OUDERS IN ACTIE VZW, AFGEKORT : OUDERS IN ACTIE

Association sans but lucratif


Dénomination : OUDERS IN ACTIE VZW, AFGEKORT : OUDERS IN ACTIE
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 537.713.263

Publication

29/08/2013
ÿþMOD 2.2

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 29/08/2013 - Annexes du Moniteur belge

Art. 1 NAAM EN ZETEL

Art. 2 ADRES

Art. 3 DOEL

Tussen ondergetekenden, zijnde natuurlijke personen:

De heer Sven De Deyne, wonende te 2570 DUFFEL, Wandelingstraat 54

Mevrouw Annick De Haes, wonende te 2570 DUFFEL, Oude Liersebaan 160

Mevrouw Cindy Ristic, wonende te 2860 SINT KATELIJNE WAVER, Halewijnstraat 10

Mevrouw Martine Willems, wonende te 2570 DUFFEL, Hoogstraat 405A

De heer Dirk Henderieckx, wonende te 2570 DUFFEL, Beukheuvel 22

wordt overeengekomen een vereniging zonder winstoogmerk op te richten overeenkomstig de Wet van 27 juni 1921, gewijzigd door de wet van 2 mei 2002, en latere wetswijzigingen, onder de volgende voorwaarden en omstandigheden, waarvan de statuten als volgt luiden:

STATUTEN OUDERS IN ACTIE V.Z.W.

De zetel van de vereniging is gevestigd te 2570 DUFFEL, Mijlstraat 91 en ressorteert onder het gerechtelijk arrondissement Mechelen. Bij beslissing van de Algemene Vergadering kan deze zetel binnen het gerechtelijke arrondissement Mechelen worden verplaatst.

De vereniging wordt genoemd OUDERS IN ACTIE.

De vereniging heeft tot doel een positieve samenwerking tussen de lagere school DE MEYL, de kleuterschool

Ondernemingsnr :

Benaming

(voluit) : Ouders in Actie vzw

België

Onderwerp akte : Oprichting

*13304807*

(afgekort) : Ouders in Actie

Rechtsvorm: : Vereniging zonder winstoogmerk

Luik B

Zetel : Mijlstraat 91

0537713263

2570

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

Duffel

Griffie

Neergelegd

27-08-2013

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of het organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of het organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening

MOD 2.2

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Luik B - vervolg

HET MIJLTJE, de leerlingen en ouders van de leerlingen van deze twee scholen na te streven en te bevorderen, dit ten bate van de harmonische ontwikkeling van de kinderen in het algemeen en de schoolopvoeding in het bijzonder.

Hiertoe zal de vereniging onder meer volgende activiteiten ontwikkelen:

Het verstrekken van informatie aan de ouders; De ouders vanuit hun opvoedingsverantwoordelijkheid participatief betrekken bij de school; Steun verlenen aan initiatieven die de kwaliteit van de scholen en van het onderwijs ten goede komen; De opvoeding en het onderwijs van de kinderen bevorderen door een nauwe samenwerking tussen ouders en school; De band en/of relatie tussen de leerlingen, de ouders en de school bevorderen; De ouders als groep vertegenwoordigen bij het Schoolbestuur/de inrichtende macht, de Schooldirectie en de leerkrachten en bij alle instanties die bij de opvoeding en bij het onderwijs van de schoolgaande kinderen betrokken zijn.

Om deze doelstellingen te verwezenlijken kan de vereniging:

Art. 4 DUUR

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 29/08/2013 - Annexes du Moniteur belge

Alle handelingen, activiteiten en initiatieven maken het voorwerp uit van voorafgaand overleg met de directie van de scholen. Het is vanzelfsprekend dat scholen/schooldirecties en de vereniging zich samen kunnen vinden in de gedane voorstellen.

Art. 5 LEDEN

5.1. In de vereniging zijn er effectieve leden en toegetreden leden.

De toegetreden leden worden onderverdeeld in 2 categorieën, zijnde sympathisanten en adviserende leden. Effectieve leden en adviserende leden zijn toegelaten op de Algemene Vergadering.

Sympathisanten zijn allen die het ouderlijke gezag uitoefenen of voogd zijn van een regelmatig ingeschreven leerling van de in Art. 3 vermelde scholen, tenzij zij de wens hebben uitgedrukt geen deel te willen uitmaken van de vereniging. Jaarlijks worden alle leden hiervan op de hoogte gesteld. Sympathisanten kunnen deelnemen aan de activiteiten van de vereniging. Sympathisanten hebben geen stemrecht op de Algemene Vergadering en worden ook niet uitgenodigd voor deze Algemene Vergadering.

Effectieve leden zijn sympathisanten die zich actief willen inzetten voor de vereniging. Wie effectief lid wil worden moet dit schriftelijk of via e-mail melden aan de voorzitter of de secretaris. Effectieve leden kunnen deelnemen aan de activiteiten van de vereniging en worden uitgenodigd op de Algemene Vergadering (zie Art. 7). Effectieve leden hebben stemrecht op de Algemene Vergadering. Het aantal effectieve leden mag niet minder dan vier bedragen. De ondergetekende oprichters zijn de eerste effectieve leden.

De Algemene Vergadering is bevoegd voor de aanvaarding van nieuwe effectieve leden, dit met een gewone meerderheid.

Op de zetel van de vereniging wordt een permanent register van de effectieve leden bijgehouden dat door elk lid kan worden geraadpleegd tijdens de schooluren.

Adviserende leden zijn de directie en de leerkrachten van de in Art. 3 vermelde scholen. De adviserende leden hebben geen stemrecht op de Algemene Vergadering. De vereniging heeft ook de mogelijkheid om deskundigen uit te nodigen als adviserend lid. De directie of zijn afgevaardigde wordt uitgenodigd voor het bijwonen van de Algemene Vergaderingen van de vereniging om te garanderen dat hij/zij zijn/haar functie als waarnemer kan uitvoeren.

5.2. De effectieve en adviserende leden zijn verplicht de statuten alsook haar besluiten na te leven en de belangen van de vereniging en van de scholen niet te schaden. De statuten kunnen door alle leden geraadpleegd worden op zetel van de vereniging tijdens de schooluren.

Lidmaatschap van de vereniging houdt de aanvaarding van de statuten in.

- steun verlenen aan initiatieven die de kwaliteit van de scholen en het onderwijs ten goede komen.

- activiteiten van informatieve en vormende aard organiseren.

- activiteiten van sociale en culturele aard organiseren om de ouderwerking op school vorm te geven en om de

school materieel te ondersteunen.

De vereniging kan alle handelingen stellen die rechtstreeks of onrechtstreeks verband houden met haar doel, met inbegrip van bijkomstige commerciële en winstgevende activiteiten binnen wat wettelijk is toegelaten en waarvan de opbrengsten te allen tijd volledig worden besteed aan haar doel.

De vereniging wordt voor onbepaalde duur opgericht en kan op elk moment ontbonden worden.

5.3. Het lidmaatschap van de vereniging bedraagt maximum 15 eur.

5.4. Het lidmaatschap eindigt door:

vrijwillig ontslag, overlijden, of uitsluiting door de Algemene Vergadering met 2/3 meerderheid der stemmen. Een

vrijwillig ontslag wordt schriftelijk of via e-mail aan de voorzitter of de secretaris meegedeeld.

Gewezen leden of hun rechtsopvolgers kunnen geen aanspraak maken op de gelden of het vermogen van de

vereniging.

Artikel 6. DE RAAD VAN BESTUUR

6.1. De vereniging wordt bestuurd door een Raad van Bestuur, samengesteld uit minstens drie bestuurders: een

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of het organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 29/08/2013 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Luik B - vervolg

voorzitter, een secretaris en een penningmeester. De bestuurders worden verkozen door de Algemene Vergadering. Deze functies zijn in geen enkel geval cumuleerbaar.

6.2. De Raad van Bestuur kan bijkomende functies creëren na goedkeuring van de Algemene Vergadering. 6.3. De leden van de Raad van Bestuur worden benoemd voor onbepaalde duur en oefenen hun mandaat onbezoldigd uit.

De Leden van de Raad van Bestuur kunnen te allen tijde vrijwillig ontslag nemen. Een lid van de Raad van Bestuur dat vrijwillig ontslag wil nemen, meldt dit schriftelijk of via e-mail aan een ander bestuurslid.

Zo door vrijwillig ontslag, verstrijken van de termijn of afzetting, het aantal bestuurders is teruggevallen onder het wettelijk minimum, blijven de bestuurders in functie totdat hun vervanging is voorzien.

De leden van de Raad van Bestuur zijn te allen tijde afzetbaar door de Algemene Vergadering, dit met een 2/3 meerderheid der stemmen.

6.4. De Raad van Bestuur leidt, vertegenwoordigt en bindt de vereniging in alle gerechtelijke en buitengerechtelijke handelingen. De Raad van Bestuur is bevoegd voor alle aangelegenheden die door de wet niet uitdrukkelijk aan de Algemene Vergadering zijn toegekend.

6.5. De Raad van Bestuur kan, onder zijn verantwoordelijkheid, zijn bevoegdheid gedeeltelijk overdragen aan één of meerdere leden of aan een derde.

6.6. De Raad van Bestuur vergadert op uitnodiging (schriftelijk of via e-mail) van de secretaris of op vraag van een bestuurder. De uitnodiging bevat de agenda.

6.7. De Raad Van Bestuur oefent zijn bevoegdheden uit als college. Dit impliceert dat de Raad van Bestuur slechts geldig vergadert als de voorzitter en ten minste de helft van de overige bestuurders aanwezig of vertegenwoordigd is. Bij een tweede bijeenroeping, met dezelfde agenda, vergadert de raad geldig ongeacht het aantal aanwezige bestuurders.

6.8. Beslissingen worden genomen bij gewone meerderheid. Elke bestuurder kan slechts één ander bestuurder met schriftelijke volmacht vertegenwoordigen en kan bijgevolg hoogstens twee stemmen uitbrengen. Bij staking van stemmen beslist de voorzitter.

6.9. Onverminderd de algemene vertegenwoordigingsbevoegdheid van de Raad van Bestuur als college, is de vereniging in en buiten rechte rechtsgeldig vertegenwoordigd door de voorzitter, die alleen kan handelen, of door de secretaris en de penningmeester, die gezamenlijk moeten handelen.

Bij vrijwillig ontslag of uitsluiting door de Algemene Vergadering, vervalt de bevoegdheid om de vereniging in en buiten rechte te vertegenwoordigen, en vervalt ook zijn/haar functie.

6.10. De besluiten worden vastgelegd in een verslag opgesteld door de secretaris, of bij afwezigheid van de secretaris door een vervanger aangesteld door de Raad van Bestuur. Het verslag wordt door de Raad van Bestuur goedgekeurd en ondertekend door de voorzitter en één bestuurder. Een ondertekend exemplaar van het verslag wordt bewaard op de zetel van de vereniging.

Artikel 7. DE ALGEMENE VERGADERING

7.1. De Algemene Vergadering bestaat uit effectieve leden. Om de goede samenwerking te bevorderen tussen de vereniging en de scholen worden de schooldirecties op elke Algemene Vergadering uitgenodigd. De vergadering wordt geleid en voorgezeten door de voorzitter en bij afwezigheid door de secretaris of een bestuurder hiertoe aangeduid door de Algemene Vergadering.

7.2. Enkel effectieve leden hebben stemrecht op de Algemene Vergadering.

7.3. Een effectief lid kan zich laten vertegenwoordigen door een ander effectief lid. Dat gebeurt door het geven van een schriftelijke volmacht. Die volmacht wordt aan een aanwezig lid van de Raad van Bestuur bezorgd vóór de aanvang van de Algemene Vergadering. Een effectief lid kan slechts één ander effectief lid vertegenwoordigen.

7.4. De Algemene Vergadering is bevoegd voor :

wijzigen van de statuten benoemen en afzetten van de bestuurders kwijting aan de bestuurders goedkeuren van het budget en de rekeningen ontbinden van de vereniging de definitieve uitsluiting van leden

(uitgesloten leden kunnen niet opnieuw lid worden van de VZW) machtigen van de Raad van Bestuur om zijn bevoegdheden aan derden over te dragen alle punten die haar door de Raad van Bestuur worden voorgelegd. De benoeming en afzetting van de commissarissen en het bepalen van hun bezoldiging ingeval een bezoldiging wordt toegekend, de kwijting aan de commissarissen, de omzetting van de vereniging in een vennootschap met een sociaal oormerk en alle gevallen waarin de statuten dat vereisen.

7.5. De Algemene Vergadering vergadert minstens één keer per jaar:

in de loop van de maanden mei of juni (ten laatste 30 juni) voor een evaluatie van het aflopende werkjaar, indien nodig de verkiezing van nieuwe bestuursleden en voor de goedkeuring van de rekeningen en het budget. 7.6. De Algemene Vergadering wordt verplicht samengeroepen door de bestuurders wanneer één vijfde van de effectieve leden daarom verzoekt. De Raad van Bestuur roept de Algemene Vergadering bijeen binnen eenentwintig dagen na het verzoek tot bijeenroeping. De Algemene Vergadering wordt uiterlijk op de veertigste dag na dit verzoek gehouden.

7.7. De schriftelijke oproeping per e-mail die plaats, dag en uur van de vergadering vermeldt, bevat de agenda, vastgelegd door de Raad van Bestuur, en is ondertekend door de voorzitter of twee bestuurders. Een onderwerp dat wordt voorgedragen door ten minste één twintigste van de effectieve leden, moet op de agenda geplaatst worden.

7.8. De beslissingen worden genomen bij gewone meerderheid van de aanwezige en vertegenwoordigde stemgerechtigde effectieve leden. Bij staking van stemmen, is de stem van de voorzitter van de Algemene Vergadering doorslaggevend. Besluiten met betrekking tot de uitsluiting der leden, de vrijwillige ontbinding of een wijziging van de statuten kunnen slechts genomen worden conform de artikelen 8, 12 en 20 van de wet van 27

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of het organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening

MOD 2.2

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Luik B - vervolg

juni 1921, gewijzigd door de wet van 2 mei 2002, en latere wetswijzigingen.

7.9. Van elke Algemene Vergadering wordt een verslag opgesteld door de secretaris, of bij afwezigheid van de secretaris door een vervanger aangesteld door de Algemene Vergadering. Dit verslag wordt ondertekend door de voorzitter en een bestuurder of door twee bestuurders. Er wordt steeds een exemplaar van de verslagen bewaard op de zetel van de vereniging. Op verzoek van de effectieve leden en belanghebbende derden is er inzagerecht op het zeteladres, dit tijdens de schooluren.

Artikel 8. FINANCIEEL BELEID

8.1. Een boekjaar start op 01 januari en eindigt op 31 december.

8.2. Minstens één keer per jaar komt de Algemene Vergadering samen voor de goedkeuring van de rekeningen

en van het budget en dit volgens Art. 7.5.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 29/08/2013 - Annexes du Moniteur belge

Artikel 9. ONTBINDING

9.1. Uitgezonderd de gevallen van gerechtelijke ontbinding en ontbinding van rechtswege, kan tot de ontbinding slechts worden besloten door de Algemene Vergadering. In geval van vrijwillige ontbinding benoemt de Algemene Vergadering één of meerdere vereffenaars en bepaalt hun machten. Bij gerechtelijke ontbinding duidt de rechtbank de vereffenaars aan.

9.2. In geval van ontbinding wordt het netto-vermogen van het maatschappelijk bezit toegewezen aan een initiatief dat dezelfde doelgroep ten goede komt. Die wordt door de Algemene Vergadering aangeduid. Bij ontstentenis van zulk een initiatief wordt het netto-vermogen toegewezen aan de in Art.3 vermelde scholen en wel elks voor 50%.

Artikel 10.

Voor alles wat hier niet uitdrukkelijk is voorzien, blijft de wet van 27 juni 1921, gewijzigd door de wet van 2 mei

2002, en latere wetswijzigingen, toepasselijk.

Aldus opgemaakt op de stichtingsvergadering van 26/08/2013 te Duffel

AKTE BETREFFENDE DE RAAD VAN BESTUUR BIJ OPRICHTING

Sven De Deyne, Wandelingstraat 54, 2570 Duffel, geboren op 03/03/1963, te Gent

Annick De Haes, Oude Liersebaan 160, 2570 Duffel, geboren op 27/09/1972 te Duffel

Cindy Ristic, Halewijnstraat 10, 2860 Sint Katelijne Waver, geboren op 26/02/1976, te Duffel

Sven De Deyne Annick De Haes Cindy Ristic

De Raad van Bestuur leidt, vertegenwoordigt en bindt de vereniging in alle gerechtelijke en buitengerechtelijke handelingen. De Raad van Bestuur is bevoegd voor alle aangelegenheden die door de wet niet uitdrukkelijk aan de Algemene Vergadering zijn toegekend.

De algemene vergadering van 26/08/2013 heeft tot bestuurders benoemd:

Martine Willems Dirk Henderieckx

De Raad Van Bestuur oefent zijn bevoegdheden uit als college. Dit impliceert dat de Raad van Bestuur slechts geldig vergadert als de voorzitter en ten minste de helft van de overige bestuurders aanwezig of vertegenwoordigd is. Bij een tweede bijeenroeping, met dezelfde agenda, vergadert de raad geldig ongeacht het aantal aanwezige of vertegenwoordigde bestuurders.

Beslissingen worden genomen bij gewone meerderheid. Elke bestuurder kan slechts één ander bestuurder met schriftelijke volmacht vertegenwoordigen en kan bijgevolg hoogstens twee stemmen uitbrengen. Bij staking van stemmen beslist de voorzitter.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of het organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening

MOD 2.2

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Luik B - vervolg

Aldus opgemaakt op de algemene vergadering van 26/08/2013

Te Duffel

Sven De Deyne Voorzitter

Te Duffel

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 29/08/2013 - Annexes du Moniteur belge

AKTE BETREFFENDE DE PERSONEN GEMACHTIGD DE VERENIGING TE VERTEGENWOORDIGEN

Aldus opgemaakt op de algemene vergadering van 26/08/2013

Voorzitter: Sven De Deyne, Wandelingstraat 54, 2570 Duffel, geboren op 03/03/1963, te Gent

Secretaris: Annick De Haes, Oude Liersebaan 160, 2570 Duffel, geboren op 27/09/1972, te Duffel

Penningmeester: Cindy Ristic, Halewijnstraat 10, 2860 Sint Katelijne Waver, geboren op 26/02/1976, te Duffel

Onverminderd de algemene vertegenwoordigingsbevoegdheid van de raad van bestuur als college, is de vereniging in en buiten rechte rechtsgeldig vertegenwoordigd door de voorzitter, die alleen kan handelen, of door de secretaris en de penningmeester, die gezamenlijk moeten handelen.

De raad van bestuur van 26/08/2013 heeft onder zijn leden de volgende gemachtigde functies toegekend:

Sven De Deyne Voorzitter

07/07/2015
ÿþNSOD 2.2

= In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie

na neerlegging van de akte ter griffie-_---_

NE

IS

5096920*

Ondernemingsnr : 0537.713.263

Benaming

(voluit) : OUDERS IN ACTIE VZW

2 6 JUNI

RECHTBANK van KOOFHANr,E'

ANTV . Eipi, aíd ;'v'

(verkort) :

Rechtsvorm : VZW

Zetel : Mijlstraat 91 - 2570 DUFFEL

Onderwerp akte : Wijziging Raad van Bestuur

Met ingang van 15 juni 2015 heeft de algemene vergadering met eenparigheid van stemmen het ontslag aanvaard als lid van de raad van bestuur van:

De Deyne Sven, Wandelingstraat 54 - 2570 Duffel - geboren te Gent op 03 maart 1963 Ristic Cindy, Halewijnstraat 10-2860 - Sint Katelijne Waver - geboren op 26 februari 1976

Zij heeft benoemd tot nieuw lid van de raad van bestuur:

Willems Martine, Hoogstraat 405A - 2570 Duffel - geboren te Antwerpen op 28 juli 1975

Henderieckx Dirk, Beukheuvel 22 - 2570 Duffel - geboren te Duffel op 02 juli 1973

De andere bestuurders worden herbenoemd, zodat de raad van bestuur vanaf heden is samengesteld als

volgt:

Willems Martine, Hoogstraat 405A - 2570 Duffel - geboren te Antwerpen op 28 juli 1975

Annick De Haes, Mijlstraat 230 - 2570 Duffel - geboren te Duffel op 27 sept. 1972

Dirk Henderieckx, Beukheuvel 22 - 2570 Duffel - geboren te Duffel op 02 juli 1973

Deze hebben onder elkaar aangesteld ais:

Voorzitter: Willems Martine

Secretaris: De Haes Annick

Penningmeester: Henderieckx Dirk

Willems Martine, Hoogstraat 405A - 2570 Duffel - geboren te Antwerpen op 28 juli 1975 - Voorzitter

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o}n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 07/07/2015 - Annexes du Moniteur belge

Coordonnées
OUDERS IN ACTIE VZW, AFGEKORT : OUDERS IN AC…

Adresse
MIJLSTRAAT 91 2570 DUFFEL

Code postal : 2570
Localité : DUFFEL
Commune : DUFFEL
Province : Anvers
Région : Région flamande