MOTO TOURING CLUB TOERVRIENDEN, AFGEKORT : MTC TOERVRIENDEN

Association sans but lucratif


Dénomination : MOTO TOURING CLUB TOERVRIENDEN, AFGEKORT : MTC TOERVRIENDEN
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 432.353.942

Publication

10/04/2013
ÿþ Moü 2.2

rl;í ln de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie

na neerlegging van de akte ter griffie

i







RECHTSANK

KOOPHANDEL

2 9 -I33- "[11)3

ANiafigeRPEN

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -10/04/2013 - Annexes du Moniteur belge

Ondernemingsnr : 0432.353.942

Benaming

(voluit) : Moto Club Toervrienden

(verkort) : MC Toervrienden

Rechtsvorm : Vereniging zonder Winstoogmerk

Zetel : Venstraat141 - 2900 Schoten

Onderwerp akte : Coördinatie statuten, ontslag en benoeming van bestuurders, wijziging maatschappelijke zetel en wijziging benaming.

TITEL 1 -- BENAMING, ZETEL, DOEL EN DUUR.

Artikel 1. Wijziging benaming_

De vereniging heeft de vorm van een Vereniging Zonder Winstoogmerk en droeg de naam: Moto Club Toervrienden, afgekort MC Toervrienden en wordt gewijzigd naar Motor Touring Club Toervrienden, afgekort MTC Toervrienden. De naam van de vereniging zal steeds gevolgd worden door "vzw" of "Vereniging Zonder Winstoogmerk"

Artikel 2.

De zetel van de vereniging wordt verplaatst naar 2930 Brasschaat - Kerkedreef 2/2002 en ressorteert onder,

het gerechtelijk arrondissement Antwerpen.

Hij kan slechts verplaatst worden door de algemene vergadering mits deze bovendien de regels in acht neemt zoals vereist voor een statutenwijziging.

Artikel 3.

De vereniging heeft tot doel de toeristische motorsport te bevorderen en aile initiatieven te nemen welke:

rechtstreeks of onrechtstreeks daarmee betrekking hebben.

Artikel 4.

De vereniging wordt opgericht voor onbepaalde duur, doch kan echter te allen tijde ontbonden worden.

TITEL 2  LEDEN

Artikel 5.

Het aantal leden is onbeperkt maar moet ten minste drie bedragen.

De vereniging kan effectieve en toegetreden leden tellen, De volheid van het lidmaatschap, met inbegrip van het stemrecht op de algemene vergadering, komt uitsluitend toe aan de effectieve leden. Effectieve leden zijn: diegene wiens naam is vermeld in het ledenregister dat op de zetel van de vereniging wordt bijgehouden en' waarvan een kopie wordt neergelegd ter griffie van de rechtbank van koophandel.

Bij wijzigingen in de samenstelling van de vereniging moet een kopie van het ledenregister worden` neergelegd binnen een maand te rekenen vanaf de verjaardag van de neerlegging van de statuten. De' wettelijke bepalingen zijn alleen op de effectieve leden toepasselijk.

De toetreding van effectieve leden wordt besloten door de Algemene Vergadering,

Artikel 5,

Als lid kan tot de vereniging toetreden, ieder (natuurlijk persoon of rechtspersoon) die door de raad van,

bestuur als zodanig wordt toegelaten. Het verzoek om toelating van een kandidaat-lid moet schriftelijk worden

ingediend bij de voorzitter van de raad van bestuur.

De toegetreden leden hebben recht deel te nemen aan de activiteiten van de vereniging georganiseerd, Zij

kunnen mee stemmen op de algemene vergadering.

Enkel effectieve leden kunnen bestuurder worden.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -10/04/2013 - Annexes du Moniteur belge

Mo0 2.2

Artikel 7.

De jaarlijkse bijdrage van de leden bedraagt maximum ¬ 125. De leden zijn in geen geval persoonlijk

aansprakelijk voor de verbintenissen van de vereniging,

Artikel 8,

De effectieve leden blijven lid voor onbepaalde tijd Elk lid kan te allen tijde uit de vereniging treden, Het ontslag moet bij aangetekend schrijven aan de raad van bestuur ter kennis worden gebracht. De uitsluiting van een effectief lid kan slechts door de algemene vergadering worden uitgesproken met een meerderheid van twee derde van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden.

Wanneer de raad van bestuur voornemens is een (effectief) lid uit te sluiten zendt zij dit lid een aangetekend schrijven met daarin de gemotiveerde reden van de voorgestelde uitsluiting. Het lid kan zijn argumenten schriftelijk en mondeling bezorgen op de eerste na die brief verzonden Algemene Vergadering, waar hij moet gehoord worden,

Artikel 9.

Een effectief lid dat ontslag neemt of dat wordt uitgesloten, heeft geen aanspraak op het bezit van de

vereniging en kan betaalde bijdragen niet terugvorderen.

Artikel 10

Elk lid dat het door hem verschuldigd jaarlijks lidgeld niet betaalt, wordt geacht ontslag te nemen. Een lid dat

ontslag neemt, kan geen terugbetaling van zijn lidgelden eisen.

TITEL 3 -- RAAD VAN BESTUUR

Artikel 11.

De vereniging wordt bestuurd door een raad van bestuur van ten minste drie en ten hoogste zes leden die lid zijn van de vereniging. Indien de algemene vergadering slechts drie leden telt, bestaat de raad van bestuur uit slechts 2 personen. In ieder geval moet het aantal bestuurders steeds lager zijn dan het aantal leden van de algemene vergadering.

Artikel 12.

De bestuurders worden benoemd voor een periode van zes jaar, doch zijn opnieuw herkiesbaar. Tussentijdse benoemde bestuurders zijn slechts verkozen voor de rest van de duur van het mandaat. De raad van bestuur kiest onder zijn leden een voorzitter, een secretaris en een penningmeester.

Artikel 13.

De bestuurders worden benoemd door de algemene vergadering met een gewone meerderheid ongeacht het aantal aanwezige en/of vertegenwoordigde leden. De bestuurders oefenen hun mandaat kosteloos uit. De akten betreffende de benoeming van de bestuurders moeten neergelegd worden op de griffie van de rechtbank van koophandel en moeten binnen de dertig dagen na de neerlegging (bij uitreksel) bekendgemaakt worden in de bijlage bij het Belgisch Staatsblad.

Kandidaat-bestuurders dienen hun kandidatuur te richten aan de secretaris van de vzw door middel van een aangetekend schrijven. De algemene vergadering beslist zonder beroep over het, al dan niet, aanvaarden van deze kandidatuur.

Artikel 14.

Het mandaat van de bestuurders eindigt door afzetting door de algemene vergadering, door vrijwillig ontslag, door het verstrijken van het mandaat (in voorkomend geval), door overlijden of door wettelijke onbekwaamheid.

De afzetting door de algemene vergadering wordt beslist bij gewone meerderheid van het aantal aanwezige en/of vertegenwoordigde leden. Het moet evenwel uitdrukkelijk vermeld worden op de agenda van de algemene vergadering.

Een bestuurder die vrijwillig ontslag neemt, moet dit schriftelijk bekendmaken aan de raad van bestuur. Dit ontslag gaat onmiddellijk in tenzij door dit ontslag het minimum aantal bestuurders onder het statutaire minimum is gedaald. In dit geval, moet de raad van bestuur binnen de twee maanden de algemene vergadering bijeenroepen, welke in de vervanging van de betrokken bestuurder dient te voorzien en hem daarvan ook schriftelijk in kennis zal stellen.

De akten betreffende de ambtsbeëindiging en de benoeming van de bestuurders moeten neergelegd worden op de griffie van de rechtbank van koophandel en moeten binnen de dertig dagen na de neerlegging (bij uitreksel) bekendgemaakt worden in de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad.

Artikel 15.

De raad van bestuur vergadert ieder jaar in de maand januari en telkens wanneer dat nodig is. De beslissingen van de raad van bestuur worden opgetekend in een verslag en door de voorzitter en de secretaris ondertekend,

' M0D 2.2

Artikel 16.

De raad van bestuur vertegenwoordigt en verbindt de vereniging in alle gerechtelijke en buitengerechtelijke handelingen. De raad van bestuur mag alle nodige verbintenissen aangaan om het maatschappelijk doel te realiseren.

Artikel 17.

Voor rechtshandelingen welke buiten het dagelijks bestuur vallen en waarvan de waarde de EUR 1000 te boven gaat, is de vereniging slechts verbonden door de handtekening van twee bestuurders, Voor andere handelingen kan met de handtekening van één bestuurder worden volstaan.

Artikel 18.

De raad van bestuur zal jaarlijks een dagelijks bestuur aanduiden onder de leden welke zich hiervoor schriftelijk kandidaat stellen aan de raad van bestuur, váár het einde van de maand oktober, Deze beslissing is zonder verhaal. Deze bestuursleden zullen hun taak eveneens kosteloos uitvoeren. Dit bestuur zal onder zichzelf volgende functies verdelen, waarbij de eerste 3 genoemde niet onderling met elkaar verenigbaar zijn; voorzitter, ondervoorzitter, secretaris, penningmeester, feestbestuurder.

De leden van de raad van bestuur kunnen eveneens deel uitmaken van het dagelijks bestuur.

Op zijn beurt kan het dagelijks bestuur jaarlijks, naar gelang de noodzaak, een aantal bestuursmedewerkers benoemen welke zich hiervoor schriftelijk kandidaat stellen aan de raad van bestuur, veer het einde van de maand oktober.

Artikel 19.

Een beraadslaging van de algemene vergadering is vereist in volgende gevallen;

1° Wijziging van de statuten (artikel 8 van de wet van 27 juni 1921);

2° Benoeming en ontzetting van de leden van de raad van bestuur:

3° Goedkeuring van begrotingen en rekeningen;

4° Het ontbinden van de vereniging (artikel 20 van de wet van 27juni 1921);

5° Het uitsluiten van leden (artikel 12 van de wet van 27 juni 1921).

De bevoegdheid van de algemene vergadering is beperkt tot deze welke door de wet van 27 juni 1921 zijn

bepaald. Alle andere bevoegdheden vallen onder deze van de raad van bestuur,

De besluiten van de algemene vergadering zullen in het verenigingsblad verschijnen. Eventuele

belanghebbende derden zullen per gewone brief in kennis gesteld worden.

TITEL 4 -- ALGEMENE VERGADERING

Artikel 20.

De algemene vergadering vindt minstens éénmaal per jaar plaats, in de maand februari, voor het goedkeuren van de rekeningen en de begroting, en wordt geldig bijeengeroepen door de raad van bestuur. De algemene vergadering heeft plaats op de in de oproeping vermelde plaats. De leden worden minimum veertien dagen voor de vergadering schriftelijk per gewone brief of per e-mail uitgenodigd. De dagorde wordt op de uitnodiging vermeld en daarvan kan niet afgeweken worden, De algemene vergadering beslist geldig, welk ook het aantal aanwezige is. De beslissingen worden genomen bij gewone meerderheid, onder voorbehoud van artikelen 8, 12 en 20 van de wet van 27 juni 1921. Een lid mag zich laten vertegenwoordigen door een ander lid. Een lid kan slechts één ander lid vertegenwoordigen. Alleen leden die lidgeld hebben betaald voor 1 februari van het jaar waarin de statutaire vergadering wordt gehouden en langer dan 5 jaar lid zijn worden uitgenodigd.

Artikel 21

De algemene vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter van de raad van bestuur of, bij afwezigheid,

door een gevolmachtigd bestuurder.

Artikel 22.

De beslissingen van de algemene vergadering worden opgetekend in een verslag. Het verslag wordt na

goedkeuring ondertekend door de voorzitter en door twee effectieve leden.

TITEL 5  BEGROTINGEN, REKENINGEN

Artikel 23,

Het boekjaar van de vereniging loopt van 1 januari tot 31 december. Het batig saldo van het boekjaar

vergroot het vermogen van de vereniging en kan onder geen beding onder de leden worden uitgekeerd.

TITEL 6  ONTBINDING, VEREFFENING

Artikel 24.

Behoudens de gevallen van gerechtelijke ontbinding en ontbinding van rechtswege kan slechts de

algemene vergadering tot ontbinding besluiten. In geval van vrijwillige ontbinding benoemt de algemene

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -10/04/2013 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2,2

Luik B - Vervolg

vergadering of bij gebreke daarvan de rechtbank, één -óï meer vereffenaars. Zij bepaalt tevens hun bevoegdheid, evenals de vereffeningsvoorwaarden.

Artikel 25.

Blj ontbinding van de vereniging zal na vereffening van alle rekeningen en schulden, het overblijvende

vermogen toegewezen worden aan de Zoo van Antwerpen.

Artikel 26.

Voor alles wat in de statuten niet uitdrukkelijk is geregeld, blijft de huidige wet van toepassing. (Wet van 27

juni 1921)

Benoemingen en ontslagen:

Er wordt kennis genomen van het ontslag als voorzitter van dhr. Ceulemans Alfons, 55.12.16-159.18,

Venstraat 141, 2120 Schoten

Als nieuwe voorzitter wordt benoemd en aanvaard dhr. Weyten François Domien Theresia, 52.08.18-135.85,

Kerkedreef 2/2002, 2930 Brasschaat.

Ingaande vanaf 23102/2013.

Worden benoemd tot bestuurder:

Marivoet Eugeen Jozef, 49.03.24-467.57, Frieslandstraat 13 bus 41, 2660 Hoboken

Scholiers Patrick Johannes Maria 64.02,12.-395.21 Ruitersdreef 17, 2900 Schoten

Theuns Jozef Josephine, 56.02.14-177.11, Bosuil 83 bus 52, 2100 Deurre

Deze wijzigingen worden tijdens de algemene vergadering met eenparigheid van stemmen aangenomene Aldus opgesteld te Antwerpen op 23/2/2013

Getekend door,

Weyten François, voorzitter.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Voorgehouden aan het Belgisch Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -10/04/2013 - Annexes du Moniteur belge

05/07/2011
ÿþln de bijlagen bij het Belgisch Staatsbiad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

1

fieergelegd ter griffie van d$ Ruilentk van D(oophande! te Antwerpen, o~l

23 JUNI 2011

Griffie

Voorbehouden aan het Beigisch Staatsbiad

MGD 2.2

LuikB

1111111 11111 Il!!! 11111 H1I 11111 11M 1111 1M 11t

*11101346"

Ondernemingsnr : 0432.353.942

Benaming

(voluit) : Moto Club Toervrienden

(verkort) :

Rechtsvorm : VZW

Zetel : Venstraat 141 - 2900 Schoten

Onderwerp akte : Ontslag en benoemingen van bestuurders en wijziging statuut

Tijdens de Buitengewone Algemene Vergadering van 19 februari 2011 werd besloten het ontslag te aanvaarden van Dhr. Balemans Patrick, Antwerpsestraat 71 - 2640 Mortsel als secretaris en van Dhr. Wauters Jozef, Heislagsbaan 31 - 2930 Brasschaat, door overlijden.

De mandaat wordt overgenomen als secretaris door Dhr. Jacobs Frank, Den haaglaan 5 - 2660 Hoboken, NN58013045960, geboren op 30 januari 1958 te Antwerpen en dit vanaf 1 maart 2011.

Wijziging N8288 Indifictie 27261/86 van 05105/1995.

Art 2 : De zetel van de vereniging is gevestigd te Schoten, Venstraat 141 te Schoten, in het " Gerechtelijk

arrondissement Antwerpen".

Art 9 : Het jaarlijks lidgeld kan maximuum 125 euro bedragen.

Art 17 : Voor rechtshandelingen welke buiten het dagelijks bestuur vallen en waarvan de waarde 500 euro te boven gaat, is de vereniging slechts verbonden door de handtekeningen van twee bestuurders.

Art 24 : Bij ontbinding van de vereniging zal na vereffening van alle rekeningen en schulden, het overblijvend vermogen toegewezen worden aan " de ZOO van Antwerpen " te Antwerpen.

Getekend door,

Ceulemans Alfons, voorzitter

10-c t6-1'i ;ik, laeueko

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 05/07/2011- Annexes du Moniteur belge

19/05/2015
ÿþ MOD 2.2

I~_ zF--~-- ttl.t i `~ -i In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

."

11111

*15071 6

ApEwqkpm

0 7 MEI 2015

afdeling Antwerpen

Ondernemingsnr : 0432.353.942

Benaming

(voluit) : Motor Touring Club Toervrienden

(verkort) : MTC Toervrienden

Rechtsvorm : Vereniging zonder Winstoogmerk

Zetel : Kerkedreef 2/2002 - 2930 Brasschaat

Onderwerp akte : Ontslag van bestuurder - Wijziging statuten.

Tekst

Tijdens de Algemene vergadering van 28 februari 2015 heeft men besloten het ontslag te aanvaarden als

bestuurder ven dhr. Theuns Jozef, wonende Bosuil 83 b 52, te 2100 Deume.

Wijziging statuten:

Artikel 25.

Bij ontbinding van de vereniging zal na vereffening van alle rekeningen en schulden, het overblijvende

vermogen toegewezen worden aan de Zoo van Antwerpen.

Wordt:

Bij ontbinding van de vereniging zal na vereffening van alle rekeningen en schulden, het overblijvende vermogen toegewezen worden aan het Kinderkankerfonds vzw.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -19/05/2015 - Annexes du Moniteur belge

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Coordonnées
MOTO TOURING CLUB TOERVRIENDEN, AFGEKORT : M…

Adresse
KERKEDREEF 2, BUS 2002 2930 BRASSCHAAT

Code postal : 2930
Localité : BRASSCHAAT
Commune : BRASSCHAAT
Province : Anvers
Région : Région flamande