ONS HEEM WESTERLO

Association sans but lucratif


Dénomination : ONS HEEM WESTERLO
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 600.904.310

Publication

27/03/2015
ÿþ MOD 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

..

IIVUIIRI~I~IMI~~IIWWII~I~I

*1504 206*

r.i.::,.,.t.}."tt i:.,i.y :jc,t,;':`~ïá33Eláa

i 2 t;.,.ti1 2015

ANrjbM.....,:'5.,, i w..:Y.-<1.,., t i.:.N%67üT

`'. e.fie ._~.

Griii



i

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 27/03/2015 - Annexes du Moniteur belge

Ondernemingsnr : i da o o - 9(3 V. 310

Benaming

(voluit) : ONS HEEM WESTERLO

(verkort)

Rechtsvorm : VERENIGING ZONDER WINSTOOGMERK

Zetel : MEULEMANSLAAN 54 2260 WESTERLO

Onderwerp akte :

Tel. Vooraf

Tussen ondergetekenden, zijnde natuurlijke personen:

De heer Paul DRAULANS, wonende te 2260 WESTERLO, Polderstraat 14, geboren op 20 juni 1958 te Herentals

De heer Emiel THYS, wonende te 2260 WESTERLO, Koning Leopoldstraat 55, geboren op 28 oktober 1962 te Herentals

Mevrouw Kathleen SIMONS, wonende te 2260 WESTERLO, Meulemanslaan 54, geboren op 11 oktober 1970 te Geel

De heer Roeland BEHEYDT, wonende te 2260 WESTERLO, Guldensporenlaan 96, geboren op 24 februari 1966 te Kortrijk

allen van Belgische nationaliteit, wordt overeengekomen onder elkaar en met allen die later zullen

toetreden, een vereniging zonder winstoogmerk op te richten, overeenkomstig de wet van 27 juni 1921, onder de volgende voorwaarden en omstandigheden, waarvan de statuten als volgt luiden:

ll, Naam  Adres  Doel  Duur

Artikel 1. Benaming

De vereniging draagt de naam "Ons Heem Westerlo",

Artikel 2. Zetel

De zetel van de vereniging is gevestigd in de provincie Antwerpen, arrondissement Turnhout, gemeente 2260 Westerlo, met als correspondentieadres: Meulemanslaan 54, 2260 Westerlo. De algemene vergadering kan dit adres wijzigen,

Artikel 3. Doel

De vereniging stelt zich tot doel bij te dragen tot het beheer, de uitbating en de verhuur van het Chiro  en Scoutsheem te Westerlo en daarbij de activiteiten van Chiro Westerlo (Chiro Kreato) en Scouts Westerlo (Jongensstad Westerlo) te ondersteunen.

Artikel 4. Duur

De vereniging wordt opgericht voor onbepaalde duur en kan op elk moment ontbonden worden,

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

~ 1 MOD 2,2

I[I. De leden

Artikel 5, Leden

Het aantal leden is onbeperkt, doch mag niet minder bedragen dan drie.

De stichters zijn de eerste leden.

Er zijn er enkel werkelijke leden.

Er dient steeds één lid een (gewezen) lid te zijn van Chiro Kreato Westerlo en er dient steeds één lid een (gewezen) lid te zijn van Scouts Jongensstad Westerlo,

Artikel 6. Toetreding leden

Zowel natuurlijke als rechtspersonen komen in aanmerking om lid te worden van de vereniging. Nieuwe leden worden door de raad van bestuur aanvaard per gewone meerderheid. Deze aanvaarding moet door de eerstvolgende algemene vergadering worden bekrachtigd bij gewone meerderheid van de aanwezige of volmachtdragende stemgerechtigden.

Leden moeten een "band" hebben of gehad hebben met Chiro Kreato Westerlo of Scouts Jongensstad Westerlo_

De groepsleider of groepsleidster van respectievelijk Chiro Kreato Westerlo en Scouts Jongensstad Westerlo zijn elk automatisch lid van de VZW, Indien er meer dan één groepsleider of groepsleidster is, is de oudste lid van de VZW, indien zij dit wensen mag elk van deze leden een ander persoon van hun respectievelijke leiding afvaardigen om als lid van de VZW te fungeren.

Artikel 7. Werkende leden: einde

De uitsluiting van een [id gebeurt volgens de geldende wettelijke bepalingen.

Een lid dat ontslag nam of werd uitgesloten kan geen aanspraak maken op enig deel van het maatschappelijk bezit. Het lid is ertoe gehouden de verplichtingen voor het [opende jaar volledig na te komen.

Artikel 8. Bijdrage

De leden dienen geen bijdrage te betalen.

IV. De Algemene Vergadering

Artikel 9. Samenstelling en bevoegdheden

De algemene vergadering, waar de werkelijke leden lid van zijn, heeft de soevereine macht van de vereniging. Zij heeft de bevoegdheden die de wet haar toekent.

Artikel 10, Samenkomst

§1. De algemene vergadering moet minimum eenmaal per jaar samen te komen in het eerste kwartaal van het jaar, in functie van het goedkeuren van de rekeningen van het afgelopen jaar en van de begroting van het lopende jaar. Deze goedkeuring van de rekening betekent de ontheffing voor de leden van de raad van bestuur.

§2. Een buitengewone algemene vergadering kan worden samengeroepen door de raad van bestuur wanneer het belang van de vereniging dit vereist of op verzoek van minstens één vierde van de leden.

Artikel 11. Oproeping

De algemene vergadering wordt schriftelijk uitgenodigd door de raad van bestuur, minstens acht kalenderdagen vóór de vergadering. De agenda wordt in de uitnodiging vermeld. Buiten de gevallen, voorzien in de artikelen 8, 12 en 20 van de wet van 27 juni 1921, kan de vergadering geldig beslissen over de punten die niet op de agenda voorkomen.

Artikel 12. Aanwezigheid

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 27/03/2015 - Annexes du Moniteur belge

e ;e MOD 2.2

leder lid heeft het recht de vergadering bij te wonen. Hij of zij kan zich door een schriftelijke

volmacht laten vertegenwoordigen door een ander lid. leder lid kan slechts houder zijn van maximaal één volmacht.

Artikel 13. Voorzitter

De algemene vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter van de raad van bestuur of bij ontstentenis, door het oudste lid van de raad van bestuur.

Artikel 14. Aanwezigheidsquorum en meerderheden

Behoudens gevallen waarin de wet anders beslist, is de vergadering geldig samengesteld bij aanwezigheid van de helft van de leden of vertegenwoordigde leden.

De beslissingen worden genomen met de absolute meerderheid van aanwezige stemmen. Bij staking van stemmen is de stem van de voorzitter van de vergadering doorslaggevend.

Artikel 15, Verslag

Van de beraadslagingen, inzonderheid de beslissingen, wordt een verslag opgemaakt.

Artikel 16. Wijziging statuten

Wijzigingen van de statuten gebeuren overeenkomstig de geldende wettelijke bepalingen.

V. De raad van bestuur

Artikel 17. Samenstelling

§1. De vereniging wordt bestuurd door een raad van bestuur, samengesteld uit ten minste vier bestuurders: ten minste één (gewezen) lid van Chiro Kreato Westerio en ten minste één (gewezen) lid van Scouts Jongensstad Westerco. Zij worden benoemd door de algemene vergadering voor een vernieuwbare termijn van vier jaar. De algemene vergadering kan te allen tijde een einde stellen aan hun mandaat.

§2, In geval van vacature tijdens een mandaat, wordt een voorlopige bestuurder door de algemene vergadering benoemd. Hij voltooit het mandaat van de bestuurder die hij vervangt. De uittredende bestuurders zijn herkiesbaar.

§3. Door de bestuurders wordt geen persoonlijke verplichting aangegaan betreffende de verbintenissen van de vereniging. Hun aansprakelijkheid is beperkt tot het vervullen van de hun gegeven opdracht. Het mandaat van bestuurder is onbezoldigd.

Artikel 18. Benoeming

De algemene vergadering benoemt de bestuurders. Deze stelt onder de leden van deze raad van bestuur een voorzitter, een penningmeester en een secretaris aan.

Artikel 19. Samenkomst

§1, De raad van bestuur vergadert minimaal driemaal per jaar. De voorzitter of minimaal twee leden kunnen de raad van bestuur samenroepen telkens dit nodig geacht wordt.

§2. Om geldig te beraadslagen en beslissingen te nemen moet ten minste de helft van de bestuurders aanwezig zijn. Beslissingen worden genomen met meerderheid van stemmen. Bij staking van stemmen is deze van de voorzitter of zijn plaatsvervanger doorslaggevend.

Artikel 20. Voorzitter

De raad van bestuur wordt voorgezeten door de voorzitter, bij diens afwezigheid door de oudste bestuurder.

Artikel 21. Bevoegdheden

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 27/03/2015 - Annexes du Moniteur belge

x

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 27/03/2015 - Annexes du Moniteur belge

Moa 2.2

§1. De raad van bestuur leidt de zaken van de vereniging. Hij kan alle rechtshandelingen stellen en alle daden verrichten die hij nuttig acht voor de verwezenlijking van het doel van de vereniging, met uitzondering van de handelingen die voorbehouden zijn aan de algemene vergadering of die strijdig zijn met de wet. De raad van bestuur kan ander zijn verantwoordetijttheid, zijn bevoegdheden gedeeltelijk overdragen aan een van zijn leden en zelfs aan derden.

§2. De akten die de vereniging verbinden, worden in naam van de vereniging geldig ondertekend door de voorzitter van de raad van bestuur en door de secretaris gezamenlijk optredend. Deze moeten ten aanzien van derden geen blijk geven van enig besluit van de raad of van enige machtiging. Dezelfde wijze van vertegenwoordiging geldt voor het optreden in rechte.

Artikel 22. Verstag

Van elke vergadering van de raad van bestuur wordt door de secretaris of zijn vervanger verslag bijgehouden.

Artikel 23. Huishoudelijk reglement

Een huishoudelijk reglement voor de vereniging wordt door de raad van bestuur opgesteld. Het wordt goedgekeurd door de algemene vergadering.

VI, Ontbinding, nietigheid en vereffening

Artikel 24. Ontbinding

Bij vrijwillige ontbinding zal de algemene vergadering twee vereffenaars aanstellen en hun bevoegdheid bepalen.

Artikel 25. Bestemming netto-actief

Het netto-actief van de ontbonden vereniging, ook na gerechtelijke ontbinding, zal na voldoening van alle schuldeisers besteed worden aan gelijkaardige werken, erkend binnen de gemeentelijke

jeugdraad, door de algemene vergadering aan te wijzen.

Artikel 26, Dienstjaar

Het normale boekjaar van de vereniging loopt van 1 januari tot 31 december. Bij uitzondering zal het eerste dienstjaar beginnen op de stichtingsdatum.

Artikel 27, Slot

Voor alle gevallen die niet voorzien worden door de statuten, zijn de beschikkingen van de vzw-wetgeving, waaronder de wet van 27 juni 1921, gewijzigd door de wet van 2 mei 2002, toepasselijk.

BENOEMINGEN  RAAD VAN BESTUUR

De voormelde stichters van de vereniging zijn na de oprichting bijeengekomen in algemene vergadering en beslissen met eenparigheid van stemmen.

l-let aantal bestuurders werd bepaald op vier,

Werden aangesteld tot bestuurder voor een termijn van vier jaar, ingaand op 1 maart 2015

De heer Paul DRAULANS, wonende te 2260 WESTERLO, Polderstraat 14, geboren op 20 juni 1956 te

Herentals

De heer Emiel THYS, wonende te 2260 WESTERLO, Koning Leopoldstraat 55, geboren op 28 oktober

1962 te Herentals

Mevrouw Kathleen SIMONS, wonende te 2260 WESTERLO, Meulemanslaan 54, geboren op 11

oktober 1970 te Geel;

De heer Roeland BEHEYDT, wonende te 2260 WESTERLO, Guldensporenlaan 96, geboren op 24

Luik B - Vervolg

februari 1966 te Kortrijk.

die allen aanvaarden,

.. e

Voor-

behouden

aan het

Belgisch

Staatsblad

Mpn 2,2

De aangeduide bestuurders zijn vervólgens bijeengekomen in raad van bestuur en hebben met eenparigheid van stemmen aangeduid als

1. Voorzitter: Roeland Beheydt

2. Penningmeester Kathleen Simons en Paul Draulans

3. Secretaris: Mil Thys

Gedaan te Westerlo op 20 februari 2015.

Roeland Beheydt Voorzitter

Mil Thys Secretaris

Kathleen Simos Penningmeester

Paul Draulans Penningmeester

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 27/03/2015 - Annexes du Moniteur belge

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso ; Naam en handtekening

Coordonnées
ONS HEEM WESTERLO

Adresse
MEULEMANSLAAN 54 2260 WESTERLO

Code postal : 2260
Localité : WESTERLO
Commune : WESTERLO
Province : Anvers
Région : Région flamande