PATIENTENVERENIGING OPTEREN VOOR EDUCATIE ROND RITME STOORNISSEN LIEVER DAN ACHTERAF GENEZEN, AFGEKORT : OVERRSLAG

Association sans but lucratif


Dénomination : PATIENTENVERENIGING OPTEREN VOOR EDUCATIE ROND RITME STOORNISSEN LIEVER DAN ACHTERAF GENEZEN, AFGEKORT : OVERRSLAG
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 627.769.350

Publication

14/04/2015
ÿþ MOD 2.2

ln de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -14/04/2015 - Annexes du Moniteur belge



1111,11111 111





crtrtbarrIrva koophandel

Antwerpen

01APR, 2015

afdeling Antwerpen

V rlr`f'fL

l

Ondernemingsnr : 6 2 7.. 7 6 9" 3 5 4

Benaming

(voluit) : Patientenvereniging Opteren Voor Educatie Rond Ritme Stoornissen Liever dan Achteraf Genezen

(verkort) : OVERRSLAG

Rechtsvorm : Vzw

Zetel : Veldstraat 48, 2547 Lint

Onderwerp akte : Oprichtingsakte

Ondergetekenden

1. Dhr SCHWAGTEN Bruno, Belg, arts, wonende te 2547 Lint, Veldstraat 48

2. Dhr STOCKMAN Dirk, Belg, arts, wonende te 1840 Londerzeel, Broekstraat 7

3. Dhr. DE GREEP Yves, Belg, arts, wonende te 1850 Grimbergen, Egge 9

4. Mevr. MEYTEN Nathalie, Belg, arts, wonende te 2020 Antwerpen, Vlaamse Kunstlaan 41

5. Dhr, VANDEV1JVERE Herman, Belg, verpleegkundige, wonende te 2000 Antwerpen, Amerikalei 119

6. Dhr, SMITS Paul, Belg, gepensioneerd notaris, wonende te 2900 Schoten, Villerslei 135

7. Dhr. SCHWAGTEN Werenfried, Belg, advocaat, wonende te 2530 Boechout, Lange

Kroonstraat 103e,

Komen op datum van heden, 26 februari 2015, overeen, en verklaren bij deze onder elkaar en met allen die later zullen toetreden, overeenkomstig de Wet van 27 juni 1921, betreffende de verenigingen zonder winstoogmerk, de internationale verenigingen zonder winstoogmerk en de stichtingen, zoals onder meer gewijzigd door de Wet van 2 mei 2002 en latere wetswijzigingen, een vereniging zonder winstoogmerk op te richten, waarvan zij de statuten als volgt vast stellen :

Statuten

Voorafgaandelijke definitie: Bij gebreke aan uitdrukkelijke bijkomende specificatie, dient onder iedere eenvoudige omschrijving 'lid' te worden verstaan, zowel de effectieve (of werkende), niet-effectieve (of niet-werkende), de ereleden, de steunende, beschermende als de begunstigende leden.

Titel I : Naam, zetel, doel en duur

Artikel 1 : De vereniging draagt de naam "Patientenvereniging Opteren Voor Educatie Rond Ritme Stoornissen Liever dan Achteraf Genezen", afgekort "OVERRSLAG".

Artikel 2 : De vereniging is gevestigd in het gerechtelijk arrondissement Antwerpen. Ten titel van inlichting en zonder hieraan enig statutair karakter te verlenen, geldt als volledig adres "2547 Lint, Veldstraat 48". De raad: van bestuur is bevoegd om het adres van de zetel te wijzigen binnen de grenzen van het gerechtelijk arrondissement. De raad van bestuur beslist tevens over het oprichten van kantoren en filialen.

Artikel 3: De vereniging stelt zich als doel het voeren van onderzoek naar hartritmestoornissen en' aanverwante medische problemen in de meest ruime zin, het informeren van haar leden en derden mbt, zowel deze problematiek op zich, als mogelijkheden tot preventie en / of regularisatie, alsook het organiseren in dit kader van informatieve en wetenschappelijke activiteiten, Om het doel omschreven in het eerste lid te bereiken, kan de vereniging alle initiatieven nemen die rechtstreeks of onrechtstreeks met het maatschappelijk doel te maken hebben en/of dit maatschappelijk doel kunnen bevorderen. De vereniging kan zo ter uitvoering van wat hierboven is bepaald, onder meer alle eigendommen of zakelijke rechten verwerven, in huur nemen, verhuren, personeel aanwerven, rechtsgeldige overeenkomsten afsluiten, fondsen inzamelen, kortom alle activiteiten uitoefenen of laten uitoefenen die haar doel rechtvaardigen. De vereniging is eveneens bevoegd handelsdaden te stellen voor zover deze in overeenstemming zijn met het doel omschreven in het eerste lid en/of voor zover de winst gebruikt wordt om dit doel te bereiken.

Artikel 4: De vereniging wordt opgericht op heden, voor onbepaalde duur en kan ten aile tijde worden, ontbonden.

Titel Il : Leden

Artikel 5: De vereniging bestaat in hoofdorde uit twee categorieën van leden, zijnde de effectieve (ook

werkende leden genea en de niet-effectieve leden_(ook niet-werkende jeden genaamd). _

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -14/04/2015 - Annexes du Moniteur belge M0D 2.2

Met effectieve leden wordt bedoeld, de leden van de Algemene Vergadering omschreven in de Wet van 27 juni 1921. De volheid van het lidmaatschap zoals dit blijkt uit wet, statuten en huishoudelijk reglement, komt bijgevolg uitsluitend toe aan deze werkende leden.

Het aantal effectieve leden is niet beperkt, het mag echter niet minder bedragen dan drie. De ondergetekende oprichters zijn de eerste leden. Als effectief lid kan, naast de ondergetekende oprichters, enkel worden toegelaten eenieder die betrokken is bij de behandeling van hartritmestoornissen en / of personen welke een belangrijke toegevoegde waarde zouden kunnen betekenen voor de werking van de Vzw en / of het realiseren van het door de Vzw nagestreefde doel.

Vooraleer een effectief lid tot de vereniging kan toetreden, dient hij/zij door de Raad van bestuur als zodanig te worden toegelaten. De Raad van bestuur beslist hierover zonder verhaal met gekwalificeerde meerderheid (aanwezigheid van minimum de helft + 1 van de leden van de raad van bestuur, en akkoord van 2/3 van de aldus aanwezige bestuurders).

Iedere persoon die effectief lid wil worden, dient zijn gemotiveerd verzoek tot toelating schriftelijk te richten aan de Raad van bestuur en schriftelijk zijn instemming met het doel en de statuten van de vereniging te betuigen. Aanvaarding van de statuten sluit eveneens aanvaarding van het huishoudelijk reglement in.

Het aantal niet-effectieve of toegetreden leden is evenmin beperkt. Als niet-effectief lid kan worden toegelaten:

* ieder natuurlijk persoon die lijdt aan hartritmestoomissen of betrokken is bij de behandeling van hartritmestoornissen. Iedere persoon die aan deze voorwaarde voldoet, en jaarlijks zijn bijdrage als niet- effectief lid betaalt, wordt - bij gebreke aan verzet vanwege de Raad van Bestuur binnen de 90 dagen na betaling van het lidgeld - beschouwd als 'niet-effectief 'lid. Eenvoudige betaling van het lidgeld sluit automatisch aanvaarding van de statuten evenals aanvaarding van het huishoudelijk reglement in.

* ieder familielid of kennis van de in de vorige paragraaf vermelde niet-effectieve leden en/of van de effectieve leden, alsook iedere derde die uitdrukkelijk te kennen heeft gegeven deel te willen nemen aan één of meerdere activiteiten georganiseerd door de Vzw, onder de voorwaarden en modaliteiten zoals vastgesteld in het huishoudelijk reglement en/of zoals voor die activiteit(en) bepaald door de Raad van bestuur.

De eenvoudige uitdrukking van de wil tot deelname sluit alsdan automatisch aanvaarding van de statuten evenals aanvaarding van het huishoudelijk reglement in en/of de voorwaarden en modaliteiten zoals voor die activiteit(en) bepaald door de Raad van bestuur.

Daarnaast kan de Raad van bestuur op door hem te bepalen voorwaarden, andere personen als erelid of steunend, beschermend of begunstigend lid toelaten,

De niet-effectieve leden, ereleden, steunende, beschermende of begunstigende leden, beschikken echter enkel over die rechten welke aan hen uitdrukkelijk worden toegekend hetzij in de wet, de statuten of in het huishoudelijk reglement.

Artikel 6: Van de leden kan door een beslissing van de Raad van bestuur een jaarlijkse bijdrage gevraagd worden waarvan het bedrag door hetzelfde orgaan wordt vastgesteld. De door de leden verschuldigde bijdrage mag echter niet hoger zijn dan E 1.000,00. De bijdrage is opeisbaar veertien dagen nadat zij door de Raad van bestuur is vastgesteld.

Van de ereleden, steunende, beschermende of begunstigende leden kan door een beslissing van de Raad van bestuur eveneens een jaarlijkse bijdrage gevraagd worden waarvan het bedrag door hetzelfde orgaan wordt vastgesteld. De maximum-bijdrage voor deze categorie leden is E 750,00.

Al deze bijdragen zijn ondeelbaar.

Op de zetel van de vereniging wordt door de raad van bestuur een register der leden gehouden, Dit register der leden vermeldt de naam, voornamen en woonplaats van de leden of, ingeval het een rechtspersoon betreft, de naam, rechtsvorm en het adres van de zetel. Bovendien moeten alle beslissingen betreffende de toetreding, uitsluiting of uitsluiting van leden door toedoen van de raad van bestuur in dat register worden ingeschreven binnen acht dagen nadat hij van de beslissing in kennis is gesteld. Alle leden_kunnen kosteloos van deze lijsten inzage nemen.

Artikel 7: Elk lid kan ten allen tijde uit de vereniging treden. Het ontslag dient bij aangetekende brief aan de Raad van bestuur ter kennis te worden gebracht. Ieder lid dat weigert de bijdrage te betalen, wordt geacht ontslag te nemen.

Tot uitsluiting van een effectief lid kan alleen door de Algemene Vergade-'ring worden besloten, met twee derden meerderheid der aanwezige en verte-+genwoordigde stemmen, nadat het lid is gehoord, althans opgeroe-ipen. Opgave van redenen is niet vereist.

Al de overige leden (zo o.m. niet beperkend opgesomd, de toegetreden of niet-effectieve leden) kunnen ten allen tijde onmiddellijk worden uitgesloten door een eenvoudige beslissing van de Raad van Bestuur.

Het lidmaatschap eindigt van rechtswege ingeval het lid overlijdt, failliet of onbekwaam of ln staat van verlengde minderjarigheid wordt verklaard of onder voorlopig bewind wordt gesteld, alsmede zodra het lid niet langer voldoet aan de vereisten zoals voorzien in Art. 5.

Uittredende leden of uitgesloten leden en de rechtverkrijgenden van overdeden leden hebben generlei aanspraak op het vermogen van de vereniging en kunnen nooit teruggave of vergoeding van de gestorte bijdrage, van aanbrengsten of andere prestaties vorderen.

Het lid dat goederen of waarden aanbrengt kan evenwel bedingen dat het aangebrachte, ingeval de vereniging ophoudt te bestaan of ingeval het lid van rechtswege of door uitsluiting ophoudt van de vereniging deel uitte maken, geheel kan worden teruggevorderd.

In geen geval kan een uitgetreden of uitgesloten lid inzage, mededeling of afschrift van rekeningen, verzegeling van de goederen der vereniging of het opmaken van een inventaris verlangen.

Moo2.2

Titel III: Bestuur

Art. 8 : De Vereniging wordt bestuurd door een Raad van tenminste 3 en ten hoogste 9 bestuurders, die lid zijn van de vereniging. Zij worden benoemd en ontslagen door de Algemene Vergadering. Indien benoemd door een Jaarlijkse Algemene Vergadering, worden zij benoemd voor een periode van 2 jaar en met dien verstande dat het mandaat van de eerste bestuurders, welke ter gelegenheid van de oprichting worden benoemd, zal lopen tot de jaarlijkse algemene vergadering van 2017. Indien een bestuurder wordt benoemd door een Bijzondere Algemene Vergadering teneinde een tussentijds opengevallen mandaat waar te nemen, dan zal zijn mandaat verstrijken op de eerst volgende Jaarlijkse Algemene Vergadering,

Het mandaat van de bestuurders eindigt door het verstrijken van hun mandaat en eveneens door overlijden, ontslag, aftreden of afzetting en vertes van het lidmaatschap. Zij zijn onmiddellijk herbenoembaar.

Benoeming ontslag, aftreding en afzetting van de bestuurder, zomede elk einde van een mandaat worden binnen de maand in de bijla-'ge van het Belgisch Staatsblad bekend gemaakt,

Indien een of meerdere bestuurders hun ontslag zouden geven, en hierdoor het aantal leden van de raad van bestuur zou dalen onder het wettelijk minimum, dan dienen zij zo snel als mogelijk de algemene vergadering bijeen te roepen om nieuwe bestuurders te doen benoemen. Indien zij in gebreke blijven, zijn zij ertoe gehouden hun opdracht verder te vervullen tot in hun vervanging Is voorzien, onverminderd hun aansprakelijkheid voor de schade die door hun verzuim mocht zijn veroorzaakt.

De Raad kiest uit zijn leden een Voorzitter, een secretaris en een penningmeester en zo daartoe aanleiding bestaat, een ondervoorzitter.

Art. 9 : De Raad van bestuur beschikt over de residuaire volheid van bevoegdheden d.i. zij is bevoegd voor alle aangelegenheden die niet expliciet door de wet, statuten of huishoudelijk reglement, zijn voorbehouden voor de algemene vergadering.

De raad van bestuur leidt zo de zaken van de vereniging en vertegenwoordigt deze in en buiten rechte.

De Raad kan alle handelingen van beheer verrichten, daaronder begrepen het organiseren, benoemen,

ontslaan en bezoldigen van het personeel, alsmede het uitvaardigen van een huishoudelijke reglementen.

De Raad kan bovendien alle daden van beschikking verrichten, die niet uitdrukkelijk door de wet of de statuten aan de Algemene Vergadering zijn voorbehouden en ondermeer:

- Koop, verkoop en ruil van roerende en onroerende goederen, huur en verhuur-overeenkomsten, zonder beperking van duur, alsmede alle andere overeenkomsten, zelfs minnelijke schikkingen, dadingen, compromissen en arbitragebedingen. Het aanvaarden van gelden, aangaan van leningen, verlenen van hypotheken en van alle zakelijke waarborgen; Voorts afstand doen van alle rechten en rechtsvorderingen, opheffing en machtiging tot doorhaling, met of zonder kwijting van alle in-'schrijvingen, beslag en verzet. De raad kan zijn bevoegdheid voor bepaalde handelingen en taken op zijn verantwoordelijkheid overdragen aan één der bestuurders, of zelfs aan een ander persoon, die al dan niet lid is van de vereniging.

Door de bestuurders wordt geen persoonlijke verplichting aangegaan betreffende de verbintenissen van een vereniging. Hun aansprake-'lijkheid is beperkt tot het vervullen van de hun gegeven opdrachten en tot de tekortkomingen in hun beheer.

Art. 10 : De raad kan uit zijn leden een gemachtigd bestuurder of directeur benoemen, die met het dagelijks bestuur wordt belast. Deze verzorgt de lopende zaken en de dagelijkse briefwisseling en tekent namens de vereniging alle kwitanties en ontvangstbewijzen t.a.v. vervoer, post, bank, spaarkas en alle andere gelijke ondernemingen of diensten.

Voor rechtshandelingen die buiten het dagelijks bestuur en de bijzondere opdrachten vallen, is de vereniging slechts verbonden door de handtekeningen van twee bestuurders.

Bestuurders die namens de raad optreden, moeten t.a.v. derden niet doen blijken van enig besluit of van enige machtiging. Is echter voor het verrichten van de voorgenomen handeling een machtiging van de Algemene Vergadering vereist, dan moet van die machtiging blijk worden gegeven.

Art. 11: De raad van bestuur wordt bijeengeroepen door de Voorzitter of door twee bestuurders, De raad van bestuur is een college. De vergaderingen worden voorgezeten door de Voorzitter en bij diens ontstentenis, belet of afwezigheid, door de oudste van de aanwe-zige bestuurders. Al de leden beschikken in de vergadering over één stem. Iedere bestuurder kan schriftelijk volmacht geven aan een andere bestuurder, die het daarbij behorend stemrecht mag uitoefenen, zonder dat evenwel een bestuurder houder mag zijn van meer dan 1 volmacht.

De besluiten worden bij gewone meerderheid van stemmen genomen. Tenminste de helft van de leden moet aanwezig zijn. Bij gebreke aan dit quorum, dient binnen de 14 dagen een tweede raad van bestuur te worden bijeengeroepen met eenzelfde agenda, welke raad alsdan, ongeacht het aantal aanwezig leden, rechtsgeldig kan beslissen.

Bij staking van de stemmen is de stem van de Voorzitter of van degene die hem vervangt, doorslaggevend. De Raad van bestuur stelt zijn huishoudelijk reglement vast. De notulen worden gehouden in een daartoe bestemd register, zij worden ondertekend door de Vocrzitter en de Secretaris van de vergadering.

Uittreksels en afschriften worden ondertekend door de Voorzitter van de raad en de secretaris.

Titel IV : Algemene vergadering

Art. 12 : De regelmatig bijeengekomen algemene vergadering vertegenwoordigt al haar leden; Haar besluiten gelden ook voor de leden die niet stemmen of die tegenstemmen.

Enkel effectieve leden zijn lid van, en hebben stemrecht in, de Algemene Vergadering. Slechts in zoverre de Algemene Vergadering hun aanwezigheid goedkeurt, mogen ook niet-effectieve (of niet-werkende of toegetreden) leden en zelfs derden de Algemene Vergadering bijwonen.

De Algemene Vergadering beraadslaagt en besluit over die aangelegenheden die expliciet aan haar zijn voorbehouden in de wet, statuten of huishoudelijk reglement.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -14/04/2015 - Annexes du Moniteur belge

.a Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -14/04/2015 - Annexes du Moniteur belge M0D 2.2

De Algemene Vergadering kan bij gewone meerderheid van stemmen haar bevoegdheden aan de raad van bestuur overdragen, behoudens o.m. wat betreft het wijzigen van statuten, het benoemen en afzetten 1 ontslaan van bestuurders, het goedkeuren van begrotingen en rekeningen, het vrij-'willig ontbinden van de vereniging het uitsluiten van een lid, en alle andere bevoegdheden welke haar cfr. art. 4 van de Vzw Wet exclusief zijn voorbehouden.

Art. 13 : De algemene vergadering wordt door de raad van bestuur bijeengeroepen telkens als het doel of het belang van de vereni-'ging zulks vereist.

Zij moet ten minste éénmaal in het jaar worden bijeengeroepen voor het goedkeuren van de rekeningen, de begroting en het beleid van de bestuurder, in de loop van de maand maart.

De bestuurders zijn bovendien verplicht om, telkens als ten minste één vijfde van haar effectieve leden daarom verzoekt, de algemene vergadering bijeen te roepen, met opgave van de agenda en wel binnen een termijn van eenentwintig dagen na het indienen van het verzoek bij de raad. De algemene vergadering wordt uiterlijk gehouden op de veertigste dag na dit verzoek.

Alle effectieve leden moeten worden opgeroepen tenminste 8 dagen voor de vergadering. Dit geschiedt ofwel per aangetekend schrijven, hetzij bij een gewone brief, hetzij per e-mail, waarbij telkenmale in bijlage de agenda wordt gevoegd of vermeld.

De vergaderingen hebben plaats op haar zetel of op de plaats die in de oproeping is vermeld.

Art. 14 : De vergadering wordt voorgezeten door de Voorzitter van de Raad van bestuur of, bij diens ontstentenis, belet of afwezigheid, door de oudste van de aanwezige bestuurders.

De Voorzitter wijst een secretaris aan en één of meerdere stemopnemers.

Alle leden hebben gelijk stemrecht in de vergadering.

Elk effectief lid kan zich op de vergadering laten vertegenwoordigen door een schriftelijk gemachtigde die effectief lid van de vereniging is. Niemand mag meer dan één lastgever vertegenwoordigen.

De agenda wordt vastgesteld door de Raad van bestuur.

Onderwerpen die niet op het agenda staan, kunnen niet in behandeling warden opgenomen. Elk onderwerp dat schriftelijk wordt voorgedragen door tenminste één twintigste van het totaal getal der effectieve leden, zoals dit blijkt uit de laatste ter griffie neergelegde aanvullende lijst, moet op de agenda worden vermeld.

Art. 15 ; De besluiten worden (voor zover de Vzw wet hieromtrent niet anders voorziet) genomen bij gewone meerderheid van de aanwezige en vertegenwoordigde stemmen, ongeacht het aantal aanwe-'zigen. Bij staking van stemmen is het voorstel verworpen.

Tot wijziging van de statuten kan slechts worden besloten, mits die wijziging op de agenda is vermeld en mits wordt gehandeld overeenkomstig het bepaalde in Art. 8 van de Wet van 27 juni 1921.

Een meerderheid van twee derde der stemmen is vereist voor het uitsluiten van een lid (behoudens een niet-effectief of niet-werkend lid dat ten allen tijde kan worden uitgesloten door de Raad van Bestuur),

Art. 16 : De notulen van de Algemene Vergadering worden opgenomen in een ten zetel van de vereniging gehouden bijzonder register en ondertekend door de Voorzitter van de vergadering, de secretaris en de effectieve leden die het wensen. Afschriften en uittreksels worden door de Voorzitter en door de secretaris van de raad van bestuur ondertekend. Leden, alsook derden, die van belang doen blijken, hebben recht om, op hun kosten en ter plaatse inzage en/of afschrift van de notulen te vragen; dit alles onverminderd de door de wet voorgeschreven bekendmakin-'gen.

Titel V : Begrotingen, rekeningen

Art. 17 : Het boekjaar van de vereniging loopt van 01 januari tot 31 december.

Bij het einde van elk boekjaar sluit de raad van bestuur de reke-+ningen van het afgelopen jaar af, en maakt de inventaris en het balans alsmede de begroting voor volgend jaar. Deze worden aan de jaarvergadering ter goedkeuring voorgelegd.

Het batig saldo vergroot het vermogen van de vereniging en kan onder geen beding bij wijze van dividenden of anderszins aan de leden worden uitgekeerd.

De rekeningen en de begroting worden tenminste acht dagen voor de jaarvergadering ter kennis gebracht van de leden, die alsdan inzage kunnen vorderen, doch alleen ter plaatse, van alle bescheiden waarop de rekeningen en de begroting steunen.

De jaarlijkse rekeningen worden door de zorg van de raad van bestuur neergelegd ter griffie van de Burgerlijke Rechtbank van de plaats waar de vereniging is gevestigd.

Titel VI : Huishoudelijk reglement :

Art. 18 : De Raad van bestuur kan een huishoudelijk reglement of reglement van inwendige orde opstellen, waarbij alles kan worden geregeld wat niet in de statuten is voorzien. Dit reglement kan door de raad van bestuur steeds gewijzigd worden. Het reglement en alle wijzigingen eraan, kunnen steeds worden ingezien op de maatschappelijke zetel.

Titel VII : Ontbinding, vereffening :

Art. 19 : De vereniging wordt niet ontbonden door het overlijden of uittreden van leden, voor zover het aantal leden daardoor niet daalt beneden drie.

De vereniging kan voor het verstrijken van de bepaalde tijd ontbonden worden door een besluit van de algemene vergadering, genomen overeenkomstig het bepaalde in Art. 20 in de wet van 27 juni 1921, of door een rechtelijke beslissing.

Ingeval van vrijwillige ontbinding benoemt de algemene vergadering, of bij gebreke daarvan de Rechtbank, één of meerdere vereffenaars. Zij bepaalt hun bevoegdheid, alsmede de wijze van vereffening.

Art. 20: Ingeval van ontbinding gaan de geschonken en gelegateerde goederen terug naar de schenkers of begunstigers of naar hun erfgenamen, mits de teruggave wordt gevorderd binnen één jaar na bekendmaking van het ontbindingsbesluit samen met deze bepaling in de bijlagen van het Belgische Staatsblad. Het overige

44

Luik B - Vervolg



wordt overgedragen aan een vereniging, stichting of inrichting die hetzelfde doel als deze vereniging nastreeft.

Zijn er verscheidene zodanige verenigingen, dan doet de algemene vergadering op voorstel van de raad van

bestuur, een keuze of verdeelt de aktiva naar goeddunken;

Zijn er geen zodanige verenigingen, dan worden de goederen overgedragen aan die vereni-iging, stichting

of inrichting waarvan het doel het hierboven omschreven doel het meest nabij komt.

Art. 21 : Voor alles wat hierin niet uitdrukkelijk is voorzien, blijven de wet van 27 juni 1921 als gewijzigd door

de Wet van 2 mei 2002 en latere wetswijzigingen en de gebruiken inzake de verenigingen van toepassing.

Titel VIII : Overgangsbepaling :

Voor de eerste maal, en dit tot algemene vergadering van het jaar 2015 worden tot bestuurders benoemd :

1. Dhr SCHWAGTEN Bruno, belg, arts, wonende te 2547 Lint, Veldstraat 48

2. Dhr STOCKMAN Dirk, belg, arts, wonende te 1840 Londerzeel, Broekstraat 7

3. Dhr. DE GREEF Yves, belg, arts, wonende te 1850 Grimbergen, Egge 9

4. Mevr. MEYTEN Nathalie, belg, arts, wonende te 2020 Antwerpen, Vlaamse Kunstlaan 41

5. Dhr. VANDEVIJVERE Herman, belg, verpleegkundige, wonende te 2000 Antwerpen,

Amerikalei 119

die verklaard hebben dit mandaat te aanvaarden.

De bestuurders hebben in het kader van hun functieverdeling aangesteld als volgt :

Dtot voorzitter wordt benoemd ; Dhr SCHWAGTEN Bruno

Dtot ondervoorzitter wordt benoemd : Mevr MEYTEN Nathalie

Dtot secretaris : Dhr DE GREEF Yves

liet penningmeester : Dhr STOCKMAN Dirk

Het eerste boekjaar loopt van de dag van oprichting tot 31.12.2015.

De Voorzitter

SCHWAGTEN Bruno

z1 Voer-behouden aan het Belgisch Staatsblad

Moo 2,2

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -14/04/2015 - Annexes du Moniteur belge

Op de laatste blz. van Luik E vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
PATIENTENVERENIGING OPTEREN VOOR EDUCATIE RO…

Adresse
VELDSTRAAT 48 2547 LINT

Code postal : 2547
Localité : LINT
Commune : LINT
Province : Anvers
Région : Région flamande