OPLEIDING EN TECHNIEK, AFGEKORT : O & T

Association sans but lucratif


Dénomination : OPLEIDING EN TECHNIEK, AFGEKORT : O & T
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 825.961.730

Publication

11/09/2014
ÿþ MOD 2.2

" e--1

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

II *14168596* ijlI

Neergelegd ter griffe van de Rechtbank

van koophandel Antwerpen,

afdeling Antwerpen, op

2 SEP, 2014

Griffie

, µ ^ ------- µ

Ondernerningsnr : 825.961.730

Benaming

voluit : Opleiding en techniek

(verkort): O&T

RechtSVOM1 : vzw

Zetel: ljzerenweglei 19

2640 Mortsel

Onderwerp akte: AANPASSING STATUTEN

Ondernemingsnummer: 825-961-730

STATUTEN

Goedgekeurd op de algemene vergadering van 14 mei 2014

Bestuurders:

, nieuw: Joris Dewachter, Oude Steenweg 39 te 2630 Boechout; geboren op 17/03/1978 te Deume

herbenoemd: Kris De Beuckelaer, Aug ust Heylenstraat 6 te 2222 itegem

TITEL I: - Naam, zetei, doel, duur

Artikel 1: De vereniging heeft de rechtsvorm van een vereniging zonder winstoogmerk en met als maatschappelijke benaming: "Opieiding en techniek vzw", afgekort "08,T vzw".

Artikel 2: De zetel van de vereniging is bij oprichting gevestigd te Mortsel, fizerenwegiei 19 , De vereniging ressorteert onder het gerechtelijke arrondissement Antwerpen,

De zetel van de vereniging kan bij beslissing van de algemene vergadering overal in Vlaanderen gevestigd worclen.

Artikel 3: De vereniging heeft tot doel: de hulpverlening bij de organisatie, beheer en coördinatie van materiële en financiële middelen nodig om opleidingen op efficiënte en vlotte wijze te doen verlopen. Daaronder wordt onder meer verstaan: het drukken, het uitgeven en het verkopen of ter beschikking stellen van cursussen en van studieboeken, pedagogische en didactische evenementen, ontmoetingen en ontspanningsactiviteiten. Ook het verstrekken van opleidingen, uitgeven van ondersteunend lesmateriaal, beheer en verhuur van leslokalen, ter beschikking stellen van docenten en lesgevers, beheer van opleidingsprojecten in de ruime zin van het woord, tewerkstelling van laaggeschoolden in projecten. Deze opsomming moet in de breedste zin worden opgevat, zij is gegeven ter verduidelijking en niet ter beperking. Zij kan in deze zin ook, doch slechts op bijkomstige wijze, handelsdaden stellen, enkel voor zover de opbrengst hiervan uitsluitend wordt besteed aan het doel waarvoor zij werd opgericht,

Artikel De vereniging wordt voor onbepaalde tijd opgericht. Behalve in het geval van een gerechtelijke ontbinding kan zij slechts ontbonden worden bij een besluit van de algemene vergadering.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto Naar' i en hoedanigtleid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd cie vereniging stichting of organisme ten aanzien van derden te v nwoordtgen

Verso " Naam en handteiening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 11/09/2014 - Annexes du Moniteur belge

% MOD 2.2

4 11

TITEL Il  Leden, aanvaarding, ontslag, bijdragen

Artikel 5: De vereniging telt twee soorten leden: de vaste leden en de toegetreden leden. De volheid van lidmaatschap met inbegrip van stemrecht op de algemene vergadering, komt uitsluitend toe aan de vaste leden. Het aantal vaste leden is onbeperkt maar moet minstens drie bedragen. Als vast lid kan tot de vereniging toetreden ieder natuurlijk persoon die onder de hierna bepaalde voorwaarden als vast lid wordt aanvaard.

Artikel 6: Hij die vast lid wenst te worden zal dit doen met opgave van naam en voornaam, geboortedatum, beroep en woonplaats aan de raad van bestuur van de vereniging. Samen met zijn verzoek tot toetreding voegt hij zijn schriftelijke instemming met het doel en de statuten, alsook niet het eventuele huishoudelijke regelement.

De algemene vergadering beslist met drievierdemeerderheid van de aanwezige vaste leden en door middel van een geheime stemming over de aanvaarding van nieuwe vaste leden.

Artikel 7: Het uittredend vast lid meldt zijn ontslag schriftelijk aan de raad van bestuur. Het vast lidmaatschap eindigt van rechtswege ingeval het vast lid overlijdt, onbekwaam, of in staat van verlengde minderjarigheid wordt verklaard. De algemene vergadering beslist overeenkomstig de bepalingen van de wet van 27 juni 1921,

gewijzigd door de Wet van 2 mei 2002, artikel 12, over de uitsluiting van vaste leden. Elk vast lid dat uitgesloten wordt heeft het recht gehoord te worden op de algemene vergadering. Uitgetreden, uitgesloten of van rechtswege vervallen vaste leden, noch hun rechtsopvolgers kunnen inzage, mededeling of afschrift krijgen van de rekening en andere bescheiden van de vereniging.. Evenmin kunnen zij verzegeling der goederen van de vereniging eisen noch het opmaken van een inventaris daarvan.

Artikel 8: De vaste leden zijn tot geen bijdragen verplicht. Zij verbinden er zich enkel toe naar beste wil en vermogen zich voor de realisatie van het doel in te spannen. De vaste leden hebben geen persoonlijke verplichtingen uit hoofde van de verbintenissen van de vereniging en kunnen daaruit geen rechten putten.

Artikel 10: Uittredende of uitgesloten vaste leden en hun rechtsopvolgers hebben geen deel in het vermogen van de vereniging en kunnen nooit teruggave van of vergoeding voor gestorte bijdragen of gedane inbrengsten vorderen.

Artikel 10bis Personen die lid willen worden als toegetreden lid worden voorgedragen door één van de bestuursleden. Zij dienen hun aanvraag in om toegetreden lid te worden bij de raad van bestuur die beslist over al of niet opname. Zij kunnen door de raad van bestuur uitgenodigd worden om als waarnemer en zonder stemrecht de algemene vergadering bij te wonen. Zij kunnen uittreden en uitgesloten worden op dezelfde wijze als bepaald voor vaste leden.. Op de maatschappelijke zetel wordt een apart register van de toegetreden leden bijgehouden. Dit register is ter inzage van de vaste leden en de toegetreden leden.

TITEL Ill - Raad van Bestuur

Artikel 11: De vereniging wordt bestuurd door een raad van ten minste drie bestuurders die lid van de vereniging moeten zijn. De bestuurders worden door de algemene vergadering benoemd voor een periode van onbepaalde tijd. Door de bestuurders wordt geen persoonlijke verplichting aangegaan betreffende de verbintenissen van de vereniging. Hun aansprakelijkheid is beperkt tot het vervullen van de hen toevertrouwde opdracht

Artikel 12: Indien om gelijk welke reden het ambt van een bestuurder vervalt, zullen de overige bestuurders een algemene vergadering bijeenroepen om in zijn vervanging te voorzien.

Artikel 12 bis: Een bestuurden kan ontslag nemen door dit schriftelijk te melden aan de andere bestuursleden. Een bestuurder kan door de algemene vergadering afgezet worden, met andere woorden ontheven van zijn functie.

Artikel 13: De raad van bestuur komt bijeen zo dikwijls het belang van de vereniging het vereist en telkenmale wanneer ten minste twee bestuurders erom verzoeken. De bijeenkomst wordt gehouden in de zetel van de vereniging of anders vermeld in de uitnodiging..

Artikel 14: De raad van bestuur kan slechts beraadslagen en geldig beslissen indien de helft van haar leden aanwezig is. De beslissingen worden genomen bij gewone meerderheid van stemmen. De raad van bestuur beslist als een college op de wijze beschreven in de sta ten (de helft

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 11/09/2014 - Annexes du Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 11/09/2014 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

van de bestuurders moet aanwezig zijn en een beslissing wordt genomen met meerderheid van stemmen).

Artikel 15: Wanneer een bestuurder bij een verrichting een tegenstrijdig belang heeft met de vereniging, is hij verplicht de raad van bestuur in te lichten en zijn verklaring te doen opnemen in de notulen van de vergadering. Hij neemt niet deel aan de beraadslaging en de stemming over die verrichting. In de eerstvolgende algemene vergadering wordt van de verrichting bedoeld in het voorgaande verslag gedaan.

Artikel 16: De raad van bestuur heeft de bevoegdheid om alle handelingen te verrichten die nodig of dienstig zijn voor het bereiken van het maatschappelijk doel van de vereniging, met als enige beperking de handelingen en bevoegdheden die de wet aan de algemene vergadering voorbehoudt. De personen die bevoegd zijn om de vereniging tegenover derden te verbinden zijn de leden van de Raad Van Bestuur die terzake altijd met twee samen moeten optreden. De beslissingen van de raad van bestuur worden vastgelegd in processen-verbaal die ondertekend worden door de aanwezige bestuurders.

TITEL IV  Algemene vergadering

Artikel 17; De algemene vergadering is samengesteld uit al de vaste leden van de vereniging. AI de vaste leden hebben het recht de algemene vergadering bij te wonen en aan de stemming deel te nemen, hetzij persoonlijk hetzij door een volmachtdrager die eveneens vast lid is. De gewone algemene vergadering, jaarvergadering genoemd, moet ieder jaar worden bijeen geroepen in de loop van de maand februari om het beleid der bestuurders en de rekeningen en de begroting goed te keuren. De raad van bestuur roept de algemene vergadering bijeen telkens als het doel of het belang van de vereniging dit vereist De algemene vergadering moet worden samengeroepen telkens wanneer één vijfde van de vaste leden erom vraagt. Aile vaste leden en gebeurlijk de toegetreden leden die door de raad van bestuur worden aangeduid, worden bij gewone brief uitgenodigd ten minste acht dagen voor de algemene vergadering. De uitnodiging wordt ondertekend door de voorzitter of de secretaris en vermeldt dagorde, dag, uur en plaats van de algemene vergadering, leder voorstel ondertekend door ten minste 1/20ste van de vaste leden wordt op de agenda van de algemene vergadering gebracht. De algemene vergadering kan op geldige wijze een beslissing nemen over punten die niet op de agenda staan op voorwaarde dat aile vaste leden aanwezig of vertegenwoordigd zijn. Vaste leden kunnen zich op de algemene vergadering laten vertegenwoordigen door een ander vast lid, bij schriftelijke volmacht Eén vast lid kan maximaal voor twee andere vaste leden bij volmacht optreden."

Artikel 18: De algemene vergadering is bij uitsluiting van enig ander orgaan bevoegd voor:

a. het wijzigen van de statuten;

b, de benoeming en de afzetting van de bestuurders;

c. desgevallend de benoeming en de afzetting van de commissarissen en het bepalen van hun bezoldiging ingeval een bezoldiging wordt toegekend;

d, de kwijting van de bestuurders en de commissarissen;

e. de goedkeuring van de begroting en van de jaarrekening;

f. het vrijwillig ontbinden van de vereniging;

g. het uitsluiten en aanvaarden van een vast lid en een toegetreden lid;

h. de omzetting van de vereniging in een vennootschap met sociaal oogmerk;

L in alle gevallen waarin onderhavige statuten dit vereisen.

Artikel 19: ledere algemene vergadering wordt gehouden onder het voorzitterschap van één van de leden van de RvB. Indien dit ook niet mogelijk is wordt de vergadering voorgezeten onder voorzitterschap van de oudste aanwezige bestuurder. De voorzitter van de vergadering duidt een secretaris aan en één of meerdere stemopnemers.

Artikel 20: Een vast lid van de algemene vergadering heeft een stem. De beslissingen worden genomen bij gewone meerderheid van de aanwezige en vertegenwoordigde stemmen. , Telkens ten

J L7

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 11/09/2014 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Luik B - Vervolg

minste twee vaste leden erom verzoeken zal er geheim gestemd worden.

Artikel 21: Van iedere algemene vergadering worden tijdens de vergadering notulen opgemaakt, Zij bevatten een beknopt verslag van het verloop van de vergadering en een uitslag van de gedane stemmen. Uittreksels worden ondertekend door de leden van de Raad Van Bestuur. Vaste leden kunnen op eenvoudige aanvraag op de zetel van de vereniging kennis nemen van de notulen van de algemene vergadering.

Indien derden de beslissing van de algemene vergadering wil kennen wordt deze uitgenodigd op een algemene vergadering of wordt een brief verzonden met de betreffende beslissing.

TITEL V:- Ontbinding en vereffening

Artikel 22: In geval van vrijwillige ontbinding benoemt de algemene vergadering of bij gebrek daaraan de rechtbank één of meer vereffenaars. Zij bepaalt eveneens hun bevoegdheid en de vereffeningsvoorwaarden. Zijn er geen vereffenaars benoemd, dan zijn de bestuurders, die op het tijdstip van ontbinding in functie zijn, van rechtswege vereffenaars en dit tot in hun vervanging is voorzien.

Artikel 23: De vereffenaars zullen met het vermogen van de vereniging vooreerst de schulden aanzuiveren. Het eventueel batig saldo zal overgedragen worden aan een organisatie met dezelfde doelstellingen toegewezen worden en beslist door de Algemene vergadering.

" TITEL VI: - Tijdelijke bepalingen

, Artikel 24: Het maatschappelijk jaar loopt van 1 januari tot en met 31 december van het kalenderjaar.

Deze statuten werden aangenomen door de algemene vergadering van 14 mei 2014

Akte raad van bestuur:

Kris De Beuckelaer August Heylenstraat 6 2222 ltegem, geboren op 17/03/1978 te Deume

Joris Dewachter Oude Steenweg 39 2530 Boechout, geboren op 14/10/1968 te Lier

Voq*-

;"'.11101.4CVnt

1q1SCh

e t,..-4b1.1ci

m3.11erende notaris, hetzij von de perso(o)r(en)

g . tao aanzien van derden te. vertegenwoordigen

. blz van Luik B verrnelou Y:A_Lc ';

Coordonnées
OPLEIDING EN TECHNIEK, AFGEKORT : O & T

Adresse
IJZERENWEGLEI 19 2640 MORTSEL

Code postal : 2640
Localité : MORTSEL
Commune : MORTSEL
Province : Anvers
Région : Région flamande