MULTIPLE SCLEROSE - CORPS, AFGEKORT : MS-CORPS

Association sans but lucratif


Dénomination : MULTIPLE SCLEROSE - CORPS, AFGEKORT : MS-CORPS
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 836.247.886

Publication

25/05/2011
ÿþIn de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

NEERGELEGD

ddl9Dz F3

1111111.111i11,11j111111!

Vo beha aan Belg Staat

I 3 -05- 2011

..-.,..~,k ,~.p

GRIFFIE t~ECHT3~NK van KOOPHANDEk. te MECHELEN

- i.,. Ondernemingsnr.:. Multiple Sclerose - Corps

Benaming (voluit) :

(afgekort) Rechtsvorm : MS-Corps

Zetel : VZW

Jozef Spiessensstraat 89, Bornem 2880



Onderwerp akte : Oprichting



1° De VZW draagt de naam MS-Corps.

Deze naam moet v000rkomen in alle akten, facturen, aankondigingen, bekkendmakingen, brieven, orders en andere stukken uitgaande van de vereniging, onmiddellijk voorafgegaan of gevolgd door de woorden 'vereniging zonder winstoogmerk' of door de afkorting 'vzw', met nauwkeurige aanwijzing van de zetel.

De zetel van de VZW is gevestigd op Jozef Spiessensstraat 89 in 2880 Bornem, gelegen in het gerechtelijk arrondissement Mechelen, Binnen hetwerkingsgebied kan de zetel verplaatst worden bij beslissing van de algemene vergadering.

De vereniging is opgericht voor onbepaalde duur.

2° Doelstelllingen en activiteiten:

Fondswerving door middel van verschillende sociale en culturele activiteiten om enerzijds geneeskundig onderzoek rond multiple sclerose te steunen en anderzijds het algemeen welzijn van personen met multiple sclerose te bevordèren door het doorbreken van hun sociaal isolement.

Contacten onderhouden met andere verenigingen, instellingen en organisaties om dit doel te bereiken.

De vzw kan alle activiteiten organiseren die zowel rechtstreeks als onrechtstreeks bijdragen bovenstaand doel te verwezenlijken. De vzw kan alle rechtshandelingen stellen die rechtstreeks of onrechtstreeks bijdragen tot de verwezenlijking van dit doel met inbegrip van bijkomstige

commerciële en winstgevende activiteiten binnen de grenzen van wat wettelijk is toegelaten en waarvan de opbrengsten ten allen tijde zullen worden bestemd voor de verwezenlijking van het vermelde doel. Zij mag tevens hiertoe alle rorende of onroerende goederen verwerven, behouden en van de hand doen in welke vorm dan ook.

3° Lidmaatschap:

Er zijn minstens 3 Effectieve Leden.

De eerste effectieve leden zijn de oprichters, Adil Fraihi, °04/05/1972 in Bornem, Hind Fraihi, °2310511976 in Bornem en Ijab Fraihi, 030109/1981 in Bomem.

Kandidaat-leden leggen hun kandidaatstelling voor aan een effectief lid. Deze zal de kandidatuur voorleggen aan de andere efífectieve leden, die samen zullen beslissen over de aanvaarding van de kandidatuur alsook het ontslag.

Op de laatste blz van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris. hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of het organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening

vérury Uri uts vereniging treden. Dit geldt ook voor de

toegetreden leden.

Er bestaat geen lidmaatschapsbijdrage.

4° Algemene vergadering:

De Algemene Vvergadering bestaat uit de effectieve leden.

Bevoegdheden van de Algemene Vergedering:

- de benoeming en afzetting van leden

- de wijziging van de statuten

- de goedkeuring van de begroting en van de rekening

- de ontbinding van de verenigingen

- de aanvaarding

- de aanvaarding van een nieuw effectief lid.

De bijeenkomsten vande Algemene Vergadering zullen gehouden worden op de datum en de plaats die vermeld wordt in de uitnodiging. De uitnodiging wordt minstens 8 dagen voorafgaand aan de datum van de Algemene Vergadering naar aile effectieve leden verstuurd per e-mail of per gewone post op het adres dat het effectief lid daartoe laatst heeft doorgegeven aan de VZW.

Bijzondere bijeenkomsten kunnen worden samengeroepen door de voorzitter of op verzoek van een ander effectief lid.

Om op een geldige manier te beraadslagen moet elk effectief led aanwezig of vertegenwoordigd zijn.

5° Bestuur en vertegenwoordiging:

- De VZW wordt bestuurd door een Raad van Bestuur. Het aantal bestuurders moet in elk geval steeds lager zijn dan het aantal personen dat effectief lid is van de vereniging.

De bestuurders worden benoemd door een Algemene Vergadering, bij gewone meerderheid van stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden.

De bestuurders worden benoemd voor een termijn van 5 jaar. Hun opdracht eindigt bij de stuiting van de jaarvergadering.

De Raad van Bestuur duidt een voorzitter, ondervoorzitter, secretaris en penningmeester aan die de taken zullen vervullen die horen bij deze functie.

De bestuurders kunnen ten allen tijde worden ontslagen door de Algemene Vergadering die daarover beslist bij gewone meerderheid. ieder lid van de Raad van Bestuur kan zelf ook ontslag nemen door schriftelijke kennisgeving aan de raad.

De bestuurders oefenen in beginsel hun mandaat kosteloos uit. De kosten die ze maken in het kader van de uitoefening van hun mandaat worden vergoed.

- De Raad van Bestuur vergadert na oproeping door de voorzitter zo dikwijls als het belang van de VZW het vereist.

De Raad wordt voorgezeten door de voorzitter of, bij diens afwezigheid door de oudste in jaren van de aanwezige bestuurders. De vergadering wordt gehouden op de zetel van de VZW of op een andere plaats, aangewezen in de oproepingsbrief.

" De Raad van Bestuur kan slechts beraadslagen wanneer ten minste de meerderheid van zijn leden aanwezig of vertegenwoordigd zijn.

Er worden notulen opgesteld en ondertekend door de voorzitter en een a&nder bestuurslid. Deze worden bewaard in een notulenregister dat ter inzage zal zijn van de effectieve leden.

- De Raad van Bestuur vertegenwoordigt als college de VZW in alle handelingen in en buiten rechte.Hij vertegenwoordigt de vereniging door de meerderheid van zijn leden. Onverminderd de algemene vertegenwoordigingsbevoegdheid van de Raad van Bestuur als college, wordt de VZW in en buiten rechte eveneens vertegenwoordigd door de voorzitter en twee bestuursleden.

--Belgisch ,.Staatsblad

t

Op de laatste bfz. van Luik B vernielden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of het organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening

r.:0p22

4 Li ik El ` vervotg

- De vereniging zal onder meer gefrnanciers worden door subsisies, toelagen, giften, bijdragen, schenkingen en andere voorzieningen gegeven zowel om de algemene doeleinden van de vereniging te ondersteunen als ter ondersteuning van een specifiek project.

Daarnaast kan de vereniging fondsen verwerven op elke andere wijze die niet in strijd is met de wet.

- Het boekjaar begint op 9 januari en eindigt op 31 december.

7° De Algemene Vergadering zal worden samengeroepen ter bespreking van voorstellen m.b.t. De ontbinding voorgelegd door de Raad van Bestuur.

Vanaf de beslissing tot ontbinding vermeldt de VZW steeds dat zij 'VZW in vereffening' is.

In geval het voorstel tot ontbinding wordt goedgekeurd, benoemt de Algemene Vergadering een vereffenaar waarvan zij de opdracht zullen omschrijven.

In geval van ontbinding en vereffening, beslist de buitengewone Algemene Vergadering over de bestemming van het vermogen van de VZW dat moet worden toegekend aan een andere vereniging zonder winstoogmerk met een gelijkaardig of verwant doel, werkzaam in België.

Alle beslissingen betreffende de ontbinding, de vereffeningsvoorwaarden, de benoeming en de ambtsbeëindiging van de vereffenaars, de afsluiting van de vereffening en de bestemming van het actief worden neergelegd ter griffie en bekend gemaakt in de Bijlagen van het Belgisch Staatsblad.

º% _

79)1 ._

l -7z4ALe ` gaLeidoleA

c-3696«, ~~

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris. hetzij van de perso(o)nCen) bevoegd de vereniging, stichting of het organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 25/05/2011- Annexes du Moniteur belge

Coordonnées
MULTIPLE SCLEROSE - CORPS, AFGEKORT : MS-COR…

Adresse
JOZEF SPIESSENSSTRAAT 89 2880 BORNEM

Code postal : 2880
Localité : BORNEM
Commune : BORNEM
Province : Anvers
Région : Région flamande