PASFORM

Association sans but lucratif


Dénomination : PASFORM
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 567.872.147

Publication

19/11/2014
ÿþMOD 2.2

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 19/11/2014 - Annexes du Moniteur belge

beiden voor De Brug vzw, ondernemingsnummer 0432 591 690, maatschappelijke zetel Borggravevijverstraat 5 te 3500 HASSELT;

beiden voor Tievo vzw, ondernemingsnummer 0432 232 196, maatschappelijke zetel Pastorijstraat 118 te 3300 TIENEN;

Bijeengekomen op 7 november 2014 hebben besloten over te gaan tot de oprichting van een vereniging zonder winstoogmerk, waarvan de statuten luiden als volgt:

Titel I - Benaming, zetel, doel, duur

Art. 1. De vereniging zonder winstoogmerk draagt als naam Pasform, vereniging zonder winstoogmerk.

Art. 2. De zetel van de vereniging is gevestigd 2800 Mechelen, Varkensstraat 6. De vereniging ressorteert onder het gerechtelijk arrondissement Mechelen. Alle stukken voorgeschreven door de vzw-wet worden neergelegd in het dossier bijgehouden door de griffie van de rechtbank van koophandel van het voornoemd gerechtelijk arrondissement. De zetel kan met eenvoudige beslissing van de Raad van Bestuur binnen dit arrondissement

Oprichtingsstatuten Pasform vzw

Varkensstraat 6, 2800 Mechelen

Oprichtingsstatuten  benoemingen Raad van Bestuur

De ondergetekenden:

- Eerdekens Steven, Dekenskamp 51 te 3680 MAASEIK, °17/02/1972 te NEERPELT, - Valkenborg Jos Jan Jeanne, Kasteellaan 501 te 9000 GENT, °14/01/1962 te GENK,

- Knops Nicole Chantal, Sint-Lambertusstraat 18 te 3730 HOESELT, °06/04/1964 te GENK,

- Evenepoel Katleen Mia, Ramerstraat 42 te 1760 ROOSDAAL, °13/03/1978 te ANDERLECHT,

beiden voor Het Grote Plein vzw, ondernemingsnummer 0472 786 413, maatschappelijke zetel Kerkstraat 4 te 1742 TERNAT;

- Berwaerts Ann Marie Frieda, Putstraat 86 te 3300 HAKENDOVER, °28/05/1960 te TIENEN, - Wynants Elke, Rubenshof 11 te 3300 TIENEN, °08/06/1979 te LEUVEN,

Ondernemingsnr :

Benaming

(voluit) : Pasform

Onderwerp akte : Oprichting

(afgekort) :

Rechtsvorm : Vereniging zonder winstoogmerk

Zetel : Varkensstraat 6

*14310928*

Luik B

2800

België

0567872147

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

Mechelen

Griffie

Neergelegd

17-11-2014

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

verplaatst worden.

Art. 3. De vereniging heeft tot doel, zelf of via haar leden vzw s, sociaal-cultureel vormingswerk en sociaal culturele activiteiten aan te bieden aan personen met een beperking, hun natuurlijk netwerk en professionelen. Zij kan daarbij, zelf of via haar leden, overgaan tot het organiseren of aantrekken van vormingsprogramma s die de deelnemer in staat stellen kennis, inzicht, vaardigheden te verwerven of te bevorderen, met het oog op persoonsontplooiing, het functioneren in de samenleving, het participeren aan het sociaal cultureel leven en de maatschappelijke inclusie.

De vereniging waakt erover dat de vormingsactiviteiten die door de aangesloten leden worden aangeboden, conform zijn met de vigerende regelgeving betreffende het sociaal-cultureel volwassenenwerk, in het bijzonder voor vormingsinstellingen voor personen met een handicap.

De vereniging treedt met betrekking tot alle decretale verplichtingen als gesprekspartner op naar het Ministerie voor Cultuur en de Administratie, bevoegd voor het sociaal-cultureel volwassenenwerk en in uitbreiding naar alle overheden.

De vereniging kan ook andere initiatieven nemen of ondersteunen die niet aan alle vereisten van bovengenoemde decreten voldoen om mee te bouwen aan een meer inclusieve samenleving.

Luik B - vervolg MOD 2.2

Titel II - Leden

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 19/11/2014 - Annexes du Moniteur belge

Art. 4. De vereniging is opgericht voor onbepaalde duur.

Art. 5. Het aantal leden is onbeperkt maar moet ten minste drie bedragen. Elk lid is een rechtspersoon. De stichtende leden zijn organisaties die erkend en gesubsidieerd werden krachtens het decreet van 19 april 1995 voor hun werking met de doelgroep van personen met een handicap. De leden worden vertegenwoordigd door gemandateerden aangeduid door de respectieve erkende organisaties. Elk lid kan zich laten vertegenwoordigen door twee gemandateerden.

Art. 6. Ontslag, uitsluiting van leden en het aanvaarden van nieuwe leden gebeurt door de Algemene Vergadering op voorstel van de Raad van Bestuur. Nieuwe leden dienen voorgedragen te worden door minstens 2 leden, met een gemotiveerde aanvraag in te dienen bij de voorzitter van de Raad van Bestuur. Nieuwe leden zijn verenigingen die in hun doelstelling werken met of voor de doelgroep van personen met een handicap en hun omgeving.

Art. 7. De leden van de vereniging zijn verplicht de statuten en het huishoudelijk reglement van de vereniging na te leven.

Art. 8. De leden zijn geen bijdrage verschuldigd. Ontslagnemende leden kunnen geen enkel recht laten gelden op het bezit/vermogen van de vereniging.

Titel III - Algemene Vergadering

Art. 9. De Algemene Vergadering is uitsluitend bevoegd voor:

a. het wijzigen van de statuten;

b. het benoemen en afzetten van de bestuurders;

c. de benoeming en de afzetting van de commissarissen en het bepalen van hun bezoldiging ingeval een bezoldiging wordt toegekend;

d. de kwijting aan de bestuurders en de commissarissen;

e. het goedkeuren van de begrotingen en rekeningen, de vaststelling en verdeling van de subsidies en werkingskosten onder de leden volgens de verdeelsleutel die is vastgelegd in het huishoudelijk reglement;

f. het vrijwillig ontbinden van de vereniging;

g. de aanvaarding en het uitsluiten van een lid;

h. de omzetting van de vereniging in een vennootschap met een sociaal oogmerk; en in alle gevallen waarin onderhavige statuten dat vereisen.

De vereniging kan meer algemeen alle middelen aanwenden die tot de verwezenlijking van het doel rechtstreeks of onrechtstreeks bijdragen. De vereniging kan ter uitvoering van wat hierboven bepaald is, ondermeer alle eigendommen of zakelijke rechten verwerven, in huur nemen, verhuren, personeel aanwerven, rechtsgeldige overeenkomsten sluiten, fondsen inzamelen, kortom alle activiteiten uitoefenen of laten uitoefenen die haar doel rechtvaardigen. In het kader van het realiseren van haar doel, kan de vereniging zelfs daden van koophandel stellen.

Art. 10. Elke vergadering wordt gehouden op de dag, uur en plaats aangeduid op de bijeenroepingsbrief waarbij de datum van de 1ste vergadering voor 30 juni van dat jaar valt. Alle leden moeten uitgenodigd worden. Bijeenroeping en verslaggeving kan elektronisch via e-mail.

Art. 11. De Algemene Vergadering wordt minstens eenmaal per jaar bijeengeroepen door de Raad van Bestuur:

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

MOD 2.2

Luik B - vervolg

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

voor de goedkeuring van de rekeningen van het voorbije kalenderjaar en de begroting voor het volgende kalenderjaar, het voortgangsrapport en in voorkomend geval van het beleidsplan.

Art. 12. Elk lid heeft het recht aanwezig te zijn op en deel te nemen aan de vergadering. Voor zover het om een rechtspersoon gaat wordt een lid vertegenwoordigd door een door hem gekozen mandataris. De gemandateerde personen mogen slechts één ander lid vertegenwoordigen. Een mandaat dient schriftelijk gegeven te worden. De coördinatoren nemen deel aan de Algemene Vergadering zonder stemrecht.

Art. 13. De vergadering is geldig samengesteld indien ten minste de helft van de leden aanwezig of gemandateerd is. Indien bij een eerste bijeenroeping het vereiste aantal leden niet aanwezig is, zal binnen een maand een nieuwe Algemene Vergadering worden bijeengeroepen. Die zal geldig vergaderen ongeacht het aantal aanwezigen of gemandateerden.

Art. 14. In gewone gevallen worden de besluiten genomen bij consensus en bij ontstentenis hiervan bij twee derde meerderheid van de aanwezige en vertegenwoordigde leden. Bij staking van stemmen is de stem van de voorzitter doorslaggevend.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 19/11/2014 - Annexes du Moniteur belge

Art. 15. De Algemene Vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter van de Raad van Bestuur of door de ondervoorzitter, of bij afwezigheid van voornoemde personen, door de oudste aanwezige bestuurder.

Een lid kan zich door een ander lid laten vertegenwoordigen. Elk lid kan evenwel slechts één ander lid vertegenwoordigen.

Elk lid beschikt over één stem op de Algemene Vergadering.

Van elke vergadering worden notulen opgemaakt en in een elektronisch bestand opgeslagen. Ze zijn ter inzage van de leden die hun inzagerecht zullen uitoefenen overeenkomstig de wettelijke bepalingen terzake. Voor derden geldt dit inzagerecht niet.

Voor te leggen uittreksels worden ondertekend door de voorzitter of door twee bestuurders, of door een persoon, belast met het dagelijks bestuur.

Titel IV - Raad van Bestuur

Art. 16. De Raad van Bestuur is samengesteld uit ten minste drie leden en bestaat uit gemandateerden van rechtspersonen die, in dat geval, slechts één rechtspersoon kunnen vertegenwoordigen. Ze worden verkozen door de Algemene Vergadering op voorstel van de Raad van Bestuur voor de duur van vijf jaar samenvallend met de beleidsperiode, doch zijn te allen tijde door de Algemene Vergadering afzetbaar. De coördinatoren nemen deel aan de Raad van Bestuur zonder stemrecht. De Raad van Bestuur handelt als college. De bestuurders ontvangen voor het uitoefenen van hun functie geen bezoldiging. Het aantal leden van de Raad van Bestuur is steeds kleiner dan het aantal leden van de Algemene Vergadering.

Art. 17. De Raad van Bestuur kiest onder zijn leden een voorzitter, een ondervoorzitter en een secretaris.

De voorzitter of de secretaris roept de raad bijeen. De voorzitter zit de vergadering voor. In geval van zijn afwezigheid wordt hij vervangen door de ondervoorzitter of, bij gebrek aan ondervoorzitter, door de oudste aanwezige bestuurder.

Art. 18. De raad kan slechts geldig beslissen indien tenminste de helft van de bestuurders aanwezig is. Indien dit quorum niet is bereikt, kan een nieuwe raad worden bijeengeroepen met dezelfde agenda, die geldig zal beraadslagen en beslissen indien ten minste twee bestuurders aanwezig of vertegenwoordigd zijn. De beslissingsprocedure streeft naar consensus onder de bestuurders. Bij ontstentenis van consensus worden de beslissingen getroffen met 2/3 meerderheid van stemmen tenzij anders bepaald in deze statuten; bij staking van stemmen is de stem van de voorzitter of van zijn plaatsvervanger beslissend.

Art. 19. Iedere bestuurder kan op een schriftelijke wijze volmacht geven aan een andere bestuurder om

hem op een vergadering van de Raad van Bestuur te vertegenwoordigen. Een bestuurder kan slechts één volmacht dragen.

Art. 20. Van elke vergadering worden digitale notulen opgemaakt die in een elektronisch bestand worden

opgeslagen. De uittreksels die moeten worden overgelegd en al de andere akten, worden geldig ondertekend door de secretaris of een bestuurder.

Art. 21. De Raad van Bestuur leidt de zaken van de vereniging en vertegenwoordigt deze in en buiten rechte. Hij is bevoegd voor alle aangelegenheden, met uitzondering van deze die door de wet uitdrukkelijk aan de Algemene Vergadering zijn voorbehouden. De raad kan zelfs daden van beschikking stellen met inbegrip van, onder meer, het vervreemden, zelfs om niet, van roerende of onroerende goederen, het hypothekeren, het lenen en uitlenen, alle handels- en bankverrichtingen, het opheffen van hypotheken, ... De Raad van Bestuur benoemt en ontslaat het personeel en bepaalt hun statuut en bevoegdheden.

Art. 22. Ten aanzien van derden is de vereniging slechts geldig verbonden door de gezamenlijke

handtekening van twee bestuurders. Bestuurders die namens de Raad van Bestuur optreden, moeten ten

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

MOD 2.2

Luik B - vervolg

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Art. 23. De Raad van Bestuur kan voor bepaalde handelingen en taken, en voor daden van dagelijks bestuur, zijn bevoegdheid overdragen aan een dagelijks bestuur, aan één of meer bestuurders of zelfs aan andere personen, al dan niet lid van de vereniging. De duur waarvoor deze bevoegdheidsdelegatie plaatsgrijpt kan niet langer zijn dan vijf jaar en het mandaat kan te allen tijde met onmiddellijk ingang worden ingetrokken door de Raad van Bestuur. Het mandaat kan worden hernieuwd voor een nieuwe periode van 5 jaar.Wanneer meer dan één persoon met het dagelijks bestuur wordt belast, wordt de vereniging in al haar handelingen van het dagelijks bestuur rechtsgeldig vertegenwoordigd door één persoon belast met het dagelijks bestuur, die geen bewijs van een voorafgaand besluit onder hen moet leveren.

aanzien van derden niet doen blijken van enig besluit of van enige machtiging.

Art. 24. De bevoegdheid om de vereniging in en buiten rechte te vertegenwoordigen kan door de Raad van

Bestuur bij eenvoudig besluit worden opgedragen aan één of meer personen, al dan niet bestuurder, die, desgevallend, gezamenlijk optreden. De bevoegdheid van de bovengenoemde personen wordt precies afgebakend door de Raad van Bestuur, die eveneens de duur van het mandaat bepaalt. Het mandaat kan te allen tijde met onmiddellijke ingang door de Raad van Bestuur worden ingetrokken.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 19/11/2014 - Annexes du Moniteur belge

Titel V - Dagelijks bestuur

Art. 25. De Raad van Bestuur duidt een dagelijks bestuur aan.

Titel VI - Begroting, rekeningen

Art. 26. Het boekjaar van de vereniging loopt van 1 januari tot 31 december, met uitzondering van het

eerste boekjaar, hetwelke loopt van bij de stichting tot 31/12/2015.

Art. 27. De Raad van Bestuur bereidt de rekeningen en begrotingen voor en legt ze ter goedkeuring voor

aan de Algemene Vergadering. Na goedkeuring van de jaarrekening en begroting spreekt de Algemene Vergadering zich, bij afzonderlijke stemming, uit over de kwijting aan de bestuurders en, desgevallend, de commissaris. De vereniging zal jaarlijks een door de Algemene Vergadering goedgekeurd programma en werkingsverslag met de nodige bewijsstukken overleggen aan de subsidiërende overheid.

Art. 28. Indien de vereniging op grond van de op haar toepasselijke bepalingen daartoe verplicht is, zal de

controle op de financiële toestand, de jaarrekening en op de regelmatigheid van de verrichtingen worden opgedragen aan één of meer commissarissen te benoemen door de Algemene Vergadering onder de leden van het Instituut van Bedrijfsrevisoren. De Algemene Vergadering bepaalt het aantal commissarissen en stelt hun bezoldiging vast. De commissarissen worden benoemd voor een hernieuwbare termijn van drie jaar.

Art. 29. De commissarissen hebben, gezamenlijk of afzonderlijk, een onbeperkt recht van controle over

alle verrichtingen van de vereniging. Zij mogen ter plaatse inzage nemen van de boeken, de briefwisseling, de notulen en in het algemeen van alle geschriften van de vereniging.

Titel VII - Ontbinding van de Vereniging

Art. 30. Behoudens de gevallen van gerechtelijke ontbinding en van ontbinding van rechtswege, kan

slechts de Algemene Vergadering tot ontbinding besluiten, op de wijze zoals bepaald in de wet.

Art. 31. In geval van vrijwillige ontbinding benoemt de Algemene Vergadering, of bij gebreke daarvan de

rechtbank, een of meer vereffenaars. Zij bepaalt tevens hun bevoegdheid, alsmede de vereffenings-voorwaarden.

Art. 32. In geval van ontbinding worden de activa, na aanzuivering van de schulden, overgedragen aan

een vereniging dewelke een gelijkaardig doel nastreeft. De Algemene Vergadering die tot de ontbinding besluit zal aanduiden aan welke vereniging het vereffeningssaldo wordt overgedragen.

Art. 33. Voor alles wat in deze statuten niet uitdrukkelijk is geregeld, is de wet van 27 juni 1921 zoals

gewijzigd door de wet van 2 mei 2002, of de wetgeving die deze wet zou vervangen na de oprichting van de vereniging, toepasselijk, de algemene wettelijke bepalingen, het huishoudelijk reglement en de gebruiken terzake.

Titel VIII - Overgangsbepalingen

Art. 34. Uitzonderlijk begint het eerste jaar op 7 november 2014 en eindigt op 31 december 2015.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Luik B - vervolg

MOD 2.2

Na lezing en goedkeuring van deze statuten vergaderen de oprichters in buitengewone Algemene Vergadering

en duiden als bestuurders aan:

Voor De Brug vzw: Steven Eerdekens

Voor Het Grote Plein vzw: Nicole Knops

Voor Tievo vzw: An Berwaerts

Deze kiezen uit hun midden:

Steven Eerdekens van de Brug vzw, voorzitter Nicole Knops van Het Grote Plein, secretaris An Berwaerts van Tievo vzw, penningmeester

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 19/11/2014 - Annexes du Moniteur belge

Aldus met eenparigheid van stemmen aanvaard op de Stichtingsvergadering van Pasform vzw, gehouden te Heverlee op 7 november 2014.

Voor Tievo vzw

Ann Berwaerts Elke Wynants

Voor De Brug vzw

Steven Eerdekens Jos Valkenborg

Voor Het Grote Plein vzw

Nicole Knops Katleen Evenepoel

De Raad van Bestuur stelt het dagelijks bestuur als volgt samen:

Koen Jozef Maria Trappeniers, Vuurmolenstraat 10 te 3201 LANGDORP, °03/02/1968, Coördinator Pasform,

Griet Claes, Moverkensstraat 38c te 3520 ZONHOVEN, °19/03/1967,

Carine Louisa Josephine Van Neyghem, Kloosterstraat 21 te 3360 KORBEEK-LO, °15/03/1961.

Coordonnées
PASFORM

Adresse
VARKENSSTRAAT 6 2800 MECHELEN

Code postal : 2800
Localité : MECHELEN
Commune : MECHELEN
Province : Anvers
Région : Région flamande