NOORDHEUVEL

Association sans but lucratif


Dénomination : NOORDHEUVEL
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 415.048.944

Publication

24/04/2014
ÿþ MOD 2,2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

I11 I'i 11 111 I11 11I I'tII

*14087963*

Ondernemingsnr : 415.048.944 Benaming

(voluit) : Noordheuvel

Voorbehouden

aan het

Belgisch Staatsblad

RECHTBANK KOOPHANDEL

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 24/04/2014 - Annexes du Moniteur belge (verkort) :

Rechtsvorm: Vereniging zonder Winstoogmerk

Zetel: Miksebaan 266 2930 Brasschaat

Onderwerp akte: Aangepaste statuten.

Na de Algemene Vergadering van 4/4/14 zien de statuten er als volgt uit:

WIJZIGINGEN ALGEMENE VERGADERING EN BESTUUR:

-Ontslagnemend als bestuurder in de Raad van Bestuur voor de Wout Dullaert, geboren te Sint-Gillis-Waas op 7/12/1974 en wonende Dries 7, 9170 Sint-Pauwels.

Ontslagnemend als bestuurder in de Raad van Bestuur voor de heer Stinissen Mathieu, geboren te Bree op 22/111935 en wonende Herentalsstraat 14,2300 Turnhout

Ontslagnemend ais bestuurder in de Raad van Bestuur voor mevrouw Agnes Kuylen, geboren te Antwerpen op 5/4/1961 en wonende Dambruggestraat 171 2060 Antwerpen

Benoeming als lid van de algemene vergadering en als bestuurder in de raad van bestuur voor de heer Mare Boers, geboren te Antwerpen op 31/3/1960 en wonende E. Biangeniosstraat 2, 2900 Schoten

- Benoeming als lid van de algemene vergadering en als bestuurder in de raad van bestuur voor de heer Ronald Daul, geboren te Merksem op 22/2/1947 en wonende Gerardus Stijnenlaan 146, 2180 Ekeren Benoeming als lid van de algemene vergadering voor de heer Frank Janssens, geboren te Berchem op 6/12/1959 en wonende Kermisplein 7, 2980 Zoersel

- Benoeming als lid van de algemene vergadering voor de heer Guy Vermeiren, geboren te Ekeren op 19/9/1972 en wonende Hemelakkers 69, 2930 Brasschaat

Benoeming als lid van de algemene vergadering voor mevrouw Lynn Meeuwissen, geboren te Merksem op 22/5/1988 en wonende Laagland 22, 2930 Brasschaat

- Benoeming tot commisaris: mandaat bedrijfsrevisor & dit voor 3 jaar : Vyvey & Co, Herentaisebaan 2,2240 Massenhoven.

ARTIKEL 1 De Vereniging.

Art. 1. Eerste lid. Rechtsvorm.

Oe vereniging wordt opgericht als een entiteit met rechtspersoonlijkheid, meer in het bijzonder als een vereniging zonder winstoogmerk (hierna "VZW" genaamd) op grond van de wet van 27 juni 1921 betreffende de verenigingen zonder winstoogmerk en de stichtingen, gepubliceerd in het Belgisch Staatsblad van 1 juli 1921 zoals gewijzigd door de wet van 2 mei 2002 en de wet van 16 januari 2003 (hierna genoemd  V&S-wet").

Art. 1. Tweede lid. Naam.

1.De VZW draagt de naam Noordheuvel.

2.Deze naam moet voorkomen in aile akten, facturen, aankondigingen, bekendmakingen, brieven, orders en andere stukken uitgaande van de vereniging, onmiddellijk voorafgegaan of gevolgd door de woorden "vereniging zonder winstoogmerk" of door de afkorting "VZW", met nauwkeurige aanwijzing van de zetel.

Art. 1. Derde lid. Zetel,

1.De zetel van de VZW is gevestigd op Miksebaan 266 te 2930 Brasschaat, gelegen in het arrondissement, Antwerpen.

Op de laatste biz van Luik B vermelden : Recto Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de persos u en)

e" bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te rertegenwo en

Verso Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 24/04/2014 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

2.De Raad van Bestuur heeft de bevoegdheid om de zetel te verplaatsen naar iedere plaats binnen het Nederlands taalgebied en de nodige openbaarmakingvereisten te vervullen.

Art. 1. Vierde lid. Duur.

De VZW is opgericht voor onbepaalde duur.

ARTIKEL 2. Doelstellingen en activiteiten.

Art, 2. Eerste !id. Doelstellingen..

" Bezoldigde arbeid verschaffen aan de gebruiker die hier niet toe in staat is binnen de reguliere arbeidsmarkt en erkend is door de subsidiërende overheid,

" Het ondersteunen en motiveren van de gebruiker zich verder te ontwikkelen in zijn beroepsactiviteiten en vaardigheden met het oog op het stimuleren van zijn doorstroming vaan de reguliere arbeidsmarkt.

" Stimuleren van de zelfredzaamheid van de gebruiker.

+let streven naar bescherming van en werkzekerheid voor de gebruiker met een handicap.

-Dit alles in respect voor de gebruiker, los van godsdienstige of filosofische overtuigingen.

Art 2.. Tweede lie, Activiteiten.

Tot de concrete activiteiten waarmee de doelstellingen van de VZW worden verwezenlijkt, behoren onder meer:

.Door een voortgezette opleiding op professioneel vlak te bieden, en tewerkstellingsmogelijkheden in te richten met aangepaste arbeid.

" Door werkplaatsen en lokalen in te richten en te besturen in de ruimste zin van het woord.

" Door het verzamelen van gelden en bezittingen en het beschikbaar stellen ervan, bij te dragen tot de verwezenlijking van de doelstelling.

Daarnaast kan de VZW alle activiteiten ontplooien die rechtstreeks of onrechtstreeks bijdragen tot de verwezenlijking van voormelde ideële niet-winstgevende doelstellingen, met inbegrip van bijkomstige commerciële en winstgevende activiteiten binnen de grenzen van wat wettelijk is toegelaten en waarvan de opbrengsten te allen tijde volledig zullen worden bestemd voor de verwezenlijking van de ideële niet-winstgevende doefstellingen.

Concreet wordt dit vertaald in de volgende activiteiten:

1,Het inrichten van een polyvalent atelier :hier worden opdrachten uitgevoerd zoals inpakwerk,marktklaar maken van producten,rnontagewerk, afwerking van drukwerk en tijdelijke opslag van goederen.

2.Werken op verplaatsing (enclavewerk): Opdrachten uit te voeren in de gebouwen van de klant en volgens diens eisen met mogelijke opdrachten zoals bij punt 1,

3.Groenzorg: Aanleg- en onderhoudswerken,Het maken van ontwerpen. Dit voor openbare besturen,bedrijven,gemeenschappen van eigenaars of particulieren.

4.Bouw: Alle aanneming van werken,algemene bouwonderneming ev, in coördinatie met

onderaannemers,met inbegrip van afbraak-en

restauratiewerken,monumentenzorg,fabricage,levering,plaatsing,onderhoud en herstelling van diverse structuren en materialen in alle mogelijke constructies. Studie en advies inzake diverse bedrijfsaangelegenheden,inclusief veiligheidscoördinator .Nazicht en vervanging van brandstoftanks,afstellen van branders.

5.Schoonmaak: algemene onderhouds-en schoonmaakwerken.Dit zowel op regelmatige basis als opleveringsopkuis.

6.Voorgaande opsomming is niet limitatief.

ARTIKEL 3 Lidmaatschap.

Art. 1. Sectie 1, Werkende leden.

1.Er zijn minstens vijf werkende leden met alle rechten zoals omschreven voor de leden in de V&S wet.

2.De volgende oprichters zijn de eerste werkende leden (oprichtingsvergadering 26 februari 1975; publicatie Belgisch Staatsblad 8 mei 1975):

" Dhr. R. Claus, verzekeringsmakelaar.

" Dhr. G. Goeyvaerts, socioloog.

" Dhr. R. Merecy, eredirecteur normaalschool Lier.

" Dhr, H. Quadens, technisch leraar tuinbouw, alle voornoemden van Belgische nationaliteit.

" Dhr. L. Byl, neuropsychiater, van Nederlandse nationaliteit.

e

t. I

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 24/04/2014 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

3.Daamaast kan iedere natuurlijke en/of rechtspersoon en/of organisatie zich kandidaat stellen als werkend lid op voorwaarde dat ze zich kunnen vinden in de doelstellingen van de vereniging.

4.0e kandidaat-leden richten hun kandidaatstelling aan de voorzitter van de Algemene Vergadering.

5.0e Algemene Vergadering zal beslissen over de aanvaarding van de kandidaat ais werkend lid op haar eerstvolgende vergadering. Op deze vergadering dienen minstens de helft van de leden aanwezig te zijn. De beslissing wordt genomen met een met een gewone meerderheid van de aanwezige leden.

6.De Algemene Vergadering kan discretionair en zonder verdere motivatie beslissen dat een kandidaat niet wordt aanvaard als werkend lid.

7.Werkende leden hebben aile rechten en verplichtingen die in de V&S wet en in deze statuten worden beschreven. Zij betalen een lidmaatschapsbijdrage die jaarlijks zal worden vastgelegd door de Algemene Vergadering en die maximum 500 ¬ zef bedragen.

Art. 3. Sectie 2. Toegetreden leden.

1.Elke natuurlijk persoon, rechtspersoon of organisatie die de doelstellingen van de VZW ondersteunt, kan bij de VZW een schriftelijke aanvraag doen om toegetreden lid te worden,

2.De Raad van Bestuur beslist discretionair en zonder verder motivatie al dan niet dat een kandidaat wordt aanvaard als toegetreden lid.

3.Toegetreden leden hebben enkel de rechten en plichten die in de statuten worden omschreven. 4.Toegetreden leden hebben geen stemrecht.

Art. 3. Sectie 3. Ontslag.

1.Werkende leden kunnen zich op elk ogenblik uit de VZW terugtrekken door een formeel schrijven te richten aan de Voorzitter. Het ontslag zef één maand na dit schrijven ingaan.

2,Toegetreden leden kunnen zich op elk ogenblik uit de VZW terugtrekken door een formeel schrijven te richten aan de Voorzitter. Het ontslag zal één maand na dit schrijven ingaan.

3.Eeri ontslagnemend werkend of toegetreden lid zal echter wel veiplicht worden tot de betaling van de lidmaatschapsbijdrage en tot de deelname in de kosten die goedgekeurd werden voor het jaar waarin het ontslag wordt ingediend,

Art, 3, Sectie 4. Opschorting van werkende leden.

1.Het lidmaatschap van werkende leden die hun lidmaatschapsbijdrage voor het lopende jaar binnen door de Algemene Vergadering bepaalde termijn niet betalen, wordt opgeschort na een eerste schriftelijke aanmaning tot regularisatie binnen de maand na de aanmaning.

2.Werkende leden die hun lidmaatschapsbijdrage na de regularisatietermijn niet betalen kunnen geacht worden ontslagnemend te zijn.

Art. 3. Sectie 5. Beëindiging van lidmaatschap.

1.Als een werkend lid in strijd handelt met de doelstellingen van de VZW, kan diens lidmaatschap, op voorstel van het Bestuur of op verzoek van minstens 1/5 van alle werkende leden, warden beëindigd door een bijzonden besluit van de Algemene Vergadering, waarop minstens de helft van aile werkende leden aanwezig of vertegenwoordigd zijn, en waarbij voor de beslissing een 2/3 meerderheid van de stemmen vereist is.

2,Het werkend lid waarvan de beëindiging van het lidmaatschap wordt voorgesteld, heeft het recht gehoord te worden,

3.Toegetreden leden die handelen in strijd met de doelstellingen van de VZW kunnen door eenzijdig besluit van de Raad van Bestuur uitgesloten worden van lidmaatschap.

Art, 3. Sectie 6. Rechten.

1.Geen enkel lid kan enige aanspraak laten gelden of uitoefenen op de activa van de VZW op grond van elke hoedanigheid van het lid.

i.Deze uitsluiting van rechten op de activa geldt te allen tijde: tijdens het lidmaatschap, bij beëindiging van het lidmaatschap om wat voor reden dan ook, bij ontbinding van de VZW, enz.

ARTIKEL 4. De Algemene Vergadering,

Art, 4. Sectie 1. De Algemene Vergadering.

1.De Algemene Vergadering bestaat uit de werkende leden.

2.Alle werkende leden hebben gelijk stemrecht. Elk werkend lid heeft één stem.

Art. 4. Sectie 2. VVaamemers.

à

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 24/04/2014 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Waarnemers kunnen de Algemene Vergadering bijwonen en mogen zich, mits toestemming van de voorzitter, tot de algemene vergadering richten.

Art. 4, Sectie 3. Bevoegdheden.

De volgende exclusieve bevoegdheden kunnen uitsluitend door de Algemene Vergadering uitgeoefend

worden:

1.de wijziging van de statuten;

2.de benoeming en de afzetting van de bestuurders;

3.de benoeming en de afzetting van de commissaris/revisor en het bepalen van diens bezoldiging;

4.de kwijting aan de bestuurders en de commissaris/revisor;

5.de goedkeuring van de begroling en de rekeningen;

6.de ontbinding van de vereniging;

7.de uitsluiting van een lid;

8.de omzetting van de vereniging in een vennootschap met sociaal oogmerk;

9.alle gevallen waarin de statuten dit vereisen.

Art. 4. Sectie 4, Vergaderingen.

1.De jaarlijkse bijeenkomsten van de Gewone Algemene Vergadering zullen tijdens het tweede kwartaal van het kalenderjaar gehouden worden op de zetel van de vereniging of een plaats vermeld op de uitnodiging. De uitnodiging wordt minstens 14 dagen voorafgaand aan de datum van de Algemene Vergadering naar aile werkende leden verstuurd,

2.De vergaderingen worden door de voorzitter van de Raad van Bestuur of door minstens 2 bestuurders bijeengeroepen. Aan de uitnodiging wordt een ontwerp van agenda toegevoegd, waarbij elk punt dat door minstens twee bestuurders wordt aangebracht of dat door minstens 1/20 van de werkende leden minstens 10 dagen voor de vergadering aangebracht werd, op de agenda wordt geplaatst.

3.Bijzondere bijeenkomsten in een Buitengewone Algemene Vergadering kunnen worden samengeroepen door de voorzitter en/of op verzoek van minstens twee bestuurders alsook op verzoek van minstens 1/5 van aile werkende leden. De uitnodiging wordt minstens 14 dagen voorafgaand aan de datum van de Algemene vergadering naar alle werkende leden verstuurd,

Art. 4. Sectie 5. Quorum en stemming.

1.0m op een geldige manier te beraadslagen moet minstens de helft van de werkende leden aanwezig of vertegenwoordigd zijn. Beslissingen worden genomen bij gewone meerderheid, behalve wanneer de V&S-wet of de statuten dit anders voorzien.

2.De wijziging van de statuten vereist een beraadslaging in een vergadering dat voldoet aan een quorum van 2/3 ven de werkende leden dat aanwezig of vertegenwoordigd is. In geval op de eerste vergadering minder dan 2/3 van de leden aanwezig of vertegenwoordigd zijn, kan een tweede vergadering bijeengeroepen worden die geldig kan beraadslagen en besluiten alsook de wijzigingen aannemen met de meerderheid hierna bepaald, ongeacht het aantal aanwezige of vertegenwoordigde leden. De tweede vergadering mag niet binnen de vijftien dagen volgend op de eerste worden gehouden. De beslissing wordt geacht aanvaard te zijn indien ze wordt goedgekeurd door 2/3 van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde werkende leden. Enkel wanneer de statutenwijziging betrekking heeft op het doel of de doeleinden waarvoor de vereniging is opgericht, vereist ze een meerderheid van 4/5 van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde werkende leden,

3.Leden die niet op de vergadering aanwezig kunnen zijn, kunnen door andere leden worden vertegenwoordigd. Elk lid kan maximaal 2 volmachten dragen,

4.De stemming kan gebeuren door afroeping, door handopsteking of, indien gevraagd door minstens 1/3 van de werkende leden die aanwezig of vertegenwoordigd zijn, door geheime stemming.

5.Bij staking van stemmen zal de stem van de voorzitter doorslaggevend zijn.

6.Er worden notulen opgesteld en bewaard in een notulenregister dat ter inzage zal zijn van de werkende leden die hun inzagerecht zullen uitoefenen overeenkomstig de in art. 9 van het KB van 26 juni 2003 vastgelegde modaliteiten.

ARTIKEL 5, Bestuur en vertegenwoordiging.

Art. 5.. Sectie 1, Samenstelling Raad van Bestuur.

1.0e VZW wordt bestuurd door een Raad van Bestuur samengesteld uit ten minste drie bestuurders, al dan niet leden van de VZVV. Het aantal bestuurders moet in elk geval steeds lager zijn dan het aantal personen dat werkend lid is van de vereniging. Wanneer de VZW slechts het wettelijk bepaald minimum van drie werkende leden heeft, mag de Raad van Bestuur slechts uit twee bestuurders bestaan. De dag waarop een vierde werkend lid wordt aanvaard, zal een (buiten)gewone Algemene Vergadering overgaan tot de benoeming van een derde bestuurder.

4

e.

e e. MOD 2.2

..

2.0e bestuurders worden benoemd door een Algemene Vergadering, bij gewone meerderheid van stemmen van aanwezige of vertegenwoordigde leden voor onbepaalde termijn,

3.De Raad van Bestuur kiest onder haar leden een voorzitter, ondervoorzitter, secretaris en penningmeester die de taken zullen vervullen die horen bij deze functie zoals beschreven in deze statuten en ter gelegenheid van hun verkiezing.

4.De bestuurders kunnen te allen tijde worden ontslagen door de Algemene Vergadering die daarover beslist bij gewone meerderheid van stemmen van de aanwezige of vertegenwoordige leden. leder lid van de Raad van Bestuur kan ook zelf ontslag nemen door schriftelijke kennisgeving aan de voorzitter van de Raad van Bestuur. Een bestuurder is verplicht na zijn ontslag zijn opdracht verder te vervullen tot redelijkerwijze in zijn opvolging kan worden voorzien.

6.De bestuurders oefenen in beginsel hun mandaat kosteloos uit. De kosten die zij maken in het kader van de uitoefening van hun bestuursmandaat worden vergoed.

Art 5. Sectie 2. Raad van Bestuur vergaderingen, beraadslaging en beslissing.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 24/04/2014 - Annexes du Moniteur belge 1.De Raad van Bestuur vergadert na oproeping door de voorzitter zo dikwijls als het belang van de VZW het vereist, alsook binnen de 14 dagen na een daartoe strekkend verzoek van twee bestuurders.

2.De Raad wordt voorgezeten door de voorzitter of, bij diens afwezigheid, door de ondervoorzitter of de door de oudste in jaren van de aanwezige bestuurders. De vergadering wordt gehouden op de zetel van de VZW of in elke andere plaats in België, aangewezen in de oproepingsbrief.

3.De Raad van Bestuur kan slechts beraadslagen en besluiten, wanneer ten minste de meerderheid van de leden aanwezig is op de vergadering. De besluiten worden genomen bij eenvoudige meerderheid van stemmen van de aanwezige leden, Bij staking van stemmen is de stem van de voorzitter of zijn vervanger doorslaggevend.

4.Er warden notulen opgesteld en ondertekend door de voorzitter en de secretaris bewaard in een notulenregister dat ter inzage zal zijn van de werkende leden die hun inzagerecht zullen uitoefenen overeenkomstig de in artikel 9 van het KB. van 26 juni 2003 vastgelegde modaliteiten.

5.1n uitzonderlijke gevallen, wanneer de dringende noodzakelijkheid en het belang van de VZW zulks vereisen, kunnen de besluiten van de Raad van Bestuur worden genomen bij eenparig schriftelijk akkoord van de bestuurders. Daartoe is vereist dat er vooraf een unaniem akkoord is onder de bestuurders om tot schriftelijke besluitvorming over te gaan. Schriftelijke besluitvorming veronderstelt in elk geval dat er een beraadslaging plaatsvond per e-mail, video- of telefoon- conferentie.

Art. 5. Sectie 3. Tegenstrijdig belang,

1 indien een bestuurder, rechtstreeks of onrechtstreeks, een belang van vermogensrechterlijke aard heeft dat strijdig is met een beslissing of een verrichting die tot de bevoegdheid behoort van de Raad van Bestuur, moet hij dit meedelen aan de andere bestuurders voor dat de Raad van Bestuur een besluit neemt.

2.De bestuurder met het tegenstrijdig belang, verwijdert zich uit de vergadering en onthoudt zich aan de beraadslaging en de stemming over de aangelegenheid waarop het betrekking heeft.

3.Voormelde procedure is niet toepasselijk op gebruikelijke verrichtingen die plaatshebben onder de voorwaarden en tegen de zekerheden die op de markt gewoonlijk gelden voor soortgelijke verrichtingen.

Art. 5. Sectie 4. Intern bestuur Beperkingen.

1.De Raad van Bestuur is bevoegd am aile handelingen van intern bestuur te verrichten die nodig of dienstig zijn tot verwezenlijking van het doel van de VZW, met uitzondering van die handelingen waartoe volgens artikel 4 V&S-wet de Algemene vergadering exclusief bevoegd is.

2.0nverminderd de verplichtingen die voortvloeien uit collegiaal bestuur, met name overleg en toezicht, kunnen de bestuurders de bestuurstaken onder zich verdelen. Zodanige verdeling van taken kan aan derden niet worden tegengeworpen, zelfs niet nadat ze zijn openbaar gemaakt. Niet-naleving ervan brengt wel de interne aansprakelijkheid van de betrokken bestuurders in het gedrang.

3.De Raad van Bestuur kan een deel van zijn bestuurdersbevoegdheden delegeren aan een of meerder bestuurders, zonder dat deze opdracht evenwel betrekking kan hebben op het algemeen beleid van de VZW of de algemene bestuursbevoegdheid van de Raad van Bestuur,

4.0e bestuurders kunnen niet zonder toestemming van de Algemene Vergadering beslissingen nemen die

verband houden met de doelstellingen van de vereniging. Deze bevoegdheidsbeperkingen kunnen niet

worden tegengeworpen aan derden, zelfs niet nadat ze openbaar zijn gemaakt. Niet-naleving man brengt wel de interne aansprakelijkheid van de betrokken bestuurders in het gedrang.

Art. 5. Sectie 5. Externe vertegenwoordigingsmacht

1.De Raad van Bestuur vertegenwoordigt als college de VZW in alle handelingen in en buiten rechte. Hij vertegenwoordigt de vereniging door de meerderheid van zijn leden.

2.0nverminderd de algemene vertegenwoordigheidsbevoegdheid van de Raad van Bestuur als college, kan de VZW in en buiten rechte eveneens vertegenwoordigd worden door een of meerdere bestuurders, die hiertoe door de Raad van Bestuur volmacht zijn toegewezen.

4------- l4 ..

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 24/04/2014 - Annexes du Moniteur belge

MOD 22

3.De Raad van Bestuur of de bestuurders die de VZW vertegenwoordigen kunnen gevolmachtigden van de VZW aanstellen. Alleen bijzondere en beperkte volmachten voor bepaalde of een reeks bepaalde rechtshandelingen zijn geoorloofd. De gevolmachtigden verbinden de VZW binnen de perken van de hun verleende volmacht waarvan de grenzen wel tegenwerpelijk zijn aan derden overeenkomstig wat geldt inzake lastgeving.

Ait 5. Sectie 6. Bekendmakingvereisten.

De benoeming van de leden van de Raad van Bestuur en hun ambtsbeëindiging wordt openbaar gemaakt door neerlegging in het verenigingsdossier ter griffie van de rechtbank van koophandel, en een uittreksel daarvoor bestemd om in de Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad te worden bekendgemaakt. Uit die stukken moet in ieder geval blijken of de personen die de VZW vertegenwoordigen, de VZW ieder afzonderlijk, gezamenlijk, dan wel als college verbinden alsook de omvang van hun bevoegdheden.

ARTIKEL 6. Dagelijks bestuur.

1.Het dagelijks bestuur van de VZW op intern vlak alsook de externe vertegenwoordiging wat betreft dat dagelijks bestuur kan door de Raad van Bestuur worden opgedragen aan één of meerdere personen.

2.Indien deze personen deel uitmaken van de Raad van Bestuur zijn zij afgevaardigd bestuurder; indien deze personen geen deel uitmaken van de Raad van Bestuur zijn zij de directie.

3.1n afwijking van artikel 13bis V&S-wet, kunnen de personen belast met het dagelijks bestuur beslissingen nemen en/of rechtshandelingen stellen die verband houden met de vertegenwoordiging van de VZW in het kader van het dagelijks bestuur bij transacties tot 5000 E. Dit bedrag mag overschreden worden bij verbintenissen van commerciële aard, in het geval geen gevolmachtigde bestuurder te bereiken is en voor betalingen van lonen, RSZ, belastingen en BTW.

In dit geval moet iedere betaling tussen het bedrag van 5000¬ en 100.000E gewettigd worden door de handtekening van de directeur in combinatie met áf de handtekening van de adjunct-directeur 6f de handtekening van de boekhouder. Bij afwezigheid van de directeur, wordt hij vervangen door de adjunct-directeur. De personen belast met het dagelijks bestuur, rapporteren alle uitgevoerde betalingen en/of rechtshandelingen boven een bedrag van 5000E op de eerstvolgende Raad van Bestuur, Deze bevoegdheidsbeperkingen kunnen niet worden tegengeworpen aan derden, zelfs niet nadat ze openbaar zijn gemaakt. Niet-naleving brengt wel de interne aansprakelijkheid van de betrokken vertegenwoordigers in het gedrang.

4,Bij betalingen tussen de 5000 E en de 100 000 E kan voorzitter, ondervoorzitter, secretaris of penningmeester optreden op zijn handtekening alleen. Dit bedrag kan overschreden warden voor betalingen van lonen, RSZ, belastingen en BTW.

5.Het kopen of verkopen van onroerend goed, het aangaan van investeringskredieten of transacties boven de 100 000 E worden door de Raad van Bestuur als college behandeld.

6.Tot daden van dagelijks bestuur worden gerekend aile handelingen die dag aan dag moeten worden verricht om de non ale gang van zaken van de VZW te verzekeren en die, hetzij door hun minder belang, hetzij wegens de noodzakelijkheid een onverwijlde beslissing te nemen, het optreden van de Raad ven Bestuur niet vereisen of niet wenselijk maken.

7.De benoeming van de personen belast met het dagelijks bestuur en hun ambtsbeëindiging wordt openbaar gemaakt door neerlegging in het verenigingsdossier ter griffie van de rechtbank van koophandel, en van een uittreksel bestemd om in de Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad te worden bekendgemaakt. Uit die stukken moet in ieder geval blijken of de personen die de VZW vertegenwoordigen inzake dagelijks bestuur, de VZW ieder afzonderlijk, gezamenlijk, dan wel als college verbinden.

ARTIKEL 7. Aansprakelijkheid van de bestuurder en dagelijks bestuurder.

1.0e bestuurders en dagelijkse bestuurders zijn niet persoonlijk verbonden door de verbintenissen van de VZW.

2.Tegenover de VZW en tegenover derden is hun verantwoordelijkheid beperkt tot de vervulling van de hun gegeven opdracht overeenkomstig het gemeen recht, het bepaalde in de wet en in de statuten en zijn ze aansprakelijk voor de tekortkomingen van hun (dagelijks) bestuur.

ARTIKEL 8. Toezicht door een commisaristrevison

1.Zolang de VZW voor het laatst afgesloten boekjaar de drempelbedragen vermeld in artikel 17,§5 V&S-wet niet overschrijdt, is de VZW niet verplicht een commissaristrevisor te benoemen,

22odra de VZW de drempelbedragen overschrijdt, wordt de controle op de financiële toestand, op de jaarrekening en op de regelmatigheid van de verrichtingen hierin weer te geven, aan een commissarisketor opgedragen, te benoemen door de algemene vergadering onder de leden van het Instituut van Bedrijfsrevis en voor een termijn van drie jaar. Deze bepaalt ook de bezoldiging van de commissaris.

`4 "

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 24/04/2014 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Luik B - Veriolq

ARTIKEL 9. Financiering en boekhouding.

Art. 9. Eerste lid. Financiering.

1.0e vereniging zal onder meer worden gefinancierd door subsidies, toeragen, giften, bijdragen, schenkingen legaten en andere voorzieningen in laatste wilsbeschikkingen en testamenten, gegeven zowel om de algemene doeleinden van de vereniging te ondersteunen als ter ondersteuning van een specifiek project.

2.Daamaast kan de vereniging fondsen verwerven op elke andere wijze die niet in strijd is met de wet.

Art. 9. Tweede lid. Boekhouding.

1.Het boekjaar begint op 1 januari en eindigt op 31 december.

2.De boekhouding wordt gevoerd overeenkomstig het bepaalde in artikel 17 V&S-wet en de daarop toepasselijke uitvoeringsbesluiten.

3.0e jaarrekening wordt neergelegd in het dossier gehouden op de griffie van de rechtbank van koophandel overeenkomstig het bepaalde in artikel 26novies V&S-wet. Voor zover van toepassing wordt de jaarrekening tevens neergelegd bij de Nationale Bank overeenkomstig het bepaalde in artikel 17,§6 V&S-wet en de desbetreffende uitvoeringsbesluiten.

4.0e Raad van Bestuur legt de jaarrekening van het voorafgaande boekjaar alsook een voorstel van begroting ter goedkeuring voor aan de jaarlijkse Algemene Vergadering.

ARTIKEL 10. Ontbinding.

1,De Algemene Vergadering zal worden samengeroepen ter bespreking van voorstellen m.b.L de ontbinding voorgelegd door de Raad van Bestuur of door minimum 1/5 van aile leden. De samenroeping en de agendering vinden plaats overeenkomstig het bepaalde in artikel 4, sectie 4 van deze statuten.

2.De beraadslaging en beslissing over de ontbinding respecteert het quorum en de meerderheid gesteld in , artikel 4, sectie 5 van deze statuten. Vanaf de beslissing tot de ontbinding vermeldt de VZW steeds dat zij "VZW in vereffening" is overeenkomstig artikel 23 V&S-wet.

3.ingeval het voorstel tot ontbinding wordt goedgekeurd, benoemt de Algemene vergadering een vereffenaar waarvan zij de opdracht zullen omschrijven.

4.Ingeval van ontbinding en vereffening, beslist de Buitengewone Algemene Vergadering (in samenspraak met de subsidiërende overheid; bij opmaak van de statuten het Vlaams Fonds voor Integratie van Personen met ' een Handicap) over de bestemming van het vermogen van de VZW dat moet worden toegekend aan een , andere VZW met een gelijkaardig of verwant doel, werkzaam in België.

5.Alle beslissingen betreffende de ontbinding, de vereffeningsvoorwaarden, de benoeming en de , ambtsbeëindiging van de vereffenaars, de afsluiting van de vereffening en de bestemming van het actief

"

worden neergelegd ter griffie en bekendgemaakt in de Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad overeenkomstig het bepaalde in artikel 23 en 26 novies van de V&S-wet en de uitvoeringsbesluiten

NOOT.

Aile in deze statuten vermelde bedragen zijn onderhevig aan de gezondheidsindex, met 1996 als basis. (1996=100)

Goedgekeurd op de Algemene Vergadering van 4/4/2014.

Secretaris, De voorzitter, De penningmeester & ondervoorzitter,

Wilfried De Winter. Eric Meeuwissen. Stragier Gerry.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto: Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

13/06/2013
ÿþ(verkort)

Rechtsvorm : Vereniging zonder Winstoogmerk

Zetel : Miksebaan 266 2930 Brasschaat

Onderwerp akte : Aangepaste statuten.

Na de Algemene Vergadering van 12/04/2013 zien de statuten er als volgt uit:

WIJZIGINGEN ALGEMENE VERGADERING EN BESTUUR:

-Ontslagnemend als werkend lid van de Algemene Vergadering en bestuurder in de Raad van Bestuur voor de heer Vermeylen Antoine, geboren te Merksem op 22/03/1937 en wonende J Craeybeckxfaan 8, 2180 Ekeren.

- Ontslagnemend in de functie van Voorzitter en bestuurder in de Raad van Bestuur voor de heer Vanthillo Roger, geboren te Brasschaat op 6/9/1937 en wonende Martouginlei 144 te 2930 Brasschaat.

- Benoeming in de functie van Voorzitter van de Raad van Bestuur en Algemene Vergadering voor de heer Meeuwissen Eric, geboren te Antwerpen op 11/03/1957 en wonende Neervelden 40 te 2930 Brasschaat. De heer Meeuwissen is gemachtigd alle financiële verrichtingen en verbintenissen voor Noordheuvel vzw te ondertekenen.

- Benoeming in de functie van Ondervoorzitter - Penningmeester in de Raad van Bestuur voor de heer Stragier Gerry, geboren te Elverdinge op 30/08/1945 en wonende Vaneycklei 3, 2018 Antwerpen.De heer Stragier is gemachtigd alle financiële verrichtingen en verbintenissen voor Noordheuvel vzw te ondertekenen.

- De heer De Winter Wilfried geboren te Stabroek op 25/07/1954 en wonende Reigerstraat 64, 9860 Oosterzele, is gemachtigd alle financiële verrichtingen en verbintenissen voor Noordheuvel vzw te ondertekenen, in de functie van secretaris

ARTIKEL 1. De Vereniging.

Art. 1. Eerste lid. Rechtsvorm.

De vereniging wordt opgericht als een entiteit met rechtspersoonlijkheid, meer in het bijzonder als een vereniging zonder winstoogmerk (hierna "VZW" genaamd) op grond van de wet van 27 juni 1921 betreffende de verenigingen zonder winstoogmerk en de stichtingen, gepubliceerd in het Belgisch Staatsblad van 1 juli 1921 zoals gewijzigd door de wet van 2 mei 2002 en de wet van 16 januari 2003 (hierna genoemd "V&S-wet ).

Art. 1. Tweede lid. Naam.

1.De VZW draagt de naam Noordheuvel.

2.Deze naam moet voorkomen in alle akten, facturen, aankondigingen, bekendmakingen, brieven, orders en andere stukken uitgaande van de vereniging, onmiddellijk voorafgegaan of gevolgd door de woorden, "vereniging zonder winstoogmerk" of door de afkorting "VZW", met nauwkeurige aanwijzing van de zetel.

Art. 1. Derde lid. Zetel.

1.De zetel van de VZW is gevestigd op Miksebaan 266 te 2930 Brasschaat, gelegen in het arrondissement Antwerpen.

2.De Raad van Bestuur heeft de bevoegdheid om de zetel te verplaatsen naar iedere plaats binnen het Nederlands taalgebied en de nodige openbaarmakingvereisten te vervullen.

Art. 1. Vierde lid. Duur.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

MOD 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

í

~ià 4cá

KOOPHANDEL

n 913

ANTWERPEN

G, ifriu

Ondemerningsnr : 415.048.944

Benaming

(voluit) : Noordheuvel

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -13/06/2013 - Annexes du Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -13/06/2013 - Annexes du Moniteur belge

M0R 2,2

De VZW is opgericht voor onbepaalde duur.

ARTIKEL 2. Doelstellingen en activiteiten.

Art, 2. Eerste lid. Doelstellingen.

.Bezoldigde arbeid verschaffen aan de gebruiker die hier niet toe in staat is binnen de reguliere arbeidsmarkt en erkend is door de subsidiërende overheid.

"Het ondersteunen en motiveren van de gebruiker zich verder te ontwikkelen in zijn beroepsactiviteiten en vaardigheden met het oog op het stimuleren van zijn doorstroming vaan de reguliere arbeidsmarkt.

" Stimuleren van de zelfredzaamheid van de gebruiker.

"Het streven naar bescherming van en werkzekerheid voor de gebruiker met een handicap.

"Dit alles in respect voor de gebruiker, los van godsdienstige of filosofische overtuigingen.

Art. 2. Tweede lid. Activiteiten.

Tot de concrete activiteiten waarmee de doelstellingen van de VZW worden verwezenlijkt, behoren onder

meer:

-Door een voortgezette opleiding op professioneel vlak te bieden, en tewerkstellingsmogelijkheden in te

richten met aangepaste arbeid.

-Door werkplaatsen en lokalen in te richten en te besturen in de ruimste zin van het woord.

.Door het verzamelen van gelden en bezittingen en het beschikbaar stellen ervan, bij te dragen tot de

verwezenlijking van de doelstelling.

Daarnaast kan de VZW alle activiteiten ontplooien die rechtstreeks of onrechtstreeks bijdragen tot de verwezenlijking van voormelde ideële niet-winstgevende doelstellingen, met inbegrip van bijkomstige commerciële en winstgevende activiteiten binnen de grenzen van wat wettelijk is toegelaten en waarvan de opbrengsten te allen tijde volledig zullen worden bestemd voor de verwezenlijking van de ideële niet-winstgevende doelstellingen.

Concreet wordt dit vertaald in de volgende activiteiten:

1.Het inrichten van een polyvalent atelier :hier worden opdrachten uitgevoerd zoals inpakwerk,marktklaar maken van producten,montagewerk, afwerking van drukwerk en tijdelijke opslag van goederen.

2.Werken op verplaatsing (enclavewerk): Opdrachten uit te voeren in de gebouwen van de klant en volgens diens eisen met mogelijke opdrachten zoals bij punt 1.

3.Groenzorg: Aanleg- en onderhoudswerken.Het maken van ontwerpen. Dit voor openbare besturen,bedrijven,gemeenschappen van eigenaars of particulieren.

4.Bouw: Alle aanneming van werken,algemene bouwonderneming ev. in coördinatie met

onderaannemers,met inbegrip van afbraak-en

restauratiewerken,monumentenzorg,fabricage,levering,plaatsing,onderhoud en herstelling van diverse structuren en materialen in aile mogelijke constructies. Studie en advies inzake diverse bedrijfsaangelegenheden,inclusief veiligheidscoördinator .Nazicht en vervanging van brandstoftanks,afstellen van branders.

5.Schoonmaak: algemene onderhouds-en schoonmaakwerken.Dit zowel op regelmatige basis ais opleveringsopkuis.

6.Voorgaande opsomming is niet limitatief.

ARTIKEL 3, Lidmaatschap.

Art. 1. Sectie 1. Werkende leden.

1.Er zijn minstens vijf werkende leden met alle rechten zoals omschreven voor de leden in de V&S wet,

2.De volgende oprichters zijn de eerste werkende leden (oprichtingsvergadering 26 februari 1975; publicatie Belgisch Staatsblad 8 mei '1975):

" Dhr. R. Claus, verzekeringsmakelaar.

" Dhr. G. Goeyvaerts, socioloog.

" Dhr. R. Merecy, eredirecteur normaalschool Lier.

" Dhr. H. Quadens, technisch leraar tuinbouw, alle voornoemden van Belgische nationaliteit.

" Dhr. L. Byl, neuropsychiater, van Nederlandse nationaliteit,

3.Daamaast kan iedere natuurlijke en/of rechtspersoon en/of organisatie zich kandidaat stellen als werkend

lid op voorwaarde dat ze zich kunnen vinden in de doelstellingen van de vereniging.

4.De kandidaat-leden richten hun kandidaatstelling aan de voorzitter van de Algemene Vergadering.

é

MOD 2.2

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -13/06/2013 - Annexes du Moniteur belge

5.De Algemene Vergadering zal beslissen over de aanvaarding van de kandidaat als werkend lid op haar eerstvolgende vergadering. Op deze vergadering dienen minstens de helft van de leden aanwezig te zijn. De beslissing wordt genomen met een met een gewone meerderheid van de aanwezige leden,

6.De Algemene Vergadering kan discretionair en zonder verdere motivatie beslissen dat een kandidaat niet Wordt aanvaard als werkend lid.

7,Werkende leden hebben alle rechten en verplichtingen die in de V&S wet en in deze statuten worden beschreven. Zij betalen een lidmaatschapsbijdrage die jaarlijks zal worden vastgelegd door de Algemene Vergadering en die maximum 500 E zal bedragen.

Art. 3. Sectie 2. Toegetreden leden.

1.Elke natuurlijk persoon, rechtspersoon of organisatie die de doelstellingen van de VZW ondersteunt, kan bij de VZW een schriftelijke aanvraag doen om toegetreden lid te worden,

2.0e Raad van Bestuur beslist discretionair en zonder verder motivatie al dan niet dat een kandidaat wordt aanvaard als toegetreden lid,

3,Toegetreden leden hebben enkel de rechten en plichten die in de statuten worden omschreven. 4.Toegetreden leden hebben geen stemrecht.

Art. 3. Sectie 3. Ontslag.

1.Werkende leden kunnen zich op elk ogenblik uit de VZW terugtrekken door een formeel schrijven te richten aan de Voorzitter. Het ontslag zal één maand na dit schrijven ingaan.

2.Toegetreden leden kunnen zich op elk ogenblik uit de VZW terugtrekken door een formeel schrijven te richten aan de Voorzitter. Het ontslag zal één maand na dit schrijven ingaan.

3.Een ontslagnemend werkend of toegetreden lid zal echter wel verplicht worden tot de betaling van de lidmaatschapsbijdrage en tot de deelname in de kosten die goedgekeurd werden voor het jaar waarin het ontslag wordt ingediend.

Art. 3. Sectie 4. Opschorting van werkende leden.

1.Het lidmaatschap van werkende leden die hun lidmaatschapsbijdrage voor het lopende jaar binnen door de Algemene Vergadering bepaalde termijn niet betalen, wordt opgeschort na een eerste schriftelijke aanmaning tot regularisatie binnen de maand na de aanmaning,

2.Werkende leden die hun lidmaatschapsbijdrage na de regularisatietermijn niet betalen kunnen geacht worden ontslagnemend te zijn.

Art. 3. Sectie 5. Beëindiging van lidmaatschap.

1.Als een werkend lid in strijd handelt met de doelstellingen van de VZW, kan diens lidmaatschap, op voorstel van het Bestuur of op verzoek van minstens 115 van aile werkende leden, worden beëindigd door een bijzonden besluit van de Algemene Vergadering, waarop minstens de heiftvan aile werkende leden aanwezig of vertegenwoordigd zijn, en waarbij voor de beslissing een 2/3 meerderheid van de stemmen vereist is.

2.Het werkend lid waarvan de beëindiging van het lidmaatschap wordt voorgesteld, heeft het recht gehoord te worden.

3.Toegetreden leden die handelen in strijd met de doelstellingen van de VZW kunnen door eenzijdig besluit van de Raad van Bestuur uitgesloten worden van lidmaatschap.

Art. 3, Sectie 6. Rechten,

1.Geen enkel lid kan enige aanspraak laten gelden of uitoefenen op de activa van de VZW op grond van elke hoedanigheid van het lid,

2.Deze uitsluiting van rechten op de activa geldt te allen tijde: tijdens het lidmaatschap, bij beëindiging van het lidmaatschap om wat voor reden dan ook, bij ontbinding van de VZW, enz.

ARTIKEL 4, De Algemene Vergadering.

Art. 4. Sectie 1. De Algemene Vergadering.

1.De Algemene Vergadering bestaat uit de werkende leden.

2.Alle werkende leden hebben gelijk stemrecht. Elk werkend lid heeft één stem.

Art. 4. Sectie 2. Waarnemers.

Waarnemers kunnen de Algemene Vergadering bijwonen en mogen zich, mits toestemming van de voorzitter, tot de algemene vergadering richten.

~

MOD 2.2

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -13/06/2013 - Annexes du Moniteur belge

Art. 4. Sectie 3. Bevoegdheden.

De volgende exclusieve bevoegdheden kunnen uitsluitend door de Algemene Vergadering uitgeoefend

'worden

1.de wijziging van de statuten;

2.de benoeming en de afzetting van de bestuurders;

3.de benoeming en de afzetting van de commissaris/revisor en het bepalen van diens bezoldiging;

4.de kwijting aan de bestuurders en de commissaris/revisor;

5.de goedkeuring van de begroting en de rekeningen;

6.de ontbinding van de vereniging;

7.de uitsluiting van een lid;

8.de omzetting van de vereniging in een vennootschap met sociaal oogmerk,

9.alle gevallen waarin de statuten dit vereisen.

Art. 4. Sectie 4. Vergaderingen.

1.De jaarlijkse bijeenkomsten van de Gewone Algemene Vergadering zullen tijdens het tweede kwartaal van het kalenderjaar gehouden worden op de zetel van de vereniging of een plaats vermeld op de uitnodiging. De uitnodiging wordt minstens 14 dagen voorafgaand aan de datum van de Algemene Vergadering naar alle werkende leden verstuurd.

2.De vergaderingen warden door de voorzitter van de Raad van Bestuur of door minstens 2 bestuurders bijeengeroepen. Aan de uitnodiging wordt een ontwerp van agenda toegevoegd, waarbij elk punt dat door minstens twee bestuurders wordt aangebracht of dat door minstens 1/20 van de werkende leden minstens 10 dagen voor de vergadering aangebracht werd, op de agenda wordt geplaatst.

3.Bijzondere bijeenkomsten in een Buitengewone Algemene Vergadering kunnen worden samengeroepen door de voorzitter en/of op verzoek van minstens twee bestuurders alsook op verzoek van minstens 1/5 van alle werkende leden. De uitnodiging wordt minstens 14 dagen voorafgaand aan de datum van de Algemene vergadering naar alle werkende leden verstuurd.

Art. 4. Sectie 5. Quorum en stemming.

1.0m op een geldige manier te beraadslagen moet minstens de helft van de werkende leden aanwezig of vertegenwoordigd zijn. Beslissingen worden genomen bij gewone meerderheid, behalve wanneer de V&S-wet of de statuten dit anders voorzien.

2.De wijziging van de statuten vereist een beraadslaging in een vergadering dat voldoet aan een quorum van 2/3 ven de werkende leden dat aanwezig of vertegenwoordigd is. In geval op de eerste vergadering minder dan 2/3 van de leden aanwezig of vertegenwoordigd zijn, kan een tweede vergadering bijeengeroepen worden die geldig kan beraadslagen en besluiten alsook de wijzigingen aannemen met de meerderheid hierna bepaald, ongeacht het aantal aanwezige of vertegenwoordigde leden. De tweede vergadering mag niet binnen de vijftien dagen volgend op de eerste worden gehouden. De beslissing wordt geacht aanvaard te zijn indien ze wordt goedgekeurd door 2/3 van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde werkende leden. Enkel wanneer de statutenwijziging betrekking heeft op het doel of de doeleinden waarvoor de vereniging is opgericht, vereist ze een meerderheid van 4/5 van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde werkende leden.

3.Leden die niet op de vergadering aanwezig kunnen zijn, kunnen door andere leden worden vertegenwoordigd. Elk lid kan maximaal 2 volmachten dragen.

4.De stemming kan gebeuren door afroeping, door handopsteking of, indien gevraagd door minstens 1/3 van de werkende leden die aanwezig of vertegenwoordigd zijn, door geheime stemming.

5.Bij staking van stemmen zal de stem van de voorzitter doorslaggevend zijn.

6.Er worden notulen opgesteld en bewaard in een notulenregister dat ter inzage zal zijn van de werkende leden die hun inzagerecht zullen uitoefenen overeenkomstig de in art. 9 van het KB van 26 juni 2003 vastgelegde modaliteiten.

ARTIKEL 5, Bestuur en vertegenwoordiging.

Art. 5. Sectie 1, Samenstelling Raad van Bestuur.

1.De VZW wordt bestuurd door een Raad van Bestuur samengesteld uit ten minste drie bestuurders, al dan niet leden van de VZW. Het aantal bestuurders moet in elk geval steeds lager zijn dan het aantal personen dat werkend lid is van de vereniging. Wanneer de VZW slechts het wettelijk bepaald minimum van drie werkende leden heeft, mag de Raad van Bestuur slechts uit twee bestuurders bestaan. De dag waarop een vierde werkend lid wordt aanvaard, zal een (buiten)gewone Algemene Vergadering overgaan tot de benoeming van een derde bestuurder,

2.De bestuurders worden benoemd door een Algemene Vergadering, bij gewone meerderheid van stemmen van aanwezige of vertegenwoordigde leden voor onbepaalde termijn.

l . ~

MOD 2.2

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -13/06/2013 - Annexes du Moniteur belge

3.De Raad van Bestuur kiest onder haar leden een voorzitter, ondervoorzitter, secretaris en penningmeester die de taken zullen vervullen die horen bij deze functie zoals beschreven in deze statuten en ter gelegenheid van hun verkiezing.

4.De bestuurders kunnen te allen tijde worden ontslagen door de Algemene Vergadering die daarover beslist bij gewone meerderheid van stemmen van de aanwezige of vertegenwoordige leden. Ieder lid van de Raad van Bestuur kan ook zelf ontslag nemen door schriftelijke kennisgeving aan de voorzitter van de Raad van Bestuur. Een bestuurder is verplicht na zijn ontslag zijn opdracht verder te vervullen tot redelijkerwijze in zijn opvolging kan worden voorzien.

5.De bestuurders oefenen in beginsel hun mandaat kosteloos uit. De kosten die zij maken in het kader van de uitoefening van hun bestuursmandaat worden vergoed.

Art. 5. Sectie 2. Raad van Bestuur vergaderingen, beraadslaging en beslissing.

1.0e Raad van Bestuur vergadert na oproeping door de voorzitter zo dikwijls als het belang van de VZW het vereist, alsook binnen de 14 dagen na een daartoe strekkend verzoek van twee bestuurders.

2.De Raad wordt voorgezeten door de voorzitter of, bij diens afwezigheid, door de ondervoorzitter of de door de oudste in jaren van de aanwezige bestuurders. De vergadering wordt gehouden op de zetel van de VZW of in elke andere plaats in België, aangewezen in de oproepingsbrief.

3.De Raad van Bestuur kan slechts beraadslagen en besluiten, wanneer ten minste de meerderheid van de leden aanwezig is op de vergadering. De besluiten worden genomen bij eenvoudige meerderheid van stemmen van de aanwezige leden. Bij staking van stemmen is de stem van de voorzitter of zijn vervanger doorslaggevend.

4.Er worden notulen opgesteld en ondertekend door de voorzitter en de secretaris bewaard in een notulenregister dat ter inzage zal zijn van de werkende leden die hun inzagerecht zullen uitoefenen overeenkomstig de in artikel 9 van het K.B. van 26 juni 2003 vastgelegde modaliteiten.

5.1n uitzonderlijke gevallen, wanneer de dringende noodzakelijkheid en het belang van de VZW zulks vereisen, kunnen de besluiten van de Raad van Bestuur worden genomen bij eenparig schriftelijk akkoord van de bestuurders. Daartoe is vereist dat er vooraf een unaniem akkoord is onder de bestuurders om tot schriftelijke besluitvorming over te gaan, Schriftelijke besluitvorming veronderstelt in elk geval dat er een beraadslaging plaatsvond per e-mail, video- of telefoon- conferentie.

Art. 5. Sectie 3. Tegenstrijdig belang.

1.Indien een bestuurder, rechtstreeks of onrechtstreeks, een belang van vermogensrechterlijke aard heeft dat strijdig is met een beslissing of een verrichting die tot de bevoegdheid behoort van de Raad van Bestuur, moet hij dit meedelen aan de andere bestuurders voor dat de Raad van Bestuur een besluit neemt.

2.De bestuurder met het tegenstrijdig belang, verwijdert zich uit de vergadering en onthoudt zich aan de beraadslaging en de stemming over de aangelegenheid waarop het betrekking heeft.

3.Voormelde procedure is niet toepasselijk op gebruikelijke verrichtingen die plaatshebben onder de voorwaarden en tegen de zekerheden die op de markt gewoonlijk gelden voor soortgelijke verrichtingen.

Art. 5. Sectie 4, Intern bestuur  Beperkingen,

1.De Raad van Bestuur is bevoegd om alle handelingen van intern bestuur te verrichten die nodig of dienstig zijn tot verwezenlijking van het doel van de VZW, met uitzondering van die handelingen waartoe volgens artikel 4 V&S-wet de Algemene vergadering exclusief bevoegd is,

2.Onverminderd de verplichtingen die voortvloeien ult collegiaal bestuur, met name overleg en toezicht, kunnen de bestuurders de bestuurstaken onder zich verdelen. Zodanige verdeling van taken kan aan derden niet worden tegengeworpen, zelfs niet nadat ze zijn openbaar gemaakt. Niet-naleving ervan brengt wel de interne aansprakelijkheid van de betrokken bestuurders in het gedrang.

3.De Raad van Bestuur kan een deel van zijn bestuurdersbevoegdheden delegeren aan één of meerder bestuurders, zonder dat deze opdracht evenwel betrekking kan hebben op het algemeen beleid van de VZW of de algemene bestuursbevoegdheid van de Raad van Bestuur.

4.De bestuurders kunnen niet zonder toestemming van de Algemene Vergadering beslissingen nemen die

verband houden niet de doelstellingen van de vereniging. Deze bevoegdheidsbeperkingen kunnen niet

worden tegengeworpen aan derden, zelfs niet nadat ze openbaar zijn gemaakt. Niet-naleving ervan brengt wel de interne aansprakelijkheid van de betrokken bestuurders in het gedrang.

Art. 5. Sectie 5. Externe vertegenwoordigingsmacht,

1.De Raad van Bestuur vertegenwoordigt als college de VZW in alle handelingen in en buiten rechte, Hij vertegenwoordigt de vereniging door de meerderheid van zijn leden.

2.Onverminderd de algemene vertegenwoordigheidsbevoegdheid van de Raad van Bestuur als college, kan de VZW in en buiten rechte eveneens vertegenwoordigd worden door een of meerdere bestuurders, die hiertoe door de Raad van Bestuur volmacht zijn toegewezen.

3.De Raad van Bestuur of de bestuurders die de VZW vertegenwoordigen kunnen gevolmachtigden van de VZW aanstellen. Alleen bijzondere en beperkte volmachten voor bepaalde of een reeks bepaalde rechtshandelingen zijn geoorloofd. De gevolmachtigden verbinden de VZW binnen de perken van de hun

k

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -13/06/2013 - Annexes du Moniteur belge

AdOD 2.2

verlende volmacht waarvan de grenzen wel tegenwerpelijk zijn aan derden overeenkomstig wat geldt inzake lastgeving.

Art. 5. Sectie 6. Bekendmakingvereisten.

De benoeming van de leden van de Raad van Bestuur en hun ambtsbeëindiging wordt openbaar gemaakt door neerlegging in het verenigingsdossier ter griffie van de rechtbank van koophandel, en een uittreksel daarvoor bestemd om in de Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad te worden bekendgemaakt. Uit die stukken moet in ieder geval blijken of de personen die de VZW vertegenwoordigen, de VZW ieder afzonderlijk, gezamenlijk, dan wel als college verbinden alsook de omvang van hun bevoegdheden.

ARTIKEL 6, Dagelijks bestuur.

1.Het dagelijks bestuur van de VZW op intern vlak alsook de externe vertegenwoordiging wat betreft dat dagelijks bestuur kan door de Raad van Bestuur worden opgedragen aan één of meerdere personen.

2.Indien deze personen deel uitmaken van de Raad van Bestuur zijn zij afgevaardigd bestuurder; indien deze personen geen deel uitmaken van de Raad van Bestuur zijn zij de directie,

3.1n afwijking van artikel 13bis V&S-wet, kunnen de personen belast met het dagelijks bestuur beslissingen nemen en/of rechtshandelingen stellen die verband houden met de vertegenwoordiging van de VZW in het kader van het dagelijks bestuur bij transacties tot 5000 E. Dit bedrag mag overschreden worden bij verbintenissen van commerciële aard, in net geval geen gevolmachtigde bestuurder te bereiken is en voor betalingen van lonen, RSZ, belastingen en BTW.

In dit geval moet iedere betaling tussen het bedrag van 5000¬ en 100.000¬ gewettigd worden door de handtekening van de directeur in combinatie met 6f de handtekening van de adjunct-directeur 6f de handtekening van de boekhouder. Bij afwezigheid van de directeur, wordt hij vervangen door de adjunct-directeur. De personen belast met het dagelijks bestuur, rapporteren alle uitgevoerde betalingen en/of rechtshandelingen boven een bedrag van 5000¬ op de eerstvolgende Raad van Bestuur. Deze bevoegdheidsbeperkingen kunnen niet worden tegengeworpen aan derden, zelfs niet nadat ze openbaar zijn gemaakt. Niet-naleving brengt wel de interne aansprakelijkheid van de betrokken vertegenwoordigers in het gedrang.

4.Bij betalingen tussen de 5000 ¬ en de 100 000 ¬ kan voorzitter, ondervoorzitter, secretaris of penningmeester optreden op zijn handtekening alleen. Dit bedrag kan overschreden worden voor betalingen van Ionen, RSZ, belastingen en BTW.

5.1-iet kopen of verkopen van onroerend goed, het aangaan van investeringskredieten of transacties boven de 100 000 ¬ worden door de Raad van Bestuur als college behandeld.

e Tot daden van dagelijks bestuur worden gerekend alle handelingen die dag aan dag moeten worden verricht om de normale gang van zaken van de VZW te verzekeren en die, hetzij door hun minder belang, hetzij wegens de noodzakelijkheid een onverwijlde beslissing te nemen, het optreden van de Raad ven Bestuur niet vereisen of niet wenselijk maken.

7.De benoeming van de personen belast met het dagelijks bestuur en hun ambtsbeëindiging wordt openbaar gemaakt door neerlegging in het verenigingsdossier ter griffie van de rechtbank van koophandel, en van een uittreksel bestemd om in de Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad te worden bekendgemaakt, Uit die stukken moet in ieder geval blijken of de personen die de VZW vertegenwoordigen inzake dagelijks bestuur, de VZW ieder afzonderlijk, gezamenlijk, dan wel als college verbinden.

ARTIKEL 7. Aansprakelijkheid van de bestuurder en dagelijks bestuurder.

1.De bestuurders en dagelijkse bestuurders zijn niet persoonlijk verbonden door de verbintenissen van de VZW.

2.Tegenover de VZW en tegenover derden is hun verantwoordelijkheid beperkt tot de vervulling van de hun gegeven opdracht overeenkomstig het gemeen recht, het bepaalde in de wet en in de statuten en zijn ze aansprakelijk voor de tekortkomingen van hun (dagelijks) bestuur.

ARTIKEL 8. Toezicht door een commisaris/revisor.

1.Zolang de VZW voor het laatst afgesloten boekjaar de drempelbedragen vermeld in artikel 17,§5 V&S-wet niet overschrijdt, is de VZW niet verplicht een commissaris/revisor te benoemen,

2Zodra de VZW de drempeibedragen overschrijdt, wordt de controle op de financiële tcestand, op de jaarrekening en op de regelmatigheid van de verrichtingen hierin weer te geven, aan een commissaris/revisor opgedragen, te benoemen door de algemene vergadering onder de leden van het Instituut van Bedrijfsrevisoren voor een termijn van drie jaar, Deze bepaalt ook de bezoldiging van de commissaris.

ARTIKEL 9. Financiering en boekhouding.

rVoor-behouden aan hét Belgisch Staatsblad

MOD 2.2

Luik B - Vervolg

Art. 9. Eerste lid, Financiering.

1.De vereniging zal onder meer worden gefinancierd door subsidies, toelagen, giften, bijdragen, schenkingen legaten en andere voorzieningen in laatste wilsbeschikkingen en testamenten, gegeven zowel om de algemene doeleinden van de vereniging te ondersteunen als ter ondersteuning van een specifiek project.

2.Daamaast kan de vereniging fondsen verwerven op elke andere wijze die niet in strijd is met de wet.

Art. 9. Tweede lid, Boekhouding.

1.Het boekjaar begint op 1 januari en eindigt op 31 december.

2.De boekhouding wordt gevoerd overeenkomstig het bepaalde in artikel 17 V&S-wet en de daarop toepasselijke uitvoeringsbesluiten.

3.0e jaarrekening wordt neergelegd in het dossier gehouden op de griffie van de rechtbank van koophandel overeenkomstig het bepaalde in artikel 26novies V&S-wet. Voor zover van toepassing wordt de jaarrekening tevens neergelegd bij de Nationale Bank overeenkomstig het bepaalde in artikel 17,§6 V&S-wet en de desbetreffende uitvoeringsbesluiten.

4.De Raad van Bestuur legt de jaarrekening van het voorafgaande boekjaar alsook een voorstel van begroting ter goedkeuring vooraan de jaarlijkse Algemene Vergadering.

ARTIKEL 10. Ontbinding.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -13/06/2013 - Annexes du Moniteur belge

1.De Algemene Vergadering zal worden samengeroepen ter bespreking van voorstellen m.b.t, de ontbinding voorgelegd door de Raad van Bestuur of door minimum 1/5 van alle leden. De samenroeping en de agendering =, vinden plaats overeenkomstig het bepaalde in artikel 4, sectie 4 van deze statuten.

2.0e beraadslaging en beslissing over de ontbinding respecteert het quorum en de meerderheid gesteld in artikel 4, sectie 5 van deze statuten. Vanaf de beslissing tot de ontbinding vermeldt de VZW steeds dat zij ' VZ V in vereffening" is overeenkomstig artikel 23 V&S-wet.

3.Ingeval het voorstel tot ontbinding wordt goedgekeurd, benoemt de Algemene vergadering een vefeffenaar waarvan zij de opdracht zullen omschrijven.

4.Ingeval van ontbinding en vereffening, beslist de Buitengewone Algemene Vergadering (in samenspraak met de subsidiërende overheid; bij opmaak van de statuten het Vlaams Fonds voor Integratie van Personen met een Handicap) over de bestemming van het vermogen van de VZW dat moet worden toegekend aan een andere VZW met een gelijkaardig of verwant doel, werkzaam in België.

5.Alle beslissingen betreffende de ontbinding, de vereffeningsvoorwaarden, de benoeming en de ambtsbeëindiging van de vereffenaars, de afsluiting van de vereffening en de bestemming van het actief worden neergelegd ter griffie en bekendgemaakt in de Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad overeenkomstig het bepaalde in artikel 23 en 26 novies van de V&S-wet en de uitvoeringsbesluiten

NOOT.

Alle in deze statuten vermelde bedragen zijn onderhevig aan de gezondheidsindex, met 1996 als basis, (1996=100)

Goedgekeurd op de Algemene Vergadering van 12 april 2013,

Secretaris, De voorzitter, De penningmeester & ondervoorzitter,

Wilfr}ed De Winter. Edo Meeuwissen. Stragier Gerry.

e, ~ s-ranc~~

e -et,

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

r,Jj.y7e c/~ C" Yz-)4c eU-vwi3trA

"

cfie P-mq i 5 V j" /.41 oint,

31/10/2012
ÿþM00 2.2

ln de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

1

111111111111111111111111111111

*12179567*

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 31/10/2012 - Annexes du Moniteur belge

t3r,rJei ne' 1 .rlgc2r,r . 415.048.944

'ce e ( " (' "

.; Noordheuvel

vzw

Miksebaan 266 2930 Brasschaat

r d 1 ,cri" : ':~ Wijzigingen Bestuur en herbenoeming commisaris

De Algemene Vergadering, samengekomen op datum van 1/04/2011, heeft beslist tot:

herbenoeming commisaris: Vernieuwing mandaat bedrijfsrevisor. De GAV gaat akkoord het

mandaat van de bedrijfsrevisor voor 3 jaar te vernieuwen.

Benoeming als werkend lid van de Algemene Vergadering en bestuurder in de Raad van Bestuur voor de de heer Eddy Preso, geboren te Bushey op 7/311943 en wonende Bethaniëlei 23 te 2930 Brasschaat

Ontslagnemend als werkend lid van de Algemene Vergadering en bestuurder in de Raad van Bestuur voor de heer Bekaert Jules, geboren te Moeskroen op 2413/1940 en wonende Willebeek 22, 2930 Brasschaat.

De Algemene Vergadering, samengekomen op datum van 410512012, heeft beslist tot :

Benoeming als werkend lid van de Algemene Vergadering en bestuurder in de Raad van Bestuur voor de heer Walter Oddery, geboren te Wilrijk op 20/1/1954 en wonende Kievitlaan 73 te 2520 Ranst

tJ~ 06E,2 UP1T1VILGfl o9AV78) NF v&-Rrec Yee%V

I/ ove TTe iet=S>TUU/'peR

e7','1 C M &`Ë V tAi1 S sei)

Q tiû - Uooº%2-k; Tn-)2.

___ _ `ti7 15~. "

."(-,c1.211 r71= G .a" J de inWtrUrilert21tn3r?c" .,r71afl5. Pfe't?Ij r,?ri de. t~Erào' I" .

: ~" '~ Cl2 - 8'Ik~1 Y~, : ï'C iI11C ' org0mllle 1e" 1 JûllGref1 11011 deIdLr te lr$inE" g .

'!,'_fná lyera}iY((?T '3 rnd+F'!.e11N19,

~

Coordonnées
NOORDHEUVEL

Adresse
MIKSEBAAN 266 2930 BRASSCHAAT

Code postal : 2930
Localité : BRASSCHAAT
Commune : BRASSCHAAT
Province : Anvers
Région : Région flamande