NO LIMITS GYMNASTICS

Association sans but lucratif


Dénomination : NO LIMITS GYMNASTICS
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 457.684.701

Publication

20/02/2012
ÿþ ln de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

Benaming : No Limits Gymnastics v.z.w.

Rechtsvorm : Vereniging zonder winstgevend doel

Zetel : Miksebeekstraat,131, bus 20/02 2930 Brasschaat

Ondernemingsnr : 457.684.701

Voorwerp akte : Statutenwijziging (verplaatsing van de maatschappelijke zetel en nieuwe samenstelling van de Raad van Bestuur)

Zoals overeengekomen op de bijzondere algemene statutaire jaarvergadering van 25 juni 2011 heeft de algemene vergadering de volgende wijzigingen goedgekeurd:

t Raad van Bestuur.

a) Aanvaarding ontslag van Henri Moers, leraar,geborenlljuli 1952, wonende te 2930, Brasschaat,Miksebeekstraat 131 bus 20/02

b) Aanvaarding ontslag van Jana Veselâ, zonder beroep, geboren te Jihlava op 22 augustus 1973, wonende te 2930 Brasschaat, Miksebeekstraat 131 bus 20/02

c) Aanvaarding ontslag van Myriam De Ridder, lerares, geboren te Brasschaat

op 28 december 1960, wonende te 2930 Brasschaat, Het Heiken 35

d) Aanstelling als nieuw bestuurslid van Hugo Vanderbecken, geboren te Kapellen op 7 oktober 1953, wonende te 2930 Brasschaat, Veldstraat,248

o) Aanstelling als nieuw bestuurslid van Jelena Surovaja, geboren te Kleipeda (Litouwen)

op 29 april 1977, wonende te 2930 Brasschaat, Rerum Novarumlei 19/1

d) Aanstelling als nieuw bestuurlid van Sam Laureyssens, geboren te Brasschaat op 30 november 1978, wonende te 2930 Brasschaat, Rerum Novarumlel 19/1

2. Wijziging statuten:

VERENIGING ZONDER WINSTOOGMERK

NO LIMITS GYMNASTICS vzw

gelegen in het gerechtelijk arrondissement Antwerpen

De ondergetekenden:

1. de heer Hugo Vanderbecken, , geboren te Kapellen op 7 oktober 1953,

wonende te 2930 Brasschaat, Veldstraat 248

2. mevrouw Woëita RUSCH, bediende, geboren te Brasschaat op 4 juni 1957, wonende te 2930 Brasschaat, Veldstraat 248

3, mevrouw Jelena SUROVAJA, zonder beroep, geboren te kleipeda (LT) op

29 april 1977, wonende te 2930 Brasschaat, Rerum Noyarumiei 1911. . _ _ ..._ __ ._...... _

Op de laatste blz. van luik B vermeiden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de vereniging of stichting ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening.

RECHTBANK

KOOPHANDEL

0 7 FER. 2012

Griffin

ANTWFRpj=N

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 20/02/2012 - Annexes du Moniteur belge

M I lUI Il UH III 1111

*12041509*

EI

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 20/02/2012 - Annexes du Moniteur belge

4. verklaren onder elkaar en met al diegenen, die naderhand als lid zullen worden aangenomen, een vereniging zonder winstoogmerk te vormen, overeenkomstig de wet van 27 juni 1921, en haar statuten vast te leggen als volgt:

TITEL  BENAMING, ZETEL, DOEL en DUUR;

Art. 1 De vereniging voert de benaming No Limits Gymnastics vz.w.

en is gelegen in het gerechtelijk arrondissement Antwerpen

Art, 2De maatschappelijke zetel van de vereniging is gevestigd te Brasschaat,

Rerum Novarumlei 19/1

Hij zal kunnen worden verplaatst bij beslissing van de Raad van Bestuur, naar iedere andere plaats.

Iedere wijziging van de zetel zal binnen de 30 dagen gepubliceerd worden in de bijlage tot het Belgische

Staatsblad.

Art. 3De vereniging heeft tot doel:

a)het bevorderen van de gymnastiek in al haar facetten, ondermeer door het organiseren van sportstages,

onderricht en opleiding in aile takken van de gymnastiek,

b)het tot stand brengen van recreatieve en competitieve organisaties,

c)het steunen en bevorderen van de gymnastiek,

d)de opvang en het stimuleren van sportbeoefenaars,

e)het inrichten van groepsreizen en particulierreizen met aile vervoermiddelen, het verkopen van reisbiljetten

voor nationale en internationale reizen met aile vervoermiddelen,

f)alle vervoer zowel in België als in het buitenland van personen en alles wat met gezegde handel

rechtstreeks of onrechtstreeks te maken heeft.

ln algemene regel mag de vereniging alle handel en financiële verhandelingen stellen die, rechtstreeks of onrechtstreeks, geheel of gedeeltelijk, zouden kunnen verband houden met de verwezenlijking van haar doel.

De vereniging mag op gelijk welke wijze ook betrokken zijn in zaken, ondernemingen of vennootschappen die hetzelfde, een soortgelijk, of samenhangend doel hebben en die de ontwikkeling van haar vereniging kunnen bevorderen,

Zo mag de vereniging ondermeer (zonder beperkend te zijn);

Q'Bijdragen, tussenkomsten, interesten of dividenden van deposito's en effecten en alle inkomsten van gelijk welke aard aanvaarden en erover beschikken,

OOp regelmatige wijze of bij tussenpozen, bestendig of periodiek, wedstrijden, trainingen, sportstages, seminaries, excursies, cursussen, muziekuitvoeringen, boekerijen, leeszalen, congressen en tentoonstellingen inrichten, evenals boeken, tijdschriften, dag-, week-, of maandbladen en publicaties uitgeven en/of verspreiden,

[Personeel, hetzij in dienstverband, hetzij op zelfstandige basis met arbeidscontract of als losse medewerker, in dienst nemen,

DAlle roerende en onroerende goederen, die daartoe nodig zijn bezitten, kopen, verkopen, huren, verhuren, bouwen of participeren, in grondpand en in waarborg geven

Art. 4De vereniging is opgericht voor onbepaalde duur. Zij kan te allen tijde worden ontbonden.

TITEL Il -- LEDEN

Art. 5Het aantal leden is onbeperkt, doch mag niet minder bedragen dan drie.

Commerciële rechtspersonen kunnen niet als lid aanvaard worden. De eerste leden zijn de stichters.

Art. 60m lid te worden en het te blijven moet men als dusdanig aanvaard zijn door de Raad van Bestuur. Ieder persoon die lid wenst te worden, dient een schriftelijke aanvraag in bij de Raad yen Bestuur, die beraadslaagt over de ingediende kandidatuur.

De beslissing van de Raad van Bestuur is zonder beroep en dient niet gemotiveerd te zijn.

r

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 20/02/2012 - Annexes du Moniteur belge

Art. 7De leden hebben geen persoonlijke verplichting uit hoofde van de verbintenissen van de vereniging. Hun verantwoordelijkheid tegenover derden is noch hoofdelijk, noch onbepaald, doch beperkt tot het bedrag van hun bijdragen.

Art. 8De bijdragen van de leden worden jaarlijks vastgelegd door de Raad van Bestuur en ter goedkeuring aan de algemene vergadering voorgelegd.

Art. 9Elk lid is vrij zich op ieder ogenblik uit de vereniging terug te trekken, door schriftelijk zijn ontslag te geven aan de Raad van Bestuur,

Wordt ais ontslagnemend beschouwd, het lid dat de verschuldigde bijdrage niet betaalt, binnen de maand na een hem toegestuurde aangetekende herinneringsbrief.

Uitsluiting van een lid kan slechts, op voordracht van de Raad van Bestuur, warden uitgesproken door de algemene vergadering met een meerderheid van twee derden van de stemmen. Tot de beslissing van de algemene vergadering, mag de Raad van Bestuur, leden schorsen die zich hebben schuldig gemaakt aan een ernstige inbreuk op de statuten of op de algemene orde, goede zeden of sportethiek.

Wordt uitgesloten op voorstel van de Raad van Bestuur, overeenkomstig art. 12 van de van 27 juni 1921, ieder lid wiens gedrag of werking van aard is om de vereniging te schaden.

Voor het lid van de Raad van Bestuur, dat door inbreng van de vereiste beroepsbekwaamheid tot het bekomen van een vergunning voor reisbureaus en/of touroperator, zal, voor zover hij ooit in aanmerking zou komen voor eventuele schorsing, voorwerp uitmaken van een speciaal artikel in het huishoudelijke reglement van de V.Z.W.

Art. 10 Ontslaggevende, uitgesloten of om andere redenen uittredende leden, evenals erfgenamen, rechthebbenden of schuldeisers van een overleden lid, hebben hoegenaamd geen recht op het bezit van de vereniging.

Zij kunnen het bedrag van het ingangsgeld, noch van de jaarlijkse bijdragen, gestort door hen of hun rechtsvoorgangers niet terugeisen. Zij kunnen bovendien noch opgave,'noch overlegging van rekeningen, noch zegellegging of inventaris eisen of vorderen.

TITEL 111 BESTUUR

Art. 11 De vereniging wordt bestuurd door een raad, samengesteld uit minstens vier en ten hoogste tien beheerders, die moeten beantwoorden aan de vereisten van artikel 6 van onderhavige statuten, minstens lid zijn van één der niet-commerciële rechtspersonen, die door de Raad van Bestuur als lid zijn aanvaard, en benoemd worden en herroepbaar zijn door de algemene vergadering.

De duur van het mandaat is vastgesteld op 6 jaar

Bij openvallen van een mandaat wordt een voorlopige beheerder, binnen dezelfde belangengroep aangeduid, om het mandaat van diegene die hij vervangt, te beëindigen.

De uittredende beheerders zijn herkiesbaar. De Raad van Bestuur is voor de helft herkiesbaar, alle drie jaar en voor de eerste keer, na verloop van drie jaar vanaf de datum van publicatie van onderhavige statuten in het Belgische Staatsblad. De vervanging geschiedt volgens een beurtwisseling,

De benoemingen geschieden bij meerderheid van stemmen van de aanwezige leden. De beheerders zijn te allen fijde afzetbaar door de algemene vergadering bij meerderheid van stemmen.

Art. 12 Naast deze rechtstreeks door de algemene vergadering gekozen leden van de Raad van Bestuur, kunnen tevens andere belanghebbende personen (bv. Sponsors) worden uitgenodigd tot het bijwonen van de vergaderingen van de Raad van Bestuur, doch dat slechts met een adviserende en niet beslissende bevoegdheid.

Art.13 De Raad van Bestuur benoemt in haar schoot minstens een Voorzitter, een Ondervoorzitter, een Secretaris en een Schatbewaarder. Zij verdeelt voor het overige ook de taken en wijst de beheerders aan, belast met de uitvoering ervan. Bij belet van de Voorzitter, worden zijn functies waargenomen door de Ondervoorzitter of bij gebreke daaraan, door de oudste aanwezige beheerder.

Art. 14 De Raad van Bestuur vergadert op bijeenroeping door de Voorzitter of op verzoek van minstens twee beheerders, telkens als de belangen van de vereniging dat vereisen.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 20/02/2012 - Annexes du Moniteur belge

Er kan slechts geldig worden beraadslaagd, wanneer minstens de helft van de leden tegenwoordig zijn. De beslissingen worden bij meerderheid van stemmen genomen. I3ij staking van stemmen wordt het voorstel als verworpen beschouwd.

Art. 15 De beraadslagingen en beslissingen van de Raad van Bestuur, worden in een bijzonder verslagboek aangetekend. Voorzitter en Secretaris tekenen de verslagen of de uittreksels ervan.

Art. 16 De Raad van Bestuur heeft de meest uitgestrekte machten om de vereniging te beheren en te besturen.

AI wat door de statuten en de wet, niet voorbehouden is aan de algemene vergadering, behoort tot de bevoegdheid van de Raad van Bestuur.

Hij kan zondermeer, zonder dat deze opsomming beperkend is of ongeacht alle andere machten die voortvloeien uit de wet of de statuten, alle akten en contracten stellen en afsluiten, minnelijke schikkingen treffen, alle roerende en onroerende goederen verwerven, ruilen, verkopen of met hypotheek bezwaren, leningen afsluiten, huurcontracten van ten hoogste negen jaar afsluiten, legaten, subsidies, schenkingen, toelagen en overdrachten aanvaarden, aan alle rechten verzaken, aile machten verlenen aan door hem aangewezen mandatarissen, die al dan niet lid zijn, de vereniging in rechte vertegenwoordigen zowel ais eiser als verweerder.

Hij mag ook bezoldigd personeel van de vereniging benoemen of ontslaan, aile sommen en waarden opvragen, rekeningen openen bij banken of postcheque, op die rekeningen aile verrichtingen doen zoals opvragen van gelden, uitgifte van cheques, overschrijvingen en transferorders of een banksafe huren.

Art. 17 Voor ailes wat binnen de bevoegdheid valt van de Raad van Bestuur, is de vereniging wettig gehouden door de handtekeningen van twee beheerders, zonder dat zij het bewijs en de nadrukkelijke machtiging te leveren hebben.

Ten aanzien van het Beheer der Posterijen, spoorwegen, telegraaf en telefoon, administratie der belastingen, het postchequeambt en briefwisseling van het dagelijks bestuur, is de handtekening van de Voorzitter of diegene die hem vervangt, voldoende, met dien verstande nochtans dat de handtekening van twee beheerders noodzakelijk blijft voor aile verrichtingen die een waarde van 1250,- EURO per dag overschrijden.

Art, 18 Rechtsvorderingen worden in naam van de vereniging ais eiser of als verweerder, door de Raad van Bestuur ingespannen op vervolging en benaarstiging van de Voorzitter of daartoe aangestelde beheerder, of twee beheerders gezamenlijk.

Art. 19 De leden van de Raad van Bestuur nemen, in de uitoefening van hun functie, geen enkele persoonlijke verplichting op zich en zijn slechts verantwoordelijk voor de uitoefening van hun mandaat. Zij verplichten zich geenszins ten overstaan van de door de vereniging aangegane verbintenissen. Zij oefenen hun mandaat totaal onbezoldigd of zonder enig voordeel uit.

TITEL IV TOEZICHT

Art. 20 Het toezicht over het algemeen en financiële beleid van de vereniging, wordt uitgeoefend door een commissaris, die moet beantwoorden Aan de in artikel 6 gestelde vereisten  minstens lid zijn van de niet-commerciële rechtspersonen die door de Raad van Beheer als lid zijn aanvaard, en om het jaar, op de algemene vergadering, uit die leden worden benoemd.

De uittredende commissaris is herkiesbaar.

Art. 21 De commissaris heet een onbeperkt recht van inzage over aile verrichtingen van de vereniging en geven op de algemene vergadering verslag van zijnfhaar opgedragen toezicht.

TITEL V  MAATSCHAPPELIJK JAAR, BEGROTING EN REKENINGEN

Art. 22 Het maatschappelijk jaar begint op één september en eindigt op éénendertig augustus. Voor de eerste maal zal het beginnen op de stichtingsdatum en eindigen op éénendertig augustus 1996.

Art, 23 Op éénendertig augustus van ieder jaar, zal de Raad van Bestuur, de rekeningen afsluiten, een staat van bezit en schulden en een resultaatsrekening opmaken, evenals de begroting voor volgend jaar, Na toezicht door de commissarissen zulle zij ter goedkeuring aan de algemene vergadering worden voorgelegd.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 20/02/2012 - Annexes du Moniteur belge

TITEL VI  DE ALGEMENE VERGADERING

Art. 24 De algemene vergadering wordt samengesteld uit alle leden van de vereniging. Zij wordt voorgezeten door de Voorzitter van de Raad van Bestuur.

Art 25 De gewone statutaire algemene vergadering heeft plaats de eerste maand volgend op de laatste maand van het werkingsjaar op plaats dag en uur in de bijeenroepingbrief, door de bestuurraad aangeduid.

Zij heeft in elk geval als verplichtende dagorde:

* verslag over de bedrijvigheid gedurende het afgelopen werkjaar,

* goedkeuring van begroting en rekeningen,

* gedeeltelijke herkiezing van beheerders en commissarissen, conform bovenvermelde modaliteiten van

verkiezing der beheerraadsleden.

Art. 26 De algemene vergadering beslist over:

* de wijziging van de statuten,

* de benoeming en afzetting van beheerders en commissarissen,

* de vrijwillige ontbinding van de vereniging en de bestemming van het bezit,

* de vaststelling van de minimumbijdrage van de leden,

* uitsluiting van leden,

* aile andere machten en bevoegdheden, die uit de wet of de statuten voortvloeien.

Art. 27 De leden worden tot de algemene vergadering uitgenodigd door de Voorzitter van de Raad van Bestuur, middels een gewone brief of briefkaart, die de dagorde vermeldt en die ten minste acht dagen voor de algemene vergadering dient verstuurd te worden. Een lid mag zich niet laten vertegenwoordigen door een ander lid van de vereniging. Volmachten zijn uitgesloten.

Art. 28 De algemene vergadering is geldig samengesteld, welke ook het aantal aanwezigen zij. Elk lid heeft één stem. De beslissingen worden genomen bij eenvoudige meerderheid van de tegenwoordige leden, behalve in de gevallen, waarin er anders wordt beslist door de wet of onderhavige statuten.

Bij staking van stemmen wordt het agendapunt als verworpen beschouwd.

Art. 29 De algemene vergadering moet worden samengeroepen door de Raad van Bestuur, wanneer één vijfde van de leden daarom schriftelijk verzoekt.

Een bijzondere algemene vergadering kan tevens worden bijeengeroepen, telkens de Raad van Bestuur dat nodig acht.

Tevens dient elk voorstel, dat ondertekend is door één vijfde van de leden, of één van de stichtende leden op de agenda van de vergadering geplaatst worden.

Bij stilzitten van de Raad van Bestuur binnen de 15 dagen na het versturen van het schriftelijk verzoek, wordt de vergadering rechtsgeldig bijeengeroepen door diegene(n) die het verzoek hebben ingediend.

Art. 30 De algemene vergadering kan slechts geldig beslissen over de wijziging van de statuten, als de bijeenkomst, minstens twee derden van de leden telt, en de bijeenroeping het voorstel van wijziging bevat. Geen wijziging kan worden aangenomen dan mits een meerderheid van 2/3 van de aanwezige leden.

Indien deze voorwaarden niet vervuld zijn, moet een tweede buitengewone algemene vergadering worden bijeengeroepen uiterlijk 15 dagen na de eerste, die geldig zal beraadslagen en beslissen bij meerderheid van twee derden der aanwezige leden ongeacht het aantal aanwezige leden.

Art. 31 De beslissingen van de algemene vergadering worden ingeschreven in een register van de notulen, die ondertekend worden door de Voorzitter en de Secretaris of de beheerders die hen vervangen. Dit register wordt bewaard op de maatschappelijke zetel van de vereniging, waar alle leden er inzage kunnen van nemen.

Beslissingen kunnen ook per brief worden medegedeeld aan belangstellende derden.

Iedere wijziging van de statuten moet gepubliceerd worden binnen de maand in de bijlage tot het Belgische Staatsblad. Dit geldt eveneens voor de benoeming, ontslag of herroeping van de beheerders.

r'

o' a

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 20/02/2012 - Annexes du Moniteur belge

TITEL VII  ONTBINDING EN VEREFFENING

Art. 32 De algemene vergadering kan slechts de ontbinding van de vereniging beslissen, indien twee derden van de leden tegenwoordig is en de bijeenroeping het voorstel van ontbinding bevat. Vertegenwoordiging wordt uitgesloten. Tot ontbinding kan slechts worden besloten met een meerderheid ven twee derden van de aanwezige leden.

Indien deze voorwaarden niet vervuld. zijn, moet een tweede buitengewone algemene vergadering worden bijeengeroepen uiterlijk 15 dagen na de eerste, die geldig zal beraadslagen en beslissen bij meerderheid van twee derden der aanwezige leden, ongeacht het aantal aanwezige leden.

Art. 33 Bij gerechtelijke of vrijwillige ontbinding van de vereniging, wordt haar vermogen overgemaakt aan personen, groeperingen of werken, welke door de algemene vergadering worden aangeduid.

Art. 34 De verdeling- en vereffeningverrichtingen geschieden door de zorgen van de Raad van Bestuur onder toezicht van de commissarissen.

TITEL VII!  DIVERSE BEPALINGEN

Art. 35 De Raad van Bestuur kan beslissen tot het opmaken van een huishoudelijk reglement dat aan de goedkeuring van de algemene vergadering wordt voorgelegd. Wijzigingen kunnen worden aangebracht mits goedkeuring door ten minste twee derden van de leden van de algemene vergadering.

Art. 36 Eik voorste! strekkende tot afzetting van beheerders en/of commissarissen, ontbinding van de vereniging, moet uitgaan van de Raad van Bestuur of ten minste twee derden van de leden.

Art. 37 Door het feit van toetreding tot de statuten, zien de leden uitdrukkelijk af van alle voorzieningen in rechte.

Wanneer moeilijkheden mochten rijzen in verband met de letter of de geest van de statuten of van het huishoudelijke reglement, zullen zij door twee scheidsrechters, de één door de aanklager, de andere door de aangeklaagde aangeduid, worden beslecht.

De twee scheidsrechters zullen zich gebeurlijk een derde scheidsrechter toevoegen om in geval geen akkoord kan worden bereikt, een bepaalde beslissing te treffen.

Wanneer één van beide partijen in gebreke blijft om haar scheidsrechter aan te duiden, of wanneer beide scheidsrechters zich niet kunnen akkoord verklaren over de keuze van de derde scheidsrechter, zal deze overeenkomstig de schikkingen van het huishoudelijke reglement, op aanvraag van de meest gerede partij, ambtshalve of door de bevoegde rechtsinstantie worden aangeduid.

De scheidsrechters zullen ais verzoeners optreden en zijn ontslagen van alle gerechtelijke formaliteiten. Zij zullen in laatste aanleg oordelen nu partijen verzaken aan alle voorzieningen in beroep of verbreking, aan elk burgerlijk geding en aan elk verzet tegen de scheidsrechterlijke uitspraak.

Art. 38 Voor alles wat door de onderhavige statuten niet is voorzien, verklaren partijen zich in de eerste plaats te houden aan de bepalingen van de wet van 27 juni 1921 en subsidiair aan de bepalingen van het burgerlijk wetboek en gemeen recht.

Art. 39 De Raad van Bestuur zal letten op het vervullen van al de pleegvormen van openbaarmaking voorgeschreven door de artikelen 3, 9, 10 en 11 van de wet van 27 juni 1921.

Gedaan te Antwerpen,

In zoveel exemplaren als er partijen zijn

LEDEN VAN DE RAAD VAN BESTUUR

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 20/02/2012 - Annexes du Moniteur belge

Coordonnées
NO LIMITS GYMNASTICS

Adresse
BREDABAAN 250A 2930 BRASSCHAAT

Code postal : 2930
Localité : BRASSCHAAT
Commune : BRASSCHAAT
Province : Anvers
Région : Région flamande