OUDE MOTORENCLUB HERSELT, AFGEKORT : O.M.C.H.

Association sans but lucratif


Dénomination : OUDE MOTORENCLUB HERSELT, AFGEKORT : O.M.C.H.
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 865.586.131

Publication

05/07/2011
ÿþº%` ~ 1100 2.2



Luik B In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie





NEERGELEGD

GRIFFIE RECHTBANK VAN

Voo

behou

aan I

Belgi!

Staats

1111 2 3 JUNI 2011

*11101414'



KOOPHAdifte TURNHOUT

De_nriffirnr





Ondernemingsnr : 865.586.131

Benaming

(voluit) : OUDE MOTOREN CLUB HERSELT VZW

(verkort) : O.M.C.H. V.Z.W.

Rechtsvorm : Vereniging zonder winstoogmerk

Zetel : WOLFSDONKSESTEENWEG 129, 2230 HERSELT, BELGIE

Onderwerp akte : WIJZIGING STATUTEN EN RAAD VAN BESTUUR

De Algemene Vergadering van 03/06/2011, geldig samengeroepen en beschikkend over de nodige aantallen inzake aanwezigheid en meerderheid, heeft in haar zitting volgende wijziging in de Raad Van Bestuur goedgekeurd:

Het aanstellen als leden van de Raad Van Bestuur:

- Camerlinckx Wim

- Van Reet Frans

- Stroobants Dimitri

- Janssens Jozef

Noteren van het ontslag van VAN GOSSUM Eddy als lid van de Raad Van Bestuur.

De Algemene Vergadering wijst volgende mandaten toe aan de respectievelijke leden van de Raad Van

Bestuur. Hierdoor ziet vanaf 3/6/2011 de Raad Van Bestuur er als volgt uit:

1) TUBBAX Lodewijk : Voorzitter, Volmachtdrager/Bankrekening(en).

2) CLAES René : Ondervoorzitter

3) HEYLEN Ben : Secretaris, Volmachtdrager/Bankrekening(en).

4) CAMERLINCKX Wim : Penningmeester, Volmachtdrager/Bankrekening(en)

5) TORFS John : Commissaris-Rekenplichtige

6) VERBRAEKEN Ronny : Commissaris-Rekenplichtige

7) VAN REET Frans : Commissaris-Rekenplichtige

8) LEPOUTRE Aron : Bestuurslid

9) STROOBANTS Dimitri : Bestuurslid

10) JANSSENS Jozef : Bestuurslid

Verder Heeft de Algemene Vergadering van 03/06/2011 besloten de statuten integraal te wijzigen en te vervangen door onderstaande tekst:

TITEL I NAAM - ZETEL - DOEL - DUUR

Art. 1: Gebruikte afkortingen:

Volgende afkortingen (in hoofdletter- of kleine lettertype) kunnen worden gebruikt en dienen begrepen te

worden zoals hiernavolgend omschreven :

-OMCH (omch) : Oude Motoren Club Herselt

-VZW (vzw) : Vereniging Zonder Winstoogmerk

-RVB (rvb) : Raad Van Bestuur

-AV (av) : Algemene Vergadering

-CR (cr): Club Reglement

-WL (wi) : Werkend(e)-Lid (Leden)

-NWL (nwl) : Niet Werkend(de) Lid (Leden)

-BFOV (bfov) : Belgische Federatie Oude Voertuigen

Deze benamingen en de desbetreffende afkortingen zijn eveneens geldig wat het clubreglement betreft.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

1lnw... . Mn,... r,.. in..

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 05/07/2011- Annexes du Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 05/07/2011- Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Art. 2: Benaming van de vereniging:

De vereniging draagt de naam "Oude Motoren Club Herselt v.z.w.", afgekort: " OMCH vzw ". Alle akten, facturen, aankondigingen, bekendmakingen en alle andere documenten, uitgaande van de vereniging en/of dienende tot de dagelijkse werking van de vereniging dienen de naam van de vereniging te vermelden, voorafgegaan of gevolgd door de woorden VZW en het adres van de zetel van de vereniging.

Art. 3: Zetel van de vereniging:

De vereniging is gevestigd te 2230 Herselt, Wolfsdonksesteenweg, 129. en ressorteert onder het gerechtelijk arrondissement Tumhout. Alle stukken voorgeschreven door de VZW-Wet worden neergelegd in het dossier bijgehouden op de griffie van de Rechtbank van Koophandel van het voornoemd arrondissement. Verplaatsing van de zetel behoort tot de bevoegdheid van de AV en kan slechts worden beslist bij statutenwijziging.

Art. 4: Duur van de vereniging:

De vereniging wordt opgericht voor onbepaalde duur.

Art. 5: Doel van de vereniging:

De vereniging stelt tot doel :

1)Het bewaren van oude en/of klassieke motorfietsen en/of klassieke

bromfietsen en/of klassieke scooters of dito van aanverwante voertuigen, door onder meer restauratie en het

in stand houden van vroegere motortechnieken.

2) Verzamelen van informatie aangaande voornoemde materie en deze verspreiden onder haar leden.

3) Inrichten van allerlei manifestaties, in de ruimste zin van het woord, zoals o.m. zakelijk- en/of feestgetinte clubbijeenkomsten,

clubuitstappen, eventueel gespreid over één of meerdere dagen, tentoonstellingen, hobbybeurzen, enz., eventueel toegankelijk voor het algemene publiek, tot bevordering van het sociaal contact onder de leden en sympathisanten.

4) Samenwerking bevorderen en bestendigen met andere verenigingen die gelijkaardige of aanverwante doelstellingen nastreven.

5) Uitlenen, eventueel verhuren van clubmateriaal in de ruimste zin van het woord, aan de eigen leden, eventueel aan niet-leden en/of aan al dan niet aanverwante verenigingen.

TITEL Il OPRICHTING-LIDMAATSCHAP-LIDGELD

Art. 6: Oprichtingsdatum:

De oprichtingsdatum is 01 januari 2004 met tegenstelbaarheid aan derden de datum van neerlegging der

statuten op de Griffie van de bevoegde Rechtbank. ( Rechtbank van Koophandel te Turnhout)

Art. 7: Aantal leden: Het maximum aantal leden van de vereniging is onbeperkt. Het minimum aantal leden moet minstens 5 bedragen.

Art. 8: Werkende Leden:

Om als werkend lid te worden erkend dient een lid jaarlijks minimaal aan een aantal clubactiviteiten deel te nemen zoals gesteld in het clubreglement. Onder clubactiviteiten wordt verstaan de door de club

ingerichte activiteiten zoals omschreven in art.5. De werkende leden worden uitgenodigd op de jaarlijkse AV. Zij verwerven stemrecht na minimum 1 volledig kalenderjaar lidmaatschap. Het is niet mogelijk zich te laten vertegenwoordigen op de Algemene Vergadering.

Art. 9: Niet-werkende leden:

Leden die niet voldoen aan de voorwaarden van werkend lid zoals omschreven in art.8, worden als niet-werkend lid beschouwd. Zij worden niet uitgenodigd op de jaarlijkse AV, doch mogen wel aanwezig zijn. Niet-werkende leden hebben geen stemrecht.

Art.10: Ledenlijst:

Er wordt jaarlijks een ledenlijst opgesteld met vermelding van alle leden die in orde zijn met de betaling van het lidgeld voor desbetreffend jaar, zoals gesteld in het CR. Deze ledenlijst zal de naam, voornaam en laatst gekend adres van de leden dragen met vermelding van de aanduiding hetzij WL, hetzij NWL, datum en bedrag van betaling van het jaarlijks lidgeld, alsmede de wijze van betaling.

Art.11: Toetredings- Uittredings- en Ontslagprocedures:

1) Toetreding:

De vereniging is enkel toegankelijk voor natuurlijke personen, mannen en/of vrouwen, uitsluitend ten persoonlijke titel. Om tot de vereniging toe te treden dient men de leeftijd van achttien (18) jaar bereikt te hebben en de intentie te bezitten de doelstellingen van de vereniging na te willen streven. De aansluiting gebeurt op eenvoudig verzoek, volgens de aansluitingsmodaliteiten vermeld in het CR en dient te worden goedgekeurd door de RVB. Een aansluiting wordt slechts definitief mits en na betaling van het instap lidgeld.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 05/07/2011- Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

2) Uittreding:

Elk lid sluit zich aan voor onbepaalde duur en blijft erkend lid zolang hij/zij het jaarlijks lidgeld betaalt. Elk lid blijft te allen tijde vrij uit de vereniging te treden Een lid dat zijn/haar jaarlijks lidgeld niet betaalt, of niet tijdig betaalt, geeft hiermee te kennen ontslag te nemen en hoeft dit verder niet schriftelijk te

bevestigen. De vereniging noteert aldus het ontslag en is evenmin gehouden het schriftelijk te bevestigen aan het ontslag nemend lid. Om opnieuw lid te worden dient te worden voldaan aan de toetredingsvoorwaarden zoals deze gesteld voor de nieuwe leden en zoals vermeld in art. 11.1 .Een lid dat ontslag neemt heeft geen recht op een vergoeding en kan evenmin aanspraak maken op het bezit van de vereniging of betaalde bijdragen terugvorderen.

3) Ontslag:

Het ontslag van een lid kan worden voorgedragen door de RVB. Het ontslag dient te worden voorgelegd op de eerstvolgende AV, dient met redenen gestaafd te worden en vereist een twee/derde (2/3de) meerderheid van de stemgerechtigden. Het ontslagen lid dient schriftelijk verwittigd te worden. Een lid dat ontslagen wordt heeft geen recht op een vergoeding en kan evenmin aanspraak maken op het bezit van de vereniging en kan evenmin betaalde bijdragen terugvorderen.

Art.12: Lidgeld:

Jaarlijks dient ieder lid een lidgeld te betalen, waarvan het bedrag en de betalingsmodaliteiten zullen bepaald worden door de RVB en omschreven zijn in het CR. Het lidgeld zoals hoger omschreven, is jaarlijks herzienbaar door de RVB. De eventuele wijzigingen zullen opgenomen worden in het CR. Het jaarlijks lidgeld kan maximaal duizend euro (1000,00 EUR) bedragen.

TITEL III ALGEMENE VERGADERING

Art.13: Bijeenroeping, Bevoegdheden en Bekendmaking van de beslissingen van de Algemene Vergadering:

Bijeenroeping:

1) De AV is de hoogste instantie binnen de vereniging. Ze bestaat uit de werkende leden en wordt voorgezeten door de voorzitter van de RVB, bij diens afwezigheid door de ondervoorzitter, bij afwezigheid van beiden door de oudste aanwezige bestuurder.

2) De AV wordt door de RVB bijeengeroepen telkens als het doel of het belang van de vereniging dit vereist, doch minimaal één keer per jaar voor het goedkeuren van de rekeningen van het afgelopen jaar en de begrotingen voor het volgend jaar.

3) De jaarlijkse AV dient plaats te hebben binnen de zes maanden na het eindigen van elk boekjaar en de oproeping tot de AV moet een agenda bevatten van de te bespreken onderwerpen. Vôôr aanvang van de AV kunnen agendapunten worden toegevoegd mits goedkeuring bij gewone meerderheid door de AV. De AV kan enkel een beslissing nemen over de agendapunten die vermeld zijn in de oproeping of die werden toegevoegd zoals omschreven.

4) Een AV kan eveneens bijeen geroepen worden zo minstens één/vijfde (1/5de) van de werkende leden hierom verzoekt. Deze uitzonderlijke bijeenroeping dient te geschieden onder dezelfde voorwaarden zoals hoger vermeld onder punt 3 wat agenda betreft.

5) De bijeenroeping van de AV, met bekendmaking van plaats, datum, dag en uur van aanvang, zal aan de werkende leden bekend gemaakt

worden via briefwisseling, of e-mail, minstens acht (8) dagen v66r de AV plaats heeft. Deze uitnodiging zal eveneens de agenda bevatten.

Bevoegdheden:

1) Goedkeuren van rekeningen en begrotingen.

2) Kwijting aan de bestuurders en de commissarissen.

3) Benoemen en/of herbenoemen en/of afzetten van bestuurders.

4) Bekrachtigen van mandaten.

5) Uitsluiten van leden.

6) Wijzigen van de statuten.

7) Vrijwillige ontbinding van de vereniging.

Beslissingen:

1) Beslissingen op de AV worden genomen bij gewone meerderheid waarbij het principe geldt: één lid = één stem, waarbij onthoudingen niet worden meegeteld. Bij staking der stemmen zal een tweede stemronde gehouden warden. Bij nieuwe staking der stemmen beslist de stem van de voorzitter.

2) Voor de hiemagenoemde onderwerpen is een bijzonderde meerderheid van twee/derde (2/3de) der

stemmen nodig, nl:

- Wijziging der statuten.

- Uitsluiten van leden en/of ontslagen van bestuurders.

- Ontbinding van de vereniging.

Bij niet bereiken van de vereiste meerderheid zal verder gehandeld worden volgens de VZW-Wet.

~ MOD 2.2

3) Wanneer de wijziging betrekking heeft op het doel of op de doel-

einden waarvoor de vereniging is opgericht, kan zij alleen worden aangenomen met een meerderheid van

viervijfden (4/5de) van de

aanwezige en stemgerechtigde leden. Bij niet bereiken van de vereiste meerderheid zal verder gehandeld

worden volgens de Wet op de VZW's.

4) De stemming gebeurt door handopsteking. Bij delicate zaken zoals bijvoorbeeld o.m. het ontslag van een beheerder of het ontslag van een lid kan worden besloten op geheime wijze te stemmen per naamloze stembrief. De uitgebrachte stemmen dienen onmiddellijk te worden geteld door RVB en het stemresultaat dient onmiddellijk te worden medegedeeld aan de AV.

5) Voor beslissingen die wettelijk dienen te worden gepubliceerd in de bijlagen tot het Belgisch Staatsblad zal gehandeld worden volgens de wet die van toepassing is op de vzw's. (Wet van 27 juni 1921, gewijzigd door de Wet van 2 met 2002)

TITEL IV RAAD VAN BESTUUR

Art.14: Benoeming en Bevoegdheden van de Raad Van Bestuur:

Benoeming:

1) De leden van de RVB dienen lid te zijn van de vereniging. De RVB zal bestaan uit minimum 3 bestuurders en wordt aangesteld door de AV

2) De RVB mandateert zijn leden. De toekenning van de toevertrouwde mandaten dient bekrachtigd te worden door de AV.

3)

4) Ambtsbeëindiging van een mandaat dient te worden voorgesteld en goedgekeurd op de eerstvolgende AV na de kennisgeving.

Bevoegdheden:

1) De RVB handelt uitsluitend als college. Elk optreden van de RVB, of van zijn leden individueel, wordt geacht gezamenlijk te geschieden als college, in opdracht van de vereniging.

2) Een opdracht, zelfs individueel uitgevoerd in naam van de vereniging, kan geen enkele persoonlijke verantwoordelijkheid dragen van de uitvoerder.

3) De RVB bestuurt de vereniging en is bevoegd voor het dagelijks beheer en alle aangelegenheden van de vereniging, met uitzondering van degene die door de wet uitdrukkelijk zijn voorbehouden aan de Algemene Vergadering.

4) De RVB vertegenwoordigt de vereniging bij elke gerechtelijke en buitengerechtelijke handeling.

5) Bij buitengerechtelijke handelingen kan de vereniging, ook tegenover derden, geldig vertegenwoordigd worden door de gezamenlijke handtekeningen van minimaal twee beheerders, hiervoor benoemd door de voltallige RVB.

6) De RVB kan haar bevoegdheden geheel of gedeeltelijk overdragen aan één of meer van haar leden. Bij deze overdracht, hetzij tijdelijke overdracht, zal elk lid optreden uitsluitend in naam van de vereniging met uitsluiting van elke persoonlijke verantwoordelijkheid.

7) De RVB vaardigt alle clubreglementen uit en is bevoegd deze te wijzigen. Het CR omvat de richtlijnen van de dagelijkse werking van de vereniging alsmede de richtlijnen in verband met de clubactiviteiten. Elk lid ontvangt een afschrift van het CR, bij het

ondertekenen van zijn aansluiting. Na wijziging van het CR zal dit via briefwisseling of e-mail aan de leden kenbaar gemaakt worden.

8) Financiële boekhouding behoort tot de bevoegdheden van de RVB. De jaarrekeningen dienen ter controle

te worden voorgelegd aan minstens

twee commissaris rekenplichtigen. Na controle door de commissaris rekenplichtigen dienen de

jaarrekeningen ter goedkeuring te worden voorgelegd aan de AV.

- Begindatum boekjaar: De eerste kalenderdag van de maand januari

- Einddatum boekjaar: De laatste kalenderdag van de maand december.

Ontslag:

1) De leden van de RVB nemen hun mandaat voor onbepaalde tijd op. Het neerleggen van een mandaat wordt schriftelijk betekend aan de RVB. Het ontslagnemend lid heeft geen recht op een vergoeding. en kan evenmin aanspraak maken op het bezit of op een deel van het bezit van de vereniging.

2) Een lid van de RVB kan slechts ontslagen worden door de AV. waarbij dezelfde ontslagprocedure dient gevolgd te worden zoals deze is gesteld voor de andere leden (Art.11.3). Een ontslagen lid van de RVB heeft geen recht op een vergoeding en kan evenmin aanspraak maken op het bezit of op een deel van het bezit van de vereniging.

3) Bij ontslag van een lid van de RVB zal het ontstane mandaat tijdelijk opgevuld en waargenomen worden door een medelid van de Raad Van Bestuur. De RVB is alsdan gemachtigd de invulling van de openstaande vacature toe te wijzen aan een ander werkend lid van de

vereniging. De definitieve aanstelling tot lid van de RVB, met eventuele opvulling van het vrijgekomen mandaat dient bekrachtigd te worden op en door de eerstvolgende Algemene Vergadering.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 05/07/2011- Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Voort behouden ' 'aan het Belgisch Staatsblad

Luik B - Vervolg

TITEL V INZAGERECHT LEDEN

Art.15: Inzagerecht:

Derden die belang doen blijken, hebben het recht inzage van de notulen van de AV te vragen. Alle leden kunnen op de zetel van de vereniging het ledenregister raadplegen, inzage vragen van de notulen en de beslissingen van de AV en van de RVB , alsmede inzage vragen van alle boekhoudkundige stukken van de vereniging.

TITEL VI WIJZIGING DER STATUTEN

Art.16: Bijzondere regeling in geval van wijziging der statuten: _. -

1)Tot wijziging van de statuten kan slechts worden overgegaan in-

dien de vooropgestelde wijziging is vermeld in de oproeping van de te houden AV of bij stemming werd

toegevoegd aan de agenda zoals omschreven in art.14 ( bijeenroeping-punt3 ).

2) Voor de wijziging van de statuten is een aanwezigheid vereist van

twee/derde (2/3de)van de stemgerechtigde leden. Wordt deze 2/3de niet bereikt bij de eerste oproeping van de AV, worden de stemgerechtigde

leden opgeroepen tot een tweede AV waarbij een tussenperiode dient in acht genomen te worden van minstens 15.dâg"éri'en waarin tot geldige stemming kan worden overgegaan ongeacht het aantal aanwezige stemgerechtigden.

3) Uitbreiding of wijziging van het doel van de vereniging dient te worden goedgekeurd door de AV, waarbij een meerderheid van twee / vijfde (2/5de) der stemmen noodzakelijk is. Bij wijziging der statuten dient verder gehandeld te worden volgens de Wet op de VZW's ( Wet van 27 juni 1921, gewijzigd door de Wet van 2 mei 2002 ).

TITEL VII ONTBINDING - VEREFFENING

Art.17: Ontbinding - Vereffening van de vereniging:

1) Behoudens de gevallen van gerechtelijke ontbinding en van ontbinding van rechtswege, kan slechts de AV tot ontbinding besluiten, op de wijze zoals bepaald in de VZW-Wet.

2) Bij ontbinding van de vereniging zal het netto actief onvoorwaardelijk worden geschonken aan één of meerdere vzw's liefdadigheidsinstellingen.

TITEL VIII SLOT

Art. 20: VZW - Wetgeving:

Al wat niet specifiek in de statuten is vernield of voorzien, wordt beheerst door de VZW-Wet. (Wet van 27

juni 1921, gewijzigd door de Wet van 2 mei 2002)

Herselt,03-06-2011

Heylen Ben, Secretaris OMCH vzw Tubbax Louis, Voorzitter OMCH vzw

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 05/07/2011- Annexes du Moniteur belge

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso Naam en handtekening

03/07/2015
ÿþ MOD 2.2

in de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

" í.°1Nei"ek+}g-e. Etá:L' gY'LA~iY vtt,u ly.v P.r.ECHTB,mli<. VAN I:ï:OPEAND;'L

2 4 JUNI 2015

ANTWEPiFP+r1aI alt:iY.liSlff T adTild:-i:oí" ~T eiffieïior



Ondernemingsnr : 865.586.131

Benaming

(voluit) : OUDE MOTOREN CLUB HERSELT VZW

(verkort) : O.M.C.H. v.z.w.

Rechtsvorm : Vereniging zonder winstoogmerk

Zetel : WOLFSDONKSESTEENWEG 129, 2230 HERSELT, BELGIE

Onderwerp akte : Ontslag-Benoeming

Op 5/6/2015 werd er een bijzondere Algemene Vergadering gehouden naar

aanleiding van enkele wijzigingen in de Raad Van Bestuur. Deze bijzondere

Algemene Vergadering neemt akte van het ontslag van:

LEPOUTRE ARON Bestuurslid

De bijzondere Algemene Vergadering neemt vervolgens akte van de

benoeming van DE KOCK LUC als bestuurlid.

Hierdoor ziet vanaf 5/6/2015 de Raad Van Bestuur er als volgt uit:

1) TUBBAX Lodewijk : Voorzitter, Volmachtdrager/Bankrekening(en).

2) CLAES René : Ondervoorzitter

3) HEYLEN Ben : Secretaris, VolmachtdragerBankrekening(en).

4) CAMERLINCKX Wim : Penningmeester, Volmachtdrager/Bankrekening(en)

5) TORFS John : Commissaris-Rekenplichtige

6) VERBRAEKEN Ronny : Commissaris-Rekenplichtige

7) VAN REET Frans : Commissaris-Rekenplichtige

8) STROOBANTS Dimitri : Bestuurslid

9) JANSSENS Jozef : Bestuurslid

10) DE KOCK LUC : Bestuurslid

Herselt, 05-06-2015

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 03/07/2015 - Annexes du Moniteur belge

u~uMiuiw~i~~W~~

15095

Nu

Coordonnées
OUDE MOTORENCLUB HERSELT, AFGEKORT : O.M.C.H.

Adresse
WOLFDONKSESTEENWEG 129 2230 HERSELT

Code postal : 2230
Localité : HERSELT
Commune : HERSELT
Province : Anvers
Région : Région flamande