NOVA

Association sans but lucratif


Dénomination : NOVA
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 842.694.527

Publication

25/01/2012
ÿþ MOE7 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

" iaoz3se7" 11

beh aa Be Sta;

NEERGELEGD

1 3 -01- 2012

GRIFFIE RECHTBANK van

KOOPHAN tiftieMECHELEN

Ondernemingsnr : 842. 5 21 Benaming

(voluit) : Nova

(verkort) :

Rechtsvorm : vereniging zonder winstoogmerk

Zetel : 2800 Mechelen, Oude Liersebaan 72

Onderwerp akte : Oprichting

Identiteit van de stichtende leden

Tussen ondergetekenden, zijnde natuurlijke personen: DE BLESER Monique, wonende te 2800 Mechelen Oude Liersebaan 72, geboren te Mechelen op 29 juli 1958 en DE BLESER Alain, wonende te 2800 Mechelen Oude Liersebaan 72, geboren te Mechelen op 31 mei 1982; en EL BAZI Mohamed, wonende te 2800 Mechelen, Nekkerspoelstraat 39 bus 402 , geboren te Mechelen op 23 juni 1983; wordt overeengekomen een vereniging zonder winstoogmerk op te richten overeenkomstig de wet van 27 juni1921, gewijzigd door de wet van 2 mei 2002, onder de volgende voorwaarden en omstandigheden, waarvan de statuten als volgt luiden:

STATUTEN VAN DE VERENIGING

De naam, zetel, doel en duur

1.De vereniging wordt "Nova" genoemd. Hieronder de vereniging genoemd 2.De zetel van de vereniging is gevestigd te 2800 Mechelen Oude Liersebaan 72 en behoort tot het gerechtelijk arrondissement Mechelen 3.De vereniging stelt zich tot doel de belangen te behartigen van haar leden, zijnde de multiculturele jongeren regio Mechelen Nekkerspoel, in de competitie van het zaalvoetbal.. Hiertoe zal de vereniging ondermeer volgende activiteiten ontwikkelen: oefenwedstrijden organiseren, tornooien inrichten en een jeugdwerking opstarten. Ook zal de vereniging haar ploeg inschrijven bij een zaalvoetbal Liga. De vereniging kan alle handelingen stellen die rechtstreeks of onrechtstreeks verband houden met haar doel, met inbegrip van bijkomstige commerciële en winstgevende activiteiten binnen de grenzen van wat wettelijk is toegelaten en waarvan de opbrengsten ten allen tijde volledig zullen worden bestemd voor de verwezenlijking van haar doel. 4.De vereniging wordt voor onbepaalde duur opgericht en kan op elk moment ontbonden worden.

De effectieve leden

5.In de vereniging zijn er effectieve leden en toegetreden leden. Er zijn minimum drie effectieve leden. Er is geen maximum voorzien. De stichtende leden worden statutair als effectief lid benoemd. De raad van bestuur is bevoegd om te beslissen over de toelaatbaarheid van effectieve leden. Een kandidaat effectief lid is een toegetreden lid die zich eveneens inzet voor het bereiken van het doel van de vereniging op een langdurige basis. 6.De effectieve leden hebben het recht deel te nemen aan de algemene vergadering en hebben stemrecht. Hun rechten worden beheerst door de wet van 27 juni 1921.De effectieve leden hebben de plicht hun functie naar behoren uit te voeren, in de zin van het doel van de vereniging en er geen persoonlijk voordeel uit te halen. De raad van bestuur is belast met de bijhouding van een ledenregister waarin alle effectieve leden staan vermeld. Het origineel van dit ledenregister wordt bijgehouden op de zetel van de vereniging. 7.Elk effectief lid kan op elk moment ontslag nemen uit de vereniging. Het ontslag wordt schriftelijk overgemaakt aan de raad van bestuur. Indien het ontslag de goede werking van de vereniging op korte termijn in het gedrang brengt of het aantal effectieve leden daalt tot onder de drie wordt het ontslag van het effectieve lid opgeschort totdat er na redelijke termijn een vervanger is gevonden. De minimum opzeg termijn is één maand. Een effectief lid wordt geacht ontslag te nemen in volgende omstandigheden:- wanneer het effectieve lid niet meer voldoet aan de inhoudelijke voorwaarden om effectief lid te blijven.- wanneer een effectief lid in een bepaalde hoedanigheid lid was van de algemene vergadering en hij of zij deze hoedanigheid verliest.- wanneer een effectief lid zijn of haar bijdrage niet betaald heeft binnen de maand na aanmaning per aangetekend schrijven. Een effectief lid kan op elk moment worden uitgesloten door de algemene vergadering met een tweederden meerderheid van de aanwezige en vertegenwoordigde stemmen. De stemming over de uitsluiting is geheim. De raad van bestuur kan een effectief lid schorsen in afwachting van de algemene vergadering waarin beslist wordt over de uitsluiting. Het lidmaatschap van een effectief lid eindigt van rechtswege bij het overlijden van dat effectieve lid. Een effectief lid dat ontslag neemt, wordt uitgesloten of geschorst en de erfgenamen of rechthebbenden van een overleden effectief lid hebben geen rechtnop het vermogen van de vereniging. Ze kunnen evenmin de betaalde bijdragen terug vorderen. Ze mogen geen opgave, verantwoording van de

Op de laatste blz. van Luik B vermelden Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 25/01/2012 - Annexes du Moniteur belge MOD 2.2

rekeningen, noch het leggen van de zegels of een inventaris vragen. 8.De bijdrage van de effectieve leden wordt elk jaar door de algemene vergadering bepaald en aan de effectieve leden medegedeeld.

De toegetreden leden

9.De toegetreden leden worden verdeeld in een categorie "spelers" en een categorie "niet spelers". De raad

van bestuur is bevoegd om te beslissen over de toelaatbaarheid van toegetreden leden. De procedurele voorwaarden voor de toetreding als toegetreden lid in de vereniging worden uitgewerkt in het huishoudelijk

reglement.10.De rechten en plichten van de toegetreden leden worden in het huishoudelijk reglement

beschreven. De effectieve leden kunnen de rechten en plichten van de toegetreden leden wijzigen zonder instemming van de toegetreden ledenl1. Elk toegetreden lid kan op elk moment ontslag nemen uit de

vereniging. Het ontslag wordt schriftelijk overgemaakt aan de raad van bestuur. Een toegetreden lid wordt geacht ontslag te nemen in volgende omstandigheden:- wanneer het toegetreden lid niet meer voldoet aan de inhoudelijke voorwaarden om lid te blijven.- wanneer een toegetreden lid zijn of haar bijdrage niet betaald heeft binnen de maand na aanmaning per aangetekend schrijven Een toegetreden lid kan op elk moment worden uitgesloten door de raad van bestuur bij gewone meerderheid. De stemming over de uitsluiting is geheim. Het lidmaatschap van een toegetreden lid eindigt van rechtswege bij het overlijden van dat toegetreden lid. Een toegetreden lid dat ontslag neemt, wordt uitgesloten of geschorst en de erfgenamen of rechthebbenden van een overleden toegetreden lid hebben geen rechtnop het vermogen van de vereniging. Ze kunnen evenmin de betaalde bijdragen terug vorderen. Ze mogen geen opgave, verantwoording van de rekeningen, noch het leggen van de zegels of een inventaris vragen.12. De bijdrage van de toegetreden leden, voor elke categorie, wordt elk jaar door de algemene vergadering bepaald en aan de toegetreden leden medegedeeld.

De algemene vergadering

13.De algemene vergadering is samengesteld uit alle effectieve leden, een toegetreden lid uit de categorie "spelers en een toegetreden lid uit de categorie "niet spelers", de toegetreden leden hebben geen stemrecht. De algemene vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter van de raad van bestuur, bij diens afwezigheid door de ondervoorzitter en bij diens afwezigheid door de oudste van de aanwezige bestuurders. Een effectief lid wordt aangeduid als stemmenteller op de algemene vergadering. Elk effectief lid heeft het recht zich te laten vertegenwoordigen op de algemene vergadering door een ander effectief lid. Een effectief lid kan maximaal één ander effectief lid vervangen. 14.De bevoegdheden zijn deze die opgesomd zijn in de wet van 27 juni 1921, gewijzigd bij de wet van 2 mei 2002. De algemene vergadering kan beraadslagen ongeacht het aantal aanwezigen. Elk effectief lid heeft één stem. De beslissingen binnen de algemene vergadering worden genomen bij gewone meerderheid van de aanwezige of vertegenwoordigde stemmen. Bij een wijziging van de statuten, een wijziging van het doel, bij uitsluiting van een effectief lid of de ontbinding van de vereniging wordt het aanwezigheidsquorum toegepast, voorzien in de wet van 27 juni 1921, gewijzigd door de wet van 2 mei 2002. De beslissingen van elke algemene vergadering worden opgenomen in de notulen. De originele notulen van de algemene vergadering worden samengebracht in het notulenboek. De effectieve leden worden op de hoogte gesteld van de beslissingen van de algemene vergadering door toezending van een kopie van de notulen.15. Indien de raad van bestuur of minimum één vijfde van de effectieve leden het vraagt zal de algemene vergadering bijeenkomen in een bijzondere zitting. De raad van bestuur roept alle effectieve leden en de twee vertegenwoordigers van de toegetreden leden op voor de algemene vergadering. De oproeping gebeurt minimum acht dagen voor het tijdstip waarop de algemene vergadering zal plaatsvinden. De oproeping bevat de datum, uur en plaats van de algemene vergadering evenals de agenda.

De raad van bestuur

16.0e leden van de raad van bestuur worden benoemd door de algemene vergadering. Men kan zijn kandidatuur voordragen indien de kandidaat bestuurder lid, effectief of toegetreden "niet speler", is van de vereniging en minimum 21 jaar zijn. Het bestuursmandaat duurt 6 jaar. Men mag worden herverkozen. Het mandaat is onbezoldigd tot wanneer de algemene vergadering er anders over beslist. De raad van bestuur bestaat uit minimum twee en maximum zeven leden. Een voorzitter, afgevaardigd bestuurder en een secretaris. Een bestuurder kan geen volmacht geven om zich te laten vertegenwoordigen op een samenkomst van de raad van bestuur. 17.De raad van bestuur kan de dagdagelijkse handelingen, de handelingen van minder belang en de dringende handelingen binnen de vereniging stellen. De raad van bestuur heeft alle bevoegdheden die niet tot de bevoegdheid van de algemene vergadering behoren. De vereniging wordt in rechte en ten overstaan van derden vertegenwoordigd door de handtekening van de afgevaardigde bestuurder. Bij handelingen waarvan de waarde de 1.000 euro overschrijdt, zijn de gezamenlijke handtekeningen van de afgevaardigde bestuurder en de voorzitter nodig. De raad van bestuur moet worden samengeroepen wanneer het belang van de vereniging dit verreist. Elke bestuurder heeft het recht de raad van bestuur samen te roepen. Hij of zij richt hiertoe een verzoek aan de voorzitter. Om geldig te kunnen beraadslagen moet minstens de helft van de bestuurders aanwezig zijn. De beslissingen worden genomen bij gewone meerderheid. Van de samenkomst van de raad van bestuur worden notulen opgesteld door de secretaris. Het origineel wordt bewaard in het notulenboek. Indien een bestuurder een bestuursfout begaat, kan er geen interne aansprakelijkheidsvordering vanuit de vereniging tegen hem of haar worden ingesteld. 18. Indien de termijn van het mandaat verstreken is, eindigt het mandaat van rechtswege. Elke bestuurder kan op elk moment ontslag nemen uit de vereniging. Het verzoek tot ontslag wordt aan de voorzitter schriftelijk medegedeeld. indien door het ontslag de werking van de vereniging in gevaar wordt gebracht, wordt het ontslag opgeschort tot er na redelijke termijn een vervanger is aangesteld. Er moet altijd een opzegtermijn in acht worden genomen van één maand. Een bestuurder wordt geacht ontslag te nemen in volgende omstandigheden:- wanneer de bestuurder niet meer voldoet aan de inhoudelijke voorwaarden om bestuurder te blijven.- wanneer een bestuurder in een bepaalde hoedanigheid lid was van de raad van bestuur en hij of zij deze hoedanigheid verliest.- wanneer de bestuurder zijn of haar bijdrage niet betaald heeft binnen de maand na aanmaning per aangetekend schrijven. Een bestuurder kan op elk moment worden afgezet door de algemene vergadering met een bijzondere meerderheid. De stemming over de afzetting is geheim. Het mandaat van een bestuurder eindigt van rechtswege bij het overlijden van deze

MOD 2.2

Luidt B - Vervolg

bestuurder. Een bestuurder dat ontslag neemt, wordt uitgesloten of geschorst en de erfgenamen of rechthebbenden van een overleden toegetreden lid hebben geen recht op het vermogen van de vereniging. Ze kunnen evenmin de betaalde bijdragen terug vorderen. Ze mogen geen opgave, verantwoording van de rekeningen, noch het leggen van de zegels of een inventaris vragen.

De begroting en de rekeningen

19.Het boekjaar van de vereniging loopt van 1 juli tot 30 juni. De raad van bestuur stelt jaarlijks de jaarrekening en de begroting op. De jaarrekening en begroting worden ter goedkeuring voorgelegd aan de . algemene vergadering op de derde vrijdag van de maand december. Na goedkeuring van de jaarrekening en de begroting legt de raad van bestuur verantwoording af voor het beleid in het voorgaande jaar en spreekt de algemene vergadering zich uit over de kwijting aan de bestuurders.

De ontbinding en de vereffening

20.De vereniging kan op elk ogenblik vrijwillig worden ontbonden. Hiervoor is een aanwezigheidsquorum van 2/3 verreist. De beslissing tot ontbinding moet genomen worden met een bijzondere meerderheid van 4/5 van de aanwezige of vertegenwoordigde stemmen. 21.De bestemming die aan het nettoactief moet worden geheven is het ter beschikking stellen te voordele van de jeugdwerking Mechelen.

Slot en diverse bepalingen

22.Voor alle gevallen die niet voorzien worden door de statuten, zijn de beschikkingen van de VZW-wetgeving, waaronder de wet van 27juni 1921, gewijzigd bij de wet van 2 mei 2002 toepasselijk.

Uitzonderlijk begint het eerste boekjaar op de dag van de oprichting tot 30 juni 2013.

,

Voor-

t*ehoudén aan het Belgisch

Staatsblad ,

De Bleser Monique Afgevaardigd bestuurder.

Op de laatste blz. van Luik S vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
NOVA

Adresse
OUDE LIERSEBAAN 72 2800 MECHELEN

Code postal : 2800
Localité : MECHELEN
Commune : MECHELEN
Province : Anvers
Région : Région flamande