhoudelijke en strategische aangelegenheden van de partij.

TITEL IV. - DE BESTUREN

Art. 11. - § 1. De raad van bestuur bestaat uit tenminste drie leden benoemd door de algemene vergadering en te allen tijde door deze afzetbaar.

§ 2. De bestuurders oefenen hun mandaat kosteloos uit.

§ 3. Om tot bestuurder verkozen te worden moet men lid zijn van de vereniging, of een gemandateerde vertegenwoordiger van het lid, indien deze een rechtspersoon is.

§ 4.Voor elke afdeling, regio, provincie, en voor de nationale partij wordt het bestuur net als de voorzitter verkozen door en onder de leden van de omschrijving. Het bestuur wordt aangevuld met de leden van rechtswege en de gecoöpteerde leden. Het nieuwe bestuur verkiest tijdens de eerste vergadering die volgt op de verkiezingen, onder elkaar de titularis van de overige bestuursfuncties.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 09/06/2011- Annexes du Moniteur belge

MOD2.2

Het deelnemen aan een bestuur van de partij is onverenigbaar met het actief meewerken aan een andere politieke partij, of met het kandideren op een niet M.D.U. lijst, tenzij het nationale partijbestuur dit uitdrukkelijk aanvaardt. Het overtreden van deze regel houdt automatisch de uitsluiting in.

Eenzelfde lid kan binnen een bestuur niet meer dan één functie uitoefenen. Bovendien kan eenzelfde lid niet dezelfde functie uitoefenen in verschillende besturen.

§ 5. Het uitoefenen van een uitvoerend politiek mandaat, met hanme dat van schepen, voorzitter van het OCMW, burgemeester, gedeputeerde, minister of staatssecretaris, is onverénigbaar met een bestuursfunctie op dezelfde bestuurstrap. Voor de toepassing van deze bepaling worden het provinciaal en het regionaal niveau als één bestuurstrap beschouwd. Mits een gemotivéerde aanvraag kan van deze onverenigbaarheid worden afgeweken. Deze aanvragen worden voorgelegd aan het bestuur dat een bestuurstrap hoger staat dan het betrokken mandaat. Indien de aanvraag wordt geweigerd kan daartegen beroep worden aangetekend bij het nationaal partijbestuur.

§ 6. Het verkozen bestuur kan leden coopteren, voor zover het aantal gecoopteerde leden het derde van de totale aantal leden niet overschrijdt. Naast de functies die in deze statriten:zijn omschreven, kan een bestuur volgens de noden bijkomende functies creëren.

§ 7. Elke bestuursfunctie neemt automatisch een einde wanneer het betrokken lid zijn of haar lidmaatschap bij M.D.U. beëindigt of niet verlengt.

Het bestuur komt op geregelde tijdstippen samen. Het wordt bijeengeroepen op initiatief van de voorzitter, of van minstens 1/3de van de leden van het bestuur.

Elk bestuur kan een werkingsreglement opstellen met inachtneming van hetgeen in deze statuten is bepaald.

§ B.Het bestuur van de afdeling.

De leden van de afdeling kiezen rechtstreeks een voorzitter en een bestuur van minstens 2 leden, in overeenstemming met de statuten van de partij. Om erkend te worden als afdeling van de partij moet ze minstens 20 leden tellen.

§ 8.1. Samenstelling

Het afdelingsbestuur bestaat minstens uit 3 leden:

De voorzitter;

De secretaris;

De penningmeester;

Het kan worden aangevuld met:

De ondervoorzitter

De politiek secretaris;

De ledenbeheerder;

De afgevaardigden uit de onderafdelingen. In elke onderafdeling wordt een plaatsvervanger aangewezen,

die de afgevaardigde vervangt bij afwezigheid;

De gecoöpteerde bestuursleden.

Zijn van rechtswege lid van het bestuur:

- De parlementsleden, de regeringsleden, de provincieraadsleden,de gemeenteraadsleden, burgemeesters en schepenen,OCMW- raadsleden, en de leden van de districtsraden en districtscolleges van de partij, die in de omschrijving van de afdeling wonen;

- De leden van het nationale of van het provinciebestuur die in de omschrijving van de afdeling wonen.

§ 8.2. Werking.

Het afdelingsbestuur vergadert normaal voor elke vergadering van de gemeenteraad. Het bestuur wordt samengeroepen en voorgezeten door de voorzitter. Het bestuur kan derden uitnodigen voor advies, ook bij het bepalen van haar politieke werking.

In alle afdelingen waar onderafdelingen worden opgericht biedt het afdelingsbestuur zoveel mogelijk financiële en logistieke steun bij de propaganda en wervingsacties.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 09/06/2011- Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

' De penningmeester stuurt de begroting en het financieel verslag van de afdeling en de aangesloten onderafdelingen uiterlijk 31 januari van het nieuwe jaar door naar de penningmeester van de provincie.

§ 8.3. Bevoegdheden.

Het bestuur van de afdeling heeft als opdracht leden`te 'werven in de gemeente waarvoor het verantwoordelijk is. Het kan onderafdelingen oprichten in de deelgemeenten, en in de stadsdistricten of erkende wijken, wanneer het dit politiek opportuun acht, of wanneer de helft van de leden van de deelgemeente, het district of de wijk daarom verzoeken.

Het bestuur van de afdeling is verantwoordelijk voor de politieke werking binnen zijn gemeente, en bereidt de gemeenteraad voor, desgevallend met de verkozen mandatarissen. Daarbij volgt het de beginselverklaring van de partij, en kan het een beroep doen op het bestuur van de regio, van de provincie, en van de partij als er

twijfels zijn over die beleidslijnen. y ,

§ 9. Het regionaal bestuur.

§ 9.1.Samenstelling

Het regionaal bestuur bestaat uit:

De voorzitter die verkozen wordt door de algemene vergadering van de regio.

Een afgevaardigde uit elke erkende afdeling van de regio, of de tijdelijke verantwoordelijke van een afdeling

in opbouw. In elke afdeling wordt een plaatsvervanger aangewezen, die hun afgevaardigden vervangt bij

afwezigheid.

De afgevaardigden verkiezen in hun midden:

De secretaris;

De penningmeester;

De ondervoorzitter;

De politiek secretaris;

De gecoöpteerde bestuursleden.

Zijn van rechtswege lid van het bestuur:

- De parlementsleden, de regeringsleden, de provincieraadsleden,de gemeenteraadsleden, burgemeesters en schepenen, OCMW-raadsleden, en de leden van de districtsraden en districtscolleges van de partij, die in de omschrijving van de regio wonen;

- De leden van het nationale of van het provinciebestuur die in de omschrijving van de regio wonen.

§ 9.2 Werking en bevoegdheden.

Het regionaal bestuur vergadert minstens één maal per kwartaal en wordt samengeroepen en voorgezeten door de regionaal voorzitter.

Het regionaal bestuur dient in de gemeenten die deel uitmaken van de regio de motor te zijn voor de oprichting van nieuwe afdelingen. Het werkt samen met die afdelingen, en staat in voor de politieke lijn binnen de regio. Het regionaal bestuur volgt indien mogelijk en bij voorkeur ook de gemeenteraden in de gemeenten waar geen afdeling van de partij actief is.

De penningmeester stuurt de begroting en het financieel verslag van de regio en van de aangesloten afdelingen en onderafdelingen vdôr 31 januari van het nieuwe jaar door naar de penningmeester van de provincie.

§ 10. Het bestuur van de provincie.

§ 10.1.0e algemene ledenvergadering van de provincie kiest rechtstreeks haar provinciale voorzitter en een aantal leden van het provinciebestuur.

§ 10.2. Samenstelling.

Het bestuur van elke provincie bestaat minstens uit:

- De voorzitter;

- De voorzitter van elke regio binnen de provincie, die een plaatsvervanger aanstelt die hem

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 09/06/2011- Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

" of haar vervangt bij afwezigheid;

- De verkozen bestuursleden;

- De door de verkozen leden gecoopteerde bestuursleden;

- De leden van rechtswege:

- De parlementsleden,regeringsleden en provincieráadsleden die in de provincie wonen;

- De leden van het nationale bestuur die in de provincie wonen; "

Deze bestuursleden spreken zich uit bij geheime stemming met een gewone meerderheid over een globaal voorstel van de voorzitter ter aanduiding van :

- De ondervoorzitter;

- De algemene secretaris;

- De politiek secretaris;

- De penningmeester-ledenbeheerder.

- De gecoopteerde bestuursleden.

§ 10.3. Werking en bevoegdheden.

Het bestuur van de provincie vergadert minstens één maal per kwartaal en wordt samengeroepen én voorgezeten door de provinciaal voorzitter. Het bestuur staat in voor de politieke lijn binnen de provincie.

Het legt de grenzen van de regio's vast. In principe vallen de regio's samen met één of meer kiesdistricten, maar zijn nooit groter dan een vroeger kiesarrondissement of desgevallend een nieuw gevormd kiesarrondissement.

Het bestuur van de provincie erkent elke afdeling die aan de erkenningsvoorwaarden voldoet en kan hun erkenning intrekken wanneer aan de voorwaarden niet meer is voldaan, mits bevestiging van het nationaal partijbestuur.

Het provinciaal bestuur kan de bestuursmandaten van lokale en regionale besturen intrekken, mits bevestiging van het nationaal partijbestuur.

Bij overtredingen van de beginselverklaring, de statuten of het werkingsreglement van de partij kan het provinciaal bestuur maatregelen en sancties treffen in het belang van de partij.

Bij betwistingen neemt het provinciaal bestuur kennis van alle standpunten en streeft er naar de standpunten te verzoenen. Elke partij heeft het recht gehoord te worden. Het provinciaal bestuur kan de erkenning van een afdeling en de bestuursmandaten van lokale en regionale besturen intrekken, en het lidmaatschap van individuele leden schorsen of schrappen.

Het bestuur verkiest in zijn midden een plaatsvervanger van de voorzitter in het nationale partijbestuur.

De penningmeester stuurt de begroting en het financieel verslag van de provincie, en aansluitende regio's en afdelingen voôr 15 februari van het nieuwe jaar door naar de nationale penningmeester van de partij.

§ 11. Het nationale partijbestuur.

De nationale ledenvergadering verkiest rechtstreeks de voorzitter van de partij en een aantal leden van het nationaal bestuur, overeenkomstig deze statuten.

§ 11.1. Samenstelling.

Het nationale partijbestuur van M.D.U. bestaat uit:

De Partijvoorzitter

Zes partijleden die worden verkozen door de algemene ledenvergadering in toepassing Van artikel 10. van deze statuten. Leden die een mandaat uitoefenen in het

Europese, federale, Vlaamse of Brusselse parlement kunnen geen kandidaat zijn voor deze verkiezing;

De zes provinciale voorzitters of,bij afwezigheid,hun ondervoorzitter.Indien de provinciale voorzitter een mandataris is cfr.supra, dan woont de ondervoorzitter de vergadering

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 09/06/2011- Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

steeds bij. Hij heeft enkel stemrecht bij afwezigheid van zijn provinciale voorzitter.

Maximaal zes gecoöpteerde leden die verkozen worden met minstens twee derde van de stemmen van het nationaal bestuur;

- Een aantal personeelsleden van de partij, zoals bepaald in het huishoudelijk reglement, wonen de vergaderingen van het nationale partijbestuur zonder stemrecht.

Zijn van rechtswege lid van het nationaal bestuur:

- Alle verkozen parlementsleden, zolang hun aantal niet hoger is dan twaalf.

- De fractieleiders in de Kamer, de Senaat, het Vlaamse, het Europése en het Brí,sselse Parlement. Als er geen volwaardige fractie is, kiezen de mandatarissen van dit parlement

onder elkaar één vertegenwoordiger in het nationaal bestuur;_ _

- Als de partij meer dan twaalf parlementsleden telt wordt hun aantal in het bestuur beperkt tot twaalf, met inbegrip van de fractieleiders of vertegenwoordigers uit het vorige lid. De overige parlementsleden worden verkozen door de nationale ledenvergadering in toepassing van artikel 10. van deze statuten;

- Een afgevaardigde van elke erkende geaffilieerde vereniging, die wordt aangewezen volgens haar statuten. Elke vereniging duidt ook een plaatsvervanger aan, die haar afgevaardigde vervangt bij afwezigheid.

§ 11.2. Nationale bestuursfuncties

Deze bestuursleden spreken zich uit bij stemming met een gewone meerderheid over een globaal voorstel van de nationale voorzitter ter aanduiding van:

- De (max. twee) Nationale ondervoorzitters;

De algemeen partijsecretaris;

De Nationale politieke secretaris;

- De Nationale penningmeester-ledenbeheerder.

Het nationaal partijbestuur kart in overeenstemming met het werkingsreglement en naargelang van de behoefte, praktische of operationele functies toevoegen.

§ 11.3. Werking.

Het nationale partijbestuur vergadert minstens tweemaal per maand, behalve tijdens het parlementair verlof. De uitnodiging en de agenda worden ten laatste twee dagen voor de vergadering aan de leden bezorgd.

De vergadering wordt geleid door de partijvoorzitter, een ondervoorzitter of door een lid dat door de voorzitter wordt aangewezen.

De partijvoorzitter kan het nationaal bestuur samenroepen wanneer hij dit nuttig acht. Hij is verplicht dit te doen op vraag van een derde van de leden van het nationale partijbestuur.

Het nationale partijbestuur kan derden uitnodigen, zonder stemrecht.

§ 11.4. Bevoegdheden.

Het nationale partijbestuur staat in voor de dagelijkse werking en bepaalt de standpunten van de partij. Het waakt er over dat de partij in al haar geledingen de Beginselverklaring, de statuten en het politiek programma van de M.D.U. tracht te verwezenlijken. Het kan hiertoe alle mogelijke initiatieven nemen.

Het nationale partijbestuur stelt desgevallend het onderhandelingsteam voor coalitiegesprekken op alle bestuursniveaus, behalve het gemeentelijke, samen en geeft inhoudelijke richtlijnen mee voor de onderhandelingen.

Het nationale partijbestuur stelt het werkingsreglement van de partij op, dat uitvoering geeft aan deze statuten. Het werkingsreglement moet worden goedgekeurd door ten minste twee derden van de aanwezige leden.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 09/06/2011- Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Art. 12. De bestuursfuncties

§ 1. De voorzitter

§ 1.1. Algemeen

De voorzitters worden rechtstreeks verkozen door en onder de leden van de partij, die in hun omschrijving wonen. Zij zijn verantwoordelijk voor de politieke en algemene leiding van het bestuur waarvoor ze verkozen zijn.

De voorzitters vertegenwoordigen hun bestuur bij de officiële instanties waar zij van rechtswege of op uitnodiging aanwezig zijn.

Zij ondertekenen de briefwisseling en de persberichten van hun bestuur, maar 'kunnen zich hierbij laten bijstaan of vervangen door een ander lid van het bestuur.

§ 2. De nationale partijvoorzitter

De nationale partijvoorzitter leidt en vertegenwoordigt de partij in alle omstandigheden, onverminderd zijn/haar recht om deze bevoegdheid bij bijzonder mandaat te delegeren. Alleen de bevoegdheid om in rechte op te treden kan hij/zij niet delegeren.

De nationale partijvoorzitter benoemt en ontslaat de personeelsleden in het nationaal secretariaat en de studiedienst, en kan deze bevoegdheid delegeren aan de algemeen secretaris van de partij.

§ 3. De ondervoorzitters.

De ondervoorzitters vervangen hun voorzitter bij afwezigheid en nemen voor die tijd de bevoegdheden van de voorzitter over, met uitsluiting van de bevoegdheid om in rechte op te treden en om het personeel te benoemen en te ontslaan.

§ 4. De secretaris.

§ 4.1. Algemeen.

De secretaris is belast met de dagelijkse administratie van de afdeling, de regio, de provincie of de partij. Per bestuur wordt er maar 1 secretaris verkozen. De secretaris kan zich, met instemming van haar/zijn bestuur, laten bijstaan door medebestuursleden.

De secretaris is gemachtigd de administratieve en financiële briefwisseling voor haar/zijn bestuur te ontvangen.

De secretaris stelt in overleg met de voorzitter de agenda en de uitnodigingen van de vergaderingen op, maakt de verslagen en bewaart deze in een register. Hij/Zij stuurt de verslagen van zijn/haar bestuur naar de leden, en bezorgt een kopie aan de secretaris van de regio, voor de afdelingssecretaris, van de provincie, voor de regiesecretaris, en aan de algemene partijsecretaris, voor de provinciale secretarissen.

De secretaris staat in voor de stemformaliteiten in haar/zijn bestuur. Voor de tellingen wordt de secretaris bijgestaan door de twee jongste bestuursleden.

§ 5. De algemeen secretaris van de partij.

De nationale partijsecretaris heeft de administratieve leiding van de partij en staat in voor de dagelijkse goede werking ervan.

§ 6. De penningmeester

§ 6.1. Algemeen.

Per bestuur wordt er maar één penningmeester verkozen. Het mandaat van penningmeester is onverenigbaar met een uitvoerend politiek mandaat op haar/zijn eigen bestuurstrap. De penningmeester staat in voor de financiën van de afdeling, de regio, het provinciaal bestuur of de partij, en houdt dat bestuur op de hoogte van de belangrijkste financiële bewegingen.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 09/06/2011- Annexes du Moniteur belge

MOO 2.2

" § 6.2. De nationale penningmeester

Jaarlijks brengt de nationale penningmeester verslag uit aan de algemene vergadering, en dient de wettelijke rekeningen van de partij in bij de bevoegde overheid.

§ 7. De politiek secretaris.

§ 7.1 Algemeen.

De politiek secretaris zorgt voor het politieke debat op zijn bestuursniveau, en voor de politieke communicatie met de andere bestuurstrappen van de partij. De politiek secretaris staat ook in voor het opvolgen van de politieke knelpunten in zijn/haar geografische omschrijving, en brengt hierover verslag uit bij het

overeenstemmend bestuur. a

De politieke secretaris ziet toe op de correcte uitvoering vánede beginselverklaring en van het politiek programma van de partij door de afdeling,regio of provincie. Hij of ziÇkan,ook optreden voor de pers, als het bestuur hem of haar hiermee belasten

De politieke secretaris stimuleert de leden,mandatarissen en kiezers van zijn of haar omschrijving om actief aan het politieke debat deel te nemen,en staat ook in voor de communicatie hieromtrent.

De politieke secretaris zet zich ook in het bijzonder in voor het aantrekken van actieve leden voor de lijstvorming van wettelijke verkiezingen en voor de bestuursfuncties.

§ 7.2. De nationale politiek secretaris.

De nationale politiek secretaris staat samen met de nationale partijvoorzitter in voor het bewaken en de concrete invulling van het partijprogramma op nationaal vlak. De nationale partijvoorzitter kan de functie van de nationale politiek secretaris ook op zich nemen.

Op voordracht van de partijvoorzitter kan het partijbestuur één of meer politieke secretarissen benoemen, die dezelfde opdrachten vervullen binnen het domein of de bevoegdheden die hen worden toegewezen. Deze functies kunnen altijd worden herzien.

TITEL V.  BEGROTINGEN EN REKENINGEN

Art. 13. - § 1. Het boekjaar loopt van 1 januari tot en met 31 december.

§ 2. Elk jaar moet de raad van bestuur aan de algemene vergadering rekenschap geven over zijn beleid tijdens het afgelopen dienstjaar. De raad stelt de rekening vast van het afgelopen boekjaar en maakt de begroting op voor het lopende boekjaar. Beide worden elk jaar, en ten laatste zes maanden na de afsluiting van het boekjaar, onderworpen aan de goedkeuring van de algemene vergadering.

TITEL VI.  ONTBINDING EN VEREFFENING

Art. '14.  De vereniging'wordt niet ontbonden door het overlijden of uittreden van een lid, in zover het aantal leden daardoor niet minder dan drie bedraagt. Zelfs in het geval er maar twee leden meer zijn, beschikt de vereniging over een regularisatietijd van drie maanden.

Behoudens het geval van rechterlijke ontbinding, kan tot de vrijwillige ontbinding slechts besloten worden door de algemene vergadering, overeenkomstig artikel 20 van de V&S-wet. In het ontbindingsbesluit worden tevens één of meer vereffenaars aangeduid, overeenkomstig artikel 19 en 22 van de V&S-wet.

Art. 15. - Na ontbinding van de vereniging, welke ook de oorzaak is, beslist de algemene vergadering over de bestemming van het overblijvend actief, na het vereffenen der schulden en het aanzuiveren der lasten. Bij gebrek aan een beslissing binnen de zes maanden na de ontbinding, wordt over de bestemming zonder beroep beslist door de plaatselijke bisschoppelijke overheid. Het bezit zal worden toevertrouwd aan een andere vereniging die een gelijkaardig of verwant doel nastreeft.

TITEL Vil.  ALGEMENE BEPALINGEN

Art. 16. - Voor alles wat niet door de statuten is geregeld, is de V&S-wet van toepassing.

MOD 2.2

Luik B - Vervolg

' Il. Benoeming van de raad van bestuur

Met ingang van 26 mei 2011 heeft de algemene vergadering met eenparigheid van stemmen benoemd, zodat de raad van bestuur vanaf heden, is samengesteld als volgt:

1. Dhr.lordanov Rossen,weerstandlaan 61 bus103 - 2660 Antwerpen, geboren te popovo op 05 oktober 1965

2. Mevr. Kabova Evelina,Dendermondesesteenweg 151 - 9070 Destelbergen,geboren te Rudozem op 04 juni 1978

3. Dhr. Ben Moussa Nordin,Vlasdam 20 bus 15 - 9160 Lokeren,geboren te marokko op 10 september 1968.

Deze hebben onder elkaar aangesteld als:

Voorzitter: IORDANOV ROSSEN

Ondervoorzitter: KABOVA EVELINA

Secretaris: Ben Moussa Nordin { onbezoldigd )

III. Aanstelling van het dagelijks bestuur

De raad van bestuur heeft het dagelijks bestuur van de vereniging toevertrouwd aan: de voorzitter dhr. lordanov Rossen

Hij is afzonderlijk gemachtigd om door handtekening in de zaken van het dagelijks bestuur de vereniging te verbinden.

Voorzitter

lordanov Rossen

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

Op de laatste biz. van Luik B vernielden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
MOSLIM DEMOCRATISCHE UNIE, AFGEKORT : M.D.U.

Adresse
WEERSTANDLAAN 61, BUS 103 2660 HOBOKEN(ANTW)

Code postal : 2660
Localité : Hoboken
Commune : ANTWERPEN
Province : Anvers
Région : Région flamande